Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 597 — Lucas Scott
Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.
Sobri Jóska
Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Mikey
már rég kötelező oltás kéne.
Amadeus
Régen megszondaztak ezt már. Kijött h szavazat maximalizálás szempontjából nem túl jó dontes. Ezért nem is lesz.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 997 — #NoStress
Egyébként egyre több hír van arról, hogy sok helyen bizonyos csoportokat oltanak kötelezően, illetve kurvára megnehezítik az oltatlanok dolgát. Ez azért jó jel, csak olyan szokásosan európaian hatékonytalan, döcögős, ergya.
Sobri Jóska
Azért lassan el fogunk érni odáig, hogy mindenkinek kötelező lesz. Akkor majd megnézem egy-két oltásellenes ismerősöm fejét, mennyire fognak vörösödni a dühtől. De legalább majd újra mondhatom nekik, hogy én megmondtam ezt is. 😊
Mikey
Még akkor is sok gyerek lesz, akiket még nem lehet.
csi77
Akinek lehet, annak kellene kötelező oltást adni.
Most se csak a gyerekek hiányoznak a teljes átoltottsághoz, hanem még uszkve 3 millió agyhalott felnőtt, aki "jobban tudja".

több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 255 — Bears & Illinois fan
Sobri Jóska
Mikey
Még akkor is sok gyerek lesz, akiket még nem lehet.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 488
Sobri Jóska
Mikey
már rég kötelező oltás kéne.
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 014
Sobri Jóska

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 734 — capitaine du château de Vienne 1487
Akkor így 53 óra szünet után egy "jó" hír:

m.hvg.hu/tudomany/20210726_deltavarians_beoltottak_koronavirus
warr_b
Ez valóban szar:
"Szingarpúrban a koronavírusos esetek háromnegyede az oltottakhoz köthető, de a tüneteik nem súlyosak. Izraelben 60 százalék az arány a jelentések szerint, az érintettek többsége 60 év feletti és/vagy krónikus betegségben szenved."

De ez eggyel jobb:
"Az Egyesült Államokban adatai szerint a súlyos betegek 97 százaléka az oltatlanok közül kerül ki, itt is a delta variáns a domináns a fertőzöttek között, akárcsak Izraelben."

Ha most se kezdenek el kötelezően, széleskörűen oltani, akkor 6-8 múlva újra szopó.
Sobri Jóska
NFL To Fine Unvaccinated Players $14,650 For Each COVID-19 Violation

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 997 — #NoStress

warr_b
Ez valóban szar:
"Szingarpúrban a koronavírusos esetek háromnegyede az oltottakhoz köthető, de a tüneteik nem súlyosak. Izraelben 60 százalék az arány a jelentések szerint, az érintettek többsége 60 év feletti és/vagy krónikus betegségben szenved."

De ez eggyel jobb:
"Az Egyesült Államokban adatai szerint a súlyos betegek 97 százaléka az oltatlanok közül kerül ki, itt is a delta variáns a domináns a fertőzöttek között, akárcsak Izraelben."

Ha most se kezdenek el kötelezően, széleskörűen oltani, akkor 6-8 múlva újra szopó.

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 925 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 679 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
 444.hu/2021/07/24/inkabb-ujra-korhazba-kerulne-coviddal-egy-amerikai-ferfi-mint-hogy-beoltassa-magat

Ilyen egy igazi büszke republikánus 😊
több mint 4 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 649 — 🏈🐬🐂🤘🏽
 index.hu/kulfold/2021/07/24/koronayirus-astrazeneca-vakcina-portugalia-jarvany/

passzoljuk elfele a vakcinat nehogy rank rohadjon. szerencsere a (kinai) sosviznek nincs lejarata, az a par millio jo lesz osz-telre. placebohatasa legalabb van allitolag az is #ugyanolyan jo
karim7
Az en reszem odaadom sobri urnak!

