Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Amikor egy pandémiára az a kormányok válasza, hogy bezárják a parkokat, aztán második körben meg az edzőtermeket, akkor nincs sok bizodalmam az általad leírtakban sem.Az edzőtermekben is meg lehetne találni a megfelelő felteteleket.
r.baggio
A lányomék edzésén vannak 20an.
Hivatalosan mind sportoló.
Ők biztos nem fertőzik le egymást és nem viszik haza a szülőknek.
De ha 10 nem hivatalos sportoló bemegy egy helyre az már komoly vírusveszély.
Agyrém.
több mint 5 éve
Nem gondolom, hogy ez hosszú távon itt marad, mert az ember szociális lény.Nem pont erre gondoltam 😊 (inkább a menj be 8 órát egy tízezer per négyzetméterért bérelt irodába, hogy ott punnyadj a monitor előtt ugyanúgy-ra). De ja.Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.a hideg is kiráz ettől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülni
peterk2005
ülj egész nap a gép előtt home office-ban, aztán válts át egy másik zoom ablakba, mikor nyelvórára mész, és egy harmadikba, ha táncórákat akarsz venni, kikapcsolódásként ülj le a netflix elé vagy játssz egy jót a konzollal... teljes agyrém
r.baggio
Mondjuk én azért ebben mindig érzek egy kicsi "nagyapáinkat hozzuk" dolgot is 😊 Annak idején a köny halála, a mozi (ezzel filmművészet) halála, a TV előtt punnyadó társadalom dekadenciája meg a többi. Csak rajtunk fog ez múlni. Egy online fórum is tud futballközösséget szervezni, egy online "tévétorna" is segíthet az elhízás ellen, és egy online játék is tud élvezetes társasjáték lenni, ha nem kizárólagos. A túl sok mindenből rossz. Én még mobil és száz TV csatorna nélkül nőttem fel, internet még tervekben se volt, a szabad időmet vagy olvasással töltöttem, vagy ültem a bicajra és mentünk a havarokkal rúgni a bőrt, de nem érzem úgy, hogy a kölkeim gyerekkora idioktratább lett volna azért, mert ők már nyomták 5-6 évesen a duke nukemet és a doomot délutánonként a PC-n. Vagy a maiaké, akiknek belenőtt a kezébe a mobiljuk. Akit elhülyít, az lovak között és biciklin is hülye maradt volna. Mindegy, hogy mit nem tanítanak meg helyesen használni.
peterk2005
Teszem hozzá, anno jó lett volna több HO, de azért ami most van az nem egészséges.
Munka szempontjából is jobb lenne egy megfelelő egyensúly, meg az oktatást nézve is jobb lenne ha a gyerekek visszamehetnének iskolába.
Egyrészt, hogy ne a szülőnek kelljen vele foglalkozni, a tanulás is jobb, plusz szocializálódik is a gyerek.
