Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
5M első oltástól engedik a lakodalmakat.
több mint 4 éve
hvg.hu/eurologus/20210429_Az_EP_nem_tamogatja_a_keleti_vakcinakkal_beoltottak_utazasi_konnyitesetwow
Beki
közben kijött a 24.hu-n, hogy bugos lehet a Szputnyik és az egyik hordozó adenovírus szaporodóképes. Ezért nem kértek belőle a brazilok.
több mint 4 éve
hvg.hu/eurologus/20210429_Az_EP_nem_tamogatja_a_keleti_vakcinakkal_beoltottak_utazasi_konnyitesetA képviselők hangsúlyozzák, hogy a tagállamoknak a be nem oltottak hátrányos megkülönböztetésének elkerülése céljából és gazdasági okokból „egyetemes, hozzáférhető, időben történő és ingyenes tesztelési lehetőségeket" kellene biztosítaniuk.
Beki
Különben nem lesz, aki WC-t pucol, szánt-vet-arat, mosogat, felszolgál, takarít, időseket ápol.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
hvg.hu/eurologus/20210429_Az_EP_nem_tamogatja_a_keleti_vakcinakkal_beoltottak_utazasi_konnyiteset
több mint 4 éve
Ez most az a rettegés, hogy kinyílnak az óvodák - iskolák és apokalipszis lesz (nem lett - de gondolom a rettegők ezen elegánsan túllépnek a következőre), vagy hogy a teraszok vagy hogy a stadionok, vagy esetleg a mozis - színházas - konditermes? Már nem tudom, hogy melyik nyitás miatt kell rettegnem 😊 Ha esetleg jövő hét végére nem robban be a járvány a teraszok miatt, akkor gondolom minden rettegő leírja, hogy tévedett és a kormánynak igaza volt (Zacherrel az élen) 😊 vagy csak megint szerencséje lesz ennek a rohadt Orbánnak. Vagy esetleg lehet, hogy ül abban az OT-ban pár tudós, kutató stb. aki neki elmondott valami olyat, amit itt a fórumnak nem, és ennek mentén nyitottak.Ha esetleg 1 hét múlva elkezdenek újra nőni a számok, akkor te be fogod írni, hogy bocs, elhamarkodtam a rantet, mert a fertőzés nem pár nappal a teraszozás után indul be, hanem jellemzően 1-2 hét laggal? Nem fogod. Szóval olyant kérj másoktól, amit te is megtennél. 😊
MC12
Az aggodalom egyébként teljesen jogos volt. Szerencsére nem jött be (eddig), de ezért kellett is tenni. Sikerült elérni, hogy ne legyen olyan a nyitás, amilyent a kormány eredetileg tervezett. A felsősök végül egyáltalán nem mentek vissza, az alsósok között pedig a szülőkre lett bízva a döntés, és több, mint felük nem is küldte a gyerekét még iskolába. Ez volt az igazán fontos lépés, a teraszozás ehhez képest egy játék, apróság, lényegtelen. Szóval nem Orbánék voltak felelősségteljesek, hanem a tanár társadalom és a szülők. Ők szerencsére tudták / megtanulták már a leckét. Köszönet nekik érte.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Pl azt, amit józan paraszti ésszel is látni lehet, hogy ha a teraszozó réteg (aka fiatalság) meg is fertőzi egymást, ők úgyse fogják még betegen se a kórházban végezni, így nyugodtan mehet a hazárdjátékozás?Jo dolog itt ezekkel a szamokkal dobalozni. Egy ido utan mar abszolut kabarenak lehet ezt nezni. A 4 millio az mar majdnem 5 millio, az meg mar alig marad el a 6 milliotol, alig van kulonbseg, blablabla.pfejj
A kormány nagy szagértője, szlávik doktor a minap mondta, hogy 5-6-7 millió oltás kell a nyájimmunitáshoz, szóval már csak ezek után is a 4 milliós nyitásnál szakértőkre hivatkozni végtelen nagy cinizmus.
