OFF topik

31 feliratkozó

több mint 12 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
mi a meglepő, hogy ezen fórum off részlegébe relatíve értelmes emberek írogatnak, akik nem adják meg neked azt az "örömöt", hogy egy ezerszer hallott nyavalygás után elküldjenek - akár szó szerint - melegebb éghajlatra?jjncaa
Ebben nincs semmi meglepő. Pont ez az! 😊

Egyébként; mindenkit meg lehet érteni. Nem vagyunk egyformák. Más a hátterünk, mások a problémáink és a tapasztalataink, mások a preferenciáink, így más a gondolkodásunk és mindezekkel együtt mások a lehetőségeink is. Ezért tudjuk más szemszögből megközelíteni a dolgokat + szeretek anonim nyavalyogni (így legalább a családom nem érzékel a lelki válságom sanyarú világának posványos nyomorából semmit - fúúú, de költői voltam -, ráadásul kapok inputot másoktól a - számomra éppen egetrengető - témában). Minden releváns info plusz adalék (ha mellé még káromkodik is... leli állapot miatt, ilyen a stílusa, vagy csak poénból... 😀).
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 866 — no es importante
mi a meglepő, hogy ezen fórum off részlegébe relatíve értelmes emberek írogatnak, akik nem adják meg neked azt az "örömöt", hogy egy ezerszer hallott nyavalygás után elküldjenek - akár szó szerint - melegebb éghajlatra?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Ehhehe a vankúveres angol kislány, nem kínait akartál mondani?sutianap
most általánosságban. De ez a kislány lehet éppen piréz is.Amadeus91
Cégen belül melóztam külföldön pár hónapot és nem voltam ott sem páfrány (ahogyan itt sem).

Amúgy hiányzik a mondatokból a "takarodjon venkúvörbe rinyálni innét el" rész! "Nagyon kívánom neki, hogy menjen oda, mert... ööö képernyőn keresztül is büdi a lába"!... vagy ilyesmik 😀 😀
több mint 12 éve
más: megújult kicsit a gmail postaládája, ami a mi szempontunkból nagyon jó hír, mivel ha bekapcsolod a beállításoknál az email feliratkozást (PM-ekre és a kedvenc topicokra), akkor külön helyre, a frissítésekhez fogja küldeni az értesítéseket

