OFF topik

31 feliratkozó

több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 869 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Elég durva. Főleg ha láttad a Blade Runner 2049-et. (Mostanában rojtosra ismétlik a Viasat 3-on)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Minél régebbi a tartozás annál jobb az alku pozíciód. Ne legyen magyarországi bejelentett munkaviszonyod, ingatlanod, autód, és szerezz be rengeteg orvosi igazolást krónikus betegségekről. Ha évekig nem akarod még fizetni, akkor holnap jelentkezz a helyi "ideggondozóba" és nyittatsz egy kartont ahol pánikbetegség, szorongásos, álmatlansági blabla /neten olvasd el/tünetekkel kapni fogsz a 'diagnózistól' függően rivotrilt,xanaxot, zoloft és édes testvéreit, vagy bármi szart. /ne kezd el szedni/ ha akarod panaszkodj alkohol problémákra, de vigyázz ne vidd túlzásba mert a ‘gamma gétè’ leleplez, de ha iszol rendesen akkor még jó is. Jó sok hyógyszert írása fel, hogy jó költséges legyen. A helyi kocsmában biztos lesz vlk aki átveszi tőled hogy ne legyen valódi költséged, de azért mégis ki legyen váltva. Pár havonta visszamész kontrollra enyhülő panaszokkal. kb 2 év múlva mikor mész alkudozni már jó vastag kartonod lesz.
Menj az önkorihoz hogy már gyógyulsz és adjanak munkát. Szerezz papírt onnan, hogy nem tudnak adni, ezért jövedelmed nincs. Mikor viszont mész alkudozni, akkor fogadj el minimál bér körüli állást, hiszen már nem vagy homeless, csak egy felállni vágyó idegbeteg alkesz,
Aki újra kezdené az életét, és bevétele is lesz. Közben kezd el fizetni a 7500 Ft-os csöves Tb-t. Legalább 2 évig, amúgy 5 évente elévül ha volt előtte régi tartozásod, de te már simán tiszta, évek óta fizetőnek számítasz. A TB fontos hogy rendezve legyen, és így pár év múlva gombokért kiszállsz a buliból. Az egészet nem is, de nagy részét elengedik.
A részletfizetési megállapodásnál a végén tetesd bele /fontos/
Hogy mi lenne akkor, ha mégis egy összegben sikerülne rendezni, akkor adnak égy még kedvezőbb árat, csak szabaduljanak tőled.
Ilyenkor meg váratlanul előlép egy családtag, aki nagy kegyesen kifizeti helyetted.
ozibozi
Ez tényleg így működik?
Köszönöm különben ezt a választ rengeteg új információt tudtam meg.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Még egy kis adalék:

www.jogado.hu/hazai-itelet-kulfoldi-vegrehajtasa-lehetseges/

piacesprofit.hu/kkv_cegblog/utolerheto-a-kulfoldon-elo-ados/
Fast Willie
Most akkor ez hogy is van?
Mert itt jópáran nem ezt mondták.

Visszaterve egy pár gondolat.
Én egy percig nem sajnaltatni akarom magam megszivtam az biztos, az én hibám volt? IGEN volt benne részem nem is kevés.
De ettől függetlenül nem érzem úgy hogy muszály lenne kifizetnem minden egyes forintot a bank felé ha van más lehetőségem.
Miért is? Mert az életemet nem tudom úgy újra kezdeni hogy kb még 25 milliót követelhet rajtam a bank egy 14 milliós hitelre amiből jó pár év torlesztve lett nem beszélve arról hogy 8 milliós áron adták el az ingatlant.
Na mindegy ez nem is lényeg mivel ez az én bajom de azért engedtessék már meg nekem hogy úgy próbálják veszteséget minimalizálni ahogy tudok ha erre van lehetőség.
Ami jelenleg az évekkel való játék.
Mivel minnél több év elteltével egyre jobb alku pozícióba kerülök.
Ha ez elitélendő hát legyen valahogy együtt tudok élni a dolgokkal.
Rózsa Sándor (betyár)
Európai fizetési meghagyással persze hogy lehet, aminek pitiáner költségei vannak...