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Pl azt, amit józan paraszti ésszel is látni lehet, hogy ha a teraszozó réteg (aka fiatalság) meg is fertőzi egymást, ők úgyse fogják még betegen se a kórházban végezni, így nyugodtan mehet a hazárdjátékozás?A kormány nagy szagértője, szlávik doktor a minap mondta, hogy 5-6-7 millió oltás kell a nyájimmunitáshoz, szóval már csak ezek után is a 4 milliós nyitásnál szakértőkre hivatkozni végtelen nagy cinizmus.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Finnországban vége a válsághelyzet. A koronavírusban ez alatt az idő alatt 908 beteg hunyt el.
— zilahy (@zilahy) April 28, 2021
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ez most az a rettegés, hogy kinyílnak az óvodák - iskolák és apokalipszis lesz (nem lett - de gondolom a rettegők ezen elegánsan túllépnek a következőre), vagy hogy a teraszok vagy hogy a stadionok, vagy esetleg a mozis - színházas - konditermes? Már nem tudom, hogy melyik nyitás miatt kell rettegnem 😊 Ha esetleg jövő hét végére nem robban be a járvány a teraszok miatt, akkor gondolom minden rettegő leírja, hogy tévedett és a kormánynak igaza volt (Zacherrel az élen) 😊 vagy csak megint szerencséje lesz ennek a rohadt Orbánnak. Vagy esetleg lehet, hogy ül abban az OT-ban pár tudós, kutató stb. aki neki elmondott valami olyat, amit itt a fórumnak nem, és ennek mentén nyitottak.444-en 190 492 első oltás írtak, de akkor azt elírták. 😀Igen, ott vmi elcsúszott. 😀
Vrij6
www.portfolio.hu/gazdasag/20210429/a-fradi-mar-ugy-keszul-hogy-akar-szombaton-nezok-elott-jatszhat-a-stadionjaban-480828
Mondom én h megoldják h meglegyen a 4 misi...amondó vagyok h rögtön engedjünk teltházas meccseket, nagy baj nem lehet.
Beki
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Napi új fertőzöttek száma: 2584 (az előző naphoz képest: +892)Napi új halálos áldozatok száma: 186 (az előző naphoz képest: –2)
Kórházi ellátást igénylők száma: 5554 (az előző naphoz képest: –353)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 662 (az előző naphoz képest: –40)
Napi mintavételek száma: 22 379 (az előző naphoz képest: +3590)
Az első dózissal oltottak száma: 3 870 222 (az előző naphoz képest: +96 001)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 822 655 ( az előző naphoz képest +48 755)

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
sajnosElső oltásból kell 4 millió a nyitáshoz.95k első oltás tegnap, holnapig simán meglesz a 4 misi.Pont holnap megyek második oltasra. Én leszek a négymilliokodik. Szívesen a mozikat meg a konditermeket 😉
Beki
samu09
Jughead
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Első oltásból kell 4 millió a nyitáshoz.95k első oltás tegnap, holnapig simán meglesz a 4 misi.Pont holnap megyek második oltasra. Én leszek a négymilliokodik. Szívesen a mozikat meg a konditermeket 😉
Beki
samu09
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
444-en 190 492 első oltás írtak, de akkor azt elírták. 😀Igen, ott vmi elcsúszott. 😀
Vrij6
www.portfolio.hu/gazdasag/20210429/a-fradi-mar-ugy-keszul-hogy-akar-szombaton-nezok-elott-jatszhat-a-stadionjaban-480828
Mondom én h megoldják h meglegyen a 4 misi...amondó vagyok h rögtön engedjünk teltházas meccseket, nagy baj nem lehet.
több mint 4 éve
95k első oltás tegnap, holnapig simán meglesz a 4 misi.Pont holnap megyek második oltasra. Én leszek a négymilliokodik. Szívesen a mozikat meg a konditermeket 😉
Beki
több mint 4 éve
95k első oltás tegnap, holnapig simán meglesz a 4 misi.Nálunk bezár a konditerem ahová jártam egy időre, mert alig van vendég akinek már van kártyája.
