Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 978
Na a Népsport címlap mutatja a nyitás farizeusságát.

0-02-05-d7c212b408e33953e8c95dedf20edf946e332cfc6a433be37d432ea3c4b14b11-1c6da35541b78e
vpi
Ez a címlap tényleg epic.. verhetetlen a maga módján. Hogy tudták ezt így jóváhagyni vajon?
Szesze
Én inkább azt mondom, hogy undorító. Esetleg: gusztustalan. (Persze, tökéletesen illeszkedik a fideszes propagandába.)
nagylaza
nyilván cinikusan írtam én is
Szesze
Igazából már az a durva, hogy fel se tűnik, meg sem lepődöm az ilyen megoldáson.
Megy az érzéketlenítés ezerrel, na.
Aztán csodálkozunk, hogy olyan a kultúránk (hiánya) amilyen és a társadalom viselkedése is.
Eddig se volt a többségünk szofisztikált, de a rendszerváltás utáni fellendülést úgy 2000 után elkezdték eltüntetni (nagy szerepe volt ebben a vadkapitalizmusnak és következményeinek), na meg a színre lépő retorikának, az őszödi beszéd óta meg el lett eresztve a gyeplő aztán aljasodunk lefele, miközben könnyes szemmel, büszkén verjük a dagadó mellünket, hogy a magyar mennyire kulturált, vendégszerető és befogadó nép, mely Európa védője és egyik szellemi, kulturális és sport fellegvára...
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 054 — #NoStress
Ellenpélda, azaz lehet így is
Gergőbácsi
Kétségkívül jobb, mint az, amit én kaptam. De. Az én elvárásom az, hogy a háziorvos ne általános ismertetőt küldjön, hanem személyre szabottan mondjon át vagy bét. Tudom, maximalista vagyok.😊
nagylaza
Abból, amit általánosan leírt, ki tudtam válogatni, mi vonatkozik rám. Kb. 2500-3000 páciensre (vagy csak 1000-re) elég nagy kihívás lenne személyre szabott e-mailt küldeni szerintem, pláne hogy ezek kb. 60-70 százalékát az utóbbi mondjuk 3 évben nem is látta.
Gergőbácsi
Én arra gondoltam, hogy azokat a pácienseket, akikről van releváns információja, besorolhatná, hogy 1. mindegyik vakcinát megkaphatja, 2. ezt vagy azt nem. Ufó vagyok?
nagylaza
Igen, mert egy felelős orvos egyrészt tudja, hogy mindegyik oltás ugyanolyan jó, másrészt tudja, hogy egzaktul ugyanolyan kevés infója van mindegyikről, hiszen ha mindent elolvasna is a témában, akkoris csak pár hónapja oltanak velük, nincsenek évtizedes tapasztalatok.

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers
Gergőbácsi
Kétségkívül jobb, mint az, amit én kaptam. De. Az én elvárásom az, hogy a háziorvos ne általános ismertetőt küldjön, hanem személyre szabottan mondjon át vagy bét. Tudom, maximalista vagyok.😊
nagylaza
Abból, amit általánosan leírt, ki tudtam válogatni, mi vonatkozik rám. Kb. 2500-3000 páciensre (vagy csak 1000-re) elég nagy kihívás lenne személyre szabott e-mailt küldeni szerintem, pláne hogy ezek kb. 60-70 százalékát az utóbbi mondjuk 3 évben nem is látta.
Gergőbácsi
Én arra gondoltam, hogy azokat a pácienseket, akikről van releváns információja, besorolhatná, hogy 1. mindegyik vakcinát megkaphatja, 2. ezt vagy azt nem. Ufó vagyok?
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 783 — a new hope (again)
Gergőbácsi
nagylaza
Jézusom, te mit szívsz? Adhatná belőle

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 399 — Packers Suicide Squad
Az oroszok már a spájzban vállban vannak.
somoskovig
Készülj hőemelkedés enyhe láz végtag fájdalom és gyengeség meg álmosságra első nap után 2 .nap marad a gyengeség
VvAlekosz
Én hat napja kaptam, semmi ilyen tapasztalatom nem volt, hála Istennek.
Gergőbácsi
Megszabad kérdeznem hány éves vagy ?
(Háziorvos szerint fiatal felnőtteknél elég gyakori majomvírusra kiváltott reakcio 18-38 év)
VvAlekosz
42 and counting
Gergőbácsi
Pedig nagyjából te is beletartozol ebbe a korcsoportba
Fene se tudja miért vannak akkor ezek a reakciók másoknál
VvAlekosz
Minden gyógykezelésnek van kockázata. Oltással kisebb a szar helyzet kialakulásának esélye, mint anélkül.