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 532
Ehhehe a vankúveres angol kislány, nem kínait akartál mondani?sutianap
most általánosságban. De ez a kislány lehet éppen piréz is.
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
Ehhehe a vankúveres angol kislány, nem kínait akartál mondani?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Én azt érzem, hogy egyszerűen megöl ez a börtön amiben élek; ez az ország, ahol minden (a pénz és a) kapcsolatok kérdése (azt gondolom, hogy látjuk az eredményt).
...
Azt nem tudom, hogy Vancouverben bejönnének-e az erőfeszítéseim. Azt nem tudhatja előre senki; én sem tudhatom előre. Csak azt tudom; hogy M.o.-on semmilyen erőfeszítésem nem térült meg és ezen változtatni akarok; amint lehetőségem nyílik rá 😊. Nincs gyűlölet, vagy nemzet-ellenesség bennem; csak szimpla keserűség és csalódottság.toxique
Szerinted hol nem így van?
...
Általánosságban viszont érdemes elgondolkozni a következőn:
Ha valaki a saját természetes környezetében, ahol maximálisan bírja a nyelvet, ismeri a kultúrát, ahova kapcsolódik szociálisan, ahol ismerettségei, családja, barátai vannak nem ér el sikereket, nem jut egyről a kettőre, annak mitől lenne könnyebb idegenben idegenként?
.Sobri Jóska
a tiszta lap intézménye Sobri.
- Eleve idegen. Kvázi ott ő a cigány, a zsidó, ő a kívülálló.
- Nincsen semmi szociális háttere.
- Nincs kint család, aki pusztán rokoni kötődés miatt mögötte áll, és segíti.
- Nincsenek barátai, akikkel megbeszélheti problémáját élőszóban, akik tanácsokkal látják el, pontosan ismerve helyzetét.
- A nyelvet sosem bírja annyira, mint itthon a magyart, mindig érződni fog, hogy nem ez az anyanyelve.
- A kinti közös kulturkincsnek nem része, nem ismeri, mindig outsider marad.
- Az egészségügyi rendszernek ritkán lesz a része, és az kurva drága.
- Kint ritka a kamumeló, tényleg meg kell szakadni a nagy pénzért.Sobri Jóska
én ennyire nem látom lehangolónak. Család, szociális háttér bőven lehet. Kiviszed a rokonaid, megrántasz egy angol kislányt, lesz egy félig már angol, valószínűleg angol anyanyelvű gyereked, akinek természetes lesz az a környezet. Ez az outsider kérdés meg... nem megbántva senkit sem, de aki egy Berlin-London-Moszkva típusú abszte multikulti 5+ milliós városban nem tud beilleszkedni valamely közösségbe (kondi, kinti magyarok, kollégák, valami iskola/egyetem/szakkör bármi), az nem fog tudni Budapesten sem, kvázi kurva mind1, hogy hol játssza a szobanövényt.
több mint 12 éve
no offense, mert nem akarok személyeskedni, de pontosan ez az az attitűd, amire én azt mondom, hogy aki így gondolkodik, az meg is érdemli sorsátjjncaa
😊 erről beszélek!
több mint 12 éve
Én azt érzem, hogy egyszerűen megöl ez a börtön amiben élek; ez az ország, ahol minden (a pénz és a) kapcsolatok kérdése (azt gondolom, hogy látjuk az eredményt).
...
Azt nem tudom, hogy Vancouverben bejönnének-e az erőfeszítéseim. Azt nem tudhatja előre senki; én sem tudhatom előre. Csak azt tudom; hogy M.o.-on semmilyen erőfeszítésem nem térült meg és ezen változtatni akarok; amint lehetőségem nyílik rá 😊. Nincs gyűlölet, vagy nemzet-ellenesség bennem; csak szimpla keserűség és csalódottság.toxique
...
Ha valaki a saját természetes környezetében, ahol maximálisan bírja a nyelvet, ismeri a kultúrát, ahova kapcsolódik szociálisan, ahol ismerettségei, családja, barátai vannak nem ér el sikereket, nem jut egyről a kettőre, annak mitől lenne könnyebb idegenben idegenként?
Vannak persze kivételek; egy magasan kvalifikált eü.dolgozó Skandináviában eleve nagyságrendnyivel jobban meg lesz fizetve, vagy egy csinos lány Amszterdamban, mint ugyanazért itthon.
De attól még az alapkérdésem megmarad.Sobri Jóska
Például attól, hogy: van egy jelentős fizetőképes fogyasztói réteg, amely képes igénybe venni a terméked / szolgáltatásod. Ez egy small-business-nek létfontosságú. Vannak életszagú pályázati rendszerek és mindenféle (és a csókosokon kívül is...) elérhető bővítési támogatások (pl. új alkalmazottak után).
Maximálisan bírja a nyelvet:
- A legtöbb embert ott cseszerintik át a maximálisan bírt anyanyelvével együtt, hogy nem ismeri / érti pontosan a szerződés szaknyelvét amit aláír. 😊 Ismerős probléma M.o.-ról? Lakásmaffia, nem vonatkozó biztosítások, MLM átkúrások, bankos átkúrások... stb. Ezért tudnak dolgozni a fehérgallérosok. Ismerni kell a nyelvét annak, amivel foglalkozol, ez alap, úgy nem érdeklődsz hitelek után, hogy nem ismered a banki lingo-t. A hülyeség ellen a saját nyelveden sincs orvosság. Vagy szerinted; egy floridai redneck tudja a különbséget pl. egy akármilyen "deferred loan" és a "leasingek" között? 😀
- A barátok száma és a probléma nagysága (amiben éppen vagy) fordítottan arányosak. Az emberek - valami egészen furcsa okból - csak akkor akarnak segíteni rajtad, ha éppen sikeres vagy. 😊

Plusz: elérhető minden információ Kanada és Magyarország (ez a bonyolultabb 😊 ) aktuális adóztatási és támogatási politikájáról, alkalmazott adókulcsokról vagy akár esettanulmányokat is letölthetsz (erre jó a net - többek között). Aztán el lehet kezdeni számolgatni: akár összehasonlító táblázatokat is lehet készítgetni (... vagyis tervezni), hogy adott financiális környezetben mit tudsz elérni azonos befektetéssel.

