Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
„Az első fázist akkor szabad befejezni, ha a vírus terjedésének mértéke már kezelhető, és megvannak azok az eszközeink, hogy ha ismét nő a fertőzöttek száma, akkor a fertőzést vissza tudjuk húzni, és a súlyos betegeket el tudjuk látni. (...) Mivel a matematikai számítások, tudományos elemzések szerint május elején várható a lokális csúcs, ami után csökkenni fog a vírus terjedése, ezért tudunk most már átlépni a második fázisba.”Tehát május elején van a csúcs ami után nőhet még a fertőzöttek száma. Ha ez így van akkor nem akkor van a csúcs.
több mint 5 éve
Lenne pár kérdésem, ha megtisztelsz az érdemi válasszal, megköszönöm.Ez annyira megvan már oldva, hogy húsvét óta/kb szerintem akkor volt a törés abban a karantén dologban/Én is adok műanyag pohárba kávét (is),miközben várakoznak a népek.
itt Zuglóban vagy akár a 11-ben is simán beengedik a törzsvendégeket inni addig amíg a kajára várnak. Igaz csak minden harmadik visz is haza kaját, mert hogy nem is azért jött... Nem másznak egymás arcába, szép szellősen helytől függően, van aki maszkban van, van aki nélküle, kézfertőtlenítő kint az asztalakon
és folyik a torokfertőtlenítés.
Szóval kb ugyanez lesz, csak a törzsvendégeken kívül bárki más is bemehet. Na innentől lesz sokkal veazélyesebb, mert már nem fognak figyelni egYmásra az idegenek vlsz .
ozibozi
Elő is jött egy régi történet,amikor még nem lehetett reggel 9 előtt piát venni.A gyöngyösi piacra feltűnően sokan jártak olyankor kávézni.Ugyanis műanyagpohárba mérték azt is,meg az unicumot is.Az urak úgy kevergették műanyag keverőpálcikákkal az unicumot,mintha abban a legfinomabb kávé volna... 😀
Amúgy akartam már írni,hogy a korlátozások ideje alatt is tehettek volna olyan engedményeket,hogy mondjuk kerthelyiségben - persze megfelelő távolságtartással ,és maszkban - helyben is lehetett volna fogyasztani.Nem zárt terület,legalábbis ami a légteret illeti,és simán lehetett volna ilyen helyeken (ahol konyha is van) étkeztetni.Maradt volna egy csomó vendéglátós pozícióban,és az élet sem állt volna le annyira.
Mert most amúgy ugyanez fog következni,csak zárt légtérben.
Foresz
Te vendéglátósként tudod pontosan hány centire kell álljon a vendéged a másiktól, hogy bizonyosan ne kapja el?
Ismered a légtér pára, por és egyéb adatait, amik erősítik vagy gyengítik, de mindenképp befolyásolják a vírus terjedését?
Ismered nyitott légtérben az aktuális légmozgásokat?
Aeroszolos terjedésnél ezeket figyelembe veszed?
Fertőtleníted a betérő vendégeid öltözékét, amivel a bútorokhoz érnek, azokra ülnek?
Vagy a bútorokat fertőtleníted minden vendég után?
Ha egy későbbi konktaktkutatás során kiderül, hogy a te egységedben kapta el valaki a fertőzést, aki tartós egészségkárosodást szenved, és emiatt beperel, akkor úgy érzed bizonyosan nem jössz ki rosszul egy ilyen perből?
Ha egy későbbi konktaktkutatás során kiderül, hogy a te egységedben kapta el valaki a fertőzést, és belehal, akkor legyintesz, hogy ez benne van, vagy érzel némi lelkiismeretfurdalást?
több mint 5 éve
Ez annyira megvan már oldva, hogy húsvét óta/kb szerintem akkor volt a törés abban a karantén dologban/Én is adok műanyag pohárba kávét (is),miközben várakoznak a népek.
itt Zuglóban vagy akár a 11-ben is simán beengedik a törzsvendégeket inni addig amíg a kajára várnak. Igaz csak minden harmadik visz is haza kaját, mert hogy nem is azért jött... Nem másznak egymás arcába, szép szellősen helytől függően, van aki maszkban van, van aki nélküle, kézfertőtlenítő kint az asztalakon
Szóval kb ugyanez lesz, csak a törzsvendégeken kívül bárki más is bemehet. Na innentől lesz sokkal veazélyesebb, mert már nem fognak figyelni egYmásra az idegenek vlsz .
