Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Az oltás mellett van külön oltás adatlap is? Az első oltás nekem is megvan itt, de semmi más.Nekem az ellátások/eseménykatalógus fül alatt ott van a két oltás. Mondjuk nekem első után 14 nappal megjött a kártya.EHR dokumentum típus: COVID-19 Oltási lapEESZT ben nézd meg hogy ott van e az oltási adatlap, ha ott látod az adatlapot akkor folyamatban van a gyártás. De most írták hogy kisebb csúszás lehet a mennyiség miatt.Hmm az érdekes, mert barátnőmet 2 hete oltották AZ-vel, és nem jött még semmi.Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Ezért természetesen nem így van. Már az első után küldik.
Egyedül a kínait utasítom el, természetesen a háziorvos, meg a munkahelyem is azt akarná ledugni a torkomon. Ha jelentkezek Astrára a neten, akkor az igazolványt a második oltás után küldik? (ez lenne az ésszerű)
Duff
somoskovig
Duff
kapitnono
EHR dokumentum: Nincs
én ezt látom. ez most jó vagy nem?
deyell
kapitnono
A dokumentumok alatt van egy COVID-19 Oltási lap (25)
Szerkesztette: Nomac
több mint 4 éve
www.vg.hu/kozelet/egeszsegugy-kozelet/megis-meguszhatjuk-az-evenkenti-emlekeztetooltast-3720799/

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Placebót444.hu/2021/04/28/elkezdodott-a-fogvatartottak-oltasa-a-bortonokbenKínait kapnak.
Vótmá?
ender1112
Beki

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Nekem az ellátások/eseménykatalógus fül alatt ott van a két oltás. Mondjuk nekem első után 14 nappal megjött a kártya.EHR dokumentum típus: COVID-19 Oltási lapEESZT ben nézd meg hogy ott van e az oltási adatlap, ha ott látod az adatlapot akkor folyamatban van a gyártás. De most írták hogy kisebb csúszás lehet a mennyiség miatt.Hmm az érdekes, mert barátnőmet 2 hete oltották AZ-vel, és nem jött még semmi.Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Ezért természetesen nem így van. Már az első után küldik.
Egyedül a kínait utasítom el, természetesen a háziorvos, meg a munkahelyem is azt akarná ledugni a torkomon. Ha jelentkezek Astrára a neten, akkor az igazolványt a második oltás után küldik? (ez lenne az ésszerű)
Duff
somoskovig
Duff
kapitnono
deyell

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
444.hu/2021/04/28/elkezdodott-a-fogvatartottak-oltasa-a-bortonokbenKínait kapnak.
Vótmá?
ender1112
több mint 4 éve
EHR dokumentum típus: COVID-19 Oltási lapEESZT ben nézd meg hogy ott van e az oltási adatlap, ha ott látod az adatlapot akkor folyamatban van a gyártás. De most írták hogy kisebb csúszás lehet a mennyiség miatt.Hmm az érdekes, mert barátnőmet 2 hete oltották AZ-vel, és nem jött még semmi.Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Ezért természetesen nem így van. Már az első után küldik.
Duff
somoskovig
Duff
kapitnono
chemicals keep me under control
több mint 4 éve
EESZT ben nézd meg hogy ott van e az oltási adatlap, ha ott látod az adatlapot akkor folyamatban van a gyártás. De most írták hogy kisebb csúszás lehet a mennyiség miatt.Hmm az érdekes, mert barátnőmet 2 hete oltották AZ-vel, és nem jött még semmi.Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Ezért természetesen nem így van. Már az első után küldik.
Duff
somoskovig
Duff

több mint 4 éve
Engem két és fel hete oltottak de nem jött még meg. Valószínűleg most belassul mert azért csak be lett oltva hirtelen 1-2 millió ember igen rövid idő alatt + kormányhivatal + magyar posta 😊 egyik se gyorsító tényező.Hmm az érdekes, mert barátnőmet 2 hete oltották AZ-vel, és nem jött még semmi.Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Ezért természetesen nem így van. Már az első után küldik.
