Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Én ma kb 250 maszkot 130 pár gumikesztyűt és 14 flakon 0,5ls kézfertőtlenítőt kaptam. Szerintem nyertem 😛 😉 Igen érettségiztetéshez kellett leszàllítani.
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20200429/feny-derult-a-rejtelyre-ezert-mutattak-ki-ujra-a-koronavirust-azoknal-akik-mar-felgyogyultak-428990De jó hogy betetted, én tegnap lemaradtam erről... mert ha jól értem és ez valóban így van ("A SARS-CoV-2 vírus gyakorlatilag nem is tud újra aktiválódni"), akkor kb a legfontosabb hír az elmúlt hetekből... és egészen addig amíg nincs vakcina, a legfontosabb is marad.
Ha már volt, elnézést.
Beki
És szvsz akkor innentől még egyértelműbben a hammer&dance opció mellett kell dönteni, nem pedig a Sobri-féle jóval felelősségteljesebb, de egyébként meg nyilván teljesen irreális opció/bezárkózásosdi mellett.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
egész nap hallgatom a reklámokban a hatalmas intézkedéseket 😀tényleg fantasztikus, hogy ha eleget mondják a rádióban az emberek el is hiszik
közben meg olvasom, hogy marad a kereskedelmi különadó, mert az környezetvédelmi érdekeket szolgál és kizárólag a multik fizetik, nem a zemberek 😀
több mint 5 éve
De neked nem is kell csajoznod.összesen nem volt 50 maszkom a járvány alatt.Kaptam 50 orvosi maszkot a cégtől ma.Ezzel a mondattal ma már csajozni lehet.....
$$$$$$
Hanni
csi77
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Társkereső hirdetés karantén idején:Kaptam 50 orvosi maszkot a cégtől ma.Ezzel a mondattal ma már csajozni lehet.....
$$$$$$
Hanni
csi77
„Liszttel rendelkező férfi keres WC-papírral rendelkező nőt.”
(Hátha valaki még nem látta...)
több mint 5 éve
összesen nem volt 50 maszkom a járvány alatt.Kaptam 50 orvosi maszkot a cégtől ma.Ezzel a mondattal ma már csajozni lehet.....
$$$$$$
Hanni
csi77
több mint 5 éve
Kaptam 50 orvosi maszkot a cégtől ma.Ezzel a mondattal ma már csajozni lehet.....
$$$$$$
Hanni
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Orbán lassan mást rángat, nem a gyeplőt.És Zsiday Viktor Marcinál azt is elmondta miért.Par helyen talan van alap arra, hogy ezeket megsegitsek es kello mennyisegu penzzel beroffentsek ujra, de Magyarorszag nem ilyen.Itthon is lenne rá forrás a ktgvetésben, csak hajlandóság nincs a kormány részéről átcsoportosítani.
Stez
empty taxi
(Nem akar Orbán úgy járni, mint 2008-ban Gyurcsány, hogy a piacok, a "pekuláncsok" rángassák a gyeplőt.)
A matekmodell szerint ugye változatlan feltételekkel, korlátozásokkal kb. még 3-4 hónap lenne a víruslefutás Mo-on (áprilistól júliusig felfutással, júliusi tetőzéssel és kb augusztus végi-szept eleji lefutással) és nyájimmunitás akkor sem alakulna ki.Sobri Jóska
Senki nem tudja jelenleg, hogy 2020 ősz-telén újraindulhat-e a terjedés.
USA-ban a 330 millió emberből jelenleg kb 1 millió esett át igazoltan a víruson, ha a látencia 100-szoros, akkor is max a lakosság harmada. A svédeknél 21 ezer fertőzött van a 10 milliós lakosságból (0,21%).
A vakcina 2020-ban kb esélytelen.
Szerintetek mi lenne a jó megoldás? Én őszintén nem tudom.