Beki
több mint 4 éve
444-en 190 492 első oltás írtak, de akkor azt elírták. 😀
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
95k első oltás tegnap, holnapig simán meglesz a 4 misi.
több mint 4 éve
Most már elég sokakat (a topicba rendszeresen járóknak biztos, hogy nagy részét) beoltották. Mit szólnátok egy ki mit reggelizett pollhoz? Kíváncsi vagyok mi jönne ki arányként itt, összevetve az országba érkezett vakcina arányokkal. (Csak úgy, következtetések nélkül, mert mi nyilván más korosztály vagyunk, mint az átoltott teljes népesség.) Lehetne úgy is, hogy a válaszok "Astrat, vagy azt szeretnék", "Pfizert vagy azt szeretnék", stb., akkor azok is voksolhatnának akik még nem kaptak, de akarnak. (Egy semmilyent, és nem is akarok se ártana.)Ha rögzítik itt felül és vezeti valaki. Nem is kellene név csak a vakcina név és mellette egy szám hogy miből hányat adtak be
peterk2005
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Na nem lehet sajnos csúsztatni az időpontot.Így ma muszáj beadatni .....
Csak az oltóponton tudtak felvilágosítani
több mint 4 éve
Nem akartam kínai vakcinát, de a verseny miatt elfogadtam.Nehéz erre mit mondani... ez olyan Lions-ös.
A kínait beadták, a verseny elmaradt.
Bazzani
😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Nem akartam kínai vakcinát, de a verseny miatt elfogadtam.A kínait beadták, a verseny elmaradt.
több mint 4 éve
Az a link a végén... Merkel nem azt mondta, hogy el 'kell' ismerni, hanem ezt: “speak openly and transparently about vaccine production." "And, if possible, also mutually recognize vaccines”Most őszintén gondoljátok már végig, az összes dél-európai, és közép-kelet európai állam, majd pont azt fogja nézni ki milyen oltást kapott a turisták közül és nem engedi be...holott a GDP legnagyobb aránya abból jön. Amennyiben ezt megteszi annyi esze van, egyébként az egész csak politikai játszma és f@sz fitoktatás. Lengyelek mindent elutasítanak, amit orosz, de az átkos ott is csak lengyel meg orosz vakcina volt. A háttérben meg úgyis megy az egyezkedés a nyugat által az oroszokkal meg Kínával. Nyílván a PC fröcsögés miatt nem vállalhatják fel 1 az 1-ben ezért pl olyan országokat használnak ütköző zónának, mint Magyarország, amit Viktor (ki szereti, ki nem: én személy szerint nem) de erre ráérzett és játsza a mediátort.Ha van letelepedési engedélyük, akkor ebből a szempontból majdnem ugyanaz a helyzetük, mint a német állampolgároknak. Nem lehet megtenni, hogy ne engedjék be őket, ha már egyszer letelepedhettek. Akár oltás nélkül is. (Hasonló ez a kettős állampolgársághoz, csak az még erősebb papír.)A kínaival oltott szerb vendégmunkásokat vajon hogyan engedik majd visszamenni Nyugatra? Vagy ők elsődlegességet élveznek, de egy uniós állampolgár nem?Jelenlegi helyzetben semmi sem 100%.Ez mennyire biztos ?Majdnem 95k első oltás tegnap.Azért kíváncsi leszek, hány 100.000 ember fogja megszívni a keleti vakcinákkal, mert már kb nincs olyan magyar, akinek ne dolgozna, vagy élne kint rokona más EU tagállamban, vagy Angliában, mert a lengyelek már bejelentették, hogy nem fogadják el és nem utazhat be az országba olyan, akit valamelyik keletivel oltottak be.
Beki
Ugye a magyar oltási kártya az csak itthon jó/kell majd a koncertezéshez, strandhoz, meg a pár tucat NB1-es nézőnek, stb, ahol majd kérik egyáltalán.
Chargers LT
VvAlekosz
Ha jól emlékszem az EU tagállamok mindegyike maga döntheti el, hogy mely vakcinákkal oltott emberkéket engedi be, mert egységes EU terv nincs még erre. Csak hát...ha jól tudom EU országok közül mi oltunk még mindig egyedül keleti vakcinákkal (ha elsiklottam vmi felett, sorry).
