Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
 www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/videok-ugy-buliztak-szilveszter-ejjel-vuhanban-mintha-sosem-lett-volna-jarvany-a-varosban/

Tudom fegyelem meg minden, de azért ez kérdéseket vet fel bennem....
Bazzani
Például mit?
Toca
Leginkább az, hogy ott miként nem terjedt el további nagyvárosokban.
Nekem mondhatja bárki, hogy diktatúra meg lezárták Vuhant.
Amire rájöttek, hogy vírus van addigra hetek kellett, hogy elteljenek és többszáz/ezer ember kellett, hogy megfertőződjön. Életszerűtlen, hogy senki nem utazott el más városokba és terjesztette ott el a vírust.
Nálunk az utolsó borsodi putriba is eljutott ott meg megrekedt egy helyen.
Bazzani
nem volt közlekedés, egy kurvadarab autó sejárt vuhanba, a lezárás az ez, nemhogy mehetnek a kamionok, vendégmunkások épp ki azt gondoltja, faszt, senki sehova
sutianap
Én ezt értem.
Csak van lappangási idő mire kiderül, hogy beteg vagy. Még fogalmuk sem volt, hogy járvány van mire Lee meg Chen meg Choi már rég betegen utazott Pekingbe pecsenye kacsáért.
Bazzani
Az észak-olasz gócpontból sem terjedt szét Olaszország egészére jobban a vírus, mint mondjuk Svédországba. Ami azt sugallja, hogy az emberek mozgása nem követi X régió => szomszédos régiók => főváros => külföld modellt. Nem tudom, csak feltételezem ezek alapján. Így aztán lehet, hogy Wuhanból előbb került a vírus egy osztrák síparadicsomba, mint Pekingbe.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nálunk meg már 2 hónapja ez van. 😕 Talán-talán elkezd majd csökkenni, mert a kórházban levők száma és a gépen levők száma is már egy ideje csökken.
peterk2005
Bizonyára, hiszen most még nagyobb a teljes népességben a legveszélyeztetettebb idősek, beteg aránya, de még pártízezer halott, és ezen idős, beteg emberek elhalnak, így ugyanannyi fertőzés is kevesebb halálozást fog eredményezni. Ez evidens.Sobri Jóska
Azt tudod ugye, hogy ebben az országban nem pár tízezer 65 éven felüli él, hanem kétmillió? 😊

Ha máshol is szar, akkor máshol is bukjon bele az aktuális vezetés. Mert elb*szta vagy csinálhatta volna jobban is. A legtöbb helyen egyébként bele is bukott vagy bele is fog bukni. A nagy kérdés, hogy nálunk mi történik? Ezt is lenyeljük-e, mint a gépesített korrupciót, mondván, hogy Orbán nekünk így is jó, vagy sem?
peterk2005
Belebukik.
Ebbe a pandémiába és a 2021-es világválságba minden demokráciában belebukik az aktuális kormányzat, ez a dolgok természete. Nálunk is belebukik Orbán 22-ben.
Sobri Jóska
Aha.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley
 www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/videok-ugy-buliztak-szilveszter-ejjel-vuhanban-mintha-sosem-lett-volna-jarvany-a-varosban/

Bazzani
Például mit?
Toca
Amire rájöttek, hogy vírus van addigra hetek kellett, hogy elteljenek és többszáz/ezer ember kellett, hogy megfertőződjön. Életszerűtlen, hogy senki nem utazott el más városokba és terjesztette ott el a vírust.
Bazzani
nem volt közlekedés, egy kurvadarab autó sejárt vuhanba, a lezárás az ez, nemhogy mehetnek a kamionok, vendégmunkások épp ki azt gondoltja, faszt, senki sehova
sutianap
Én ezt értem.
Csak van lappangási idő mire kiderül, hogy beteg vagy. Még fogalmuk sem volt, hogy járvány van mire Lee meg Chen meg Choi már rég betegen utazott Pekingbe pecsenye kacsáért.

több mint 5 éve
És egy adalék ahhoz, hogy mindenütt kapkodnak, balfaszkodnak összevissza:

Angliában a most leoltott emberek nem kapják meg a második adagot, csak 12 hét múlva, de az elmélet szerint csak 21 napon belül hatásos.

infostart.hu/kulfold/2021/01/01/koronavirus-oltas-szokatlan-modszerre-ternek-at-a-britek
Sobri Jóska
Első pillanatban én is azt mondtam, hogy mekkora egy hülyeség már, de aztán utána olvasva, egyáltalán nem biztos, hogy az. Sőt.