Fast Willie
több mint 5 éve
És Zsiday Viktor Marcinál azt is elmondta miért.Par helyen talan van alap arra, hogy ezeket megsegitsek es kello mennyisegu penzzel beroffentsek ujra, de Magyarorszag nem ilyen.Itthon is lenne rá forrás a ktgvetésben, csak hajlandóság nincs a kormány részéről átcsoportosítani.
Stez
empty taxi
(Nem akar Orbán úgy járni, mint 2008-ban Gyurcsány, hogy a piacok, a "pekuláncsok" rángassák a gyeplőt.)
A matekmodell szerint ugye változatlan feltételekkel, korlátozásokkal kb. még 3-4 hónap lenne a víruslefutás Mo-on (áprilistól júliusig felfutással, júliusi tetőzéssel és kb augusztus végi-szept eleji lefutással) és nyájimmunitás akkor sem alakulna ki.A jó megoldás a 3-4 hét teljes karantén lett volna. (Kb., mint Vietnámban.)
Senki nem tudja jelenleg, hogy 2020 ősz-telén újraindulhat-e a terjedés.
USA-ban a 330 millió emberből jelenleg kb 1 millió esett át igazoltan a víruson, ha a látencia 100-szoros, akkor is max a lakosság harmada. A svédeknél 21 ezer fertőzött van a 10 milliós lakosságból (0,21%).
Fast Willie
De ez a hajó elment.
Két rossz megoldás van, az egyik ez az erőltetett újranyitás, ami szerintem a rosszabbik rossz, mivel a "hammer and dance" egy fejlett országban is nagy pontosságot, fegyelmezettséget igényelne, ami nálunk nincs meg, és gazdaságilag kitett ország vagyunk, valamint az újabb és újabb fertőzéshullámok miatt bizonyosan szétbassza az emberek idegeit (mégse nyertünk? megint bezárnak?), valószínűleg rossz a gazdaságnak, mivel így szumma tovább tart, vélelmezhetően rossz a nem teljesen egészséges embereknek a vírus effektív hatásai miatt, és csak remélhetőleg nem lesz annyira rossz, hogy végül mégis beomlassza az egészségügyet.
A másik rossz, de szerintem jobb rossz megoldás a maradjotthon, még minimum 5-6 hónapig, berendezkedve, beletanulva ebbe az extremisztáni "szép új világba", ami bizonyára nagy politikai károkkal jár a kormányzat számára, valószínűleg nagy gazdasági károkkal jár (ha nem is akkorával, mint a másik opció, lévén ez szumma rövidebb ideig tart), de csökkenti a vírusáldozatok számát és bizonyára nem rogyasztja be az egészségügyi ellátórendszereket. DE ahogy olvasom, látom, hallom, az emberek, erre nem igazán alkalmasak.
El kell fogadni, hogy a 21.századi nyugati ember (az is, akinek ez nem a megélhetésről szól, sőt, főként az) nem képes lemondani az életszinvonaláról, nem képes, nem akar fele annyi pénzből megélni, nem képes megülni a seggén a saját önmagára optimalizált lakásában, nem képes elviselni a saját maga által választott párját, a saját maga által választott apai/anyai státuszát a saját gyermekeivel a túlélése érdekében. (Tisztelet a kivételnek.)
Miközben nagyszüleim még embert öltek, légópincében voltak hónapokig, lótetemet ettek, és hazagyalogoltak a Don-kanyarból. Hogy túléljenek. (Nekik pláne tisztelet.)
Ilyen lett a világ, de ez a disputa más irányba és messzire vezet.
Leegyszerűsítve, van két rossz.
Az egyik, hogy most azonnal lemondasz a bal lábadról, majd felépülsz, és megtanulsz nélküle élni.