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
 index.hu/kulfold/2021/07/24/koronayirus-astrazeneca-vakcina-portugalia-jarvany/

passzoljuk elfele a vakcinat nehogy rank rohadjon. szerencsere a (kinai) sosviznek nincs lejarata, az a par millio jo lesz osz-telre. placebohatasa legalabb van allitolag az is #ugyanolyan jo

Szerkesztette: mayet
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
Már a fertőzések kb. ötödét az indiai mutáns adja nálunk is. Az angolok, franciák, spanyolok közben már újra a napi 20-40 ezer fertőzött környékén járnak. Nálunk is emelkedni fog, sajnos.
peterk2005
A fertőzés emelkedni fogy nyilván hiszen a delta vagy 3szor fertőzőbb mint a brit ami meg már ki tudja hányszor fertőzőbb volt az alap vírusnál 😊 , de a delta moratlitása egyelőre jóval alacsonyabbb a briténél. Nyilván az oltások miatt.

Két hete olvastam kb. hogy a britek 92ezer fertőzöttnèl járnak deltábol, 117 halottal, tehát 0,17% volt a halálozási mutató. És ebből 109 volt 50 év feletti szóval az idősebbekre mintha veszélyesebb lenne ez a variáns, legalábbis akkor az volt az álláspont.
De ha neked vannak frissebb statjaid ide vele (neked szoktak lenni).
MC12
Nem olvastam total számokat, de szerintem jóval magasabb lehet az 92 ezernél. Napi 30-40 ezer új fertőzöttjük van, és a zöme delta. A halálozási mutatót sem tudom az elmúlt napokból. Ha tényleg 0.17%, akkor az nagyon jó, mert azt jelenti, hogy ha az oltatlanoknál a szokásos 1.5-3% az arány, akkor ahhoz, hogy az oltottakkal együtt lemenjen a tizedére az arány, ahhoz az kell, hogy az oltottak kozül arányaiban század annyian haljanak csak meg, különben nem jön ki a szám. Azaz 0.017% körül valahol. Ami nagyon, nagyon jó szám. (Sőt még lehet, hogy ennél is kevesebben, ha a megfertőzödőknek kevesebb, mint fele az oltott. És ez a valószínű, mert valószínűleg eleve jóval kevesebben is kapják el, lesznek pozitívak.)
peterk2005
Az nem lehet, hogy a delta jobban terjed, de nem okoz olyan nagy galibát annál aki elkapja?
bcsarli
A delta magasabb mortalitású is, brit elemzések szerint (ha jól emlékszem 1.86% vs 1.3% teljes korfára nézve, de lehet, hogy a számokra nem pontosak. De valami ilyesmi).

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Már a fertőzések kb. ötödét az indiai mutáns adja nálunk is. Az angolok, franciák, spanyolok közben már újra a napi 20-40 ezer fertőzött környékén járnak. Nálunk is emelkedni fog, sajnos.
peterk2005
A fertőzés emelkedni fogy nyilván hiszen a delta vagy 3szor fertőzőbb mint a brit ami meg már ki tudja hányszor fertőzőbb volt az alap vírusnál 😊 , de a delta moratlitása egyelőre jóval alacsonyabbb a briténél. Nyilván az oltások miatt.

Két hete olvastam kb. hogy a britek 92ezer fertőzöttnèl járnak deltábol, 117 halottal, tehát 0,17% volt a halálozási mutató. És ebből 109 volt 50 év feletti szóval az idősebbekre mintha veszélyesebb lenne ez a variáns, legalábbis akkor az volt az álláspont.
MC12
Nem olvastam total számokat, de szerintem jóval magasabb lehet az 92 ezernél. Napi 30-40 ezer új fertőzöttjük van, és a zöme delta. A halálozási mutatót sem tudom az elmúlt napokból. Ha tényleg 0.17%, akkor az nagyon jó, mert azt jelenti, hogy ha az oltatlanoknál a szokásos 1.5-3% az arány, akkor ahhoz, hogy az oltottakkal együtt lemenjen a tizedére az arány, ahhoz az kell, hogy az oltottak kozül arányaiban század annyian haljanak csak meg, különben nem jön ki a szám. Azaz 0.017% körül valahol. Ami nagyon, nagyon jó szám. (Sőt még lehet, hogy ennél is kevesebben, ha a megfertőzödőknek kevesebb, mint fele az oltott. És ez a valószínű, mert valószínűleg eleve jóval kevesebben is kapják el, lesznek pozitívak.)
peterk2005
Az nem lehet, hogy a delta jobban terjed, de nem okoz olyan nagy galibát annál aki elkapja?

