Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 12 éve
Helló mindenkinek egy ideje követem már a fórumot de a mostani téma amit cartman023 és toxique feszegetni próbál személyesen is érint és az itt írogatók nagy többsége elég értelmes ahhoz, hogy megértse mi a helyzet ma ahogy fogalmaztál a kékeknél. Teljesen természetes ma az, hogy a vidéki rendőr egyedül dolgozik egy k.nagy területen. Csak a miheztartás végett ez nálunk azt jelenti például, hogy nappal 1 éjjel 2 rendőr van 47 falu és két kisváros (nem egy nagy létszámú roma lakossággal) rendjének fenn tartására azzal az utasítással, hogy ha nem muszáj ne menjél 100 km-nél többet mert nincs pénz benzinre. Így elég nehéz mindenhol ott lenni és mindenkinek jót tenni. Arról nem beszélve, hogy a mezei rendőr egyáltalán nincs megfizetve (2002 óta nincs fizetés emelés) a többség tényleg csak azért csinálja mert szereti a munkáját és szeretné jobbá tenni ezt a szép kis országot. Az is komoly probléma, hogy az összes öreg rendőr lelépet mert nem tudja eltartani a családját így marad a rapid képzéssel 3-5 hónap alatt kiképzett tapasztalatlan fiatal akit nem tanít meg senki arra, hogy bánjon a kisebbséggel, mert bizony máshogy kell velük kommunikálni, hogy együtt működjön esetleg segítsen mert egyedül egy utca ellen elég nehéz valamit is elérni. Kíváncsi lennék te nem félnél-e egyedül egy utcányi roma között akik valamitől felpörögtek, mert én igen is félek csak nekem oda kell mennem neked nem. Én oda is megyek (lehet nem is vagyok annyira gyáva) és megoldom ahogy lehet hála annak, hogy gyakran járok oda és tudom melyikkel kell beszélni és melyiknek lehet értelmesen elmondva a lehetőségeit eredményt elérni. Mert bizony elég azt a néhány hangadót megnyugtatni köztük és máris béke van. Egymást nem utálják, hamar meg van köztük az összhang.Megértem a rendőröket, és sajnálom is őket hogy szinte semmilyen tekintélyük sincs.
Szar dolog 30-40 ezer Ft-t kifizetni azért mert 50 helyett 60-nal közlekedsz, de ha az egyik családtagodat ütik el azért mert nem tudott megállni a sebesség különbség miatt és esetleg meghal majd ezt is máshogy látod.
A biciklisekbe való belekötéshez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem ismerek olyan kollégát aki elsőre azonnal bünteti őket általában mindig van szólva, hogy abból az ötezresből épp kijönne egy lámpa előre-hátra ha szarik rá akkor jön a bírság.
Sajnálom, hogy nektek rossz tapasztalataitok voltak de azt ne feledjétek, hogy nem ellenetek hanem értetek dolgozunk és nem azért írtam le ezt a pár dolgot mert sajnáltatni akarom magam csak legközelebb mikor rendőrt láttok gondolkozzatok el azon, hogy mi lenne ebben az országban ha az a kevés szinte bűnöző ként kezelt, mindenki által utált ember nem lenne.
Röviden ennyi lettem volna, ha csak egy ember véleménye egy kicsit is változót és a rendőr szó hallatán már nem csak köp egyet szimplán annyit mond, hogy "nem szeretem őket, mert..." már eredményt értem el ezzel az írással.Gildo
Összességében nem utálom a rendőröket , de ha rájuk nem számíthatunk, akkor kire számítsunk?
Kik védjenek meg minket, ha már lassan ők is félnek a romáktól?
Amit írtál az sajnos mind igaz, és jobban is tudod, hogy mi van, mert te bentről látod a dolgokat.
Az én véleményem szerint kicsi erélyesebben kellene fellépniük, ha kell alkalmazzanak kicsit nagyobb erőszakot is, de ennek meg az az akadálya hogy ilyenkor jönnek a megélhetési jogvédők.
több mint 12 éve
YoungZeeZee
9 509
Lehet az én hozzáállásommal van baj, de eddig nem ért atrocitás. Tipikus ma fog😀Én úgy tapasztaltam, hogy ha tisztelettel beszélsz velük akkor ők is tisztelettel bánnak veled.
