Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Érdekes info. 93 %-ban orvosok által kitöltött kérdőív alapján, melyik szektor teljesítményét hogy járulnak hozzá a koronavírus elleni küzdelemhezAz eü-ért felelős minisztérium mit csinált egyáltalán?
A diagramokat átnézve eléggé szórnak a szavazatok egy kivételével. Az Eü-ért felelős minisztérium teljesítményét tartották egységesen és kiugróan a legszarabbnak. Most már sokkal több kitöltés van, és még markánsabb a dolog.
diverdoc
Mindent az OT, a munkacsoportok, polgármesterek, korházak, orvosok, lakosság, szolgáltatók, stb. csináltak.
Mind feladat, mind felelősség tekintetében nullára ki lett üresítve az eü-ért felelős minisztérium.
több mint 5 éve
Na erre kiváncsi leszek:Pihentetik, mint a kelt tésztát.😀
Minden diák és tanár kap maszkot az érettségikre, minden intézményben lesz fertőtlenítő, és a vizsgalapokat is pihentetni fogják legalább egy napig.
csebi

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Érdekes info. 93 %-ban orvosok által kitöltött kérdőív alapján, melyik szektor teljesítményét hogy járulnak hozzá a koronavírus elleni küzdelemhezA diagramokat átnézve eléggé szórnak a szavazatok egy kivételével. Az Eü-ért felelős minisztérium teljesítményét tartották egységesen és kiugróan a legszarabbnak. Most már sokkal több kitöltés van, és még markánsabb a dolog.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
akkor legalább ez vszeg összejön. nem sikerült eladakozni eleget külföldre 😊Na erre kiváncsi leszek:Már megy a védōcuccok kiosztása. Igaz kissé kaotikusan, de működik. Holnap is megyek egy "adagért".
Minden diák és tanár kap maszkot az érettségikre, minden intézményben lesz fertőtlenítő, és a vizsgalapokat is pihentetni fogják legalább egy napig.
csebi
dande
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Na erre kiváncsi leszek:Már megy a védōcuccok kiosztása. Igaz kissé kaotikusan, de működik. Holnap is megyek egy "adagért".
csebi
több mint 5 éve
Na erre kiváncsi leszek:Mondjuk ez már kivitelezhető.
csebi
Ma voltam vásárolni egy nagykerbe,hegyekbe áll a fertőtlenítőszer. Az viszont igaz hogy nem egy olcsó dolog,de lehet hogy azért mert a nagyon durva gazdaságunk miatt túl magas a forint árfolyama....
Maszkot is láttam,például egy-két ház ablakán kiírták hogy lehet kapni.Gondolom az házi gyártmány,de az a lényeg hogy van. Lehet az is,hogy ez már a Kínai portéka,ami kipihente magát a gyűjtőhangárba hetek óta,és most már harca kész.
több mint 5 éve
Na erre kiváncsi leszek:Minden diák és tanár kap maszkot az érettségikre, minden intézményben lesz fertőtlenítő, és a vizsgalapokat is pihentetni fogják legalább egy napig.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Passz, lehet hogy így van.Szerintem eddig településenként/városi körzetenként volt ügyelet, ezután meg minden intézménynek kell szerveznie.Háddebaszki eddig is volt ügyelet.Május 15-el meg akarják nyitni az iskolákat?Ebből arra következtetek, hogy az óvodák hamarosan nyitnak, akkor pedig logikusan az iskolák is:
Valós infó ez?
Már második kolléganőm mondja.
Bazzani
444.hu/2020/04/28/kotelezove-teszi-a-kormany-az-onkormanyzatoknak-ovodai-es-bolcsodei-ugyelet-biztositasat
Fast Willie
Minden héten kell nyilatkoznunk a következő hétről, hogy igényeljük-e.
Maximum rotálódnak a környékbeli óvodák, de ügyelet az van a zárás óta folyamatosan.
warr_b
Ergo nem rotálják egymást, hanem mindenhol ügyelnek
Fast Willie

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
all time kedvenc sorozatomból tudok idézni erre:Egy nő kortalan, tudhatnád.Anyumék ovija Május 4-én nyit, ma kapta meg a nem hivatalos email-t, hogy készüljön.nem idős egy kicsit az ovihoz?
LoveSobri
Negritis
Sobri Jóska
"idősebb mint aminek te mondod magad"
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Egy nő kortalan, tudhatnád.Anyumék ovija Május 4-én nyit, ma kapta meg a nem hivatalos email-t, hogy készüljön.nem idős egy kicsit az ovihoz?
