Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 12 éve
Gildo 21
dub az, hogy ennyi rendőr van egy egyszerű foci meccsen és alacsony az ingerküszöb nagyban köszönhető az ártatlan drukkereknek is akik az elmúlt években nem keveset tettek ezért. Az, hogy miért nem a "bűnözésileg frekventált helyeken" van ilyen erő csoportosítás arról nemzetünk nagyjait kell megkérdezned.

toxique mindig van köztük egy vezér akivel lehet kommunikálni csak emberként kell kezelni még ha nem is az. Ezt a környéket még nem lepték el de egyre többen vannak és egyre nő a balhék száma is (persze nincs összefüggés a kettő között 😀).
több mint 12 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
ez a bűnök és szerelmek sem lett jobb...Amadeus91
Minél?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 506
ez a bűnök és szerelmek sem lett jobb...
több mint 12 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
toxique én nem mondtam egy szóval sem, hogy a történeted nem lenne igaz csak azt mondtam, hogy én nem hallottam róla, sok ilyen dolog van még. Ha te láttad akkor biztos így van. Azt nem tudom, nem is lehet megmagyarázni, hogy miért nem tették semmit. Azt viszont elmondhatom mit tennék én. Biztos, hogy nem nézném végig. Segítséget kérnék az ügyelettől és annak függvényében várnék vagy cselekednék. Ha a segítség közel van akkor meg várnám ha nincs akkor jön a neheze. Elindulnék feléjük kiabálva és bíznék benne, hogy lelépnek, ha nem akkor jön a kommunikáció amit a velük való intézkedés során össze szedtél, ha ez sem elég akkor bizony be kell vállalni a pofonokat (ad abszurdum a nézelődők között lesz valaki aki segít) remélve, hogy nyersz. Ezt tenném én, de ez én vagyok.Gildo
Igen. Már mi sem mentünk oda a rendőrökhöz, ha bajunk volt (sztem a mostani kölykök pláne nem), így az esetek x része el sem jut hozzátok. Az a tapasztalat, hogy úgy nagyobb szírbe kerülsz (mert ha beköpöd a "Gázsifijút", hogy csordában le merte lejmolni pl. a haverod vagy téged, akkor egy feljelentés után tuti magadra és a családodra rántod az egész rokonságot). Úgy meg, ha pár haverral elveritek a Gazsit, akkor legközelebb nagyobb valószínűséggel keresnek gyengébb/gyámoltalanabb áldozatot nálatok (ha jók vagytok, akkor marad a "kerítés mögül ugató kutya" feeling - okosan csinálva sokáig épen marad a tested és a büszkeséged is).
Igaz; párszor volt alkalmam megtapasztalni, hogy a Chuck Norris feeling az utcán nem működik. Nem voltam soha egy nagybunyós fenegyerek, de megtettem a magamét és voltam már eleve vert helyzetben (általában valamelyik végletes pozícióban vagy). Ha mázlid van, akkor az első pofonváltás után egy kis szájkarate és vége van.
Az erélyes felléppés / kibeszélés az sokkal jobban működhet, ha legalább az egyik "támadó" IQ-ja kétszámjegyű és fogékonyak rá. Mert ha úgy indultak el este bulizni, hogy a magyarverés a program része (nem kell felhördülni, a másik oldalon is vannak erre fogékonyak), akkor no chance to get away with it (anno pl.: a nyíregyházi vasút/buszállomás és környéke).
Nem tudom, nálatok mi a tapasztalat erről, de pl. most örülök hogy egy viszonylag nyugis helyen éldegélek; de azt továbbra sem tudom elfogadni, hogy a gyorshajtásokkal és bírságokkal szembeni nehezteléssel takarózzanak a szagértők köztörvényes bűnesetekkel szemben (mit csodálkozunk, hogy a brazil kirabol/agyonver embereket, ha mi sem szeretjük befizetni a csekkeket). Ez nagyon nagy ferdítés (+ a brazil sem szereti befizetni a csekkeket).

