Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy el merik/tudják indítani az NFL-t.
Ahogy azt se gondolom, hogy be tudják fejezni...
Sobri Jóska
Hogy egy klasszikust idézzek, "vágyvezérelt gondolkodás" 😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 591 — The Mathematician
india közelít egy 100k új esetes naphoz

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
Sobri Jóska
az MLB után nekem nem volt kérdés
Negritis
Igen, de akkoris hihetetlen számomra.
Dehát hiába tudja az ember, hogy Show Must Go On, ezt megtapasztalni mindig döbbenetes.

több mint 5 éve
Sobri Jóska
az MLB után nekem nem volt kérdés

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress

több mint 5 éve
ééés akkor nálunk a cégnél is megvolt az első pozitív eset
múlt szerdán volt bent a kolléga, 2 emberrel találkozott ők karantén alatt
4. 5. emelet lezárva és fertőtlenítés elrendelve
én a 6.on voltam múlt héten, de nekem nem szóltak h lenne bármi

több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
Amúgy telexen van egy elég érdekes írás h most miért nincsenek szigorúbb korlátozások.
csebi
na és miért?
slowmotion
Reg nelkul megy

m.facebook.com/story.php?story_fbid=142979900832240&id=114898003640430&_ft_=mf_story_key.142979900832240%3Atop_level_post_id.142979900832240%3Atl_objid.142979900832240%3Acontent_owner_id_new.114898003640430%3Athrowback_story_fbid.142979900832240%3Apage_id.114898003640430%3Astory_location.4%3Atds_flgs.3%3Apage_insights.%7B%22114898003640430%22%3A%7B%22page_id%22%3A114898003640430%2C%22page_id_type%22%3A%22page%22%2C%22actor_id%22%3A114898003640430%2C%22dm%22%3A%7B%22isShare%22%3A0%2C%22originalPostOwnerID%22%3A0%7D%2C%22psn%22%3A%22EntStatusCreationStory%22%2C%22post_context%22%3A%7B%22object_fbtype%22%3A266%2C%22publish_time%22%3A1599757170%2C%22story_name%22%3A%22EntStatusCreationStory%22%2C%22story_fbid%22%3A%5B142979900832240%5D%7D%2C%22role%22%3A1%2C%22sl%22%3A4%2C%22targets%22%3A%5B%7B%22actor_id%22%3A114898003640430%2C%22page_id%22%3A114898003640430%2C%22post_id%22%3A142979900832240%2C%22role%22%3A1%2C%22share_id%22%3A0%7D%5D%7D%7D&__tn__=%2C%3B
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 162 — nabege2@yahoo.com
és beindult megint a gépezet:
 www.origo.hu/itthon/20200910-koronavirus-fertozottek-a-kamaraerdei-idosotthonban.html
 www.origo.hu/itthon/20200910-orban-viktor-karacsony-gergely-valasz.html
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan
Amúgy telexen van egy elég érdekes írás h most miért nincsenek szigorúbb korlátozások.
csebi
na és miért?
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 688 — Lucas Scott

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 490 — Bla, bla, bla
 index.hu/belfold/2020/09/10/szuperkupa_jegyek_a_magyar_egeszsegugynek/
Ennél sokkal többet is megérdemelnének!
Amúgy a kommunikációban ez most nem kontraproduktív?
nagir
Viszont a "kerüld a nagy tömeget" kommunikáció mellett elég érdekesen hangzik hogy kimennek meccsre 20.000 ember közé...
Mikey
Igen erre gondoltam...

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102
nagir
Viszont a "kerüld a nagy tömeget" kommunikáció mellett elég érdekesen hangzik hogy kimennek meccsre 20.000 ember közé...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 490 — Bla, bla, bla

Szerkesztette: nagir

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
 www.facebook.com/orszagosmentok/posts/3553347178009642
nem esik jól beleolvasni a kommentekbe

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2020/09/10/a-bergamoi-korhaz-visszahivta-a-koronavirussal-kezelt-betegeit-es-kiderult-sokuk-nincs-valami-jol

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 407 — Do Your Job
"szart sem tudunk erről a vírusról"
A lényeg, egy fél mondatban.

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 505
Számomra az aggasztó, hogy (az adatok alapján úgy tűnik) szinte senki nem jön le élve a lélegeztetőgépekről. Lehet csak a nagyon szar állapotban lévők kerülnek rá (akinek vmi komoly alapbetegsége is van), és ott kb már nem oszt nem szoroz. De akkor mire jók? Hogy 1-2 nappal később haljon meg az illető?
Borbinho
Én 50-60%-os mortalitásokról hallottam, nem tudom nálunk mi a helyzet. Azért ha két emberből egy megmarad, akkor így se felesleges...
peterk2005
Nem tartom én se feleslegesnek, csak kétségbeejtőnek az ismert adatokat.
1.: Mert kényszervágás csak az állatorvoslásban van, humán orvoslásban nincs.
2: Azért van aki lejön a gépről én itt 2.ről is tudok nálunk
3: Jelenleg nálunk a passzív és aktív eutanázia is büntetendő.
diverdoc
Félreértettetek Peterkkel. Nem rosszalló volt a kommentem, hanem tényleg inkább az aggodalmam fejeztem ki.