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005

MC12

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 884
A kínai nálunk van basztatva máshol nem is foglalkoznak vele. De továbbra is állítom, ha a kínai olyan jó lenne, mint amennyire mi meg vagyunk róla győződve, akkor nem akarnák EU-USA engedélyeztetni? Persze lehet azt mondani, hogy nekik nem kell, mert így is eleget eladnak a fejlődő országokban, de még a Szputnyik is megpróbált betörni az EU piacra, akkor pont egy kínai nem törődni a lehetőséggel? Mintegy, ebben nyilván sok a politika és látványosan június közepére így is falba ütköztünk oltásilag.
De természetesen a Pfizer sem tökéletes és nem is mondta senki. A kockázatokat (és az utazási szabadságot) mérlegelve választottam ezt. Semmi bajom nem volt tőle, még a karom sem fájt igazán...
Klaci79
Sidenote: Svájcban beutazáshoz a kínait elfogadják, az oroszt viszont nem.
empty taxi
De az orosz meg cserébe véd. 😉
Próbálkoztak ezerrel fikázni kezdetben, most sunyin kussolva kivárnak, hátha vlm negatív megjelenik.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 973
A kínai nálunk van basztatva máshol nem is foglalkoznak vele. De továbbra is állítom, ha a kínai olyan jó lenne, mint amennyire mi meg vagyunk róla győződve, akkor nem akarnák EU-USA engedélyeztetni? Persze lehet azt mondani, hogy nekik nem kell, mert így is eleget eladnak a fejlődő országokban, de még a Szputnyik is megpróbált betörni az EU piacra, akkor pont egy kínai nem törődni a lehetőséggel? Mintegy, ebben nyilván sok a politika és látványosan június közepére így is falba ütköztünk oltásilag.
De természetesen a Pfizer sem tökéletes és nem is mondta senki. A kockázatokat (és az utazási szabadságot) mérlegelve választottam ezt. Semmi bajom nem volt tőle, még a karom sem fájt igazán...
Klaci79
empty taxi
A kínai nincs basztatva, mert hoztak rá kivételt, hogy vészhelyzet vagy mi esetén elfogadható...
Gyakorlatilag adtak kínaiaknak kedvezményt, hogy beutazhatnak az EU-ba, de az EU-ban kb. rajtunk kívül senki se nagyon használja.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26
Klaci79

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 390
peterk2005

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 880
Klaci!

Igazándiból a puding próbája most jön. Kevés embert tudtak beoltani a 3. hullámra, most derül ki, hogy mennyire véd.

Jan!

Gyönyörű megfogalmazás, minden szavával egyetértek.
NB2
Nálunk igen, de nálam a puding próbája már az, hogy baromi kevés 1-2% körül van az, aki oltva van és meghal a vírus következtében, miközben USA-Anglia-Izrael már elég sok fertőzés van napi szinten és sajnos halott is.
Izraelben a Pfizer hatékonyságát a vírus ellen most vitték le 34%-ra, ami valljuk be nem sok, a delta miatt, de a súlyos betegség vagy halál ellen még ott is 91%.
Klaci79
Nem tudom mennyire pontos amit írsz, egyáltalán nem néztem mostanában statisztikákat, de tényleg annyira meggyőzőek ezek a számok? 1-2% körül halnak meg oltottak? Ha jól emlékszem amikor még nem volt oltás, 3% körül volt a halálozás világszinten. A súlyos betegség arányáról fogalmam sincs, de azt sem gondolom hogy oltás nélkül olyan sokkal 10% felett lehetett...