Ez alatt azt értem, hogy nem vágok pofákat ha megállítanak, kiszállok az autóból ha igazoltatnak, mondjuk előtte köszönök is, mert úgy illik.
Külföldön is ezt a "taktikát" követem és nem volt problémám.
pedig ott eléggé nagy bakit csináltam, mivel a helyet nem ismertem és még egy ejnye bejnye sem volt.
Persze bennem is vannak hasonló érzések, hogy miért nem a BMW-s állítják le, meg picit jobban oda kéne figyelni a mobiltelefon használatra...
Senkinek nem kívánom..én már éltem át autóbalesetet elég súlyos következményei voltak , nem én voltam a hibás. Igenis büntessék meg a gyorshajtókat és a hasonló közútra veszélyes "magatartást", a tilosban parkolásról meg nem is beszélek inkább.
több mint 12 éve
Ha itt is lenne olyan hatásköre a rendőrnek, mint mondjuk az USA-ban, akkor nem kéne tartaniuk ezektől a fattyaktól.GRAFIen.wikipedia.org/wiki/OMON
személyes élményeim alapján őket választanám. Láttam őket utcán anno, hát nem igen mertem szájalni 😀
több mint 12 éve
Gildo
21
Tanítani tanítanak csak az vele a probléma, hogy egy olyan pszihológus aki életében nem találkozott azzal a fajta kisebbséggel amelyik általában balhézik az nehezen fogja neked elmagyarázni mit tegyél. És a fő probléma nem is ez mert mikor én végeztem még 2 év volt nyáron gyakorlattal és kint terepen volt általában egy 10-15 éve dolgozó öreg rendőr aki mellé beosztva rengeteget lehetett tanulni. Most 5 hónap suli majd kimész és 1-2 hónap egy 3-4 éve dolgozó tapasztaltabb ember mellet majd hajrá tiéd az egész világ old meg. Személyes véleményem szerint a fő probléma az, hogy teljesen más az iskolás szitu meg az utcai amit egy tapasztalt ember mellet egy éven belül meglehet tanulni úgy, hogy az emberek többsége még azt is köszöni ha megbünteted. De mivel minden "öreg" rendőr lelép ha etetni akarja a családját így hiányzik az utcai tapasztalat...............Gildoezeket a dolgokat azért persze el kell fogadni amiket leírtál!
anyósom orvos egy bp-i kórházban ő is hasonló technikákat kell hogy alkalmazzon amikor egy-egy 20-30 fős "aggódó" roma család érdeklődik a hozzátartozója állapota felől...
viszont az teljesen nonszensz dolog hogy a rendőrségnél nem oktatnak semmiféle
kommunikációt, szituációs gyakorlatokat , viselkedési formákat stb. a térségben dolgozóknak , hanem ezt a saját tapasztalatok alapján kell megtanulni mindenkinek!yooker
több mint 12 éve
..............Gildoezeket a dolgokat azért persze el kell fogadni amiket leírtál!
anyósom orvos egy bp-i kórházban ő is hasonló technikákat kell hogy alkalmazzon amikor egy-egy 20-30 fős "aggódó" roma család érdeklődik a hozzátartozója állapota felől...
viszont az teljesen nonszensz dolog hogy a rendőrségnél nem oktatnak semmiféle
kommunikációt, szituációs gyakorlatokat , viselkedési formákat stb. a térségben dolgozóknak , hanem ezt a saját tapasztalatok alapján kell megtanulni mindenkinek!