A másik, amit politikailag úgy tűnik választani kellett, de ettől még rossz és rosszabb egyszerre, hogy azt kommunikálod, hogy minden rendben, és nem kell lemondanod a lábadról, csak először egy lábújjadról, aztán még egyről, aztán már amputálnak térd alatt, aztán -és itt lehet különbség- lehet itt végetérnek a veszteségek, de lehet a teljes bal láb amputálását még követi ugyanez a folyamat a jobb lábaddal is.
több mint 5 éve
örülök, hogy csak nálunk van 0-24 munka a hóvégi zárás miatt.Par helyen talan van alap arra, hogy ezeket megsegitsek es kello mennyisegu penzzel beroffentsek ujra, de Magyarorszag nem ilyen.Itthon is lenne rá forrás a ktgvetésben, csak hajlandóság nincs a kormány részéről átcsoportosítani.
Stez
Más: fater megkért h vigyem el patikába meg kutyakaját venni. A Fressnapfhoz 3 után 5 perccel értünk oda, ugye 3-kor zár. Így jobb híján bementünk a Tescoba, minden nyitva lévő pénztárnál (az önkiszolgálót is beleértve) min. 10 fős sor állt. Értem én h holnap május 1-e és zárva van minden, de akkor is...
empty taxi
több mint 5 éve
Par helyen talan van alap arra, hogy ezeket megsegitsek es kello mennyisegu penzzel beroffentsek ujra, de Magyarorszag nem ilyen.Itthon is lenne rá forrás a ktgvetésben, csak hajlandóság nincs a kormány részéről átcsoportosítani.
Stez
Más: fater megkért h vigyem el patikába meg kutyakaját venni. A Fressnapfhoz 3 után 5 perccel értünk oda, ugye 3-kor zár. Így jobb híján bementünk a Tescoba, minden nyitva lévő pénztárnál (az önkiszolgálót is beleértve) min. 10 fős sor állt. Értem én h holnap május 1-e és zárva van minden, de akkor is...
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Ha Alexander PinTerp lennék, denemvagyok az, akkor nem is kéne full police block, kicssiny hazánkban bőven elég lenne néhány jól elhelyett rendőri helyszínelés a nagy autópályákon, esetleg beterelve a forgalmat a VÁPos controlling helyekre, azt ott egy forgalmi/jogsi ellenőrzés. Eztáncsak Martovásár fölé, Gödöllő elé raknék négynégy kocsit küzúti ellenőrzésbe, úton állítva. Nos eben az esetben ijen 5 órán felüli dugóval a tarkakutya nem indulna el. De mit tudok én a startégiáról? Semmit, meg nem is a nagykörúton szedem a védelmipénzt, piha...
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
A matekmodell szerint ugye változatlan feltételekkel, korlátozásokkal kb. még 3-4 hónap lenne a víruslefutás Mo-on (áprilistól júliusig felfutással, júliusi tetőzéssel és kb augusztus végi-szept eleji lefutással) és nyájimmunitás akkor sem alakulna ki.Senki nem tudja jelenleg, hogy 2020 ősz-telén újraindulhat-e a terjedés.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
www.portfolio.hu/gazdasag/20200429/feny-derult-a-rejtelyre-ezert-mutattak-ki-ujra-a-koronavirust-azoknal-akik-mar-felgyogyultak-428990Ha már volt, elnézést.
több mint 5 éve
Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni?Azt mondtam, hogy szamomra is meglepoen keves a sulyos beteg. Mondjuk jelenleg eppen 2,5x a nalunk bentfekvo betegek a szama az elozo napihoz kepest. Gepen kevesebben vannak, mert elegge fekete nap volt, tobben is elhunytak. De ez sem menedzselhetetlen veszes szam. MEG. Es MOST. Nyitas utan ez sokkal roszabb lesz. Ha Pestet nem zarjak le, akkor meg ennel ertelmetlenebb felemas intezkedest nehezen tudok elkepzelni. Tehat indokot csak racionalis, orvosi-epidemiologia szempontbol tudok mondani miert rossz a nyitas. Abszolut megertem aki nyitni akar, nem birja a bezartsagot, anyagi gondjai vannak stb. Jo lenne viszont, ha ok viselnek a kovetkezmenyeket, de ertelemszeruen ez nem kivitelezheto es nem is lesz ilyen.