Egyrészt még maguk a gyártók sem jelentették ki, hogy ez a 3 hónap renonsz. Annyit mondtak, hogy az ideális a 3. ill 4. héttel későbbi időpont, de 3 hónapnál nem telhet el több. Ergó előfordulhat, hogy a 3 hónap is jó. Másrészt - és ez a fontosabb -, hogy bár vakcinaként lehet, hogy így beadva nem ad teljes védettséget, viszont már az első adag után is sokkal nehezebben kapja el az, aki oltást kapott, és még fontosabb, hogy szinte nullára csökkenti a súlyos lefolyás esélyét. Innen nézve meg van abban logika, hogy ahelyett, hogy X embert védetté tennénk, inkább 2X embernél érjük el, hogy ha meg is kapja, otthon forró teával átvészeli mindegyik. Aztán beadják 3 hónap múlva a másodikat, és meglátják. Ha hatásos lesz, juhé, nyertek. Ha nem, akkor legfeljebb meg kell ismételni a teljes dupla kört .... akkor, amikor már a termelési kapacitás sokszorosa lesz annak, ami jelenleg.

Ez lehet jó biznisz is.

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
És egy adalék ahhoz, hogy mindenütt kapkodnak, balfaszkodnak összevissza:

Angliában a most leoltott emberek nem kapják meg a második adagot, csak 12 hét múlva, de az elmélet szerint csak 21 napon belül hatásos.

infostart.hu/kulfold/2021/01/01/koronavirus-oltas-szokatlan-modszerre-ternek-at-a-britek

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
Nálunk meg már 2 hónapja ez van. 😕 Talán-talán elkezd majd csökkenni, mert a kórházban levők száma és a gépen levők száma is már egy ideje csökken.
peterk2005
Bizonyára, hiszen most még nagyobb a teljes népességben a legveszélyeztetettebb idősek, beteg aránya, de még pártízezer halott, és ezen idős, beteg emberek elhalnak, így ugyanannyi fertőzés is kevesebb halálozást fog eredményezni.
Ez evidens.

Ha máshol is szar, akkor máshol is bukjon bele az aktuális vezetés. Mert elb*szta vagy csinálhatta volna jobban is. A legtöbb helyen egyébként bele is bukott vagy bele is fog bukni. A nagy kérdés, hogy nálunk mi történik? Ezt is lenyeljük-e, mint a gépesített korrupciót, mondván, hogy Orbán nekünk így is jó, vagy sem?
peterk2005
Belebukik.
Ebbe a pandémiába és a 2021-es világválságba minden demokráciában belebukik az aktuális kormányzat, ez a dolgok természete.
Nálunk is belebukik Orbán 22-ben.

több mint 5 éve
Jaja volt olyan ember aki konkrétan éhen halt a vuhani karantén alatt, kaja elfogyott a rendőrök meg nem engedték ki a házból kaját venni.
empty taxi
Inkább szomjan halhatott, mert éhenhalni azért nem könnyű 1-1.5 hónap alatt (feltéve, hogy azért ebből valameddig valamennyi kaja azért volt). Én olyan sztorikat olvastam inkább, hogy kutyakonzerveket, macskakonzerveket ettek hetekig, halált kevésbé.

De kína ettől kína. Megfogják a vírust, mert az mutat jól, de közben lesz*rják, ha emiatt kétszer annyian halnak meg. 😕 Mondtam már, hogy utálom az autoriter rendszereket? 😊

több mint 5 éve
És Németországban ugyanolyan az emberek általános egészségi állapota mint nálunk? És az egészségügy is ugyanolyan? Maga ez a statisztikai adat rendben lehet, majd ha véget ér a vírus, arra, hogy elemezzünk, de akkor is maximum a környező országokkal érdemes összehasonlítani nem Németországgal.MC12
Nem, de a covid előtt se volt ugyanolyan, így a halálozási arányok összevetése legitim összevetés. Amire egyébként nem kell várni, hiszen 1-2 hét késéssel rendelkezésre állnak, megnézhetők.

