Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Cili nem igazán szereti az üdvözlégyet.ez a reply all csak mindig megszopat valakit 😀Üdv,
briareos
Cili.
Amadeus
btw: sztem elérkezünk oda is majd, hogy ezek az emailek is kiperelhetők lesznek ...
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
ez a reply all csak mindig megszopat valakit 😀Üdv,
briareos
Cili.
több mint 5 éve
ez a reply all csak mindig megszopat valakit 😀ha valaki nem értené
briareos
24.hu/belfold/2021/02/08/muller-cecilia-veletlen-hadhazy-akosn-level-valasz/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
...vagyis a cégek 99%-a 😊Akkor az egy rosszul felépített, rosszul szervezett cég.Munkakapcsolat terén nekem megvan az a rész is amikor országokon átívelően mennek a dolgok és megvan az a része is, amikor a fizikai munkahelyemen belül kell több emberrel beszélni, egyeztetni, stb.Munkahelynél a visszaállás nem csak akkor fontos, hogyha vannak "barátibb" kapcsolataid, de a munkakapcsolat is jobb. Plusz ha open officeban dolgozol, de egyébként a tipikus kv szünetekben juthatsz olyan információkhoz, amik szükségesek a munkádhoz vagy jó tudni dolog, így hamarabb tudsz reagálni vmire vagy meg tudsz keresni egy adott osztályon lévő adott személyt ezzel kapcsolatban.SolymiMunkakapcsolaton mit értesz? Én dolgoztam sok évet napi 14 órát bejárva irodákba, és most már több éve dolgozom sokat HO-szerűen. A munkakapcsolataim semmit nem változtak. Bármikor meg tudom kérdezni bármelyik kollégámat, hosszabban egyeztetni is tudunk. Csak felveszem a telefont, vagy nyomok egy gombot a teams-ben. Simán be is tudok rekedni ma is a nap végére, időnként annyit kell beszélnem. 😊 A munkakapcsolataim jelentős részéhez egyébként nem is tudnék odasétálni, mert két országgal arrébb dolgoznak. Covid előtt is. Az olyan munkával kapcsolatos információ meg, amihez a szünetek kellenek, nem tudja megoldani 2 perc google, az nem létezik. 😀
A munka az munka, döntően nem szociális érintkezés akkor se, ha személyes érintkezés. Egy eladó sem szociális érintkezik a vevőivel, hanem robotot játszik. Mit kér? Kávét. Cukorral vagy édesítővel? Keserűen. Tessék. Ez nem szociális érintkezés. Az se az, hogy az autószerelő reggel bemegy, aztán befekszik az autó alá, és 8 órából hét óra negyven percet ott csavaroz. De még az se, hogy átszól a társának, hogy dobja oda a csavarhúzót. Vagy feláll beszélni a betérő vendéggel, akinek nem veszi az autója a kettest. És a mezőgazdaságban is csak pár napig van aratás / szüret, amikor csoportos a buli. Egyébként szántás, vetés, kapálás van, nem trécselés.
Mindegy, mert mondom, tudom, hogy eltérőek az igények. Sok ember van, aki olyan munkát szeret, amiben "emberekkel érintkezhet". De ez nem szociális érintkezés, hanem inger-igény. Mint a városi vs vidéki lét. Van aki igényli (vagy ezt szokta meg) a városi "nyüzsgést", és van aki utálja. Ilyen szempontból volt is, van is és lesz is különbség az emberek között. A tevékenységek online térbe tolódása ilyen érintkezéseket vesz el elsősorban. Amik nem valódi szociális érintkezések. Mint amikor az emberek jelentős része átült szekérről buszra, majd buszról autóba. A szekéren még lehetett beszélgetni, a buszon / metrón már inkább csak nyomorogni, az autóban meg egyedül van az ember. Vesztett vele valamit? Csak az, aki az autóból kiszállva nem tudja, hogy mit kezdjen a kapcsolataival. Aki tudja, annak mindegy, hogy mivel utazik. Az is mindegy lesz, hogy hol ül napi nyolt órát miközben a pénzt keresi.
peterk2005
Számomra a munka az szociális érintkezés is, mert ezek jó alkalmak arra, hogy építsétek a kapcsolatokat, információt szerezz, beleláss más munkájába, más szemszögből láthasd a sajátod, esetleg javítani tudj folyamatokon, stb.