NB2
A legnagyobb baj, hogy ha tobb lesz a beteg ertelemszeruen konzervalodik a mostani agyrem, hogy mas beteget nem tudunk ellatni. Mig a jelenlegi kevesebb eset tartos fenallasa eseten faszkalap politikusaink is belatnak hogy ujra kellene gondolni a kapacitasok elosztasat. 3 honap utan egyre tobben lesznek akik vercukor, vernyomas beallitas, asthma stb kontrollon jelennenek meg, a honapok ota kateteren logo nyomorultak szerrtnenek a farkukbol nem kilogo csovel elni, a vesekoves szeretne ha nem az oldalaba szurt csovon folyna ki a vizelete, ha a lankado farkaba szeretne erot csiholtatni, ha a kozel nulla vizusa mellett a szurkehalyogjat megoperalnak, hogy lasson, hogy a stress miatti fokozott psoriatikus attakja miatt kezelest kapjon, hogy a progredialo rheumatoid arthrotise ne gatolja meg abban hogy kikeljen az agybol. Na ezek fognak elmaradni a nyitas miatt. A Fuhrer fel tudja majd mutatni, hogy minden CoVidost le tudunk fektetni es ez igaz is meg eszkalacio eseten. Viszont most boven el tudjuk latni a CoVidosokat es boven el tudnank latni a regi szinten az osszes tobbi beteget is.
Ha nem kellene a nyitas miatt ( akkor mar szulsegszeruen) a kapacitasokat ennyire torzan egy iranyba eltolni, nekem sem lenne akkora bajom az enyhitessel. De sajnos kell ugyhogy ezert vannak fentartasaim

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amúgy nem használjuk azt a terminált, csak a kapuátszámozás miatt kellett valami megoldást találni és napközben ugyan jó volt, de az ember nem számolt azzal, hogy este sötét van és nem látnak az emberek 😀heti egyszer benézek azért, csak hogy még odataláljak 😊Akkor mit kerestél itt 2 napja??? 😀Az otthonüldögélésünket az validálja, hogy még lapos a görbe, nem láttunk olasz korházakhoz hasonló apokaliptikus képeket, meg hullákat hűtőkamionokban eltűntetni, hogy nem vagyunk betegek, így a későbbi szövődményektől se kell még tartanunk, hogy ez a helyes metodika.engem most azért fizetnek, hogy otthon üljek, végre mindenre van időm, a spanyol mellett elkezdtem programozást tanulni, Judit egész héten home office-ban dolgozhat (nem kell "feleslegesen" kétnaponta átautóznia a fél városon), én is az a típus vagyok, aki minden helyzetből a legjobbat próbálja kihozni, itt nem rólam volt szó, hanem az ördög ügyvédjét játszottam
Nem hiszem, hogy te ha helyesen cselekedsz, akkor vállveregetést, validációt vársz érte, és ne tennéd meg, ami szerinted helyes, ha kb. mindenki szerint nem is az.
Nekem nem tűnik feleslegesnek az itthonlét, neked annak tűnik?
Meglepne.