Ha nincs valaki nagyon rossz állapotban, akkor nem kell a gépre kötni. De akik meg gépre kerülnek, azoknak csak 50%a (?) éli túl. Vagy ezek csak tényleg a nagyon beteg emberek, és a későbbiekben lehet ez az arány lemegy 5-10%-ra?

Halason volt egy nagyon beteg középkorú férfi tavasszal, őt nem kötötték gépre (mert ha jól rémlik túl gyenge is lett volna hozzá), hanem más módon kapott plusz oxigént (már 3-4 hónapja volt, nem emlékszem a részletekre).
Borbinho
szart sem tudunk erről a vírusról, ezért ezekre válaszolni sem nagyon lehet. Értelemszerűen idősebb, több betegséggel rendelkező, rossz általános állapotú valószínűleg (és logikusan gondolkodva) rosszab esélyekkel vág neki. De lehet hogy 94 éves mamó, akit valószínű egy kis nátha is elsöpörne tünetmentes átvészeli, de ismerünk huszonéves fittnesgurut aki secperc alatt megpattant ebben a betegségben.
20 év múlva majd megadjuk azokra a választ amikre a kérdést most tesszük fel.
diverdoc
Én tökre örülnék, ha írnál a szituról valami összefoglaló félét a tévhitek eloszlatása végett.
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Számomra az aggasztó, hogy (az adatok alapján úgy tűnik) szinte senki nem jön le élve a lélegeztetőgépekről. Lehet csak a nagyon szar állapotban lévők kerülnek rá (akinek vmi komoly alapbetegsége is van), és ott kb már nem oszt nem szoroz. De akkor mire jók? Hogy 1-2 nappal később haljon meg az illető?
Borbinho
Én 50-60%-os mortalitásokról hallottam, nem tudom nálunk mi a helyzet. Azért ha két emberből egy megmarad, akkor így se felesleges...
peterk2005
diverdoc
Félreértettetek Peterkkel. Nem rosszalló volt a kommentem, hanem tényleg inkább az aggodalmam fejeztem ki.

Ha nincs valaki nagyon rossz állapotban, akkor nem kell a gépre kötni. De akik meg gépre kerülnek, azoknak csak 50%a (?) éli túl. Vagy ezek csak tényleg a nagyon beteg emberek, és a későbbiekben lehet ez az arány lemegy 5-10%-ra?

Halason volt egy nagyon beteg középkorú férfi tavasszal, őt nem kötötték gépre (mert ha jól rémlik túl gyenge is lett volna hozzá), hanem más módon kapott plusz oxigént (már 3-4 hónapja volt, nem emlékszem a részletekre).
Borbinho
szart sem tudunk erről a vírusról, ezért ezekre válaszolni sem nagyon lehet. Értelemszerűen idősebb, több betegséggel rendelkező, rossz általános állapotú valószínűleg (és logikusan gondolkodva) rosszab esélyekkel vág neki. De lehet hogy 94 éves mamó, akit valószínű egy kis nátha is elsöpörne tünetmentes átvészeli, de ismerünk huszonéves fittnesgurut aki secperc alatt megpattant ebben a betegségben.
20 év múlva majd megadjuk azokra a választ amikre a kérdést most tesszük fel.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Borbinho
peterk2005
diverdoc

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Borbinho

Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Borbinho

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102
 www.mavcsoport.hu/mav-csoport/szigorit-mav-start-es-volanbusz-szeptember-15-tol-leszallitjak-maszk-nelkul-utazokat
Beki
Na ezt megnézem magamnak. Ha a kalleren nem lesz (megfelelően) maszk, akkor lehajíthatom én is őt a vonatról?!
Mikey
Ha te vagy az eljárni jogosult hatóság, mindenképp.
Egyéb esetekben valószínűleg ugyanúgy önbíráskodás lenne, mintha egyéb esetben intézkednél önhatalmúlag.
Sobri Jóska
Amúgy igen, csak akik lenni szoktak kallerek, azokon a nyolcból kb. kettőn láttam eddig rendesen viselve. Kíváncsian várom, ezután mi lesz az arány.

- - -

Nálunk munkahelyen is kötelezővé tették a maszkviseletet olyan esetekben, amikor nem tartható a másfél méteres távolság. (Az egyik itt dolgozó nő - aki szerencsére a másik épületben dolgozik - gyerekének koronavírusos lett az osztálytársa.)