Egy ügyvéd haverom vitt végig egy ilyet a saját pénze végett egy sunyi vállalkozóval szemben, aki Litvániába vitte a vagyont, így nem volt elég mo-i fedezete.
A magyar bíróság kiadta - 30 ezer körüli költsége volt- kb 4 hó alatt egy litván bankszámláról leszedett az ottani kerületi/tartományi törvényszék végrehajtója euróban 1.250.000 Ft-ot, amit aztán itthon forintra váltott az ügyvéd. Még nyert is az árfolyamon.

Érdekes, hogy a litvánokat a végrehajtásban nem zavarta az sem, h nem is a magánszemély saját forgalmi számlájáról, hanem - szerintünk egy offshore - a cégének a céges számlájáról emelték le a pénzt! Nem zavarta őket a magánvagyon vs cégvagyon elkülönülése (bár lehet, h arrafelé teljes felelőssége van egy cégvezetőnek) Btw angolra fordított végzést kaptunk vissza Litvániából, aminek a végén örömét fejezte ki a bírósági végrehajtó, h segíthetett!😁
Fast Willie
Nem is értem basszus......
Ezt én is olvastam ezért is érdeklődtem itt!!!!! Ezekszerint akkor szopás az itteni bankszamla is.
De egy kérdést felvett tudniuk kell melyik országban vagyok ha jól értem
Rózsa Sándor (betyár)
Jozska látod ezt a választ?
Most akkor mi van azzal amit te írtál?
Rózsa Sándor (betyár)
Cég vagy?
Vannak millióid?
Tudja a bank hol vagy mi a számlaszámod?
Minek válaszolok, ha hagyod magad összezavarni?
Sobri Jóska
Oksa nem fogom hagyni 😄😊
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 228 — #NoStress
Közben kezd el fizetni a 7500 Ft-os csöves Tb-t.
ozibozi
7710 az, és évente emelkedik. 😉
Sobri Jóska
5-6 éve még ~5k körül volt, nem?
melókeresés közben kellett fél évig fizetnem
Negritis
14-ben 6810 ft volt.
15-ben 6930.
16-ban 7050.
17-ben 7110.
18-ban 7320.
19-ben 7500.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 696 — The Mathematician
ozibozi
Sobri Jóska
5-6 éve még ~5k körül volt, nem?
melókeresés közben kellett fél évig fizetnem

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
ozibozi

több mint 5 éve
Még egy kis adalék:

Fast Willie

Én egy percig nem sajnaltatni akarom magam megszivtam az biztos, az én hibám volt? IGEN volt benne részem nem is kevés.
De ettől függetlenül nem érzem úgy hogy muszály lenne kifizetnem minden egyes forintot a bank felé ha van más lehetőségem.
Miért is? Mert az életemet nem tudom úgy újra kezdeni hogy kb még 25 milliót követelhet rajtam a bank egy 14 milliós hitelre amiből jó pár év torlesztve lett nem beszélve arról hogy 8 milliós áron adták el az ingatlant.
Na mindegy ez nem is lényeg mivel ez az én bajom de azért engedtessék már meg nekem hogy úgy próbálják veszteséget minimalizálni ahogy tudok ha erre van lehetőség.
Rózsa Sándor (betyár)
Európai fizetési meghagyással persze hogy lehet, aminek pitiáner költségei vannak...

Egy ügyvéd haverom vitt végig egy ilyet a saját pénze végett egy sunyi vállalkozóval szemben, aki Litvániába vitte a vagyont, így nem volt elég mo-i fedezete.
A magyar bíróság kiadta - 30 ezer körüli költsége volt- kb 4 hó alatt egy litván bankszámláról leszedett az ottani kerületi/tartományi törvényszék végrehajtója euróban 1.250.000 Ft-ot, amit aztán itthon forintra váltott az ügyvéd. Még nyert is az árfolyamon.

