Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Semmivel nem tér el más országok protokolljaitól. Mindössze azért nincs szignifikáns emelkedés (emelkedés egyébként van)s, mert a zárások miatt sokkal kevesebben haltak meg pl közlekedési vagy egyéb balesetekben, illetve például az influenza terjedésének sem tett jót a maszkviselés/kézmosás/nem találkozás. Ezen maximum finomítani lehet, mert nálunk a 2-3. hullám volt, ami abszolút csúcsokat döntött.Vagyis változtassuk meg a protokollt, ami alapjan egy halott covid-halottnak számít pandémia idején?Lakosság arányosan nálunk van a legtöbb halott, tehát biztosan a mi védekezésünk az egyik legrosszabb. Nyilvánvaló hogy valamit másképp kéne csinálni. Még a svédek, akiknél szinte semmi -mienkhez hasonló- korlátozás nem volt, is sokkal jobban állnak mint mi.Az embereknek már most is a tökük tele a Coviddal. Szted a 10. Vagy a 28. hullám alatt is be tudnak zárni mindent és mindenkit? Sztem nem.Mi mást lehetne csinálni?
KoporShow
Az agyhalottak nem oltakoznak, új korházak ezer új orvossal, ápolószemélyzettel nincsenek, és ha követed a híreket a világban, ahol már beindult a delta (pl. Ausztrália), akkor látod, hogy ez a megoldás.
Maszk vissza, maradjotthon, karantén, teszt, nincs más opció.
Majd idővel tán jön valami szupervakcina, de ha az agyhalottak azt se veszik fel, akkor csak ez marad egy kormányzatnak, "bezár mindent és mindenkit".
Sobri Jóska
Azt nem mondhatjuk, hogy csináljuk úgy mint eddig, hiszen milyen jól bevált... Vagy teljesen mást kell csinálni, vagy ilyesmit, de egész máshogy. Mert az elég világos, hogy ahogy eddig csináltuk , a 9,5 M lakosra 30000 halottal, az katasztrófa.
Jan
Mert ha a rendes éves halálozási adatokhoz képest megemelkedő halottszámmal kalkulálunk, akkor nem nálunk van a legtöbb halott lakosságarányosan, sima középmezőny vagyunk, volt erről több összevetés itt is.
Lassan elengedhetnéd ezt az ellenzéki bullshitet, már ők se erőltetik.
Sobri Jóska
Ez a többlethalálozási statisztika:

Nem hiszem, hogy lenne mire büszkének lenni.
Illetve itt egy görbe, Magyarország kiemelve:

Hivatalos statisztikák szerint nem fertőződött meg Magyarországon annyi ember, mint más országokban (1 millió főre vetítve), de ez egy nagy hazugság, mert csak a kevés teszt miatt jött ez ki. A magánban tesztelők be sem kerültek a statisztikákba.
Szintén érdekes az általános rossz eü állapot, illetve döbbenetes adat, hogy 10% alatt volt a lélegeztetőről (altatás esetén) meggyógyuló betegek aránya is.
több mint 4 éve
Vagyis változtassuk meg a protokollt, ami alapjan egy halott covid-halottnak számít pandémia idején?Lakosság arányosan nálunk van a legtöbb halott, tehát biztosan a mi védekezésünk az egyik legrosszabb. Nyilvánvaló hogy valamit másképp kéne csinálni. Még a svédek, akiknél szinte semmi -mienkhez hasonló- korlátozás nem volt, is sokkal jobban állnak mint mi.Az embereknek már most is a tökük tele a Coviddal. Szted a 10. Vagy a 28. hullám alatt is be tudnak zárni mindent és mindenkit? Sztem nem.Mi mást lehetne csinálni?
KoporShow
Az agyhalottak nem oltakoznak, új korházak ezer új orvossal, ápolószemélyzettel nincsenek, és ha követed a híreket a világban, ahol már beindult a delta (pl. Ausztrália), akkor látod, hogy ez a megoldás.
Majd idővel tán jön valami szupervakcina, de ha az agyhalottak azt se veszik fel, akkor csak ez marad egy kormányzatnak, "bezár mindent és mindenkit".
Sobri Jóska
Azt nem mondhatjuk, hogy csináljuk úgy mint eddig, hiszen milyen jól bevált... Vagy teljesen mást kell csinálni, vagy ilyesmit, de egész máshogy. Mert az elég világos, hogy ahogy eddig csináltuk , a 9,5 M lakosra 30000 halottal, az katasztrófa.
Jan
Mert ha a rendes éves halálozási adatokhoz képest megemelkedő halottszámmal kalkulálunk, akkor nem nálunk van a legtöbb halott lakosságarányosan, sima középmezőny vagyunk, volt erről több összevetés itt is.