LoveSobri
Negritis
több mint 5 éve
Anyumék ovija Május 4-én nyit, ma kapta meg a nem hivatalos email-t, hogy készüljön.nem idős egy kicsit az ovihoz?
LoveSobri
több mint 5 éve
Nagyszeru. Akkor masfel-ket honap mulva jon is a koronavirus masodik hullama, lehet keszulni.1 hét széthordás, 2 hét lappangás, május végén már látjuk mi a szitu.
Stez
több mint 5 éve
Nagyszeru. Akkor masfel-ket honap mulva jon is a koronavirus masodik hullama, lehet keszulni.
több mint 5 éve
Anyumék ovija Május 4-én nyit, ma kapta meg a nem hivatalos email-t, hogy készüljön.
Szerkesztette: JC6 (Mr. Miele)
több mint 5 éve
Szerintem eddig településenként/városi körzetenként volt ügyelet, ezután meg minden intézménynek kell szerveznie.Háddebaszki eddig is volt ügyelet.Május 15-el meg akarják nyitni az iskolákat?Ebből arra következtetek, hogy az óvodák hamarosan nyitnak, akkor pedig logikusan az iskolák is:
Valós infó ez?
Bazzani
444.hu/2020/04/28/kotelezove-teszi-a-kormany-az-onkormanyzatoknak-ovodai-es-bolcsodei-ugyelet-biztositasat
Fast Willie
Maximum rotálódnak a környékbeli óvodák, de ügyelet az van a zárás óta folyamatosan.
warr_b
Ergo nem rotálják egymást, hanem mindenhol ügyelnek
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=p5RjQe8iUJ4www.youtube.com/watch?v=NEICrfckQec
több mint 5 éve
Írtam egy pár hónapja, hogy a 21. század nagy kérdése az Afrika helyzete lesz, mind a népességének, mind az erőforrásainak alakulása terén.Nigéria népessége 10 év alatt majdnem 40 millióval nőtt, Kongóé 25 millióval. A lakosság közel fele mindkét országban városban él, ezek kb 70%-a a fővárosban.Peking tart most 20 milliónál. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy olyan nyomotanya, mint pl Kinshasa 80 milliósra duzzadjon... se infrastruktúra nem lesz, mégha fel is vásárolják a kínaiak az országot, de enniinni végképp nem lesz mit annyi embernek. Se elég orvosi ellátás, ilyen embertömegnél annyian halnának meg az éhezés meg a nyomor következtében, hogy esélytelen lenne ilyen extrém nagyra nőni a népességnek...Én ennél nyomasztóbb videót keveset tudok elképzelni:Szerintem az alapprobléma a túlnépesedés.Másodszor értünk egyet úgy, hogy vitatkozunk, mert nem értünk egyet a okság irányában. Az egyetemi mentorom 6 évig akadt meg a nagy doktorijában, mert nem tudta feldolgozni ezt a problémát: az én okom a te okozatod, és fordítva, hogy lehet mindenkinek igaza? Lehet mindenkinek igaza? Szóval a statisztika is nehezen kezeli.
Én nem írtam rá megoldást, te a hatékonyságnövelést.
Szerinted az alapprobléma a hatékonytalanság.
Ez a kettő nem zárja ki egymást.
Antifragilisan, alkalmazkodva, rugalmasan, ki lehetne használni még a túlnépesedést is, ezt aláírom, ez kvázi a te állításod.
Az enyém meg az, hogy arányaiban a sok emberhez képest kevés a hatékonyan gondolkodó, cselekvő, döntő, ezért kurva nehéz, lehetetlen. (Demokráciában mindenképp, világdiktatúrában talán menne, de vajh' megérné e.)
Sobri Jóska
10-100 fős céget át tudsz szervezni, hatékonyabbá tudod tenni.
100-10000 fősnek lehet nekiugranál, képességeidtől függ, hogy sikerrel jársz e.
10ezer fölöttinél be kell nyelned a hatékonytalanságot a működőképesség oltárán. (Ez a multiparadoxon.)
Milliós nagyságrendnél örülsz, ha nem buksz bele, de kurva hatékonytalan leszel. (Nemzetállamok államapparátusai, stb.)
Százmilióstól fölfele esélytelen, hogy érdemi hatékonyságnövelést érj el, olyan lenne, mintha belehugyoznál az óceánba. Meg se érződik.