Duff
somoskovig
Duff
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Pár napon belül ott lesz az, kb most adhatták fel postánHmm az érdekes, mert barátnőmet 2 hete oltották AZ-vel, és nem jött még semmi.Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Ezért természetesen nem így van. Már az első után küldik.
Duff
somoskovig
Duff

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Hmm az érdekes, mert barátnőmet 2 hete oltották AZ-vel, és nem jött még semmi.Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Ezért természetesen nem így van. Már az első után küldik.
Duff
somoskovig
több mint 4 éve
Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Ezért természetesen nem így van. Már az első után küldik.
Duff
több mint 4 éve
Oltási igazolvány kiküldési idejéről kinek milyen infója/tapasztalata van?Egyedül a kínait utasítom el, természetesen a háziorvos, meg a munkahelyem is azt akarná ledugni a torkomon. Ha jelentkezek Astrára a neten, akkor az igazolványt a második oltás után küldik? (ez lenne az ésszerű)
több mint 4 éve
Tegnap vészmadárkodtam, hogy a már kialakult fertőzés kezelésében még nem nagyon sikerült előre lépni, erre tessék:www.hazipatika.com/napi_egeszseg/egeszsegugy/cikkek/jon_a_pfizer_koronavirus_elleni_tablettaja/20210427171534?utm_source=nlc_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200520

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mert ha volt annyira segg hogy kapzsiságból berendelt többmillió sinopharmot ami egyébként többnyire a kutyának sem kell, akkor alap hogy megvárom amíg rárohad, utána persze beoltatom magam fájzerrel ha már lesz az is.De miért?!Mivel próbálom kerülni a Covid témát, így elfogadom, hogy a 2. pontban igazad van. Teljesen laikusként nekem az, hogy mivel oltatom be magam, nem csak racionális, hanem hitbéli és politikai döntés is, és szerintem rajtam kívűl nagyon sokan vannak még így ezzel. Pont a racionalitást mellőzve vártam meg, hogy jövőhéten Astrával oltsanak ne kínaival. 😀 Ennyit nekem megért ez a pár nap.Ha ülsz a seggeden, akkor valóban nem.Mintha mennél a sivatagban napok óta víz nélkül, majd végre elérsz egy oázisba, aholnincs Evian ásványvíz, csak Aquarel de neked az nem elég jó, azt nem kéred.Fantasztikusan pocsék párhuzam... azért a szomjanhalás/+3 napnyi hatalmas szenvedés esete nem áll fenn, csak azért mer' 1 hónappal tovább ülök a seggemen, és később kapom meg a másik szurit.
Te bajod.
Következő oázis 3 napnyira, ott van Evian. Asszem. Jó utat.
Sobri Jóska
Pro: 1) jobb hatékonyságú 2) tudsz vele menni külföldre is.
Contra: 3) az extra kockázati tényező, hogy azalatt a plusz 1 hónap alatt elkapsz valami szart.
1)+2) vs 3) - mérlegelje mindenki melyik oldal a fontosabb a számára és miért.
Lehet hogy szerinted az 1) pont esetén 0% a különbség, lehet hogy szted a 2) pont bekövetkezésének esélye 0% - nos, akkor nyilván érthető h merre billen a mérleg és hogy rohanni fogsz a legelső oltásért.
Én amúgy nem így látom.. de ez meg már mindenki egyéni döntése.
Igor
Penz András nem tudott a seggén ülni...
Én így látom:
1) nem tudható pontosan milyen hatékonyságú egyik sem,
2) mindegyikkel lehet majd menni külföldre, mire odajutunk, hogy külföldre akarunk menni.
