Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Indul a magyar vakcinafejlesztés Debrecenbenindex.hu/belfold/2020/12/31/hivatalos_indul_a_hazai_covid_oltas_fejlesztese/

több mint 5 éve
ha csak a novemberi adatokat nézem, akkor sokkal durvábbak az arányok és férfiaknál már 45 évtől látszik a tendencia..Én elég sokáig nézegettem a napi halálozási adatokat és kb mindig 25-30% körül mozgott a 70 év alatti elhunytak aránya.Ezek alapján mondjuk talán kijelenthető (amit nagyjából eddig is tudtam), hogy a nőknél/férfiaknál egyaránt a 65-69 éves korosztálytól kezdve válik veszélyessé ez a vírus, a fiatalabb korosztálynál nincs szignifikáns különbség az előző 5 éves átlaghoz képest a halálozásban (idén szeptembertől év végéig összehasonlítva). Persze a decemberi adatok valószínű még rosszabbá teszik az idősek halálozási arányát, de ezen valószínű nem fognak változtatni.Ez egyértelmű, de emberek halnak meg eleve naponta, mégsem beszédtéma folyamatosan.nézz már rá legalább a hivatalos statisztikára mielőtt hülyeségeket írsz, komolyan
davemayer
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html
még csak novemberi adataink vannak, de a hónap minden hetében többen haltak meg, mint az elmúlt 5-10 év bármelyik másik hetében (1-2 hét kivételével sokkal-sokkal többen), miközben az ország teli lett plakátolva a MINDEN ÉLET SZÁMÍT szlogennel
r.baggio
Szesze
Szomorú az is, hogy mostani 108 halottból mindössze 3 olyan személy volt 70 év alatt, akinek "csak" magas vérnyomás és cukorbetegség volt az alapbetegsége vagy nem volt adat betegségre. Általában 10-15% ezek aránya.
Willie Parker
Szerkesztette: Szesze
több mint 5 éve
Én elég sokáig nézegettem a napi halálozási adatokat és kb mindig 25-30% körül mozgott a 70 év alatti elhunytak aránya.Ezek alapján mondjuk talán kijelenthető (amit nagyjából eddig is tudtam), hogy a nőknél/férfiaknál egyaránt a 65-69 éves korosztálytól kezdve válik veszélyessé ez a vírus, a fiatalabb korosztálynál nincs szignifikáns különbség az előző 5 éves átlaghoz képest a halálozásban (idén szeptembertől év végéig összehasonlítva). Persze a decemberi adatok valószínű még rosszabbá teszik az idősek halálozási arányát, de ezen valószínű nem fognak változtatni.Ez egyértelmű, de emberek halnak meg eleve naponta, mégsem beszédtéma folyamatosan.nézz már rá legalább a hivatalos statisztikára mielőtt hülyeségeket írsz, komolyan
davemayer
még csak novemberi adataink vannak, de a hónap minden hetében többen haltak meg, mint az elmúlt 5-10 év bármelyik másik hetében (1-2 hét kivételével sokkal-sokkal többen), miközben az ország teli lett plakátolva a MINDEN ÉLET SZÁMÍT szlogennel
r.baggio
Szesze
Szomorú az is, hogy mostani 108 halottból mindössze 3 olyan személy volt 70 év alatt, akinek "csak" magas vérnyomás és cukorbetegség volt az alapbetegsége vagy nem volt adat betegségre. Általában 10-15% ezek aránya.
több mint 5 éve
Ezek alapján mondjuk talán kijelenthető (amit nagyjából eddig is tudtam), hogy a nőknél/férfiaknál egyaránt a 65-69 éves korosztálytól kezdve válik veszélyessé ez a vírus, a fiatalabb korosztálynál nincs szignifikáns különbség az előző 5 éves átlaghoz képest a halálozásban (idén szeptembertől év végéig összehasonlítva). Persze a decemberi adatok valószínű még rosszabbá teszik az idősek halálozási arányát, de ezen valószínű nem fognak változtatni.Ez egyértelmű, de emberek halnak meg eleve naponta, mégsem beszédtéma folyamatosan.nézz már rá legalább a hivatalos statisztikára mielőtt hülyeségeket írsz, komolyan
davemayer
r.baggio
szerk: mondjuk, ha csak a novembert nézem, akkor már rendesen megjelenik a fiatalabbaknál is a plusz..
Szerkesztette: Szesze
több mint 5 éve
holnap akkor új topikot nyitunk, ugye? 😊

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 5 éve
mert ha csak az emberek fele maszkot húz legközelebb influenza szezonban😀😀😀 Az év vicce befutott így az év utolsó napján.
Negritis
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
A szlovák halálozási adatok is baromi hihetőek valóban: márciustól decemberig 9 hó alatt 868 halott, decemberben 1197 halott.
több mint 5 éve
Ez egyértelmű, de emberek halnak meg eleve naponta, mégsem beszédtéma folyamatosan.nézz már rá legalább a hivatalos statisztikára mielőtt hülyeségeket írsz, komolyan
davemayer