Lassan elengedhetnéd ezt az ellenzéki bullshitet, már ők se erőltetik.
több mint 4 éve
Lakosság arányosan nálunk van a legtöbb halott, tehát biztosan a mi védekezésünk az egyik legrosszabb. Nyilvánvaló hogy valamit másképp kéne csinálni. Még a svédek, akiknél szinte semmi -mienkhez hasonló- korlátozás nem volt, is sokkal jobban állnak mint mi.Az embereknek már most is a tökük tele a Coviddal. Szted a 10. Vagy a 28. hullám alatt is be tudnak zárni mindent és mindenkit? Sztem nem.Mi mást lehetne csinálni?
KoporShow
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Most se az a baj vele, hogy tele van vele a híradó.Amit mondasz az az ésszerű, racionális, de ha már most sem bírják az emberek a maszkot, a maradjotthont ,karantént,tesztet szted 10 évig ez fenntartható, hogy ősszel bezárunk, tavasszal kinyitunk?Az embereknek már most is a tökük tele a Coviddal. Szted a 10. Vagy a 28. hullám alatt is be tudnak zárni mindent és mindenkit? Sztem nem.Mi mást lehetne csinálni?
KoporShow
Sobri Jóska
Sztem nem. Nem lehetne úgy kezelni mint egy influenzát mert nem az de ha belátható időn belül nem lesz szupervakcina szépen a covid is egy hír lesz télen mint az influenzaszezon. Terjed, ennyien meg ennyien elkapták senki le se fogja szarni.
KoporShow
Hanem a konkrét hatása, veszélye.
Most nem kell maszk meg karantén, de 2 hónap múlva igen. Es akkor bírni fogják, nem léven más opció.
És nem 10 évig kell ezt fenntartani, hanem amíg nem lesz szupervakcina, vagy tuti gyógymód. Azt meg senki se tudja, hogy mennyi idő. Én azt se hittem volna, hogy egy éven belül egyáltalán lesz vakcina.
több mint 4 éve
Amit mondasz az az ésszerű, racionális, de ha már most sem bírják az emberek a maszkot, a maradjotthont ,karantént,tesztet szted 10 évig ez fenntartható, hogy ősszel bezárunk, tavasszal kinyitunk?Az embereknek már most is a tökük tele a Coviddal. Szted a 10. Vagy a 28. hullám alatt is be tudnak zárni mindent és mindenkit? Sztem nem.Mi mást lehetne csinálni?
KoporShow
Sobri Jóska
Sztem nem. Nem lehetne úgy kezelni mint egy influenzát mert nem az de ha belátható időn belül nem lesz szupervakcina szépen a covid is egy hír lesz télen mint az influenzaszezon. Terjed, ennyien meg ennyien elkapták senki le se fogja szarni.
több mint 4 éve
Az embereknek már most is a tökük tele a Coviddal. Szted a 10. Vagy a 28. hullám alatt is be tudnak zárni mindent és mindenkit? Sztem nem.Mi mást lehetne csinálni?
KoporShow
több mint 4 éve
már a 4. sem fog sikerülniElőbb utóbb ez lesz. Az embereknek már most is a tökük tele a Coviddal. Szted a 10. Vagy a 28. hullám alatt is be tudnak zárni mindent és mindenkit? Sztem nem.Most már, talán. Száz éve durvább volt és főleg a 20-40-es korosztályt sújtotta. Aztán szerencsére belesimult a szezonális betegségek sorába (még oltás sem volt). Ebben reménykedem......Ez azért ebben a formában hibás logika szerintem. Egyrészt a személyes szabadság nem valami abszolút dolog (mondom ezt én, aki elvi alapon kiemelten fontosnak tartom a személyes szabadságot), hanem addig mehet, amíg a közösségre nézve aránytalanul nagy hátrányokat, károkat nem okoz. Hülye példa, de gyilkolni se csak azért nem lehet, mert az csúnya dolog, hanem elsősorban azért, mert a közösségre káros. A morális "csúnya dolog" csak második ok a sorban. De, hogy egy életszerűbb példát mondjak: közlekedés. Ha közlekedni akarsz, akkor eldöntheted, hogy autóba akarsz-e ülni. Ha igen, akkor nem teheted meg csak úgy, és nem ülhetsz be bármibe. Le kell vizsgáznod, és az autódnak meg kell felelnie egy csomó feltételnek. És vezetés közben is be kell tartanod egy csomó szabályt. Vagy a dohányzás: ezt is eldöntheted, de ha úgy döntesz, hogy dohányzol, akkor ki kell fizetni a dohány árába beiktatott extra adót azért, mert a döntésed következményeként majd valamikor valószínűleg többe fogsz az egészségügynek kerülni, mint egy nem dohányzó.hallani ezt is azt is. Azt is hallani, hogy a delta már nem küld annyira kórházba mert enyhébbek a tünetek és a többi... bla bla bla... Én már csak annak hiszek, ami velem történik a többi kitaláció 😛szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Ööö, nem pont az a leggyakoribb infó, hogy bár elkapni el tudod a vírust, de túlnyomó többségben tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel át is esel a betegségen és kórházba gyakorlatilag biztosan nem kerülsz?