Sobri Jóska
balintbaba
Mikey
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Én úgy értelmeztem, hogy úgy értette, hogy mivel magára úgy gondol, mint laikusra, neki mindegyik vakcina tök egyforma, így megtehette azt a luxust, hogy a választását hitbéli és politikai alapon hozza meg. Mintha két tök egyforma tál bableves közül kellene választanom, amiből az egyiket - mondjatok egy balos milliárdost - finanszírozta zsebből, a másikat Mészáros. Mivel tök egyforma a kettő, eldönthetem, hogy megeszem-e Mészárosét azért, hogy legalább ennyit fizessen nekem, vagy éppen azért nem eszem az övét, mert ő fizette, és vice versa a balos milliárdosra.De miért?!Mivel próbálom kerülni a Covid témát, így elfogadom, hogy a 2. pontban igazad van. Teljesen laikusként nekem az, hogy mivel oltatom be magam, nem csak racionális, hanem hitbéli és politikai döntés is, és szerintem rajtam kívűl nagyon sokan vannak még így ezzel. Pont a racionalitást mellőzve vártam meg, hogy jövőhéten Astrával oltsanak ne kínaival. 😀 Ennyit nekem megért ez a pár nap.Ha ülsz a seggeden, akkor valóban nem.Mintha mennél a sivatagban napok óta víz nélkül, majd végre elérsz egy oázisba, aholnincs Evian ásványvíz, csak Aquarel de neked az nem elég jó, azt nem kéred.Fantasztikusan pocsék párhuzam... azért a szomjanhalás/+3 napnyi hatalmas szenvedés esete nem áll fenn, csak azért mer' 1 hónappal tovább ülök a seggemen, és később kapom meg a másik szurit.
Te bajod.
Sobri Jóska
Contra: 3) az extra kockázati tényező, hogy azalatt a plusz 1 hónap alatt elkapsz valami szart.
Lehet hogy szerinted az 1) pont esetén 0% a különbség, lehet hogy szted a 2) pont bekövetkezésének esélye 0% - nos, akkor nyilván érthető h merre billen a mérleg és hogy rohanni fogsz a legelső oltásért.
Igor
Én így látom:
2) mindegyikkel lehet majd menni külföldre, mire odajutunk, hogy külföldre akarunk menni.
Sobri Jóska
balintbaba
Mikey
Az a fontos, hogy talált egyet ami tetszett. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
De miért?!Mivel próbálom kerülni a Covid témát, így elfogadom, hogy a 2. pontban igazad van. Teljesen laikusként nekem az, hogy mivel oltatom be magam, nem csak racionális, hanem hitbéli és politikai döntés is, és szerintem rajtam kívűl nagyon sokan vannak még így ezzel. Pont a racionalitást mellőzve vártam meg, hogy jövőhéten Astrával oltsanak ne kínaival. 😀 Ennyit nekem megért ez a pár nap.Ha ülsz a seggeden, akkor valóban nem.Mintha mennél a sivatagban napok óta víz nélkül, majd végre elérsz egy oázisba, aholnincs Evian ásványvíz, csak Aquarel de neked az nem elég jó, azt nem kéred.Fantasztikusan pocsék párhuzam... azért a szomjanhalás/+3 napnyi hatalmas szenvedés esete nem áll fenn, csak azért mer' 1 hónappal tovább ülök a seggemen, és később kapom meg a másik szurit.
Te bajod.
Sobri Jóska
Igor
Én így látom:
Sobri Jóska
balintbaba
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
"A portál tudósítója arra kérdezett rá, hogy hogyan kommentálják a kormány tagjai azokat a szakértői kritikákat, amelyek a vasárnap megjelent kormányzati oltás-hatékonysági táblázatot érték.De basszameg, hát pont hogy értelmezték a számokat!!
Palkovics László erre úgy felelt, hogy a szakértők dolga itt az lenne, hogy értelmezzék ezeket a számokat valamilyen formában. Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette:
semmiképpen sem riogatni kellene ezzel a népet, elég bajunk van a vírushelyzettel ahhoz, hogy ilyenfajta statisztikákat még kritizáljunk."