Ez nem egy oltásellenes poszt, csak már régóta bassza a csőröm, hogy jönnek ezek a mindenféle százalékok az oltásokról, amik lófaszt sem jelentenek, de sok helyen ezekre fűzik fel, hogy az oltás a megoldás. Így nem olyan nagy csoda, hogy az emberek fele nem hiszi el, főleg ha hozzávesszük azt is, hogy a kormányok meg a WHO szavahihetősége, kompetenciája is már a járvány elején megkérdőjeleződött az egész dologgal kapcsolatban.
Henderson
A halottak közül 1-2% aki be van oltva, ez nem keverendő össze a betegégséget elkapó emberekkel. Tehát valóban 1000000 emberből elkapja a fertőzést 100000 ember és közülük meghal mondjuk 2000 ember. (Ezek kb USA számok, nyilván 1 millió főre vetítve) A 2000 ember mindössze 1-2%-a volt beoltva!
A szavahihetőséggel valóban gondok vannak. Nem is a WHO vagy Orbán (ha már itthon vagyunk) miatt oltatta be magam, de oldaltól függetlenül minden szakértő állítja, hogy az oltás jó és hasznos. Persze el kellene érni az átoltottság egy bizonyos fokát, ehhez elég a józan paraszti ész is.
 hvg.hu/tudomany/20210723_pfizer_delta_varians_izrael_hatekonysag?fbclid=IwAR2Mp_dZIrChq_9CtoKLzjTyVml-4E0FEUiivDsVSbM4NavC1im6Kq87b5Y
 www.timesofisrael.com/israeli-uk-data-offer-mixed-signals-on-vaccines-potency-against-delta-strain/

Klaci!

Igazándiból a puding próbája most jön. Kevés embert tudtak beoltani a 3. hullámra, most derül ki, hogy mennyire véd.

Jan!

NB2
Nálunk igen, de nálam a puding próbája már az, hogy baromi kevés 1-2% körül van az, aki oltva van és meghal a vírus következtében, miközben USA-Anglia-Izrael már elég sok fertőzés van napi szinten és sajnos halott is.
Izraelben a Pfizer hatékonyságát a vírus ellen most vitték le 34%-ra, ami valljuk be nem sok, a delta miatt, de a súlyos betegség vagy halál ellen még ott is 91%.
Klaci79
jó, hogy előhoztad a Pfizert, ezt én is akartam írni, ha a kínai is van "basztatva", akkor azért a másik oldal dolgait se hallgassuk el
NB2

Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 092 — nabege2@yahoo.com
Klaci!

Jan!

NB2
Klaci79
jó, hogy előhoztad a Pfizert, ezt én is akartam írni, ha a kínai is van "basztatva", akkor azért a másik oldal dolgait se hallgassuk el
több mint 4 éve
Henderson New York Giants 1 077
Klaci!

Jan!

NB2
Klaci79
Nem tudom mennyire pontos amit írsz, egyáltalán nem néztem mostanában statisztikákat, de tényleg annyira meggyőzőek ezek a számok? 1-2% körül halnak meg oltottak? Ha jól emlékszem amikor még nem volt oltás, 3% körül volt a halálozás világszinten. A súlyos betegség arányáról fogalmam sincs, de azt sem gondolom hogy oltás nélkül olyan sokkal 10% felett lehetett...

Ez nem egy oltásellenes poszt, csak már régóta bassza a csőröm, hogy jönnek ezek a mindenféle százalékok az oltásokról, amik lófaszt sem jelentenek, de sok helyen ezekre fűzik fel, hogy az oltás a megoldás. Így nem olyan nagy csoda, hogy az emberek fele nem hiszi el, főleg ha hozzávesszük azt is, hogy a kormányok meg a WHO szavahihetősége, kompetenciája is már a járvány elején megkérdőjeleződött az egész dologgal kapcsolatban.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 880
Klaci!

Jan!

NB2
több mint 4 éve

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 245 — Így remélem megfelelek nektek.....
 telex.hu/belfold/2021/07/23/jarvanyadatok-85-uj-fertozott-egy-nap-alatt óvatosan de emelkedett, hétfőre kiderül mekkorát ugrik bár akkor kevesebb lesz várhatóan a tesztelés is. Így inkább a kedd lehet érdekes a tendencia szempontjából.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26
 hvg.hu/tudomany/20210722_Uj_vakcinat_vizsgal_az_Europai_Gyogyszerugynokseg

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...