Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 149 — nabege2@yahoo.com
britek 20 millió oltást lezavartak
hogy sikerült?
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 533 — The Mathematician
Nem tudom az oltástéma mellé mennyire fér el, de brutális emelkedés indult meg vagy másfél hete.. Számításaim szerint két hét múlva megint hivatalosan is 200 felett lehet a napi elhunytak száma.
Szokol
beszéltük is a héten hogy gond van azzal hogy a számok megindultak felfelé és emiatt kurva nehéz lesz nyitni 15.e után
Negritis
nem kell nyitni márciusban. Nem szabad.
Amadeus
egyetértek
de ugye nem véletlen hogy 16.áig lett csak meghosszabbítva a "semmi"

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Nem tudom az oltástéma mellé mennyire fér el, de brutális emelkedés indult meg vagy másfél hete.. Számításaim szerint két hét múlva megint hivatalosan is 200 felett lehet a napi elhunytak száma.
Szokol
beszéltük is a héten hogy gond van azzal hogy a számok megindultak felfelé és emiatt kurva nehéz lesz nyitni 15.e után
Negritis
nem kell nyitni márciusban. Nem szabad.
több mint 5 éve
Szokol

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Szokol
hurrá
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 087 — #NoStress
így kell a narratívát megfordítani; most már egyenesen az az ember az okozója a harmadik hullámnak, aki fel mer tenni egy-két kérdést
r.baggio
Szerinted ki az okozója, ha nem a sok felelőtlen agyhalott??
Orbán? Merkel? Johnson?
Azért kurva egyszerű világ lenne, ha mindig mindenért a politikusok lennének csak felelőssek és nem az egyes emberek.
Kérdéseket hasznos feltenni mindenkor, de az nem kérdés, ha megfogalmazol egy irreleváns vagy buta állítást, és kérdőjelet teszel a végére.

Én simán elfogadom, ha valaki nem érti miért kurva mindegy, hogy mivel oltakozik, legfeljebb leírom századjára is, időm van, klaviatúrám van, hisz ebben a technokrata, szürreális, posztmodern világban úgyse dönthet semmiben, és meg akarja tartani azt az illúziót, hogy ebben mégis, vagy ugyanezen okból azt hiszi, hogy ami vele történik, azt Orbán csinálja, de legalább te, aki olvastad az összes Vonnegutot ne csinálj már úgy, mintha elhinnéd, hogy Howard W. Campbell tényleg náci volt csak mert náciként viselkedett és hasznos náci volt. A politikai kommunikáció politikai kommunikáció, nem a valóság. Kurva mindegy melyik politikusfasz mit mond.

Te simán "átláthatnál a szitán", ha nem a saját egzisztenciális sértettséged szemüvegén néznél kifele, és meglátnád saját magadat is ebben a szarviharban, és nem elégednél meg, mint megoldás azzal, hogy szapulod a kormányzatot és a Nyugati Fény mindenkori vagy a Heti Hetes legrosszabb, legdemagógabb pillanatait idézően cinikuskodsz, amit bizonyára te iróniának vagy szarkazmusnak érzékelsz, de sajna csak izzadságos nyavajgás, és nem a te kulturális nívódon vagy értelmiségi szinteden. 😕
És azon kívül, hogy kiventillálod a sérelmeid egy kis részét, mi haszna?

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 087 — #NoStress
Az a gond, hogy alig van oltás.
Egyelőre még nem ott akad meg a VISSZA A NORMÁLIS ÉLETBE eszme, hogy kevesen akarnak oltakozni, hanem ott, hogy nincs mivel.
Kínai sincs, orosz sincs.
Az elbaszott oltási terv szerint ugyanannyi adagot kap egy nyékládházi és egy terézvárosi háziorvos, annak ellenére, hogy az előbbinek mondjuk 150 az utóbbinak 1500 betege van. Így még azok nagyrészét se tudták leoltani, akik felfogják, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a nemoltás. Nem állnak hegyekben a keleti vakcinák, és nem az a helyzet, hogy mindenki várja a nyugatit. Lehet, hogy ez lesz majd nyárra, de most mindegyikből kevés van.

Meddig lehet reálisan lezárni egy országot?
csi77
Erre egyszerű a válasz: ameddig szükséges.