Toto21
Mikey
De nem is izgat én nem haragszom azokra akik nem akarják beoltatni magukat. Ha ők így döntöttek, akkor saját joguk. De ha most elkezdünk megkülönböztetni azért embereket, mert valaki oltott, valaki meg nem, akkor az olyan, mint amikor valaki fehér, valaki meg színes. Tök értelmetlen.
Csak már nem lehet simán elfogadni, mint minden más betegséget. Ahhoz túl naggyá tették a politikusok, virológusok és társaik. Egy jó influenzajárvány idején is több ezrek voltak otthon, csak arra sokan legyintettek.
Toto21
Az oltatok, nem oltatok is ilyen. Én semmiképpen nem tenném kötelezővé (legalábbis addig, amíg nincs véglegesítve és amíg nincs olyan oka, hogy jöhet egy sokkal durvább variáns is ... ami benne van a pakliban), viszont a döntésnek, hogy oltatsz vagy nem oltatsz kell lennie következményeknek. Aki nem oltat, az "ne üljön autóba". Értsd: ne menjen olyan helyre, ahol terjeszheti mások között a vírust. És ahonnan nem kitiltható, ott legyen kötelező maszkot viselnie.
Az influenza járványhoz meg nem érdemes a covidot hasonlítani, mert nincs az az influenza járvány, ami képes lenne egy egészségügyet térdre rogyasztani. Nem elég fertőző és nem elég súlyos hozzá. Nagyjából ötödakkora a fertőzési rátája és valahol tizedakkora a mortalitása. A covidnál még nem is teljesen ismert hosszú távú egészségügyi károkról nem is beszélve. A covid ezzel szemben úgy leültette többször is a világ legjobb egészségügyi rendszereit is már, mint a pinty. Még úgy is, hogy közben zártunk, tiltottunk, félig működtünk. Nálunk meg főleg. Gondolj csak arra, hogy miközben a teljes kórházi kapacitásunk valahol 30-33 ezer ágy, a 3. hullámban 2-2.5 hét alatt úgy szaladtunk fel 12 ezer kórházi covidosig - az összes ágy harmada! - mint a pinty. Miközben már minden fullra le volt zárva. Ha ezt elengednék, akkor valószínűleg a teljes kapacitás is kevés lenne néhány héten belül. Ez működésképtelenné teszi a teljes rendszert, amivel muszáj kezdeni valamit. Egyszerűen nem lehet úgy kezelni, mint az influenzát.
peterk2005
csi77
KoporShow
több mint 4 éve
Előbb utóbb ez lesz. Az embereknek már most is a tökük tele a Coviddal. Szted a 10. Vagy a 28. hullám alatt is be tudnak zárni mindent és mindenkit? Sztem nem.Most már, talán. Száz éve durvább volt és főleg a 20-40-es korosztályt sújtotta. Aztán szerencsére belesimult a szezonális betegségek sorába (még oltás sem volt). Ebben reménykedem......Ez azért ebben a formában hibás logika szerintem. Egyrészt a személyes szabadság nem valami abszolút dolog (mondom ezt én, aki elvi alapon kiemelten fontosnak tartom a személyes szabadságot), hanem addig mehet, amíg a közösségre nézve aránytalanul nagy hátrányokat, károkat nem okoz. Hülye példa, de gyilkolni se csak azért nem lehet, mert az csúnya dolog, hanem elsősorban azért, mert a közösségre káros. A morális "csúnya dolog" csak második ok a sorban. De, hogy egy életszerűbb példát mondjak: közlekedés. Ha közlekedni akarsz, akkor eldöntheted, hogy autóba akarsz-e ülni. Ha igen, akkor nem teheted meg csak úgy, és nem ülhetsz be bármibe. Le kell vizsgáznod, és az autódnak meg kell felelnie egy csomó feltételnek. És vezetés közben is be kell tartanod egy csomó szabályt. Vagy a dohányzás: ezt is eldöntheted, de ha úgy döntesz, hogy dohányzol, akkor ki kell fizetni a dohány árába beiktatott extra adót azért, mert a döntésed következményeként majd valamikor valószínűleg többe fogsz az egészségügynek kerülni, mint egy nem dohányzó.hallani ezt is azt is. Azt is hallani, hogy a delta már nem küld annyira kórházba mert enyhébbek a tünetek és a többi... bla bla bla... Én már csak annak hiszek, ami velem történik a többi kitaláció 😛szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Ööö, nem pont az a leggyakoribb infó, hogy bár elkapni el tudod a vírust, de túlnyomó többségben tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel át is esel a betegségen és kórházba gyakorlatilag biztosan nem kerülsz?
