Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Akkor ha jól látom a kormány enged a polgik meg szígorítanak hétvégére ?
Janek
Akkor ha jól látom a kormány enged a polgik meg szígorítanak hétvégére ?enyhítés az hétfőtől van úgy tudom.
Janek
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Akkor ha jól látom a kormány enged a polgik meg szígorítanak hétvégére ?
több mint 5 éve
Persze, hogy oda jut, mert ha bezar minden es leallnak a dolgok, akkor a gazdasag, a vallalkozasok es minden bedol. Par helyen talan van alap arra, hogy ezeket megsegitsek es kello mennyisegu penzzel beroffentsek ujra, de Magyarorszag nem ilyen. Az, hogy miert, mindegy. Nyilvan a fel vilag kivarasra jatszik, hogy meglesz augusztusra a vakcina, de egyre inkabb az a valoszinu, hogy rohadtul nem lesz meg. Igy meg elobb-utobb belekenyszerulnek az orszagok a dontesbe, hogy mi a fontosabb, a gazdasag, ami eltartja az orszag iksz reszet, vagy a sokezer halott, akit a virus megol. Mivel elobbi ugyanugy megoli az embereket, hosszu tavon tobbet is, igy nem is kerdes, hogyan dontenek az erre kijelolt emberek.Pár napja olvastam egy cikket a svéd modellről,és ott a cikk írója is arra a következtetésre jutott,hogy előbb-utóbb minden ország a svéd megoldás felé veszi az irányt.Mert bár az elején hirtelen tombolta ki magát ott a vírus,és volt hogy bebillenni látszott a svéd egészségügy,de végül is megoldották a helyzetet,és most már úgy számolnak hogy közel vannak a 60%-hoz a lakosság körében.(a víruson átesettek száma)Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.Persze, hogy keves a beteg, mert nem tesztelnek rendesen. Persze, hogy keves a beteg, mert egy csomot eltitkolnak.
NB2
Ha most elkezdik osszeengedni az embereket, tomegesevel fog mindenki megindulni, aminek a vege az lesz, hogy jon a virus ujabb hullama, es mindenki elkezdi szetszorni meg szethordani.
Diverdoc talan irta, hogy meglepoen keves a beteg (en nekem mondjuk nem remlik), ugyanakkor azt is irta, milyen kaosz van, mennyire nagy gazok. Na most ha a meglepoen keves beteg ezt valtotta ki, akkor szerinted mi lesz akkor, ha az emberek ujfent elkezdik letojni a dolgokat es tomegesevel mennek el ismet mindenfele?
Ez mar nem arrol szol reg, hogy nincs baj, a vegen jarunk. Ez mar arrol szol, hogy ujra kell inditani az eletet, a munkahelyeket, a gazdasagot, hogy legalabb az ne csodoljon be, ezzel viszont egyertelmu, mi van a masik oldalon: hulljon a fergese, mert inkabb haljon meg parezer (partizezer) ember, minthogy csodbe menjen az orszag fele. Fent dontottek, varhato volt, hogy be nem vallott nyajimmunitas kovetkezik, csak ido kerdese volt.
Ha van egy lyuk a faladon, de raragasztasz egy posztert, vagy eletolsz egy polcot, attol az a lyuk meg ott marad. Es van ra egy uveg whiskeym, hogy ha szepen kered, akkor sem fog elsetalni az a lyuk a falbol.
Stez
Persze a gondot ott is a nagyobb városok okozzák,ott gyorsabban terjed a vírus,és ott kell a veszélyeztetett csoportra a leginkább felkészülni.
Annyi hogy ott kicsit se állt meg a gazdaság,az elejétől fogva az állampolgárokra bízták hogy miként vigyáznak magukra.
ui: a svédeknél is az idősek otthona volt az egyik legnagyobb gócpont,szóval ebben az esetben az hogy nálunk is így van nem egyedi.
Foresz
Soksok hete egyertelmu volt, hogy gondolkodasmodot kell valtani, mas megoldas pedig nemigen van, mint a sved modell. Ok ezt tudtak elore, atgondoltak, inkabb elobb bevallaltak a rosszat, ellenben nem esik vissza a gazdasaguk es miegymas.
Plusz az sem megoldas, ami megy a korhazakban, hogy kivagtak a betegeket, felig halott embereket hagytak orizetlenul, emellett nem operal senki sem, ami miatt szinten sorra halnak meg velhetoen az emberek, csak mondjuk Dokin kivul valoszinuleg errol nem fognak beszamolni mashol. Es ezeket a halottakat ugyanugy be kene irno a koronavirus aldozatao koze, mert emiatt az egesz fos miatt halnak meg, mert az orvosoknak megtiltjak, hogy foglalkozzanak veluk.
Szoval mennyi aldozata is van amugy a virusnak? Hat sajnos sokszor annyi, mint amennyiz mutat egy bizonyos szam...