Namost a Földön lassan 10milliárdan élünk. Kezelhetetlen, megoldhatatlan mennyiség. Sok lúd disznót győz.
Sobri Jóska
A lokális optimumkeresés algoritmus szempontból nem egy egylépéses és nem is egy könnyen megoldható probléma. Teljesen igazad van: lesznek/vannak idióták, és ezzel nem tudsz mit kezdeni. De ha nagy tömegeket kezdesz el fejleszteni, egyre közelebb kerülsz majd egy globális végponthoz (a képen minimum, a példámban egy maximumot képzelj el). De ha nem indulunk el, akkor oda sem érünk, ugye, öreg pókeres bölcsesség: aki nem indul, nem érkezik.
Itt egy jó videó a témában:
www.youtube.com/watch?v=iV18Xx5EkaE
Gyurma Pappa
www.youtube.com/watch?v=_7jCioztj_c
Prognózis, de 2100-re a top20-ban, nulla európai, nulla amerikai város, 7 ázsiai (nulla kínai), 13 afrikai.
Lagos 88 millió, Kinshasa 83, Dar es Salaam 73, Khartoum, Niamey 50 millió felett, Kairó, Nairobi, Lilongwe, Blantyre City (erről hallottál valaha?) 40 millió fölött, Kampala, Lusaka, Mogadishou, Addisz-Abeba 35 millió fölött. Szerinted ez normális? És edukálható, hatékonyabbá tehető néptömegek?
Miközben a gazdasági potenciálban, GDP-ben nem láttam olyan prognózist, ahol Nigérián, Egyiptomon kívül afrikai ország a top20 közelébe tudna kerülni.
Összpopulációban meg szintén 2100-ra tippelve Afrika több, mint háromszoros, a többi földrész marad.
Szerintem ez nem normális.
www.ksh.hu/interaktiv/grafikonok/vilag_nepessege.html
Sobri Jóska
warr_b
www.worldometers.info/world-population/nigeria-population/
www.worldometers.info/world-population/democratic-republic-of-the-congo-population/
Fast Willie
több mint 5 éve
Háddebaszki eddig is volt ügyelet.Május 15-el meg akarják nyitni az iskolákat?Ebből arra következtetek, hogy az óvodák hamarosan nyitnak, akkor pedig logikusan az iskolák is:
Valós infó ez?
Bazzani
Fast Willie

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
mi pl egy komplett konyhát rendelnénk mindenféle berendezéssel...😊De mi a büdös franc lehet ilyenkor olyan marha fontos egy Ikeában?nekem semmi nem kihagyhatatlanul fontos
Egy polc? Egy asztal? Egy pohárkészlet?
Bazzani
de egy csomó "nice to have" cucc van amit szeretnék venni
www.ikea.com/hu/hu/p/oumbaerlig-serpenyo-10292098/
www.ikea.com/hu/hu/p/vittsjoe-laptop-asztal-fekete-barna-ueveg-80221352/
www.ikea.com/hu/hu/p/naevlinge-led-es-csiptetos-spotlampa-fekete-00449877/
kb ezek leginkább, meg 1-2 konyhai apróság (kanál, vágódeszka...)
Negritis
annyi hogy már legalább meg van tervezve! de hogy hogyan fogjuk kivitelezni a megrendelést attól azért fázom egy kissé....
több mint 5 éve
Amit én hallottam, hogy 15.én az általános iskolák nyitnak, utána a többi (felsőoktatás).Május 15-el meg akarják nyitni az iskolákat?Ebből arra következtetek, hogy az óvodák hamarosan nyitnak, akkor pedig logikusan az iskolák is:
Valós infó ez?
Bazzani
Fast Willie
Mondjuk 15.e péntek úgyhogy tuti nem úgy lesz.
Szerkesztette: Bazzani
több mint 5 éve
Május 15-el meg akarják nyitni az iskolákat?Ebből arra következtetek, hogy az óvodák hamarosan nyitnak, akkor pedig logikusan az iskolák is:
Valós infó ez?
