Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
a cikkből a "kedvencem": a gyülekezést pedig tíz főben maximalizálják. Ez alól a temetések kivételt képeznek, azokon legfeljebb 30 ember vehet részt.r.baggio
Az a motbid kép jelent meg előttem, ahogy a halottsirató asszonyok és/vagy a napi programként temetésre járó vénlányok (minden faluban / környéken van pár tucat ilyen) hamarabb érkeznek a temetésre (mert úgy szoktak), és a rokont visszafordítják a kapuban, hogy sorry, betelt a létszám...

Azért ezt a rendeletet együttérzőbben is meg lehetett volna fogalmazni. Mondjuk úgy, hogy nem darabszám limitet húznak, hanem azt írják le, hogy temetés csak a ronokság / szűk baráti kör részvételével rendezhető.
peterk2005
Azt nem tudom, hogy a halott, a pap és a kántor is beleszámít-e a limitbe?
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
 444.hu/2020/04/28/bement-az-atv-be-a-kormanyzati-tajekoztatas-szovivoje-de-azt-se-nagyon-tudta-hol-van?fbclid=IwAR1Gc9kwZDC5Hrh4g96n5maJitUUesWakRJa2uQZugSkDt3NvdftAGoISp0

ez nem tudom volt-e már. jól kirángatták szegényt a köztévé akolmelegéből.
Vrij6
Jujjujujuj... Ettől én éreztem magam kínosan. A srác kb egy portás szintjén van.
gyeek
Ez a baj, hogy mi kínosan érezzük magunkat ők meg leszarják.

Kicsit off de hasonló.
A héten volt egy vita Márky-Zay Péter polgármester és a helyi fideszes erők leghangosabbika Cseri Tamás között a helyi televízióban.
Márki leiskolázta a teljesen felkészületlenül érkező -őt az interneten napi rendszerességgel mocskoló- törpepapagájt.
Márki tényeket közölt míg Cseri semmilyen konkrétumot nem tudott mondani a bemagolt dolgokon kívül (ami amúgy mind cáfolva lett).
Másnap Cseri tovább mocskolta a polgármestert a neten, a helyi Fidesz meg kiadott egy közleményt, hogy (idézem):

"A hétfői napon bebizonyosodott, hogy az önkormányzat által létrehozott és 80 millió forint közpénzből finanszírozott és üzemeltetett helyi médiacentrum nem más, mint Márki-Zay Péter propagandamédiája. A kiegyensúlyozott tájékoztatás hiánya, az elfogultság és az egyoldalú szakmai hozzáállás miatt képviselőink a jövőben tartózkodni fognak a helyi televízió műsorainak látogatásától és nyilatkozni sem fognak annak.

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Hódmezővásárhelyi Szervezete”

több mint 5 éve
Szerintem az alapprobléma a túlnépesedés.
Én nem írtam rá megoldást, te a hatékonyságnövelést.
Szerinted az alapprobléma a hatékonytalanság.
Ez a kettő nem zárja ki egymást.
Antifragilisan, alkalmazkodva, rugalmasan, ki lehetne használni még a túlnépesedést is, ezt aláírom, ez kvázi a te állításod.
Az enyém meg az, hogy arányaiban a sok emberhez képest kevés a hatékonyan gondolkodó, cselekvő, döntő, ezért kurva nehéz, lehetetlen. (Demokráciában mindenképp, világdiktatúrában talán menne, de vajh' megérné e.)
Sobri Jóska
Másodszor értünk egyet úgy, hogy vitatkozunk, mert nem értünk egyet a okság irányában. Az egyetemi mentorom 6 évig akadt meg a nagy doktorijában, mert nem tudta feldolgozni ezt a problémát: az én okom a te okozatod, és fordítva, hogy lehet mindenkinek igaza? Lehet mindenkinek igaza? Szóval a statisztika is nehezen kezeli.

10-100 fős céget át tudsz szervezni, hatékonyabbá tudod tenni.
100-10000 fősnek lehet nekiugranál, képességeidtől függ, hogy sikerrel jársz e.
10ezer fölöttinél be kell nyelned a hatékonytalanságot a működőképesség oltárán. (Ez a multiparadoxon.)
Milliós nagyságrendnél örülsz, ha nem buksz bele, de kurva hatékonytalan leszel. (Nemzetállamok államapparátusai, stb.)
Százmilióstól fölfele esélytelen, hogy érdemi hatékonyságnövelést érj el, olyan lenne, mintha belehugyoznál az óceánba. Meg se érződik.
Namost a Földön lassan 10milliárdan élünk. Kezelhetetlen, megoldhatatlan mennyiség. Sok lúd disznót győz.
Sobri Jóska

A lokális optimumkeresés algoritmus szempontból nem egy egylépéses és nem is egy könnyen megoldható probléma. Teljesen igazad van: lesznek/vannak idióták, és ezzel nem tudsz mit kezdeni. De ha nagy tömegeket kezdesz el fejleszteni, egyre közelebb kerülsz majd egy globális végponthoz (a képen minimum, a példámban egy maximumot képzelj el). De ha nem indulunk el, akkor oda sem érünk, ugye, öreg pókeres bölcsesség: aki nem indul, nem érkezik.