több mint 5 éve
Amikor egy pandémiára az a kormányok válasza, hogy bezárják a parkokat, aztán második körben meg az edzőtermeket, akkor nincs sok bizodalmam az általad leírtakban sem.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Nem pont erre gondoltam 😊 (inkább a menj be 8 órát egy tízezer per négyzetméterért bérelt irodába, hogy ott punnyadj a monitor előtt ugyanúgy-ra). De ja.Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.a hideg is kiráz ettől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülni
peterk2005
ülj egész nap a gép előtt home office-ban, aztán válts át egy másik zoom ablakba, mikor nyelvórára mész, és egy harmadikba, ha táncórákat akarsz venni, kikapcsolódásként ülj le a netflix elé vagy játssz egy jót a konzollal... teljes agyrém
r.baggio
Mondjuk én azért ebben mindig érzek egy kicsi "nagyapáinkat hozzuk" dolgot is 😊 Annak idején a köny halála, a mozi (ezzel filmművészet) halála, a TV előtt punnyadó társadalom dekadenciája meg a többi. Csak rajtunk fog ez múlni. Egy online fórum is tud futballközösséget szervezni, egy online "tévétorna" is segíthet az elhízás ellen, és egy online játék is tud élvezetes társasjáték lenni, ha nem kizárólagos. A túl sok mindenből rossz. Én még mobil és száz TV csatorna nélkül nőttem fel, internet még tervekben se volt, a szabad időmet vagy olvasással töltöttem, vagy ültem a bicajra és mentünk a havarokkal rúgni a bőrt, de nem érzem úgy, hogy a kölkeim gyerekkora idioktratább lett volna azért, mert ők már nyomták 5-6 évesen a duke nukemet és a doomot délutánonként a PC-n. Vagy a maiaké, akiknek belenőtt a kezébe a mobiljuk. Akit elhülyít, az lovak között és biciklin is hülye maradt volna. Mindegy, hogy mit nem tanítanak meg helyesen használni.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
De pont arra gondoltam, hogy a streamelés bevételből tudná azokat is támogatni, akik most történetesen nem tudnak bemenni dolgozni. Persze nem ugyan az, meg ők kvázi a semmiért kapnak pénzt, meg aki a táncórát veszi annak sem ugyan az a minőség, mintha személyesen lenne, de ez segíthetne kezelni a helyzetet.Bocsánat, nem rosszindulatból, én csak kérdezek:Szerintem ő megoldja. Hogy éppen streameléssel vagy máshogy, az mindegy, őt a neve eladja ilyenkor is, nem hiszem, hogy ő személyesen lenne bajban. Inkább az a probléma, hogy a kiépített "normál", élő verziós tánciskolákban rengeteg ember dolgozott - takarítótól tánctanárokig -, ők kerültek igazán bajba. Nekik nem megoldás a streaming. A zenészek is streamelhetnek koncertet, de a technikákat bérbeadó / kiépítő / felszerelő cégeknek abból nem lesz bevételük. Sem a roadoknak, jegyszedőknek, csarnok bérbeadóknak, stb.
De ilyen esetben nem lenne megoldható, hogy élő streameléssel mondjuk FB-n zárt csoportban közvetítenek táncórákat online, és csak az léphet be, kapja meg a linket, aki fizet valamennyi összeget??? Színházak is, mozik is működhetének így...tudom nem az igazi, de a semminél több lenne...
velvet.hu/gumicukor/2021/02/05/keleti_andrea_valsag/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
dande
Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.
peterk2005
több mint 5 éve
Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.a hideg is kiráz ettől a világtól, de úgy látszik, hogy az idiocracy jövőképét nem lehet elkerülni
peterk2005

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Tragikomédia:Mondjuk számomra az is szomorú, hogy még a kérdezőben sem merül fel, hogy oké, ez így már valamivel jobb. De nem lenne egyszerűbb kirakni arra a regisztrációs oldalra a 4 jelenleg elérhető verziót, hogy már regisztrációkor meg lehessen adni, hogy ki melyiket kéri? Aki regisztrált az pedig megadhatja újra az adatait, utólag választhatna és frissíthetné a regisztrációját. És akkor értesítgetni se kellene, lehetne eleve úgy szervezni az oltó napokat, oltó pontokat, hogy hívni se kell a delikvenseket, eleve azokat hívhatnák be az adott vakcinát kérik.