A hozzáállásod becsülendő! Remélem, hogy tömegbázisra talál nálatok.
több mint 12 éve
A sztorid nem ismerős ha van linked szívesen fogadomGildo
A sztori csak a fejemben létezik. Kb. 12 éve nem történt meg - és amint egy nagyon kedves, idős hölgy tanárnő a rendőrtisztiről felvilágosított róla; csak kitaláció volt és azt is mástól hallottam.
Erre mondom azt, csi77, hogy mindenki véleménye az, amit tapasztal. Akik pl. a II. kerben szocializálódtak és csak fényképeken láttak bódigusztit, azok azt tudják. Akiknek verekedni kellett azért hogy ne lejmolják le őket és a testvéreit/haverjait nap mint nap, azok azt. A kérdésedre válaszolva: nem. Plusz mondjam el szerencsémnek, hogy olyan környéken nőttem fel ahol kiálltunk egymásért így viszonylag olcsón megúsztuk az életünk első 18-20évét, mert a brazilok aztán tudnak köcsögöltetni, ha a köcsögükké tudnak tenni (akkor már a verés meg a lejmolás lesz a legkisebb gondod). Nem akarlak meggyőzni - azt gondolsz amit akarsz.

A meglátásom az, hogy mindennel baj van és az egymásra mutogatáson kívül nem történik semmi. A pisztolyhoz fűzödő dolgokat megértem, de akkor mi az eljárás?toxique
Nem, nem a II. ker-ben szocializálódtam (nálunk az már Tolna), Bódigusztit valszeg fényképről sem ismerem fel, mifelénk pedig nincs is roma..........csi77
ilyen ez
több mint 12 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Dub olvastam már itt, hogy te a radikális szurkolok közé tartózol ezért téged meg győzni lehetetlenség. Téged nem zavar ha felrobban két petárda, felborítanak néhány kukát, de ezzel te a kisebbik táborba tartozol, sokakat igen is zavar és elvárja, hogy ne legyenek ilyen dolgok egy meccs után, előtt, helyett. Minden rendezvényt biztosítani kell láttam már szétvert kocsmát ez van. A balhék nagy részét ha hiszed ha nem, nem a rendőr provokálja ki mert neki abból csak munkája van.
Gildo
Nem a biztosítás tényével van a probléma, hanem annak túlzott mértékével. Miközben ezen erőknek egy jó részét meccsek helyett például ki lehetne vezényelni közbiztonságilag sokkal veszélyesebb területekre. Tapasztalataim szerint ahol meg már nagy erők vannak kivezényelve, ott simán el tudom képzelni, hogy van olyan elvárás, hogy ha van lehetőség, akkor pár embert azért vigyünk már be, hogy legyen mivel megindokolni, hogy miért kellett egy amúgy totál rendben lezajló eseményre sok száz készenlétist kivezényelni. Jó példa erre a Dózsa György úti magyar-román rendezvény. Ott a végén 2 db ember veszett össze egymással, de még pofonváltásig se ment el a dolog, csak meglökték egymást, ilyen egy nagyságrendileg 10 ezres rendezvényen óhatatlanul is előfordul, nem az volt a helyzet, hogy ha nem avatkoznak közbe, akkor mondjuk tömegverekedés vagy randalírozás lesz belőle. Erre az volt a rendőri reakció, hogy benyomultak 50-100-an azonnal és elkezdtek ész nélkül könnygázazni boldog-boldogtalant. Arról nem is beszélve, hogy semmiféle felszólítás nem hangzott el, hogy vége vagy hogy feloszlatjuk a rendezvényt és erre vagy arra távozzanak stb. Akit előtte jól lefújtunk, azt esetleg még a földön körbeálljuk és meg is rugdossuk kicsit, aztán lehet bevinni, attól függetlenül, hogy egyáltalán csinált-e valamit. Ott a garázdaság, az kiváló gumi jogszabály az ilyen esetekre, vagy rámondjuk, hogy mondjuk a rendőri felszólításra nem igazolta magát, egy szép csekkre az is bőven elég. Ezek nem egyedi esetek és gondolom nem csodálkozik rajta senki, ha ki-ki vérmérsékletétől és mondjuk az elfogyasztott alkoholmennyiségtől függően így vagy úgy reagál ekkor. A legtöbb esetben ilyenekből szokott gond lenni, persze a tv-kben, újságokban ebből a legtöbbször már csak annyi jön le, hogy xy-tábor szurkolói balhéztak. Történik mindez akkor, amikor egyes környékeken idős embereknek attól kell rettegni, hogy esetleg a következő betöréses lopáskor agyon is verik netán őket, vagy ismét szerencséjük lesz és csak ami gyorsan mozdítható azt viszik el. És félreértés ne essék, nem sírni vagy sajnáltatni akarok itt bárkit is (ha kicsit figyel az ember, akkor kis szerencsével el lehet kerülni, hogy pont téged emeljenek ki), csak ha ilyen helyzetekben megy a határozott fellépés 10-ből 8-szor feleslegesen és indokolatlan erővel, akkor a cigánytelepeken (ha politikailag korrekt akarok lenni, akkor azt mondom hogy bűnözésileg frekventált helyeken) miért nem?
több mint 12 éve
A sztori csak a fejemben létezik. Kb. 12 éve nem történt meg - és amint egy nagyon kedves, idős hölgy tanárnő a rendőrtisztiről felvilágosított róla; csak kitaláció volt és azt is mástól hallottam.
Erre mondom azt, csi77, hogy mindenki véleménye az, amit tapasztal. Akik pl. a II. kerben szocializálódtak és csak fényképeken láttak bódigusztit, azok azt tudják. Akiknek verekedni kellett azért hogy ne lejmolják le őket és a testvéreit/haverjait nap mint nap, azok azt. A kérdésedre válaszolva: nem. Plusz mondjam el szerencsémnek, hogy olyan környéken nőttem fel ahol kiálltunk egymásért így viszonylag olcsón megúsztuk az életünk első 18-20évét, mert a brazilok aztán tudnak köcsögöltetni, ha a köcsögükké tudnak tenni (akkor már a verés meg a lejmolás lesz a legkisebb gondod). Nem akarlak meggyőzni - azt gondolsz amit akarsz.

