Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 12 éve
YoungZeeZee 9 509
tutit akarsz..az elso levelre rarakod a fogyasztovedelmet cc-be.(masolatot kap)tapasztalatbol mondom....azonnali valaszt akartam en is.ertsd par nap.Nem jott.elkuldtem ujra a fogyasztoival a ccben.Egybol valaszoltak.Asszonyka es 3-4 eve levelezett az egyik ceggel.semmit nem haladtak.fogyvedelem a levelre azonnal hivtak a cegtol minden rendben..
amugy afogyvedelem is fog vslaszolni nrked h nem rajuk tartozik es itz rgy cim bla bla..ezek a cegek fosnak....😉
több mint 12 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
irsz el levelet a vodának, neten biztos megtalálod a panaszkezési címet leírod milyen sérelem ért, másold a szerződést, hivatkozz annak pontjaira, tértivevény, vársz, addig ne fizess be semmitse, általában kiváják a harminc napot, megjön a blabla, másolat, tértivevény, fogyasztóédelem. Kettő dologgal lehet gyorsítani, ha eleve belógatod a fogyivédelmet az első levélbe, másrészt amire harapnak, hogy megjegyzésként leírod, hogy a levelezés másolatát eleve ad acta megyen irattába vagy ügyvédhez. Amire meg a fogyivédelem harap -a geci, szemétláda és tahó helyett a megtévesztés, hátrányos szerződés, hiányos tájékoztatás szavak behelyettesítése.sutianap
Így fogok eljárni. Szerencsére van egy ismerősöm, aki már nagyon otthon van ezekben az ügyekben. Mind3 szolgálttóval voltak már csörtéi, és mindig ő jött ki belőle jól. 😊
Egyébként az a vicc, hogy most amikor lemondtam (vagyis vitamaxra átváltottam, hogy a számot tovább tudjam vinni), semmi papírt nem kellett aláírnom ahol a pénzről szó lett volna. 😊
több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan
Kibaszott durva, hogy mennyire nem tudnak az emberek normális parkolni a hát előtt és sokszor két autó helyét foglalják el. Megtervezem én meg lemérem, csak könyörgöm jöjjenek ki és fessék fel azokat a kurva csíkokat...Asbee
De lehetőleg betonból, 50 cm magasan. Mert a festett csík semmit sem jelent....apeszos
akkor azért célszerűbb kicsit szélesebbre hagyni a helyeket, különben csak a csomagtérajtón keresztül lehet csak kiszállni 😊
több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Kibaszott durva, hogy mennyire nem tudnak az emberek normális parkolni a hát előtt és sokszor két autó helyét foglalják el. Megtervezem én meg lemérem, csak könyörgöm jöjjenek ki és fessék fel azokat a kurva csíkokat...Asbee
De lehetőleg betonból, 50 cm magasan. Mert a festett csík semmit sem jelent....
több mint 12 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Kibaszott durva, hogy mennyire nem tudnak az emberek normális parkolni a hát előtt és sokszor két autó helyét foglalják el. Megtervezem én meg lemérem, csak könyörgöm jöjjenek ki és fessék fel azokat a kurva csíkokat...

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
irsz el levelet a vodának, neten biztos megtalálod a panaszkezési címet leírod milyen sérelem ért, másold a szerződést, hivatkozz annak pontjaira, tértivevény, vársz, addig ne fizess be semmitse, általában kiváják a harminc napot, megjön a blabla, másolat, tértivevény, fogyasztóédelem. Kettő dologgal lehet gyorsítani, ha eleve belógatod a fogyivédelmet az első levélbe, másrészt amire harapnak, hogy megjegyzésként leírod, hogy a levelezés másolatát eleve ad acta megyen irattába vagy ügyvédhez. Amire meg a fogyivédelem harap -a geci, szemétláda és tahó helyett a megtévesztés, hátrányos szerződés, hiányos tájékoztatás szavak behelyettesítése.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Az ilyen díjtételek a hirdetményben is szerepelhetnek, szerintem úgy is "legális".Rataxes
Azt írták, hogy az ÁSZF-nek és az egyéni előfiztői szerződésnek IS tartalmaznia kell. Lehet előbbiben benne is van, de utóbbiban nem.

grafi, panaszt pls ÍRÁSban, harminc napon belül válaszolniuk kell, ha az sem megfelelő számodra, akkor fog csak a fogyi foglalkozni vele érdembe. (jah, térttivevény mindenre, és eredetit nem küldünkbe, csak másolatot)sutianap
Hol panaszoljak? Ha van némi rutinod ebben, tanácsokat szívesen fogadok. 😊
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
grafi, panaszt pls ÍRÁSban, harminc napon belül válaszolniuk kell, ha az sem megfelelő számodra, akkor fog csak a fogyi foglalkozni vele érdembe. (jah, térttivevény mindenre, és eredetit nem küldünkbe, csak másolatot)

több mint 12 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 222 — Eagles fan
Az ilyen díjtételek a hirdetményben is szerepelhetnek, szerintem úgy is "legális".