Bazzani
több mint 5 éve
Mingyá, várjá':bementem ma boltba 12 után, ugye maszkszigor van. Egy ilyen bölcsész-deszkás kinézetű életművész/link naplopo geci ki hogy hívja, büszke vigyorral a kezére kötött masszkkal mászkál a boltban, vadul köhögve, néha elengedve egy de hát én hordok maszkot tiltakozást. pont semmit nem tudtak kezdeni vele.Így van.Miklobi KözönyLenne pár kérdésem, ha megtisztelsz az érdemi válasszal, megköszönöm.Ez annyira megvan már oldva, hogy húsvét óta/kb szerintem akkor volt a törés abban a karantén dologban/Én is adok műanyag pohárba kávét (is),miközben várakoznak a népek.
itt Zuglóban vagy akár a 11-ben is simán beengedik a törzsvendégeket inni addig amíg a kajára várnak. Igaz csak minden harmadik visz is haza kaját, mert hogy nem is azért jött... Nem másznak egymás arcába, szép szellősen helytől függően, van aki maszkban van, van aki nélküle, kézfertőtlenítő kint az asztalakon
és folyik a torokfertőtlenítés.
Szóval kb ugyanez lesz, csak a törzsvendégeken kívül bárki más is bemehet. Na innentől lesz sokkal veazélyesebb, mert már nem fognak figyelni egYmásra az idegenek vlsz .
ozibozi
Elő is jött egy régi történet,amikor még nem lehetett reggel 9 előtt piát venni.A gyöngyösi piacra feltűnően sokan jártak olyankor kávézni.Ugyanis műanyagpohárba mérték azt is,meg az unicumot is.Az urak úgy kevergették műanyag keverőpálcikákkal az unicumot,mintha abban a legfinomabb kávé volna... 😀
Amúgy akartam már írni,hogy a korlátozások ideje alatt is tehettek volna olyan engedményeket,hogy mondjuk kerthelyiségben - persze megfelelő távolságtartással ,és maszkban - helyben is lehetett volna fogyasztani.Nem zárt terület,legalábbis ami a légteret illeti,és simán lehetett volna ilyen helyeken (ahol konyha is van) étkeztetni.Maradt volna egy csomó vendéglátós pozícióban,és az élet sem állt volna le annyira.
Mert most amúgy ugyanez fog következni,csak zárt légtérben.
Foresz
Te vendéglátósként tudod pontosan hány centire kell álljon a vendéged a másiktól, hogy bizonyosan ne kapja el?
Ismered a légtér pára, por és egyéb adatait, amik erősítik vagy gyengítik, de mindenképp befolyásolják a vírus terjedését?
Ismered nyitott légtérben az aktuális légmozgásokat?
Aeroszolos terjedésnél ezeket figyelembe veszed?
Fertőtleníted a betérő vendégeid öltözékét, amivel a bútorokhoz érnek, azokra ülnek?
Vagy a bútorokat fertőtleníted minden vendég után?
Ha egy későbbi konktaktkutatás során kiderül, hogy a te egységedben kapta el valaki a fertőzést, aki tartós egészségkárosodást szenved, és emiatt beperel, akkor úgy érzed bizonyosan nem jössz ki rosszul egy ilyen perből?
Ha egy későbbi konktaktkutatás során kiderül, hogy a te egységedben kapta el valaki a fertőzést, és belehal, akkor legyintesz, hogy ez benne van, vagy érzel némi lelkiismeretfurdalást?
Sobri Jóska
kockázatbecslés
Sándor 47 éves alkoholista, kora reggel áll a Taknyoskakasba ezentúl még egy tamponálló van amit favorizál, mindig ugyanabba jár ugyanazokkal találkozik, beértve az ebédszünetben beeső ukrán ácsokat. Sándor folyamatosan fertőtenítve van, ő Trumpibácsival szemben tudja melyik fertőtlenítő használható belsőleg.
Miki 32 éves eltöltöm az időmet fickó, egyik héten síel, másik héten a szokásos letöltendő Tájföldi murin van, 1000 százalékon pörög, ha lukas a hétvége mindig néz rá eseményt, ha leszakad a városba, keresi a bulit, minden helyre benéz.
Miki ezerszer kockázatosabb, mint Sanyi, Miki egy szuperszóró egy mozgó atombomba.
sutianap
De mivel rendeletileg nehéz szabályozni, hogy Sanyi iszogasson, Miki ne bóklásszon, ezért a "nyitunk" vagy a "zárvatartunk" közül én az utóbbit favorizálom, hiszen nem lehet Mikire törvénykezni, rendelkezni, vagyis logikusabb, ha mindenki otthon marad, mintha mindenki bóklászhat. Nem helyes a gondolatmenet? Mit mond a Miklobi Közlöny? Vagy te mit gondolsz, nyissunk? Bóklásszunk? Maradjunk fegyelmezettek?