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ezt mond annak a 9... ember családjának! Mit gondolnak amikor azt hallják, hogy milyen faszák vagyunk és megmentünk mindenkit. Nem biztos, hogy a cinizmus jól hangzik ilyenkor.én az egész 2020ra azt szoktam mondani hogy bár morbidul hangzik, de hosszútávon jól jöhet ki belőle (?) az emberiség, mert ha csak az emberek fele maszkot húz legközelebb influenza szezonban annyival kevesebben fognak meghalni hogy net pozitív lesz a dolog
Klaci79
ez egy morbid hozzáállás és nem boldogít senkit
egyénileg 1 áldozat is sok, és összességében a 10000 is
viszont ha csak 500 v 1000 áldozat lett volna idén akkor ténylegesen jól teljesítünk de az egyéni áldozatok hozzátartozóit nem boldogítaná
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ez egyértelmű, de emberek halnak meg eleve naponta, mégsem beszédtéma folyamatosan. Egy ilyen kérdést nem érdemes az egyén oldaláról megközelíteni. Vagy akkor mivel nekem több osztálytársam is meghalt buszbalesetben, akkor tiltakozzak a tömegközlekedés ellen?Ezt mond annak a 9... ember családjának! Mit gondolnak amikor azt hallják, hogy milyen faszák vagyunk és megmentünk mindenkit. Nem biztos, hogy a cinizmus jól hangzik ilyenkor.Azért apokalipszist kiáltani sem kelleneLegalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
De elottunk van 2 miniallam is,tehat ezeket nyugodtan kihuzhatjuk. Tehat lassan lassan top 10. A leginkabb szignifikans mutatoban. A holnapi adat meg a decemberihez fog tartozni amugy.
Vrij6
MC12
Klaci79
davemayer
Klaci79
Én speciel már azt sem értem minek ilyen napi rendszerességgel követni a számokat amikor most már elég adat áll rendelkezésre hogy lássuk, hogy az eg világon semmilyen következtetést nem lehet levonni belőlük a jövőre nézve. Akkor meg minek? De lehet en vagyok rosszul bekötve, így hónapok távlatából nézve szerintem ez felesleges.
Nem azt mondom hogy ne tegyétek, azt csináltok ami jól esik.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ezt mond annak a 9... ember családjának! Mit gondolnak amikor azt hallják, hogy milyen faszák vagyunk és megmentünk mindenkit. Nem biztos, hogy a cinizmus jól hangzik ilyenkor.Azért apokalipszist kiáltani sem kelleneLegalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
De elottunk van 2 miniallam is,tehat ezeket nyugodtan kihuzhatjuk. Tehat lassan lassan top 10. A leginkabb szignifikans mutatoban. A holnapi adat meg a decemberihez fog tartozni amugy.
Vrij6
MC12
Klaci79
davemayer
több mint 5 éve
Azért apokalipszist kiáltani sem kelleneLegalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Legalább valaki tud ezen mosolyogni...Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
MC12
több mint 5 éve
Én úgy tudom h covidban Magyarországon senki sem hunyt el. Mindenkinek volt vmi más alap betegsége ami a halál oka volt.óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!Kellett hozzá nem kevés adminisztrációs "trükk", de végül megoldották, jah.
r.baggio
több mint 5 éve
Ha még pár országot kihúzol top 3 is lehet 😊óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
Vrij6
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!A 16.helyen vagyunk halalozasban
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!Egy kisebb város...
r.baggio

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!Várjál még ezzel, van egy nap. Rájönnek hogy elfelejtettek beírni 3-400 halottat és meg is lesz a 10.000-es szám. Sajnos bármit kinézek belőlük.
r.baggio
Szerkesztette: Mikey
több mint 5 éve
óriási teljesítmény, 2020-ban sikerült 10000 alatt tartani Magyarországon a covidban elhunytak számát!!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Mert ezért majd még jól meg is veregetik a vállát. Majd amikor az orosz/kínai vakcina nagyszerűségéről kezdenek el írni, az lesz a tuti.index.hu/kulfold/2020/12/30/egy_hettel_az_oltas_utan_pozitiv_lett_a_virustesztje_egy_apolonak/Ott a cikkben a válasz, de persze a cím pont elég kárt okoz... ha rémhírterjesztésért felelősségre vonnak embereket akkor egy ilyen címadást miért nem büntetnek?
warr_b
davemayer
több mint 5 éve
Akkor nekik már a babis húsa is megvoltIgen, Babis kapta eloszor a cseheknel.Tán a cseh miniszterelnök is ha jól láttam az egyik leadet.és NetanjahuValamelyik ország első embere beoltatta már magát?Biden
steelwolf
Amadeus
NB2
MC12
Vrij6
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Es azt kaptak?😀😂😋😛Igen, Babis kapta eloszor a cseheknel.Tán a cseh miniszterelnök is ha jól láttam az egyik leadet.és NetanjahuValamelyik ország első embere beoltatta már magát?Biden
steelwolf
Amadeus
NB2
MC12
Vrij6
több mint 5 éve
Igen, Babis kapta eloszor a cseheknel.Tán a cseh miniszterelnök is ha jól láttam az egyik leadet.és NetanjahuValamelyik ország első embere beoltatta már magát?Biden
steelwolf
Amadeus
NB2
MC12
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Tán a cseh miniszterelnök is ha jól láttam az egyik leadet.és NetanjahuValamelyik ország első embere beoltatta már magát?Biden
steelwolf
Amadeus
NB2
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”