Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
"Lávakedvelő nép vagyunk."Ki dobta be azt a dumát néhány hónapja (amikor még jól álltunk a most már persze teljesen haszontalannak ítélt statisztikák alapján), hogy a vírus elleni védekezés sikerét a halálozások száma alapján kell megítélni? Orbán. Ezt kérjük most számon itt páran, ennyi történik, semmi más. Illetve legtöbbünknek nem is azzal van a baja, h ennyi haláleset van, hanem hogy kamuznak össze-vissza ebben is és próbálják sikernek bemutatni azt ami legjobb esetben is egy kalap fos.És Németországban ugyanolyan az emberek általános egészségi állapota mint nálunk? És az egészségügy is ugyanolyan? Maga ez a statisztikai adat rendben lehet, majd ha véget ér a vírus, arra, hogy elemezzünk, de akkor is maximum a környező országokkal érdemes összehasonlítani nem Németországgal.Németországban 11%-al haltak meg többen novemberen, mint a 2016-2019-es átlag (össz 84,480-an haltak meg novemberben, 8136-al többen mint bármelyik évben a 4 éves periódusban).Mennyi lenne a fényesen állás? Mármint szerinted. Mennyivel térhetne el a szokásos halálozi mutatóktól a jelenlegiek ahhoz, hogy szerinted az fényes legyen, figyelembe véve, hogy régen nem látott világjárvány van és minden európai országban 10-100-1000-vel halnak meg emberek (habár ez csak mint fentebb írtam, egy önbevallás, eltérő metodikákkal). 10% többlet az ok? 20%? 25% még belefér de 30% nem? És miért? Feleslege önhergelés ezeket a statisztikáka böngészni, aztán belekiabálni a világba, hogy szemét kormány/ügyes kormány.Éppen ezért a legegyszerűbb a sok éves halálozási adatokkal összevetni a jelenlegit és kész.. nem állunk fényesen és érdekes módon nem a "3x ennyi lenne" verzió valósult meg..Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
De elottunk van 2 miniallam is,tehat ezeket nyugodtan kihuzhatjuk. Tehat lassan lassan top 10. A leginkabb szignifikans mutatoban. A holnapi adat meg a decemberihez fog tartozni amugy.
Vrij6
MC12
Klaci79
Ahogy az egyik kommentelő írta is, komolyan lehet azt venni, hogy Szlovákiában 9 hónap alatt összesen 868 halott volt, decemberben, tehát egy hónap alatt: 1197. Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan.
Msárészről biztosan a koronavírus okozta halálnak kell tekinteni annak a 92 éves férfinak a halálát akinek az alábbi betegségei voltak: iszkémiás szívbetegség, szívritmuszavar, magas vérnyomás, idegrendszeri elfajulásos betegség, veseelégtelenség. (hivatalos oldalról).
Ha a kormány akarta volna, akkor a halálozási szám tized ennyi, ha akaná akkor meg 3-szor ennyi lenne, csak attól függ, milyen protokoll szerint számolunk.
MC12
Szesze
MC12
Nálunk 52%-al haltak meg többen novemberben (45-48.hét), mint a 2015-2019es átlag (össz 14 ezren haltak meg, átlag 5000-el többen mint bármelyik évben a 4 éves periódusban)
én inkább foglalkozok ezzel, mert sokaknak még mindig fingjuk nincs róla, h miért is van világjárvány, és nem veszik komolyan. de Baggio se azért szokta berakni a KSH-s számokat, hogy rémisztgessen...
Borbinho
Az a baj tudod, hogy az elmúlt hónapokban ebben a topicban mindig jött egy újabb staisztikai adat amire hivatkozva lehetett szidni a kormányt (mintha amúgy nem lehetne éppen elég miatt), ez hol az 1 millió főre, 100 ezer főre eső halálozás volt, hol a tesztek száma, hol az aktív fertőzöttek száma, hol a lélegeztető gépen lévők száma stb. és amikor az adott adat már nem támasztotta alá az elméletet vagy jött valami új, akkor ugrottak a következőre, most éppen egy ideje a KSH halálozási statisztikája a fő csapás, és minden előzőleg komoly arccal hivatkozott statisztatika ugyanezen kommentelők szerint ma már nem releváns 😊
Ez amúgy ugyanígy van a fősodratú ellenzéki médiában is szóval nem csodálkozom és természetesen ugyanez van a kormánymédiában is, ott is azokat az adatokat veszik elő ami éppen az ő érvelésüknek megfelelő.