Majd én megmondom, hogy mit csináljanak a szakértők 😀
Klaci79
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Hol van a sok Pfizer? Az egyik győri ismerősöm holnap fog kapni Pfizert az Audiban. Elvileg oltópont lett, és kaptak 3000 darabot.Be kell szúratni az a sok kínai sóoldatot is. 😊
Ezt valahogy nem reklámozzák, csak azt ahova kínai megy, gondolom a Merci is Pfizert kapott.
Nomac
De mindegy, aki eddig várt, most már 1-2 hét és kizárt, hogy ne kapja meg. Jövő héten is fog legalább ennyi jönni, nem lesz már hova eloltani. Engem is úgy hívott a dokim múlt héten, hogy 1-2 nappal előtte még azt mondta, hogy hetek/hónapok is lehetnek. Aztán pár napra rá helló, lenne holnap reggel Pfizer, ide tud jönni?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Én amúgy nem így látom.. de ez meg már mindenki egyéni döntése.Az a helyzet (szomorú, de ez van), hogy legtöbb ember számára igazából látszat döntés. Több ember van, aki úgy dönt, hogy abszolút laikus dolgok befolyásolják (kormány/ellenzéki marketing, "anyu azt mondta", "kollágám szerint", satöbbi). Ezt Jóska nagyon is jól érzi, a kivastagításai is ennek szólnak, úgy gondolom. Az más kérdés, hogy itt azért a nagy többség nem ilyen, emiatt inkább gyerekes, mint meggyőző, de ezt ő tudja 😊 A kommunikációban ez kell, ha már bevásároltunk ilyent is olyant is. (Mondom ezt úgy, hogy én is válogatok. De én tényleg válogatok. Meg te is. Nagyon sokan nem.)
Igor
Mai eset, ezt alátámasztandó: egy papírt vittem fel a házidokinak a reggeli órákban. Ott vártak a mai napi oltottak is a folyosón. Amíg vártam, belehallgattam a beszélgetésekbe. Nem volt nehéz, mert rendesen tolták, mondták egymás fejére az "igazságot". Az egyik fele azért hülyézte a másik felét, mert "libsi duma, ne hidd el, hogy a Pfizer a jó. Megmondták, hogy a kínai a legjobb. " A másik fele meg "de hülye vagy barátom, hogy benyalod. Nyomjad csak a sós vizet, én inkább oltatok XXX-el (tobbnyire pfizerrel, de volt aki az oroszra vagy az-ra esküdött). Lassú volt a doki, így belefért az is, hogy kiderüljön, hogy a választó vonal kb. abban is megvolt, hogy aki libsizett, az az első kínaiját várta, aki sós vizezett, az a második az/sputnyik/pfizer oltását várta. 😉 Én meg úgy jöttem el, hogy tulajdonképpen most már mindegy. Addig jó, amíg valamelyikért hajlnadó sorba állni.
Egyébként hosszú hetek óta ma esett először 10% alá a tesztek pozitivitási aránya. Ez sós víztől függetlenül is jó hír.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Hol van a sok Pfizer? Az egyik győri ismerősöm holnap fog kapni Pfizert az Audiban. Elvileg oltópont lett, és kaptak 3000 darabot.Ezt valahogy nem reklámozzák, csak azt ahova kínai megy, gondolom a Merci is Pfizert kapott.
több mint 4 éve
Mivel próbálom kerülni a Covid témát, így elfogadom, hogy a 2. pontban igazad van. Teljesen laikusként nekem az, hogy mivel oltatom be magam, nem csak racionális, hanem hitbéli és politikai döntés is, és szerintem rajtam kívűl nagyon sokan vannak még így ezzel. Pont a racionalitást mellőzve vártam meg, hogy jövőhéten Astrával oltsanak ne kínaival. 😀 Ennyit nekem megért ez a pár nap.Ha ülsz a seggeden, akkor valóban nem.Mintha mennél a sivatagban napok óta víz nélkül, majd végre elérsz egy oázisba, aholnincs Evian ásványvíz, csak Aquarel de neked az nem elég jó, azt nem kéred.Fantasztikusan pocsék párhuzam... azért a szomjanhalás/+3 napnyi hatalmas szenvedés esete nem áll fenn, csak azért mer' 1 hónappal tovább ülök a seggemen, és később kapom meg a másik szurit.