"Cáfolta az EMMI Orbán Viktort: már értesítéskor szembesülnek a regisztráltak azzal, hogy milyen oltóanyag áll rendelkezésre"
www.atv.hu/belfold/20210206-cafolta-az-emmi-orban-viktort-a-rendelkezesre-allo-oltoanyagrol-is-ertesitik-a-soron-kovetkezoket/hirkereso
nagylaza
Egy sima tamagocsi kereskedőnek is ez lenne az első ötlete. Mindenkinek, aki el akar adni valamit.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Akkor hát jöjjön a Szputnyik:Nomen est omen, elsőre "hitkeresőnek" olvastam a linket. 😊
www.atv.hu/belfold/20210206-szlavik-nem-lehet-hatekonysag-szerint-rangsorolni-a-vakcinakat/hirkereso
nagylaza

több mint 5 éve
Bocsánat, nem rosszindulatból, én csak kérdezek:Szerintem ő megoldja. Hogy éppen streameléssel vagy máshogy, az mindegy, őt a neve eladja ilyenkor is, nem hiszem, hogy ő személyesen lenne bajban. Inkább az a probléma, hogy a kiépített "normál", élő verziós tánciskolákban rengeteg ember dolgozott - takarítótól tánctanárokig -, ők kerültek igazán bajba. Nekik nem megoldás a streaming. A zenészek is streamelhetnek koncertet, de a technikákat bérbeadó / kiépítő / felszerelő cégeknek abból nem lesz bevételük. Sem a roadoknak, jegyszedőknek, csarnok bérbeadóknak, stb.
De ilyen esetben nem lenne megoldható, hogy élő streameléssel mondjuk FB-n zárt csoportban közvetítenek táncórákat online, és csak az léphet be, kapja meg a linket, aki fizet valamennyi összeget??? Színházak is, mozik is működhetének így...tudom nem az igazi, de a semminél több lenne...
velvet.hu/gumicukor/2021/02/05/keleti_andrea_valsag/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
dande
Monduk a világ átalakul, covid nélkül is tolódik az online térbe sok tevékenység. Lesz sok, ami most már valószínűleg vissza sem jön teljesen, marad az online térben, mert kialakították a rendszert és rájöttek, hogy esetleg még jobban is működik. De egyik hétről a másikra durva volt a váltás.

több mint 5 éve
Bocsánat, nem rosszindulatból, én csak kérdezek:De ilyen esetben nem lenne megoldható, hogy élő streameléssel mondjuk FB-n zárt csoportban közvetítenek táncórákat online, és csak az léphet be, kapja meg a linket, aki fizet valamennyi összeget??? Színházak is, mozik is működhetének így...tudom nem az igazi, de a semminél több lenne...
több mint 5 éve
hááát... lehet nem lennék most a helyükben...A lényeg az, hogy Doktor Orbán (aki most már a nemzet főorvosa, virológusa és legfelkészültebb járványügyi szakértője is egy személyben) megint benyökögött valamit, amit többféle módon lehet értelmezni, a hétköznapi halandók pedig találgathatják, mire gondolhatott valójában a drága jó Főni.Tragikomédia:
A kormányzati emberkék zavaros, egymást cáfoló nyilatkozatain túl még mindig nincs egyértelmű és hivatalos álláspont arról, hogy 1. regisztrációhoz kötött-e az oltás, 2. a regisztrálás időpontja (a prioritásként kezelt csoportokon kívül) meghatározza-e a beoltandók sorrendjét, amennyiben nem, milyen szempontok alapján állítják össze az oltási listákat, 3. van-e lehetőségünk választani a vakcinák közül, illetve ragaszkodni egy bizonyos vakcinához, 4. milyen előnyökkel jár majd, ha valaki beoltatja magát, és milyen hátrányokkal, ha nem.
A többi stimmel.
nagylaza
"Cáfolta az EMMI Orbán Viktort: már értesítéskor szembesülnek a regisztráltak azzal, hogy milyen oltóanyag áll rendelkezésre"
www.atv.hu/belfold/20210206-cafolta-az-emmi-orban-viktort-a-rendelkezesre-allo-oltoanyagrol-is-ertesitik-a-soron-kovetkezoket/hirkereso
nagylaza
több mint 5 éve
A lényeg az, hogy Doktor Orbán (aki most már a nemzet főorvosa, virológusa és legfelkészültebb járványügyi szakértője is egy személyben) megint benyökögött valamit, amit többféle módon lehet értelmezni, a hétköznapi halandók pedig találgathatják, mire gondolhatott valójában a drága jó Főni.Tragikomédia:
A kormányzati emberkék zavaros, egymást cáfoló nyilatkozatain túl még mindig nincs egyértelmű és hivatalos álláspont arról, hogy 1. regisztrációhoz kötött-e az oltás, 2. a regisztrálás időpontja (a prioritásként kezelt csoportokon kívül) meghatározza-e a beoltandók sorrendjét, amennyiben nem, milyen szempontok alapján állítják össze az oltási listákat, 3. van-e lehetőségünk választani a vakcinák közül, illetve ragaszkodni egy bizonyos vakcinához, 4. milyen előnyökkel jár majd, ha valaki beoltatja magát, és milyen hátrányokkal, ha nem.
