Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
De ne politizáljunk!Ha már a demokrácia felkent nagyasszonya is aggódik, akkor foglalkozni kell a témával!
m.hvg.hu/kkv/20210227_Azert_nem_rendelt_a_kormany_a_Moderna_vakcinajabol_mert_dragallta
r.baggio
Én megtettem, febr. 19-i táblázat (govinfo + portfolio, nyilván hazudnak) szerint 39 600 adag Moderna jött be addig a lekötött 1millió 700ezerből. Ez egy nagyszerű tempó, szerintem ha még 100milliót rendelne a kormány, akkor nyárra ideérne félmillió. 23-án is még 39 600 adag, aztán csütörtökön jött végre Moderna.
Én is szeretek rendelni, mindig azt mondtam a haveroknak: duplaannyi korsó sört rendelek, majd meg is kapjátok, majd. De most ide a ti maradékotokat!
De ne politizáljunk.
Szerkesztette: Charlie Firpo
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
Most azért látható az ellenzéki pillanatpolitizálás (is) mekkora öngól volt. Alig pár napja még a nyitásért kampányoltak a felelős ellenzéki emberek, csakis a szavazatokért. Most miért vannak kussban ez ügyben? Vagy még nyitni szeretnének továbbra is? Esetleg most már nem fér rá az arcokra hogy kiálljanak nagyokat mondani? Sose fogom ezt megérteni, miért nem lehet transzparens és őszinte politizálást folytatni, miért kell állandóan napraforgót tolni. Lehet nem kerül hatalomra, vagy tudja megtartani, bár kétlem, mert az őszinteség és következetesség azért nyerő lenne a többségnél.
több mint 5 éve
A keresztapában is így csinálnák, minek kérdezed?De ne politizáljunk!amúgy a kínai nem drágább?
m.hvg.hu/kkv/20210227_Azert_nem_rendelt_a_kormany_a_Moderna_vakcinajabol_mert_dragallta
r.baggio
Negritis

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
De ne politizáljunk!amúgy a kínai nem drágább?
r.baggio
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Sajnos félek, hogy most nagy baj lesz, de az emberek elengedték. Most olvastam fb-n, hogy zárnák a plázákat, iskolákat, erre kb mindenki elküldte a hölgyet a rákba. Van benne önzőség, van benne pénztelenség, van benne már hitetlenkedés is.Dehát tavaly március óta tudható, hogyha nincs teljes zárás jön a baj.
NB2
Mi az, ami most újdonság?!
több mint 5 éve
De ne politizáljunk!m.hvg.hu/kkv/20210227_Azert_nem_rendelt_a_kormany_a_Moderna_vakcinajabol_mert_dragallta

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Sajnos félek, hogy most nagy baj lesz, de az emberek elengedték. Most olvastam fb-n, hogy zárnák a plázákat, iskolákat, erre kb mindenki elküldte a hölgyet a rákba. Van benne önzőség, van benne pénztelenség, van benne már hitetlenkedés is.
több mint 5 éve
Szia clbass!Lent írtam, én és családom nemrég voltunk, a családban is volt sok beteg már, és a baráti körben, de szinte mindenki megúszta a könnyebb, megfázás-szerűvel, bár a januári ledőlések erősebbek voltak. Én pedig megszenvedtem, és a mai napig érzem.
Nálunk a baráti körben sportoló lányt vizsgálnak, novemberben volt beteg, még mindig nem jött rendbe, pedig minden lelete negatív. A kicsiken mindenhol szinte tünetmentesen ment át, nálunk 10 éves fiamról most, utólag derült ki, hogy volt benne vírus.
Szerintem nem vékony jégen járunk, hanem repedezetten, és igenis KELL az ingyen parkolás, mert így is majdnem az ölemben ülnek a tömegközlekedésen az emberek, pedig ha tudnák, hogy az Alien bennem volt, ugranának szanaszét. Így nekem kell nagyon figyelnem.
De persze biztos jó az valakinek, ha az egyre rosszabb helyzetet kritizálja (én várom, de nem látom, olvasom, hallom a jó megoldást). Majdcsak előjön az aranyággal.