A család-barátok kombó csak annak jó, akinek olyan a kapcsolatrendszere. Most képzelj egy vidéki csórót hasonlóan csóró kapcsolatrendszerrel, akinek nincs huzalma még a saját nyelvén sem a joghoz, a közgéhez vagy az adózáshoz... milyen előnye van ezzel a saját nyelvén? Vagy akinek vannak affinitásai, de nincs olyan kapcsolatrendszere? Milyen relációban van több esélye itthon a sikerre?
több mint 12 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 6 169 — Steelers fan
Elég csak elolvasni egy újságot, vagy belenézni a tévébe.......kishaszi
Én valamelyik nap rökönyödtem meg azon, hogy mennyire tévesen közlik a tévék híradóiban a híreket. Volt erről a SF-ban "leesett" gépről egy hír a nemtudommelyik csatorna híradójában, és elsőre azt hittem, hogy másik esetről beszélnek, annyira máshogy adták elő az információkat. Még kérdeztem is magamban, hogy "még egy..?"

Ilyenkor újra meg kell állapítanom, hogy jól teszem, hogy kb. 4 éve nem nézek tévét. Ezt is csak azért kaptam el, mert áthallatszott apám szobájából.Mikey
A hírek a legrosszabb, ami létezik-
Folyamatos negatív hírek, tömény méreg.
TV2-n direkt figyeltem egyszer a kb 1 órás hírműsorból, 37 percig kellett várni az első pozitív hírre. PErsze utána is csak negatív volt. Folyton a halál, halál, halál, gerinctörés, súlyos baleset, brutális születési rendellenesség... aztán kompenzációnak bedobnak egy hírt, hogy egy antarktiszi állatkertben albínó pingvin született. Persze pozitív hír az is, de ilyen megfoghatatlan, "közünk" nincs hozzá.

Ennek is meg van a háttere, oka. Rettegjél, féljél, ijedjél meg. Érezd magad szarul. Ez pörgeti a fogyasztást, mert ha elmész vásárolni valami faja cuccot, mindjárt jobban érzed magad...
Nevében is benne van: tele-vízió = tele vízionálják az ember fejét faszságokkal, szörnyűségekkel, meg hazugsággal.

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 12 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 181
Elég csak elolvasni egy újságot, vagy belenézni a tévébe.......kishaszi
Én valamelyik nap rökönyödtem meg azon, hogy mennyire tévesen közlik a tévék híradóiban a híreket. Volt erről a SF-ban "leesett" gépről egy hír a nemtudommelyik csatorna híradójában, és elsőre azt hittem, hogy másik esetről beszélnek, annyira máshogy adták elő az információkat. Még kérdeztem is magamban, hogy "még egy..?"

Ilyenkor újra meg kell állapítanom, hogy jól teszem, hogy kb. 4 éve nem nézek tévét. Ezt is csak azért kaptam el, mert áthallatszott apám szobájából.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 12 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 6 169 — Steelers fan
Én meg csak annyit tudok mondani, hogy én jól érzem magam itthon. Ebben a büdös, poros, koszos fővárosban is. Meg vidéken is. Minden évben megyek Németországba pl. céges rendezvény miatt, mindössze 3 napos, de a 2. nap már azon kapom magam, hogy honvágyam van. Nyilván jó lenne 4x ennyit keresni, és még itthoni szinten is legalább 1,5x ennyit kéne hogy kapjak (nem csak én, sokan mások is) a munka stresszfaktorát és felelősséget tekintve, és pl. hitelt se tudok felvenni, mert nincs mire. Nehézségek vannak, de ettől még itthon érzem jól magam. Ez egy érzés, ami belülről jön. Aki persze "szarul akarja érezni magát", az biztos szarul is fogja. Elég csak elolvasni egy újságot, vagy belenézni a tévébe.......