MC12
Szesze
youtu.be/tbAzGNtqdYw
több mint 5 éve
Szigorúbb intézkedések mellett Németországban többen halnak meg most, mint szeptemberben. A metodika változott. Pl nyár előtt nem volt náluk vendégmunkás halott nyilvántartva (tudomásom szerint). Svédek meg tessék-lássék módon jelentenek (volt, h csak alapbetegség nélkülit soroltak, volt, h mindenkit).Mennyi lenne a fényesen állás? Mármint szerinted. Mennyivel térhetne el a szokásos halálozi mutatóktól a jelenlegiek ahhoz, hogy szerinted az fényes legyen, figyelembe véve, hogy régen nem látott világjárvány van és minden európai országban 10-100-1000-vel halnak meg emberek (habár ez csak mint fentebb írtam, egy önbevallás, eltérő metodikákkal). 10% többlet az ok? 20%? 25% még belefér de 30% nem? És miért? Feleslege önhergelés ezeket a statisztikáka böngészni, aztán belekiabálni a világba, hogy szemét kormány/ügyes kormány.Éppen ezért a legegyszerűbb a sok éves halálozási adatokkal összevetni a jelenlegit és kész.. nem állunk fényesen és érdekes módon nem a "3x ennyi lenne" verzió valósult meg..Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
De elottunk van 2 miniallam is,tehat ezeket nyugodtan kihuzhatjuk. Tehat lassan lassan top 10. A leginkabb szignifikans mutatoban. A holnapi adat meg a decemberihez fog tartozni amugy.
Vrij6
MC12
Klaci79
Ahogy az egyik kommentelő írta is, komolyan lehet azt venni, hogy Szlovákiában 9 hónap alatt összesen 868 halott volt, decemberben, tehát egy hónap alatt: 1197. Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan.
Msárészről biztosan a koronavírus okozta halálnak kell tekinteni annak a 92 éves férfinak a halálát akinek az alábbi betegségei voltak: iszkémiás szívbetegség, szívritmuszavar, magas vérnyomás, idegrendszeri elfajulásos betegség, veseelégtelenség. (hivatalos oldalról).
Ha a kormány akarta volna, akkor a halálozási szám tized ennyi, ha akaná akkor meg 3-szor ennyi lenne, csak attól függ, milyen protokoll szerint számolunk.
MC12
Szesze
MC12
Gondolom azért halnak meg 2020-ban többen, mint eddig, mert maga a vírus halálos kimenetelű lehet.
több mint 5 éve
Vérbeli libernyák módjára akarja a kormány intézkedéseit kritizálni.Ahogy az egyik kommentelő írta is, komolyan lehet azt venni, hogy Szlovákiában 9 hónap alatt összesen 868 halott volt, decemberben, tehát egy hónap alatt: 1197. Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan.Én elengedtem egy ideje a dolgot, de most kíváncsiságból azért megnéztem a magyar számokat is
MC12
9 hónap (nov 30-ig): 4823
decemberben, 1 hónap alatt: 4606 (9429-4823)
Szlovákoknál 58% (amúgy 839/1196 a split nálam), nálunk 49% - van pici különbség, de a trend ugyanaz - a nyár csöndes volt+a 2. hullám durva... ennél többet nem nagyon lehet ebből levonni, nem igazán értem mire akarsz kilyukadni a kiragadott számokkal.
És ahogy Szesze írta (meg pl. ahogy az oroszoknál is kibukott), igazából ahogy kijönnek mindenhol a demográfiai mutatók, lehet majd látni a hatást, szóval mindegy.
Igor
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Látványosan szerintem biztosan nem, de azért biztosan lesz aki hordani fogja.nyilván a fele túlzás 😀mert ha csak az emberek fele maszkot húz legközelebb influenza szezonban😀😀😀 Az év vicce befutott így az év utolsó napján.
