Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
na most irtak újra nyitva 0-24-ben. éjjel mentem régen is, kiváncsi leszek mi a helyzetEddig is sok kondi vegig nyitva volt Pesten
briareos
több mint 5 éve
Holnaptól indul az élet a reptéren is...na ez majd érdekes lesz
több mint 5 éve
Akkor a fideszoton lesz a bajnok...vagy leköltözik vidékre mindenki fradija? 😊vidéken.akkor kondik kinyitnak?NSnemzetisport az illetékes ebben a témában.Nah, már ott sincs egyetértés 😄"A profi sportban engedélyezik az edzést."444-en azt írják amit én írtam.
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Bazzani
briareos
d3Y
több mint 5 éve
1., süti is írta, hogy a vírus nem önfenntartó, így logikusan hangzik, hogy az elején kell megfogni a terjedést, ha ez megtörtént, nincs akitől elkapd a a betegséget, nincs akkora fertőzöttség, hogy egy random bevásárlásnál olyan emberrel kerülj kapcsolatba, aki covid-pozitív1. Így van. Az elején kellett volna 3-4 hét teljes karantén, akkor 3-4 hétre "állt volna le" a gazdaság. Ez a hajó elment, most ehhez képest kármentünk.
2., a korlátozások feloldásánál úgy teszünk, mintha eddig mindenki Sobri módon élt volna, és senki nem hagyta el a házát, nem érintkezett volna senkivel, miközben húsvét idején is azon polemizáltunk, hogy a felelőtlenség most biztos berobbantja a vírust (nem történt meg)
3., innentől kissé úgy érződik, hogy sokan szinte már a vírus elterjedésének "szurkolnak", hiszen az validálná a másfél hónapnyi tétlen otthon üldögélést, és ha nem állnak hegyekben a hullák az utcákon, akkor olybá tűnik, hogy feleslegesen csináltunk mindent
r.baggio
2. Nem a felelőtlenség robbantja be a vírust, hanem a szociális kapcsolatok nagy száma, a sok "Miki", aki szuperszóróként löki ki magából mindenfele.
Oké, hogy bóklásztak az öregasszonyok, de főként egymással diskuráltak, és ha az egyik se fertőzött, akkor a másik se lesz az. A szuperszórási potenciállal rendelkező tünetmentes fiatalok meg azért alapvetően otthon voltak, mivel nem lehet kiugrani Ibizára, Parndorfba, le a tengerpartra hosszúhétvégézni, nincs buli se este, se étterem se szórakozóhely, de még csak gardenpartyk vagy Bulinegyed sem.
3. Senki nem szurkol a vírus elterjedésének, de érdemes megnézni a tegnapi Partizánt, annak is az utolsó harmadát (kb 34 perctől), ahol Zsiday Viktor (én nem sokszor hallottam hülyeséget beszélni) is világosan kifejti, hogy mekkora faszság ez az oktalan, elkapkodott újranyitás.
www.youtube.com/watch?v=XEU8XuTQeqI
Arról nem is beszélve, hogy hiába "indulunk újra", attól még az európai gazdaság 70% szolgáltatóipar. Ami egyrészt nem igazán tud újraindulni, csak részlegesen, másrészt azzal nem kalkulálnak sokan, hogyha az emberek 70%-a szolgáltatóiparban dolgozik, akkor a fogyasztók jelentős része is (kb. 50% vásárlóerő) a szolgáltatószektorban dolgozók közül kerül ki.
Mondjuk hiába nyit ki a pillás, nem azért nem lesz pénze, mert zárva kell lennie, hanem mert a vendégköre nagyrésze vendéglátásból, szépségiparból, stb. kerül ki, és így ő se tud menni a műkörmöshöz vagy pedikűröshöz, mint eddig, ésatöbbi.
Az otthonüldögélésünket az validálja, hogy még lapos a görbe, nem láttunk olasz korházakhoz hasonló apokaliptikus képeket, meg hullákat hűtőkamionokban eltűntetni, hogy nem vagyunk betegek, így a későbbi szövődményektől se kell még tartanunk, hogy ez a helyes metodika.
Nem hiszem, hogy te ha helyesen cselekedsz, akkor vállveregetést, validációt vársz érte, és ne tennéd meg, ami szerinted helyes, ha kb. mindenki szerint nem is az.
Nekem nem tűnik feleslegesnek az itthonlét, neked annak tűnik?
Meglepne.
Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen korai, vágyvezérelt az újranyitás még a németeknél is:
index.hu/kulfold/2020/04/30/nemetorszagban_4_nap_utan_ujra_novekszik_a_fertozottszam/
több mint 5 éve
Budapest elesett: az Oktogon környékén kb. csak minden negyedik-ötödik emberen van maszk. A pékségben felszolgáló csajon se kesztyű, se maszk. Örülök, hogy nem harapott bele a kenyérbe, mielőtt odaadta volna.Láttam az Andrássy úton varjút lakmározni egy galamb teteméből. Ez mit jelent? Valamelyik madaras csapat nyeri a SB-t?
több mint 5 éve
a világ "legokosabb" embere is megszólaltr.baggioÉn nagyon bírom Muskot (nem őt személyesen, hanem azokat a bizniszeket amiket csinál), de ő is olyan mint a többi "zseni", aki a pénzvilágban is érdekelt. Ha pénzről van szó akkor hirtelen képes a debil szintre hülyülni. Az elmúlt néhány hétben több Trump szinten ökör tweetje volt korona ügyben, miközben más ügyekben évek alatt nem hoz annyit össze összesen.