Érdekes, hogy a litvánokat a végrehajtásban nem zavarta az sem, h nem is a magánszemély saját forgalmi számlájáról, hanem - szerintünk egy offshore - a cégének a céges számlájáról emelték le a pénzt! Nem zavarta őket a magánvagyon vs cégvagyon elkülönülése (bár lehet, h arrafelé teljes felelőssége van egy cégvezetőnek) Btw angolra fordított végzést kaptunk vissza Litvániából, aminek a végén örömét fejezte ki a bírósági végrehajtó, h segíthetett!😁
Fast Willie
Ezt én is olvastam ezért is érdeklődtem itt!!!!! Ezekszerint akkor szopás az itteni bankszamla is.
Rózsa Sándor (betyár)
Rózsa Sándor (betyár)
Cég vagy?
Vannak millióid?
Tudja a bank hol vagy mi a számlaszámod?
Minek válaszolok, ha hagyod magad összezavarni?

több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 989
Egy végrehajtó az kb a bűnöző szinonimája. Van pár kivétel, de a legtöbbnél csak az összeg mértéke, vagy a bizalmi kapcsolatrendszer a kérdéses, amitől majd bátran korpásodik a haja. Minél öregebb, úgy emelkedik a tét, hiszen a vesztenivaló is több évről évre
Nem tudom mit csinált a betyár koma, de tuti kevesebb embert tett tönkre, és magasabb erkölcsi szinten áll, mint egy átlag korrupt bankkal és közjegyzővel összejátszó kis végrehajtó... 😉
ozibozi
top 10 végrehajtó lista:
 kuruc.info/r/2/214145/
NB2
A cikkben látható Zsuzsika igen csinos... kérdés, hogy hisz-e abban amit képvisel (sztem nem)?
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 21 006
Minél régebbi a tartozás annál jobb az alku pozíciód. Ne legyen magyarországi bejelentett munkaviszonyod, ingatlanod, autód, és szerezz be rengeteg orvosi igazolást krónikus betegségekről. Ha évekig nem akarod még fizetni, akkor holnap jelentkezz a helyi "ideggondozóba" és nyittatsz egy kartont ahol pánikbetegség, szorongásos, álmatlansági blabla /neten olvasd el/tünetekkel kapni fogsz a 'diagnózistól' függően rivotrilt,xanaxot, zoloft és édes testvéreit, vagy bármi szart. /ne kezd el szedni/ ha akarod panaszkodj alkohol problémákra, de vigyázz ne vidd túlzásba mert a ‘gamma gétè’ leleplez, de ha iszol rendesen akkor még jó is. Jó sok hyógyszert írása fel, hogy jó költséges legyen. A helyi kocsmában biztos lesz vlk aki átveszi tőled hogy ne legyen valódi költséged, de azért mégis ki legyen váltva. Pár havonta visszamész kontrollra enyhülő panaszokkal. kb 2 év múlva mikor mész alkudozni már jó vastag kartonod lesz.
Menj az önkorihoz hogy már gyógyulsz és adjanak munkát. Szerezz papírt onnan, hogy nem tudnak adni, ezért jövedelmed nincs. Mikor viszont mész alkudozni, akkor fogadj el minimál bér körüli állást, hiszen már nem vagy homeless, csak egy felállni vágyó idegbeteg alkesz,
Aki újra kezdené az életét, és bevétele is lesz. Közben kezd el fizetni a 7500 Ft-os csöves Tb-t. Legalább 2 évig, amúgy 5 évente elévül ha volt előtte régi tartozásod, de te már simán tiszta, évek óta fizetőnek számítasz. A TB fontos hogy rendezve legyen, és így pár év múlva gombokért kiszállsz a buliból. Az egészet nem is, de nagy részét elengedik.
A részletfizetési megállapodásnál a végén tetesd bele /fontos/
Hogy mi lenne akkor, ha mégis egy összegben sikerülne rendezni, akkor adnak égy még kedvezőbb árat, csak szabaduljanak tőled.
Ilyenkor meg váratlanul előlép egy családtag, aki nagy kegyesen kifizeti helyetted.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 695 — "Montoya por favor!"
Amúgy ha jól keresel betyár úr akkor szerintem menj el egy független tanácsadóhoz, szerintem belefér és ő ténylegesen tudja a megoldásokat hogy megoldja azt hogy ne lehessen levonni tőled a pénzt. Sokkal többet nyerhetsz vele.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 185
Még egy kis adalék:

Fast Willie

Rózsa Sándor (betyár)

Fast Willie
Rózsa Sándor (betyár)
Rózsa Sándor (betyár)
Van elméleti és gyakorlati lehetőség is, hogy behajtsák külföldön a tartozást, a kérdés az, hogy fektetnek-e bele elég energiát, vagy visszaszedik a pénzüket más adósokon. Az más kérdés, hogy a külföldi bankszámla számodat MOST aligha ismerik, de nem kizárt, hogy rád talál egy élelmes végrehajtó.