több mint 12 éve
Gildo
21
Helló mindenkinek egy ideje követem már a fórumot de a mostani téma amit cartman023 és toxique feszegetni próbál személyesen is érint és az itt írogatók nagy többsége elég értelmes ahhoz, hogy megértse mi a helyzet ma ahogy fogalmaztál a kékeknél. Teljesen természetes ma az, hogy a vidéki rendőr egyedül dolgozik egy k.nagy területen. Csak a miheztartás végett ez nálunk azt jelenti például, hogy nappal 1 éjjel 2 rendőr van 47 falu és két kisváros (nem egy nagy létszámú roma lakossággal) rendjének fenn tartására azzal az utasítással, hogy ha nem muszáj ne menjél 100 km-nél többet mert nincs pénz benzinre. Így elég nehéz mindenhol ott lenni és mindenkinek jót tenni. Arról nem beszélve, hogy a mezei rendőr egyáltalán nincs megfizetve (2002 óta nincs fizetés emelés) a többség tényleg csak azért csinálja mert szereti a munkáját és szeretné jobbá tenni ezt a szép kis országot. Az is komoly probléma, hogy az összes öreg rendőr lelépet mert nem tudja eltartani a családját így marad a rapid képzéssel 3-5 hónap alatt kiképzett tapasztalatlan fiatal akit nem tanít meg senki arra, hogy bánjon a kisebbséggel, mert bizony máshogy kell velük kommunikálni, hogy együtt működjön esetleg segítsen mert egyedül egy utca ellen elég nehéz valamit is elérni. Kíváncsi lennék te nem félnél-e egyedül egy utcányi roma között akik valamitől felpörögtek, mert én igen is félek csak nekem oda kell mennem neked nem. Én oda is megyek (lehet nem is vagyok annyira gyáva) és megoldom ahogy lehet hála annak, hogy gyakran járok oda és tudom melyikkel kell beszélni és melyiknek lehet értelmesen elmondva a lehetőségeit eredményt elérni. Mert bizony elég azt a néhány hangadót megnyugtatni köztük és máris béke van. Egymást nem utálják, hamar meg van köztük az összhang.Szar dolog 30-40 ezer Ft-t kifizetni azért mert 50 helyett 60-nal közlekedsz, de ha az egyik családtagodat ütik el azért mert nem tudott megállni a sebesség különbség miatt és esetleg meghal majd ezt is máshogy látod.
A biciklisekbe való belekötéshez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem ismerek olyan kollégát aki elsőre azonnal bünteti őket általában mindig van szólva, hogy abból az ötezresből épp kijönne egy lámpa előre-hátra ha szarik rá akkor jön a bírság.
Sajnálom, hogy nektek rossz tapasztalataitok voltak de azt ne feledjétek, hogy nem ellenetek hanem értetek dolgozunk és nem azért írtam le ezt a pár dolgot mert sajnáltatni akarom magam csak legközelebb mikor rendőrt láttok gondolkozzatok el azon, hogy mi lenne ebben az országban ha az a kevés szinte bűnöző ként kezelt, mindenki által utált ember nem lenne.
Röviden ennyi lettem volna, ha csak egy ember véleménye egy kicsit is változót és a rendőr szó hallatán már nem csak köp egyet szimplán annyit mond, hogy "nem szeretem őket, mert..." már eredményt értem el ezzel az írással.
több mint 12 éve
Vajon meddig lesz a bökő csak B-terv?de nálad nincs is bökő B-tervnek...slowmotionIgazság szerint félnek is a romáktól, legalábbis Szabolcsban.szerencsétlenek források híján nem sok mindent tudnak csinálni. Nem Átlag Jóska zászlós miatt tart itt a közbiztonság.Amadeus91Sajnos egyre kevesebb hely marad biztonságos.hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoSzimpatikus srác... 😕
Sajnálom a lányt, hogy így kellett megismerkednie a "nem tomboló bűnözéssel".cartman023
Pont ma beszéltük, hogy borzasztó hely lett Pécs is ilyen szempontból, bő 10 éve voltam ott egyetemista, soha semmi atrocitás nem volt az éjszakában...somoskovig
És a fantasztikus rendőreink meg traffipaxoznak, meg csesztetnek, ha nincs lámpa a bicikliken.cartman023
Nálunk volt egy nagyon nagyszájú rendőr, de megnémult mióta egy kedves cigány felnyomta őt a busz oldalára.