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 12 éve
- A kinti közös kulturkincsnek nem része, nem ismeri, mindig outsider marad.Sobri Jóska
ja még valami, erről jutott eszembe

nem tudom, hogy ez pl. a Németországban vagy Angliában dolgozóknál mennyire gyakori jelenség, de az amerikai magyaroknál észrevettem, hogy sokszor talán épp az a baj, hogy mennyire hamar alkalmazkodnak a kinti helyzethez

értem ezt úgy, hogy az itthonról nézve irreálisan magas fizetést is simán el lehet költeni, ha "amerikai" fejjel gondolkodik az ember (vásárolj-vásárolj-vásárolj)... és erre csak egy módon lehet felkészülni: ha a rosszabb körülmények közepette is képes takarékoskodni

Esküszöm: amint lehetőségem nyílik erre én eltűnök innen. Ha kigyűlölik nekem ezt a "száműzést" az elvakult hazai érzelműek, esküszöm mindenre amit akarnak (jelen / leendő család/ saját életem... stb.), hogy önszántamból az életbe be nem teszem a lábam M.o.-ra többé 😀toxique
no offense, mert nem akarok személyeskedni, de pontosan ez az az attitűd, amire én azt mondom, hogy aki így gondolkodik, az meg is érdemli sorsát

---
több mint 12 éve
Azt hozzá kell tenni, hogy kezdetben szinte minden nyugati országban biztos, hogy lesz az embernek "sikerélménye", még kapcsolatok nélkül is, egyszerűen a magasabb életszínvonal és több lehetőség miatt. Viszont ahogy törnél feljebb a ranglétrán (mert bizony ilyenek vagyunk, olyan nincs, hogy "én beérem a takarítói állással életem végéig"), a jobb fizetésen kívül más életcéljaid is lesznek, úgy fogsz mindenhol akadályokba ütközni, a Sobri által említettek miatt akár még nagyobbakba, mint itthon

---
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 202 — #NoStress
Mondok pár dolgot, amiben egy külföldön (pláne tengerentúlon) szerencsét próbáló magyar mindig hátrányban lesz. Persze minden alól van egyenként kivétel, van olyan ismerősöm, akit "kifejvadásztak" Angliába cégvezetőnek, irreálisan jól keresett, könnyen ismerkedett, de még ő is panaszkodott a gyökértelenségre, elszeparáltságra, a "munka-baszás-alvás" triumvirátusra. :
- Eleve idegen. Kvázi ott ő a cigány, a zsidó, ő a kívülálló.
- Nincsen semmi szociális háttere.
- Nincs kint család, aki pusztán rokoni kötődés miatt mögötte áll, és segíti.
- Nincsenek barátai, akikkel megbeszélheti problémáját élőszóban, akik tanácsokkal látják el, pontosan ismerve helyzetét.
- A nyelvet sosem bírja annyira, mint itthon a magyart, mindig érződni fog, hogy nem ez az anyanyelve.
- A kinti közös kulturkincsnek nem része, nem ismeri, mindig outsider marad.
- Az egészségügyi rendszernek ritkán lesz a része, és az kurva drága. Bár ez inkább az illegálisok problémája, de az USA-ban élő magyarok nagy része svarcban van kint.
- Kint ritka a kamumeló, tényleg meg kell szakadni a nagy pénzért.

több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 202 — #NoStress
...
...
Vannak persze kivételek; egy magasan kvalifikált eü.dolgozó Skandináviában eleve nagyságrendnyivel jobban meg lesz fizetve, vagy egy csinos lány Amszterdamban, mint ugyanazért itthon.
De attól még az alapkérdésem megmarad.