Toto21
Mikey
De nem is izgat én nem haragszom azokra akik nem akarják beoltatni magukat. Ha ők így döntöttek, akkor saját joguk. De ha most elkezdünk megkülönböztetni azért embereket, mert valaki oltott, valaki meg nem, akkor az olyan, mint amikor valaki fehér, valaki meg színes. Tök értelmetlen.
Csak már nem lehet simán elfogadni, mint minden más betegséget. Ahhoz túl naggyá tették a politikusok, virológusok és társaik. Egy jó influenzajárvány idején is több ezrek voltak otthon, csak arra sokan legyintettek.
Toto21
Az oltatok, nem oltatok is ilyen. Én semmiképpen nem tenném kötelezővé (legalábbis addig, amíg nincs véglegesítve és amíg nincs olyan oka, hogy jöhet egy sokkal durvább variáns is ... ami benne van a pakliban), viszont a döntésnek, hogy oltatsz vagy nem oltatsz kell lennie következményeknek. Aki nem oltat, az "ne üljön autóba". Értsd: ne menjen olyan helyre, ahol terjeszheti mások között a vírust. És ahonnan nem kitiltható, ott legyen kötelező maszkot viselnie.
Az influenza járványhoz meg nem érdemes a covidot hasonlítani, mert nincs az az influenza járvány, ami képes lenne egy egészségügyet térdre rogyasztani. Nem elég fertőző és nem elég súlyos hozzá. Nagyjából ötödakkora a fertőzési rátája és valahol tizedakkora a mortalitása. A covidnál még nem is teljesen ismert hosszú távú egészségügyi károkról nem is beszélve. A covid ezzel szemben úgy leültette többször is a világ legjobb egészségügyi rendszereit is már, mint a pinty. Még úgy is, hogy közben zártunk, tiltottunk, félig működtünk. Nálunk meg főleg. Gondolj csak arra, hogy miközben a teljes kórházi kapacitásunk valahol 30-33 ezer ágy, a 3. hullámban 2-2.5 hét alatt úgy szaladtunk fel 12 ezer kórházi covidosig - az összes ágy harmada! - mint a pinty. Miközben már minden fullra le volt zárva. Ha ezt elengednék, akkor valószínűleg a teljes kapacitás is kevés lenne néhány héten belül. Ez működésképtelenné teszi a teljes rendszert, amivel muszáj kezdeni valamit. Egyszerűen nem lehet úgy kezelni, mint az influenzát.
peterk2005
csi77
több mint 4 éve
Most már, talán. Száz éve durvább volt és főleg a 20-40-es korosztályt sújtotta. Aztán szerencsére belesimult a szezonális betegségek sorába (még oltás sem volt). Ebben reménykedem......Ez azért ebben a formában hibás logika szerintem. Egyrészt a személyes szabadság nem valami abszolút dolog (mondom ezt én, aki elvi alapon kiemelten fontosnak tartom a személyes szabadságot), hanem addig mehet, amíg a közösségre nézve aránytalanul nagy hátrányokat, károkat nem okoz. Hülye példa, de gyilkolni se csak azért nem lehet, mert az csúnya dolog, hanem elsősorban azért, mert a közösségre káros. A morális "csúnya dolog" csak második ok a sorban. De, hogy egy életszerűbb példát mondjak: közlekedés. Ha közlekedni akarsz, akkor eldöntheted, hogy autóba akarsz-e ülni. Ha igen, akkor nem teheted meg csak úgy, és nem ülhetsz be bármibe. Le kell vizsgáznod, és az autódnak meg kell felelnie egy csomó feltételnek. És vezetés közben is be kell tartanod egy csomó szabályt. Vagy a dohányzás: ezt is eldöntheted, de ha úgy döntesz, hogy dohányzol, akkor ki kell fizetni a dohány árába beiktatott extra adót azért, mert a döntésed következményeként majd valamikor valószínűleg többe fogsz az egészségügynek kerülni, mint egy nem dohányzó.hallani ezt is azt is. Azt is hallani, hogy a delta már nem küld annyira kórházba mert enyhébbek a tünetek és a többi... bla bla bla... Én már csak annak hiszek, ami velem történik a többi kitaláció 😛szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Ööö, nem pont az a leggyakoribb infó, hogy bár elkapni el tudod a vírust, de túlnyomó többségben tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel át is esel a betegségen és kórházba gyakorlatilag biztosan nem kerülsz?