Mondjuk vicces hogy az irodistáink meg vígan lejönnek közénk anélkül, ha valamit meg kell beszélni. Mondtam is az egyiknek már hogy majd gyere vissza maszkban, ha beszélni akarsz. 😊

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Remélem sokat büntetnek majd a BKV-nál, mert ennek így semmi értelme, hogy mindig van legalább 20%-i retardált
FLZOLI
ma reggel a 17-es villamoson (arra a négy megállóra, amíg felszálltunk rá) ránézésre mindenkin volt, és helytelenül is csak páran használták.

mondjuk lehetne tovább cizellálni a hangosba bemondott szöveget, és a "felszállni csak maszkban, vagy arcot takaró sálban" helyett hülyebiztosra menni, és azt beolvastatni, hogy "felszállni csak maszkkal vagy sállal lehet, mely az orrot és a szájat is takarja".

amúgy tényleg _vicces_ lesz az oktatás, ha kicsit folyik a gyerek orra (reggeli 6-10 fokban nekem pl állandóan előfordul), akkor már nem viheted be, és - legalábbis a mi iskolánkban - csak orvosi "közösségbe mehet" igazolással térhet vissza, aminek feltétele a 20 napos tünet nélküliség. három hetet ki tud amúgy otthon maradni a gyerekkel? az én munkahelyemen ez oké, de... szóval rengetegen lesznek, akiknek ez nem megoldható.
slowmotion
Kisebbik lányom a torkát fájlalta csütörtök este, kis hőemelkedése is volt reggelre, nem vittük iskolába (3.-os). Sajnos neki a mandulája könnyebben begyullad, sokszor magas lázzal, ez akár annak az előjele is lehetett, nyár elején is volt ilyen. Örültem, hogy 3 napot tudtunk iskolába járni egyhuzamban.....
Elvittük orvoshoz, ahol azt mondták, nincs gond, ha nincs láza, hétfőn mehet iskolába. Mivel a hőemelkedés maradt még szombaton is, nem vittük hétfőn iskolába. Aznap visszavittük, ahol leecsetelte a torkát, kedden mehetett suliba, hőemelkedés, torokfájás elmúlt. Ha belázasodott volna, akkor 10 napig nincs közösség, itt ez a szabály.

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
Remélem sokat büntetnek majd a BKV-nál, mert ennek így semmi értelme, hogy mindig van legalább 20%-i retardált
FLZOLI
ma reggel a 17-es villamoson (arra a négy megállóra, amíg felszálltunk rá) ránézésre mindenkin volt, és helytelenül is csak páran használták.

mondjuk lehetne tovább cizellálni a hangosba bemondott szöveget, és a "felszállni csak maszkban, vagy arcot takaró sálban" helyett hülyebiztosra menni, és azt beolvastatni, hogy "felszállni csak maszkkal vagy sállal lehet, mely az orrot és a szájat is takarja".

amúgy tényleg _vicces_ lesz az oktatás, ha kicsit folyik a gyerek orra (reggeli 6-10 fokban nekem pl állandóan előfordul), akkor már nem viheted be, és - legalábbis a mi iskolánkban - csak orvosi "közösségbe mehet" igazolással térhet vissza, aminek feltétele a 20 napos tünet nélküliség. három hetet ki tud amúgy otthon maradni a gyerekkel? az én munkahelyemen ez oké, de... szóval rengetegen lesznek, akiknek ez nem megoldható.
slowmotion
A bölcsiben az egyik gyereknek zöld takony ömlik az orrából, a másik pedig ugatva köhög múlt péntek óta. Dalolva, vihorázva hozzák őket, a dolgozók meg elismerően asszisztálnak mindehez. Szóval kurva isten, hogy a lányam elkapja, az asszony meg maradhat otthon jó birka módjára 2 hétig. Úgy, hogy 5 év után hétfőtől menne vissza melózni...
peach
Vasárnap elkezdett folyni a gyerek orra meg tüsszögött. Átlátszó flyadék jött az orrából, nem lényeg. Hétfő reggel hívtuk az ovit, hogy nem megy mert megfázott vagy valami. Viszont aznap már semmi baja nem volt. Nem folyt az orra, nem hapcizott. Valszeg allergia volt, mert én is meg voltam pusztulva tőle hétvégén. Kedden azért még nem vittük, de akkor sem volt semmi. Hívtuk az ovit, azt mondta az óvoda vezető, vigyük amíg lehet, mindegy ha folyi,, ha nem. Szóval ez a felfogás most Debrecenben.
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 790 — a new hope (again)
FLZOLI

slowmotion
A bölcsiben az egyik gyereknek zöld takony ömlik az orrából, a másik pedig ugatva köhög múlt péntek óta. Dalolva, vihorázva hozzák őket, a dolgozók meg elismerően asszisztálnak mindehez. Szóval kurva isten, hogy a lányam elkapja, az asszony meg maradhat otthon jó birka módjára 2 hétig. Úgy, hogy 5 év után hétfőtől menne vissza melózni...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...