És persze, hogy semmit sem kapott a békés állampolgár. De ha én csinálnám ezt ...cartman023
Még 5 év, és köszönés helyett szúrni fognak, mert a "paraszt" ránézett.
több mint 12 éve
látom ugyanarról beszélünk.. 😊Pár évvel ezelőtt István aknán (szintén gettó) teljesen felújítottak egy három emeletes házat valamilyen program keretében. Három hónap alatt a tégláig lecsupaszították az egészet, a nyílászáróktól a konnektorokig mindent elloptak-eladtak. Most az önkormányzatnál panaszkodnak, hogy fáznak, mert fóliás az ablak, penészes a fal mert nincs csempe, beázik, és életveszélyes a falból kilógó vezeték.apeszosnem azzal van a baj hogy felújítanak egy ilyen gettót , mert valahogy el kell indítani a változást ha úgy tetszik felzárkóztatást,hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoUgyanez a polgármester a rendőrkapitánnyal az oldalán pont a Bándy gyilkosság kapcsán nyilatkozta nagy hanggal, hogy semmi baj nincs a közbiztonsággal Pécsett. Most a saját (lánya) bőrén tapasztalta, hogy tényleg nincs. Nem csak éjjel, nappal is elárasztják a várost ezek a kapucnis figurák, néhány frekventált helyet kivéve. Látszik, hogy politikus úrék a város csak igen kis részében közlekednek, akkor is autóval. A diszkriminációhoz pedig: tegnap jött a hír, hogy teljesen fel fogják újítani a Hősök terei gettót, lakásonként 1,5M értékben. A város számlájára.apeszos
Sajnálom a lányt, hogy így kellett megismerkednie a "nem tomboló bűnözéssel".cartman023
egy-egy ilyen helyen, mert amúgy konzerválódik az egész és nem halad semmi sehová, hanem hogy néhány éven belül ugyanúgy fog kinézni az egész mint most,mivel semmi "garanciát" nem kérnek cserébe a kedves lakóktól hogy tisztán legyen tartva, rend legyen a környéken,!olyan dolgokra amihez egyáltalán nincsen szükség pénzre hogy meglegyenek csakis minimális odafigyelésre...arról már nem is szólva hogy ne adják el a bojlert,csaptelepet,ajtót,ablakot, mindent!! aztán meg követeljék az újabb felújítást...
ez már tényleg nagy baj...
és hogy legyen valami javaslat próbálkozás is:
talán nem általánosan kellene felújítgatni ilyen helyeket, hanem 1x kiemelni azt a néhány darab vagy tucat családot, akik hajlandóak tenni is valamit a változás érdekében .Nyilván vannak olyanok akik unják már a mocsokban tengődést!Nekik újítani, munkát adni, stb...
aztán legközelebb megint ilyenekkel folytatni!lassan-lassan
hosszú évtizedek alatt lehetne így is eredményeket elérni, de máshogy nem!azzal aki nem is akar változni kár is próbálkozni! de ha látni fogják hogy x-nek , y-nak sikerült valami akkor előbb-utóbb kedvet kap majd hozzá más is...yooker
ezért kellene megpróbálni azt hogy azok kapják az esélyt 1x akik akarnak változni!lásd. korábbi hsz. kiemelt része...
több mint 12 éve
Az a baj, hogy olyanok hoznak döntéseket a témában akik még csak fényképről láttak bódi gusztikat. Javasolt lenne egy realily csúcstalálkozó...
több mint 12 éve
Ha itt is lenne olyan hatásköre a rendőrnek, mint mondjuk az USA-ban, akkor nem kéne tartaniuk ezektől a fattyaktól.
