Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/videok-ugy-buliztak-szilveszter-ejjel-vuhanban-mintha-sosem-lett-volna-jarvany-a-varosban/Tudom fegyelem meg minden, de azért ez kérdéseket vet fel bennem....
több mint 5 éve
Előkerestem a pulzoximeteremet, korábban csak pulzusmérésre használtam, de kiváncsiságból pár napja méregetem, rajtahagyom az ujjamon pár percre tévénézés közben.Láz továbbra sincs, ízlelés, szaglás továbbra is van.tartsd magadnál a telót, 90 alatt mentő, az oxigén hiány lelassítja a gondolkodást, nem veszed észre, hohy belecsúszol a hipoxiába, és már az is segít ha palackból szipázol
A pulzoximéterről mi a véleménye a nálam nagyobb szakértőknek? Megbízható markere lehet vami komolyabb gondnak? Négy napja még stabilan 97-98 %SpO2-t mutatott, ami ma este már csak 92-93 volt, reggelre pedig már 90 alá is befigyelt 😕
Azt a nagyon durva fulladást, vagy nehézlégzést egyelőre még nem érzem...
clbass
sutianap
Van, hogy beáll 99-re vagy 98-ra vagy 96-ra, és ott elvan percekig, meg se rezzen, van, hogy két érték között vacillál, pl. hol 98 hol 97, de van olyan is, hogy 3 perc alatt minden értéket felvesz 91 és 99 között.
Elég esetleges egy mérőszámnak tűnik, nem látom, hogy bármivel is korrellálna így, hogy alapvetően semmi tüdőproblémám nincs (tudtommal), semmit se csinálok, csak fekszem egy helyben.
Van értelme ennek az eszköznek ha valaki covid-gyanús?
több mint 5 éve
5 percet bírtam ...Én végighallgattam.
youtu.be/kXSjVG2e244
Negritis
Zagyva hülyeségek egy szcientológus fasztól.
Tele van ilyennel a net, kb. az "Elvis él, mert..." színvonalú érvek, illetve "Mit csinál a szél, amikor nem fúj?" szerű kérdések.
több mint 5 éve
hvg.hu/vilag/20210101_Franciaorszag_egy_reszen_hattol_tilos_utcara_menni
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
5 percet bírtam ...youtu.be/kXSjVG2e244
több mint 5 éve
Zacher: Azért ekkora a sötétség a vakcina körül, mert a kormány nem közöl megfelelő információt.Nem! Azért, mert vaksötétben lámpással szart sem érsz 😉
telex.hu/koronavirus/2021/01/01/oltas-egeszsegugyi-dolgozok-pfizer-biontech-zacher-gabor
ozibozi
több mint 5 éve
Zacher: Azért ekkora a sötétség a vakcina körül, mert a kormány nem közöl megfelelő információt.telex.hu/koronavirus/2021/01/01/oltas-egeszsegugyi-dolgozok-pfizer-biontech-zacher-gabor
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Hidd el, hogy van olyan giga multi aki kimondottan jól kezeli a helyzetet 😉Sajnos láttam olyan munkajogi ügyet, ahol a munkahelyen a munkavállaló szabályszerűen lejelentette, hogy covidos és nem engedték haza aznap, amíg a futó project munkákat nem fejezte be, utána pedig 0 covid protokoll került végrehajtásra a helyen, értsd: a többi, konkrétan a fertőzöttel egy irodában ülő munkavállalót nem tájékoztatták a fertőzésről, valamint tesztelés sem történt.Igen, mert ott nincs ilyen, ott jól kezelnék a helyzetet.
És ez nem Mucsaröcsöge alsó volt.
Amadeus
csi77
Szerkesztette: clbass
több mint 5 éve
Olyat tudok, amelynek anarchoszindikalista elnökségi tagja van. Belépsz?Van anarchista szakszervezet?énItt köszön vissza, hogy teljesen felszámolták az érdekképviseleteket. Be van szarva egy munkavállaló. Bizonyos szakmákban, konkrétan Semmi esélyük, mint ahogy soknak még rendes munkaszerződése sincs.Akkor egy csendes kérdés: van itt valaki, aki fizet szakszervezeti díjat?
