Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
És mennyire érezte magát rosszul ?a húgom, ő németbe' orvos.És ők mit tapasztaltak milyen volt ?Egy kérdés valakinek itt a fórumon van ismerőse aki koronás lett már ?Egy kollégám felesége az Uzsokiban orvos, ő elkapta.
(Lehetőleg közeli ne a havernak az egyik haverjának a haverja)
Rózsa Sándor (betyár)
Vmint egy kolléganőm kapta el Németországban, mikor meglátogatta a szüleit.
empty taxi
Vagy még betegek?
Személyes tapasztalat érdekelne.
Rózsa Sándor (betyár)
egy ideig lázas volt meg sokáig köhögött, szerintem kb két és fél hétig esett ki.
slowmotion
Vagy nem volt semmi extra?
Tehát egy szimpla láz és köhögés mint a többi átlagos betegség?
több mint 5 éve
a húgom, ő németbe' orvos.És ők mit tapasztaltak milyen volt ?Egy kérdés valakinek itt a fórumon van ismerőse aki koronás lett már ?Egy kollégám felesége az Uzsokiban orvos, ő elkapta.
Rózsa Sándor (betyár)
empty taxi
Vagy még betegek?
Rózsa Sándor (betyár)
egy ideig lázas volt meg sokáig köhögött, szerintem kb két és fél hétig esett ki.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Túlzásba vitte a védőital fogyasztásátwww.youtube.com/watch?v=YnQCCmgJtbIFloridában május 1-től az összes strand és szálloda újranyit, még New York is megkezdi már ezen a héten a részleges feloldástLegalább megcsináltam a kertet.
Kész röhej az egész, így tényleg értelmetlenül üldögéltünk otthon másfél hónapot
r.baggio
Ha nincs karantén, talán sose szánom rá magam 😀
LoveSobri
empty taxi
Vagy kevés védőitalt ivott.😃
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
És ők mit tapasztaltak milyen volt ?Egy kérdés valakinek itt a fórumon van ismerőse aki koronás lett már ?Egy kollégám felesége az Uzsokiban orvos, ő elkapta.
Rózsa Sándor (betyár)
empty taxi
Vagy még betegek?
több mint 5 éve
Egy kérdés valakinek itt a fórumon van ismerőse aki koronás lett már ?Egy kollégám felesége az Uzsokiban orvos, ő elkapta.
Rózsa Sándor (betyár)

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=YnQCCmgJtbIFloridában május 1-től az összes strand és szálloda újranyit, még New York is megkezdi már ezen a héten a részleges feloldástLegalább megcsináltam a kertet.
Kész röhej az egész, így tényleg értelmetlenül üldögéltünk otthon másfél hónapot
r.baggio
LoveSobri

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Egy kérdés valakinek itt a fórumon van ismerőse aki koronás lett már ? (Lehetőleg közeli ne a havernak az egyik haverjának a haverja)
több mint 5 éve
Thx, fasza. Az elmult heten direkt kerultem az egesz temat, kis nyugalom kellett, hogy ne allandoan a fost, a szart es egymas gyilkolasat halljam mindenhol. Most folytatom is inkabb ezt, itt meg mindig kurva komolytalan minden. Jobb nekem a bekesseg es a nyugalom.Mi volt az? Most kattintottam ra, mar nem volt elerheto.A Népszava kitett egy tudósítást a Népjóléti Bizottság üléséről:
Stez
nepszava.hu/3076230_zarlatot-rendeltek-el-a-tatabanyai-korhazban
A tatabányai kórház innen tudta meg, egyébként pedig "nem is úgy van", ahogyan a Népszava írja. Ezt a FB-bejegyzést vették most le.
nagylaza
több mint 5 éve
Így taníccsa az ember a gyerekét "jogkövető magatartásra".