Negritis
Mikey
de én tényleg bízom abban hogy látványosan nőni fog a flu szezon maszkok száma (én is hordani fogom pl)
az pedig összeségében pozitív lehet
Negritis
Én mondjuk szerintem influenzaszezonon kívül is ha tömegközlekedek majd.
Mondjuk ha százból egy fogja hordani, az is tekinthető lesz látványos növekedésnek a nullához képest. 😀
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Ki dobta be azt a dumát néhány hónapja (amikor még jól álltunk a most már persze teljesen haszontalannak ítélt statisztikák alapján), hogy a vírus elleni védekezés sikerét a halálozások száma alapján kell megítélni? Orbán. Ezt kérjük most számon itt páran, ennyi történik, semmi más. Illetve legtöbbünknek nem is azzal van a baja, h ennyi haláleset van, hanem hogy kamuznak össze-vissza ebben is és próbálják sikernek bemutatni azt ami legjobb esetben is egy kalap fos.És Németországban ugyanolyan az emberek általános egészségi állapota mint nálunk? És az egészségügy is ugyanolyan? Maga ez a statisztikai adat rendben lehet, majd ha véget ér a vírus, arra, hogy elemezzünk, de akkor is maximum a környező országokkal érdemes összehasonlítani nem Németországgal.Németországban 11%-al haltak meg többen novemberen, mint a 2016-2019-es átlag (össz 84,480-an haltak meg novemberben, 8136-al többen mint bármelyik évben a 4 éves periódusban).Mennyi lenne a fényesen állás? Mármint szerinted. Mennyivel térhetne el a szokásos halálozi mutatóktól a jelenlegiek ahhoz, hogy szerinted az fényes legyen, figyelembe véve, hogy régen nem látott világjárvány van és minden európai országban 10-100-1000-vel halnak meg emberek (habár ez csak mint fentebb írtam, egy önbevallás, eltérő metodikákkal). 10% többlet az ok? 20%? 25% még belefér de 30% nem? És miért? Feleslege önhergelés ezeket a statisztikáka böngészni, aztán belekiabálni a világba, hogy szemét kormány/ügyes kormány.Éppen ezért a legegyszerűbb a sok éves halálozási adatokkal összevetni a jelenlegit és kész.. nem állunk fényesen és érdekes módon nem a "3x ennyi lenne" verzió valósult meg..Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
Klaci79
MC12
Szesze
MC12
Nálunk 52%-al haltak meg többen novemberben (45-48.hét), mint a 2015-2019es átlag (össz 14 ezren haltak meg, átlag 5000-el többen mint bármelyik évben a 4 éves periódusban)
én inkább foglalkozok ezzel, mert sokaknak még mindig fingjuk nincs róla, h miért is van világjárvány, és nem veszik komolyan. de Baggio se azért szokta berakni a KSH-s számokat, hogy rémisztgessen...
Borbinho
Az a baj tudod, hogy az elmúlt hónapokban ebben a topicban mindig jött egy újabb staisztikai adat amire hivatkozva lehetett szidni a kormányt (mintha amúgy nem lehetne éppen elég miatt), ez hol az 1 millió főre, 100 ezer főre eső halálozás volt, hol a tesztek száma, hol az aktív fertőzöttek száma, hol a lélegeztető gépen lévők száma stb. és amikor az adott adat már nem támasztotta alá az elméletet vagy jött valami új, akkor ugrottak a következőre, most éppen egy ideje a KSH halálozási statisztikája a fő csapás, és minden előzőleg komoly arccal hivatkozott statisztatika ugyanezen kommentelők szerint ma már nem releváns 😊
Ez amúgy ugyanígy van a fősodratú ellenzéki médiában is szóval nem csodálkozom és természetesen ugyanez van a kormánymédiában is, ott is azokat az adatokat veszik elő ami éppen az ő érvelésüknek megfelelő.