A meglátásom az, hogy mindennel baj van és az egymásra mutogatáson kívül nem történik semmi. A pisztolyhoz fűzödő dolgokat megértem, de akkor mi az eljárás?toxique
Nem, nem a II. ker-ben szocializálódtam (nálunk az már Tolna), Bódigusztit valszeg fényképről sem ismerem fel, mifelénk pedig nincs is roma..........

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
Gildo 21
Dub olvastam már itt, hogy te a radikális szurkolok közé tartózol ezért téged meg győzni lehetetlenség. Téged nem zavar ha felrobban két petárda, felborítanak néhány kukát, de ezzel te a kisebbik táborba tartozol, sokakat igen is zavar és elvárja, hogy ne legyenek ilyen dolgok egy meccs után, előtt, helyett. Minden rendezvényt biztosítani kell láttam már szétvert kocsmát ez van. A balhék nagy részét ha hiszed ha nem, nem a rendőr provokálja ki mert neki abból csak munkája van.

toxique én nem mondtam egy szóval sem, hogy a történeted nem lenne igaz csak azt mondtam, hogy én nem hallottam róla, sok ilyen dolog van még. Ha te láttad akkor biztos így van. Azt nem tudom, nem is lehet megmagyarázni, hogy miért nem tették semmit. Azt viszont elmondhatom mit tennék én. Biztos, hogy nem nézném végig. Segítséget kérnék az ügyelettől és annak függvényében várnék vagy cselekednék. Ha a segítség közel van akkor meg várnám ha nincs akkor jön a neheze. Elindulnék feléjük kiabálva és bíznék benne, hogy lelépnek, ha nem akkor jön a kommunikáció amit a velük való intézkedés során össze szedtél, ha ez sem elég akkor bizony be kell vállalni a pofonokat (ad abszurdum a nézelődők között lesz valaki aki segít) remélve, hogy nyersz. Ezt tenném én, de ez én vagyok.

Az is igaz, hogy renget probléma van és aki leginkább megtudná oldani ezeket az mindig épp mással foglalkozik. Egy dolgot fontos szem előtt tartani rendőrség jog alkalmazó nem jog alkotó.
több mint 12 éve