több mint 5 éve
Floridában május 1-től az összes strand és szálloda újranyit, még New York is megkezdi már ezen a héten a részleges feloldástKábé szó szerint ezt mondtam ma a feleségemnek.
r.baggio
több mint 5 éve
Floridában május 1-től az összes strand és szálloda újranyit, még New York is megkezdi már ezen a héten a részleges feloldástLegalább megcsináltam a kertet.
r.baggio
több mint 5 éve
Mi volt az? Most kattintottam ra, mar nem volt elerheto.A Népszava kitett egy tudósítást a Népjóléti Bizottság üléséről:
Stez
nepszava.hu/3076230_zarlatot-rendeltek-el-a-tatabanyai-korhazban
A tatabányai kórház innen tudta meg, egyébként pedig "nem is úgy van", ahogyan a Népszava írja. Ezt a FB-bejegyzést vették most le.
több mint 5 éve
Utolsó kérdésedre válaszolva,biztosan megviselne a dolog.Engem már az is sokszor megvisel,ha mondjuk vitába kell bocsátkoznom egy vendéggel valami miatt.Ilyen lelkiismeretes ember vagyok,szóval tuti hogy nagyon sokáig agyalnék rajta.Köszi a választ. Az elütéseket leszarom, tudtam dekódolni. 😊Ez így egyszerre túl sok kérdés,úgy hogy inkább nagyvonalakban válaszolnék.Lenne pár kérdésem, ha megtisztelsz az érdemi válasszal, megköszönöm.Ez annyira megvan már oldva, hogy húsvét óta/kb szerintem akkor volt a törés abban a karantén dologban/Én is adok műanyag pohárba kávét (is),miközben várakoznak a népek.
itt Zuglóban vagy akár a 11-ben is simán beengedik a törzsvendégeket inni addig amíg a kajára várnak. Igaz csak minden harmadik visz is haza kaját, mert hogy nem is azért jött... Nem másznak egymás arcába, szép szellősen helytől függően, van aki maszkban van, van aki nélküle, kézfertőtlenítő kint az asztalakon
és folyik a torokfertőtlenítés.
Szóval kb ugyanez lesz, csak a törzsvendégeken kívül bárki más is bemehet. Na innentől lesz sokkal veazélyesebb, mert már nem fognak figyelni egYmásra az idegenek vlsz .
ozibozi
Elő is jött egy régi történet,amikor még nem lehetett reggel 9 előtt piát venni.A gyöngyösi piacra feltűnően sokan jártak olyankor kávézni.Ugyanis műanyagpohárba mérték azt is,meg az unicumot is.Az urak úgy kevergették műanyag keverőpálcikákkal az unicumot,mintha abban a legfinomabb kávé volna... 😀
Amúgy akartam már írni,hogy a korlátozások ideje alatt is tehettek volna olyan engedményeket,hogy mondjuk kerthelyiségben - persze megfelelő távolságtartással ,és maszkban - helyben is lehetett volna fogyasztani.Nem zárt terület,legalábbis ami a légteret illeti,és simán lehetett volna ilyen helyeken (ahol konyha is van) étkeztetni.Maradt volna egy csomó vendéglátós pozícióban,és az élet sem állt volna le annyira.
Mert most amúgy ugyanez fog következni,csak zárt légtérben.
Foresz
Te vendéglátósként tudod pontosan hány centire kell álljon a vendéged a másiktól, hogy bizonyosan ne kapja el?
Ismered a légtér pára, por és egyéb adatait, amik erősítik vagy gyengítik, de mindenképp befolyásolják a vírus terjedését?
Ismered nyitott légtérben az aktuális légmozgásokat?
Aeroszolos terjedésnél ezeket figyelembe veszed?
Fertőtleníted a betérő vendégeid öltözékét, amivel a bútorokhoz érnek, azokra ülnek?
Vagy a bútorokat fertőtleníted minden vendég után?