A helyedben azért nem aggódnék, viszont a bankkal előbb-utóbb kellene valamit egyezkednek, mert nem hinném, hogy évekig "bújócskázni" vagy vagyonmenteni akarsz...

Szóval pillanatnyilag chill
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 802 — Lucas Scott
Nagyon maximum csekket kaphatsz kint, de az sem vszínű, inkasszálni nem fognak tudni.
Azt kell végiggondolni, hogy ha 1x hazajössz már nem ilyen egyszerű a story plusz a késedelmi kamatnak hála sokkal több lesz akkor a követelés.
empty taxi
De ha azt se fizeti be? 😊
5-6 év után, amikor már látják, hogy esélyük sincs, meg simán meg lehet állapodni egy követeléskezelővel 25-50% közötti összegben.

Elég elrugaszkodott gondolat, de arra esetleg nem gondoltál, hogy kifizesd a tartozásod?
Borbinho
Lehet vitatja és nem tartja jogosnak.
A kérdése szempontjából irreleváns ez.
Sobri Jóska
Mondjuk ha magánembernek tartozik, ott kicsit máshogy is elsülhet a követeléskezelés, azután drágább lesz az orvosi számla, mint kifizetni a tartozást... 😀
somoskovig
Magán ember is irreleváns
Csak érdeklődés szintjén kérdeztem cég és magán ember plusz állam
De különben Jozska látta a profil képem viberen ő a megmondoja nem az nyürge Géza kinézetű fiúcska lennék kérem szépen
😝😘
Rózsa Sándor (betyár)
Mikor bekopogtat a 4 db szekrény méretű kan cigány kurva mindegy hoz nézel ki...
peach
Ha ha 😘😄😄😄😄
Jó vicc na nosza rajta
tavesz baktalo testvírem
Várom szeretettel...
De hogy basszus nem rakjátok magatokat meg
Egy kibaszott bank tartozasom van nem egyéb amit nem akarok kifizezni vagy is nem ezen az árfolyamon és egyből bak cigokkal jöttök az agyam eldobom....
De különben ha még az is lenne akkor se lenne semmi baj
Mert ha 5 kancigo jönne azt is lehetne kezelni megfelelő emberekkel 😝legfeljebb csúnya világe lenne ott de hoyg egy klasszikust idézzek "Százszor is inkább égjek el a tüzbe mint sem a hugyba" szóval a te nyelveden inkább harcban dögöljek meg mint kutyaként az oduba!! ha arról van szó! de ezt nem mindenki tudja relatíve a helyén kezelni
De vissza térve az alap kérdéshez, semmi köze nincs a válaszodnak. Na de mindegy......
Rózsa Sándor (betyár)
Alapvetően azzal van a probléma, hogy nem azon az árfolyamon akarod kifizetni.
Anno aláírtál valszeg egy szerződést, annak meg volt apróbetűs része.
Gondolom devizahitelről van szó, amit az itthoni esetek miatt megszívtál, mert ha van pénzed, akkor majd kifizettetik veled ha egyszer hazajössz vagy ha van valami a neveden.

Az általad linkelt téma kicsit bővebben:
 www.penzcentrum.hu/hitel/igy-menekulnek-a-magyar-devizahitelesek-tenyleg-nem-megy-utanuk-a-vegrehajto.1073603.html

Eszerint a lehetőség megvan, de nem fognak utánad menni, tarthatod külföldi számlán a pénzed.

Az utolsó megjegyzésedre meg annyit, hogy lehet keménykedni, de 4-5 ember ellen te nem fogsz harcolni, hanem kutyaként fogsz megdögleni és kész.
Szóval az ilyen romantizált dolgokat hagyjuk már...

