OFF topik

31 feliratkozó

több mint 12 éve
sapka Washington Commanders 6 662 — sapka
Szerintem sok olyan emberre volna szükség, aki ennyi mindent hajlandó feláldozni az álmaiért, előrébb tartanánk.gabokocka
vagy csak szimplán kiszelektálná őket a természet 😊

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 12 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 244 — Keep pounding
Az ő élete azzal volt teljes, hogy mászhatott a 8k feletti csúcsokra.
A felesége tudta - egyfelől ő is hegymászó, másrészt meg nem azután derült ez ki, miután összeházasodtak - nyilván tisztában volt vele hogy ez milyen veszélyeket hordoz magában.
Az hogy emellett szeretett volna gyereket az is természetes.
Mi alapján határozod meg, hogy kinek lehessen gyereke és kinek ne? A 8 gyerekes munkanélküli ingyenélő cigány csinálhasson kilencedik kölköd, vegye föl rá a támogatást, de az extrémsportolónak ne legyen gyereke, mert mi lesz ha ottmarad?
A felesége fel fogja nevelni a két gyereket, nyilván nem lesz olyan életük mintha az apjuk élne, de így is hatszor különb élet vár rájuk, mint a korábban említettekre.
Az meg hogy hős, nem hős, mindenki eldöntheti magában, hiszen mindenkinek mások a hősök, és saját belátása szerint képes ezt eldönteni. Szerintem sok olyan emberre volna szükség, aki ennyi mindent hajlandó feláldozni az álmaiért, előrébb tartanánk.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 12 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
Hogy egy nagy költőt idézzek:
"Inkább elek keveset, es az alatt sokat, minthogy, sokat éljek, es közben végig szopjak"

Ezért megértem, de ha gyereked van akkor ott mar nem te vagy az elso.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 12 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 274 — Bears & Illinois fan
ilyet itt nem írt senki szerintem... sokak egyetlen kérdést tettek volna csak fel neki (de akár a feleségétől is meg lehetne kérdezni), amire jó lenne/lett volna tényleg őszinte választ kapni: ha tisztában voltak a kockázatokkal, akkor miért vállaltak gyereket?jjncaa
inkább ez a megoldás szerintem, mint egy átlag depressziós, alkoholista, célok és álmok nélküli apa, akitől (vagy akinek az emlékétől) semmit nem kapnak a gyerekei.

somoskovig
Ne haragudj, egy depis apa még mindig jobb, mint egy halott..........

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
StormST Denver Broncos 12 725 — SB 50 Champion @ Grund
A Forma1-eseket idehozni furcsa, bár valamennyire érthető párhuzam, de azért akkor azt is idehozni, hogy a jelenlegi 22 fős mezőnyből 1(!!!)-nek van gyereke...

Ha jól emlékszem a statisztikára, a Kancsendzöngán 20% fölötti a halálozási arány (most meg majdnem 50% lett a csúcsra felértek között), ettől azért a Forma1 halálozási aránya ma már szerencsére jóval messzebb van...

Somos:
"inkább ez a megoldás szerintem, mint egy átlag depressziós, alkoholista, célok és álmok nélküli apa, akitől (vagy akinek az emlékétől) semmit nem kapnak a gyerekei."

Miért, ha Erőss nem mászott volna, akkor depressziós, alkoholista, célok és álmok nélküli apa lett volna?

Én meg ezt mondom még egyszer: az ember élete, főleg ha már másokért is felelős, akkor kompromisszumok sorozata KELL, hogy legyen, különben nem vagy más, mint egy önző ember. Igen, a felesége biztos vállalta, meg tudta, hogy mi ez az egész, de a 4 meg 2 éves gyereket szerintem a kutya nem kérdezte, hogy "mehet apu mászni, ha többet nem látod, akkor is, vagy inkább szeretnéd, hogy itthon maradjon veled?"...

Én messzemenőkig tisztelem, mint sportembert, azokért, amiket elért, de az biztos, hogy én nem tudnék a tükörbe nézni, ha a hobbimért/szenvedélyemért tenném kockára az életem két kisgyerekkel...