Valahol szomorú.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Bocs, ha szőkét kérdezek, nem tudtam még teljesen mindent átböngészni mindent. Egyetemek? kollégiumok újra megnyitása?Vagy ezekről egy szó sem esett? papíron felkészültünk a tetőzésre, vagy ebbe az is beleszámítódik hogy akár a koleszokba is rakhatnak betegeket?
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
na most irtak újra nyitva 0-24-ben. éjjel mentem régen is, kiváncsi leszek mi a helyzet
több mint 5 éve
a bikás parknál a Kiss Life fitness is nyitva hetek óta, én már azért nem mentem, mert egyszer, mikor elnéztem oda, tömve volt a teremakkor kondik kinyitnak?Nálunk eddig is volt olyan ami nyitva volt 3ig (azután meg hátsó ajtós beengedés...).
briareos
Bazzani

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
vidéken.akkor kondik kinyitnak?NSnemzetisport az illetékes ebben a témában.Nah, már ott sincs egyetértés 😄"A profi sportban engedélyezik az edzést."444-en azt írják amit én írtam.
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Bazzani
briareos
chemicals keep me under control
több mint 5 éve
a világ "legokosabb" embere is megszólalttök jól összefoglaltad, én mindig azzal kezdem a beszélgetés rég nem látott emberekkel, hogy mit csinált az elmúlt 1,5 hónapban... ha többnyire otthon volt, akkor közelebb jöhet 😀
twitter.com/elonmusk/status/1255380013488189440
az ördög ügyvédjeként viszont pár dolgot megjegyeznék:
1., süti is írta, hogy a vírus nem önfenntartó, így logikusan hangzik, hogy az elején kell megfogni a terjedést, ha ez megtörtént, nincs akitől elkapd a a betegséget, nincs akkora fertőzöttség, hogy egy random bevásárlásnál olyan emberrel kerülj kapcsolatba, aki covid-pozitív
2., a korlátozások feloldásánál úgy teszünk, mintha eddig mindenki Sobri módon élt volna, és senki nem hagyta el a házát, nem érintkezett volna senkivel, miközben húsvét idején is azon polemizáltunk, hogy a felelőtlenség most biztos berobbantja a vírust (nem történt meg)
3., innentől kissé úgy érződik, hogy sokan szinte már a vírus elterjedésének "szurkolnak", hiszen az validálná a másfél hónapnyi tétlen otthon üldögélést, és ha nem állnak hegyekben a hullák az utcákon, akkor olybá tűnik, hogy feleslegesen csináltunk mindent
r.baggio

több mint 5 éve
nálunk volt a legviccesebb, hogy az utcafitness -ami ugye szabadtéren van- nem volt lezárva, vasárnap 10 srác edzett ott és hozzájuk jött még 3 nyálcsorgató lány 😊 gondolom mindenki fertőtlenítette maga után a fémeket!Nálunk eddig is volt olyan ami nyitva volt 3ig (azután meg hátsó ajtós beengedés...).akkor kondik kinyitnak?NSnemzetisport az illetékes ebben a témában.Nah, már ott sincs egyetértés 😄"A profi sportban engedélyezik az edzést."444-en azt írják amit én írtam.
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
Bazzani
briareos
Bazzani
több mint 5 éve
Azt még nem döntötték el. Mármint hogy mi legyen júniusban.Utána meg nyári szünet, nem?Mármint májusban biztos nem nyitnak még ki.Iskolákról mondtak valamit?májusig zárva
bcsarli
NB2
Vrij6
bcsarli
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
az én 24 órásom jó ideje zárva. na majd meglesem honlapotNálunk eddig is volt olyan ami nyitva volt 3ig (azután meg hátsó ajtós beengedés...).akkor kondik kinyitnak?NSnemzetisport az illetékes ebben a témában.Nah, már ott sincs egyetértés 😄"A profi sportban engedélyezik az edzést."444-en azt írják amit én írtam.
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
Bazzani
briareos
Bazzani
több mint 5 éve
Nálunk eddig is volt olyan ami nyitva volt 3ig (azután meg hátsó ajtós beengedés...).akkor kondik kinyitnak?NSnemzetisport az illetékes ebben a témában.Nah, már ott sincs egyetértés 😄"A profi sportban engedélyezik az edzést."444-en azt írják amit én írtam.
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
Bazzani
briareos
több mint 5 éve
Utána meg nyári szünet, nem?Mármint májusban biztos nem nyitnak még ki.Iskolákról mondtak valamit?májusig zárva
bcsarli
NB2
Vrij6
több mint 5 éve
bocs, tényleg hülyén írtam, de közben a többiek kijavították, szóval májusban tuti zárvaHolnap május 😊Iskolákról mondtak valamit?májusig zárva
bcsarli
NB2
bcsarli
több mint 5 éve
A lazítás mégsem lazítás.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
akkor kondik kinyitnak?NSnemzetisport az illetékes ebben a témában.Nah, már ott sincs egyetértés 😄"A profi sportban engedélyezik az edzést."444-en azt írják amit én írtam.
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
Bazzani
több mint 5 éve
Mármint májusban biztos nem nyitnak még ki.Iskolákról mondtak valamit?májusig zárva
bcsarli
NB2
több mint 5 éve
NSnemzetisport az illetékes ebben a témában.Nah, már ott sincs egyetértés 😄"A profi sportban engedélyezik az edzést."444-en azt írják amit én írtam.
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
több mint 5 éve
Májusban nem nyitnak ki.Holnap május 😊Iskolákról mondtak valamit?májusig zárva
bcsarli
NB2
bcsarli
több mint 5 éve
Holnap május 😊Iskolákról mondtak valamit?májusig zárva
bcsarli
NB2
több mint 5 éve
Iskolákról mondtak valamit?