A meglátásom az, hogy mindennel baj van és az egymásra mutogatáson kívül nem történik semmi. A pisztolyhoz fűzödő dolgokat megértem, de akkor mi az eljárás?
több mint 12 éve
Toca Minnesota Vikings 20 273 — Vikings fan
Érdekes módon focimeccseken elég jól megy a határozott fellépés, az esetek 80%-ban egyébként totál indokolatlanul. Akkor nem probléma se a benzinpénz se az eszközök (könnygáz) túlzott használata. A készenlétis barmokat is talán a problémásabb cigánysorokra kéne kiküldeni, nem a szurkolók vegzálásra. Azt nem mondom, hogy mindegyik brigádjuk egy szinten műveli ezt, vannak ebben is kiemelkedően "tehetséges" csapatok, mint például a kaposváriak, akik országos szinten is elég jól képesek kiemelkedni a "hogy basztassuk a szurkolókat feleslegesen vagy a hogyan prezentáljunk előállitásokat a semmiből" nevű játékokban, de bizonyos pesti kollégáiknak se nagyon kell szégyenkezni ilyen téren. Nem a futballszurkolók vagy az ilyen-olyan tüntetéseken résztvevők jelentik a veszélyt a közbiztonságra. Nem attól fog az idős néni sem rettegni, hogy focimeccsen esetleg részegen felborítottak 3 kukát és eldobtak 2 petárdát (és ezek a kiemeltnek meg balhésnak titulált meccsek, egy átlagoson ennyi sem történik). Amikkel viszont valóban foglalkozni kéne azokra meg nincs energia/akarat.Dub
Nah azért a szent futballszurkolókat nem hagyják békén rigmust ne keverjük ide. Ott amíg ott van a rendőr csinálnak ennyit ha nem lenne ott...
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Az a legnagyobb baj, hogy azt várjuk el a rendőrségtől, hogy tolószékben, lekötött kézzel nyerjen kiütéssel Valujev ellen.
több mint 12 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Érdekes módon focimeccseken elég jól megy a határozott fellépés, az esetek 80%-ban egyébként totál indokolatlanul. Akkor nem probléma se a benzinpénz se az eszközök (könnygáz) túlzott használata. A készenlétis barmokat is talán a problémásabb cigánysorokra kéne kiküldeni, nem a szurkolók vegzálásra. Azt nem mondom, hogy mindegyik brigádjuk egy szinten műveli ezt, vannak ebben is kiemelkedően "tehetséges" csapatok, mint például a kaposváriak, akik országos szinten is elég jól képesek kiemelkedni a "hogy basztassuk a szurkolókat feleslegesen vagy a hogyan prezentáljunk előállitásokat a semmiből" nevű játékokban, de bizonyos pesti kollégáiknak se nagyon kell szégyenkezni ilyen téren. Nem a futballszurkolók vagy az ilyen-olyan tüntetéseken résztvevők jelentik a veszélyt a közbiztonságra. Nem attól fog az idős néni sem rettegni, hogy focimeccsen esetleg részegen felborítottak 3 kukát és eldobtak 2 petárdát (és ezek a kiemeltnek meg balhésnak titulált meccsek, egy átlagoson ennyi sem történik). Amikkel viszont valóban foglalkozni kéne azokra meg nincs energia/akarat.
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 838 — no es importante
Jajj ezek a disztópikus látomások...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
cartman023 Indianapolis Colts 995
A sztorid nem ismerős ha van linked szívesen fogadom de így látatlanba leírom neked mi lett volna ha leadnak 1-2 figyelmeztető lövést. Kezdésnek lebaszás az osztályvezetőtől majd jönnek a jó kis fegyelmi tárgyalások ahol elmondhatod a miértjét először kapitánysági szinten majd megyei szinten végül pedig az ügyészségnek majd mivel feltehetően a média jól felkapja a sztorit kivágnak mert "ok nélkül" lövöldöztél. Szimpatikus kilátások.
Gildo
Vagyis kijelenthetjük, hogy az egyszeri rendőr jobban fél a főnökétől, a lebaszástól, a bürokráciától, mint attól, hogy végezze a feladatát, teljesítse a kötelességét?
Elgondolkoztató...Sobri Jóska
Gogo
Akkor úgy mondjam, hogy az egyszeri rendőr jobban félti a munkáját, minthogy jól elvégezze?
Erre utalsz? Jól dekódolom?Sobri Jóska
Ezt így is lehet értelmezni de én úgy gondolom a többség köztük én is nem fél a főnökétől, és a bürokráciától sem. Teszi a dolgát tudása szerint és ennyi. Ajánlom figyelmetekbe az rtl klub Házon kívül című műsorának heti részét a közlekedési rendőrrel akinek Ausztráliába kellet menekülnie mert megbüntetett egy politikust. Ha igaz a toxique által leírt sztori és én lettem volna ott én sem lőttem volna és nem a félelem miatt, hogy mi lesz hanem azon egyszerű okból mert a fegyver használat a legutolsó dolog ami egy rendőrnek eszébe juthat, a fegyver nem játék nem lövöldözhetsz össze vissza az utcán.

Sobri még valami mindenhol van rothadt alma, nem csak azokat kell észrevenni.Gildo
Én is halottam a rendőr ismerőseimtől, hogy a fegyver az utolsó, és eléggé nagy papírmunkát kapnak, ha elsül a fegyver.