Másrészt meg miért nem mész be a bankba, megbeszélni a dolgokat, lehet akkor előállnának egy olyan opcióval ami neked is jó.
Solymi
"Szép testvérem nem úgy van ám ez."😄
Persze ha az ember olyan tagoknak tartozik akkor tényleg úgy van ahogy mondod ebben nincs vita köztünk. (de ennyire hülye még én sem vagyok hogy ilyen típusú embereknek tartozzak)
De merek fogadni ha vagyok annyira dörzsölt hogy pl tőled kérek kölcsön vagy szerzek tőled pénzt valami mondva csinált biznisz ürügyén (mivel tudom hogy te liberális és no kontakt parti vagy) azt te soha nem tudod máshogy behajtani rajtam mint rendes tiszta úton csak.
Miért is?
Nagyon egyszerű :
1,mert nem ismersz olyanokat akin keresztül betudod hajtani rajtam (vero emberek)
2,de ha ismersz is ilyeneket nem biztos hogy az összeg nagysága alapján megéri neked behajtani rajtam ezt az összeget vagy ha elvi kérdést csinálsz belőle akkor meg nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
3,magad meg nem csinálod mert most bocsi de ahogy megismertelek nem olyan típusú ember vagy aki képes valakit szarrá verni de a szó szoros értelmében.
4,ez amit leirtam igaz a fórumon lévők 90%ra szóval ha magán embernek is tartoznék annak csak a normál ügymenet van mint lehetőség. Ezt hidd el nekem.

A másik dologra válaszolva tervben van amit mondtál de mivel a fedezett árverésen értékesítésre került így nagyon minimális összegnek kell lennie amin megéri nekem .
Vagy marad az, az eset, hogy magyarban nem veszek semmit ameddig nincs gyerekem. (ő a tulaj én meg a haszonélvező, és megint csak bezárult a kör)
Rózsa Sándor (betyár)
Ajj, te betyár, látod ez a túlzott magabiztosság a baj a "magadfajtával"...
Igaz, hogy ez visz előre, de ez okozza a vesztedet is.

Alapvetően ott hibázol, hogy nem tudsz annyira dörzsölt lenni, hogy tőlem pénzt kapjál, mert "csibészeknek" nem adok, lehetnek akármekkora barátok, rokonok(!), ismerősök, tehát a kör itt be is zárult volna és te mehetnél a fentebb említett tezsvírekhez meg a hasonszőrű csibészekhez pénzt kérni.

De tételezzük fel, hogy hajlandó lennék adni neked pénzt, akkor viszont azt fogom mérlegelni, hogy megéri-e nekem a további vesződséget, ha pl. nem akarod megadni. Ha nem, akkor nem kapsz pénzt.
Illetve ott van a másik lehetőség is...lehet, hogy én nem ismerek olyan embereket akik visszakérnék tőled a pénzt (de), viszont ismerek olyanokat akik igen, tehát ez a probléma is megoldva.

A harmadik pontra meg csak annyit tudok mondani, hogy hidd el, neked nem lenne jó az, hogyha olyan helyzetbe taszítanál egy tartozással vagy bármivel, hogy onnantól kezdve az addigi életem és az arra felépített jövőm semmisé válna...

Az a baj, hogy azt hiszed/hiszitek, hogy az emberek azért kerülik a magadfajtát, mert félnek, pedig az igazság az, hogy szimplán csak problémát jelentetek, amire senkinek nincs szüksége a meglévők mellé.
Éljétek ti is a saját életetek a saját kis köreitekben, a többi embert meg hagyjátok békén.