több mint 12 éve
Pár évvel ezelőtt István aknán (szintén gettó) teljesen felújítottak egy három emeletes házat valamilyen program keretében. Három hónap alatt a tégláig lecsupaszították az egészet, a nyílászáróktól a konnektorokig mindent elloptak-eladtak. Most az önkormányzatnál panaszkodnak, hogy fáznak, mert fóliás az ablak, penészes a fal mert nincs csempe, beázik, és életveszélyes a falból kilógó vezeték.nem azzal van a baj hogy felújítanak egy ilyen gettót , mert valahogy el kell indítani a változást ha úgy tetszik felzárkóztatást,hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoUgyanez a polgármester a rendőrkapitánnyal az oldalán pont a Bándy gyilkosság kapcsán nyilatkozta nagy hanggal, hogy semmi baj nincs a közbiztonsággal Pécsett. Most a saját (lánya) bőrén tapasztalta, hogy tényleg nincs. Nem csak éjjel, nappal is elárasztják a várost ezek a kapucnis figurák, néhány frekventált helyet kivéve. Látszik, hogy politikus úrék a város csak igen kis részében közlekednek, akkor is autóval. A diszkriminációhoz pedig: tegnap jött a hír, hogy teljesen fel fogják újítani a Hősök terei gettót, lakásonként 1,5M értékben. A város számlájára.apeszos
egy-egy ilyen helyen, mert amúgy konzerválódik az egész és nem halad semmi sehová, hanem hogy néhány éven belül ugyanúgy fog kinézni az egész mint most,mivel semmi "garanciát" nem kérnek cserébe a kedves lakóktól hogy tisztán legyen tartva, rend legyen a környéken,!olyan dolgokra amihez egyáltalán nincsen szükség pénzre hogy meglegyenek csakis minimális odafigyelésre...arról már nem is szólva hogy ne adják el a bojlert,csaptelepet,ajtót,ablakot, mindent!! aztán meg követeljék az újabb felújítást...
talán nem általánosan kellene felújítgatni ilyen helyeket, hanem 1x kiemelni azt a néhány darab vagy tucat családot, akik hajlandóak tenni is valamit a változás érdekében .Nyilván vannak olyanok akik unják már a mocsokban tengődést!Nekik újítani, munkát adni, stb...
hosszú évtizedek alatt lehetne így is eredményeket elérni, de máshogy nem!azzal aki nem is akar változni kár is próbálkozni! de ha látni fogják hogy x-nek , y-nak sikerült valami akkor előbb-utóbb kedvet kap majd hozzá más is..yooker
több mint 12 éve
Igazság szerint félnek is a romáktól, legalábbis Szabolcsban. Nálunk volt egy nagyon nagyszájú rendőr, de megnémult mióta egy kedves cigány felnyomta őt a busz oldalára. És persze, hogy semmit sem kapott a békés állampolgár. De ha én csinálnám ezt ...cartman023Az érem két oldala... nem tehet semmit és pont leszarja. A keleti helyzet még speciálisabb, mondhatni, annyi becsülete van a kéknek mint egy kalap szarnak. Ha hazakeveredem és beszélek az otthon maradtakkal, nem is tudom, hogy melyiket gyűlölik jobban. Nem akarok megnevezni településeket, de ahol működik az "integráció", ott "polgárilag" oldják meg a faji konfliktust. A hőzöngés persze megy a kékeknél ott is, hogy: majd jelvény nélkül, egy éjjel vasviperát fognak a mezőn, osztá' maszkban kikocognak a telepre, mert név szerint ismerik mindet és osztá' majd helyreteszik a sok brazil moslékot... - de kékek. Aki szarik a jelvényre és visszaüt az már nem pálya 😀. E helyett kinn állnak, mérnek, meg büntetnek pl. a fényvisszaverő prizma hiánya miatt :-P 😊 , de szigorúan 16 év alatti fiatal vagy 60 év feletti idős fehéreket, hogy ne legyen benne kockázat...