Nos, az előző évekkel való összevetés alapján nem állunk jól. Nem csak a németekkel összevetésben, hanem a visegrádiakkal ill. környező országokkal összevetésben sem. Egyébként a németet sem lehet kidobni, mert igaz, hogy jobb az EÜ rendszerük, de ez így volt tavaly is és előtte is. Nem csak a covidot kezelik jobban, hanem az influenzát, rákot, agyvérzést is, szóval ha az előző évekkel való összevetésben nálunk nagyobb a halálesetek megugrása arányaiban, akkor összességében arányaiban rosszabbul kezeltük a helyzetet.

A környező országokhoz viszonyítva egyébként - ezek az adatok elérhetők EU-s stat oldalakon is, mert lejelenti minden ország, 1-2 hét késéssel, és ezek tényleges halálozási adatok, nem metodika függő covid volt vagy sem féle wordometeres -, szóval a környező országokhoz képest is cudar a kép. A csehek és románok állnak még hozzánk hasonlóan rosszul összesítve éves átlagban. Hetekre lebontva a lengyeleknek volt egy 3-4 hetes durva periódusuk - rosszabb, mint a miénk - de éves átlagban így is jobbak nálunk.

Az a probléma, hogy ez a napi 100+-os szám a fenének se akar lejjebb menni. 😕 MIndegy, hogy mi a metodika, mindegy, hogy mi mindenkit covid halálként jelentünk-e le, aki körül csak megjelent a vírus, vagy csak a ténylegesen oxigénhiánytól megfulladtakat, ez a 100+-os szám a mi metodikánkkal azt jelenti, hogy másfélszer annyian halnak meg hetente. Ez nagyon durva adat, ennél csak a tavasszal volt rosszabb 1-2 gócpont (észak olasz, két spanyol régió és a n.y.-i), illetve ősszel fordult elő több helyen is, néhány hétig. Nálunk meg már 2 hónapja ez van. 😕 Talán-talán elkezd majd csökkenni, mert a kórházban levők száma és a gépen levők száma is már egy ideje csökken.

Ezzel együtt, az én véleményem az, hogy nem mentegetőzni kellene, hogy "dedede máshol is szar", mert ha igaz is, hogy máshol is szar, a politikának akkor is ez a feladata. Ha máshol is szar, akkor máshol is bukjon bele az aktuális vezetés. Mert elb*szta vagy csinálhatta volna jobban is. A legtöbb helyen egyébként bele is bukott vagy bele is fog bukni. A nagy kérdés, hogy nálunk mi történik? Ezt is lenyeljük-e, mint a gépesített korrupciót, mondván, hogy Orbán nekünk így is jó, vagy sem?

(Amúgy a dolog másik oldala a gazdaság. Hogy mennyire fogja ez megviselni az életben maradtakat, mennyire rak hátrább pár lépéssel hogy újra neki kelljen futni. Ebben ugye két dolog fontos: az egyik, hogy mennyi segítséget, erőforrást koncentrálunk oda, ahol a legnagyobb károkat okozza, okozta, a másik, hogy milyen programokkal, lehetőségekkel segítjük az újraindulást. Ez is nagyon problémás nálunk, más országokkal összevetve.

Mert miközben a költségvetési hiány az egekben van, aközben tényleges gazdaságvédelmi, ösztönző / segítő támogatásra kevesebb ment, mint amennyi a lélegeztető gép biznisz háromszázmilliárdja és az önkormányzatoktól elvont összesen nem is tudom hány százmilliárd együtt. Azaz, nem azért ment el ennyire a költségvetés, mert a krízisbe került szektorokba öntöttük a pénzt, mert az meglett volna lélegeztetőgép és önkormányzati pénzból is. Hanem tudjaf*szom mire. Balaton felvásárlási projektre, meg hasonlókra gondolom.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 571 — The Mathematician
Jaja volt olyan ember aki konkrétan éhen halt a vuhani karantén alatt, kaja elfogyott a rendőrök meg nem engedték ki a házból kaját venni.
empty taxi
Az ilyet nálunk koronavírus halottnak írnák be 😊
bcsarli
ha nem volt pozitív teszt akkor nem

amúgy elég durva sztorik keringenek, elvileg drónokkal vitték az embereknek a cuccokat és senki nem hagyhatta el a lakását
mind1 hogy milyen indokkal

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
empty taxi
Az ilyet nálunk koronavírus halottnak írnák be 😊

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 236 — NFL bracket champion '26

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487

Bazzani
Például mit?
Toca
Bazzani

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve

Bazzani
Például mit?
Toca
Bazzani
Épp a minap olvastam, hogy a Wuhanba beengedett nemzetközi tudósok szerint egy nagyságrenddel több fertőzött volt csak Wuhanban annál, mint amit hivatalosan elismertek. Azaz nem 50, hanem 500 ezer, teljes lockdown ide meg oda. Ebből kiindulva egészen biztos hogy durván szét lett hordva ott is, és aki elhiszi hogy 87 ezer esetnél megállt egy másfél milliárdos ország, a diktatúra ellenére, az szerintem elég naiv.
Mikey
Oké de hogy nem volt karantén mondjuk Pekingben?