Nehéz ez az egész egy alapvetően önző, énközpontú világszemléletre épülő társadalomban, ahol most kizárólag a közösség érdekeit kellene nézni. Különben mindannyian bajban leszünk (vagyunk?).
Szerkesztette: Charlie Firpo
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
Szerintem van az a pont amikor inkább fület-farkat be kellene húzni!Vérlázítónak tartom, hogy még mindig a politikai csatározás megy, és még mindig vita tárgya, hogy kinek mennyire problémás a zárás, már nyitni illenék vs. baj van, alárendelem magam a döntéseknek, a közösségnek. Oltsak vs ne oltsak 😮
Rég írtam ide, de olvastam...hogy a pöcsbe nem lehet már felfogni, hogy mennyire vékony jégen táncolunk?
Még mindig van létjogosultsága az utazásnak, szórakozásnak, szegmensek bedőlésének/visszaállításának?
Az ismeretségi körötökben még senki nem halt meg? Senki nem lett komoly beteg?
Nálam egy kicsit más a helyzet...
Már több kollégám, ismerősőm elvitte ez a szar az elmúlt hetekben. Munkahelyem kb 15%-a karanténban, 5% pozitív, többen kórházban. (nem 5 fős cég)
Feleségem iskolája már a negyedik osztályt helyezi karanténba, több kolléga érintett, igazgató kórházban.
Mi most kezdjük a 4. ofisöl karanténunkat! Ezt pedig már nem úsztuk meg kontakttal 😕
Oviban épp a dajka néni lett pozitív, így a tünetes 4 éves kislányom látatlanban annak nyilvánították.
A lelkiismeretes gyermekorvosunk szombaton is elérhető volt, és beszerzési áron (5e/fő) letesztelte az egész családot garatos gyorsteszttel. Kisasszony +. Egyelőre megvan, de erősen levert, 38 °C láz, egyre több köhögés.
T mínusz egy-két nap és jövünk mi. Elkerülhetetlen...
Végül gyermekorvosunk Facebook közleménye (Dr. Soltész Andrea):
"Tisztelt Szülők!
-Tisztelt EMBEREK, akik felelősséget éreznek honfitársaik iránt!!-
Órák óta gondolkodom, hogyan írjam le, ami nekem egyértelmű, de mások számára nem mindig😟
Ez a hét is 5 munkanapból állt..Hétfőhöz képest péntekre a COVID tüneteket mutatók száma többszörösére nőtt, a tesztkéréseink napi száma a 20-hoz közelített.. 😞 Az eltelt közel 1 év alatt ennyi eset NEM fordult elő a GYEREK korúak között!!
És higgyük el, ez még csak a kezdet!
NEM vesszük komolyan!!
Október elején igazoltan COVID pozitív nagylány, most ismét pozitív PCR tesztet produkált, tünetekkel...Vajon megszűnt a fertőzésen átesés utáni természetes védettsége, vagy összeszedte a mutánsot, amivel még nem találkozott? Valószínűleg mindegy, sztem inkább az utóbbi.. DE:
- gyerekek részére még NEM LÉTEZIK beadható covid ellenes oltás! - a gyerekeknél szinte tünetmentesen zajlik/zajolhat a fertőzés, nem viseli meg őket... IGEN?...hát NEM!! Már több cikk foglalkozik a több szervrendszert érintő gyulladással, ami hetekkel, hónapokkal a lezajlott fertőzés után alakul ki,eddig még gyermek halált nem követelt, gyógyítható.. Egyre több -főleg iskolás korú- gyermeknél panaszolnak kifejezett fáradságot, hetekig tartó hőemelkedést, lázat..A gyerekek egymást fertőzik a közösségekben, mert nem vesszük komolyan a tüneteket, vagy ha ajánljuk a teszt elvégeztetését, akkor húúúú... azt mondják nagyon kellemetlen, hogy az orrukba, az agyukig ledugják a pálcát! -
csak gratulálni tudok ehhez a hozzáálláshoz! Veszélyezteti a többiek egészségét! Szívem szerint mások egészségének veszélyeztetéséért feljelenteném, ha erre lenne vmi lehetőség!