Mármint nem Zoli és Balázs, hanem Miki, Sanyi, Kata, Klára és valahány név a naptárba'?
Sobri Jóska
És ezer ilyen van, amíg nem áll minden sarkon egy rendőr/katona/3/3-as aki pofánbasz ha vétesz a korlátozásban foglaltak ellen, nem is fog változni.
De ugye ehhez sem az állomány sincs meg, és az állampolgárokban sincs meg a szabálykövetés-tekintélytisztelet kombó, nem mint 35 éve, amikor rendőrök simán lerugták a vesédet ha KMK voltál. nem azt mondom hogy ez a paradicsom, de a teljes leállás mindenki otthon ül nyugiban abszolút vágyálom.
briareos
www.police.hu/hu/10-honapos-rendorkepzes
több mint 5 éve
Tudod OV is mindennap úgy ébred fel, hogy ellenszélben kell dolgoznia, mert a legnagyobb televízió, a legnagyobb hetilap, a legnagyobb internetes platform és talán még a legnagyobb politikai napilap is - az mind egyértelműen baloldali, liberális, kormányellenes.Ez a baj, hogy mi kínosan érezzük magunkat ők meg leszarják.444.hu/2020/04/28/bement-az-atv-be-a-kormanyzati-tajekoztatas-szovivoje-de-azt-se-nagyon-tudta-hol-van?fbclid=IwAR1Gc9kwZDC5Hrh4g96n5maJitUUesWakRJa2uQZugSkDt3NvdftAGoISp0Jujjujujuj... Ettől én éreztem magam kínosan. A srác kb egy portás szintjén van.
ez nem tudom volt-e már. jól kirángatták szegényt a köztévé akolmelegéből.
Vrij6
gyeek
Kicsit off de hasonló.
A héten volt egy vita Márky-Zay Péter polgármester és a helyi fideszes erők leghangosabbika Cseri Tamás között a helyi televízióban.
Márki leiskolázta a teljesen felkészületlenül érkező -őt az interneten napi rendszerességgel mocskoló- törpepapagájt.
Márki tényeket közölt míg Cseri semmilyen konkrétumot nem tudott mondani a bemagolt dolgokon kívül (ami amúgy mind cáfolva lett).
Másnap Cseri tovább mocskolta a polgármestert a neten, a helyi Fidesz meg kiadott egy közleményt, hogy (idézem):
"A hétfői napon bebizonyosodott, hogy az önkormányzat által létrehozott és 80 millió forint közpénzből finanszírozott és üzemeltetett helyi médiacentrum nem más, mint Márki-Zay Péter propagandamédiája. A kiegyensúlyozott tájékoztatás hiánya, az elfogultság és az egyoldalú szakmai hozzáállás miatt képviselőink a jövőben tartózkodni fognak a helyi televízió műsorainak látogatásától és nyilatkozni sem fognak annak.
Fidesz-Magyar Polgári Szövetség
Hódmezővásárhelyi Szervezete”
Bazzani
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
És náluk milyen volt a betegseg lefolyása ha esetleg tudod és megosztanád ?Egy kérdés valakinek itt a fórumon van ismerőse aki koronás lett már ?Tobb is. 2 Pulmonologus kollegam, 2 ful-orr-gegesz, es egy belgyogyasz. Teljes ful-orr-gege volt karanten alatt valamint a II Belklinika most is. Ott nem tudom hanyan lettek pozitivak.
(Lehetőleg közeli ne a havernak az egyik haverjának a haverja)
Rózsa Sándor (betyár)
diverdoc
Elore is koszi
több mint 5 éve
Ezt nem bajnak mondanám, inkább kritériumnak.Ez a baj, hogy mi kínosan érezzük magunkat ők meg leszarják.444.hu/2020/04/28/bement-az-atv-be-a-kormanyzati-tajekoztatas-szovivoje-de-azt-se-nagyon-tudta-hol-van?fbclid=IwAR1Gc9kwZDC5Hrh4g96n5maJitUUesWakRJa2uQZugSkDt3NvdftAGoISp0Jujjujujuj... Ettől én éreztem magam kínosan. A srác kb egy portás szintjén van.
ez nem tudom volt-e már. jól kirángatták szegényt a köztévé akolmelegéből.
Vrij6
gyeek
Bazzani
Ezért van ő ott, mi meg nem.