több mint 12 éve
nem azzal van a baj hogy felújítanak egy ilyen gettót , mert valahogy el kell indítani a változást ha úgy tetszik felzárkóztatást,hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoUgyanez a polgármester a rendőrkapitánnyal az oldalán pont a Bándy gyilkosság kapcsán nyilatkozta nagy hanggal, hogy semmi baj nincs a közbiztonsággal Pécsett. Most a saját (lánya) bőrén tapasztalta, hogy tényleg nincs. Nem csak éjjel, nappal is elárasztják a várost ezek a kapucnis figurák, néhány frekventált helyet kivéve. Látszik, hogy politikus úrék a város csak igen kis részében közlekednek, akkor is autóval. A diszkriminációhoz pedig: tegnap jött a hír, hogy teljesen fel fogják újítani a Hősök terei gettót, lakásonként 1,5M értékben. A város számlájára.apeszos
hosszú évtizedek alatt lehetne így is eredményeket elérni, de máshogy nem!azzal aki nem is akar változni kár is próbálkozni! de ha látni fogják hogy x-nek , y-nak sikerült valami akkor előbb-utóbb kedvet kap majd hozzá más is..
több mint 12 éve
hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoUgyanez a polgármester a rendőrkapitánnyal az oldalán pont a Bándy gyilkosság kapcsán nyilatkozta nagy hanggal, hogy semmi baj nincs a közbiztonsággal Pécsett. Most a saját (lánya) bőrén tapasztalta, hogy tényleg nincs. Nem csak éjjel, nappal is elárasztják a várost ezek a kapucnis figurák, néhány frekventált helyet kivéve. Látszik, hogy politikus úrék a város csak igen kis részében közlekednek, akkor is autóval. A diszkriminációhoz pedig: tegnap jött a hír, hogy teljesen fel fogják újítani a Hősök terei gettót, lakásonként 1,5M értékben. A város számlájára.
több mint 12 éve
de nálad nincs is bökő B-tervnek...Igazság szerint félnek is a romáktól, legalábbis Szabolcsban.szerencsétlenek források híján nem sok mindent tudnak csinálni. Nem Átlag Jóska zászlós miatt tart itt a közbiztonság.Amadeus91Sajnos egyre kevesebb hely marad biztonságos.hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoSzimpatikus srác... 😕
Pont ma beszéltük, hogy borzasztó hely lett Pécs is ilyen szempontból, bő 10 éve voltam ott egyetemista, soha semmi atrocitás nem volt az éjszakában...somoskovig
És a fantasztikus rendőreink meg traffipaxoznak, meg csesztetnek, ha nincs lámpa a bicikliken.cartman023
Nálunk volt egy nagyon nagyszájú rendőr, de megnémult mióta egy kedves cigány felnyomta őt a busz oldalára.
És persze, hogy semmit sem kapott a békés állampolgár. De ha én csinálnám ezt ...cartman023
több mint 12 éve
Igazság szerint félnek is a romáktól, legalábbis Szabolcsban.szerencsétlenek források híján nem sok mindent tudnak csinálni. Nem Átlag Jóska zászlós miatt tart itt a közbiztonság.Amadeus91Sajnos egyre kevesebb hely marad biztonságos.hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoSzimpatikus srác... 😕
És persze, hogy semmit sem kapott a békés állampolgár. De ha én csinálnám ezt ...
több mint 12 éve
szerencsétlenek források híján nem sok mindent tudnak csinálni. Nem Átlag Jóska zászlós miatt tart itt a közbiztonság.Sajnos egyre kevesebb hely marad biztonságos.hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoSzimpatikus srác... 😕
több mint 12 éve
Sajnos egyre kevesebb hely marad biztonságos.hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoSzimpatikus srác... 😕
És a fantasztikus rendőreink meg traffipaxoznak, meg csesztetnek, ha nincs lámpa a bicikliken.
több mint 12 éve
hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoSzimpatikus srác... 😕
Pont ma beszéltük, hogy borzasztó hely lett Pécs is ilyen szempontból, bő 10 éve voltam ott egyetemista, soha semmi atrocitás nem volt az éjszakában...
több mint 12 éve
hvg.hu/itthon/20130405_foto_pava_zsolt_lanya_tamadoSajnálom a lányt, hogy így kellett megismerkednie a "nem tomboló bűnözéssel".