Az igaz, hogy fel tudok hívni embereket dolgok miatt, viszont előfordul az is, hogy adott információ ami esetleg számomra is érdekes lenne vagy kellene, az csak egy adott körön belül cirkulál és lehet, hogy el se jut hozzám vagy csak későn. És sokszor ezek a dolgok úgy derülnek ki, hogy hallasz egy beszélgetést.
Solymi
Sobri Jóska
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Akkor az egy rosszul felépített, rosszul szervezett cég.Munkakapcsolat terén nekem megvan az a rész is amikor országokon átívelően mennek a dolgok és megvan az a része is, amikor a fizikai munkahelyemen belül kell több emberrel beszélni, egyeztetni, stb.Munkahelynél a visszaállás nem csak akkor fontos, hogyha vannak "barátibb" kapcsolataid, de a munkakapcsolat is jobb. Plusz ha open officeban dolgozol, de egyébként a tipikus kv szünetekben juthatsz olyan információkhoz, amik szükségesek a munkádhoz vagy jó tudni dolog, így hamarabb tudsz reagálni vmire vagy meg tudsz keresni egy adott osztályon lévő adott személyt ezzel kapcsolatban.SolymiMunkakapcsolaton mit értesz? Én dolgoztam sok évet napi 14 órát bejárva irodákba, és most már több éve dolgozom sokat HO-szerűen. A munkakapcsolataim semmit nem változtak. Bármikor meg tudom kérdezni bármelyik kollégámat, hosszabban egyeztetni is tudunk. Csak felveszem a telefont, vagy nyomok egy gombot a teams-ben. Simán be is tudok rekedni ma is a nap végére, időnként annyit kell beszélnem. 😊 A munkakapcsolataim jelentős részéhez egyébként nem is tudnék odasétálni, mert két országgal arrébb dolgoznak. Covid előtt is. Az olyan munkával kapcsolatos információ meg, amihez a szünetek kellenek, nem tudja megoldani 2 perc google, az nem létezik. 😀
A munka az munka, döntően nem szociális érintkezés akkor se, ha személyes érintkezés. Egy eladó sem szociális érintkezik a vevőivel, hanem robotot játszik. Mit kér? Kávét. Cukorral vagy édesítővel? Keserűen. Tessék. Ez nem szociális érintkezés. Az se az, hogy az autószerelő reggel bemegy, aztán befekszik az autó alá, és 8 órából hét óra negyven percet ott csavaroz. De még az se, hogy átszól a társának, hogy dobja oda a csavarhúzót. Vagy feláll beszélni a betérő vendéggel, akinek nem veszi az autója a kettest. És a mezőgazdaságban is csak pár napig van aratás / szüret, amikor csoportos a buli. Egyébként szántás, vetés, kapálás van, nem trécselés.
Mindegy, mert mondom, tudom, hogy eltérőek az igények. Sok ember van, aki olyan munkát szeret, amiben "emberekkel érintkezhet". De ez nem szociális érintkezés, hanem inger-igény. Mint a városi vs vidéki lét. Van aki igényli (vagy ezt szokta meg) a városi "nyüzsgést", és van aki utálja. Ilyen szempontból volt is, van is és lesz is különbség az emberek között. A tevékenységek online térbe tolódása ilyen érintkezéseket vesz el elsősorban. Amik nem valódi szociális érintkezések. Mint amikor az emberek jelentős része átült szekérről buszra, majd buszról autóba. A szekéren még lehetett beszélgetni, a buszon / metrón már inkább csak nyomorogni, az autóban meg egyedül van az ember. Vesztett vele valamit? Csak az, aki az autóból kiszállva nem tudja, hogy mit kezdjen a kapcsolataival. Aki tudja, annak mindegy, hogy mivel utazik. Az is mindegy lesz, hogy hol ül napi nyolt órát miközben a pénzt keresi.