A többi stimmel.
nagylaza
több mint 5 éve
A kérdés nem az volt hogy megéri-e otthon dolgozni, hanem hogy van-e otthon munka. Amit én ajánlok az is olyan hogy itt kint 4x annyit fizet.Ha kell valakinek meló írjon pm-et szivesen segítek, az élelmiszeriparba otthon is keresnek most is embert.Elég ráguglizni, rengeteg állás van. A kereskedelemben is vannak állások, ALDI már a szaküzleteiben is reklámozza magát, 300 ezret kínálnak.
davemayer
Tegyük azért azt tisztába, hogy ez a sok munkahely nem azért van, mert úgy száguld a gazdaságunk, hanem azért, mert a mi fiatalabb generációnk inkább odébb lépett 1-2 országgal, és nyugatra ment dolgozni. Ahogy te is. 😊 (Nehogy kritikának vedd, magadra gondolj, ha neked jó, akkor jó, én leszek az utolsó aki számon kérek bárkit is, hogy jobb életet szeretne magának.)
Az egész migránsozásos dolognak amúgy ezért lehet még komoly ára. Belefeszültünk annyira, hogy lassan ahol meglátnak egy nem harcsabajszos arcot, frászt kapnak. Pedig ez a gazdaság életképtelen lesz a következő évtizedekben masszív (érts sok százezres, milliós) méretű munkaerő-import nélkül.
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Akkor hát jöjjön a Szputnyik:www.atv.hu/belfold/20210206-szlavik-nem-lehet-hatekonysag-szerint-rangsorolni-a-vakcinakat/hirkereso
több mint 5 éve
A lényeg az, hogy Doktor Orbán (aki most már a nemzet főorvosa, virológusa és legfelkészültebb járványügyi szakértője is egy személyben) megint benyökögött valamit, amit többféle módon lehet értelmezni, a hétköznapi halandók pedig találgathatják, mire gondolhatott valójában a drága jó Főni.A kormányzati emberkék zavaros, egymást cáfoló nyilatkozatain túl még mindig nincs egyértelmű és hivatalos álláspont arról, hogy 1. regisztrációhoz kötött-e az oltás, 2. a regisztrálás időpontja (a prioritásként kezelt csoportokon kívül) meghatározza-e a beoltandók sorrendjét, amennyiben nem, milyen szempontok alapján állítják össze az oltási listákat, 3. van-e lehetőségünk választani a vakcinák közül, illetve ragaszkodni egy bizonyos vakcinához, 4. milyen előnyökkel jár majd, ha valaki beoltatja magát, és milyen hátrányokkal, ha nem.
A többi stimmel.
több mint 5 éve
Hát ezen milyen jót röhögtem. Te hányszor tapasztaltál csak törekvést bármiféle átgondoltságra bármilyen ügyben is?Ha jóindulatú akarnék lenni azt mondanám, mivel a tb szamodat is meg kell adni a regisztrációnál így látják ha van krónikus betegséged és annak a házi orvosnak küldenek olyat is ami be adható, vagy be se hívnak addig amíg nincs olyan. De ez csak elmelkedés.Orbán: Az oltás beadásakor tudhatjuk csak meg, milyen vakcinát kapunkDe ezt amúgy miért? Mi értelme?
Amadeus
Ha felhív a háziorvosom hogy három nap múlva menjek be, akkor ha én megkérdezem tőle hogy melyik oltást kapom, akkor nem mondhatja meg?