Az meg csak a raadas, hogy nem teszteltek eddig sem, emellett ezek a szamok sem fedik a valosagot. Viszont ha atmegy a buli nyajimmunitasba, akkor ezekkel mar nemigen kell majd foglalkozniuk.
több mint 5 éve
Vulkáni megoldás.Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.Persze, hogy keves a beteg, mert nem tesztelnek rendesen. Persze, hogy keves a beteg, mert egy csomot eltitkolnak.
NB2
Ha most elkezdik osszeengedni az embereket, tomegesevel fog mindenki megindulni, aminek a vege az lesz, hogy jon a virus ujabb hullama, es mindenki elkezdi szetszorni meg szethordani.
Diverdoc talan irta, hogy meglepoen keves a beteg (en nekem mondjuk nem remlik), ugyanakkor azt is irta, milyen kaosz van, mennyire nagy gazok. Na most ha a meglepoen keves beteg ezt valtotta ki, akkor szerinted mi lesz akkor, ha az emberek ujfent elkezdik letojni a dolgokat es tomegesevel mennek el ismet mindenfele?
Ez mar nem arrol szol reg, hogy nincs baj, a vegen jarunk. Ez mar arrol szol, hogy ujra kell inditani az eletet, a munkahelyeket, a gazdasagot, hogy legalabb az ne csodoljon be, ezzel viszont egyertelmu, mi van a masik oldalon: hulljon a fergese, mert inkabb haljon meg parezer (partizezer) ember, minthogy csodbe menjen az orszag fele. Fent dontottek, varhato volt, hogy be nem vallott nyajimmunitas kovetkezik, csak ido kerdese volt.
Stez
több mint 5 éve
azok az eü-sök akiket ismerek kb egy emberként elengedték a témát már.Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.az szted megoldás, hogy BPen maradnak egyedül a korlátozások? plusz hogy fogod megakadályozni, hogy a budapestiek ne menjenek le vidékre, ahol kiülhetnek hekket enni meg le tudnak gurítani egy jó soproni ipat, mert a rómain ezt most nem fogják tudni megtenni? ez sztem felelőtlenség, mert siófokon is ugyanúgy fertőzni fognak a pestiek.
NB2
a probléma sztem az, hogy fél megoldást választunk, ami azt az érzetet keltheti majd, hogy nem fog úgy terjedni a vírus mintha elengedtük volna a kezét (pl svéd modell) de közben igen is sztem. ja és igen, amit lehet hallani bennfentesektől nem úgy tűnik, hogy ne lenne káosz az egészégügyben. gondolom az is sokat mond, hogy még Sobri is mit írt tegnap kapcsán, és a southparkos példa külön pirospont neki!
csebi
több mint 5 éve
Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.az szted megoldás, hogy BPen maradnak egyedül a korlátozások? plusz hogy fogod megakadályozni, hogy a budapestiek ne menjenek le vidékre, ahol kiülhetnek hekket enni meg le tudnak gurítani egy jó soproni ipat, mert a rómain ezt most nem fogják tudni megtenni? ez sztem felelőtlenség, mert siófokon is ugyanúgy fertőzni fognak a pestiek.
NB2
a probléma sztem az, hogy fél megoldást választunk, ami azt az érzetet keltheti majd, hogy nem fog úgy terjedni a vírus mintha elengedtük volna a kezét (pl svéd modell) de közben igen is sztem. ja és igen, amit lehet hallani bennfentesektől nem úgy tűnik, hogy ne lenne káosz az egészégügyben. gondolom az is sokat mond, hogy még Sobri is mit írt tegnap kapcsán, és a southparkos példa külön pirospont neki!
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Pár napja olvastam egy cikket a svéd modellről,és ott a cikk írója is arra a következtetésre jutott,hogy előbb-utóbb minden ország a svéd megoldás felé veszi az irányt.Mert bár az elején hirtelen tombolta ki magát ott a vírus,és volt hogy bebillenni látszott a svéd egészségügy,de végül is megoldották a helyzetet,és most már úgy számolnak hogy közel vannak a 60%-hoz a lakosság körében.(a víruson átesettek száma)Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.Persze, hogy keves a beteg, mert nem tesztelnek rendesen. Persze, hogy keves a beteg, mert egy csomot eltitkolnak.
NB2
Ha van egy lyuk a faladon, de raragasztasz egy posztert, vagy eletolsz egy polcot, attol az a lyuk meg ott marad. Es van ra egy uveg whiskeym, hogy ha szepen kered, akkor sem fog elsetalni az a lyuk a falbol.
Stez
Persze a gondot ott is a nagyobb városok okozzák,ott gyorsabban terjed a vírus,és ott kell a veszélyeztetett csoportra a leginkább felkészülni.
Annyi hogy ott kicsit se állt meg a gazdaság,az elejétől fogva az állampolgárokra bízták hogy miként vigyáznak magukra.
ui: a svédeknél is az idősek otthona volt az egyik legnagyobb gócpont,szóval ebben az esetben az hogy nálunk is így van nem egyedi.