Beki
Willie Parker
peterk2005
nepszava.hu/3118026_merkel-szerint-nemetorszagnak-es-kinanak-a-who-n-keresztul-kolcsonosen-el-kell-ismernie-a-vakcinakat
Rodaron
www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-28/merkel-calls-for-deeper-cooperation-with-china-on-covid-vaccines
Gondolom, MTI fordítás 😉
több mint 4 éve
Most őszintén gondoljátok már végig, az összes dél-európai, és közép-kelet európai állam, majd pont azt fogja nézni ki milyen oltást kapott a turisták közül és nem engedi be...holott a GDP legnagyobb aránya abból jön. Amennyiben ezt megteszi annyi esze van, egyébként az egész csak politikai játszma és f@sz fitoktatás. Lengyelek mindent elutasítanak, amit orosz, de az átkos ott is csak lengyel meg orosz vakcina volt. A háttérben meg úgyis megy az egyezkedés a nyugat által az oroszokkal meg Kínával. Nyílván a PC fröcsögés miatt nem vállalhatják fel 1 az 1-ben ezért pl olyan országokat használnak ütköző zónának, mint Magyarország, amit Viktor (ki szereti, ki nem: én személy szerint nem) de erre ráérzett és játsza a mediátort.Ha van letelepedési engedélyük, akkor ebből a szempontból majdnem ugyanaz a helyzetük, mint a német állampolgároknak. Nem lehet megtenni, hogy ne engedjék be őket, ha már egyszer letelepedhettek. Akár oltás nélkül is. (Hasonló ez a kettős állampolgársághoz, csak az még erősebb papír.)A kínaival oltott szerb vendégmunkásokat vajon hogyan engedik majd visszamenni Nyugatra? Vagy ők elsődlegességet élveznek, de egy uniós állampolgár nem?Jelenlegi helyzetben semmi sem 100%.Ez mennyire biztos ?Majdnem 95k első oltás tegnap.Azért kíváncsi leszek, hány 100.000 ember fogja megszívni a keleti vakcinákkal, mert már kb nincs olyan magyar, akinek ne dolgozna, vagy élne kint rokona más EU tagállamban, vagy Angliában, mert a lengyelek már bejelentették, hogy nem fogadják el és nem utazhat be az országba olyan, akit valamelyik keletivel oltottak be.
Beki
Ugye a magyar oltási kártya az csak itthon jó/kell majd a koncertezéshez, strandhoz, meg a pár tucat NB1-es nézőnek, stb, ahol majd kérik egyáltalán.
Chargers LT
VvAlekosz
Ha jól emlékszem az EU tagállamok mindegyike maga döntheti el, hogy mely vakcinákkal oltott emberkéket engedi be, mert egységes EU terv nincs még erre. Csak hát...ha jól tudom EU országok közül mi oltunk még mindig egyedül keleti vakcinákkal (ha elsiklottam vmi felett, sorry).
Beki
Willie Parker
peterk2005
nepszava.hu/3118026_merkel-szerint-nemetorszagnak-es-kinanak-a-who-n-keresztul-kolcsonosen-el-kell-ismernie-a-vakcinakat
több mint 4 éve
Egy hónapja volt már kb javasolva hogy mit mikor kaptál, és mit szerettél volna szavazás szerűség 😉
több mint 4 éve
Most már elég sokakat (a topicba rendszeresen járóknak biztos, hogy nagy részét) beoltották. Mit szólnátok egy ki mit reggelizett pollhoz? Kíváncsi vagyok mi jönne ki arányként itt, összevetve az országba érkezett vakcina arányokkal. (Csak úgy, következtetések nélkül, mert mi nyilván más korosztály vagyunk, mint az átoltott teljes népesség.) Lehetne úgy is, hogy a válaszok "Astrat, vagy azt szeretnék", "Pfizert vagy azt szeretnék", stb., akkor azok is voksolhatnának akik még nem kaptak, de akarnak. (Egy semmilyent, és nem is akarok se ártana.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)