ozibozi
nagylaza
sutianap
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Van anarchista szakszervezet?énItt köszön vissza, hogy teljesen felszámolták az érdekképviseleteket. Be van szarva egy munkavállaló. Bizonyos szakmákban, konkrétan Semmi esélyük, mint ahogy soknak még rendes munkaszerződése sincs.Akkor egy csendes kérdés: van itt valaki, aki fizet szakszervezeti díjat?
ozibozi
nagylaza
sutianap
több mint 5 éve
énItt köszön vissza, hogy teljesen felszámolták az érdekképviseleteket. Be van szarva egy munkavállaló. Bizonyos szakmákban, konkrétan Semmi esélyük, mint ahogy soknak még rendes munkaszerződése sincs.Akkor egy csendes kérdés: van itt valaki, aki fizet szakszervezeti díjat?
ozibozi
nagylaza

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
..............ja.Sajnos láttam olyan munkajogi ügyet, ahol a munkahelyen a munkavállaló szabályszerűen lejelentette, hogy covidos és nem engedték haza aznap, amíg a futó project munkákat nem fejezte be, utána pedig 0 covid protokoll került végrehajtásra a helyen, értsd: a többi, konkrétan a fertőzöttel egy irodában ülő munkavállalót nem tájékoztatták a fertőzésről, valamint tesztelés sem történt.
Amadeus
[/quote]Igen, mert ott nincs ilyen, ott jól kezelnék a helyzetet.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Sajnos láttam olyan munkajogi ügyet, ahol a munkahelyen a munkavállaló szabályszerűen lejelentette, hogy covidos és nem engedték haza aznap, amíg a futó project munkákat nem fejezte be, utána pedig 0 covid protokoll került végrehajtásra a helyen, értsd: a többi, konkrétan a fertőzöttel egy irodában ülő munkavállalót nem tájékoztatták a fertőzésről, valamint tesztelés sem történt.Ez baromság.félnek h kibasszák, vagy ha nem is kibasszák megkapja a mindig beteg jelzőt akkor is ha 4 évente 1szer van megfázva.Ezt amúgy mióta eszemet tudom, nem bírom felfogni. Hogy képes valaki lázasan, úgy hogy taknya-nyála egybefolyik, bejárni dolgozni és azt mondani hogy "nekem semmi bajom."Ahogy az is, hogy aki fertőző beteg, náthás, influenzás az nem marad otthon hanem tömegközlekedik, megy melóba, suliba.Ha visszaáll a normális élet egyszer, akkor a maszkviselés nem kell hogy a felelősségteljes viselkedés szimbóluma maradjon. Szerintem teljesen személytelenné teszi az embereket. Nagyon frusztráló lenne, ha a normális élet részévé válna mostantól.Azért ezt nem érzem korrektnek. Erős, hogy idáig is eljutottunk, hogy ha már nem lesz kötelező, akkor, aki nem fogja hordani az normálatlan. Pont ugyanaz történt, mint amit vizionáltál a kinevetéssel, csak a másik oldalról és megvetésre cserélve a szót.A normálisabbja később is hordani fogja, de akkor már ki fogják röhögni. Én ezt látom magam előtt.Komolyan, mire számítottál?Így b+ még két év múlva is ugyanitt fogunk toporogni...Ha van akkor is. Nálunk a főutcán kötelező. Többen nem viselik, sétakocsikázó rendőr rá se néz.Passz. Mondjuk jól mutatja a többség teljes beleszarását, hogy ha nem kötelező és nincs szankcionálva, akkor basznak föltenni.Két-három napja Visegrádon voltunk, ma délelőtt Budakalászon, maszk kb senkin. Kalászon talán az emberek 10%-án, Visegrádon konkrétan senkin nem volt. Tudom, egészségügyi séta...Ott is kötelező lenne minden nyílt helyen?
warr_b
Mikey
warr_b
Matthew99
warr_b
Mikey
Matthew99
kristóf17
bcsarli
Ha ennyit nem tud egy agyhalott felelőssen eldönteni, akkor inkább maszkot rá, akkor nem annyira veszélyes a hülyesége.
Sobri Jóska
Mikey
Azt azért látnunk kell h sok magyar munkavállaló, főleg a tömegközlekedők nagy része kiszolgáltatott helyzetben van.
briareos
Egy beteget egy jol szervezett cég tud pótolni.
Többet nem feltétlenül.