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 094

Bazzani
Például mit?
Toca
Bazzani
Épp a minap olvastam, hogy a Wuhanba beengedett nemzetközi tudósok szerint egy nagyságrenddel több fertőzött volt csak Wuhanban annál, mint amit hivatalosan elismertek. Azaz nem 50, hanem 500 ezer, teljes lockdown ide meg oda. Ebből kiindulva egészen biztos hogy durván szét lett hordva ott is, és aki elhiszi hogy 87 ezer esetnél megállt egy másfél milliárdos ország, a diktatúra ellenére, az szerintem elég naiv.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!
Az nem kérdés, hogy a járvány messze legnagyobb nyertese Kína, de ez inkább a kínai modell sikere, mintsem bármilyen nagy összeesküvés eredménye. Sajnos, mert bizony ennek hosszabb távon katasztrofális hatása lesz a nyugati demokráciákra, bár a másik oldalról az is nyilvánvaló, hogy ezek a rendszerek a pillanatalapú kormányzással életképtelenek. Csak nem jobb dolog fogja ezeket leváltani, hanem valami még rosszabb.
r.baggio
Izrael. Eszembe is jutott a WWZ könyv változata.

A világjárvány egy olyan játék, amit 7 milliárdan játszunk és a végén mindig a zsidók nyernek.
Amadeus
Annak már többször neki akartam ugrani, érdemes rászánni az időt? A film se volt rossz, nekem tetszett.
MC12
Érdemes, én többször is elolvastam.
Amadeus
Csatlakozom. A konyv fenyevekkel jobb, es tobbet is ad, tobbbszor olvasos. 😊

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 272 — Vikings fan

Bazzani
Például mit?
Toca
Bazzani
Szerintem eljutott, de Vuhan annyira atvolt már fertozodve, hogy szerintem már kialakult az ellen a nyajimmunitas azoknak akik ott vannak.
Egyébként meg diktatúra nyilván durvább számok voltak.
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
Az nem kérdés, hogy a járvány messze legnagyobb nyertese Kína, de ez inkább a kínai modell sikere, mintsem bármilyen nagy összeesküvés eredménye. Sajnos, mert bizony ennek hosszabb távon katasztrofális hatása lesz a nyugati demokráciákra, bár a másik oldalról az is nyilvánvaló, hogy ezek a rendszerek a pillanatalapú kormányzással életképtelenek. Csak nem jobb dolog fogja ezeket leváltani, hanem valami még rosszabb.
r.baggio

A világjárvány egy olyan játék, amit 7 milliárdan játszunk és a végén mindig a zsidók nyernek.
Amadeus
Annak már többször neki akartam ugrani, érdemes rászánni az időt? A film se volt rossz, nekem tetszett.
MC12
Érdemes, én többször is elolvastam.
több mint 5 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 397
r.baggio

Amadeus

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve

Bazzani
Például mit?
Toca

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 571 — The Mathematician
1410 és 114

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
r.baggio

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
5 percet bírtam ...
 youtu.be/kXSjVG2e244
Negritis
nagyon korán van még hétvégi napon, mert kurvára nem értettem miért vicces ez a Mucsi videó....:d aztán pár perc alatt leesett, h nem Mucsi videó és nem is vicces :/

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
r.baggio
Diktatorikus országokban mindig könnyebb kezelni egy ilyen járványt és annak hatásait. Ez szerintem nem volt meglepő.
Ahogy az se, hogy az EU ismét megmutatta, hogy szép és jó de a problémákra való reagálása lassú és minden ország kiskapuzik.
USA meg hát Trump miatt kerül hátrányba a vírussal és ameddig nem lesz leölt a az ország ők mást nem is tudnak tenni.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 828 — no es importante

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve

Bazzani
Például mit?