peterk2005
Számomra a munka az szociális érintkezés is, mert ezek jó alkalmak arra, hogy építsétek a kapcsolatokat, információt szerezz, beleláss más munkájába, más szemszögből láthasd a sajátod, esetleg javítani tudj folyamatokon, stb.
Az igaz, hogy fel tudok hívni embereket dolgok miatt, viszont előfordul az is, hogy adott információ ami esetleg számomra is érdekes lenne vagy kellene, az csak egy adott körön belül cirkulál és lehet, hogy el se jut hozzám vagy csak későn. És sokszor ezek a dolgok úgy derülnek ki, hogy hallasz egy beszélgetést.
Solymi
több mint 5 éve
Munkakapcsolat terén nekem megvan az a rész is amikor országokon átívelően mennek a dolgok és megvan az a része is, amikor a fizikai munkahelyemen belül kell több emberrel beszélni, egyeztetni, stb.Munkahelynél a visszaállás nem csak akkor fontos, hogyha vannak "barátibb" kapcsolataid, de a munkakapcsolat is jobb. Plusz ha open officeban dolgozol, de egyébként a tipikus kv szünetekben juthatsz olyan információkhoz, amik szükségesek a munkádhoz vagy jó tudni dolog, így hamarabb tudsz reagálni vmire vagy meg tudsz keresni egy adott osztályon lévő adott személyt ezzel kapcsolatban.SolymiMunkakapcsolaton mit értesz? Én dolgoztam sok évet napi 14 órát bejárva irodákba, és most már több éve dolgozom sokat HO-szerűen. A munkakapcsolataim semmit nem változtak. Bármikor meg tudom kérdezni bármelyik kollégámat, hosszabban egyeztetni is tudunk. Csak felveszem a telefont, vagy nyomok egy gombot a teams-ben. Simán be is tudok rekedni ma is a nap végére, időnként annyit kell beszélnem. 😊 A munkakapcsolataim jelentős részéhez egyébként nem is tudnék odasétálni, mert két országgal arrébb dolgoznak. Covid előtt is. Az olyan munkával kapcsolatos információ meg, amihez a szünetek kellenek, nem tudja megoldani 2 perc google, az nem létezik. 😀
peterk2005
több mint 5 éve
reméljük nézők nem lesznek és akkor kb mind1telex.hu/sport/2021/02/07/budapest-puskas-arena-rb-leipzig-liverpool-bajnokok-ligajajó sok észt osztottak más nyugati országokban is, mondjuk az is tagadhatatlan
samu09
r.baggio
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ennek lenne értelme. Nálunk is úgy tudom elég fejlett a gyógyszeripar / gyártás. Vakcinaügyben mi van? Megvehetnénk mi is a receptjét a szputnyiknak vagy a kínainak, és itt gyárthatnánk le, ahelyett, hogy az ampullákat hozzuk:24.hu/kulfold/2021/02/07/koronavirus-ausztria-vakcina-gyartas/
(Egyébként úgy tudom, hogy néhány gyógyszer fejlesztő már beszállt a buliba. A minap olvastam, hogy valamelyik európai cég már leszerződött a Pfizerrel és 100 millió vakcinát fog gyártani. Ha engedélyezik, az oroszt is lehetne.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Munkahelynél a visszaállás nem csak akkor fontos, hogyha vannak "barátibb" kapcsolataid, de a munkakapcsolat is jobb. Plusz ha open officeban dolgozol, de egyébként a tipikus kv szünetekben juthatsz olyan információkhoz, amik szükségesek a munkádhoz vagy jó tudni dolog, így hamarabb tudsz reagálni vmire vagy meg tudsz keresni egy adott osztályon lévő adott személyt ezzel kapcsolatban.SolymiMunkakapcsolaton mit értesz? Én dolgoztam sok évet napi 14 órát bejárva irodákba, és most már több éve dolgozom sokat HO-szerűen. A munkakapcsolataim semmit nem változtak. Bármikor meg tudom kérdezni bármelyik kollégámat, hosszabban egyeztetni is tudunk. Csak felveszem a telefont, vagy nyomok egy gombot a teams-ben. Simán be is tudok rekedni ma is a nap végére, időnként annyit kell beszélnem. 😊 A munkakapcsolataim jelentős részéhez egyébként nem is tudnék odasétálni, mert két országgal arrébb dolgoznak. Covid előtt is. Az olyan munkával kapcsolatos információ meg, amihez a szünetek kellenek, nem tudja megoldani 2 perc google, az nem létezik. 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Mikor az idiocracyt emlegettem, alapvetően erre gondoltamA kép elég lett volna. Amit leírtál, arra nem a legjobb példa az Idiocracy:
r.baggio
"ülj egész nap a gép előtt home office-ban, aztán válts át egy másik zoom ablakba, mikor nyelvórára mész, és egy harmadikba, ha táncórákat akarsz venni, kikapcsolódásként ülj le a netflix elé vagy játssz egy jót a konzollal... teljes agyrém"
De hagyjuk, mert alapvetően egyetértek.
több mint 5 éve
telex.hu/sport/2021/02/07/budapest-puskas-arena-rb-leipzig-liverpool-bajnokok-ligajajó sok észt osztottak más nyugati országokban is, mondjuk az is tagadhatatlan
samu09

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Mikor az idiocracyt emlegettem, alapvetően erre gondoltamjah de itt a csávó nem dolgozik, hanem reklámot fogyaszt nonstop
r.baggio
több mint 5 éve
Mikor az idiocracyt emlegettem, alapvetően erre gondoltam

---
több mint 5 éve
Jó, de abban nem a gép, tv, konzol, közösségi média előtt ültek folyamatosan, hanem egyszerűen idióták voltak.akkor nézd újra mer az arról szól hogy hogyan viselkedik egy teljesen elhülyült világMeg az Idiocracy nem is ilyesmiről szólt emlékeim szerint.ttől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülniez sokkal inkább a black mirror egyik része mint az idiocracy, vagy akár ready player one
ülj egész nap a gép előtt home office-ban, aztán válts át egy másik zoom ablakba, mikor nyelvórára mész, és egy harmadikba, ha táncórákat akarsz venni, kikapcsolódásként ülj le a netflix elé vagy játssz egy jót a konzollal... teljes agyrém
r.baggio
ott ülj a tv előtt és zabáld a reklámot megy
Negritis
bcsarli
Negritis
A Te példáid sokkal jobbak arra amit baggio írt.
De amúgy lehet hogy újra is nézem, jópár éve nem láttam.
több mint 5 éve
akkor nézd újra mer az arról szól hogy hogyan viselkedik egy teljesen elhülyült világMeg az Idiocracy nem is ilyesmiről szólt emlékeim szerint.ttől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülniez sokkal inkább a black mirror egyik része mint az idiocracy, vagy akár ready player one
ülj egész nap a gép előtt home office-ban, aztán válts át egy másik zoom ablakba, mikor nyelvórára mész, és egy harmadikba, ha táncórákat akarsz venni, kikapcsolódásként ülj le a netflix elé vagy játssz egy jót a konzollal... teljes agyrém
r.baggio
Negritis
bcsarli
több mint 5 éve
Meg az Idiocracy nem is ilyesmiről szólt emlékeim szerint.ttől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülniez sokkal inkább a black mirror egyik része mint az idiocracy, vagy akár ready player one
r.baggio
Negritis
több mint 5 éve
Én csak 100 évet mentem vissza.asszem szókratész mondta hogy az írott szó elhülyítValószínűleg 100 éve is voltak, akik a teljes összeomlást vízionálták, hogy a fiatalok már nem járnak a fonóba, meg nem lovagolnak, hanem istentelen kávéházakban tobzódnak, kerékpárral és autókkal járnak, vagy 50 éve, hogy nem fognak beülni beszélgetni, színházba járni meg olvasni, mert jön a telefon a mozi meg a tévé, vagy 20 éve, hogy foci meg kártyázás és társas helyett a szobában gubbasztanak meg a szamítógépen lövöldöznek...Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.a hideg is kiráz ettől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülni
peterk2005
r.baggio
Mindig valami új jön, amit a régebbibe szocializálódottak lenéznek.