Ha egy későbbi konktaktkutatás során kiderül, hogy a te egységedben kapta el valaki a fertőzést, aki tartós egészségkárosodást szenved, és emiatt beperel, akkor úgy érzed bizonyosan nem jössz ki rosszul egy ilyen perből?
Ha egy későbbi konktaktkutatás során kiderül, hogy a te egységedben kapta el valaki a fertőzést, és belehal, akkor legyintesz, hogy ez benne van, vagy érzel némi lelkiismeretfurdalást?
Sobri Jóska
Ott kezdem,hogy én betartok minden szabályt ami egyrészt a vendéglátóiparra tartozik,másrészt pedig most a járványvédelem miatti szabályokat is.
Mi egy kevésbé veszélyes területen élünk,szóval itt az emberek nincsenek olyan mélyen beszarva ettől az egésztől. Így sokszor kell őket figyelmeztetni hogy mit lehet,mit nem. Persze ez is inkább az elején volt így,ma már belerázódtak.
Szabály nálunk is,hogy csak egyszerre egy ember,vagy pár,vagy család tartózkodhat az eladótérbe,és csak és kizárólag elvitelre készítünk ételeket. Vagy megvárják az épület előtt,vagy visszajönnek érte egy megbeszélt időpontra. Helyben fogyasztás nincs. Persze kávét meg dobozos sört meg ilyeneket amiket elvitelre,vagy műanyagpohárba lehet adni,azt kiadjuk,bár azt is csak kint lehet elfogyasztani. Én ezzel az elviteles részt részemről letudom,hogy hol fogyasztja el,az engem már nem érdekel. De ez olyan,mintha egy ABC-t csinálnék,hiszen ott is ilyen szabályok vannak.
Van kézfertőtlenítőszer,van ez a fertőtlenìtő,antibakteriális törlőkendő avendégek részére,és természetesen rebdszeresen takarítunk,fertőtlenítünk,még a bejárati ajtó kilincseit is. Maszkot illetve kesztyűt vettem magunknak az elején,bár a múlt héten már kaptunk az egyik dohányforgalmazótól is. Szóval én azt hiszem,ami első körben egy vendéglátóhelytől elvárható,azt megtesszük.Mellesleg a vendéglátó mellett állattenyésztőként is végeztem,ott pedig az ember érettségizik higiéniából,állatbetegségekből,biológiából. Úgy nagyjábólvan fogalmam a vírusokról,baktériumokról,az általuk kualakzlt betegségekről.
De kedves Józsi,nem bántásból mondom,de te az átlagosnál sokkal jobban félsz ettől az egésztől,és ezért is merülnek fel benned ilyen mindent átfogó kérdések. Na,meghát magad is alapos vagy,azért is.
Nézd,mamár bárhol terjedhet a vírus,nálam,az utcán,az abc-ben,tesco-ban,buszon,villamoson,szóval itt már nem lehet egy-egy gócponttal számolni. Bárhol elkaphatod. Ha te félsz jobban mint az átlag,az nem szégyen,sokan vannak így ezzel. Azt tudom erre mondani,hogy akkor te ugyanúgy kerüld a kontaktot mint eddig tetted. Akkor bizonyosan elkerülöd. De én több okból sem tehetem meg,főleg mert nekem a lakóhelyemen el kell látnom az embereket. Ha hozzám betoppan egy fertőzött,könnyen lehet hogy én is elkapom. De nem tudok mást csinálni,és nem csak azért mert én önálló mártír szeretnék lenni. Hanem mert pl. A dohányboltot kötelező üzemeltetni még most is. Ez is az ellátáshoz tartozik,mint az élelmiszerek.
Remélem nem neheztelsz rám hogy nem egyesével válaszoltam a kérdéseidre,de szerintem így nagyjából azért leszűrhető a lényeg. ( a helyesírásért meg bocsánat,telefonról írok,és túl kicsik a betűk az ujjaimhoz )
Foresz
Az utolsó kérdésemre azért egy pár szót külön szentelhetnél.