Ami most zajlik Európában, hogy ugyan nincs teljes zárás, de ami van, az kb. senkinek se jó, az kibaszott gáz.
Nem jó a vírusvédekezés szempontjából, túl nyitott, mert úgy terjed a vírus, hogy veszélyezteti az eü-ellátást egyre több helyen.
És nem jó a gazdaság szempontjából, mert túl zárt, a turizmustól kezdve vendéglátáson, kereskedelmen át rendezvényszervezésig, -technikáig leirt mindent.
Nem mindig és nem mindenben az arany középút a leghasznosabb.
Ezt nem fogja fel se az EU, se az USA vezetése, de még Orbán se igazán. Az arany középút elve Átlagisztánban működik, a jelenlegi extrém helyzetünkben nyilvánvalóan nem.

több mint 5 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
De hova tűnt Charlie Firpo? Az előbb volt itt egy hozzászólása, szerettem volna reagálni....
csi77
a lényeg az volt, hogy aki nem tolna be azonnal bármilyen vakcinát, az hangulatkeltő dk-s
r.baggio
el tudom fogadni ezt az álláspontját, bár ugye ő is ugyanolyan hangulatkeltő módon idegből írt
talán a gyűlölködjünkbe el is fért volna
Negritis
Na pont ezért vettem le, mert úgysem értenétek.
Ahogy karigeri sem érti, hogy nincs másfélmillió potya Moderna oltóanyag.
A különbség, hogy ő és a demokrácia szabadságszobra politikusok, döntési helyzetben vagy leendő döntési helyzetben. Meg követőkkel, akik elhiszik nekik.

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 824 — no es importante
De hova tűnt Charlie Firpo? Az előbb volt itt egy hozzászólása, szerettem volna reagálni....
csi77
a lényeg az volt, hogy aki nem tolna be azonnal bármilyen vakcinát, az hangulatkeltő dk-s
r.baggio
el tudom fogadni ezt az álláspontját, bár ugye ő is ugyanolyan hangulatkeltő módon idegből írt
Negritis
így kell a narratívát megfordítani; most már egyenesen az az ember az okozója a harmadik hullámnak, aki fel mer tenni egy-két kérdést

HOL VAN MÁR A TÖRÖK VAKCINA?! mennék oltakozni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
csi77
r.baggio

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 824 — no es importante
csi77

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 304 — beers & Packers
Jelentem: a Városliget megtelt. Volt szerencsénk találkozni a Gődény-féle tüntetők utóvédjével, kb. ötvenen gyűltek a Vajdahunyad váránál. Sütött róluk, hogy átlátnak a szitán, nem hagyják magukat beetetni a vírusmaszlaggal.
Nem kívánom a halálukat. Megelégszem azzal, ha néhányan közülük pár órára lélegeztetőgépre kerülnek. (Aztán épüljenek fel.)

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 259 — Bears & Illinois fan

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 075
"Akkor a főnök nem utazhat szabadon Lengyelországba mert ők csak az eu engedélyezésű oltásokat fogadják el.A gazok."

Orban Viktor megkapta az oltast.az egyik komment onnan.
YoungZeeZee
Január végén még úgy volt, hogy kivárja a sorát:
"a kormány tagjai dönthettek volna úgy, hogy első helyen oltatják be magukat, de kivárják a sorukat"
 koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-jovo-het-elejetol-kezdodik-regisztracio-alapu-oltas
December vége:
"Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül.
A Fidesz pedig azt válaszolta, hogy szerintük a politikusoknak a sor végén kell állniuk.
"
 www.portfolio.hu/gazdasag/20201230/koronavirus-kiderult-mikor-oltatja-be-magat-orban-viktor-463460
nagylaza
Szerintem az Operatív Törzs (egyéb védekezésben részt vevő) miatt kapták meg mivel a 4. kategóriát is elkezdték oltani:

Rendvédelmi szervek 83 000
Honvédelmi szervek 25 155
Egyéb védekezésben részt vevő 1 000