De kérdezem én : mi lesz így, ha senki sem csinál rendet?

Előbb utóbb az emberek megunják azt, hogy állandó félelemben éljenek olyan bűnözők miatt ,akik 3000 Ft-ért félholtra vernek bárkit, és cselekedni fognak, de abban semmi köszönet sem lesz.
több mint 12 éve
Gildo 21
A sztorid nem ismerős ha van linked szívesen fogadom de így látatlanba leírom neked mi lett volna ha leadnak 1-2 figyelmeztető lövést. Kezdésnek lebaszás az osztályvezetőtől majd jönnek a jó kis fegyelmi tárgyalások ahol elmondhatod a miértjét először kapitánysági szinten majd megyei szinten végül pedig az ügyészségnek majd mivel feltehetően a média jól felkapja a sztorit kivágnak mert "ok nélkül" lövöldöztél. Szimpatikus kilátások.
Gildo
Vagyis kijelenthetjük, hogy az egyszeri rendőr jobban fél a főnökétől, a lebaszástól, a bürokráciától, mint attól, hogy végezze a feladatát, teljesítse a kötelességét?
Gogo
Akkor úgy mondjam, hogy az egyszeri rendőr jobban félti a munkáját, minthogy jól elvégezze?
Erre utalsz? Jól dekódolom?Sobri Jóska
Ezt így is lehet értelmezni de én úgy gondolom a többség köztük én is nem fél a főnökétől, és a bürokráciától sem. Teszi a dolgát tudása szerint és ennyi. Ajánlom figyelmetekbe az rtl klub Házon kívül című műsorának heti részét a közlekedési rendőrrel akinek Ausztráliába kellet menekülnie mert megbüntetett egy politikust. Ha igaz a toxique által leírt sztori és én lettem volna ott én sem lőttem volna és nem a félelem miatt, hogy mi lesz hanem azon egyszerű okból mert a fegyver használat a legutolsó dolog ami egy rendőrnek eszébe juthat, a fegyver nem játék nem lövöldözhetsz össze vissza az utcán.

Sobri még valami mindenhol van rothadt alma, nem csak azokat kell észrevenni.
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
Gildo
Gogo
Erre utalsz? Jól dekódolom?

több mint 12 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Gildo

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
Abban igazat adok Sobri Jóska, hogy sajnos egyre több a korrupt rendőr de ez szerintem akkor is arra vezethető vissza, hogy a nagy többségnek másod állásra van szüksége, hogy megéljen és ilyenkor előfordul, hogy a becsületes ember is hibázik. Abban is igazad van, hogy van olyan akivel fájdalom 5 perc beszélgetés is nem vitatom de hol nincs ma M.o. ilyen ember?Gildo
Ezt mondom én is.
Hogy a cigány, a rendőr se jobb, se rosszabb, mint a nemcigány, a nemrendőr.
Van köztük mindenféle.
Bár azt a védekezést, hogy "a becsületes ember is hibázik" azért ne forszírozzuk.
Minden bizonnyal így van, de gondolom te is nem egyszer hallottad, hogy "én igazából becsületes vagyok, csak most a szükség, a családom, a körülmények, stb."

Gildo
Elgondolkoztató...

több mint 12 éve
Sajnálom, hogy nektek rossz tapasztalataitok voltak de azt ne feledjétek, hogy nem ellenetek hanem értetek dolgozunk és nem azért írtam le ezt a pár dolgot mert sajnáltatni akarom magam csak legközelebb mikor rendőrt láttok gondolkozzatok el azon, hogy mi lenne ebben az országban ha az a kevés szinte bűnöző ként kezelt, mindenki által utált ember nem lenneGildo
Lenne más aki a szabadságjogaim korlátozásával fenyegetne és/vagy lehúzna 😊?
A gond az, hogy annyira más a tapasztalati hátterünk, hogy felesleges ebbe belemenni. Meggyőzni nem tudlak és nem is akarlak. Mindez - talán - fordítva is igaz. Az intelligens válasz a számodra - gondolom én - az lenne, hogy nyomnék egy like-ot és ájvékolnák, hogy nem teljesen igaz amit mondtam. De igaz. Mert én meg ebben nőttem fel.