Toto21
Mikey
Toto21
peterk2005
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Az oltatok, nem oltatok is ilyen. Én semmiképpen nem tenném kötelezővé (legalábbis addig, amíg nincs véglegesítve és amíg nincs olyan oka, hogy jöhet egy sokkal durvább variáns is ... ami benne van a pakliban),De már jön a delta-variáns, ami sokkal durvább, és mindenhol jelen van és emelkedik.
peterk2005
több mint 4 éve
Ez azért ebben a formában hibás logika szerintem. Egyrészt a személyes szabadság nem valami abszolút dolog (mondom ezt én, aki elvi alapon kiemelten fontosnak tartom a személyes szabadságot), hanem addig mehet, amíg a közösségre nézve aránytalanul nagy hátrányokat, károkat nem okoz. Hülye példa, de gyilkolni se csak azért nem lehet, mert az csúnya dolog, hanem elsősorban azért, mert a közösségre káros. A morális "csúnya dolog" csak második ok a sorban. De, hogy egy életszerűbb példát mondjak: közlekedés. Ha közlekedni akarsz, akkor eldöntheted, hogy autóba akarsz-e ülni. Ha igen, akkor nem teheted meg csak úgy, és nem ülhetsz be bármibe. Le kell vizsgáznod, és az autódnak meg kell felelnie egy csomó feltételnek. És vezetés közben is be kell tartanod egy csomó szabályt. Vagy a dohányzás: ezt is eldöntheted, de ha úgy döntesz, hogy dohányzol, akkor ki kell fizetni a dohány árába beiktatott extra adót azért, mert a döntésed következményeként majd valamikor valószínűleg többe fogsz az egészségügynek kerülni, mint egy nem dohányzó.hallani ezt is azt is. Azt is hallani, hogy a delta már nem küld annyira kórházba mert enyhébbek a tünetek és a többi... bla bla bla... Én már csak annak hiszek, ami velem történik a többi kitaláció 😛szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Ööö, nem pont az a leggyakoribb infó, hogy bár elkapni el tudod a vírust, de túlnyomó többségben tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel át is esel a betegségen és kórházba gyakorlatilag biztosan nem kerülsz?
Toto21
Mikey
Toto21
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
De nem is izgat én nem haragszom azokra akik nem akarják beoltatni magukat. Ha ők így döntöttek, akkor saját joguk. De ha most elkezdünk megkülönböztetni azért embereket, mert valaki oltott, valaki meg nem, akkor az olyan, mint amikor valaki fehér, valaki meg színes.Hát nem.
Toto21
Fehérnek/feketének lenni nem döntés eredménye.
Oltottnak/oltatlannak lenni meg döntés eredménye.
Ez a markáns különbség.
És míg egy származásért senkit nem terhel felelősség, addig egy döntésért meg mindenkit, aki dönt. És aki rosszul dönt, az viselje a döntése súlyát.
több mint 4 éve
Akkor elmondom szerintem az egyetlen megoldást ami működne és szerintem ezt kellene tenni.Mondjuk attol nem lesz lezaras, hogy valaki szinesborunek vagy fehernek szuletik. Tehat a tobbi emberre nincs negativ hatassal. Ezzel szemben, aki miatt lezaras lesz megint, mert nem oltott es emiatt megint kiugro szamok lesznek, az konkretan a butasaga miatt kibaszik mindenkivel. Honfitarsakkal es az allammal is. Van amit nem lehet eldonteni egyen szintjen, ha nincs meg a kvalifikacioja hozza.hallani ezt is azt is. Azt is hallani, hogy a delta már nem küld annyira kórházba mert enyhébbek a tünetek és a többi... bla bla bla... Én már csak annak hiszek, ami velem történik a többi kitaláció 😛szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Ööö, nem pont az a leggyakoribb infó, hogy bár elkapni el tudod a vírust, de túlnyomó többségben tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel át is esel a betegségen és kórházba gyakorlatilag biztosan nem kerülsz?
Toto21
Mikey
Én már kizártam az egészet. Őszintén? 3. oltást nem kérek már kösz, ha ez a kettő nem volt elég 10 évre, akkor így jártam. Megtettem, amit meg kellett a többi már nem izgat.
Toto21
Az meg hogy valaki hatranyba kerul, mert hulye, hat igy jart. Minden adott volt benne lenne a kozossegben. Ez nem szuletes kerdese.
topin
Tehát ha oltott valaki, annak úgyse kell félni, mert hát oltott, vagyis ezt mondják, hogy ez igaz-e vagy sem, senki se tudja, de induljunk ki ebből.
Azok akik nem oltottak, írjanak alá egy egyszerű szerződést, mint mondjuk egy búvárkodás során, hogy tisztában vannak vele, hogy ( hülyék, ahogy mondtad) nincsenek beoltva és olyan helyre mennek, ahol ki vannak téve annak, hogy elkaphatják a betegséget. Amennyiben ezek után elkapják a kezelési költségeket nem állja az állam, mert meg volt a lehetőségük, hogy megkapják az oltást INGYEN.
De ezt a csiki-csukit felejtsük el végre, mert most már a lakosság kb 1/3 nincs csak beoltva. Ergo a 2/3-os többség megvan, ahogy az a politikában kell. Menjen tovább az élet. De ez a jön a szigorítás, meg társai ugyan hagyjuk már, meg a kötelező oltást is. Ez pont csak ellenszenvet táplál mindenkiben. Én ezzel együtt tudnék élni és nem is izgatna, mert be vagyok oltva és mit izgat engem más. Ha bemegyek a sarki kocsmába se kérdezem meg, hogy te ugyan be vagy-e oltva, mert ha nem akkor nem iszom veled egy felest. Ugyanaz az ember számomra az illető most is, mint korona előtt volt. Tisztelem a döntését, ahogy előtte is tettem. Lehet vitatkozom vele, de nem vetek meg emiatt senkit.