Ez egyébként a legkisebb baj, sőt, álságos politikai húzásnak tartom, hogy csak most kapták meg (ha most, szerintem már végig oltoták őket de ez most mindegy). Konkrétan a közjogi méltóságokat, a kormányzati tisztviselőket és a parlamenti képviselőket kellett volna először oltani az egészségüggyel párhuzamosan. Ugyanis amíg a családjának persze nagyon fontos a 87 éves Mari néni de az ország szempontjából kicsit fontosabb a kormány és parlamenti képviselők megléte a jogfolytonosság és az ország működőképessége szempontjából. Dehát egy posztmodern korban nyilván ezt nem lehetett volna megmagyarázni az istenadtának.
MC12
vagy csak megszolalt vegre a lelkiismeretuk, hogy beismerjek pont annyit ernek ennek az orszagnak mint az arva mari neni
thanos0
A lelkiismeretük.

😂😂😂😂😂

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
riley South Alabama Jaguars 66 — .
"Akkor a főnök nem utazhat szabadon Lengyelországba mert ők csak az eu engedélyezésű oltásokat fogadják el.A gazok."

YoungZeeZee
"a kormány tagjai dönthettek volna úgy, hogy első helyen oltatják be magukat, de kivárják a sorukat"
 koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-jovo-het-elejetol-kezdodik-regisztracio-alapu-oltas
December vége:
A Fidesz pedig azt válaszolta, hogy szerintük a politikusoknak a sor végén kell állniuk.
"
 www.portfolio.hu/gazdasag/20201230/koronavirus-kiderult-mikor-oltatja-be-magat-orban-viktor-463460
nagylaza
Szerintem az Operatív Törzs (egyéb védekezésben részt vevő) miatt kapták meg mivel a 4. kategóriát is elkezdték oltani:

Ez egyébként a legkisebb baj, sőt, álságos politikai húzásnak tartom, hogy csak most kapták meg (ha most, szerintem már végig oltoták őket de ez most mindegy). Konkrétan a közjogi méltóságokat, a kormányzati tisztviselőket és a parlamenti képviselőket kellett volna először oltani az egészségüggyel párhuzamosan. Ugyanis amíg a családjának persze nagyon fontos a 87 éves Mari néni de az ország szempontjából kicsit fontosabb a kormány és parlamenti képviselők megléte a jogfolytonosság és az ország működőképessége szempontjából. Dehát egy posztmodern korban nyilván ezt nem lehetett volna megmagyarázni az istenadtának.
MC12
vagy csak megszolalt vegre a lelkiismeretuk, hogy beismerjek pont annyit ernek ennek az orszagnak mint az arva mari neni
több mint 5 éve

YoungZeeZee
sose tudják meg:

Magyar Közlöny, tegnap:
3. A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosítása
4. § A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.)
a) 3. § (1) bekezdésében az „az EESZT útján haladéktalanul továbbítja” szövegrész helyébe az „az EESZT útján
a védőoltás típusa kivételével – haladéktalanul továbbítja” szöveg,
b) 3. § (2) bekezdés a) pontjában a „fertőzésből történő felgyógyulásának dátumát” szövegrész helyébe a „2. §
(1) bekezdés g) pontja szerinti adatot, valamint az igazolvány érvényességi idejének adatát” szöveg,
c) 3. § (2) bekezdés b) pontjában a „gyógyult személy útlevelének” szövegrész helyébe a „gyógyult személy
nevét, útlevelének” szöveg
lép.
5. § Hatályát veszti az R2.
a) 2. § (1) bekezdés e) pontjában a „valamint a védőoltás típusát,” szövegrész,
b) 4. § (3) bekezdés c) pontjában a „védőoltás típusát,” szövegrész.
Teabee
Ebből - jelen állás szerint - számomra az következik, hogy a magyar oltási igazolást csak Magyarországon fogják elfogadni, sehol máshol az EU-ban.
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 069 — Слава Україні! Героям слава!
 www.youtube.com/watch?v=b1WBqnV25aw

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 395

YoungZeeZee
December vége:
"
nagylaza

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Múltidéző:
„Ha a kormány azt szeretné, hogy (...) a lehető legtöbb ember oltassa be magát, akkor ehhez a közbizalmat is meg kellene szereznie. Ez nem megy titkolózással.”
Simicskó István Magyar Hírlap 2009.11.27.
„Az emberek a mai napig bizonytalanságban vannak: a nyilvánosság elől elhallgatnak rendkívül fontos információkat a Magyarországon lévő oltóanyag mennyisége és minősége kapcsán, mindenfajta híresztelések és kérdések, kételyek merülnek fel. Ilyen helyzetben ez megengedhetetlen.” Szijjártó Péter 2009 július
Klaci79
Szijjártót már én is idéztem a minap. Van még bőven:
„A kormány nyaral, a járvány terjed”.
Pesti Imre sajtótájékoztató 2009. 07.30.