Minden hatékony vezető a fertőző beteg otthonmaradását kell preferálja.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Itt köszön vissza, hogy teljesen felszámolták az érdekképviseleteket. Be van szarva egy munkavállaló. Bizonyos szakmákban, konkrétan Semmi esélyük, mint ahogy soknak még rendes munkaszerződése sincs.Akkor egy csendes kérdés: van itt valaki, aki fizet szakszervezeti díjat?
ozibozi
több mint 5 éve
Néha elcsodálkozom, hogy az ide írogató emberek mintha nem is Mo-n élnének...Így pontos: néha elcsodálkozom, hogy az ide írogató emberek mintha élnének...😊
NB2
több mint 5 éve
Pont fordítva működik. Akkor vagy fasza csávó, a munka hőse, ha a beleidet magad után húzva is bemész dógozni. Fertőzöl? Sebaj! A Főnök nem szereti a nyüzüge beosztottakat.Ezt amúgy mióta eszemet tudom, nem bírom felfogni. Hogy képes valaki lázasan, úgy hogy taknya-nyála egybefolyik, bejárni dolgozni és azt mondani hogy "nekem semmi bajom."Ahogy az is, hogy aki fertőző beteg, náthás, influenzás az nem marad otthon hanem tömegközlekedik, megy melóba, suliba.Ha visszaáll a normális élet egyszer, akkor a maszkviselés nem kell hogy a felelősségteljes viselkedés szimbóluma maradjon. Szerintem teljesen személytelenné teszi az embereket. Nagyon frusztráló lenne, ha a normális élet részévé válna mostantól.Azért ezt nem érzem korrektnek. Erős, hogy idáig is eljutottunk, hogy ha már nem lesz kötelező, akkor, aki nem fogja hordani az normálatlan. Pont ugyanaz történt, mint amit vizionáltál a kinevetéssel, csak a másik oldalról és megvetésre cserélve a szót.A normálisabbja később is hordani fogja, de akkor már ki fogják röhögni. Én ezt látom magam előtt.Komolyan, mire számítottál?Így b+ még két év múlva is ugyanitt fogunk toporogni...Ha van akkor is. Nálunk a főutcán kötelező. Többen nem viselik, sétakocsikázó rendőr rá se néz.Passz. Mondjuk jól mutatja a többség teljes beleszarását, hogy ha nem kötelező és nincs szankcionálva, akkor basznak föltenni.Két-három napja Visegrádon voltunk, ma délelőtt Budakalászon, maszk kb senkin. Kalászon talán az emberek 10%-án, Visegrádon konkrétan senkin nem volt. Tudom, egészségügyi séta...Ott is kötelező lenne minden nyílt helyen?
warr_b
Mikey
warr_b
Matthew99
warr_b
Mikey
Matthew99
kristóf17
bcsarli
Ha ennyit nem tud egy agyhalott felelőssen eldönteni, akkor inkább maszkot rá, akkor nem annyira veszélyes a hülyesége.
Sobri Jóska
Mikey
több mint 5 éve
Néha elcsodálkozom, hogy az ide írogató emberek mintha nem is Mo-n élnének...
több mint 5 éve
Itt köszön vissza, hogy teljesen felszámolták az érdekképviseleteket. Be van szarva egy munkavállaló. Bizonyos szakmákban, konkrétan Semmi esélyük, mint ahogy soknak még rendes munkaszerződése sincs.Plusz a legtöbb munkavállalónak fingja sincs a jogairol.
ozibozi
Plusz a legtöbb munkavállaló napról napra vagy legalább hétről - hétre el és nem meri kockáztatni , hogy akar jogtalanul is kibasszak.
Normális főnök meg vezető kérdést már nem is feszegetem...
több mint 5 éve
Itt köszön vissza, hogy teljesen felszámolták az érdekképviseleteket. Be van szarva egy munkavállaló. Bizonyos szakmákban, konkrétan Semmi esélyük, mint ahogy soknak még rendes munkaszerződése sincs.