Általában egyébként épp nem olyanok nem oltatták be magukat akik hülyék lennének, ha már annak nevezzük őket. Több olyan diplomás ismerősöm van aki azt mondta kösz nem és tudom nem a diploma határozza meg azt, hogy ki okos és ki nem. De őket értelmes embereknek tartom. Tehát ez megint csak egy szimpla beskatulyázás és előítéletesség.
Előbb-utóbb úgy is jön majd egy Neocitran Covid ellen. 😛
több mint 4 éve
Mondjuk attol nem lesz lezaras, hogy valaki szinesborunek vagy fehernek szuletik. Tehat a tobbi emberre nincs negativ hatassal. Ezzel szemben, aki miatt lezaras lesz megint, mert nem oltott es emiatt megint kiugro szamok lesznek, az konkretan a butasaga miatt kibaszik mindenkivel. Honfitarsakkal es az allammal is. Van amit nem lehet eldonteni egyen szintjen, ha nincs meg a kvalifikacioja hozza.hallani ezt is azt is. Azt is hallani, hogy a delta már nem küld annyira kórházba mert enyhébbek a tünetek és a többi... bla bla bla... Én már csak annak hiszek, ami velem történik a többi kitaláció 😛szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Ööö, nem pont az a leggyakoribb infó, hogy bár elkapni el tudod a vírust, de túlnyomó többségben tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel át is esel a betegségen és kórházba gyakorlatilag biztosan nem kerülsz?
Toto21
Mikey
Én már kizártam az egészet. Őszintén? 3. oltást nem kérek már kösz, ha ez a kettő nem volt elég 10 évre, akkor így jártam. Megtettem, amit meg kellett a többi már nem izgat.
Toto21
Az meg hogy valaki hatranyba kerul, mert hulye, hat igy jart. Minden adott volt benne lenne a kozossegben. Ez nem szuletes kerdese.
több mint 4 éve
hallani ezt is azt is. Azt is hallani, hogy a delta már nem küld annyira kórházba mert enyhébbek a tünetek és a többi... bla bla bla... Én már csak annak hiszek, ami velem történik a többi kitaláció 😛szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Ööö, nem pont az a leggyakoribb infó, hogy bár elkapni el tudod a vírust, de túlnyomó többségben tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel át is esel a betegségen és kórházba gyakorlatilag biztosan nem kerülsz?
Toto21
Mikey
több mint 4 éve
szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Ööö, nem pont az a leggyakoribb infó, hogy bár elkapni el tudod a vírust, de túlnyomó többségben tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel át is esel a betegségen és kórházba gyakorlatilag biztosan nem kerülsz?
Toto21
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
szerintem a legnagyobb gond, hogy az oltás ellenére egyre több az az info, hogy azok is megbetegedhetnek, akik oltottak ( ok, egy része azoknak öreg, egy része beteg volt, egy része meg biztos kínai).Oltottaknak ingyenes PCR teszt, oltatlannak fizetős, kezdésként plA második verziódra azt mondaná, hogy egyik sem, és ha bevezeted nem szavazok rád. Azok az emberek akik nem akarnak oltást nem akarnak már lezárást sem ugyan, de ez nem győzi meg őket arról hogy CSAK az oltással lehet elkerülni a lezárást.Minden szavazóbázis nagyrészét az általam agyhalottnak hívott banda adja. Nem ezen múlik.Teljesen mindegy mi a favorit, ha az ő szavazóbázisának a nagyrésze az általad agyhallotnak hívott banda adja, velük nem fog szembemenni len dületből.Önmagában nem. De az újabb zárasok relációjában politikailag is jó döntés lesz. Inkább kötelező oltás, mint újra kijárási tilalom, meg bezárt szolgáltató szektor és maszkviselés az utcán is. Ha majd ezzel mérik, akkor -pláne a már oltottak közt- nagy favorit lesz a kötelező oltás, meglátod. Csak úgy kell mérni/kérdezni.Régen megszondaztak ezt már. Kijött h szavazat maximalizálás szempontjából nem túl jó dontes. Ezért nem is lesz.már rég kötelező oltás kéne.Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Sobri Jóska
Mikey
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
Szépen csipegetve maximum.
Toca
De az eredeti hsz. arról szólt, hogy a kötelező oltás hatalomtechnikailag/szavazatmaximalizálás szempontjából jó vagyis hasznos döntés e.
És csebi szerint nem, szerintem meg igen, hiszen csak attól függ, hogy teszik fel a kérdést.