ozibozi
Elő is jött egy régi történet,amikor még nem lehetett reggel 9 előtt piát venni.A gyöngyösi piacra feltűnően sokan jártak olyankor kávézni.Ugyanis műanyagpohárba mérték azt is,meg az unicumot is.Az urak úgy kevergették műanyag keverőpálcikákkal az unicumot,mintha abban a legfinomabb kávé volna... 😀
Amúgy akartam már írni,hogy a korlátozások ideje alatt is tehettek volna olyan engedményeket,hogy mondjuk kerthelyiségben - persze megfelelő távolságtartással ,és maszkban - helyben is lehetett volna fogyasztani.Nem zárt terület,legalábbis ami a légteret illeti,és simán lehetett volna ilyen helyeken (ahol konyha is van) étkeztetni.Maradt volna egy csomó vendéglátós pozícióban,és az élet sem állt volna le annyira.
Mert most amúgy ugyanez fog következni,csak zárt légtérben.
Szerkesztette: Foresz
több mint 5 éve
Ebben nem találtam 2100-re vonatkozó becslést se Afrika összlélekszámára, se országokéra, se városokéra.Ez egy prognózis. Nem tudom mi alapján.www.usnews.com/news/blogs/data-mine/2015/01/22/futurology-bill-gates-predicts-a-prosperous-africa-in-2030
De Negritisnek is írtam, linkelj másmilyet, máshogy számoltat, más eredményre jutót.
Örömmel olvasom/nézem.
Sobri Jóska
Ez pl. egy jó cikk, mondjuk mára a nagy része gyak lehetetlenné vált.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Rokonság az, aki örököl a végrendeletből/hagyatékból. 😊Jó,de tudod hogy van.A kisebbségnél azért nem 10 fő a rokonság,ott két generáció is kitesz egy 100 fős gyülekezést.a cikkből a "kedvencem": a gyülekezést pedig tíz főben maximalizálják. Ez alól a temetések kivételt képeznek, azokon legfeljebb 30 ember vehet részt.r.baggioAz a motbid kép jelent meg előttem, ahogy a halottsirató asszonyok és/vagy a napi programként temetésre járó vénlányok (minden faluban / környéken van pár tucat ilyen) hamarabb érkeznek a temetésre (mert úgy szoktak), és a rokont visszafordítják a kapuban, hogy sorry, betelt a létszám...
Azért ezt a rendeletet együttérzőbben is meg lehetett volna fogalmazni. Mondjuk úgy, hogy nem darabszám limitet húznak, hanem azt írják le, hogy temetés csak a ronokság / szűk baráti kör részvételével rendezhető.
peterk2005
Meg mi magyarok találékonyak vagyunk,mindjárt közeli rokonság lenne minden gyászoló.
Foresz
több mint 5 éve
Racionális is lehet a most gazdasági újraindítást óhajtó hang. A 30-40 évesek miért ne vállalnának be a megélhetésért 1 ezreléknyi kockázatot, egyébként sem vagyunk az egészségtudatosságunkról híresek (cigi, pia, zsír, antifitnesz...).Nincs kellő átfertőződés, már mindenhol mindenki azt mondja, hogy a nyájimmunitáshoz 60-70 százalék kéne, de az nagyon soká lesz.
Sobrinak nem éppen a nyitásért kellene szurkolnia, hiszen minél laposabb az a görbe, annál hosszabb is? Rövidebb ideig tart a kellő átfertőződés, ha berobban. Ő addig nyugodtan, otthonából legfeljebb bevásárló-ninja körutakat téve, maximális biztonságban tudja várni a szebb jövőt/hajnalfényt.
Atari
Valamint kihangsúlyozom, kevés az infó a vírusról.
Még az se bizonyos, hogy aki átesik rajta immunissá válik, ha immunissá válik, akkor mennyi időre, a légúti- és tüdőproblémákon kívül okoz e mondjuk strokeot, szívproblémát, egyebet, akár az eddig tünetmentesnek hitt fertőzötteknél, stb. Kevés a releváns infó.
Én a több, relevánsabb infóért szurkolok. Nem a magam számára, hanem az orvosok, kutatók számára. Meg olcsó, pontos gyorstesztért, hatékony gyógyszerért, vakcináért.