Gildo: szeretném én, ha lenne becsülete a szakmátoknak. Komolyan! Nemes szakma. Akár a tűzoltóé, a mentősé vagy a lelkisegély-szolgálatosé. Isten látja lelkem, még a bírságot is más szájízzel fizetném ki, ha tudnám, hogy 50%-nál kisebb esélyem van arra, hogy kifosztott lakásra, félholtra vert szülőre vagy - ne adj isten - agyonvert testvér látványára érek haza. De ahhoz más hozzáállás kellene. Lehet ráfogni erre-arra, pl. a bérre (még igazat is adnék nektek, ha pl. boltosok lennétek vagy ügyvédek), de felesküdni a rend védelmére és közben végignézni ahogyan egy fiatal párt félholtra vernek 8an (könnyed diskurzus közepette a tettől kb. 20 méterre légvonalban). Nem kell verekedni, 1-2 figyelmeztető lövés és elkotródnak... max 600 fotya (2 töltény)... e helyett bandáztok a gusztikkal bizonyos helyeken (ehhez IQ kell), meg furikázzátok a barátnőiteket a pl. a sziget-re, meg a volt-ra közpénzen vett benzinből 😀. Cool. Az tényleg jó, hogy a TEK razziázik... de attól még nem csökken az utcákon a rizikó. Egyáltalán nem.toxique
Egy picit mintha túlzásba estél volna, nem?

Hajrá Bad Bones!
több mint 12 éve
Gildo 21
Abban igazat adok Sobri Jóska, hogy sajnos egyre több a korrupt rendőr de ez szerintem akkor is arra vezethető vissza, hogy a nagy többségnek másod állásra van szüksége, hogy megéljen és ilyenkor előfordul, hogy a becsületes ember is hibázik. Abban is igazad van, hogy van olyan akivel fájdalom 5 perc beszélgetés is nem vitatom de hol nincs ma M.o. ilyen ember?

Cartman023 ma már csúnyán se lehet nézni az emberre mert rögtön fut a médiához ami meg rögtön ráharap a dologra mert ma M.o. ha egy rendőr hibázik az biza nagy hír ezzel tutira ellehet adni a lapot/műsort. A feljelentésről való lebeszélés előfordulhat én is egyre több helyről hallom de meg értem még ha nem is értek vele egyet. Rengeteg munka a semmiért mert a magyar bíróságok kabaré büntetéseket szabnak ki és előbb kint van a tolvaj a bíróságról mint én, meg még nekem kell elnézést kérnem, magyarázkodnom mert a bilincs picit megszorítja a kezét amit én szándékosan húztam szorosra mert...

Toxique a TEK nem a rendőrség. A TEK heti költség vetése elég lenne egy kisebb kapitányság éves kiadásaira de ez megint egy másik téma amibe nem megyek most bele. Nem kifogásokat keresek abban igazad van, hogy ez nem munka hanem hivatás de nem nekem is ugyan annyi a kenyér a boltban. Nekem ne nyomkodj like-ot attól nem lesz nekem jobb elfogadom a véleményed és tiszteletben tartom.
Még egy kérdés az említett furikázásokat láttad vagy egy számodra szavahihető ember látta? Ha igen akkor erre nincs magyarázat de ha nem akkor én megfontolnám, hogy elhiszem-e de ez én vagyok.

ZoliMP rettentő ritka az ilyen ember mint te bár mostanában javul a helyzet ilyen téren.

Én itt befejezem mert mindjárt elvisz a nemzetvédelmi szolgálat😀 Egy kérésem lenne a gyereket ne az "elvisz a rendőr"-rel neveljétek mert ha netalán elveszne nem mer majd odajönni, hogy bácsi elvesztem, segítsen.
több mint 12 éve
Sajnálom, hogy nektek rossz tapasztalataitok voltak de azt ne feledjétek, hogy nem ellenetek hanem értetek dolgozunk és nem azért írtam le ezt a pár dolgot mert sajnáltatni akarom magam csak legközelebb mikor rendőrt láttok gondolkozzatok el azon, hogy mi lenne ebben az országban ha az a kevés szinte bűnöző ként kezelt, mindenki által utált ember nem lenneGildo
Lenne más aki a szabadságjogaim korlátozásával fenyegetne és/vagy lehúzna 😊?
A gond az, hogy annyira más a tapasztalati hátterünk, hogy felesleges ebbe belemenni. Meggyőzni nem tudlak és nem is akarlak. Mindez - talán - fordítva is igaz. Az intelligens válasz a számodra - gondolom én - az lenne, hogy nyomnék egy like-ot és ájvékolnák, hogy nem teljesen igaz amit mondtam. De igaz. Mert én meg ebben nőttem fel.