Én mindenkinél sokkal jobban “félek”, akit csak ismerek, nem csak az átlagnál, és nem csak a jelenlegi helyzetben.
Egyrészt mert kevés hasznosabb dolgot tudok eddigi életemből kiemelni, aminek nagyobb hasznát vettem, másrészt a “félelem” teszi az embert alapossá, óvatossá, biztonságra törekvővé, előre gondolkodóvá, előrelátóvá, tervezővé, felkészültebbé, ezek együttese pedig sikeressé és keveset hibázóvá.
Ezek szerintem elengedhetetlen szempontok egy olyan élet, olyan üzlet során, amelyben mások egzisztenciája, megélhetése, harmóniája függ az embertől.
De ezeket magamról eddig is tudtam, a te másfajta, “kevésbé félős” attitűdöd érdekel, ezért is kérdeztem.
Aki nem ismeri a félelmet, annak kevesebb van egy baráttal.
Sobri Jóska
Persze,a másik oldal meg az,hogy lehet hogy bármit megteszel azért hogy ez ne történjen meg,takarítasz,fertőtlenítesz,tényleg ami rajtad múlik megteszed,és mégis előfordulhat. Vannak elkerülhetetlen dolgok,ha megszakadunk akkor is.
több mint 5 éve
Mi volt az? Most kattintottam ra, mar nem volt elerheto.
több mint 5 éve
Floridában május 1-től az összes strand és szálloda újranyit, még New York is megkezdi már ezen a héten a részleges feloldástKész röhej az egész, így tényleg értelmetlenül üldögéltünk otthon másfél hónapot

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ha fake, akkor nincs más hátra, fel kell jelenteni Cecíliát álhírterjesztésért. Rossz lesz nézni az M1-en és a HírTV-n, ahogy vezetőszáron viszik.A Népszavából értesült a kórház, ez milyen csodálatos.Az egyik komment hatalmas h ez fake news. Baszki a MC élőben bemondta.
www.facebook.com/1984125765167784/posts/2648955542018133/
Mikey
csebi
több mint 5 éve
Nicsak:"Sajnos ez a tartalom jelenleg nem érhető el."
Az előbb még elérhető volt. Valami történhetett...😊
több mint 5 éve
Cili néni a fő fake news forrás, na.A Népszavából értesült a kórház, ez milyen csodálatos.Az egyik komment hatalmas h ez fake news. Baszki a MC élőben bemondta.
Mikey
csebi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
A Népszavából értesült a kórház, ez milyen csodálatos.Az egyik komment hatalmas h ez fake news. Baszki a MC élőben bemondta.
Mikey
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
És valami 800eur 1 szuri, 1 nap kettő kell. Ami jó az drága...mint a Ferrariamennyiben szereted a 300k árú málnaszörpöt mindent megoldanak, egyébként intravénás készítményMiklobi Közönyindex.hu/techtud/2020/04/28/francia_gogyszereszeti_attores_a_reumagyogyszer_hatekony_a_koronavirus_ellen/
sutianap
Ez a tocilizumab nincs véletlenül a málnaszörpben, mert a tonikot már kurvára unom? 😊
Sobri Jóska
sutianap
több mint 5 éve
A Népszavából értesült a kórház, ez milyen csodálatos. www.facebook.com/1984125765167784/posts/2648955542018133/
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Köszi a választ. Az elütéseket leszarom, tudtam dekódolni. 😊Ez így egyszerre túl sok kérdés,úgy hogy inkább nagyvonalakban válaszolnék.Lenne pár kérdésem, ha megtisztelsz az érdemi válasszal, megköszönöm.Ez annyira megvan már oldva, hogy húsvét óta/kb szerintem akkor volt a törés abban a karantén dologban/Én is adok műanyag pohárba kávét (is),miközben várakoznak a népek.