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 12 éve
6+ év után búcsút mondtam ma a vodafonenak. Igazán ügyfélbarát, vevőorientált cég. (nemaz).
Két előfizum volt náluk, amire már jóideje nem volt hűség rájuk. Tavaly váltottam egy flottára, ami annyira nem jött be. Most meg akartam szűntetni az egyiket, de 10000Ft kötbért követeltek, mert a váltás 2 év tarifahűséggel jár. Előkotortam a szerződést, az semmi ilyen tételről nem írt. Megkérdeztem a Fogyasztóvédelmet is, azt mondták ilyen kötbért követelhetnek, de akkor azt tartalmaznia kell a szerződésnek is. Ott ilyen nincs. Visszamentem a boltba a szerződéssel, hölgyike megnézte, nekiállt telefonozgatni, de mondta, hogy szerinte is nekem lesz igazam. 25 !!! perc telefonálás után kisütötték a központban, hogy akkor is kel fizessek. Mondtam, hogy akkor köszi, nem egyet, hanem mindkettőt lemondom. A 20k-t majd az utolsó számlához fogják hozzácsapni. Biztos ki fogom fizetni.....
Köcsög banda.
több mint 12 éve
kapja be mindenki, aki a kis vakaréka után nem képes felszedni a kutyaszart. én sem vécéztetem a kölkömet az utca közepén, hátha valaki belelép jól.
ha ennyire nem képes, akkor adjon túl a faszba a bolhafészken, és kezdje újra a pályát páfrányokkal.

(ui: még mielőtt: nem, a gyerek nem lépett bele, de állandóan szkenneltem a füvet, hol bújik meg egy-egy nem odavaló dolog. felettébb felhőtlen volt a mai játék is. és ez elvileg egy kultúrterületen, az Allée és a vásárcsarnok mögötti, rogyásig felújított, parkosított részen...)
több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 541 — Steelers fan
Most komolyan, miért van az, hogy sok focis filmben hátvédnek nevezik az IRÁNYÍTÓT!
Ez valami fordítási hiba lenne, vagy mi?Valaki egyszer félreértelmezte, a többi pedig ment utána?
Egy ideje már megszűnt ez, de egyik kedvenc filmemben Az utolsó cserkészben rohadtul zavaró volt a dolog.laccoo74
Az európai fociban a hátvéd vagy védőjátékos angolul back. Ez így változatlan fomában átjött a magyarba is pl kibekkelni = kivédekezni, vagy régebben mondták a bal hátvédre hogy balbekk, meg ilyesmi. A center ugyanígy átjött, automatikusan középcsatárt ért rajta mindenki, aki európai focin nevelkedett.

Talán emiatt gondolhatják a fordítók, hogy a back az amfociban is valamiféle védőjátékos, hátvéd.
több mint 12 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
Most komolyan, miért van az, hogy sok focis filmben hátvédnek nevezik az IRÁNYÍTÓT!
Ez valami fordítási hiba lenne, vagy mi?Valaki egyszer félreértelmezte, a többi pedig ment utána?
Egy ideje már megszűnt ez, de egyik kedvenc filmemben Az utolsó cserkészben rohadtul zavaró volt a dolog.laccoo74
A motherticket országában ne csodálkozz semmin! 😊 Tükörfordítás. Az okos nyelvi lektor tudta és jó alaposan lefordította, mert az úgy jó nekije! Egyébként; ha angol nyelven nézel filmet a hivatalos magyar (dvd melléklet) felirattal, akkor is kibukik, hogy a nyelvészeink már a "long for / root for / dig for :-P jellegű alap-szlengekkel sem tudnak mit kezdeni (annyira alap, hogy a Yahoo politikai cikkeiben is szokványos kifejezések, tehát nem elszigetelt szlengek), ami kolosszális hibák a szinkron verziókban is benne szoktak maradni (gondolom azért, mert belőle készülnek).
A probléma alapból a magyar helyesírásnál indul... nekem anno az első helyesírási kézikönyv megmutatta pl. az "orvvadász" szó származtatását és helyes írásmódját, míg ezt - a rendkívül bonyolult aktust - az "Assassin Creed" könyvsorozat fordítóinak és lektorának még nem sikerült megejtenie (4 könyvön keresztül... és ezt olvassák a kölykök).
A magyarra is tesznek, a melójukon látszik a profizmus... majd pont az NFL terminológiának néznének utána? Hol élsz te? :-P 😀
több mint 12 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 968
Az én kedvencem az volt, mikor az Adam Sandler-féle Csontdarálóban a first down-t fordították első pontnak.