Az utolsó levezetéseddel tudtommal az a baj - de nyugodtan kijavíthat bárki - hogy az adósság az örökölhető, tehát eljátszhatod életed végéig, hogy nem fizetsz, utána viszont a közvetlen hozzátartozóidon hajtják be.
Öröm is az ilyen szülő.
Solymi
Az utolsó bekezdésed szerint sajnos nagyon vakon vagy e témában.
Amiről te beszélsz olyan már egy jó pár évtizede nincs.
De sebaj legalább most nálad is tisztult a kép 😉
Visszaterve kinek mit adsz és mikor ebben ne legyél olyan biztos.
Nem tudom hallottál e már az üdülési jogról?
Ha nem nézz utána.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy bármivel is egyet értek ami lehuzasra vagy nem fizetésre épül.
De ha sajnos az ember már belekerult egy ilyen helyzetbe akkor próbál veszteséget minimalizálni.
Lehet nálam van a hiba de az én morális értékrendembe bőven belefer hogy egy bank felé lévő tartozást nem úgy és nem azokkal a feltételekkel fizetek vissza ahogy a bank szeretné.
Miért is? Mert ha forintositom a Svájci frankot és megnezem hogy a családom mennyit kapott annak idején meg milyen sokáig volt fizetve a bank így is nagyon jól járt szóval ha egy mód van a maradék tartozást nem fizetnem vissza.
Rózsa Sándor (betyár)
Látod, megint csak túlzottan vagy magabiztos.
Általában utánanézek dolgoknak mielőtt állítok valamit.
Undinak abban van igaza, hogy lemondhatsz az örökségedről, viszont akkor veszik minden amit meg is kaphattál volna.

bank360.hu/blog/adossag-oroklese
 erthetojog.hu/oroklesi-jog/az-adossag-is-oroklodik/
 uzletem.hu/jogadokonyveles/az-adossag-is-oroklodik

Igen, hallottam már üdülési jogról, tudom is, hogy mi az, de az is ugyanúgy örökölhető, a fizetési kötelezettséggel együtt is.
Lehet azzal is játszadozni, csak a jelen helyzetben nem látom az értelmét.

Azt én értem, hogy nem akarsz annyit visszafizetni a banknak amennyit ők szeretnének, ezzel egyet is értek, csak épp a módszer hibádzik. Első körben sztem a bankkal kellene futnod jópár kört, végigrágni az összes lehetőséget, stb., mert lehet, hogy kitalálnak olyan konstrukciót ami neked is jó és nekik is, elvégre pénzt kapnak majd.

Amúgy meg rohadjon meg az összes bank meg az állam is amiatt ahogy a devizahitelt kezelték.
Solymi
rohadjon meg az állam meg a bank is, mert csak és kizárólag devizahitelt lehetett felvenni? nem volt huf-os hitel?
csebi
Miért vettek volna fel forint alapon hitelt a népek 2008 előtt, amikor annak kétszer, két és félszer annyi volt a havi törleszője, mint a chf alapúnak? Persze, árfolyamkockázat, nyilván, de az azért rohadtul nem azt jelentette, hogy két hónap alatt több mint a duplájára ugrik a törlesztőd. 5-10% miatt a kutya nem morgott volna.
warr_b
tehát volt két dolog a piacon
1: kiszámítható törlesztő végig, ami magasabb törlesztővel indul
2: árfolyam miatt kockázatos, alacsonyabb kezdő törlesztővel, de tudni lehetett, hogy bármikor megnőhet a törlesztő.

úgy gondolom, hogy aki bevállalja a kockázatot, hogy megnő később a törlesztője jelentősen, az ne a bankot vagy az államot hibáztassa. pontosan azért kellett volna forint alapút felvenni, hogy a kockázatot minimalizáld.

ráadásul utána meg ne moralizáljon itt, hogy neki belefér, hogy nem fizeti ki a hitelét.
csebi
Sándorunkat most hagyjuk, az külön történet.

Persze, volt huf alapú is, csak mondom, duplaannyi volt a törleszője.
Ez kábé ugyanaz a helyzer, amikor van 1000 forintért a görög eper kilója, meg 2000, 2200-ért a magyar eper. Nem sokan fogják a magyart venni, mert az mégiscsak hazai... nyilván azért vettek fel a népek lakáshitelt, mert nem voltak millióik zsebben. Na most ilyenkor szerintem nem túl életszerű, hogy mondjuk a havi 60ezres és a havi 120ezres törlesztő közül utóbbit válasszák... Azért ne tegyünk úgy, hogy azzal reálisan számolnia kellett volna egy átlag hitelfelvevőnek, hogy a 60ezres havi törlesztője 2-3 hónap alatt a duplájára ugrik. MErt ha 60-ról felment volna 70, 75-re, az igen, árfolyamkockázat, az benne volt a pakliban és azzal kalkuláltak is.
De abankok pontosan tudták hogy mi lesz, mégis két kézzel osztogatták a devizahiteleket, mert még nagyobbat akartak kaszálni. Úgyhogy bocs, de dögöljenek meg mind 😊
warr_b
én értem, amit mondasz, de nem értek egyet veled.
felnőtt emberek vagyunk, a döntéseinkért felelősséget kellene vállalnunk sztem. a bank nem egy máltai szeretet szolgálat, miért nézné a te érdekedet? semmiért. saját érdekét kell néznie, mint ahogy az emberek is a sajátjukat nézték, mikor azt hitték jól járnak ezzel a hitellel. az, hogy ez visszaütött, azért nem a bank a hibás.

amúgy meg ha elmész epret szedni akkor asszem a kilója idén talán 7-800 forint volt.
csebi
Oké, nem akartam a saját esetünket hozni, de legyen.
Igen, pont 2008-ban sikerült hitelt fölvenni. Ismerhetsz, asszonyt főleg, elolvasunk mindent, mielőtt aláírunk bármit. A nagy helyzet az, hogy NEM ADOTT forint alapú hitelt a bank, CSAK devizásat tudtunk fölvenni. Pedig nem egy gigaösszeget kellett felvennünk. szóval ennyit arról, hogy mennyi opciónk volt 😊
Oké, nyilván, nem volt kötelező lakáshitelt felvenni. De mivel nem örököltünk sehonnan semmit, a szülők nem tudtak/akartak a seggünk alá tenni semmit, így 7-8 év albérletezés után maradt ez, mert ugye pl gyereket vállalni a franc se akar albérletbe, ahonnan bármikor egyik napról a másikra kirakhatják.
warr_b
Oké jöhetnek h volt más bank de oké értem a szitut.
Mondjuk én piaci szabályozásban olyat nem engedtem volna h egy banknál nincsen forint alapú lakás hitel hanem csak deviza. Ebben hibás az állam.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Még egy kis adalék:

Fast Willie

Rózsa Sándor (betyár)

Fast Willie
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Nem rossz lista, de hiányos...😊
Az első 3 lakásomat pont a Tóth Kocsmában ülve intéztem a legendás csirkemájas kenyér sör kombóval úgy, hogy nem is mentem fel szembe az irodába a ‘smidddhez’ mert a kutyái hozták le a papírokat. 😊
ozibozi
Ki vagy te Don Corleone kései utódja? Még New York is stimmel 😛 😉
dande
Egy a sok közül aki kihasználta a lehetőséget, amit dobott a gép, ha már adódott egy lehetőség. Én csak a koncokat kaptam, de szerintem bárki élt volna vele ha van lehetősége. Minden törvényes.
Szóval hajrá betyár, és amíg lehet ezeknek a becsüler bajnokainak semmit ne fizess, csak ami elkerülhetetlen. 😉

több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 417 — Így remélem megfelelek nektek.....
Az első 3 lakásomat pont a Tóth Kocsmában ülve intéztem a legendás csirkemájas kenyér sör kombóval úgy, hogy nem is mentem fel szembe az irodába a ‘smidddhez’ mert a kutyái hozták le a papírokat. 😊
ozibozi
Ki vagy te Don Corleone kései utódja? Még New York is stimmel 😛 😉
több mint 5 éve
Makovics és bandája még csak fel sem fért a listára. 😊

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 213 — nabege2@yahoo.com
Egy végrehajtó az kb a bűnöző szinonimája. Van pár kivétel, de a legtöbbnél csak az összeg mértéke, vagy a bizalmi kapcsolatrendszer a kérdéses, amitől majd bátran korpásodik a haja. Minél öregebb, úgy emelkedik a tét, hiszen a vesztenivaló is több évről évre
Nem tudom mit csinált a betyár koma, de tuti kevesebb embert tett tönkre, és magasabb erkölcsi szinten áll, mint egy átlag korrupt bankkal és közjegyzővel összejátszó kis végrehajtó... 😉
ozibozi
top 10 végrehajtó lista:
 kuruc.info/r/2/214145/
több mint 5 éve
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Még egy kis adalék:

Fast Willie

Rózsa Sándor (betyár)

Fast Willie
több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 989
Még egy kis adalék:

Fast Willie

Rózsa Sándor (betyár)
Nincs itt semmi probléma, én megértem a helyzeted.
Sokan jönnek ezzel a minek írta alá, miért nem olvasta el hozzáállással, miközben azt elfelejtik, hogy ez az egész nem csak Mo-n volt probléma, hanem az egész világon, az ingatlanlufi miatt.