MC12
több mint 5 éve
És Németországban ugyanolyan az emberek általános egészségi állapota mint nálunk? És az egészségügy is ugyanolyan? Maga ez a statisztikai adat rendben lehet, majd ha véget ér a vírus, arra, hogy elemezzünk, de akkor is maximum a környező országokkal érdemes összehasonlítani nem Németországgal.Németországban 11%-al haltak meg többen novemberen, mint a 2016-2019-es átlag (össz 84,480-an haltak meg novemberben, 8136-al többen mint bármelyik évben a 4 éves periódusban).Mennyi lenne a fényesen állás? Mármint szerinted. Mennyivel térhetne el a szokásos halálozi mutatóktól a jelenlegiek ahhoz, hogy szerinted az fényes legyen, figyelembe véve, hogy régen nem látott világjárvány van és minden európai országban 10-100-1000-vel halnak meg emberek (habár ez csak mint fentebb írtam, egy önbevallás, eltérő metodikákkal). 10% többlet az ok? 20%? 25% még belefér de 30% nem? És miért? Feleslege önhergelés ezeket a statisztikáka böngészni, aztán belekiabálni a világba, hogy szemét kormány/ügyes kormány.Éppen ezért a legegyszerűbb a sok éves halálozási adatokkal összevetni a jelenlegit és kész.. nem állunk fényesen és érdekes módon nem a "3x ennyi lenne" verzió valósult meg..Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
Klaci79
MC12
Szesze
MC12
Borbinho
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Hát, a kiragadott számaidat nehéz volt másképp értelmezni pláne a boldolt szavak miatt... ezért nem voltam benne biztos mire akarsz kilyukadni.Elgánsan kihagytad a komment lényegi részét, miszerint nekem alapvetően a halálozási adatokkal van problémám, mert nem ugyanozon metódus szerint állapítják meg Hollandiában - Oroszországban - Magyarországon stb. hogy ki megy a "koronavírusban meghalt " oszlopba hanem önbavallási alapon, így pedig értelmetlen a hasonlítgatás.Ahogy az egyik kommentelő írta is, komolyan lehet azt venni, hogy Szlovákiában 9 hónap alatt összesen 868 halott volt, decemberben, tehát egy hónap alatt: 1197. Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan.Én elengedtem egy ideje a dolgot, de most kíváncsiságból azért megnéztem a magyar számokat is
MC12
Szlovákoknál 58% (amúgy 839/1196 a split nálam), nálunk 49% - van pici különbség, de a trend ugyanaz - a nyár csöndes volt+a 2. hullám durva... ennél többet nem nagyon lehet ebből levonni, nem igazán értem mire akarsz kilyukadni a kiragadott számokkal.
És ahogy Szesze írta (meg pl. ahogy az oroszoknál is kibukott), igazából ahogy kijönnek mindenhol a demográfiai mutatók, lehet majd látni a hatást, szóval mindegy.
Igor
Abban valóban egyet lehet érteni, hogy amikor vége lesz ennek az egésznek, akkor majd meg lehet nézni az általános halálozási statisztikákat visszamenőleg (2022-2023 körül) és akkor majd össze lehet hasonlítani a különöböző országokat, de amikor itt heteket meg 1-2 hónapokat kezdnek el emberek összehasonlítgatni majd nagy és határozott kijelentéseket tenni az egyszerűen komolytalan.
MC12
Ha azt írtad volna h a szlovákoknál 400 halott van per millió és nálunk meg 1000 halott per millió (a hivatalos számok), és hogy ezt nem hiszed el, mert a szlovák metodika szar... akkor megértem elsőre és valszeg nem írok semmit, mert ezt úgy is le lehet majd vonni a statisztikákból - de most lusta vagyok a szlovák KSH honlapját túrni 😊
A többivel kb egyetértünk, azért nem idéztem 😊 Peace 😊
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Elgánsan kihagytad a komment lényegi részét, miszerint nekem alapvetően a halálozási adatokkal van problémám, mert nem ugyanozon metódus szerint állapítják meg Hollandiában - Oroszországban - Magyarországon stb. hogy ki megy a "koronavírusban meghalt " oszlopba hanem önbavallási alapon, így pedig értelmetlen a hasonlítgatás.Ahogy az egyik kommentelő írta is, komolyan lehet azt venni, hogy Szlovákiában 9 hónap alatt összesen 868 halott volt, decemberben, tehát egy hónap alatt: 1197. Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan.Én elengedtem egy ideje a dolgot, de most kíváncsiságból azért megnéztem a magyar számokat is
MC12
Igor
Abban valóban egyet lehet érteni, hogy amikor vége lesz ennek az egésznek, akkor majd meg lehet nézni az általános halálozási statisztikákat visszamenőleg (2022-2023 körül) és akkor majd össze lehet hasonlítani a különöböző országokat, de amikor itt heteket meg 1-2 hónapokat kezdnek el emberek összehasonlítgatni majd nagy és határozott kijelentéseket tenni az egyszerűen komolytalan.