Itt egy jó videó a témában:

www.youtube.com/watch?v=iV18Xx5EkaE
Gyurma Pappa
Én ennél nyomasztóbb videót keveset tudok elképzelni:

www.youtube.com/watch?v=_7jCioztj_c

Prognózis, de 2100-re a top20-ban, nulla európai, nulla amerikai város, 7 ázsiai (nulla kínai), 13 afrikai.
Lagos 88 millió, Kinshasa 83, Dar es Salaam 73, Khartoum, Niamey 50 millió felett, Kairó, Nairobi, Lilongwe, Blantyre City (erről hallottál valaha?) 40 millió fölött, Kampala, Lusaka, Mogadishou, Addisz-Abeba 35 millió fölött. Szerinted ez normális? És edukálható, hatékonyabbá tehető néptömegek?
Miközben a gazdasági potenciálban, GDP-ben nem láttam olyan prognózist, ahol Nigérián, Egyiptomon kívül afrikai ország a top20 közelébe tudna kerülni.
Összpopulációban meg szintén 2100-ra tippelve Afrika több, mint háromszoros, a többi földrész marad.
Szerintem ez nem normális.

www.ksh.hu/interaktiv/grafikonok/vilag_nepessege.html
Sobri Jóska
Peking tart most 20 milliónál. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy olyan nyomotanya, mint pl Kinshasa 80 milliósra duzzadjon... se infrastruktúra nem lesz, mégha fel is vásárolják a kínaiak az országot, de enniinni végképp nem lesz mit annyi embernek. Se elég orvosi ellátás, ilyen embertömegnél annyian halnának meg az éhezés meg a nyomor következtében, hogy esélytelen lenne ilyen extrém nagyra nőni a népességnek...
warr_b
Nigéria népessége 10 év alatt majdnem 40 millióval nőtt, Kongóé 25 millióval. A lakosság közel fele mindkét országban városban él, ezek kb 70%-a a fővárosban.

www.worldometers.info/world-population/nigeria-population/

www.worldometers.info/world-population/democratic-republic-of-the-congo-population/
több mint 5 éve
gyeek LSU Tigers 8 641 — Grady Judd fan
 444.hu/2020/04/28/bement-az-atv-be-a-kormanyzati-tajekoztatas-szovivoje-de-azt-se-nagyon-tudta-hol-van?fbclid=IwAR1Gc9kwZDC5Hrh4g96n5maJitUUesWakRJa2uQZugSkDt3NvdftAGoISp0

Vrij6
Jujjujujuj... Ettől én éreztem magam kínosan. A srác kb egy portás szintjén van.

Szerkesztette: gyeek

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
@Sobri
az a prognózis bukik ott hogy nem lesz víz
Negritis
Azt ugye tudod, hogy Afrika lakossága az elmúlt 50 évben megnégyszereződött (ez nem prognózis), pedig lófasz se volt ott?
Sobri Jóska
nagy különbség van a nincs ott semmi, és aközött hogy nincs elég víz a mostani populációnak se
nem mondom hogy nem fog még mindig exponenciálisan nőni, de 20-30 éven belül eljön a határ amikor már nincs elég ivóvíz (és ugye emiatt lesz egy a mostaninál brutálisabb népvándorlás)
hacsak nem teszünk valamit
Negritis
Ez is egy prognózis. 😊
A KSH is valamilyen modellel számolt, nem csak megszorozta az előző évi növekedéssel az ideit, és megkapta a következő évit, hisz akkor nem állt volna le Ázsia, és nem ennyire kiugró Afrika.
Mindettől függetlenül az eredeti állításhoz, miszerint a túlnépesedés a legfőbb probléma passzol. Persze ahhoz is, hogy nem elég hatékonyan működik a világ, hisz konszenzus, hogy az ok-okozatiságot nehéz rendesen időrendbe rakni a dolog összetettsége miatt.
Azért érdekel olyan link, vagy video, ahol nem ilyen kiugró afrikai népességnövekedést tippelnek, ha megosztod, megköszönöm.
Sobri Jóska
140 millió afrikai migránssal számol a következő 20 évre az Eurostat
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 068 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
@Sobri
az a prognózis bukik ott hogy nem lesz víz
Negritis
Ergo, migráció lesz
több mint 5 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 550
na ikea nyit máj 5én
briareos
Nem akarok belegondolni, milyen tömeg lesz.
Vrij6
én akartam online rendelni sose sikerült
valszeg nem csak én
Negritis
Mondjuk látom, hogy max 500an lehetnek majd bent?