Kaphattál forint alapú hitelt, csak épp nevetséges kondíciókkal, ráadásul mindenkit toltak a deviza alapú hitelek felé, kb. csak azt kaphattál/tudtál felvenni, hacsak nem volt annyi pénzed, hogy megengedhesd magadnak a forint alapút.

Ugye a devizahitelnél a magyar kormány is sáros volt, mert támogatta a bankok árfolyamrésből adódó haszonszerzését, amit szépen ki is használtak:

www.portfolio.hu/bank/20190314/sorsdonto-fordulat-a-devizahitelek-ugyeben-megsemmisithetok-a-szerzodesek-317475
 piacesprofit.hu/kkv_cegblog/sok-ezer-devizahiteles-vart-erre-a-birosagi-dontesre/

Ugye benne is van, hogy az EU-s jogszabályokkal ellentétes a magyar gyakorlat, amúgy a horvátok meg is szüntették az ilyen szerződéseket, a bankok kárára:

24.hu/kulfold/2018/07/12/a-horvat-birosag-semmisse-nyilvanitotta-a-svajci-frank-alapu-devizahiteleket/

Nekem is van ismerősöm, akik felvett x-millió hitelt házépítésre, aztán azóta bőven visszafizette és még fizeti is...

Egy szó mint száz, baszhattad azt, hogy végigolvasod a szerződést, mert erre a válságra szinte senki se számított, ez kb. olyan lenne mintha úgy élnék, hogy holnap világvége vagy a Földet eltalálja egy aszteroida.

Gyakorlatilag semmilyen jel nem mutatott arra, hogy itt gebasz lesz, de amikor volt is, a bankok akkor még jobban tolták a hiteleket, csakazértis.

Szóval jah, én megértelek, csak még mielőtt csibészkedésbe kezdenél, előbb a bankkal próbálj meg egyezkedni meg járj utána ennek az EU-s témának.
Aztán odakint meg ha jól dolgozol, kereshetsz annyit, hogy helyretedd az életed, mondjuk én a helyedben nem is jönnék addig haza, amíg nincs meg az ottani nyugdíjra jogosultság.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 876 — no es importante
Ez a kép nem a pokolban készült, hanem pár perce San Francisco-ban

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 185
Még egy kis adalék:

Fast Willie

Rózsa Sándor (betyár)

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Még egy kis adalék:

Fast Willie

több mint 5 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 370
Egyrészt viszonylag sok deviza alapú hitelt (a devizahitelt ne keverjük ide) forintosítottam az érvénytelenség jogkövetkezményeinek kiküszöbölése végett, meglepően kevés esetben járt ez igazi előnnyel a deviza alapú tartozáshoz képest (cserébe gyakori, hogy még nagyobb lesz a tartozás, de természetesen ilyenkor maradni kell a deviza alapú konstrukció szerinti kisebb tartozásnál)

Másrészt azokat a forint alapon hitelt felvevőket, akik azelőtt visszafizették a tartozásukat, hogy a forint bedőlt miért nem sajnáljuk és akarjuk őket kárpótolni? Hiszen, ha ők is vállalták volna a bizonytalanabb deviza alapú konstrukciót akkor jóval kevesebbet kellett volna fizetniük.
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 385 — Steelers fan
Ha segghülye vagy az autóhoz, de venni akarsz egyet, elviszel magaddal egy szerelőt, hogy nézze át vásárlás előtt. Ha venni akarsz egy telefont 70 000 forintért, órákig bújod a netet, hogy melyik a legjobb. De ha felveszel több millió forint hitelt, akkor nem fordulsz szakemberhez, nem olvasol utána, elhiszed, amit egy idegen mond neked, akinek az a célja, hogy értékesítse a termékét. Értem...

Mellesleg én fix forint alapú hitelt vettem fel, mert azt javasolta 30 000 forintért egy külsős hitelügyintéző...