Sobri Jóska
a járvány legelején írtuk, napjaink politikusai azért vannak most meglőve, mert ez az a helyzet, mikor nincs számukra optimális megoldás; ha hoax-ként kezelik és hagyják elszabadulni, ők lesznek a bűnbakok, ha idejében "farkast kiáltanak" és sikeresen laposítják a görbét, akkor meg sokan felteszik majd a kérdést, hogy mire kellett ez az egész hajcihő (lásd vpi kommentjét) - nem mintha sajnálnám őket, de ilyen az, mikor csak a pillanatot kell uralni
a politikai megosztottság félelmetes vaddá manifesztálódott, és ezen a téren itthon még nem is olyan rossz a helyzet, mint az USA-ban: odaát aki republikánus, "csakazértis" is menne/megy majd étterembe, strandra, mindenhova, míg a liberális oldal lakását bedeszkázva böködi a voodoo-bábuit, hogy legyen már az ország piros fele koronás, csak hogy nekik legyen igazuk és ez világossá váljon mindenki számára
r.baggio
Klaci79
(azért azt a jelenetet, mikor a repülőgépre váró utasok a tök sötét terminálon üldögélnek, és úgy kell miattuk külön felkapcsolni a világítást, kár lett volna kihagyni...)
a ryanairből én azt is kinézem, hogy olyan desztinációkra osztanak vouchereket, ahova amúgy nem is lehet beutazni, de erre természetesen csak a repülőtéren döbben majd rá a delikvens
r.baggio
Ezért kellenek gépek mindenhova...azok nem ennyire hülyék....nem kicsit lepett meg, amikor felhívtál 😀
több mint 5 éve
úgy értem, hogy tapasztalok egy fajta beletörődést és dühöt. Részben, mert cserbenhagyták őket, rossz körülmények között kell brutál mennyiséget dolgozni, másrészt meg egy ilyen "hiába pofázunk nektek" hangulatot érzek ezzel kapcsolatban, érted, hogy hiába mondták h baj lesz, szart rájuk mindenki. Így érve elengedve.Melyik CoVid kozpontban dolgoznak?azok az eü-sök akiket ismerek kb egy emberként elengedték a témát már.Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.az szted megoldás, hogy BPen maradnak egyedül a korlátozások? plusz hogy fogod megakadályozni, hogy a budapestiek ne menjenek le vidékre, ahol kiülhetnek hekket enni meg le tudnak gurítani egy jó soproni ipat, mert a rómain ezt most nem fogják tudni megtenni? ez sztem felelőtlenség, mert siófokon is ugyanúgy fertőzni fognak a pestiek.
NB2
a probléma sztem az, hogy fél megoldást választunk, ami azt az érzetet keltheti majd, hogy nem fog úgy terjedni a vírus mintha elengedtük volna a kezét (pl svéd modell) de közben igen is sztem. ja és igen, amit lehet hallani bennfentesektől nem úgy tűnik, hogy ne lenne káosz az egészégügyben. gondolom az is sokat mond, hogy még Sobri is mit írt tegnap kapcsán, és a southparkos példa külön pirospont neki!
csebi
Amadeus
Ha nem ott, akkor melyik intezmenyben shol nem kellett beavatkozasokat, muteteket, kivizsgalasokat elhalasztani?
Ha egyikben sem a fentiek kozul, akkor ertheto, ugy en is elengednem ezt a temat
diverdoc
több mint 5 éve
a járvány legelején írtuk, napjaink politikusai azért vannak most meglőve, mert ez az a helyzet, mikor nincs számukra optimális megoldás; ha hoax-ként kezelik és hagyják elszabadulni, ők lesznek a bűnbakok, ha idejében "farkast kiáltanak" és sikeresen laposítják a görbét, akkor meg sokan felteszik majd a kérdést, hogy mire kellett ez az egész hajcihő (lásd vpi kommentjét) - nem mintha sajnálnám őket, de ilyen az, mikor csak a pillanatot kell uralniÉn se sajnálok politikust sohasem, de ez az újfajta, ideológia-, elv- és erkölcsnélküli politika már csak ilyen, uralják a pillanatot. És pillanat mindig lesz, ahogy lesz hozzá kommunikáció is, meg ugye az örökös tetszési indexek, így maga a politika sínyli meg ezt a válságot a legkevésbbé, még ha némely politikust elerrodál, aktuális vezetők belebuknak, mások meg felkapaszkodnak a hullahegyeken, de maga a 21.századi tömeg- és médiapolitika szinte érintetlenül túlél.