Vácott a héten több iskolai osztályt már karanténba helyeztek, szerencsére..csak az a baj, hogy mire a teszt eredménye megjön kb 4-5 nap eltelik..ha értelmes az "érintett", már értesítette a környezetét, hogy maradjon otthon, szól az orvosának, szól a közösségbe!! Tapasztalatom szerint azért az így viselkedők többségben vannak az "igen, pozitív lett, de azért a testvérei mehetnek közösségbe, ugye, hisz nekik semmiféle tünetük nincs"
Sajnos eltelt egy év és még mindig nincsenek egyértelmű szabályok, egyértelmű intézkedési folyamatok😟 Ha megnézzük az intenzív osztályokon kezelt Covidos betegek ill. az elhunytak életkorát, lementünk a 60 évre, sőt az alá.. 😞
Azt gondolom, hogy ezt a héten észlelt robbanó folyamatot CSAK megint a gyerekközösségek bezárásával lehetne megállítani!
A felnőttek pedig csak a védőoltás felvételével tudnak védekezni.. persze, hogy sok mindent még nem tudunk az oltásokról, de sok mindent már tudunk! És KELL!! Aki teheti, oltassa be magát!!
Tudom, elég össze-vissza írtam, de ez a mai nap félelemmel töltött el! Vigyázzunk egymásra, ne fásuljunk el -pedig most már egyre nehezebb "fenn-maradni"- ! MASZK-TÁVOLSÁG-FELELŐSSÉG EGYMÁS IRÁNT!
KÉREM vigyázzunk!! Ha tünetes a gyermekünk, tartsuk otthon és konzultáljunk az orvosunkkal! Ha Ő ajánlja a tesztet, akkor ne tessék már ellenkezni! A teszt megkérése, már egyenlő a karantén felvételével, amíg meg nem érkezik az eredmény! Ha pozitív az eredmény - de már az orvos által felvetett gyanu esetén is - értesítsük a gyermek közösségét, hogy a többiek is jobban figyeljenek!
Azt hiszem, csak az az ember veszi még mindig félvállról a körülöttünk zajló COVID fertőzést, akinek a családjában még nem történt emiatt tragikus eset, de sajnos egyre kevesebb az ilyen "szerencsés" ember!!
SA
/Kénytelen vagyok még egy megjegyzést tenni: a hozzászólásokat moderálom, a kifejezett személyeskedést, a politika belevivését, az oltásellenző megnyilvánulásokat törlöm ... gondolataimat figyelem felkeltésnek szántam, hogy a jelenlegi lehetőségek - amik hiányosak- mellett próbáljunk meg MI jól választani 😊SA/"
több mint 5 éve
Most akkor nem jött be az ingyen parkolás? Meg nem mi támadunk?Na hát igen, erről tehetné fel valaki végre a kemény kérdéseket, és persze nem csak itthon. Felelősséget persze kizárólag szóban vállalnak a nagy koponyák, komolyan azt se gondolja senki.
Bazzani

---
több mint 5 éve
Jó lesz...Azért ezekben mindig érzek egy kis "rezelj be mégjobban és oltasd be magad" dolgot.
www.atv.hu/belfold/20210227-szlavik-gyakrabban-kerul-korhazba-olyan-40-50-eves-ember-akinek-semmilyen-alapbetegsege-nem-volt/hirkereso
nagylaza
Ha épp nem az esetszám emelkedik akkor jön egy új mutáns vagy egyre fiatalabbak a betegek.
Most akkor nem jött be az ingyen parkolás? Meg nem mi támadunk?
több mint 5 éve
A magyar vakcina azok ellen a mutánsok ellen is fog védeni, ami még nem is létezik, és természetesen ki kell emelni hogy jobb lesz mint az EU sdex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2021%2F02%2F27%2Fkoronavirus-koronavirus-magyarorszagon-rusvai-miklos-magyar-vakcina-vakcina-oltas%2F

több mint 5 éve
Én azt olvastam, hogy hét hónapja alkudoztak.Ami fura:Nyitott kapukat döngetsz: hvg.hu/gazdasag/20210126_Sanofi_Pfizer_BioNTech_vakcina
Ha a GSK meg a Sanofi így lemaradt a fejlesztéssel, de a világ legnagyobb vakcinagyártói, ehhez mérhető kapacitással, akkor miért nem "bérgyártanak" mondjuk Pfizert?