9-től 3-ig lesz nyitva, kesztyű, maszk, stb. érdekes lesz.
Vrij6
Jah, akiknek meg az ikeába járás a vasárnapi családi program, ott fognak egymás hegyén-hátán tobzódni a bejárat előtt...
warr_b
De mi a büdös franc lehet ilyenkor olyan marha fontos egy Ikeában?
Egy polc? Egy asztal? Egy pohárkészlet?
Bazzani
az hogy ne otthon kelljen foglalkozni a gyerekkel, eviszik,elrohangál, lefárad. Nem téged fog nyaggatni...
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 295 — Így remélem megfelelek nektek.....
Az iskola újranyitásra a max gyermekfelügyelet miatt lehet szükség.... De többet nem is lehet, szabad elvárni tőle.... Egyébként sok értelme nincs
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 523 — The Mathematician
Bazzani
nekem semmi nem kihagyhatatlanul fontos
de egy csomó "nice to have" cucc van amit szeretnék venni
 www.ikea.com/hu/hu/p/oumbaerlig-serpenyo-10292098/
 www.ikea.com/hu/hu/p/vittsjoe-laptop-asztal-fekete-barna-ueveg-80221352/
 www.ikea.com/hu/hu/p/naevlinge-led-es-csiptetos-spotlampa-fekete-00449877/
kb ezek leginkább, meg 1-2 konyhai apróság (kanál, vágódeszka...)

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 236 — Cowboys fan
"pünkösdig pedig a szálláshelyeknek is lehet esélyük az újranyitásra az országban"

Hááát biztos én vagyok félős de ez nagyon necces.
Bazzani
Az usa nagyobb üdülőhelyein már ezen a hétvégén újranyitnak a szállodák, csak szólok...

De akkora csekket kap most minden munkanélküli meg kkv-s, amit még sose látott egy összegben, úgyhogy lehet majd menni bulikázni
r.baggio
Nálunk is most töltöttük ki a 800.000 es Cafeteria igénylést, amit nyilván nem a mekiben akarok elkölteni 😁
kapitnono
oké, Burger Kinges vagy, értjük...
NB2
a mekinél jobb is
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 143 — nabege2@yahoo.com
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
Jah, akiknek meg az ikeába járás a vasárnapi családi program, ott fognak egymás hegyén-hátán tobzódni a bejárat előtt...
warr_b
Bazzani
aki otthon van, ráér, lakást felújít, bútort rak össze stb
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 659 — Lucas Scott
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
warr_b
Bazzani
svéd húsgolyók.
csebi
A járvány elején közzétették a hivatalos receptet 😉
clbass
de ott biztos svéd húsból is készül 😊

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
warr_b
Bazzani
svéd húsgolyók.
csebi
A járvány elején közzétették a hivatalos receptet 😉
több mint 5 éve
Fattyu New Orleans Saints 2 071
Volt màr?
Gondoltam ellenzéki portàl cikkét rakom be az emészhetőség kedvéért:
 444.hu/2020/04/29/alig-talaltak-tunetmentes-fertozotteket-a-magyar-maganklinikak-privat-tesztjein

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
warr_b
Bazzani
svéd húsgolyók.
csebi
Én nem is tudtam hogy az IKEA egy étterem 😊

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 659 — Lucas Scott
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
warr_b
Bazzani
svéd húsgolyók.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 487 — Bla, bla, bla
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
warr_b
Bazzani
Viccelsz? A hat éves lányom jobban rá van pörögve az Ikeás ebédre, mint. A mekire! 😉😊😀

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
warr_b

több mint 5 éve
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
warr_b
majd piknikeznek mint az nfl standionok parkolójában 😀

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 005 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

Vrij6
 www.ikea.com/hu/hu/customer-service/shopping-at-ikea/safety-measures-covid-19-pubdd013520

egyébként én már akkor örülni fogok ha csomagponton megoldható, de jelenleg az se működik ...

Szerkesztette: Negritis, a vajda

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 068 — Слава Україні! Героям слава!
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én
Negritis

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
na ikea nyit máj 5én
briareos
Vrij6
valszeg nem csak én

több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Május 15-el meg akarják nyitni az iskolákat?
Valós infó ez?
Már második kolléganőm mondja.
Bazzani
Klassz lesz!
Fiam 8.-os. Felvették már a gimibe. Hogy fogja élvezni (és a többiek is) ezt utolsó 1 hónapot...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