Gildo: szeretném én, ha lenne becsülete a szakmátoknak. Komolyan! Nemes szakma. Akár a tűzoltóé, a mentősé vagy a lelkisegély-szolgálatosé. Isten látja lelkem, még a bírságot is más szájízzel fizetném ki, ha tudnám, hogy 50%-nál kisebb esélyem van arra, hogy kifosztott lakásra, félholtra vert szülőre vagy - ne adj isten - agyonvert testvér látványára érek haza. De ahhoz más hozzáállás kellene. Lehet ráfogni erre-arra, pl. a bérre (még igazat is adnék nektek, ha pl. boltosok lennétek vagy ügyvédek), de felesküdni a rend védelmére és közben végignézni ahogyan egy fiatal párt félholtra vernek 8an (könnyed diskurzus közepette a tettől kb. 20 méterre légvonalban). Nem kell verekedni, 1-2 figyelmeztető lövés és elkotródnak... max 600 fotya (2 töltény)... e helyett bandáztok a gusztikkal bizonyos helyeken (ehhez IQ kell), meg furikázzátok a barátnőiteket a pl. a sziget-re, meg a volt-ra közpénzen vett benzinből 😀. Cool. Az tényleg jó, hogy a TEK razziázik... de attól még nem csökken az utcákon a rizikó. Egyáltalán nem.
több mint 12 éve
A rendőrkollegának egy észrevétel. Azt írod:

Sajnálom, hogy nektek rossz tapasztalataitok voltak de azt ne feledjétek, hogy nem ellenetek hanem értetek dolgozunkGildo
Ez így jól hangzik, de a valóság azért ennél árnyaltabb.
Egy rendőr leginkább magának dolgozik.
Ha ez egybeesik azzal, hogy a köz is jól jár tiszta haszon.
Ha nem, akkor meg majd ugye a bíróság szétválogatja.
Egy biztos, ahogy baromság rendőrellenesen általánosítani, ugyanannyira baromság azt állítani, hogy minden rendőr a kötelességét teljesíti, törvényesen, maximális alapossággal.Sobri Jóska
Már megint magadból indulsz ki. Ha hiszed, ha nem, vannak olyan emberek, akiknek nem csak a saját hasznuk számít, hanem a közösség haszna is. És akár még képesek áldozni is az előbbiből az utóbbi javára. Tudom, ez nem beépíthető a tökéletes kapitalista világodba, de attól még vannak ilyen emberek. És pont az ilyen emberek miatt működhet az országunk. Ha mindenki úgy gondolkozna, ahogy te, (azaz pl. minek venni BKV jegyet, mert úgy is el tudod kerülni a büntetést stb.) akkor már rég nem lenne itt semmi, pláne nem közbiztonság és egészségügy.Schleck
Ha mindenki úgy gondolkozna ahogy én, akkor egy pöpecül, logikusan, átláthatóan, praktikusan, hasznosan működő világban élnék.
De nem így van, ezért -hidd el, nem miattam- már most összeomlóban a közbiztonság, az egészségügy, rengetegen élnek iszonyat csórón, kiszolgáltatva a politikának, az anyagi helyzetüknek, a beszűkült lehetőségeiknek, a fizikai és egyéb erőszakoknak (nem csak Magyarországra gondolok) és még sorolhatnám.
Ha mindenki a saját hasznát nézné, akkor mindenki hasznos lenne.
Egy jól működő, észszerű világban én is jobban érezném magam, te is, más is.
Tudod, van egy olyan mondás, hogy "a pokolba vezető út csupa jószándékkal van kikövezve". Érdemes ezen eltöprengeni mit is jelent valójában, és mennyire gondolod, hogy ez így igaz.