több mint 12 éve
nem azt mondta h MOn jo az eletszinvonal.picit komlexebb dolgot irtam le h vizsgaljuk meg az eletkorulmenyeket mert faszan hangzik a x ezer minimal ber.
En is ezt tapasztalom ha normalis fizud van akkor az elektromos kutyuket ugy tudod negvenni h boven marad a kotelezokre penzed.Szinte meg sem erzed.ZoliMP
Igen, ez így van. Én azt érzem, hogy egyszerűen megöl ez a börtön amiben élek; ez az ország, ahol minden (a pénz és a) kapcsolatok kérdése (azt gondolom, hogy látjuk az eredményt). Nem alapból csak a fizuról van szó, hanem az érzésről, hogy eléred a célod, hogy a kis miniatűr valóságodban vagy valaki a saját magad számára. A jó életminőséghez ez is hozzátartozik; nem csak az anyagiak - szerintem.
Ha valaki külföldre szeretne menni, akkor némi alapfokú nyelvtudásra és alaptőkére szüksége van. Pl. sokan azt se tudják igazán, hogy hová mennek (kultúra, munkapiac, lakhatás, eü.-i biztosítás, ID és licence elismerések... stb. pl. a nyelv!!!). Ha Montreál-ba mész, akkor jó ha van egy 50e$-od a bankszládon tartaléknak (kb. 1 éves bér): a felét feléled kb. amíg találsz egy állást, megvásárlod a kütyüidet... stb, a másik fele pedig lélektani "biztosíték". Jobban jársz, ha inkább franciául nyefegsz, mint inglisül és tudatosan keveredsz a helyiekkel (- tapasztalati tanács egy kint élő ismerőstől - nem roma 😊 ). Aki itthon csóró az ott is az. Ne várja azt senki, hogy egy - csakis - magyarul beszélő nincstelen előtt megnyílnak a kapuk bárhol is (aki így bepróbálkozik külföldön, az meg is érdemli).
Nekem nagy vágyam Vancouver és egy saját cég (már egy vállalatcsoportnyi tervem van működésre készen 😀 - unalmában tervezget az ember). M.o. jelen gazdaságának nincsenek meg azok az adottságai, amit én - small/middle-business szinten - tervezhetőnek tartok... de ez erősen magánvélemény (polkorrekt)? Van, aki bevállalná itthon (mivel csókos és állami megrendelést kapna, vagy lóvét mosna, vagy simán csak naív), de én továbbra is az ésszerű rizikó-vállalást preferálom. Természetesen; lehet trollkodni, hogy akkor húzzak el innen oda, ha ott akarok letelepedni... blablabla. Esküszöm: amint lehetőségem nyílik erre én eltűnök innen. Ha kigyűlölik nekem ezt a "száműzést" az elvakult hazai érzelműek, esküszöm mindenre amit akarnak (jelen / leendő család/ saját életem... stb.), hogy önszántamból az életbe be nem teszem a lábam M.o.-ra többé 😀, megjegyzést sem fogok tenni az itt zajló dolgokra, sőt, dicsérem majd odakint az országot (fellendítve a hazai turizmust 😊 ), vagy akár éppen a létezését is elfelejtem (ha ez a kívánság), vagy - idővel - lemondok a kettős állampolgárság magyar részéről is (ez mondjuk korrektnek hangzik; ott szavazz, ahol élsz). Vuduzzák már ki nekem ezt, a fenébe is! 😀