itt Zuglóban vagy akár a 11-ben is simán beengedik a törzsvendégeket inni addig amíg a kajára várnak. Igaz csak minden harmadik visz is haza kaját, mert hogy nem is azért jött... Nem másznak egymás arcába, szép szellősen helytől függően, van aki maszkban van, van aki nélküle, kézfertőtlenítő kint az asztalakon
Szóval kb ugyanez lesz, csak a törzsvendégeken kívül bárki más is bemehet. Na innentől lesz sokkal veazélyesebb, mert már nem fognak figyelni egYmásra az idegenek vlsz .
ozibozi
Elő is jött egy régi történet,amikor még nem lehetett reggel 9 előtt piát venni.A gyöngyösi piacra feltűnően sokan jártak olyankor kávézni.Ugyanis műanyagpohárba mérték azt is,meg az unicumot is.Az urak úgy kevergették műanyag keverőpálcikákkal az unicumot,mintha abban a legfinomabb kávé volna... 😀
Amúgy akartam már írni,hogy a korlátozások ideje alatt is tehettek volna olyan engedményeket,hogy mondjuk kerthelyiségben - persze megfelelő távolságtartással ,és maszkban - helyben is lehetett volna fogyasztani.Nem zárt terület,legalábbis ami a légteret illeti,és simán lehetett volna ilyen helyeken (ahol konyha is van) étkeztetni.Maradt volna egy csomó vendéglátós pozícióban,és az élet sem állt volna le annyira.
Foresz
Te vendéglátósként tudod pontosan hány centire kell álljon a vendéged a másiktól, hogy bizonyosan ne kapja el?
Ismered a légtér pára, por és egyéb adatait, amik erősítik vagy gyengítik, de mindenképp befolyásolják a vírus terjedését?
Fertőtleníted a betérő vendégeid öltözékét, amivel a bútorokhoz érnek, azokra ülnek?
Ha egy későbbi konktaktkutatás során kiderül, hogy a te egységedben kapta el valaki a fertőzést, aki tartós egészségkárosodást szenved, és emiatt beperel, akkor úgy érzed bizonyosan nem jössz ki rosszul egy ilyen perből?
Ha egy későbbi konktaktkutatás során kiderül, hogy a te egységedben kapta el valaki a fertőzést, és belehal, akkor legyintesz, hogy ez benne van, vagy érzel némi lelkiismeretfurdalást?
Sobri Jóska
Ott kezdem,hogy én betartok minden szabályt ami egyrészt a vendéglátóiparra tartozik,másrészt pedig most a járványvédelem miatti szabályokat is.
Mi egy kevésbé veszélyes területen élünk,szóval itt az emberek nincsenek olyan mélyen beszarva ettől az egésztől. Így sokszor kell őket figyelmeztetni hogy mit lehet,mit nem. Persze ez is inkább az elején volt így,ma már belerázódtak.
Szabály nálunk is,hogy csak egyszerre egy ember,vagy pár,vagy család tartózkodhat az eladótérbe,és csak és kizárólag elvitelre készítünk ételeket. Vagy megvárják az épület előtt,vagy visszajönnek érte egy megbeszélt időpontra. Helyben fogyasztás nincs. Persze kávét meg dobozos sört meg ilyeneket amiket elvitelre,vagy műanyagpohárba lehet adni,azt kiadjuk,bár azt is csak kint lehet elfogyasztani. Én ezzel az elviteles részt részemről letudom,hogy hol fogyasztja el,az engem már nem érdekel. De ez olyan,mintha egy ABC-t csinálnék,hiszen ott is ilyen szabályok vannak.