Én így is az elérhető maximális biztonságban vagyok évekig, nem magam miatt aggódom, hanem az idős, copd-s apám miatt, a krónikus beteg barátaim, ismerőseim miatt, és főként minden ismerősöm miatt, akik ezt gazdaságilag jól beszophatják, ha túl korán nyitnak, majd zárnak megint (az egy hónap múlva visszahozott erős tilalom lelkileg az egész országot kicsinálja, mikor azt hitték már, hogy legyőztük a vírust, akkor szembesülnek azzal, hogy lófaszt, ez egy ciklikus, hullámokban jövő valami), és belekerülünk a végtelen háborúba
Az újranyitást óhajtó hang racionális, az újranyitás nem az.
Vagy lemaradtam valamiről?
Nyertünk, legyőztük a vírust?
Vagy odébbált a Jupiterre?
Vagy ránkunt és visszatért a tobzoskákba, denevérekbe?
Milyen olyan új infó van a járványról, hogy ha újra nő a szociális érintkezések száma, akkor nem lesz olyan veszélyes, mint a zárás előtt volt?
Vagy gyengült a vírus valahol, csak nem vettem észre?
Vagy már nem fontos a görbelaposítás Európában, mert a gazdaság szopóágra került?
Eddig se azért laposítottunk, hogy a gazdaságnak jó legyen, nyilvánvaló, hogy nem jó, sőt kurvára szar, de attól, hogy már 1-2 hónapja szar, mi változott a járványügyi rész tekintetében?
több mint 5 éve
Várjatok már, ott nem botokkal és köpőcsövekkel harcolnak ágyékkötőben? 😮Isandlwana nem ugyanaz mint Adwa.
Hát mivé lesz a világ, ha nem lehet egy kólás üveggel elkábítani őket ezután....
FLZOLI
Egyébként meg nyilván nem játszottál a Civilization sorozattal, because you don't mess with the Impi.
preview.redd.it/zgpov8zy2ny21.png?width=960&crop=smart&auto=webp&s=329ff65476f5263e2c583816fe597f6c4a173f1d
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
😄😄😄😄www.startlap.hu/vasarlas/kotelezove-arcmaszk-boltok-szallodak/Ezt már vagy két héttel ezelőtt írtam....kiröhögtétek akkor is.De ugyanígy azon is parádéztatok,hogy maszkban kell menni vásárolni,azt ha jól tudom Pesten is kötelező tegnap óta.
Vendéglátó helyen maszkban...
Hogy eszel-iszol? 😄
(Nekem is vannak ötleteim)
zemanla
Ezt is megfogjátok szokni.
Foresz

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
csecsenföld disagreesA 80-as évek háborúi óta eltelt egy kis idő. Azóta papíron nem háborúztak az oroszok, a proxikat leszámítva.Azért mondjuk a ruszkiknak Afganisztánt leszámítva eddig kb mindig bejött a mennyiség dolog...Ezeknek a rangsoroknak nem sok értelme van, nagyjából darabszám alapján készülnek. Egy sikeres légi hadműveletben a legkevésbé számít, hogy "mennyi megy mennyi ellen".Hát látod? 🙂Várjatok már, ott nem botokkal és köpőcsövekkel harcolnak ágyékkötőben? 😮Megnézném az etióp Su-27-esek ellen 😁pontosan Rafale gépeik kifejezetten jók lennének erre sztem.nem igen vannak már purely vadászgép feladatkörü gépek állományban egyiptomban, minden gépük rendelkezik ha minimálisan is de földi csapásmérő kapacitássalTudom, kötekedés, de maximum bombázókkal vagy vadászbombázókkal bombázhatnának (drónok nem tudom hogy állnak ilyen téren), vadászrepülőkkel aligha 😉volt már fenyegetés h lebombázzák vadászrepülőkkel.és az egyiptomiak nem mennek nekik? vagy valaki az etiópok mögött áll?múltkor láttam valami ismeretterjesztőt, ahol Kairóra mondták, hogy 2025-re elfogy a vizük!főleg ha az etiópok befejezik a gátjukat.
NB2
csebi
slowmotion
csebi
warr_b
briareos
csebi
warr_b
Hát mivé lesz a világ, ha nem lehet egy kólás üveggel elkábítani őket ezután....