Mindig jövőre
több mint 12 éve
Hát anno a leiterjakabra be is küldtem egy-pár NYOMTATÁSBAN megjelent ökörséget, dehát nem változik sömmi, ha esetleg még valakinek van kedve összepakolni egy nagyobb csomagot, mondjuk sokat szokott csúszni, de ha valami komplexxebb lenne talán az index kiposztolná.

több mint 12 éve
NB2 New England Patriots 28 160 — nabege2@yahoo.com
Régi film, akkor még Mo-n nem igen hallottak amifociról. Sorolhatna mindenki rengeteg példát én is megteszem: Jóbarátok Phoebi hálaadáskori meccs: A Zöld Part játszik😊))
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 832 — no es importante
jeleztem nekik, de nagyjából hasonló hatékonyságra számítok, mint mikor felvettem a kapcsolatot az egyik eltés nyelvésszel, aki részben az amfoci magyar terminológiájából írta doktoriját (és komoly kutatómunkát végezhetett, mert elmondása szerint előtte még nem hallott az oldalunkról...)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
az egyik House részben a játékosmegfigyelő scoutokat fordították cserkészeknek, és ezzel a kör bezárult 😀

amúgy:
 szotar.sztaki.hu/hu/search?flash=&E=1&sid=148af4643af968b3bc861d98411eebb9&vk=&in_form=1&dict=eng-hun-sztaki-dict&fromlang=eng&tolang=hun&searchWord=quarterback&M=1&P=0&C=1&T=1jjncaa
Ebben az ügyben egyébkén lehet érdemes lenne írni a sztakinak, bár ez nem tudom hogy megy.

több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 832 — no es importante
az egyik House részben a játékosmegfigyelő scoutokat fordították cserkészeknek, és ezzel a kör bezárult 😀

amúgy:
 szotar.sztaki.hu/hu/search?flash=&E=1&sid=148af4643af968b3bc861d98411eebb9&vk=&in_form=1&dict=eng-hun-sztaki-dict&fromlang=eng&tolang=hun&searchWord=quarterback&M=1&P=0&C=1&T=1

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Egy ideje már megszűnt ez, de egyik kedvenc filmemben Az utolsó cserkészben rohadtul zavaró volt a dolog.
több mint 12 éve
Vagy ráült 4 60kg-s kis pöcs, és rángatták, mint morzsi a lábtörlőt. Én már láttam ilyet. Nálunk a játszótéren már minden játék meg van rongálva, köszönhetően ezeknek a genetikai hulladékoknak.
több mint 12 éve
faszom a kis csírákba, akik megisznak két deci bort a többi kis csírával, aztán annyira megzavarodnak tőle, hogy nem jönnek rá maguktól, hogy A GYEREK JÁTSZÓTERET NEM ARRA TERVEZTÉK BAZMEG, HOGY NAGYJÁBÓL NAGYKORÚ SELEJTEK HASZNÁLJÁK LE A JÁTÉKOKAT.
mondjuk legalább annyira maguknál voltak, hogy arra azért rájöttek, hogy nem azért járatom a pofámat, hogy ezzel próbáljak bevágódni az anyukáknál, hanem mert hogy alaphelyzetben kibasztam volna a kis gyíkokat a picsába.

jó persze, tudom, könnyen beszélek, mert a kilencven kilómmal pár súlycsoporttal feljebb vagyok besorolva...slowmotion
update: tegnap levittem a kölköt a játszótérre, és van ugye ez a rugós lovacska, hogy lehet rajta billegni. na, az már csak volt, meg ránézésre a négy rögzítő csavarból három félig bent maradt a talplemezben. most három eset lehetséges: 1, ráült egy kb 250 kilós valaki, és hintázgatott rajta (kicsit esélytelen); 2, a három csavarnál egyszerre lépett fel anyagfáradás, és ennek következtében törés (nagyon esélytelen); 3, valami faszkalap leflexelte, és elvitte a fémtartalom miatt (102 %).
csak gratulálni tudok...
több mint 12 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
meg codban meg bfben is

több mint 12 éve
catattack 3 520
Csében van.
több mint 12 éve
😊. Nekem az első tanárom (kali) szava jut eszembe a méretekről: "az 52es bicepsz és a 8as penge küzdelmében 100 esetből 99szer a kisebb lesz a nyerő." Ha lehet, akkor kerüld a verekedést, mert soha nem tudni, hogy mi van a másiknál és azt hogyan képes használni... 😊.
+ az utcán nem igazán kick-box szabályok szerint küzdesz, úgyhogy... nincs értelme az összehasonlításnak, meg a súlycsoportoknak. Főleg, hogy pl. akár a kinyújtott karodon ejtett egyetlen vágás és véged (pl: bicepsz belső részén lévő verőér; 3liter/perc). Hogy nem jogos, meg szabályos, meg elítélendő... az utólag már mindeg. Eléggé szívás ilyen miatt meghalni...

A szabályos küzdelem az más tészta...toxique
ezek nem cék voltak, csak ilyen gimnázium-bölcsész/műszaki közötti átmenetek. ezeknél van kés, de csak CS-ban van COD-ban.*

(* feltéve, hogy a játékokban létezik, egyiket sem toltam)