a politikai megosztottság félelmetes vaddá manifesztálódott, és ezen a téren itthon még nem is olyan rossz a helyzet, mint az USA-ban: odaát aki republikánus, "csakazértis" is menne/megy majd étterembe, strandra, mindenhova, míg a liberális oldal lakását bedeszkázva böködi a voodoo-bábuit, hogy legyen már az ország piros fele koronás, csak hogy nekik legyen igazuk és ez világossá váljon mindenki számára
r.baggio
És ahogy te is írod, szépen polarizálja a társadalmat a VV Putyi vs. VV Dzsina szintjén. Mert ezt csinálják az USA-ban, egy dichotóm realityshowban döntenek, hogy nekik az Egyik kell vagy a Másik.
És érdemben annyi a differencia, hogy az Egyik nem Másik, a Másik meg nem Egyik.
Minden más ki van szépen mérve.
Igazolva a 15 évvel korábbi állításomat, tizenévvel ezelőtti vitákból, hogy nem a média tolja ránk a Győzike Showt, éstűrjük, fogadjuk el, ezzel züllesztenek minket erre a szintre, hanem mi akarjuk, hogy ezt tolják ránk, erre van igény, ez az aktuálzüllötség által manifesztálódott igény. (Persze ételmetlen viták voltak, hiszen én kertévében dolgozva tudtam, hogy ez megy, mások meg nem hitték el, hogy tényleg olyan országban élnek, ahol Győzikét akarnak. Már elhiszik.)
több mint 5 éve
heti egyszer benézek azért, csak hogy még odataláljak 😊Akkor mit kerestél itt 2 napja??? 😀Az otthonüldögélésünket az validálja, hogy még lapos a görbe, nem láttunk olasz korházakhoz hasonló apokaliptikus képeket, meg hullákat hűtőkamionokban eltűntetni, hogy nem vagyunk betegek, így a későbbi szövődményektől se kell még tartanunk, hogy ez a helyes metodika.engem most azért fizetnek, hogy otthon üljek, végre mindenre van időm, a spanyol mellett elkezdtem programozást tanulni, Judit egész héten home office-ban dolgozhat (nem kell "feleslegesen" kétnaponta átautóznia a fél városon), én is az a típus vagyok, aki minden helyzetből a legjobbat próbálja kihozni, itt nem rólam volt szó, hanem az ördög ügyvédjét játszottam
Nem hiszem, hogy te ha helyesen cselekedsz, akkor vállveregetést, validációt vársz érte, és ne tennéd meg, ami szerinted helyes, ha kb. mindenki szerint nem is az.
Meglepne.
Sobri Jóska
a járvány legelején írtuk, napjaink politikusai azért vannak most meglőve, mert ez az a helyzet, mikor nincs számukra optimális megoldás; ha hoax-ként kezelik és hagyják elszabadulni, ők lesznek a bűnbakok, ha idejében "farkast kiáltanak" és sikeresen laposítják a görbét, akkor meg sokan felteszik majd a kérdést, hogy mire kellett ez az egész hajcihő (lásd vpi kommentjét) - nem mintha sajnálnám őket, de ilyen az, mikor csak a pillanatot kell uralni
r.baggio
Klaci79
(azért azt a jelenetet, mikor a repülőgépre váró utasok a tök sötét terminálon üldögélnek, és úgy kell miattuk külön felkapcsolni a világítást, kár lett volna kihagyni...)