Ez a világ rendje.
Panta rhei.
Gondolj bele, hogy a 60-as évekbeli beatkorszak, a Nagy Generáció lázadóit most boomerezik.
Ezek generációs különbségek mindig, nem idiocracy.
Nem az online kényelmi funkciói az idiocracy kiváltó okai.
Sobri Jóska
Negritis
Demokritoszt, Jézust, Guttenberget is hülyének nézték eleinte, vagy Kopernikuszt "persze, a Föld a Nap körül hülyegyerek, hát vak vagy?!"
A világ örökké fejlődik, az öregek meg örökké "régen minden jobb volt"oznak.
És szerintük mindig az újabb generációk az idióták.
De r.baggio nem is öreg.
több mint 5 éve
asszem szókratész mondta hogy az írott szó elhülyítValószínűleg 100 éve is voltak, akik a teljes összeomlást vízionálták, hogy a fiatalok már nem járnak a fonóba, meg nem lovagolnak, hanem istentelen kávéházakban tobzódnak, kerékpárral és autókkal járnak, vagy 50 éve, hogy nem fognak beülni beszélgetni, színházba járni meg olvasni, mert jön a telefon a mozi meg a tévé, vagy 20 éve, hogy foci meg kártyázás és társas helyett a szobában gubbasztanak meg a szamítógépen lövöldöznek...Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.a hideg is kiráz ettől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülni
peterk2005
r.baggio
Ez a világ rendje.
Panta rhei.
Gondolj bele, hogy a 60-as évekbeli beatkorszak, a Nagy Generáció lázadóit most boomerezik.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Valószínűleg 100 éve is voltak, akik a teljes összeomlást vízionálták, hogy a fiatalok már nem járnak a fonóba, meg nem lovagolnak, hanem istentelen kávéházakban tobzódnak, kerékpárral és autókkal járnak, vagy 50 éve, hogy nem fognak beülni beszélgetni, színházba járni meg olvasni, mert jön a telefon a mozi meg a tévé, vagy 20 éve, hogy foci meg kártyázás és társas helyett a szobában gubbasztanak meg a szamítógépen lövöldöznek...Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.a hideg is kiráz ettől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülni
peterk2005
r.baggio
Ez a világ rendje.
Panta rhei.
több mint 5 éve
ttől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülniez sokkal inkább a black mirror egyik része mint az idiocracy, vagy akár ready player one
r.baggio
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 5 éve
Járványmentes social distancing. 😊Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.a hideg is kiráz ettől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülni
peterk2005
r.baggio
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Munkahelynél a visszaállás nem csak akkor fontos, hogyha vannak "barátibb" kapcsolataid, de a munkakapcsolat is jobb. Plusz ha open officeban dolgozol, de egyébként a tipikus kv szünetekben juthatsz olyan információkhoz, amik szükségesek a munkádhoz vagy jó tudni dolog, így hamarabb tudsz reagálni vmire vagy meg tudsz keresni egy adott osztályon lévő adott személyt ezzel kapcsolatban.Nem gondolom, hogy ez hosszú távon itt marad, mert az ember szociális lény.Így biztosan nem marad. Az iskola (legalábbis felső fok alatt) nem tud hatékonyan működni személyes kontaktus nélkül, ráadásul gyerekkorban esszenciális a szociális viselkedés kialakulása / kialakítása. A munkahelyek közül is sok visszaáll majd. Sok munkahelynél viszont az élő kontaktus kb. annyit ér, mint az utcán elsétálni valaki mellett. Semmit nem ad hozzá. Tegye fel a kezét, aki nagyobb cégnél dolgozik, és tényleg hiányoznak a kollégái. Kivéve azt a 1-2-3-5-8 embert - ki mennyire szerencsés -, akivel barátibb is a kapcsolata. De azokkal éppen azért barátibb, mert munkán kívül másról is szól. Velük HO esetén is tartaná a kapcsolatot, összejönnének, stb.