Szerkesztette: Foresz
több mint 5 éve
rokaur
876
én is ezen a véleményen voltam, viszont ez azért jóval másabb képet fest:Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.Persze, hogy keves a beteg, mert nem tesztelnek rendesen. Persze, hogy keves a beteg, mert egy csomot eltitkolnak.
NB2
Stez
index.hu/belfold/2020/04/29/merkely_bela_semmelweis_egyetem_rektor_teszteles_koronavirus_mol_otp_tunetmentes_szures/
Valószínűbb inkább, hogy jelenleg az egészségügy ahol terjed a vírus és akkor a magyarázat is tényleg az arra, hogyan tud bejutni ennyi idős otthonba, hogy nagy az átjárás az intézmények között.
több mint 5 éve
Naív komment következik:az ilyen döntéseket mindig csak utólag lehet megítélni, úgyhogy majd kiderül.
Eddig "laposítottunk" (Sobri), hogy időt nyerjünk a nagyobb hullám miatt, amit azzal érünk el, hogy kiengedjük az embereket. Felkészültünk (felkészültünk? - diverdoc mondatai alapján nem ez jött le) a tömeges megbetegedésre, és a nyájimmunitásra apellálunk.
Ha maradnánk bezárkózva, akkor a matematikai modellek alapján akár két évig is ücsöröghetnénk otthonjainkban. Ez nem bevállalható. Se anyagilag az emberek nagyon nagy százalékának, se agyilag.
Jól döntünk? Tényleg felkészültünk?
Eazzy
ugye laposítottunk, meg próbáltuk azt a szájbatekert piros vonalat megemelni, hogy később is beférjen alá a görbe, csak az a kérdés, tényleg sikerült-e megemelni a piros vonalat.
én kicsit fázok, mert nem csak a hardver a tényező az egyenletben, hanem a humánerőforrás is, abból meg nem lett sokkal több. vehetek magamnak három kocsit, egyszerre akkor is csak egyet tudok vezetni, hiba van papíron többszörös képességem.
illetve hát ugye a végzős hallgatókat talán sikerült betanítani, hogy mire kell figyelni, de ez attól még - bocs doki - kicsit olyan golyófogó-utánérzést kelt bennem.
nem tudunk mit tenni, mint reménykedni, meg hordani a maszkot, és nem egymás szájába állni.
több mint 5 éve
Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.Persze, hogy keves a beteg, mert nem tesztelnek rendesen. Persze, hogy keves a beteg, mert egy csomot eltitkolnak.
NB2
több mint 5 éve
Akinek van pár szabad órája, én most kezdek neki kíváncsian:youtu.be/q7vnYyzm00g
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 5 éve
Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.
több mint 5 éve
Naív komment következik:Eddig "laposítottunk" (Sobri), hogy időt nyerjünk a nagyobb hullám miatt, amit azzal érünk el, hogy kiengedjük az embereket. Felkészültünk (felkészültünk? - diverdoc mondatai alapján nem ez jött le) a tömeges megbetegedésre, és a nyájimmunitásra apellálunk.
Ha maradnánk bezárkózva, akkor a matematikai modellek alapján akár két évig is ücsöröghetnénk otthonjainkban. Ez nem bevállalható. Se anyagilag az emberek nagyon nagy százalékának, se agyilag.
Jól döntünk? Tényleg felkészültünk?
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 5 éve
közbe ikeából sikerült rendelnemÚgy nem az igazi.
Negritis
Nincs meg a turakodás, dúródás élménye.
több mint 5 éve
közbe ikeából sikerült rendelnem
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
bocsi ha volt már 😊Deák Bill!😀
vik

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Annyira tetőzés lesz 4-én, hogy csökken a napi esetszám. 😀A Kormány jobban teljesít!
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Egy átlagos hétvége is kispéntekkel indul, nehogy már egy járvány végét ne hozzuk előrébb. 😊Jah, azt hittem csak május 4-én ér véget 😁Mi az, mindenki lesokkolódott? 😁a kormány közölte hogy vége 😀
Amúgy 12 újabb halott...
warr_b
Negritis
warr_b
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 507
Csak egyszerepet tud, az a kemeny.www.youtube.com/watch?v=-ozW5tdCL8kez a Szabó Simon valami elképesztően irritáló.
vagy nyomjatok egy ilyet a családdal:
csebi
d3Y
több mint 5 éve
Jah, azt hittem csak május 4-én ér véget 😁Mi az, mindenki lesokkolódott? 😁a kormány közölte hogy vége 😀
Amúgy 12 újabb halott...
warr_b
Negritis

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Mi az, mindenki lesokkolódott? 😁a kormány közölte hogy vége 😀
Amúgy 12 újabb halott...
warr_b
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Mi az, mindenki lesokkolódott? 😁 Amúgy 12 újabb halott...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
48 új eset, 12 halott
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=-ozW5tdCL8kez a Szabó Simon valami elképesztően irritáló.
vagy nyomjatok egy ilyet a családdal:
csebi
chemicals keep me under control