a ryanairből én azt is kinézem, hogy olyan desztinációkra osztanak vouchereket, ahova amúgy nem is lehet beutazni, de erre természetesen csak a repülőtéren döbben majd rá a delikvens

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Akkor mit kerestél itt 2 napja??? 😀Az otthonüldögélésünket az validálja, hogy még lapos a görbe, nem láttunk olasz korházakhoz hasonló apokaliptikus képeket, meg hullákat hűtőkamionokban eltűntetni, hogy nem vagyunk betegek, így a későbbi szövődményektől se kell még tartanunk, hogy ez a helyes metodika.engem most azért fizetnek, hogy otthon üljek, végre mindenre van időm, a spanyol mellett elkezdtem programozást tanulni, Judit egész héten home office-ban dolgozhat (nem kell "feleslegesen" kétnaponta átautóznia a fél városon), én is az a típus vagyok, aki minden helyzetből a legjobbat próbálja kihozni, itt nem rólam volt szó, hanem az ördög ügyvédjét játszottam
Meglepne.
Sobri Jóska
r.baggio
több mint 5 éve
Határzárral mi a helyzet? Nyitunk?Nem tudok róla...de éppen ez az érdekes!
samu09
Olyan csend van körülötte, hogy hajjaj....
több mint 5 éve
Az otthonüldögélésünket az validálja, hogy még lapos a görbe, nem láttunk olasz korházakhoz hasonló apokaliptikus képeket, meg hullákat hűtőkamionokban eltűntetni, hogy nem vagyunk betegek, így a későbbi szövődményektől se kell még tartanunk, hogy ez a helyes metodika.engem most azért fizetnek, hogy otthon üljek, végre mindenre van időm, a spanyol mellett elkezdtem programozást tanulni, Judit egész héten home office-ban dolgozhat (nem kell "feleslegesen" kétnaponta átautóznia a fél városon), én is az a típus vagyok, aki minden helyzetből a legjobbat próbálja kihozni, itt nem rólam volt szó, hanem az ördög ügyvédjét játszottam
Meglepne.
Sobri Jóska
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Melyik CoVid kozpontban dolgoznak?azok az eü-sök akiket ismerek kb egy emberként elengedték a témát már.Tegnap este én is már majdnem billentyűzetet ragadtam, hogy megkérdezzem, hogy tulajdonképpen miért rossz az, hogy enyhítünk? Mi olyan indokot tudtok mondani ami ez ellene szólna? Még doki is azt mondta, hogy meglepően kevés a beteg. Meddig kéne otthon ülni? Lehet 1-2 dolgot (pl strand) nem nyitnék meg, de tényleg próbáljuk meg, mert ez így látszik, hogy nem működik, illetve sok helyen rosszabb így a helyzet, mintha nyitva lenne több minden.az szted megoldás, hogy BPen maradnak egyedül a korlátozások? plusz hogy fogod megakadályozni, hogy a budapestiek ne menjenek le vidékre, ahol kiülhetnek hekket enni meg le tudnak gurítani egy jó soproni ipat, mert a rómain ezt most nem fogják tudni megtenni? ez sztem felelőtlenség, mert siófokon is ugyanúgy fertőzni fognak a pestiek.
NB2
a probléma sztem az, hogy fél megoldást választunk, ami azt az érzetet keltheti majd, hogy nem fog úgy terjedni a vírus mintha elengedtük volna a kezét (pl svéd modell) de közben igen is sztem. ja és igen, amit lehet hallani bennfentesektől nem úgy tűnik, hogy ne lenne káosz az egészégügyben. gondolom az is sokat mond, hogy még Sobri is mit írt tegnap kapcsán, és a southparkos példa külön pirospont neki!
csebi
Amadeus
Ha nem ott, akkor melyik intezmenyben shol nem kellett beavatkozasokat, muteteket, kivizsgalasokat elhalasztani?
Ha egyikben sem a fentiek kozul, akkor ertheto, ugy en is elengednem ezt a temat

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Határzárral mi a helyzet? Nyitunk?
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Pesten eddig is nyitva volt sokvidéken.akkor kondik kinyitnak?NSnemzetisport az illetékes ebben a témában.Nah, már ott sincs egyetértés 😄"A profi sportban engedélyezik az edzést."444-en azt írják amit én írtam.
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Bazzani
briareos
d3Y