Ők is keresnének rajta, amíg nincs kész a sajátjuk (pár hónap?), addig a "kis pénz is pénz", a Pfizer is keresne, mert megrendelése van, kapacitása nincs, így többet tudna eladni.
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 5 éve
Nálunk a sulinak készült fasza rekortános focipálya, futópálya, streetball pálya. Három nap után ellopták a cigányok, felvette a kamera.Sajnos ez is mind igaz. Nekem a szívfájdalmam, hogy bár a gyereknél minden nap elvileg testóra van, a beosztás miatt, csak hetente egyszer öltöznek át. Meg nem is látom az értelmét, hogy átöltözik rohangál fél órát, aztán visszaöltözik nap mint nap. Inkább délutánra kellenének fasza foglalkozások, de az iskolákban persze nincs max beton mindenhol. Inkább oda adnák a nagy pénzeket, a stadionok helyett.Kurva fontos lenne sztem oriasi energiakat es penzeket fektetni tomeges tudo/sziv szurovizsgalatokra.Jaja, meg mondjuk az sem ártana, ha egy kicsit többet mozognánk, egészségesebben étkeznénk, vitaminokat szednénk stb..stb... akkor talán az eü sem lenne annyira leterhelve és a saját immunrendszerünk sem..
Amikkel jobb orszagokban nagyobb aranyban elnek mar reg ota a nepek, nalunk meg kb a nyugati multik hoztak be lol.
Borbinho
De abban az országban ahol az emberek min80% még mindig hidrogénezett növényi olajokkal főz ne várjunk csodát....
gordon
Az szerintem sokat segítene, hogy gyerekkorban már mozgásra bírják az embereket.
Klaci79
Rendőr megkérdezte, hogy ugyan miért másztak át a kerítésen, szakították fel nagykéssel meg machete-vel, majd vitték haza, minek kellett az nekik?
A válasz: begyújtani.
Na bazz!
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
De itt nem ez történt:Ez már egy tök jogos felvetés. De ennek az ódiumát szerintem egyszerűen nem vállalhatod magadra. Én legalábbis biztosan nem tenném. Ha nem adatja be bármelyiket amivel az orvos hívja hogy jöjjön, és 3 hét múlva elkapja akkor magadat fogod hibáztatni hogy miért mondtad hogy ne adassa be. Ha beadatod és valami mellékhatás miatt vagy akarmi miatt baj lesz (ami bármelyik vakncinánál lehet) akkor meg azért fogod magadat hibáztatni. Úgyhogy az orvosának a kurva anyja, hogy a felelősséget le tolja az egyén szintjére. Ha fenntartása van, ne hívja fel vagy ha felhívja akkor ne legyen fenntartása és adja be. De ez egy rohadékság, hogy van itt vakcina Mari néni, de én nem tudom, hogy beadjam - e döntsön ön. Anyád. Akkor tedd le a köpenyt, és menj a szalag mellé.Ezt nem lehet megcsinálni. A polgárok felnőtt emberek, nem teheti meg az orvos, hogy a betege regisztrált, ő meg szó nélkül ignorálja a regisztrációt, mondván, hogy szerinte neki az adott vakcina nem jó.
MC12
Azt tudja az orvos csinálni, amit csinál is: felhívja, hogy lehet oltani X-el, aztán elmondja, hogy az X-et szerinte érdemes-e beadni. És a páciens dönt az orvos tanácsa alapján. Ezért is kellene eljutni oda, hogy van egy minimum elvárható információ, amit minden forgalomban levő vakcináról tudhat az orvos. Ez a minimum elvárható információ a transzparens, elérhető teszt eredmények, AMIRE alapozva az adott ország (vagy közösség) egészségügye kiállítja az ideiglenes engedélyt. A dolog azért bosszantó, mert NEM AZ IDŐN múlik. Nem azért nincs elég információ a kínairól, mert pandémia van, nincs rá idő, muszáj pörögni. Lett volna bőven idejük már nyilvánosságra hozni minden elérhető teszt adatot. Valamiért mégse tették, teszik.