Ha meg konkrétan a rendőröket akarod csak kéretlenül védeni, arra annyit, hogy lehet, hogy vidéken más a helyzet, mint itt a fővárosban, de én itt ismerek és látok működés közben jópárat, és biza az ő viselkedésük nem mond ellent az általam leírtaknak.
És annak se, amit te írsz, hiszen úgy tud valaki legoptimálisabban saját magának dolgozni, ha közben óhatatlanul hasznot hajt másoknak is.
Ha pl politikus lennél, és elosztogathatnál 1 milliárd forintot, nem fogod mind a rokonaidnak osztani.
Elég ha 100milliót kap a nagybácsi vagy az unokatesó, 900milliót megkaphat a köz, így az a 100 se olyan feltűnő, és mégiscsak 100al beljebb vagytok.

több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS

Sajnálom, hogy nektek rossz tapasztalataitok voltak de azt ne feledjétek, hogy nem ellenetek hanem értetek dolgozunkGildo
Egy biztos, ahogy baromság rendőrellenesen általánosítani, ugyanannyira baromság azt állítani, hogy minden rendőr a kötelességét teljesíti, törvényesen, maximális alapossággal.Sobri Jóska
Már megint magadból indulsz ki. Ha hiszed, ha nem, vannak olyan emberek, akiknek nem csak a saját hasznuk számít, hanem a közösség haszna is. És akár még képesek áldozni is az előbbiből az utóbbi javára. Tudom, ez nem beépíthető a tökéletes kapitalista világodba, de attól még vannak ilyen emberek. És pont az ilyen emberek miatt működhet az országunk. Ha mindenki úgy gondolkozna, ahogy te, (azaz pl. minek venni BKV jegyet, mert úgy is el tudod kerülni a büntetést stb.) akkor már rég nem lenne itt semmi, pláne nem közbiztonság és egészségügy.

több mint 12 éve
Attól hogy van egy rendőr, aki korrektül leírja a saját személyes tapasztalatait ez még nem lesz mindegyikre nézve általános.
Van ilyen rendőr is, van buta, van korrupt, van lelkiismeretes, stb.
Ahogy a cigányoknál is van értelmes, van agyhalott, van balhés, van nyugis, stb.
A "megélhetési jogvédők" (fingom nincs mit ért ezalatt az, aki mondja. Rendőrt? Bírót? Politikust? Passz...) akkor jönnek amikor sérül a jog.
Mindegy ki sérti, magyar, cigány, rendőr, civil.
Többször leírtam: a cigánykérdés egy politikai gumicsont, ami a politika egyik résztvevőjének (Fidesz, Mszp, Jobbik, LMP, stb.) se érdeke, hogy megoldódjon, mindenki elprofitálgat általa, belőle.
Kire fenekedne a sok lúzer, aki a saját erejéből nem jut semmire, de a felelősséget nem vállalja fel, és egyszerűbb mindig mást hibáztatni? Vidéki falvakban még egy zsidó sincs, meleg is alig, a "komcsi" mint olyan megfoghatatlan, hisz mindenki ismer mindenkit.
A nagypolitikának meg semmilyen szinten nem érdeke a kérdés korrekt kezelése.

Egy biztos, ahogy baromság rendőrellenesen általánosítani, ugyanannyira baromság azt állítani, hogy minden rendőr a kötelességét teljesíti, törvényesen, maximális alapossággal.

több mint 12 éve
cartman023 Indianapolis Colts 995
Lehet az én hozzáállásommal van baj, de eddig nem ért atrocitás. Tipikus ma fog😀
Én úgy tapasztaltam, hogy ha tisztelettel beszélsz velük akkor ők is tisztelettel bánnak veled.
Ez alatt azt értem, hogy nem vágok pofákat ha megállítanak, kiszállok az autóból ha igazoltatnak, mondjuk előtte köszönök is, mert úgy illik.
Külföldön is ezt a "taktikát" követem és nem volt problémám.
pedig ott eléggé nagy bakit csináltam, mivel a helyet nem ismertem és még egy ejnye bejnye sem volt.
Persze bennem is vannak hasonló érzések, hogy miért nem a BMW-s állítják le, meg picit jobban oda kéne figyelni a mobiltelefon használatra...
Senkinek nem kívánom..én már éltem át autóbalesetet elég súlyos következményei voltak , nem én voltam a hibás. Igenis büntessék meg a gyorshajtókat és a hasonló közútra veszélyes "magatartást", a tilosban parkolásról meg nem is beszélek inkább.ZoliMP
Félreértés ne essék én nem a gyorshajtókat védem.
De én sokszor rendőrt csak akkor látok, ha vagy meccs van, vagy éppen mérnek valami eldugott helyen, ahol kint hagyták a 30-as táblát egy 2-3 évvel ezelőtti építkezésen.

A másik szomorú tapasztalatom, hogy sok meglopottnak a rendőr csak annyit mond, hogy ne tegyen feljelentést, mert úgysem találják meg a tettest.