FLZOLI
Amúgy az etióp hadsereg az ötödik legerősebb Afrikában (nyilván az egyiptomi az első - az mondjuk már inkább meglepő talán, hogy a légierejük világviszonylatban is a kilencedik).
Ez mondjuk már sokkal inkább a politika topikba való, nem ide...
warr_b
Hogy az etióp légierő lenne világviszonylatban a kilencedik, ezt meg erősen kétlem.
Lecsó
warr_b
Lecsó
több mint 5 éve
Ez egy prognózis. Nem tudom mi alapján.www.usnews.com/news/blogs/data-mine/2015/01/22/futurology-bill-gates-predicts-a-prosperous-africa-in-2030
De Negritisnek is írtam, linkelj másmilyet, máshogy számoltat, más eredményre jutót.
Örömmel olvasom/nézem.
Sobri Jóska
Ez pl. egy jó cikk, mondjuk mára a nagy része gyak lehetetlenné vált.

több mint 5 éve
Ez annyira megvan már oldva, hogy húsvét óta/kb szerintem akkor volt a törés ebben a karantén dologban/itt Zuglóban vagy akár a 11-ben is simán beengedik a törzsvendégeket inni addig amíg a kajára várnak. Igaz csak minden harmadik visz is haza kaját, mert hogy nem is azért jött... Nem másznak egymás arcába, szép szellősen helytől függően, van aki maszkban van, van aki nélküle, kézfertőtlenítő kint az asztalakon
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Ez egy prognózis. Nem tudom mi alapján.Peking tart most 20 milliónál. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy olyan nyomotanya, mint pl Kinshasa 80 milliósra duzzadjon... se infrastruktúra nem lesz, mégha fel is vásárolják a kínaiak az országot, de enniinni végképp nem lesz mit annyi embernek. Se elég orvosi ellátás, ilyen embertömegnél annyian halnának meg az éhezés meg a nyomor következtében, hogy esélytelen lenne ilyen extrém nagyra nőni a népességnek...Én ennél nyomasztóbb videót keveset tudok elképzelni:Szerintem az alapprobléma a túlnépesedés.Másodszor értünk egyet úgy, hogy vitatkozunk, mert nem értünk egyet a okság irányában. Az egyetemi mentorom 6 évig akadt meg a nagy doktorijában, mert nem tudta feldolgozni ezt a problémát: az én okom a te okozatod, és fordítva, hogy lehet mindenkinek igaza? Lehet mindenkinek igaza? Szóval a statisztika is nehezen kezeli.
Én nem írtam rá megoldást, te a hatékonyságnövelést.
Szerinted az alapprobléma a hatékonytalanság.
Ez a kettő nem zárja ki egymást.
Antifragilisan, alkalmazkodva, rugalmasan, ki lehetne használni még a túlnépesedést is, ezt aláírom, ez kvázi a te állításod.
Az enyém meg az, hogy arányaiban a sok emberhez képest kevés a hatékonyan gondolkodó, cselekvő, döntő, ezért kurva nehéz, lehetetlen. (Demokráciában mindenképp, világdiktatúrában talán menne, de vajh' megérné e.)
Sobri Jóska
10-100 fős céget át tudsz szervezni, hatékonyabbá tudod tenni.
100-10000 fősnek lehet nekiugranál, képességeidtől függ, hogy sikerrel jársz e.
10ezer fölöttinél be kell nyelned a hatékonytalanságot a működőképesség oltárán. (Ez a multiparadoxon.)
Milliós nagyságrendnél örülsz, ha nem buksz bele, de kurva hatékonytalan leszel. (Nemzetállamok államapparátusai, stb.)
Százmilióstól fölfele esélytelen, hogy érdemi hatékonyságnövelést érj el, olyan lenne, mintha belehugyoznál az óceánba. Meg se érződik.
Namost a Földön lassan 10milliárdan élünk. Kezelhetetlen, megoldhatatlan mennyiség. Sok lúd disznót győz.
Sobri Jóska
A lokális optimumkeresés algoritmus szempontból nem egy egylépéses és nem is egy könnyen megoldható probléma. Teljesen igazad van: lesznek/vannak idióták, és ezzel nem tudsz mit kezdeni. De ha nagy tömegeket kezdesz el fejleszteni, egyre közelebb kerülsz majd egy globális végponthoz (a képen minimum, a példámban egy maximumot képzelj el). De ha nem indulunk el, akkor oda sem érünk, ugye, öreg pókeres bölcsesség: aki nem indul, nem érkezik.