Azt nem tudom, hogy Vancouverben bejönnének-e az erőfeszítéseim. Azt nem tudhatja előre senki; én sem tudhatom előre. Csak azt tudom; hogy M.o.-on semmilyen erőfeszítésem nem térült meg és ezen változtatni akarok; amint lehetőségem nyílik rá 😊. Nincs gyűlölet, vagy nemzet-ellenesség bennem; csak szimpla keserűség és csalódottság.
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
És ezért okozott bazi nagy felháborodást ebben a belső körben, hogy az ő kutyájuk kölyke helyett a nép SziaSanyit szavazta be az Euroviziora.
Én mondom, a magánkiadás jobban megéri, ha már a szerencsétlen zenész minden áron komplett lemezt akar megjelentetni.
Hirtelen két zenekar neve jut az eszembe:Aurora, Cadaveres.
Előbbiek saját kiadót csináltak, és mindenről ők döntenek, régi lemezeik kiadási jogát visszavásárolták stb, a Cadaveres pedig soha nem állt szerződésben kiadóval, és valahogy mégis csak megállt a lábán a projekt.
Tudtak, tudnak koncertezni, az emberek ismerik a dalaikat, ügyesen használják a közösségi oldalakat stb.
Nem kell azért egy rakat pénzt kidobni, hogy elérj valamit.laccoo74
De azt azért kétlem, hogy mindketten csakis a zenélésből élnek. Pl. egy Subscribe nem tud megélni csak zenéből, mellette dolgoznak is ezt-azt.Asbee
Pusztán a zenélésből a mai Magyarországon szerintem, csak az előadók nagyon szűk köre tud megélni.A mulatós "ikonok", Ákos, bár neki is vannak egyéb érdekeltségei, a Tankcsapda, nekik is vannak más forrásaik is, nem akarok többet felsorolni más fórumozónak is maradjon felsoroási lehetőség.
Bár, azt is tisztázzuk, hogy mit jelent a megélni fogalma.
Ha azt, hogy pillanatnyilag nem kell más munkát vállalni a betevő megszerzéséhez, akkor nagyobb a létszám, ha viszont azt, hogy esetleg élete végéig elkaristolhat a most megkeresett pénzből, akkor jóval szűkebb.
A zenészek nagy része előbb-utóbb rákényszerül arra, hogy más bevételi források után is nézzen.
Van aki nem az egyenes utat választja/Gáspár Laci, Ufo Zsolti/
Mások különféle vállalkozásokba fektetik az összeénekelt forintokat/Pataky Attila,Palcsó Tamás/
Van aki a zeneipar közelében marad háttérmunkásként, menedzser, hangmérnök stb.
És van, aki olyan messzire fut, amennyire csak tud.
több mint 12 éve
YoungZeeZee 9 510
nem azt mondta h MOn jo az eletszinvonal.picit komlexebb dolgot irtam le h vizsgaljuk meg az eletkorulmenyeket mert faszan hangzik a x ezer minimal ber.
En is ezt tapasztalom ha normalis fizud van akkor az elektromos kutyuket ugy tudod negvenni h boven marad a kotelezokre penzed.Szinte meg sem erzed.
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Na, akkor itt egy független dokumentumfilm a maradjak itthon, vagy menjek külföldre témában.
Sok kérdésre ad őszinte választ:

több mint 12 éve
ami szerintem a leginkább kiborító, az a technikai cuccoknál mutatkozó árkülönbség, és sajnos nem a mi javunkra... hogy mire idekerül valami (pl. egy kindle paperwhite de lehetne ezer más dolgot mondani), miért kerül kétszer-háromszor annyiba, mint az USA-ban, az józan ésszel felfoghatatlan

most jött ki a Nokia új telefonja, amibe bele is szerelmesedtem, a Lumia 1020, az AT&T-nél 299.99$-nál indul, itthon ebből csodálatos módon ~200e ft lesz

---
több mint 12 éve
London az egyetlen hely a földön, ahol az ingatlan-piac csak döccent egyet a recesszió alatt, és nem élt meg lényegi dekonjunktúrát. Miért kell csodálkozni azon, hogy egy városban, ahová folyamatosan áramolnak befelé az emberek, ott drága a lakhatás? A kereslet konzisztensen nő, amivel a kínálat kevéssé tudja tartani a lépést. Ha Pestre is ilyen ütemben érkezne ennyi bevándorló, itt se jutnál kecóhoz vagy (jobb környéken) szobához 120e HUF-on alul. A jelen helyzetben rejlő differenciát okozó különbségek nyilvánvalóak 😊 .

A különbség - ahogyan azt már előttem is megmondták - a feletti részben van. Pl. Montreálban egy szoba-bérlet 4-500$ (rosszabb környéken egy lakás), egy jobb helyen lévő kecó elérhető már 900$-1200$-ért (rezsivel), egy házat 1100-1500$-ért tudsz bérelni egy normálisabb kertvárosban. Az átlag-fizetések 5 szinten vannak megállapítva; heti 500$-tól (pizzafutár), egy normálisabb állásban olyan heti 1000$. No... egy 5 éves BMW 19 000 cd-be került (átlagos ár az évjárathoz, kb ennyi Európában is), amit 2év alatt spórolt össze. Itt - M.o.-on mennyit spórolsz össze az átlagnak mondott nettó 141eHUF átlagbéredből? Vegyünk le 100at lakhatásra (bérlet,rezsi), Pici jut kajára (- családod támogatása, egyéb ktgek - pl. nyaralás)? 😊
A különbségek ebből adódnak. Legalábbis szerintem. A másik, hogy Kanadában rezsivel együtt fizetsz a kecóért. Ha ott 500$-ért van meghirdetve, az a teljes árat jelenti (legalábbis ez a gyakorlat). Ha itt azt mondod, hogy egy garzon bérlete (egy jobb környéken) 50+rezsi, akkor az máris van legalább 80-90e HUF, ami 500 dollár körül van. Így nézve annyira nem is olcsó ez a BP, sőt, talán már ega is másokkal. A többi a különbség.
több mint 12 éve
YoungZeeZee 9 510
Erdekes tema bontakozik ki...