több mint 5 éve
Németországban 11%-al haltak meg többen novemberen, mint a 2016-2019-es átlag (össz 84,480-an haltak meg novemberben, 8136-al többen mint bármelyik évben a 4 éves periódusban).Mennyi lenne a fényesen állás? Mármint szerinted. Mennyivel térhetne el a szokásos halálozi mutatóktól a jelenlegiek ahhoz, hogy szerinted az fényes legyen, figyelembe véve, hogy régen nem látott világjárvány van és minden európai országban 10-100-1000-vel halnak meg emberek (habár ez csak mint fentebb írtam, egy önbevallás, eltérő metodikákkal). 10% többlet az ok? 20%? 25% még belefér de 30% nem? És miért? Feleslege önhergelés ezeket a statisztikáka böngészni, aztán belekiabálni a világba, hogy szemét kormány/ügyes kormány.Éppen ezért a legegyszerűbb a sok éves halálozási adatokkal összevetni a jelenlegit és kész.. nem állunk fényesen és érdekes módon nem a "3x ennyi lenne" verzió valósult meg..Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
Klaci79
MC12
Szesze
MC12

Ez a 4 hét (45-48) alatti covid számok összesen (70,84,90,55,103,107,81,55,103,101,87,99,107,107,93,91,99,92,96,121,111,91,117,106,115,135,152,156): 2,824 , napi átlagban 100. Van egy jó 2000es többlet a 4 hétre a covidon felül.
a 49.hét óta pedig így néznek ki a számok: (151,154,165,182,189,193,162,116,136,160,161,171,162,181,165,107,144,157,187,189,185,183,180,154,113,104,118,96,114,131,137,108), össz 4855, napi átlagban 150en. de 32 nap alatt
plusz amíg 3-4 hetekre visszamenőleg írnak be 100+ új halottat a KSH-nál is, ráadásul többször is, addig még ezeket se lehet fixre venni...
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Vagy csak azokat az országokat és adatokat szabad figyelembe venni, ami a te elméletedet támasztja alá? 😊 na pont ennyire van értelme ezeknek a statisztikáknak.Te megint miről írsz, milyen rohadt elméletet emlegetsz? Nézz rá a ksh HIVATALOS statjaira, hasonlítgasd ott össze x-et y-nal, aztán hitesd el magaddal, hogy a statisztikák nem számítanak semmit
MC12
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
www.npr.org/2020/12/30/951736164/some-500-coronavirus-vaccine-doses-intentionally-destroyed-hospital-saysnymag.com/intelligencer/article/americas-vaccine-rollout-disaster.html
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ha már gazdaságilag is mindig külön van véve, akkor a covid statokban is a fejlett országokat külön kell értelmezni és külön az elmaradottabb régiókat.Plussz a jól védekezés valahol ott kezdődik, amikor Mourinho vagy az Atleti leparkolja a buszt és rombol nem úgy, ahogy itt a NER csinálja: Minden szerelés után dongeti a mellet, hibáztatja a bírót ha a sokadik gólt kapják, lenyilatkozza, hogy de mi rendesen készültünk a meccsre, még videót is néztünk az ellenrol...