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 054 — #NoStress
Gergőbácsi
nagylaza
Nem mondhat.
Mivel nem kötelező az oltás, a te felelősséged, a te döntésed kell legyen, hogy felveszed vagy sem, ha felveszed, akkor melyiket veszed fel. Nem dönthet helyetted.
(Illetve te írtad, hogy a te dokid is elismerte, hogy te többet tudsz az oltásokról, mint ő.)

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
somoskovig
Készülj hőemelkedés enyhe láz végtag fájdalom és gyengeség meg álmosságra első nap után 2 .nap marad a gyengeség
VvAlekosz
Gergőbácsi
(Háziorvos szerint fiatal felnőtteknél elég gyakori majomvírusra kiváltott reakcio 18-38 év)
VvAlekosz
42 and counting
Gergőbácsi
Pedig nagyjából te is beletartozol ebbe a korcsoportba
Fene se tudja miért vannak akkor ezek a reakciók másoknál
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Gergőbácsi
nagylaza
Nincs a világon olyan ország, ahol ezt ebbe a helyzetbe bármelyik háziorvos megtenné
több mint 4 éve
Gergőbácsi
nagylaza

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 4 éve
Gergőbácsi
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Ha valaki emlékszik még..
 www.origo.hu/sport/egyeni/20210410-meghalt-berczi-istvan-korabbi-olimpikon-tornasz.html

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
somoskovig
VvAlekosz
Gergőbácsi
VvAlekosz
42 and counting

több mint 4 éve
Ellenpélda, azaz lehet így is:
"Tisztelt Betegem!

Ön regisztrált a Covid-19 vírus ellen adható védőoltásra.

2021.04.02. pénteken 08:30 órakor illetve 2021.04.04. 08:15 órakor a JAHN FERENC DÉL-PESTI

KÓRHÁZ ( Köves út 1. ) oltópontján lehetőség van SZPUTNYIK vakcina felvételére.

Az oltás 18 éves és idősebb személynek adható.

Ellenjavallat:

A védőoltás bármely összetevőjével vagy hasonló összetevőket tartalmazó védőoltásokkal

szembeni túlérzékenység;

- korábban előforduló súlyos allergiás reakció;

- akut, fertőző és nem fertőző betegségek, krónikus betegségek fellángolása – a

védőoltás 2-4 héttel a gyógyulás vagy tünetmentessé válás (remisszió) után adható be. Nem

súlyos, vírus okozta légzőrendszeri fertőzés vagy akut gyomor-bél rendszeri fertőzés esetén a

védőoltás a testhőmérséklet normalizálódása után adható be.

- terhesség és szoptatás;

- 18 évesnél fiatalabb életkor.

A II. komponens (az adagolási sorozat 2. adagja) ellenjavallatai:

- súlyos szövődmények az első védőoltás beadása után (anafilaxiás sokk, súlyos, egész

testre kiterjedő allergiás reakció, görcsök, 40 °C-nál magasabb láz stb.).

krónikus vesebetegség vagy májbetegség esetén, endokrin betegségek esetén (jelentős

eltérések a pajzsmirigyfunkciós értékekben és nem megfelelően kezelt cukorbetegség),

súlyos vérképzőszervi betegségek, epilepszia és más központi idegrendszeri betegségek, akut

koronária szindróma és akut agyi keringési történés, szívizomgyulladás, szívbelhártya-

gyulladás, szívburokgyulladás.

- autoimmun betegségben szenvedők (az immunrendszer stimulálása a betegség

fellángolásához vezethet, különös körültekintést igényelnek azok a betegek, akik autoimmun

betegsége súlyos és életveszélyes állapotok kialakulásához vezethet);

rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők.

Lezajlott Covid fertőzés után 3 hónappal az oltás beadható.