És sokadjára is leírom, ez nem egyéni szoc. probléma. Ott van lejjebb linkelve a hír, hogy az EU-s országokban az Astra vakcina is áll a hűtőkben, mert az emberek nem bíznak eléggé benne, alacsonynak tartják a hatékonyságát. És nem tudod deresre húzni őket, hogy tessék menni, kötelező. És minden nem beadott vakcina egy olyan embert jelent, aki potenciálisan fertőződhet, fertőzhet, ami tolja odébb a járvány végét, terheli az egészségügyet, ezért normál betegek is ráb*sznak stb. Na ezért kellene MINDENT megtenni, hogy lehetőleg minden vakcinában annyira bízzon a lakosság, amennyire csak lehetséges. Ezt semmiképpen nem segíti, ha kutyafuttásban, gyárlátogatással engedélyezik a vakcinát, aztán nincs róla elérhető infó csak annyi, hogy a főni azt akarja magának beatatni.
(Megjegyzem, biztos vagyok benne, hogy kár volt azzal is reklámozni, hogy Orbán azt adatja, mert kontra-produktív. Nem viccelek. A magyarok szűk fele ugyan meg van veszve érte, ha választásról van szó, de amúgy pontosan érzi/tudja, hogy mennyire lehet megbízni a szavában, és ilyen helyzetekben ez az erősebb. Mint az oroszoknál Putyinéban. Ő Orbánnál is sokkal népszerűbb otthon, de ő se tudja hatökrös szekérrel se odavonszolni a népet hogy beszúrják. Ilyen szempontból nincs legitimitásuk a politikusoknak. Jobb lett volna valami kommersz celebbel hirdetni. Azok után, hogy az adatok transzparensek persze.)
peterk2005
"Háziorvosa azt mondta ő nem szívesen adja be akárkinek." Kvázi átadta a döntést, egyáltalán nem tanácsolt semmit. Beadjuk Mari néni?
Ha az orvos azt mondja, hogy van kínaim, de nem javaslom a beadását mert önnek ez és ez a baja és ezért nem jó, az oké, ha ezekután is be akarja adatni akkor az a páciens felelőssége onnantól.
De a "nem szívesen adom be akárkinek" az a felelősség-megúszás tökéletes és undorító példája. Na most a néninek vagy be lehet adni vagy nem. Ha nem lehet, akkor minek hívta fel? Ha be lehet, akkor meg ez a privát véleménye amit legyen kedves és tartson meg magának. De még az is tisztességesebb, ha azt mondja, hogy "Mari néni be lehet ezt magának adni papíron, de nem javaslom mert a kínainak nem tudjuk a 3. fázis eredményét stb. és én nem bízok benne" - de annyira gyáva az orvos, hogy ezt sem meri mondani. Inkább letolja a felelősséget - bármi féle kapaszkodó nélkül. A magyar társadalom leképződése kicsiben.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Ami fura:Nyitott kapukat döngetsz: hvg.hu/gazdasag/20210126_Sanofi_Pfizer_BioNTech_vakcina
Ha a GSK meg a Sanofi így lemaradt a fejlesztéssel, de a világ legnagyobb vakcinagyártói, ehhez mérhető kapacitással, akkor miért nem "bérgyártanak" mondjuk Pfizert?
Ők is keresnének rajta, amíg nincs kész a sajátjuk (pár hónap?), addig a "kis pénz is pénz", a Pfizer is keresne, mert megrendelése van, kapacitása nincs, így többet tudna eladni.