A számszerű eredmény másodlagos, mert nincs mihez viszonyítani mint etalon.
több mint 5 éve
Ahogy az egyik kommentelő írta is, komolyan lehet azt venni, hogy Szlovákiában 9 hónap alatt összesen 868 halott volt, decemberben, tehát egy hónap alatt: 1197. Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan.Én elengedtem egy ideje a dolgot, de most kíváncsiságból azért megnéztem a magyar számokat is
MC12
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Szerintem nem egészen ugyanarról a dologról beszélünk.Nem vicces, elhiheted...Vagy akkor mivel nekem több osztálytársam is meghalt buszbalesetben, akkor tiltakozzak a tömegközlekedés ellen?
davemayer
empty taxi
davemayer
Az, hogy balesetben hányan halnak meg, egy állandó szám. Valamikor kevesebben, van amikor többen, de egy kiugró és sajnálatos esemény kivételével (Verona, Egyiptom) ez egy viszonylag állandó tendencia. Nem tudsz ellene mit tenni, talán ha minden autó önvezető lesz 2100-ra, akkor majd nem lesz ennyi.
Nem tudsz ellene tenni azzal sem, ha kiteszel 500 db állandó sebességmérőt, mert valljuk be őszintén, az csak pénzbehajtás és továbbra sem változik a helyzet.
De itt arról beszélünk, hogy folyik egy sikerkampány. Ennyire jók vagyunk, annyira jók vagyunk. Tegnap nálunk a repülőtéren volt az egyik államtitkár úr és ott is csak ezt hallottam. Csak nehéz ezt elhinni, amikor már annyi ismerősöm mond mást. Valakinek ilyen-olyan rokona halt meg, másiknak nagyapja. Amikor a barátaim közvetlen rokonai hallnak meg, vagy éppen a dél-pesti kórház covid osztályán a bekerülő 100 emberből sajnos 90 meghalt. (Ezek azok most, akik altatásban voltak már). Ilyenkor azért elgondolkodik az ember, hogy ha az én ismeretségemben is ez van, nyilván másnál is.
Nyilván így van ez olasz, spanyol vagy Németországban, Ausztriában is, ott mégsem hallok sikerkampányt.
És igen, másban is hallnak meg emberek. Sőt a covid betegek nagy többsége valamilyen alapbetegséggel rendelkezett. Krónikussal akár, de ezekkel betegségekkel bárki aki odafigyel rá, akár évtizedeket is élhet.
Ugyanúgy nem bírom elviselni, hogy 16000 lélegeztetőgépet szerzünk be, amikor a legrosszabb esetben sem volt 1000 ember akinek erre szüksége volt, de mi megvesszük 19 millióért darabját ismeretlen cégektől nyilvánvalóan korrupt módszerekkel, de mégis sikerként számolunk be róla.
Persze azt megértem, hogy az Orbán kormány politikájába az igazság nem fér bele. A harcot, a háborút nem lehet abbahagyni és a propagandának menni kell éjjel nappal. Csak egy ilyen fórumon, ahol többségében gondolkodó emberek erős fenntartásokkal kezelik a propagandát, azért nem kellene ilyen "csacsiságokkal" jönni.
És ezek már valljuk be, nem napi adatok. Elég jól kirajzolódott 9 hónap alatt, ráadásul úgy, hogy az első hullámot szerencsésen, de akár az időben hozott intézkedéseknek köszönhetően jól megúsztuk.
több mint 5 éve
és basszus, már a x > y értelmezése se megy, nem semmiMegvilágosodtam, igazad van 😊
r.baggio
1M főre eső halálozások száma:
Oroszország: 391 - Ausztria 689
Szaud Arábia: 177 - Svájc 878
Fülöp-szigetek: 84 - Horvátoszág 958
www.worldometers.info/coronavirus/
Tehát ha a Te értelmezésedet használjuk, akkor Oroszország, a Szaudiak meg a Fülöp -szigetek írtózatosan jól védekező országok, Ausztria Svájc Horvátország (Usa, Spanyolok stb. ) pedig szarul, hiszn X > Y. Vagy csak azokat az országokat és adatokat szabad figyelembe venni, ami a te elméletedet támasztja alá? 😊 na pont ennyire van értelme ezeknek a statisztikáknak.