Van kézfertőtlenítőszer,van ez a fertőtlenìtő,antibakteriális törlőkendő avendégek részére,és természetesen rebdszeresen takarítunk,fertőtlenítünk,még a bejárati ajtó kilincseit is. Maszkot illetve kesztyűt vettem magunknak az elején,bár a múlt héten már kaptunk az egyik dohányforgalmazótól is. Szóval én azt hiszem,ami első körben egy vendéglátóhelytől elvárható,azt megtesszük.Mellesleg a vendéglátó mellett állattenyésztőként is végeztem,ott pedig az ember érettségizik higiéniából,állatbetegségekből,biológiából. Úgy nagyjábólvan fogalmam a vírusokról,baktériumokról,az általuk kualakzlt betegségekről.
De kedves Józsi,nem bántásból mondom,de te az átlagosnál sokkal jobban félsz ettől az egésztől,és ezért is merülnek fel benned ilyen mindent átfogó kérdések. Na,meghát magad is alapos vagy,azért is.
Nézd,mamár bárhol terjedhet a vírus,nálam,az utcán,az abc-ben,tesco-ban,buszon,villamoson,szóval itt már nem lehet egy-egy gócponttal számolni. Bárhol elkaphatod. Ha te félsz jobban mint az átlag,az nem szégyen,sokan vannak így ezzel. Azt tudom erre mondani,hogy akkor te ugyanúgy kerüld a kontaktot mint eddig tetted. Akkor bizonyosan elkerülöd. De én több okból sem tehetem meg,főleg mert nekem a lakóhelyemen el kell látnom az embereket. Ha hozzám betoppan egy fertőzött,könnyen lehet hogy én is elkapom. De nem tudok mást csinálni,és nem csak azért mert én önálló mártír szeretnék lenni. Hanem mert pl. A dohányboltot kötelező üzemeltetni még most is. Ez is az ellátáshoz tartozik,mint az élelmiszerek.
Remélem nem neheztelsz rám hogy nem egyesével válaszoltam a kérdéseidre,de szerintem így nagyjából azért leszűrhető a lényeg. ( a helyesírásért meg bocsánat,telefonról írok,és túl kicsik a betűk az ujjaimhoz )
Foresz
Az utolsó kérdésemre azért egy pár szót külön szentelhetnél.
Én mindenkinél sokkal jobban “félek”, akit csak ismerek, nem csak az átlagnál, és nem csak a jelenlegi helyzetben.
Egyrészt mert kevés hasznosabb dolgot tudok eddigi életemből kiemelni, aminek nagyobb hasznát vettem, másrészt a “félelem” teszi az embert alapossá, óvatossá, biztonságra törekvővé, előre gondolkodóvá, előrelátóvá, tervezővé, felkészültebbé, ezek együttese pedig sikeressé és keveset hibázóvá.
Ezek szerintem elengedhetetlen szempontok egy olyan élet, olyan üzlet során, amelyben mások egzisztenciája, megélhetése, harmóniája függ az embertől.
De ezeket magamról eddig is tudtam, a te másfajta, “kevésbé félős” attitűdöd érdekel, ezért is kérdeztem.
Aki nem ismeri a félelmet, annak kevesebb van egy baráttal.
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=IAhIhhEFDTEnapi marci
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ez így egyszerre túl sok kérdés,úgy hogy inkább nagyvonalakban válaszolnék.Lenne pár kérdésem, ha megtisztelsz az érdemi válasszal, megköszönöm.Ez annyira megvan már oldva, hogy húsvét óta/kb szerintem akkor volt a törés abban a karantén dologban/Én is adok műanyag pohárba kávét (is),miközben várakoznak a népek.
ozibozi
Foresz
Sobri Jóska
több mint 5 éve
amennyiben szereted a 300k árú málnaszörpöt mindent megoldanak, egyébként intravénás készítményMiklobi Közönyindex.hu/techtud/2020/04/28/francia_gogyszereszeti_attores_a_reumagyogyszer_hatekony_a_koronavirus_ellen/
sutianap
Ez a tocilizumab nincs véletlenül a málnaszörpben, mert a tonikot már kurvára unom? 😊
Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak