Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ez kb olyan, mint amikor Orbán a K rádióban kijelenti, hogy az ellenzék oltásellenes! Kérem szépen, ma itt tartunk, hogy ha valaki fenntartásokkal van 1-2 oltással szemben, mert nincs olyan engedélye, mint a többinek, az oltásellenes. Kb itt a fórumon is ezt kapjuk, de nem lehet ezen csodálkozni, ha ez folyik ki a m.elnök száján is 😕De látod, itt a nagy összemosás.Ha ez így lenne, akkor már kapnám végre a Sputnyikomat, amit alig várok, vagy a Kínait, amit (amióta rommá fikázzátok itt, illetve olyan sokan mindenhol máshol) beadatnék első pillanatban. De 28 évesen, koronán szerencsére semmi gonddal túl, megfelelő táplálkozással, sportolással, életmóddal, ismert betegség nélkül sehoo nem vagyok még a sorban. Tehát nem, nem csak a nyugati megy. Ha így lenne, már hívtak volna, hogy mehetek szuratni.De ameddig a lakosság alig 30 % a regisztrált az oltásra, és ezek nagy része csak az EU s vakcinát akarja beadatni magában mert nem bíznak az oroszban meg a kínaiban, addig sokat nem érnek vele hogy abból sok lesz, ha nincs kinek beadni.Most azért látható az ellenzéki pillanatpolitizálás (is) mekkora öngól volt. Alig pár napja még a nyitásért kampányoltak a felelős ellenzéki emberek, csakis a szavazatokért. Most miért vannak kussban ez ügyben? Vagy még nyitni szeretnének továbbra is? Esetleg most már nem fér rá az arcokra hogy kiálljanak nagyokat mondani? Sose fogom ezt megérteni, miért nem lehet transzparens és őszinte politizálást folytatni, miért kell állandóan napraforgót tolni. Lehet nem kerül hatalomra, vagy tudja megtartani, bár kétlem, mert az őszinteség és következetesség azért nyerő lenne a többségnél.Mert a politikus eleve nem őszinte.
topin
Nem a kormánypárti, vagy az ellenzéki, hanem semelyik.
Hiszen politikus.
Ráadásul hosszútávon pluszEV hazudni, hisz csak egy igazság van, de hazugságból végtelen sok, abból könnyebb kommunikációsan megfelelőt találni.
Gyurcsány, Orbán többször hazudik, mint nem, jól hazudik, és ők a két "legjobb" politikus, és az is őket igazolja, hogy az 1990 óta eltelt 31 évből csak 11 olyan van, amikor nem egyiküké a legfőbb közhatalom, ráadásul az elmúlt 23-ból csak 3! Ez meggyőző adat.
Egyébként én azt gondolom, hogy Orbán is, és az összes EU-s vezető is kockáztatott márciusban is, szeptemberben is, mert arra játszottak, hogy a gazdaságot kell védeni, menteni, és az emberi életek pótolhatóak, pártízezer halottat be kell vállalni. (Most arról írok, ami valójában történik, nem arról amit politikailag kommunikálnak, hisz hazudnak mindenhol.)
És hát nem jött be.
Basztak rendes zárást csinálni, mint Vietnám, Bhután, Új-Zéland. Egész Európa beszopta.
Hiába volt ez a döntés, így se sikerül a gazdaságot menteni, így is elkerülhetetlen egy brutál nagy összeomlás, válság, de "jó lapjuk volt, így játszották meg, de bukták a 70-30-at."
Pókerhasonlattal: AK-val inkább AQ ellen mentek allinbe, mint TT ellen, de ez se garancia a sikerre, a 30% jött be, miszerint sok a halott és a gazdaságot se sikerül megmenteni.
Kár.
Sobri Jóska
kapitnono
kristóf17
Senki vagy a nagy része nem azt mondta, hogy kínai plane orosz start.
Csak aggalyunkat fejeztük ki, hogy nem EUs processzalt engedélyeztetés volt.
Ez később majd kiderül, hogy jogos vagy nem jogos, de ahogy te is donthetsz, úgy mi is.
Nekem nem az a félelmem, hogy a vakcina megöl vagy megbetegít bárkit. Én attól felel, hogy nem hasznos és hamis adatok alapján fogunk nyitni.
Mondjuk perpill inkább lennénk már ott.
Toca
több mint 5 éve
De látod, itt a nagy összemosás.Ha ez így lenne, akkor már kapnám végre a Sputnyikomat, amit alig várok, vagy a Kínait, amit (amióta rommá fikázzátok itt, illetve olyan sokan mindenhol máshol) beadatnék első pillanatban. De 28 évesen, koronán szerencsére semmi gonddal túl, megfelelő táplálkozással, sportolással, életmóddal, ismert betegség nélkül sehoo nem vagyok még a sorban. Tehát nem, nem csak a nyugati megy. Ha így lenne, már hívtak volna, hogy mehetek szuratni.De ameddig a lakosság alig 30 % a regisztrált az oltásra, és ezek nagy része csak az EU s vakcinát akarja beadatni magában mert nem bíznak az oroszban meg a kínaiban, addig sokat nem érnek vele hogy abból sok lesz, ha nincs kinek beadni.Most azért látható az ellenzéki pillanatpolitizálás (is) mekkora öngól volt. Alig pár napja még a nyitásért kampányoltak a felelős ellenzéki emberek, csakis a szavazatokért. Most miért vannak kussban ez ügyben? Vagy még nyitni szeretnének továbbra is? Esetleg most már nem fér rá az arcokra hogy kiálljanak nagyokat mondani? Sose fogom ezt megérteni, miért nem lehet transzparens és őszinte politizálást folytatni, miért kell állandóan napraforgót tolni. Lehet nem kerül hatalomra, vagy tudja megtartani, bár kétlem, mert az őszinteség és következetesség azért nyerő lenne a többségnél.Mert a politikus eleve nem őszinte.
topin
Hiszen politikus.
Ráadásul hosszútávon pluszEV hazudni, hisz csak egy igazság van, de hazugságból végtelen sok, abból könnyebb kommunikációsan megfelelőt találni.
Gyurcsány, Orbán többször hazudik, mint nem, jól hazudik, és ők a két "legjobb" politikus, és az is őket igazolja, hogy az 1990 óta eltelt 31 évből csak 11 olyan van, amikor nem egyiküké a legfőbb közhatalom, ráadásul az elmúlt 23-ból csak 3! Ez meggyőző adat.
Egyébként én azt gondolom, hogy Orbán is, és az összes EU-s vezető is kockáztatott márciusban is, szeptemberben is, mert arra játszottak, hogy a gazdaságot kell védeni, menteni, és az emberi életek pótolhatóak, pártízezer halottat be kell vállalni. (Most arról írok, ami valójában történik, nem arról amit politikailag kommunikálnak, hisz hazudnak mindenhol.)
És hát nem jött be.
Basztak rendes zárást csinálni, mint Vietnám, Bhután, Új-Zéland. Egész Európa beszopta.
Hiába volt ez a döntés, így se sikerül a gazdaságot menteni, így is elkerülhetetlen egy brutál nagy összeomlás, válság, de "jó lapjuk volt, így játszották meg, de bukták a 70-30-at."
Pókerhasonlattal: AK-val inkább AQ ellen mentek allinbe, mint TT ellen, de ez se garancia a sikerre, a 30% jött be, miszerint sok a halott és a gazdaságot se sikerül megmenteni.
Kár.
Sobri Jóska
kapitnono
kristóf17
Senki vagy a nagy része nem azt mondta, hogy kínai plane orosz start.
Csak aggalyunkat fejeztük ki, hogy nem EUs processzalt engedélyeztetés volt.
Ez később majd kiderül, hogy jogos vagy nem jogos, de ahogy te is donthetsz, úgy mi is.
Nekem nem az a félelmem, hogy a vakcina megöl vagy megbetegít bárkit. Én attól felel, hogy nem hasznos és hamis adatok alapján fogunk nyitni.
Mondjuk perpill inkább lennénk már ott.
több mint 5 éve
Sztem ez nem kérdés. Ha a geci EU problémázik a vakcinánkon, akkor 22-ben a választáson az egy kurva jó duma lesz. Soros/Brüsszel stb nem enged be, mert nem az ő pénzüket tömtük a vakcinákért, gyorsan megmentettük a zembereket, írigyek, nem tetszik nekik stb, stb
több mint 5 éve
ennek köszönhetően majd a nyugati vakcinások se utazhatnak, az lenne csak a poénos 😀

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
"Akkor a főnök nem utazhat szabadon Lengyelországba mert ők csak az eu engedélyezésű oltásokat fogadják el.A gazok."sose tudják meg:
Orban Viktor megkapta az oltast.az egyik komment onnan.
YoungZeeZee
Magyar Közlöny, tegnap:
3. A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosítása
4. § A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.)
a) 3. § (1) bekezdésében az „az EESZT útján haladéktalanul továbbítja” szövegrész helyébe az „az EESZT útján
– a védőoltás típusa kivételével – haladéktalanul továbbítja” szöveg,
b) 3. § (2) bekezdés a) pontjában a „fertőzésből történő felgyógyulásának dátumát” szövegrész helyébe a „2. §
(1) bekezdés g) pontja szerinti adatot, valamint az igazolvány érvényességi idejének adatát” szöveg,
c) 3. § (2) bekezdés b) pontjában a „gyógyult személy útlevelének” szövegrész helyébe a „gyógyult személy
nevét, útlevelének” szöveg
lép.
5. § Hatályát veszti az R2.
a) 2. § (1) bekezdés e) pontjában a „valamint a védőoltás típusát,” szövegrész,
b) 4. § (3) bekezdés c) pontjában a „védőoltás típusát,” szövegrész.
több mint 5 éve
"Akkor a főnök nem utazhat szabadon Lengyelországba mert ők csak az eu engedélyezésű oltásokat fogadják el.A gazok."Január végén még úgy volt, hogy kivárja a sorát:
Orban Viktor megkapta az oltast.az egyik komment onnan.
YoungZeeZee
"a kormány tagjai dönthettek volna úgy, hogy első helyen oltatják be magukat, de kivárják a sorukat"
koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-jovo-het-elejetol-kezdodik-regisztracio-alapu-oltas
December vége:
"Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül.
A Fidesz pedig azt válaszolta, hogy szerintük a politikusoknak a sor végén kell állniuk."
www.portfolio.hu/gazdasag/20201230/koronavirus-kiderult-mikor-oltatja-be-magat-orban-viktor-463460
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
"Akkor a főnök nem utazhat szabadon Lengyelországba mert ők csak az eu engedélyezésű oltásokat fogadják el.A gazok."Orban Viktor megkapta az oltast.az egyik komment onnan.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Szarok én már a politikára, oltsanak be, hogy élhessem az életem.Szputkoval vagy Kinaival?
Köszönöm
Amadeus
Vagy totál mindegy ?
több mint 5 éve
Szarok én már a politikára, oltsanak be, hogy élhessem az életem.Köszönöm
több mint 5 éve
Először is, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit adat be magának, nem biztos, hogy jó ha az itteni fórumozókra hallgatsz, amikor a például a kínai engedélyezési folyamatát kérjük számon. Mert arról nem olvastam, hogy magát a vakcinát fikáztuk volna, csak az eu-s engedélye hiányzik, de ha ez téged nem zavar, hajrá. Én örök, ha elviszed előlem.Ha ez így lenne, akkor már kapnám végre a Sputnyikomat, amit alig várok, vagy a Kínait, amit (amióta rommá fikázzátok itt, illetve olyan sokan mindenhol máshol) beadatnék első pillanatban. De 28 évesen, koronán szerencsére semmi gonddal túl, megfelelő táplálkozással, sportolással, életmóddal, ismert betegség nélkül sehoo nem vagyok még a sorban. Tehát nem, nem csak a nyugati megy. Ha így lenne, már hívtak volna, hogy mehetek szuratni.De ameddig a lakosság alig 30 % a regisztrált az oltásra, és ezek nagy része csak az EU s vakcinát akarja beadatni magában mert nem bíznak az oroszban meg a kínaiban, addig sokat nem érnek vele hogy abból sok lesz, ha nincs kinek beadni.Most azért látható az ellenzéki pillanatpolitizálás (is) mekkora öngól volt. Alig pár napja még a nyitásért kampányoltak a felelős ellenzéki emberek, csakis a szavazatokért. Most miért vannak kussban ez ügyben? Vagy még nyitni szeretnének továbbra is? Esetleg most már nem fér rá az arcokra hogy kiálljanak nagyokat mondani? Sose fogom ezt megérteni, miért nem lehet transzparens és őszinte politizálást folytatni, miért kell állandóan napraforgót tolni. Lehet nem kerül hatalomra, vagy tudja megtartani, bár kétlem, mert az őszinteség és következetesség azért nyerő lenne a többségnél.Mert a politikus eleve nem őszinte.
topin
Hiszen politikus.
És hát nem jött be.
Kár.
Sobri Jóska
kapitnono
kristóf17
Én 41 vagyok nem voltam koronás, remélem már nem is leszek, de én sem vagyok sehol a sorban és megvárom a nyugatit (ha nem kap eu engedélyt a keleti). De őszintén megköszönöm, mindenkinek aki a kínait választja, hogy nekem az már ne maradjon.
Számomra nincs fideszes meg dk-s vakcina, csak az van, amit az eu gyógyszerügynökség jóváhagy, mert azzal biztosan tudok majd utazni is.
több mint 5 éve
Mindent félretéve, 104 ezer oltás egy nap alatt az kemény. Respect az oltóknak.egyetek,vegyetek egeszseggel tobb eredeti marad.... 😀
MC12
24.hu/tudomany/2021/02/28/vakcinaengedelyeztetes-europai-gyogyszerugynokseg-ogyei-kulonbsegek-koronavirus-covid-19/
több mint 5 éve
dawyd728
4 115
Asszem elérkeztünk a mélypontra. Egy pusztán biológia kérdés során azért választom X-et, mert valakik, akikkel politikai kérdésekben nem értek egyet szerint Y>X, ezért mi sem természetesebb, h nekem az X kell.Aztán csodálkozik az ember, h ma már csak anti Gyurcsány/Soros és anti Orbán pártok léteznek. Semmi érték alapú politika, csak a gyűlölet. Éjjen Magyarország én így szeretlek. | Nem. |
Szerkesztette: dawyd728
több mint 5 éve
Mindent félretéve, 104 ezer oltás egy nap alatt az kemény. Respect az oltóknak.Végre, örömteli fejlemény a sok szar hír között!
MC12
több mint 5 éve
Mindent félretéve, 104 ezer oltás egy nap alatt az kemény. Respect az oltóknak.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Ha ez így lenne, akkor már kapnám végre a Sputnyikomat, amit alig várok, vagy a Kínait, amit (amióta rommá fikázzátok itt, illetve olyan sokan mindenhol máshol) beadatnék első pillanatban. De 28 évesen, koronán szerencsére semmi gonddal túl, megfelelő táplálkozással, sportolással, életmóddal, ismert betegség nélkül sehoo nem vagyok még a sorban. Tehát nem, nem csak a nyugati megy. Ha így lenne, már hívtak volna, hogy mehetek szuratni.De ameddig a lakosság alig 30 % a regisztrált az oltásra, és ezek nagy része csak az EU s vakcinát akarja beadatni magában mert nem bíznak az oroszban meg a kínaiban, addig sokat nem érnek vele hogy abból sok lesz, ha nincs kinek beadni.Most azért látható az ellenzéki pillanatpolitizálás (is) mekkora öngól volt. Alig pár napja még a nyitásért kampányoltak a felelős ellenzéki emberek, csakis a szavazatokért. Most miért vannak kussban ez ügyben? Vagy még nyitni szeretnének továbbra is? Esetleg most már nem fér rá az arcokra hogy kiálljanak nagyokat mondani? Sose fogom ezt megérteni, miért nem lehet transzparens és őszinte politizálást folytatni, miért kell állandóan napraforgót tolni. Lehet nem kerül hatalomra, vagy tudja megtartani, bár kétlem, mert az őszinteség és következetesség azért nyerő lenne a többségnél.Mert a politikus eleve nem őszinte.
topin
Hiszen politikus.
És hát nem jött be.
Kár.
Sobri Jóska
kapitnono
több mint 5 éve
J&J megkapta az amcsi engedélyt, 2 hét és talán az EU is megvan neki.1 dózis 85% és asszem 3,5 milliót rendeltünk.
Bár felek nem lehet annyit keresniük rajta, mint a kínain, de azért én már várom, hátha egyszer megérkezik.
több mint 5 éve
Ezek a fránya országok még mindig nem olvasnak tőled. Megdöbbentő, hogy szinte senkinek nem jutott ez eszébe. Illetve, ahol megvalósították, az vagy sziget volt, vagy senki nem megy oda vagy simán hazudtak. Ahogy nyitottak, mindjárt visszatért.Sajnos félek, hogy most nagy baj lesz, de az emberek elengedték. Most olvastam fb-n, hogy zárnák a plázákat, iskolákat, erre kb mindenki elküldte a hölgyet a rákba. Van benne önzőség, van benne pénztelenség, van benne már hitetlenkedés is.Dehát tavaly március óta tudható, hogyha nincs teljes zárás jön a baj.
NB2
Mi az, ami most újdonság?!
Sobri Jóska
Meddig lehet reálisan lezárni egy országot?
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
De ameddig a lakosság alig 30 % a regisztrált az oltásra, és ezek nagy része csak az EU s vakcinát akarja beadatni magában mert nem bíznak az oroszban meg a kínaiban, addig sokat nem érnek vele hogy abból sok lesz, ha nincs kinek beadni.Most azért látható az ellenzéki pillanatpolitizálás (is) mekkora öngól volt. Alig pár napja még a nyitásért kampányoltak a felelős ellenzéki emberek, csakis a szavazatokért. Most miért vannak kussban ez ügyben? Vagy még nyitni szeretnének továbbra is? Esetleg most már nem fér rá az arcokra hogy kiálljanak nagyokat mondani? Sose fogom ezt megérteni, miért nem lehet transzparens és őszinte politizálást folytatni, miért kell állandóan napraforgót tolni. Lehet nem kerül hatalomra, vagy tudja megtartani, bár kétlem, mert az őszinteség és következetesség azért nyerő lenne a többségnél.Mert a politikus eleve nem őszinte.
topin
Hiszen politikus.
És hát nem jött be.
Kár.
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Ha igaz, hogy nem hívják le a Modena oltását, azért mert drága. Elég nagy baklövés. Pont ezeket lehetne bedobni a piacra, azok számára akik kifizetnék.Szerintem csak itt a fórumosok fele gond nélkül ki tudna érte fizetni 100 EUR-t.
több mint 5 éve
Azért ha nagyon akarná az EU rég kiviteli stoppot mondhatna az itteni gyáraknak vagy kötelezhetné a nagy gyártókat, hogy bérgyártással pörgessék fel a termelést. Persze ehez nem ártana a jó zsaru porhintést végre elengedni.De ne politizáljunk!Ha már a demokrácia felkent nagyasszonya is aggódik, akkor foglalkozni kell a témával!
m.hvg.hu/kkv/20210227_Azert_nem_rendelt_a_kormany_a_Moderna_vakcinajabol_mert_dragallta
r.baggio
Én megtettem, febr. 19-i táblázat (govinfo + portfolio, nyilván hazudnak) szerint 39 600 adag Moderna jött be addig a lekötött 1millió 700ezerből. Ez egy nagyszerű tempó, szerintem ha még 100milliót rendelne a kormány, akkor nyárra ideérne félmillió. 23-án is még 39 600 adag, aztán csütörtökön jött végre Moderna.
Én is szeretek rendelni, mindig azt mondtam a haveroknak: duplaannyi korsó sört rendelek, majd meg is kapjátok, majd. De most ide a ti maradékotokat!
De ne politizáljunk.
Charlie Firpo
Hányingerem van az egész NER propagandától de megint jól éreztek rá arra, hogy itt finoman szólva is rest hagyott a pajzson a brusszeli vezetés.
Egy normális világban nyilván az az elvárt, hogy az adofizetok pénzét ne tulárazott vakcinakra koltsek, ne a gazdagok ereje érvényesüljön, a lokális érdek ne írja felül a globalist és az engedélyezési és biztonsági folyamatok is a lehető legkorultekintobb és átfogóbb legyen. Egy normális világban, de ez már rég nem az...