Itt egy jó videó a témában:
www.youtube.com/watch?v=iV18Xx5EkaE
Gyurma Pappa
www.youtube.com/watch?v=_7jCioztj_c
Prognózis, de 2100-re a top20-ban, nulla európai, nulla amerikai város, 7 ázsiai (nulla kínai), 13 afrikai.
Lagos 88 millió, Kinshasa 83, Dar es Salaam 73, Khartoum, Niamey 50 millió felett, Kairó, Nairobi, Lilongwe, Blantyre City (erről hallottál valaha?) 40 millió fölött, Kampala, Lusaka, Mogadishou, Addisz-Abeba 35 millió fölött. Szerinted ez normális? És edukálható, hatékonyabbá tehető néptömegek?
Miközben a gazdasági potenciálban, GDP-ben nem láttam olyan prognózist, ahol Nigérián, Egyiptomon kívül afrikai ország a top20 közelébe tudna kerülni.
Összpopulációban meg szintén 2100-ra tippelve Afrika több, mint háromszoros, a többi földrész marad.
Szerintem ez nem normális.
www.ksh.hu/interaktiv/grafikonok/vilag_nepessege.html
Sobri Jóska
warr_b
Örömmel olvasom/nézem.
több mint 5 éve
Jó,de tudod hogy van.A kisebbségnél azért nem 10 fő a rokonság,ott két generáció is kitesz egy 100 fős gyülekezést.a cikkből a "kedvencem": a gyülekezést pedig tíz főben maximalizálják. Ez alól a temetések kivételt képeznek, azokon legfeljebb 30 ember vehet részt.r.baggioAz a motbid kép jelent meg előttem, ahogy a halottsirató asszonyok és/vagy a napi programként temetésre járó vénlányok (minden faluban / környéken van pár tucat ilyen) hamarabb érkeznek a temetésre (mert úgy szoktak), és a rokont visszafordítják a kapuban, hogy sorry, betelt a létszám...
Azért ezt a rendeletet együttérzőbben is meg lehetett volna fogalmazni. Mondjuk úgy, hogy nem darabszám limitet húznak, hanem azt írják le, hogy temetés csak a ronokság / szűk baráti kör részvételével rendezhető.
peterk2005
Meg mi magyarok találékonyak vagyunk,mindjárt közeli rokonság lenne minden gyászoló.
több mint 5 éve
Ezt már vagy két héttel ezelőtt írtam....kiröhögtétek akkor is.De ugyanígy azon is parádéztatok,hogy maszkban kell menni vásárolni,azt ha jól tudom Pesten is kötelező tegnap óta.Szombat hajnalban (egyenesen a draft 2. napjának végéről, alvás nélkül, jó buli volt 😊 ) mentem legutóbb bevásárolni a családnak (metro, korán nyit, nincs nagy tömeg), és kellemes meglepetésemre 1-2 ritka kivételtől eltekintve mindenkin volt maszk! Sőt, az emberek legalább fele valamilyen kesztyűt is húzott. Két hete még ez az arány jó, ha 1/3 volt.
Foresz
Szóval az emberek tényleg alkalmazkodnak, megszokják és aztán már betartják, csak kell hozzá egy kis idő. Vannak akiknek a reakció ideje lassabb...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
a cikkből a "kedvencem": a gyülekezést pedig tíz főben maximalizálják. Ez alól a temetések kivételt képeznek, azokon legfeljebb 30 ember vehet részt.r.baggioAz a motbid kép jelent meg előttem, ahogy a halottsirató asszonyok és/vagy a napi programként temetésre járó vénlányok (minden faluban / környéken van pár tucat ilyen) hamarabb érkeznek a temetésre (mert úgy szoktak), és a rokont visszafordítják a kapuban, hogy sorry, betelt a létszám...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
www.startlap.hu/vasarlas/kotelezove-arcmaszk-boltok-szallodak/Ezt már vagy két héttel ezelőtt írtam....kiröhögtétek akkor is.De ugyanígy azon is parádéztatok,hogy maszkban kell menni vásárolni,azt ha jól tudom Pesten is kötelező tegnap óta.