Te bajod.
Sobri Jóska
Igor
Én így látom:
Sobri Jóska
https://preview.redd.it/z5qmlvsup1881.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=0e28b674dcfbb87f51fc461e1c6844401608920c
több mint 4 éve
Ha ülsz a seggeden, akkor valóban nem.Mintha mennél a sivatagban napok óta víz nélkül, majd végre elérsz egy oázisba, aholnincs Evian ásványvíz, csak Aquarel de neked az nem elég jó, azt nem kéred.Fantasztikusan pocsék párhuzam... azért a szomjanhalás/+3 napnyi hatalmas szenvedés esete nem áll fenn, csak azért mer' 1 hónappal tovább ülök a seggemen, és később kapom meg a másik szurit.
Te bajod.
Sobri Jóska
Igor
Én így látom:
több mint 4 éve
Mintha mennél a sivatagban napok óta víz nélkül, majd végre elérsz egy oázisba, aholnincs Evian ásványvíz, csak Aquarel de neked az nem elég jó, azt nem kéred.Fantasztikusan pocsék párhuzam... azért a szomjanhalás/+3 napnyi hatalmas szenvedés esete nem áll fenn, csak azért mer' 1 hónappal tovább ülök a seggemen, és később kapom meg a másik szurit.
Te bajod.
Sobri Jóska
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
Tökéletesen értem, hogy mit érzel!engem ez retentően bosszant hogy már 2-3 hónapja várom a Pfizer-t, erre a 16-18asok is elém jöttek.Ellenzékben nem erős a matek.Mind az 1,3 milliót?A kedden megérkezett Pfizer szállítmányt a második körös oltásokra használjuk fel, valamint ezzel kezdődik a 16-18 évesek oltása - ismertette.Több másodikat nem adhatnak be, mint amennyi elsőt 5 hete beadtak belőle 😊 Március közepén 120-140 ezer Pfizer jött hetente, kb. ennyi az amit be kell adni másodiknak a héten, mindegy, hogy az elsőt ki kapta (akár tanár akár más). A többi oltható elsőnek.Jó kérdés... lassan esedékes a tanárok 2. körös oltása + egyéb 2. körösök és a heti 350k-s szállítmányokból nem tudom mennyoi jut oltópontokra.lassan lesz ott pfizer is sztemPróbálják kiszórni és tolni ami senkinek nem kell 😀444.hu/2021/04/28/a-kinai-vakcina-mellett-mar-az-astrazenecara-is-lehet-idopontot-foglalni-az-oltopontoknalTegnap este mar tudtam onfoglalni idopontot nem kinaira.haver írta ma discordon
Volt jovo het keddre astra.
Negritis
Beki
warr_b
Negritis
Beki
peterk2005
Erről ennyit. 😀
Beki
Amadeus
A magyar lakosságból kb. 300ezren 16-18 év közöttiek.
Sobri Jóska
beltazor
Én múlt héten kaptam meg végre, a '70 utániak jöttek végre akkor. Előttem is kitalálták, hogy újabb csoportokat vontak be és persze mindenki fájzer. Jövő héten is 350k jön, akkor már tényleg csak a 2. körös oltások maradnak, mert a gyerekeket, már aki kéri a héten ezzel beoltják. MEg jön most 80k moderna is, nekem az is megfelelt volna.