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Miert emeled ki ?De ne politizáljunk!Kiemelés tőlem.
m.hvg.hu/kkv/20210227_Azert_nem_rendelt_a_kormany_a_Moderna_vakcinajabol_mert_dragallta
r.baggio
Persze nem kell elhinned, hiszen nem a te valóságbuborékod, hisz Orbán egy geci.
"Tisztelt Hölgyem/Uram!
A tervek szerint húsvétig minden olyan honfitársunk megkaphatja az oltást, aki eddig regisztrált. Ez annak köszönhető, hogy újabb vakcinaszállítmányok érkeztek hazánkba, a következő hetekben pedig továbbiak érkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az uniós országok közül lakosságarányosan Magyarországon áll rendelkezésre a legtöbb oltóanyag.
Magyarországon már ötféle vakcinatípussal zajlanak az oltások. A Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett már a kínai Sinopharm vakcina is bevethető az oltási programban.
A gyógyszerészeti hatóság szerint a kínai vakcina biztonságos és hatásos. 18 év felett korhatár nélkül, így idős embereknek is adható. Nagy előnye, hogy erőteljes immunválaszt vált ki, így nagy védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Ugyanolyan alapon működik, mint a már jól ismert influenza elleni oltóanyagok. A szomszédos Szerbiában már hetek óta használják, a vajdasági magyarok is nagy számban kaptak ebből a vakcinából.
Az oltási programmal kapcsolatos legújabb fejleményekről a jövőben is tájékoztatást adunk.
Tisztelettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ"
Ettől függetlenül lakosságarányosan kurva kevés az elérhető vakcina, hiszen kéne vagy 7 millió.
Sobri Jóska
Nalunk van a legtobb elerheto vakcina.de honnan tudod h igaz ez?ki ellenorzi ezt le.?elhiszed amit irnak?mondanak?
több mint 5 éve
Most azért látható az ellenzéki pillanatpolitizálás (is) mekkora öngól volt. Alig pár napja még a nyitásért kampányoltak a felelős ellenzéki emberek, csakis a szavazatokért. Most miért vannak kussban ez ügyben? Vagy még nyitni szeretnének továbbra is? Esetleg most már nem fér rá az arcokra hogy kiálljanak nagyokat mondani? Sose fogom ezt megérteni, miért nem lehet transzparens és őszinte politizálást folytatni, miért kell állandóan napraforgót tolni. Lehet nem kerül hatalomra, vagy tudja megtartani, bár kétlem, mert az őszinteség és következetesség azért nyerő lenne a többségnél.Mert a politikus eleve nem őszinte.
topin
Hiszen politikus.
És hát nem jött be.
Kár.
több mint 5 éve
De ne politizáljunk!Az az igazság, hogy unalmasabb a mondanivalód mint bármelyik vesszőparipádnak 😕
r.baggio
Köztudottan hátrányosan érintett, sértett vagy a témában...
Megértettük!
több mint 5 éve
De ne politizáljunk!Kiemelés tőlem.
r.baggio
Persze nem kell elhinned, hiszen nem a te valóságbuborékod, hisz Orbán egy geci.
"Tisztelt Hölgyem/Uram!
A tervek szerint húsvétig minden olyan honfitársunk megkaphatja az oltást, aki eddig regisztrált. Ez annak köszönhető, hogy újabb vakcinaszállítmányok érkeztek hazánkba, a következő hetekben pedig továbbiak érkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az uniós országok közül lakosságarányosan Magyarországon áll rendelkezésre a legtöbb oltóanyag.
Magyarországon már ötféle vakcinatípussal zajlanak az oltások. A Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett már a kínai Sinopharm vakcina is bevethető az oltási programban.
A gyógyszerészeti hatóság szerint a kínai vakcina biztonságos és hatásos. 18 év felett korhatár nélkül, így idős embereknek is adható. Nagy előnye, hogy erőteljes immunválaszt vált ki, így nagy védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Ugyanolyan alapon működik, mint a már jól ismert influenza elleni oltóanyagok. A szomszédos Szerbiában már hetek óta használják, a vajdasági magyarok is nagy számban kaptak ebből a vakcinából.
Az oltási programmal kapcsolatos legújabb fejleményekről a jövőben is tájékoztatást adunk.
Tisztelettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ"
Ettől függetlenül lakosságarányosan kurva kevés az elérhető vakcina, hiszen kéne vagy 7 millió.