több mint 5 éve
ez igaz, pl ahol én dolgozom nincs is gond ebből.Ez baromság.félnek h kibasszák, vagy ha nem is kibasszák megkapja a mindig beteg jelzőt akkor is ha 4 évente 1szer van megfázva.Ezt amúgy mióta eszemet tudom, nem bírom felfogni. Hogy képes valaki lázasan, úgy hogy taknya-nyála egybefolyik, bejárni dolgozni és azt mondani hogy "nekem semmi bajom."Ahogy az is, hogy aki fertőző beteg, náthás, influenzás az nem marad otthon hanem tömegközlekedik, megy melóba, suliba.Ha visszaáll a normális élet egyszer, akkor a maszkviselés nem kell hogy a felelősségteljes viselkedés szimbóluma maradjon. Szerintem teljesen személytelenné teszi az embereket. Nagyon frusztráló lenne, ha a normális élet részévé válna mostantól.Azért ezt nem érzem korrektnek. Erős, hogy idáig is eljutottunk, hogy ha már nem lesz kötelező, akkor, aki nem fogja hordani az normálatlan. Pont ugyanaz történt, mint amit vizionáltál a kinevetéssel, csak a másik oldalról és megvetésre cserélve a szót.A normálisabbja később is hordani fogja, de akkor már ki fogják röhögni. Én ezt látom magam előtt.Komolyan, mire számítottál?Így b+ még két év múlva is ugyanitt fogunk toporogni...Ha van akkor is. Nálunk a főutcán kötelező. Többen nem viselik, sétakocsikázó rendőr rá se néz.Passz. Mondjuk jól mutatja a többség teljes beleszarását, hogy ha nem kötelező és nincs szankcionálva, akkor basznak föltenni.Két-három napja Visegrádon voltunk, ma délelőtt Budakalászon, maszk kb senkin. Kalászon talán az emberek 10%-án, Visegrádon konkrétan senkin nem volt. Tudom, egészségügyi séta...Ott is kötelező lenne minden nyílt helyen?
warr_b
Mikey
warr_b
Matthew99
warr_b
Mikey
Matthew99
kristóf17
bcsarli
Sobri Jóska
Mikey
Azt azért látnunk kell h sok magyar munkavállaló, főleg a tömegközlekedők nagy része kiszolgáltatott helyzetben van.
briareos
Többet nem feltétlenül.
Sobri Jóska
de rengeteg ember olyan helyen dolgozik ahol a
jól szervezett cég vagy hatékony vezető feltétel nem teljesül
több mint 5 éve
Hát ja, elég nagy baromság a világ, amiben élünk, vírustól függetlenül is.Nem baromság, valóság.Ez baromság.félnek h kibasszák, vagy ha nem is kibasszák megkapja a mindig beteg jelzőt akkor is ha 4 évente 1szer van megfázva.Ahogy az is, hogy aki fertőző beteg, náthás, influenzás az nem marad otthon hanem tömegközlekedik, megy melóba, suliba.Ezt amúgy mióta eszemet tudom, nem bírom felfogni. Hogy képes valaki lázasan, úgy hogy taknya-nyála egybefolyik, bejárni dolgozni és azt mondani hogy "nekem semmi bajom."
Sobri Jóska
Mikey
briareos
Többet nem feltétlenül.
Sobri Jóska
empty taxi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Nem baromság, valóság.Ez baromság.félnek h kibasszák, vagy ha nem is kibasszák megkapja a mindig beteg jelzőt akkor is ha 4 évente 1szer van megfázva.Ahogy az is, hogy aki fertőző beteg, náthás, influenzás az nem marad otthon hanem tömegközlekedik, megy melóba, suliba.Ezt amúgy mióta eszemet tudom, nem bírom felfogni. Hogy képes valaki lázasan, úgy hogy taknya-nyála egybefolyik, bejárni dolgozni és azt mondani hogy "nekem semmi bajom."
Sobri Jóska
Mikey
briareos
Többet nem feltétlenül.
Sobri Jóska

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
félnek h kibasszák, vagy ha nem is kibasszák megkapja a mindig beteg jelzőt akkor is ha 4 évente 1szer van megfázva.A tömegközlekedés télvíz idején mondjuk pont az az élethelyzet ahol a jövőben se bánnám a maszkviselés kultúrájának elterjedését! Legalább egy muszájból gyüszmékelő beteg embernek legyen annyi önkontrollja a jövőben, hogy felvesz egy maszkot. Ha ez megtörténik, már tanultunk valamit ebből a fosból!