Leegyszerűsítve, ha így szondáznak, hogy:
A) Akar e kötelező oltást, vagy B) legyen rábízva mindenkire, hogy felveszi e?
Akkor nyilván a B a nyerő.
Ha meg így:
A) Akar e kötelező oltást, vagy B) legyen újra kötelező a maszk, zárva a szolgáltatószektor, szűnjenek meg állások, legyen újra kijárási tilalom?
Akkor meg nyilván az A.
Én azt mondom, hogy az első kérdést véve alapul más a konklúzió, mint a másodikat, és végül a második kérdés szempontrendszere (NORMÁLIS ÉLET) lesz az, amiben megítélődik politikailag a kötelező oltás témája, nem pedig az elsőé (szabad akarat).
És így jó döntés lesz politikailag.
Sobri Jóska
Ami szerintem működne sz a pénztárca, ezeknek az fájna a legjobban. Először adni a vakcina mellé, ha nem hatásos akkor a már oltottakat kell még jobban privilegizálni valahogy. De egyébként meggyőzni ezeket az embereket már nem lehet, csak kényszeríteni vagy lefizetni.
davemayer
Willie Parker
De akkor is, ha valamit rád akarnak sózni, de arról most már inkább negatív reklám jön, mint pozitív, akkor nem döntesz mellette. Ha nem tudod pozitív élménnyel összekötni, hogy hurrá most beoltanak engem, akkor semmilyen negatív nem fog téged ebben meggyőzni.
Át kell gondolni az egész kampányt. Mert ez így nagyon gyenge. Nem vagyok marketinges, de amiért itt pénzt költöttek ( csilliárdokat) az nem nagyon győz meg senkit se, azok közül aki eddig se volt oltott.
több mint 4 éve
Oltottaknak ingyenes PCR teszt, oltatlannak fizetős, kezdésként plA második verziódra azt mondaná, hogy egyik sem, és ha bevezeted nem szavazok rád. Azok az emberek akik nem akarnak oltást nem akarnak már lezárást sem ugyan, de ez nem győzi meg őket arról hogy CSAK az oltással lehet elkerülni a lezárást.Minden szavazóbázis nagyrészét az általam agyhalottnak hívott banda adja. Nem ezen múlik.Teljesen mindegy mi a favorit, ha az ő szavazóbázisának a nagyrésze az általad agyhallotnak hívott banda adja, velük nem fog szembemenni len dületből.Önmagában nem. De az újabb zárasok relációjában politikailag is jó döntés lesz. Inkább kötelező oltás, mint újra kijárási tilalom, meg bezárt szolgáltató szektor és maszkviselés az utcán is. Ha majd ezzel mérik, akkor -pláne a már oltottak közt- nagy favorit lesz a kötelező oltás, meglátod. Csak úgy kell mérni/kérdezni.Régen megszondaztak ezt már. Kijött h szavazat maximalizálás szempontjából nem túl jó dontes. Ezért nem is lesz.már rég kötelező oltás kéne.Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Sobri Jóska
Mikey
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
Toca
De az eredeti hsz. arról szólt, hogy a kötelező oltás hatalomtechnikailag/szavazatmaximalizálás szempontjából jó vagyis hasznos döntés e.
És csebi szerint nem, szerintem meg igen, hiszen csak attól függ, hogy teszik fel a kérdést.
Ha meg így:
A) Akar e kötelező oltást, vagy B) legyen újra kötelező a maszk, zárva a szolgáltatószektor, szűnjenek meg állások, legyen újra kijárási tilalom?
Akkor meg nyilván az A.
Én azt mondom, hogy az első kérdést véve alapul más a konklúzió, mint a másodikat, és végül a második kérdés szempontrendszere (NORMÁLIS ÉLET) lesz az, amiben megítélődik politikailag a kötelező oltás témája, nem pedig az elsőé (szabad akarat).
Sobri Jóska
Ami szerintem működne sz a pénztárca, ezeknek az fájna a legjobban. Először adni a vakcina mellé, ha nem hatásos akkor a már oltottakat kell még jobban privilegizálni valahogy. De egyébként meggyőzni ezeket az embereket már nem lehet, csak kényszeríteni vagy lefizetni.
davemayer
több mint 4 éve
A politikai felmérések nem így működnek. 😊A második verziódra azt mondaná, hogy egyik sem, és ha bevezeted nem szavazok rád. Azok az emberek akik nem akarnak oltást nem akarnak már lezárást sem ugyan, de ez nem győzi meg őket arról hogy CSAK az oltással lehet elkerülni a lezárást.Minden szavazóbázis nagyrészét az általam agyhalottnak hívott banda adja. Nem ezen múlik.Teljesen mindegy mi a favorit, ha az ő szavazóbázisának a nagyrésze az általad agyhallotnak hívott banda adja, velük nem fog szembemenni len dületből.Önmagában nem. De az újabb zárasok relációjában politikailag is jó döntés lesz. Inkább kötelező oltás, mint újra kijárási tilalom, meg bezárt szolgáltató szektor és maszkviselés az utcán is. Ha majd ezzel mérik, akkor -pláne a már oltottak közt- nagy favorit lesz a kötelező oltás, meglátod. Csak úgy kell mérni/kérdezni.Régen megszondaztak ezt már. Kijött h szavazat maximalizálás szempontjából nem túl jó dontes. Ezért nem is lesz.már rég kötelező oltás kéne.Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Sobri Jóska
Mikey
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
Toca
Ha meg így:
Akkor meg nyilván az A.