Sobri Jóska

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
jaja. okosan megmondták, hogy minden gyereknek napi egy tornaóra, csak az nem jutott eszükbe, hogy ehhez nem mindenhol van meg az infrastruktúra (sőt, igazából sehol sincs).Sajnos ez is mind igaz. Nekem a szívfájdalmam, hogy bár a gyereknél minden nap elvileg testóra van, a beosztás miatt, csak hetente egyszer öltöznek át. Meg nem is látom az értelmét, hogy átöltözik rohangál fél órát, aztán visszaöltözik nap mint nap. Inkább délutánra kellenének fasza foglalkozások, de az iskolákban persze nincs max beton mindenhol. Inkább oda adnák a nagy pénzeket, a stadionok helyett.Kurva fontos lenne sztem oriasi energiakat es penzeket fektetni tomeges tudo/sziv szurovizsgalatokra.Jaja, meg mondjuk az sem ártana, ha egy kicsit többet mozognánk, egészségesebben étkeznénk, vitaminokat szednénk stb..stb... akkor talán az eü sem lenne annyira leterhelve és a saját immunrendszerünk sem..
Amikkel jobb orszagokban nagyobb aranyban elnek mar reg ota a nepek, nalunk meg kb a nyugati multik hoztak be lol.
Borbinho
De abban az országban ahol az emberek min80% még mindig hidrogénezett növényi olajokkal főz ne várjunk csodát....
gordon
Az szerintem sokat segítene, hogy gyerekkorban már mozgásra bírják az embereket.
Klaci79
nálunk is 22 osztály van az iskolában, tehát ugye átlagban mindenkinek minden nap sorra kellene kerülnie. na ezt kéne úgy elosztani, hogy van egy kis konditerem, egy tornaterem, meg az udvar... lenne, de most a két pálya közül az egyiken könnyűszerkezetű sátrat húznak fel, ami miatt a másikra meg az építési cuccokat tették le.
egy huszárvágással megoldották, leszerződtek a KMH-val meg a kerületi uszodával, egyik napra összeszervezik úgy, hogy odaút-edzés-visszaút, azzal 3 tornaóra ki is esett.
illetve ez volt 1-3. évfolyamon, egészen tavaly márciusig, azóta talán kimennek az udvarra, már amikor lehet.
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Mai töprengés:A baráti családban csak a 2 éves kissrác pozitiv ,8 éves lánytesó(akinek az osztálya lett kontakt) anya apa nem. OMSZ virusponton két fázisban tesztelve.
De mindenkin volt egy kis tünet fáradság köhögés stb.
több mint 5 éve
cserébe a legtöbb alsós már túlsúlyos és remek étkeket fogyaszt.Sajnos ez is mind igaz. Nekem a szívfájdalmam, hogy bár a gyereknél minden nap elvileg testóra van, a beosztás miatt, csak hetente egyszer öltöznek át. Meg nem is látom az értelmét, hogy átöltözik rohangál fél órát, aztán visszaöltözik nap mint nap. Inkább délutánra kellenének fasza foglalkozások, de az iskolákban persze nincs max beton mindenhol. Inkább oda adnák a nagy pénzeket, a stadionok helyett.Kurva fontos lenne sztem oriasi energiakat es penzeket fektetni tomeges tudo/sziv szurovizsgalatokra.Jaja, meg mondjuk az sem ártana, ha egy kicsit többet mozognánk, egészségesebben étkeznénk, vitaminokat szednénk stb..stb... akkor talán az eü sem lenne annyira leterhelve és a saját immunrendszerünk sem..
Borbinho
gordon
Klaci79
több mint 5 éve
Fater becsippelve, kinai elso kor. Rizsfogyasztas nem ugrott meg, nem sargult be, szeme nem ferde, sörözik.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Sajnos ez is mind igaz. Nekem a szívfájdalmam, hogy bár a gyereknél minden nap elvileg tesióra van, a beosztás miatt, csak hetente egyszer öltöznek át. Meg nem is látom az értelmét, hogy átöltözik rohangál fél órát, aztán visszaöltözik nap mint nap. Inkább délutánra kellenének fasza foglalkozások, de az iskolákban persze nincs max beton mindenhol. Inkább oda adnák a nagy pénzeket, a stadionok helyett.Kurva fontos lenne sztem oriasi energiakat es penzeket fektetni tomeges tudo/sziv szurovizsgalatokra.Jaja, meg mondjuk az sem ártana, ha egy kicsit többet mozognánk, egészségesebben étkeznénk, vitaminokat szednénk stb..stb... akkor talán az eü sem lenne annyira leterhelve és a saját immunrendszerünk sem..