Amennyiben közvetlen környezetében jelenleg felmerül Covid fertőzés lehetősége, az oltás nem javasolt.

Kérem, hogy a lehető leghamarabb jelezze e-mailben, ha igényt tart az oltásra. Nemleges válasz NEM KÉRÜNK.

A csatolmányban letölthető az Oltási nyilatkozat, amelyet az oltásra kitöltve kell vinni."

több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
Annak illusztrálására, hogy a háziorvosnak (legalábbis az enyémnek) milyen listája van az oltandó páciensekről, bemásolom, amit a héten kaptam tőle:
„Kör-emailt küldök mindazoknak, akik oltásra regisztráltak.
Amennyiben Ön már megkapta valamelyik vakcinát, vagy időpontja van oltásra, jelen levelemet vegye tárgytalannak.
Ha állapota, krónikus betegsége nem teszi lehetővé, hogy a Szputnyik oltást megkapja, nem kell válaszolnia.”

A levél többi részében egyetlen szó sincs arról, hogy kinek, miért nem javasolja a Szputnyikot. Nem a háziorvosnak kellene megmondani, hogy megkaphatom-e? Túlzottak az elvárásaim? Már eleve az is vicc, hogy nincs külön adatbázisa azokról, akiknek már beadtak valamilyen vakcinát. Tudja egyáltalán, hogy még hány oltandó ügyfele van? Szerintem ez a tragikomédia kategóriája.
nagylaza

ez úgy szánalmas ahogy van
több mint 4 éve
Annak illusztrálására, hogy a háziorvosnak (legalábbis az enyémnek) milyen listája van az oltandó páciensekről, bemásolom, amit a héten kaptam tőle:
„Kör-emailt küldök mindazoknak, akik oltásra regisztráltak.
Amennyiben Ön már megkapta valamelyik vakcinát, vagy időpontja van oltásra, jelen levelemet vegye tárgytalannak.
Ha állapota, krónikus betegsége nem teszi lehetővé, hogy a Szputnyik oltást megkapja, nem kell válaszolnia.”

A levél többi részében egyetlen szó sincs arról, hogy kinek, miért nem javasolja a Szputnyikot. Nem a háziorvosnak kellene megmondani, hogy megkaphatom-e? Túlzottak az elvárásaim? Már eleve az is vicc, hogy nincs külön adatbázisa azokról, akiknek már beadtak valamilyen vakcinát. Tudja egyáltalán, hogy még hány oltandó ügyfele van? Szerintem ez a tragikomédia kategóriája.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 464 — The Mathematician
18 év felettieknél nem kötelező az oltás egyelőre.
Mindenki eldöntheti, hogy akar e oltakozni, vagy sem.
Jelenleg a magyar lakosság kb. fele akar.
18 év alattiaknál vajon ki fog erről dönteni?
Sobri Jóska
Orbán április elsején azt mondta: a felnőtteknek nem lehet előírni a kötelező oltást, ez „nem járható út”, de olyat el tud képzelni, hogy például a gyerekeknek igen. (Tehát: játszanak a gondolattal. Nagy kérdés, mit mutatnak a mérések.)
nagylaza
fixed

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
18 év felettieknél nem kötelező az oltás egyelőre.
Mindenki eldöntheti, hogy akar e oltakozni, vagy sem.
Jelenleg a magyar lakosság kb. fele akar.
18 év alattiaknál vajon ki fog erről dönteni?
Sobri Jóska
Orbán április elején azt mondta: a felnőtteknek nem lehet előírni a kötelező oltást, ez „nem járható út”, de olyat el tud képzelni, hogy például a gyerekeknek igen. (Tehát: játszanak a gondolattal. Nagy kérdés, mit mutatnak a mérések.)
több mint 4 éve