Meg kell vizsgalni az eletkorulmenyeket illetve kinek mi a celja.Foleg londonrol azt hallom h az emberek tobben laknak egy lakasban igy olcsobb a lakber es tobb marad.Szep es jo dolog ez.20evesen meg buli ez de kesobb?Nem egeszeges.Meg ha csak a bnoddel felesegeddel elsz egy szobaban lehetlen mivel mindenkinek kell ter megorul az ember...
persze van olyan hely ahol ket minimalberbol eleg jol el lehet lanni de a minimal bert eleg kemeny fizikai munka aran kapod meg.
Sok fiatal jajj kimegyek takaritani felszolgalni kapok Kurva sok penzt!?es 40 50evesen mi lesz?Az embert nagyon leepiti ez a melo de sokan nem terveznek..pedig lehetne tabulni.Azt tapasztaltam h kulfoldon fel lehet kapaszkodni a takaritasbol felszolgalasbol eleg jo mhelyekre.Csak akarni kell!

osszetett
Eredeti.Persze h jobban szol..kihegyezhetnenk arra h igenytelenek vagyunk stb...Aki meg soha nem hallotta a zeneket eredeti cdrolnormalis hanfalbol nem tudja elkepzelni mirol marad le.A mai vilagot nem erdekli annyira igenytelenek.Manapsag a beszelek a haverommal kozben az egyik fules be van dugva.Igenyes zenehallgatas +parasztsag.No meg fulhallgatok kozott is hatalmas kulonbsegek vannak.En pont a heten kozel 10 ev utan flesseltem ra egy zenere mert olyan rejtett dolgott hozott elo
több mint 12 éve
A zenei cd témához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy egy letöltött mp3 az soha az életbe nem fog úgy szólni mint egy gyárilag szitázott lemez. Jobb hangfalakon egyből kijön a differencia. Szerintem az arra érdemes albumokat nem hülyeség megvenni eredetiben, ha valaki fogja magát és elmegy erre-arra kicsit szórakozni, simán elmegy 2 cd ára. Most az egy másik kérdés, hogy manapság egyre kevesebb arra érdemes lemez jelenik meg. A jövő persze a letöltéseké és a digitális lejátszásé, de nem értem, hogy miért nem lehet az mp3 mellett mondjuk wav-ban is elérhetővé tenni ezeket, és akkor mindenki abban a formában tölti le, ami az igényeinek jobban megfelel.Dub
ahhoz, hogy edzés közben valami szóljon a hangfalból nem kell 5 csillagos minőség.
több mint 12 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
A "külföldön jobb az élet" igazsága a kvalifikált, magasabb végzettségű vagy szakismerettel rendelkező embereknél jön ki, például egy ívhegesztőnél, nehézgépkezelőnél, szakápolónál, stb.
Aki a "gánymelót" csinálja, annak kb. ugyanazok a lehetőségei vannak, vagyis technikailag az életbenmaradásért melózik, amit keres, azt feleszi, feléli.
Mondjuk úgy, az első 1000 eurót mindenkinek a létfenntartásra kell költenie, csak nem mindegy, hogy ezen felül 100 vagy 1000 marad meg. És így egy látszólag csak kétszer akkora fizetés, valójában tízszer akkora szabadságfokot biztosít.Sobri Jóska
Több ismerősöm is dolgozik kint takarítóként Angliában, és havi 200k-t forintban simán félre tudnak tenni. Ez egy magyarországi takarítónak is menne? 😊Rataxes
attól függ mit takarítanak.
Mr Wolfe 😊