Hogy eszel-iszol? 😄
zemanla
több mint 5 éve
Az megy kérdés nélkül, hogy nadrágban bemész a vécébe és pisilsz? Ha megy, megoldod a maszkban kajálást is. 😊www.startlap.hu/vasarlas/kotelezove-arcmaszk-boltok-szallodak/Igen, sikerült választanom. Előételnek kérek egy kis adag töltött maszkot rántva, aztán egy házi maszkgaluska levest, főételnek sült maszkot vegyes maszkkal, savanyúságként kovászos maszkot. Ha fér még belém, akkor édességként lekváros maszkot.
Hogy eszel-iszol? 😄
zemanla
nagylaza

több mint 5 éve
Olyan lesz mint a dopping vizsgálat.Ennyire nem mélyedtem bele, pár gondolatban felvázolnád?Amúgy azon gondolkoztam, hogy több helyen tervezik újraindítani a bajnokságokat zárt kapuk mögött. Azt ha valamelyik csapatban valakinél lesz pozitív teszt, azokat kizárják, vagy mi?lesz rá protokoll, olvasd el a terveket
gabokocka
Negritis
gabokocka
😊
több mint 5 éve
www.dailymail.co.uk/sport/football/article-8257259/Bundesliga-bosses-outline-blueprint-footballs-return-9.htmlEnnyire nem mélyedtem bele, pár gondolatban felvázolnád?Amúgy azon gondolkoztam, hogy több helyen tervezik újraindítani a bajnokságokat zárt kapuk mögött. Azt ha valamelyik csapatban valakinél lesz pozitív teszt, azokat kizárják, vagy mi?lesz rá protokoll, olvasd el a terveket
gabokocka
Negritis
gabokocka
WHAT HAPPENS IF SOMEONE TESTS POSITIVE?
If someone tests positive, it is not necessary for the whole team to automatically go into quarantine.
However, the infected player must self-isolate from his family and fellow team members for 14 days from the start of symptoms. They will also have to stay in different rooms to family members, sleep in separate beds and wear a face mask.
The club doctor will be informed and the information will be sent to the League. Thay will be kept anonymous and not reported to the press.
Any players testing positive will have to self-isolate from their family and team members for 14 days after the start of symptoms. Their return to work must be agreed by the club.
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
444.hu/2020/04/28/17-000-fos-reprezentativ-koronavirus-szurovizsgalatot-vegez-a-sote-vezetesevel-negy-hazai-orvoskepzo?fbclid=IwAR1Qeay7D0oE0ITMkxzKCATUTYPytPsfqAhLdE3c_bOfCC0AMsI4UcLpLIEEz fasza, remélem akit kiköp a rendszer alá is veti magát a tesztelésnek.
Hopsz
Vrij6
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
Ennyire nem mélyedtem bele, pár gondolatban felvázolnád?Amúgy azon gondolkoztam, hogy több helyen tervezik újraindítani a bajnokságokat zárt kapuk mögött. Azt ha valamelyik csapatban valakinél lesz pozitív teszt, azokat kizárják, vagy mi?lesz rá protokoll, olvasd el a terveket
gabokocka
Negritis
több mint 5 éve
www.startlap.hu/vasarlas/kotelezove-arcmaszk-boltok-szallodak/Igen, sikerült választanom. Előételnek kérek egy kis adag töltött maszkot rántva, aztán egy házi maszkgaluska levest, főételnek sült maszkot vegyes maszkkal, savanyúságként kovászos maszkot. Ha fér még belém, akkor édességként lekváros maszkot.
Hogy eszel-iszol? 😄
zemanla
több mint 5 éve
444.hu/2020/04/28/17-000-fos-reprezentativ-koronavirus-szurovizsgalatot-vegez-a-sote-vezetesevel-negy-hazai-orvoskepzo?fbclid=IwAR1Qeay7D0oE0ITMkxzKCATUTYPytPsfqAhLdE3c_bOfCC0AMsI4UcLpLIEHopsz
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Amúgy azon gondolkoztam, hogy több helyen tervezik újraindítani a bajnokságokat zárt kapuk mögött. Azt ha valamelyik csapatban valakinél lesz pozitív teszt, azokat kizárják, vagy mi?lesz rá protokoll, olvasd el a terveket
gabokocka
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Amúgy azon gondolkoztam, hogy több helyen tervezik újraindítani a bajnokságokat zárt kapuk mögött. Azt ha valamelyik csapatban valakinél lesz pozitív teszt, azokat kizárják, vagy mi?