Kérdések bármiről
30 feliratkozó
több mint 3 éve
Szeretnék fizika / kémia / biológia témában beszerezni általánosabb, összefoglaló témájú könyvet, könyveket amik viszonylag szélesebb körű áttekintést biztosítanak - mondjuk min középiskolai tananyag szintjén. (Lehet esetleg picivel mélyebb is, de első körben azért nagyon specializált egyetemi tankönyvi szintre azért nem feltétlen szeretnék menni első körben..)
Egy példa - kémiából pl az alábbi könyvet nézegettem
Veszprémi Tamás: Általános Kémia
Ez pl mennyire jó, illetve tudna valaki ajánlani hasonlót a már említett három témában?
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
Köszi a segítségeket, hazaértem kipróbálom őket. Mondjuk azt elfelejtettem említeni hogy MacBookom van szóval az lehet máshogy működik. Windows meg Androidon egyszerűbb.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
YoungZeeZee
8 566
teny. nem is hasznalok csak autorefresh kiegeszitot kb.mondjuk én nem szeretem az ilyen add-onokat mert elég sok a mallware benneoff: az a durva ,hogy kb mindenhez van mar ilyen letolto.Ismertek valami olyan alkalmazást weboldalt, cuccot bármit amivel ESPN playerről le tudom tölteni a meccseket? Tudom nem legális, de nem terjeszteném tovább, saját felhasználásra kéne mert egy idő után lekerülnek onnan a meccsek.én otthon a firefoxhoz hozzáadtam egy videodownloader kieget és az leszed pl mediaklikkről is videót
Heisman
NB2
😀 bandcamp, espn videok stb...
YoungZeeZee
Negritis
a zenekre, ami nekem kell meg van mas alternativa 😀
több mint 3 éve
mondjuk én nem szeretem az ilyen add-onokat mert elég sok a mallware benneoff: az a durva ,hogy kb mindenhez van mar ilyen letolto.Ismertek valami olyan alkalmazást weboldalt, cuccot bármit amivel ESPN playerről le tudom tölteni a meccseket? Tudom nem legális, de nem terjeszteném tovább, saját felhasználásra kéne mert egy idő után lekerülnek onnan a meccsek.én otthon a firefoxhoz hozzáadtam egy videodownloader kieget és az leszed pl mediaklikkről is videót
Heisman
NB2
YoungZeeZee
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
YoungZeeZee
8 566
off: az a durva ,hogy kb mindenhez van mar ilyen letolto.Ismertek valami olyan alkalmazást weboldalt, cuccot bármit amivel ESPN playerről le tudom tölteni a meccseket? Tudom nem legális, de nem terjeszteném tovább, saját felhasználásra kéne mert egy idő után lekerülnek onnan a meccsek.én otthon a firefoxhoz hozzáadtam egy videodownloader kieget és az leszed pl mediaklikkről is videót
Heisman
NB2
több mint 3 éve
Ismertek valami olyan alkalmazást weboldalt, cuccot bármit amivel ESPN playerről le tudom tölteni a meccseket? Tudom nem legális, de nem terjeszteném tovább, saját felhasználásra kéne mert egy idő után lekerülnek onnan a meccsek.én otthon a firefoxhoz hozzáadtam egy videodownloader kieget és az leszed pl mediaklikkről is videót
Heisman
több mint 3 éve
Ismertek valami olyan alkalmazást weboldalt, cuccot bármit amivel ESPN playerről le tudom tölteni a meccseket? Tudom nem legális, de nem terjeszteném tovább, saját felhasználásra kéne mert egy idő után lekerülnek onnan a meccsek.ha letöltöd a streamlabs-t akkor tudod azon keresztül rögzíteni
Heisman
beteszed a böngészőt és nyomsz egy felvétel gombot nem stream-eled így nem nagy gond
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Ismertek valami olyan alkalmazást weboldalt, cuccot bármit amivel ESPN playerről le tudom tölteni a meccseket? Tudom nem legális, de nem terjeszteném tovább, saját felhasználásra kéne mert egy idő után lekerülnek onnan a meccsek.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
Illetve egy felmerült kérdés még. Nem tudtok valami korrekt összefoglalót arról, hogy a művelésből kivett zárt kerti ingatlan (külterület), zárt kerti szántó (külterület), üdülőövezeti telek stb. milyen építésbeli, életviteli szabályozásokat tartalmaz? Nem nagyon látok frisset, ami megfelelő lenne.
több mint 3 éve
Köszönöm! Folyamatosan keresgélünk ott is a megfelelő után, mert nagyon szeretjük!Gödöllőn nagyon gondolkodunk, csak a 3 pár egyike nem preferálja olyannyira a keleti részt. Pedig szerintem rendben van. Ahogy Maglód is.Most láttam a kérdésed ha még aktuális és nem feltétel az agglomeráció 17.kerület kertvárosi részét( Rákoscsaba-újtelep, Rákosliget, Rákoskert) merem ajánlani. Itt lakunk és olyan mint vidéken, csend nyugalom vonattal keleti 20 perc, az említett célpontjaid a munkábajáráshoz kocsival bőven megvannak 1 órán belül, de még BKV-val is megoldható.
Köszi mindenkinek egyébként, nagy segítségek vagytok.
Még Haraszti-Taksony merült fel, mint lehetőség. Nekem nagyon tetszene.