briareos
több mint 5 éve
Ez baromság.félnek h kibasszák, vagy ha nem is kibasszák megkapja a mindig beteg jelzőt akkor is ha 4 évente 1szer van megfázva.Ezt amúgy mióta eszemet tudom, nem bírom felfogni. Hogy képes valaki lázasan, úgy hogy taknya-nyála egybefolyik, bejárni dolgozni és azt mondani hogy "nekem semmi bajom."Ahogy az is, hogy aki fertőző beteg, náthás, influenzás az nem marad otthon hanem tömegközlekedik, megy melóba, suliba.Ha visszaáll a normális élet egyszer, akkor a maszkviselés nem kell hogy a felelősségteljes viselkedés szimbóluma maradjon. Szerintem teljesen személytelenné teszi az embereket. Nagyon frusztráló lenne, ha a normális élet részévé válna mostantól.Azért ezt nem érzem korrektnek. Erős, hogy idáig is eljutottunk, hogy ha már nem lesz kötelező, akkor, aki nem fogja hordani az normálatlan. Pont ugyanaz történt, mint amit vizionáltál a kinevetéssel, csak a másik oldalról és megvetésre cserélve a szót.A normálisabbja később is hordani fogja, de akkor már ki fogják röhögni. Én ezt látom magam előtt.Komolyan, mire számítottál?Így b+ még két év múlva is ugyanitt fogunk toporogni...Ha van akkor is. Nálunk a főutcán kötelező. Többen nem viselik, sétakocsikázó rendőr rá se néz.Passz. Mondjuk jól mutatja a többség teljes beleszarását, hogy ha nem kötelező és nincs szankcionálva, akkor basznak föltenni.Két-három napja Visegrádon voltunk, ma délelőtt Budakalászon, maszk kb senkin. Kalászon talán az emberek 10%-án, Visegrádon konkrétan senkin nem volt. Tudom, egészségügyi séta...Ott is kötelező lenne minden nyílt helyen?
warr_b
Mikey
warr_b
Matthew99
warr_b
Mikey
Matthew99
kristóf17
bcsarli
Sobri Jóska
Mikey
briareos
Többet nem feltétlenül.
több mint 5 éve
én se gondolom hogy mindig kellene, de vírus szezonban inkább igen mint nemMost teljesen normális, ezzel semmi bajom. Azt nem szeretném, ha életem hátralévő részében csak olyan emberekkel beszélgetnék akinek nem mozog a szája.Aki őszintén nevet, annak a szeme is nevet 😉Ha visszaáll a normális élet egyszer, akkor a maszkviselés nem kell hogy a felelősségteljes viselkedés szimbóluma maradjon. Szerintem teljesen személytelenné teszi az embereket. Nagyon frusztráló lenne, ha a normális élet részévé válna mostantól.Azért ezt nem érzem korrektnek. Erős, hogy idáig is eljutottunk, hogy ha már nem lesz kötelező, akkor, aki nem fogja hordani az normálatlan. Pont ugyanaz történt, mint amit vizionáltál a kinevetéssel, csak a másik oldalról és megvetésre cserélve a szót.A normálisabbja később is hordani fogja, de akkor már ki fogják röhögni. Én ezt látom magam előtt.Komolyan, mire számítottál?Így b+ még két év múlva is ugyanitt fogunk toporogni...Ha van akkor is. Nálunk a főutcán kötelező. Többen nem viselik, sétakocsikázó rendőr rá se néz.Passz. Mondjuk jól mutatja a többség teljes beleszarását, hogy ha nem kötelező és nincs szankcionálva, akkor basznak föltenni.Két-három napja Visegrádon voltunk, ma délelőtt Budakalászon, maszk kb senkin. Kalászon talán az emberek 10%-án, Visegrádon konkrétan senkin nem volt. Tudom, egészségügyi séta...Ott is kötelező lenne minden nyílt helyen?
warr_b
Mikey
warr_b
Matthew99
warr_b
Mikey
Matthew99
kristóf17
bcsarli
Én egyébként nem tudom felfogni, hogy ez a maszkviselés miért lett ennyire kardinális kérdés. Egyedül a szemüvegesek (magam is) problematikáját tudom megérteni, de az sem mentesít! A legkisebb kényelmetlenségnek tartom az elmúlt évből...
clbass
bcsarli
akár tegye kötelezővé is az állam vagy legyen az önkormányzatok kezében a döntés