„Igazi pancser kormányról van szó. Vajon van-e büntetőjogi felelőssége akkor, amikor esetleg emberek fognak meghalni, vagy maradandó károsodást szenvedni, mert nem kapják meg idejében a védőoltást?”
Pesti Imre TV2, Tények 2009.08.05.

Mikola István, Kósa Lajos és Rácz Róbert fideszes képviselők tiltakoztak tegnap amiatt, hogy Oláh Lajos (MSZP) környezetvédelmi államtitkár ajánlásával jelent meg Hajdú-Bihar megyében az ÁNTSZ H1N1 vírus elleni kiadványa. Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa az egészségügyi bizottság ülése előtt arra szólította fel az országos tiszti főorvost és hivatalát, járjon el, hogy kiadványaikban ne jelenhessenek meg politikaikampány-ízű hirdetések, ez ugyanis megengedhetetlen, botrányos és árt az influenzaügynek.
Magyar Hírlap 2009.10.08.

„Nem oltattam be magam, és nem is fogom.”
Navracsics Tibor Népszabadság 2009. 11.02.

„Nem oltattam be magam, és nem is fogok kérni védőoltást. Még soha nem adattam be magamnak, de arra sem emlékszem, hogy influenzás lettem volna. Megelőzéspárti vagyok, fokozni kell a kézi fertőtlenítőszerek és a tisztítószerek használatát, különösen az óvodákban-iskolákban és más közösségi helyeken.”
Pelczné Gáll Ildikó Népszabadság 2009. 11.02.
Bővebben:
 168.hu/itthon/h1n1-no-comment-115103
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 257 — Invisible man

YoungZeeZee
December vége:
"
nagylaza
Tehát remélem mindenki egyetért abban, hogy Vitya meg a családja az első volt aki itthon megkapta az oltást és nem a kínait. Nem gond csak kár kampányolni a keletiek mellett meg hogy kivárja a sorát.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Durva tüntike volt ez is...
 444.hu/2021/02/28/tobb-mint-ezren-tuntetnek-a-hosok-teren-a-jarvanyugyi-intezkedesek-ellen

Lélegeztetőgépen levők száma durván emelkedni kezdet...
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 891
Múltidéző:
„Ha a kormány azt szeretné, hogy (...) a lehető legtöbb ember oltassa be magát, akkor ehhez a közbizalmat is meg kellene szereznie. Ez nem megy titkolózással.”
Simicskó István Magyar Hírlap 2009.11.27.
„Az emberek a mai napig bizonytalanságban vannak: a nyilvánosság elől elhallgatnak rendkívül fontos információkat a Magyarországon lévő oltóanyag mennyisége és minősége kapcsán, mindenfajta híresztelések és kérdések, kételyek merülnek fel. Ilyen helyzetben ez megengedhetetlen.” Szijjártó Péter 2009 július
több mint 5 éve
Most azért látható az ellenzéki pillanatpolitizálás (is) mekkora öngól volt. Alig pár napja még a nyitásért kampányoltak a felelős ellenzéki emberek, csakis a szavazatokért. Most miért vannak kussban ez ügyben? Vagy még nyitni szeretnének továbbra is? Esetleg most már nem fér rá az arcokra hogy kiálljanak nagyokat mondani? Sose fogom ezt megérteni, miért nem lehet transzparens és őszinte politizálást folytatni, miért kell állandóan napraforgót tolni. Lehet nem kerül hatalomra, vagy tudja megtartani, bár kétlem, mert az őszinteség és következetesség azért nyerő lenne a többségnél.
topin
Mert a politikus eleve nem őszinte.
Nem a kormánypárti, vagy az ellenzéki, hanem semelyik.
Hiszen politikus.
Ráadásul hosszútávon pluszEV hazudni, hisz csak egy igazság van, de hazugságból végtelen sok, abból könnyebb kommunikációsan megfelelőt találni.
Gyurcsány, Orbán többször hazudik, mint nem, jól hazudik, és ők a két "legjobb" politikus, és az is őket igazolja, hogy az 1990 óta eltelt 31 évből csak 11 olyan van, amikor nem egyiküké a legfőbb közhatalom, ráadásul az elmúlt 23-ból csak 3! Ez meggyőző adat.