több mint 5 éve
Ok de ha valakinek ez a célja akkor lobogtatni lehet...Mennyi lenne a fényesen állás? Mármint szerinted. Mennyivel térhetne el a szokásos halálozi mutatóktól a jelenlegiek ahhoz, hogy szerinted az fényes legyen, figyelembe véve, hogy régen nem látott világjárvány van és minden európai országban 10-100-1000-vel halnak meg emberek (habár ez csak mint fentebb írtam, egy önbevallás, eltérő metodikákkal). 10% többlet az ok? 20%? 25% még belefér de 30% nem? És miért? Feleslege önhergelés ezeket a statisztikáka böngészni, aztán belekiabálni a világba, hogy szemét kormány/ügyes kormány.Éppen ezért a legegyszerűbb a sok éves halálozási adatokkal összevetni a jelenlegit és kész.. nem állunk fényesen és érdekes módon nem a "3x ennyi lenne" verzió valósult meg..Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
Klaci79
MC12
Szesze
MC12
Na mind1 bocs hogy idepofátlankodtam ismét csak egyszerűen nem értem minek ezeken a napi adatokon rágódni, en nem látom értelmét.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Nem vicces, elhiheted...Vagy akkor mivel nekem több osztálytársam is meghalt buszbalesetben, akkor tiltakozzak a tömegközlekedés ellen?
davemayer
empty taxi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Vagy akkor mivel nekem több osztálytársam is meghalt buszbalesetben, akkor tiltakozzak a tömegközlekedés ellen?
davemayer

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Mennyi lenne a fényesen állás? Mármint szerinted. Mennyivel térhetne el a szokásos halálozi mutatóktól a jelenlegiek ahhoz, hogy szerinted az fényes legyen, figyelembe véve, hogy régen nem látott világjárvány van és minden európai országban 10-100-1000-vel halnak meg emberek (habár ez csak mint fentebb írtam, egy önbevallás, eltérő metodikákkal). 10% többlet az ok? 20%? 25% még belefér de 30% nem? És miért? Feleslege önhergelés ezeket a statisztikáka böngészni, aztán belekiabálni a világba, hogy szemét kormány/ügyes kormány.Éppen ezért a legegyszerűbb a sok éves halálozási adatokkal összevetni a jelenlegit és kész.. nem állunk fényesen és érdekes módon nem a "3x ennyi lenne" verzió valósult meg..Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
Klaci79
MC12
Szesze
több mint 5 éve
Emlitettem en ezt a hszemben???? Mirol irtam hulyesegeket???? Összehssonlitottam en barmit barmivel????Ez egyértelmű, de emberek halnak meg eleve naponta, mégsem beszédtéma folyamatosan.nézz már rá legalább a hivatalos statisztikára mielőtt hülyeségeket írsz, komolyan
davemayer
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html
még csak novemberi adataink vannak, de a hónap minden hetében többen haltak meg, mint az elmúlt 5-10 év bármelyik másik hetében (1-2 hét kivételével sokkal-sokkal többen), miközben az ország teli lett plakátolva a MINDEN ÉLET SZÁMÍT szlogennel
r.baggio
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Oroszok nem tudnak elég vakcinát gyártani ezért elvileg mégsem veszünk tőlük24.hu/belfold/2020/12/31/gulyas-gergely-valasztas-koronavirus-interju/

több mint 5 éve
és basszus, már a x > y értelmezése se megy, nem semmi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Éppen ezért a legegyszerűbb a sok éves halálozási adatokkal összevetni a jelenlegit és kész.. nem állunk fényesen és érdekes módon nem a "3x ennyi lenne" verzió valósult meg..Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
Klaci79
MC12
Szerkesztette: Szesze
több mint 5 éve
Arra próbáltam szerényen utalni, hogy mivel nincs egységes metodika abban, hogy ki számít koronavírus elhunytnak még az Unión belül sem, tehát minden ország maga dönti el, hogy kit rak a statisztikába, így ezek a mutatók értelmetlenek, hiszen az alap adatok, amiket összehasonlítunk, nem egységesek. Ahogy a tesztelési metodika sem, stb.Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
Klaci79
több mint 5 éve
nyilván a fele túlzás 😀mert ha csak az emberek fele maszkot húz legközelebb influenza szezonban😀😀😀 Az év vicce befutott így az év utolsó napján.
Negritis
Mikey
de én tényleg bízom abban hogy látványosan nőni fog a flu szezon maszkok száma (én is hordani fogom pl)
az pedig összeségében pozitív lehet
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!