Borbinho
gordon
Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Kurva fontos lenne sztem oriasi energiakat es penzeket fektetni tomeges tudo/sziv szurovizsgalatokra.Jaja, meg mondjuk az sem ártana, ha egy kicsit többet mozognánk, egészségesebben étkeznénk, vitaminokat szednénk stb..stb... akkor talán az eü sem lenne annyira leterhelve és a saját immunrendszerünk sem..
Borbinho
több mint 5 éve
Nem mindenkinek a szervezete bírja a szurit.Meg tavaly tavasszal/nyar elejen volt az egyik elso ilyen tragikus hir:Ügyvéd kollega trombózist kapott, jelenleg nem tud járni. Covidos volt.Ez kemény 😕Halason 2 iskolat mar bezartak, annyi a beteg gyerek.
www.portfolio.hu/gazdasag/20210226/tombol-a-jarvany-az-iskolakban-azonnali-bezarast-kovetelnek-a-tanarok-orban-viktortol-471648
Klaci79
Sajnos egyre tobb ismerost is elvisz ez a geci. Korhazi ismerost, aki sehogy nem tudta volna kikerulni, volt osztalytarsam anyukajat, stb 😕
Ismerosom 60eves anyukaja belehalt, az o 92 eves anyukaja otthon labon kihordta...
Amiket par kommenttel ezelott irtatok, azok is siman lehetnek covidos esetek, bizonyitottak mar, h kb mindenhol sejt szintu gyulladast okoz, erekben, tudoben, szivben, agyban.
Az lenne para, h akik most tuleltek fiatalok, azoknak 20-30 evvel lerovidul a varharo elettartamuk, es majd 50-60 eves korukban feldobjak a pacskert.
Meg akik most tuleltek 50esek, azok hopp, fube harapnak 10 ev mulva.
Oszt ha nem boncoljak fel, v nem megy szuresekre amig el (es a magyar emberrol tudjuk, h csak akkor megy orvoshoz amikor mar halalalan van) soha nem derul ki, h heges-forradasos volt a szive, tudeje, stb.
Kurva fontos lenne sztem oriasi energiakat es penzeket fektetni tomeges tudo/sziv szurovizsgalatokra.
Borbinho
Amadeus
likenews.hu/szivmegallas-miatt-halt-meg-a-22-eves-birkozo-sporttarsa-a-tragedia-ota-keptelen-edzeni/
22 eves profi sportolo...
Borbinho
több mint 5 éve
Ha már Halas...Ez kemény 😕Halason 2 iskolat mar bezartak, annyi a beteg gyerek.
www.portfolio.hu/gazdasag/20210226/tombol-a-jarvany-az-iskolakban-azonnali-bezarast-kovetelnek-a-tanarok-orban-viktortol-471648
Klaci79
Sajnos egyre tobb ismerost is elvisz ez a geci. Korhazi ismerost, aki sehogy nem tudta volna kikerulni, volt osztalytarsam anyukajat, stb 😕
Ismerosom 60eves anyukaja belehalt, az o 92 eves anyukaja otthon labon kihordta...
Amiket par kommenttel ezelott irtatok, azok is siman lehetnek covidos esetek, bizonyitottak mar, h kb mindenhol sejt szintu gyulladast okoz, erekben, tudoben, szivben, agyban.
Az lenne para, h akik most tuleltek fiatalok, azoknak 20-30 evvel lerovidul a varharo elettartamuk, es majd 50-60 eves korukban feldobjak a pacskert.
Meg akik most tuleltek 50esek, azok hopp, fube harapnak 10 ev mulva.
Oszt ha nem boncoljak fel, v nem megy szuresekre amig el (es a magyar emberrol tudjuk, h csak akkor megy orvoshoz amikor mar halalalan van) soha nem derul ki, h heges-forradasos volt a szive, tudeje, stb.
Kurva fontos lenne sztem oriasi energiakat es penzeket fektetni tomeges tudo/sziv szurovizsgalatokra.
Borbinho
hvg.hu/itthon/20210227_Lelegeztetogepre_kerult_egy_fideszes_parlamenti_kepviselo?s=hk