Egyébként én azt gondolom, hogy Orbán is, és az összes EU-s vezető is kockáztatott márciusban is, szeptemberben is, mert arra játszottak, hogy a gazdaságot kell védeni, menteni, és az emberi életek pótolhatóak, pártízezer halottat be kell vállalni. (Most arról írok, ami valójában történik, nem arról amit politikailag kommunikálnak, hisz hazudnak mindenhol.)
És hát nem jött be.
Basztak rendes zárást csinálni, mint Vietnám, Bhután, Új-Zéland. Egész Európa beszopta.
Hiába volt ez a döntés, így se sikerül a gazdaságot menteni, így is elkerülhetetlen egy brutál nagy összeomlás, válság, de "jó lapjuk volt, így játszották meg, de bukták a 70-30-at."
Pókerhasonlattal: AK-val inkább AQ ellen mentek allinbe, mint TT ellen, de ez se garancia a sikerre, a 30% jött be, miszerint sok a halott és a gazdaságot se sikerül megmenteni.
Kár.
Sobri Jóska
De ameddig a lakosság alig 30 % a regisztrált az oltásra, és ezek nagy része csak az EU s vakcinát akarja beadatni magában mert nem bíznak az oroszban meg a kínaiban, addig sokat nem érnek vele hogy abból sok lesz, ha nincs kinek beadni.
kapitnono
Ha ez így lenne, akkor már kapnám végre a Sputnyikomat, amit alig várok, vagy a Kínait, amit (amióta rommá fikázzátok itt, illetve olyan sokan mindenhol máshol) beadatnék első pillanatban. De 28 évesen, koronán szerencsére semmi gonddal túl, megfelelő táplálkozással, sportolással, életmóddal, ismert betegség nélkül sehoo nem vagyok még a sorban. Tehát nem, nem csak a nyugati megy. Ha így lenne, már hívtak volna, hogy mehetek szuratni.
kristóf17
De látod, itt a nagy összemosás.
Senki vagy a nagy része nem azt mondta, hogy kínai plane orosz start.
Csak aggalyunkat fejeztük ki, hogy nem EUs processzalt engedélyeztetés volt.
Ez később majd kiderül, hogy jogos vagy nem jogos, de ahogy te is donthetsz, úgy mi is.
Nekem nem az a félelmem, hogy a vakcina megöl vagy megbetegít bárkit. Én attól felel, hogy nem hasznos és hamis adatok alapján fogunk nyitni.
Mondjuk perpill inkább lennénk már ott.
Toca
Ez kb olyan, mint amikor Orbán a K rádióban kijelenti, hogy az ellenzék oltásellenes! Kérem szépen, ma itt tartunk, hogy ha valaki fenntartásokkal van 1-2 oltással szemben, mert nincs olyan engedélye, mint a többinek, az oltásellenes. Kb itt a fórumon is ezt kapjuk, de nem lehet ezen csodálkozni, ha ez folyik ki a m.elnök száján is 😕
Klaci79
Gyurcsány!
 www.origo.hu/itthon/20210228-kovacs-zoltan-a-baloldal-tudatosan-felrevezeti-a-kozvelemenyt.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
Ez is a balos kavarás része:
 telex.hu/koronavirus/2021/02/27/moderna-vakcina-rendeles-kormany
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 145 — WHO DAT!!!!
Az igen, üres vakcinákkal oltani 😀 Legalább valami sóoldatot raktak volna bele, nem lett volna annyira feltűnő

index.hu/kulfold/2021/02/28/koronavirus-koronavirus-a-vilagban-oltas-vakcina-atveres-brazilia/