Most ezt így hogy?
Mikey
MC12

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
illetve semmi baj nincs ezzel.index.hu/gazdasag/2021/02/06/vakcina-adatkezeles-szemelyes-adat/Nem értem, miért jössz ezzel. Nálunk teljesen kizárt, hogy szenzitív adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek.
YoungZeeZee
nagylaza
nem vagyok bunozo igy barmit lathanak rolam, mivel arthanak?!
fuggonyt sem hasznalok es puceran maszkalok otthon, foleg este, felkapcsolt lampanal.
több mint 5 éve
index.hu/gazdasag/2021/02/06/vakcina-adatkezeles-szemelyes-adat/Nem értem, miért jössz ezzel. Nálunk teljesen kizárt, hogy szenzitív adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek.
YoungZeeZee
több mint 5 éve
Ha jóindulatú akarnék lenni azt mondanám, mivel a tb szamodat is meg kell adni a regisztrációnál így látják ha van krónikus betegséged és annak a házi orvosnak küldenek olyat is ami be adható, vagy be se hívnak addig amíg nincs olyan. De ez csak elmelkedés.Orbán: Az oltás beadásakor tudhatjuk csak meg, milyen vakcinát kapunkDe ezt amúgy miért? Mi értelme?
Amadeus
Ha felhív a háziorvosom hogy három nap múlva menjek be, akkor ha én megkérdezem tőle hogy melyik oltást kapom, akkor nem mondhatja meg?
Most ezt így hogy?
Mikey
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Pont emiatt értetlenkedek. Nekem baromira nem mindegy, melyiket kapom, és akkor arról még nem is beszéltem hogy melyikben bízom, de behívnak úgy hogy nem tudom mit akarnak beadni, és majd a helyszínen esetleg kiderül, hogy pont azt, amelyiket akkor se adatnám be magamnak, ha fizetnének érte. A szürrealitás tényleg hungarikum lett, és magas szinten műveljük.ez olyan morbid, hogy csak röhögni tudok kínomban. Érted, odaállítasz valami olyan betegséggel, ami miatt nem kaphatod meg az adott oltást.Orbán: Az oltás beadásakor tudhatjuk csak meg, milyen vakcinát kapunkDe ezt amúgy miért? Mi értelme?
Amadeus
Most ezt így hogy?
Mikey
Erre dönthetsz, hogy beadatod magadnak, vagy pedig húzol a sor végére hátha addig beledöglesz a covidba.
Nem is értem, hogy lehet ekkora faszságot kitalálni. Mondják meg inkább korrekten, hogy nincs, de ne szórakozzunk egymással.
Amadeus
S abba most inkább bele se megyek, hogy egy olyan helyre kellhet feleslegesen bemennem, ahol mindig sokan várnak, zárt és kis helyen, a távolságtartás betartásának teljes esélytelenségével. Bemegyek, várok a sok ember között egy órát, majd kiderül hogy nem is akarom azt a vakcinát.
Nice. 😀
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
ez olyan morbid, hogy csak röhögni tudok kínomban. Érted, odaállítasz valami olyan betegséggel, ami miatt nem kaphatod meg az adott oltást.Orbán: Az oltás beadásakor tudhatjuk csak meg, milyen vakcinát kapunkDe ezt amúgy miért? Mi értelme?
Amadeus
Most ezt így hogy?
Mikey
Erre dönthetsz, hogy beadatod magadnak, vagy pedig húzol a sor végére hátha addig beledöglesz a covidba.
Nem is értem, hogy lehet ekkora faszságot kitalálni. Mondják meg inkább korrekten, hogy nincs, de ne szórakozzunk egymással.
több mint 5 éve
telex.hu/belfold/2021/02/06/budapesten-az-utca-az-uj-kocsma"A nagymamámat már beoltották, a pedikűrösöm maszk nélkül dolgozik, most már telibe szarom, minden nap itt iszok" - adja tudtomra egy lány.
warr_b
Sírok és nevetek...