Teszem hozzá, anno jó lett volna több HO, de azért ami most van az nem egészséges.
Munka szempontjából is jobb lenne egy megfelelő egyensúly, meg az oktatást nézve is jobb lenne ha a gyerekek visszamehetnének iskolába. Egyrészt, hogy ne a szülőnek kelljen vele foglalkozni, a tanulás is jobb, plusz szocializálódik is a gyerek.Solymi
Persze tudom, egyénenként változó. Valakinek szociális igénye a "tömeg", a társaság, van aki meg irtózik tőle. Ahogy az adrenalin igényünk is más. Van akinek létszükséglet a bungee jumping / valami egyéb rendszeres adrenalin boomos aktivitás, van akit meg kikészít. Nem hiszem, hogy a technológia, az online tér ezen változtatna. Akinek igénye van rá, az meg fogja találni a személyes kontaktusokra az alkalmat egy "kiber világban" is.
Jól elmentünk offtopicba megint 😊
peterk2005
Amellett meg ne menjünk el, hogy sokan lehet, hogy csak ímmel-ámmal vagy hanyagul végzik a munkájukat, ezáltal belassítva és akadályozva mindent.
Illetve a felsővezetés is elveszíti a kapcsolatot a beosztottakkal aztán nincs meg a megfelelő visszacsatolás.
több mint 5 éve
Nem gondolom, hogy ez hosszú távon itt marad, mert az ember szociális lény.Így biztosan nem marad. Az iskola (legalábbis felső fok alatt) nem tud hatékonyan működni személyes kontaktus nélkül, ráadásul gyerekkorban esszenciális a szociális viselkedés kialakulása / kialakítása. A munkahelyek közül is sok visszaáll majd. Sok munkahelynél viszont az élő kontaktus kb. annyit ér, mint az utcán elsétálni valaki mellett. Semmit nem ad hozzá. Tegye fel a kezét, aki nagyobb cégnél dolgozik, és tényleg hiányoznak a kollégái. Kivéve azt a 1-2-3-5-8 embert - ki mennyire szerencsés -, akivel barátibb is a kapcsolata. De azokkal éppen azért barátibb, mert munkán kívül másról is szól. Velük HO esetén is tartaná a kapcsolatot, összejönnének, stb.
Teszem hozzá, anno jó lett volna több HO, de azért ami most van az nem egészséges.
Munka szempontjából is jobb lenne egy megfelelő egyensúly, meg az oktatást nézve is jobb lenne ha a gyerekek visszamehetnének iskolába. Egyrészt, hogy ne a szülőnek kelljen vele foglalkozni, a tanulás is jobb, plusz szocializálódik is a gyerek.Solymi
Persze tudom, egyénenként változó. Valakinek szociális igénye a "tömeg", a társaság, van aki meg irtózik tőle. Ahogy az adrenalin igényünk is más. Van akinek létszükséglet a bungee jumping / valami egyéb rendszeres adrenalin boomos aktivitás, van akit meg kikészít. Nem hiszem, hogy a technológia, az online tér ezen változtatna. Akinek igénye van rá, az meg fogja találni a személyes kontaktusokra az alkalmat egy "kiber világban" is.
Jól elmentünk offtopicba megint 😊