több mint 12 éve
A gondot - igazából - abban látom, hogy a szegény, háttér nélküli natív meg le van szarva, mert fehér a bőre. Egy tucat olyan fiatalt ismerek anno az utolsó papíros évfolyamból, akiknek a szülei ki tudták még fizetni az ingyenes felsőoktatás rájuk eső részét (vidékről, koli nélkül még ösztöndíjasan sem olcsó móka), de pl. elindítani az életben már nem volt pénzük. 2 komoly diplomával és nyelvvizsgával megrohadni egy faluban; micsoda jövőkép! Meló persze nincs; mer' itten csak faji kérdés van. Külföldre menni nincs pénzük. Itt ragadtak. Őket ki diszkriminálja majd pozitívan? 😕 Természetesen; szegények annyira kevesen vannak és annyira jelentéktelenek, hogy majd mindenkinek van legalább 1 ilyen ismerőse. Velük mi a tököm lesz?toxiqueErre írtam a pozdisz kiterjesztését...... Ha ez megvalósulna, akkor kevésbé lenne szitokszó!
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
azért ezzel a gondolattal ne menj 'Bamába kampányolni. 😀Egyébként tényleg ideje lenne mondani egy olyan országot, ahol megoldották a beintegrálást és szívesen látják őket. Mert én eddig csak olyanról hallottam, ahonnan kirakták a szűrüket. Tudjuk; nem bennük van a hiba.Ha nagyon geci akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a feketék a rabszolgaság alatt egy dolgot megtanultak: dolgozni. 😊 Na, ez egy kicsit hiányzik a roma társadalomból... 😀somoskovig
Az amerikai feketebőrüek felzárkóztatása más gazdasági-szociális környezetben zajlott.toxique
több mint 12 éve
Egyébként tényleg ideje lenne mondani egy olyan országot, ahol megoldották a beintegrálást és szívesen látják őket. Mert én eddig csak olyanról hallottam, ahonnan kirakták a szűrüket. Tudjuk; nem bennük van a hiba.Ha nagyon geci akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a feketék a rabszolgaság alatt egy dolgot megtanultak: dolgozni. 😊 Na, ez egy kicsit hiányzik a roma társadalomból... 😀
Az amerikai feketebőrüek felzárkóztatása más gazdasági-szociális környezetben zajlott.toxique
több mint 12 éve
Rajta mondjuk elvégezhetnénk a Schrödinger macskája kísérletet. Szigorúan tudományos okokból.mondjuk ez szerintem is túlzottan szigorú.Majd kerítenek egy olyan bírót. Szvsz tuti nem ez lesz a végső ítélet...AsbeeHátha másodfokon kifog egy olyan bírót aki nem "rasszista" és kap majd nyolc évet, mint a Sztojka. Aztán mehet a Kúria elé...apeszosindex.hu/belfold/2013/04/05/kihirdettek_az_itelet_bandy_kata_meggyilkolasaert/Olvasva az indexes tudósítást, ez egy nagyon jó bíró volt szerintem.
TÉSZAmadeus91
Mondjuk azt nem bírom felfogni, hogy ebben az esetben miért lehet fellebezni...Schleck
én például csak egy hónap sötétzárkára ítélném, jó magaviselet esetén szabadulhatna három hét után.
mondjuk ételt és innivalót ez idő alatt nem kaphatna senkitől...slowmotion
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 12 éve
mondjuk ez szerintem is túlzottan szigorú.Majd kerítenek egy olyan bírót. Szvsz tuti nem ez lesz a végső ítélet...AsbeeHátha másodfokon kifog egy olyan bírót aki nem "rasszista" és kap majd nyolc évet, mint a Sztojka. Aztán mehet a Kúria elé...apeszosindex.hu/belfold/2013/04/05/kihirdettek_az_itelet_bandy_kata_meggyilkolasaert/Olvasva az indexes tudósítást, ez egy nagyon jó bíró volt szerintem.
TÉSZAmadeus91
Mondjuk azt nem bírom felfogni, hogy ebben az esetben miért lehet fellebezni...Schleck
én például csak egy hónap sötétzárkára ítélném, jó magaviselet esetén szabadulhatna három hét után.
mondjuk ételt és innivalót ez idő alatt nem kaphatna senkitől...