Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
na most irtak újra nyitva 0-24-ben. éjjel mentem régen is, kiváncsi leszek mi a helyzet
briareos
Eddig is sok kondi vegig nyitva volt Pesten
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 890
Holnaptól indul az élet a reptéren is...na ez majd érdekes lesz
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 890
"A profi sportban engedélyezik az edzést."
Igaz, Index...
zemanla
444-en azt írják amit én írtam.
Bazzani
Nah, már ott sincs egyetértés 😄
zemanla
nemzetisport az illetékes ebben a témában.
csebi
NS

„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Bazzani
akkor kondik kinyitnak?
briareos
vidéken.
d3Y
Akkor a fideszoton lesz a bajnok...vagy leköltözik vidékre mindenki fradija? 😊
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 085 — #NoStress
1., süti is írta, hogy a vírus nem önfenntartó, így logikusan hangzik, hogy az elején kell megfogni a terjedést, ha ez megtörtént, nincs akitől elkapd a a betegséget, nincs akkora fertőzöttség, hogy egy random bevásárlásnál olyan emberrel kerülj kapcsolatba, aki covid-pozitív
2., a korlátozások feloldásánál úgy teszünk, mintha eddig mindenki Sobri módon élt volna, és senki nem hagyta el a házát, nem érintkezett volna senkivel, miközben húsvét idején is azon polemizáltunk, hogy a felelőtlenség most biztos berobbantja a vírust (nem történt meg)
3., innentől kissé úgy érződik, hogy sokan szinte már a vírus elterjedésének "szurkolnak", hiszen az validálná a másfél hónapnyi tétlen otthon üldögélést, és ha nem állnak hegyekben a hullák az utcákon, akkor olybá tűnik, hogy feleslegesen csináltunk mindent
r.baggio
1. Így van. Az elején kellett volna 3-4 hét teljes karantén, akkor 3-4 hétre "állt volna le" a gazdaság. Ez a hajó elment, most ehhez képest kármentünk.

2. Nem a felelőtlenség robbantja be a vírust, hanem a szociális kapcsolatok nagy száma, a sok "Miki", aki szuperszóróként löki ki magából mindenfele.
Oké, hogy bóklásztak az öregasszonyok, de főként egymással diskuráltak, és ha az egyik se fertőzött, akkor a másik se lesz az. A szuperszórási potenciállal rendelkező tünetmentes fiatalok meg azért alapvetően otthon voltak, mivel nem lehet kiugrani Ibizára, Parndorfba, le a tengerpartra hosszúhétvégézni, nincs buli se este, se étterem se szórakozóhely, de még csak gardenpartyk vagy Bulinegyed sem.

3. Senki nem szurkol a vírus elterjedésének, de érdemes megnézni a tegnapi Partizánt, annak is az utolsó harmadát (kb 34 perctől), ahol Zsiday Viktor (én nem sokszor hallottam hülyeséget beszélni) is világosan kifejti, hogy mekkora faszság ez az oktalan, elkapkodott újranyitás.

www.youtube.com/watch?v=XEU8XuTQeqI

Arról nem is beszélve, hogy hiába "indulunk újra", attól még az európai gazdaság 70% szolgáltatóipar. Ami egyrészt nem igazán tud újraindulni, csak részlegesen, másrészt azzal nem kalkulálnak sokan, hogyha az emberek 70%-a szolgáltatóiparban dolgozik, akkor a fogyasztók jelentős része is (kb. 50% vásárlóerő) a szolgáltatószektorban dolgozók közül kerül ki.
Mondjuk hiába nyit ki a pillás, nem azért nem lesz pénze, mert zárva kell lennie, hanem mert a vendégköre nagyrésze vendéglátásból, szépségiparból, stb. kerül ki, és így ő se tud menni a műkörmöshöz vagy pedikűröshöz, mint eddig, ésatöbbi.

Az otthonüldögélésünket az validálja, hogy még lapos a görbe, nem láttunk olasz korházakhoz hasonló apokaliptikus képeket, meg hullákat hűtőkamionokban eltűntetni, hogy nem vagyunk betegek, így a későbbi szövődményektől se kell még tartanunk, hogy ez a helyes metodika.
Nem hiszem, hogy te ha helyesen cselekedsz, akkor vállveregetést, validációt vársz érte, és ne tennéd meg, ami szerinted helyes, ha kb. mindenki szerint nem is az.
Nekem nem tűnik feleslegesnek az itthonlét, neked annak tűnik?
Meglepne.

Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen korai, vágyvezérelt az újranyitás még a németeknél is:
 index.hu/kulfold/2020/04/30/nemetorszagban_4_nap_utan_ujra_novekszik_a_fertozottszam/

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 300 — beers & Packers
Budapest elesett: az Oktogon környékén kb. csak minden negyedik-ötödik emberen van maszk. A pékségben felszolgáló csajon se kesztyű, se maszk. Örülök, hogy nem harapott bele a kenyérbe, mielőtt odaadta volna.
Láttam az Andrássy úton varjút lakmározni egy galamb teteméből. Ez mit jelent? Valamelyik madaras csapat nyeri a SB-t?
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 551 — The only discipline that lasts, is self discipline
a világ "legokosabb" embere is megszólaltr.baggio
Én nagyon bírom Muskot (nem őt személyesen, hanem azokat a bizniszeket amiket csinál), de ő is olyan mint a többi "zseni", aki a pénzvilágban is érdekelt. Ha pénzről van szó akkor hirtelen képes a debil szintre hülyülni. Az elmúlt néhány hétben több Trump szinten ökör tweetje volt korona ügyben, miközben más ügyekben évek alatt nem hoz annyit össze összesen.

Valahol szomorú.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 068 — Слава Україні! Героям слава!
Bocs, ha szőkét kérdezek, nem tudtam még teljesen mindent átböngészni mindent. Egyetemek? kollégiumok újra megnyitása?

Vagy ezekről egy szó sem esett? papíron felkészültünk a tetőzésre, vagy ebbe az is beleszámítódik hogy akár a koleszokba is rakhatnak betegeket?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
na most irtak újra nyitva 0-24-ben. éjjel mentem régen is, kiváncsi leszek mi a helyzet

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 821 — no es importante
akkor kondik kinyitnak?
briareos
Nálunk eddig is volt olyan ami nyitva volt 3ig (azután meg hátsó ajtós beengedés...).
Bazzani
a bikás parknál a Kiss Life fitness is nyitva hetek óta, én már azért nem mentem, mert egyszer, mikor elnéztem oda, tömve volt a terem

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 333 — Sworn to the Dark
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
NS

„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Bazzani
akkor kondik kinyitnak?
briareos
vidéken.

chemicals keep me under control

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 522 — zászló zászló szív
a világ "legokosabb" embere is megszólalt

twitter.com/elonmusk/status/1255380013488189440

az ördög ügyvédjeként viszont pár dolgot megjegyeznék:
1., süti is írta, hogy a vírus nem önfenntartó, így logikusan hangzik, hogy az elején kell megfogni a terjedést, ha ez megtörtént, nincs akitől elkapd a a betegséget, nincs akkora fertőzöttség, hogy egy random bevásárlásnál olyan emberrel kerülj kapcsolatba, aki covid-pozitív
2., a korlátozások feloldásánál úgy teszünk, mintha eddig mindenki Sobri módon élt volna, és senki nem hagyta el a házát, nem érintkezett volna senkivel, miközben húsvét idején is azon polemizáltunk, hogy a felelőtlenség most biztos berobbantja a vírust (nem történt meg)
3., innentől kissé úgy érződik, hogy sokan szinte már a vírus elterjedésének "szurkolnak", hiszen az validálná a másfél hónapnyi tétlen otthon üldögélést, és ha nem állnak hegyekben a hullák az utcákon, akkor olybá tűnik, hogy feleslegesen csináltunk mindent
r.baggio
tök jól összefoglaltad, én mindig azzal kezdem a beszélgetés rég nem látott emberekkel, hogy mit csinált az elmúlt 1,5 hónapban... ha többnyire otthon volt, akkor közelebb jöhet 😀

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 143 — nabege2@yahoo.com
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
NS

Bazzani
akkor kondik kinyitnak?
briareos
Nálunk eddig is volt olyan ami nyitva volt 3ig (azután meg hátsó ajtós beengedés...).
Bazzani
nálunk volt a legviccesebb, hogy az utcafitness -ami ugye szabadtéren van- nem volt lezárva, vasárnap 10 srác edzett ott és hozzájuk jött még 3 nyálcsorgató lány 😊 gondolom mindenki fertőtlenítette maga után a fémeket!
több mint 5 éve
Iskolákról mondtak valamit?
bcsarli
májusig zárva
NB2
Mármint májusban biztos nem nyitnak még ki.
Vrij6
Utána meg nyári szünet, nem?
bcsarli
Azt még nem döntötték el. Mármint hogy mi legyen júniusban.

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
NS

Bazzani
akkor kondik kinyitnak?
briareos
Bazzani
az én 24 órásom jó ideje zárva. na majd meglesem honlapot

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
NS

Bazzani
akkor kondik kinyitnak?
briareos

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
bcsarli
májusig zárva
NB2
Vrij6
Utána meg nyári szünet, nem?

több mint 5 éve
bcsarli
májusig zárva
NB2
Holnap május 😊
bcsarli
bocs, tényleg hülyén írtam, de közben a többiek kijavították, szóval májusban tuti zárva
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 659 — Lucas Scott
A lazítás mégsem lazítás.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
NS

Bazzani
akkor kondik kinyitnak?

több mint 5 éve
bcsarli
májusig zárva
NB2

több mint 5 éve
Igaz, Index...
zemanla
Bazzani
zemanla
csebi
NS

több mint 5 éve
bcsarli
májusig zárva
NB2
Holnap május 😊
bcsarli
Májusban nem nyitnak ki.

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
bcsarli
májusig zárva
NB2
Holnap május 😊

több mint 5 éve
bcsarli
májusig zárva
több mint 5 éve