Sobri Jóska
davemayer
Mivel ténylegesen meg kell tudnia a kormányzatnak melyik intezkedés mivel jár, így a sok kérdéssel, kutatással ezt meg is tudják. Technikailag nem tudod azt mondani, hogy "egyik sem", még ha azt is mondod.
És a kormányzat azt fogja választani, ami politikailag kifizetődik.
Privilégizálnak, kényszerítenek, lefizetnek.
Nulla elv, full hatékonyság és szavazatmaximalizálás.
több mint 4 éve
A második verziódra azt mondaná, hogy egyik sem, és ha bevezeted nem szavazok rád. Azok az emberek akik nem akarnak oltást nem akarnak már lezárást sem ugyan, de ez nem győzi meg őket arról hogy CSAK az oltással lehet elkerülni a lezárást.Minden szavazóbázis nagyrészét az általam agyhalottnak hívott banda adja. Nem ezen múlik.Teljesen mindegy mi a favorit, ha az ő szavazóbázisának a nagyrésze az általad agyhallotnak hívott banda adja, velük nem fog szembemenni len dületből.Önmagában nem. De az újabb zárasok relációjában politikailag is jó döntés lesz. Inkább kötelező oltás, mint újra kijárási tilalom, meg bezárt szolgáltató szektor és maszkviselés az utcán is. Ha majd ezzel mérik, akkor -pláne a már oltottak közt- nagy favorit lesz a kötelező oltás, meglátod. Csak úgy kell mérni/kérdezni.Régen megszondaztak ezt már. Kijött h szavazat maximalizálás szempontjából nem túl jó dontes. Ezért nem is lesz.már rég kötelező oltás kéne.Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Sobri Jóska
Mikey
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
Toca
Ha meg így:
Akkor meg nyilván az A.
Sobri Jóska
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
de lehet egyszerűbb lenne elkérni a telefonszámát, hátha...
Matthew99
Szerkesztette: slowmotion
több mint 4 éve

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 4 éve
Minden szavazóbázis nagyrészét az általam agyhalottnak hívott banda adja. Nem ezen múlik.Teljesen mindegy mi a favorit, ha az ő szavazóbázisának a nagyrésze az általad agyhallotnak hívott banda adja, velük nem fog szembemenni len dületből.Önmagában nem. De az újabb zárasok relációjában politikailag is jó döntés lesz. Inkább kötelező oltás, mint újra kijárási tilalom, meg bezárt szolgáltató szektor és maszkviselés az utcán is. Ha majd ezzel mérik, akkor -pláne a már oltottak közt- nagy favorit lesz a kötelező oltás, meglátod. Csak úgy kell mérni/kérdezni.Régen megszondaztak ezt már. Kijött h szavazat maximalizálás szempontjából nem túl jó dontes. Ezért nem is lesz.már rég kötelező oltás kéne.Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Sobri Jóska
Mikey
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
Toca
Ha meg így:
Akkor meg nyilván az A.
több mint 4 éve
Teljesen mindegy mi a favorit, ha az ő szavazóbázisának a nagyrésze az általad agyhallotnak hívott banda adja, velük nem fog szembemenni len dületből.Önmagában nem. De az újabb zárasok relációjában politikailag is jó döntés lesz. Inkább kötelező oltás, mint újra kijárási tilalom, meg bezárt szolgáltató szektor és maszkviselés az utcán is. Ha majd ezzel mérik, akkor -pláne a már oltottak közt- nagy favorit lesz a kötelező oltás, meglátod. Csak úgy kell mérni/kérdezni.Régen megszondaztak ezt már. Kijött h szavazat maximalizálás szempontjából nem túl jó dontes. Ezért nem is lesz.már rég kötelező oltás kéne.Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Sobri Jóska
Mikey
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Önmagában nem. De az újabb zárasok relációjában politikailag is jó döntés lesz. Inkább kötelező oltás, mint újra kijárási tilalom, meg bezárt szolgáltató szektor és maszkviselés az utcán is. Ha majd ezzel mérik, akkor -pláne a már oltottak közt- nagy favorit lesz a kötelező oltás, meglátod. Csak úgy kell mérni/kérdezni.Régen megszondaztak ezt már. Kijött h szavazat maximalizálás szempontjából nem túl jó dontes. Ezért nem is lesz.már rég kötelező oltás kéne.Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Sobri Jóska
Mikey
Amadeus
csebi