Viszont kérdés. Látni jó pár telket neten, de szerintem ennél sokkal több lehet elhagyatott, eladó stb. Ezeket csak ha járkálunk körbe akkor tudjuk meg, vagy tényleg csak ennyi eladó van?
kristóf17
KoporShow
több mint 3 éve
Gödöllőn nagyon gondolkodunk, csak a 3 pár egyike nem preferálja olyannyira a keleti részt. Pedig szerintem rendben van. Ahogy Maglód is.Most láttam a kérdésed ha még aktuális és nem feltétel az agglomeráció 17.kerület kertvárosi részét( Rákoscsaba-újtelep, Rákosliget, Rákoskert) merem ajánlani. Itt lakunk és olyan mint vidéken, csend nyugalom vonattal keleti 20 perc, az említett célpontjaid a munkábajáráshoz kocsival bőven megvannak 1 órán belül, de még BKV-val is megoldható.
Köszi mindenkinek egyébként, nagy segítségek vagytok.
Még Haraszti-Taksony merült fel, mint lehetőség. Nekem nagyon tetszene.
Viszont kérdés. Látni jó pár telket neten, de szerintem ennél sokkal több lehet elhagyatott, eladó stb. Ezeket csak ha járkálunk körbe akkor tudjuk meg, vagy tényleg csak ennyi eladó van?
kristóf17
több mint 3 éve
Elviccelitek meg megpolitizáljátok itt az ember komoly, ártatlan kérdését 😊🤣
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
én nem vitattam a hatékonyságát.Csökken a halálozások száma, felesleges vitatnod az intézkedés hatékonyságát. Az IPA csökkentése szerintem végképp odabasz, amiatt kezdett el mutálódni, hátha megússza.Érvényben van még az ingyenes parkolás BP-en?még csak két vállra fektettük, nem négy vállra így sztem továbbra is védekezünk ilyen formában.
warr_b
csebi
vpi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Csökken a halálozások száma, felesleges vitatnod az intézkedés hatékonyságát. Az IPA csökkentése szerintem végképp odabasz, amiatt kezdett el mutálódni, hátha megússza.Érvényben van még az ingyenes parkolás BP-en?még csak két vállra fektettük, nem négy vállra így sztem továbbra is védekezünk ilyen formában.
warr_b
csebi
több mint 3 éve
Érvényben van még az ingyenes parkolás BP-en?még csak két vállra fektettük, nem négy vállra így sztem továbbra is védekezünk ilyen formában.
warr_b
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Érvényben van még az ingyenes parkolás BP-en?IGEN!
warr_b
Ezek az intézkedések a humánjárvány terjedése elleni védekezés bizonyítottan sikeres eszközei, és ennek megfelelően addig kívánjuk őket hatályban tartani, amíg a velük elérhető előnyökkel a magyar emberek életének és egészségének védelmét érdemben elő tudjuk segíteni
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Érvényben van még az ingyenes parkolás BP-en?
több mint 3 éve
Valakinek van tapasztalata Oracle EPM meg HFM rendszerrel?Az EPM-et kellene osszekotni direktbe Power BI-jal.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
Toyota Aygoval vagy Kia Picantoval van valakinek tapasztalata? Az asszonynak kéne valami kicsi automata autó.
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 3 éve
ozibozi
17 184
Autókulcs másolót tud esetleg valaki? Főleg Észak-Buda környékén.pesten van egy a Kerepesi - Hungária sarkán, a Gyógyszzertár mellett
warr_b
több mint 3 éve
Szervusztok fiatal allampolgarok.Pontosabban mit / hol?
Nem igazan talalok informaciot:
Egy entry level IT service desk pozícióba mekkora berigenye lehet az embernek nettoban?
(Nincs tapasztalat)
Ventura
Én 250-300-at modnanam de nézz utána Glassdoor-on mik most ott a keresetek.
több mint 3 éve
Autókulcs másolót tud esetleg valaki? Főleg Észak-Buda környékén.
több mint 3 éve
PM-ben már ajánlottak valakit, előbb azért megpróbálkozunk vele.Tud valaki esetleg ajánlani megbízható szakembert ágyi poloska irtásához? (Egyik családtagomnak lenne rá sürgősen szüksége, Bp., VII. kerület.) Akit a közös képviselőjük javasolt, már nem végez ilyen munkát, én pedig hiába kérdezősködtem a kollégáimnál...Egyszerubb az egesz szobat kidobni sajna...
nagylaza
YoungZeeZee
több mint 3 éve
YoungZeeZee
8 566
Tud valaki esetleg ajánlani megbízható szakembert ágyi poloska irtásához? (Egyik családtagomnak lenne rá sürgősen szüksége, Bp., VII. kerület.) Akit a közös képviselőjük javasolt, már nem végez ilyen munkát, én pedig hiába kérdezősködtem a kollégáimnál...Egyszerubb az egesz szobat kidobni sajna...
nagylaza
több mint 3 éve
Tud valaki esetleg ajánlani megbízható szakembert ágyi poloska irtásához? (Egyik családtagomnak lenne rá sürgősen szüksége, Bp., VII. kerület.) Akit a közös képviselőjük javasolt, már nem végez ilyen munkát, én pedig hiába kérdezősködtem a kollégáimnál...