0-02-05-d7c212b408e33953e8c95dedf20edf946e332cfc6a433be37d432ea3c4b14b11-1c6da35541b78e
vpi
Ez a címlap tényleg epic.. verhetetlen a maga módján. Hogy tudták ezt így jóváhagyni vajon?
Szesze
Én inkább azt mondom, hogy undorító. Esetleg: gusztustalan. (Persze, tökéletesen illeszkedik a fideszes propagandába.)
nagylaza
Szesze
Értettem, átjött.
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan

vpi
Szesze
nagylaza
több mint 4 éve

vpi
Szesze
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
71k fo kapta meg tegnap az elso oltast. Jovo het kozepeig meglesz tutira a 3M elso oltasos emberke...kivancsi vagyok mit kotnek majd ehhez nyitas fronton...
Beki
Én meg decemberben regisztrálva krónikus betegként mégcsak hívva sem vagyok.
Vicc.
Május közepéig remélem megkapom, mert versenyez a lányom és szerintem ehhez fogják kötni a jelenlétet.
Bazzani
Én se kaptam. Felhívtam őket, adtak hétfőre időpontot.
Van gond a rendszerben érdemes utána menni.
Toca
Beszéltünk a háziorvossal, 60év alattiakról listája sincs
Bazzani
Az meg hogy lehet? Már 1 hónapja kellene küldözgetnie arról a listáról az embereket legalább....
peterk2005
Fogalmam sincs.
De egyelőre kivárok.
Ha nem hívnak akkor 20.a után rákérdezek megint.
Bazzani
ez elég érdekes. nekem is ugye azt mondta a doktornő, hogy szerinte még hetek, mire én jövök (bár ő látott engem a listáján, és meg is erősítette)

amúgy rohadt érdekes ez az egész, anya Sárváron olt most már hónapok óta és azt mondta, hogy minden nap végén lasszózgatni kell az embereket, hogy el tudják oltani a felbontott pakkokat. mondta, hogy nekem is tudna bármikor adni, ha 30 percen belül ott tudnék lenni, amikor szól.

amúgy ha összedobjuk az üzemanyagot, akkor 5 embert tudok vinni! 😀
shawnka
Hogy hogy Sárváron ? Ott nincs orvos ?vagy ezt most nem értem
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 277 — Így remélem megfelelek nektek.....
Én benzinpénz nélkül leviszek shawnkán kívül még 2 embert, ha van jelentkező (céges autó és hogy hátul se szorongjon azért senki)
r.baggio
Én is szívesen 😉 , ha azon múlik, van kisbusz, nekem az első oltás már megvan 😛 S túl is estem rajta. Csak szóljatok 😊

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 810 — no es importante
Én benzinpénz nélkül leviszek shawnkán kívül még 2 embert, ha van jelentkező (céges autó és hogy hátul se szorongjon azért senki)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 783 — a new hope (again)
Nemtudom hogy van ez, ma amikor mi voltunk szegeden oltatni akkor annak a 30-40 embernek akikkel együtt vártunk azoknak a 90% legalább max 30as/40es volt. De ahogy elnéztem a többi várót mikor mentünk fel/le a lépcsőn azoknak is.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
71k fo kapta meg tegnap az elso oltast. Jovo het kozepeig meglesz tutira a 3M elso oltasos emberke...kivancsi vagyok mit kotnek majd ehhez nyitas fronton...
Beki
Én meg decemberben regisztrálva krónikus betegként mégcsak hívva sem vagyok.
Vicc.
Május közepéig remélem megkapom, mert versenyez a lányom és szerintem ehhez fogják kötni a jelenlétet.
Bazzani
Én se kaptam. Felhívtam őket, adtak hétfőre időpontot.
Van gond a rendszerben érdemes utána menni.
Toca
Beszéltünk a háziorvossal, 60év alattiakról listája sincs
Bazzani
Az meg hogy lehet? Már 1 hónapja kellene küldözgetnie arról a listáról az embereket legalább....
peterk2005
Fogalmam sincs.
De egyelőre kivárok.
Ha nem hívnak akkor 20.a után rákérdezek megint.
Bazzani
ez elég érdekes. nekem is ugye azt mondta a doktornő, hogy szerinte még hetek, mire én jövök (bár ő látott engem a listáján, és meg is erősítette)

amúgy rohadt érdekes ez az egész, anya Sárváron olt most már hónapok óta és azt mondta, hogy minden nap végén lasszózgatni kell az embereket, hogy el tudják oltani a felbontott pakkokat. mondta, hogy nekem is tudna bármikor adni, ha 30 percen belül ott tudnék lenni, amikor szól.

amúgy ha összedobjuk az üzemanyagot, akkor 5 embert tudok vinni! 😀