Persze, az élet veszélyes, de azért nem lehet azzal összehasonlítani azt, hogy mekkora veszélyben vagyok, mint gyalogos/biciklis/autóvezető/munkás, azzal, hogy 8000 méteres hegyekre próbálok felmászni a szenvedélyemért. Más dolog a külső forrásokból és napi tevékenységekből eredő kockázat, meg más az, amit magunkra vállalunk önként. Az elsőt normális ember nem számolja be gyerekvállaláskor (vagy csak veszélyes munkakörnél), a másikat normális ember nem hagyja figyelmen kívül...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 865 — no es importante
Senna óta nem volt amúgy halálos baleset az f1-ben, Barrichello gyerekei pedig 2001-ben és 2005-ben születtek, szóval ez a példa megint sántít, aki 1994 előtt versenyeztek, azok tényleg megszállott fanatikusok voltak (az ötvenes években pl. közvetlenül a benzintank mellett ültek az autóban...), erről nincs vita, ma a királykategóriában versenyezni biztonságosabb, mint bárhol máshol autóba ülni...

Nyilván a magashegyi mászás más kategória kockázat szempontjából, de már lejött 10 darab 8.000 feletti hegyről.somoskovig
tessék, akkor idézem ezt, viszont kérlek mondj még egy olyan szakmát/hobbit, ahol akár megközelítőleg ilyen magas a halálozási arány (a kamikaze-pilótákon és az öngyilkos merénylőkön kívül)... annak a hegynek a tetején, amire feljutottak, eddig kevesebb ember járt, mint az űrben, és minden negyedik-ötödik csúcstámadó életét veszti

tisztelni lehet és kell is őket amiatt, mert az álmaiknak éltek, de példaképek csak egy aberrált társadalomban lehetnek

és arra szeretnék még valakitől választ kapni, hogy sok helyen olvasom, csúcsközelben már mindenki csak magára számíthat, erre Kissről ez volt az utolsó hír: "Peti átvette a rádiót és elmondta, hogy Zsozsó egy kicsit rossz bőrben van, de masszírozza és lassan ereszkednek lefelé!"...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 188 — Chiefs GM
Hány ilyen ember van ma Magyarországon?somoskovig
hány olyan ember van ma Magyarországon, aki olyan tevékenységet folytat, ahol a halálozási arány akár megközelítően olyan magas, mint egy 8000+-os hegymászónál?

és nyilván jobban jártak a gyerekek, mintha szüleik fényevők lettek volna, de ez nem ellenérv, kb. mintha egy itthoni politikai vitában a kormány szomáliai gazdasági adatokat mutatna be elrettentésül...

Senna meg ugyanilyen fanatikus volt, ő is tudta jól, hogy fog meghalni, nem is vállaltak gyereket barátnőjével (pedig nagyon szeretett volna nagy családot, Bruno-t is imádta - nem beszélve a szegény gyerekeket támogató alapítványáról)jjncaa
Azért nem csak a fényevők gyermekei nem nőnek fel kiegyensúlyozott családi háttérrel manapság - nem csak - Magyarországon.

www.youtube.com/watch?v=XSI27en56tg
Ez Barrichello bukása, 2 gyereke van, és azóta is versenyzik, hogy ne a Senna-példát hozzuk fel.

Egyébként cseles, hogy azt a mondatomat nem idézted, amiben leírtam, hogy a hegymászás nem összevethető kockázat szempontjából a "normál élettel". 😊

több mint 12 éve
Hány ilyen ember van ma Magyarországon?somoskovig
hány olyan ember van ma Magyarországon, aki olyan tevékenységet folytat, ahol a halálozási arány akár megközelítően olyan magas, mint egy 8000+-os hegymászónál?

és nyilván jobban jártak a gyerekek, mintha szüleik fényevők lettek volna, de ez nem ellenérv, kb. mintha egy itthoni politikai vitában a kormány szomáliai gazdasági adatokat mutatna be elrettentésül...

Senna meg ugyanilyen fanatikus volt, ő is tudta jól, hogy fog meghalni, nem is vállaltak gyereket barátnőjével (pedig nagyon szeretett volna nagy családot, Bruno-t is imádta - nem beszélve a szegény gyerekeket támogató alapítványáról)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Mert emberek és gyarlók és azt hitte legyőzhetetlen.
Ez olyan kérdés hogy a játékgépest is megkérdezheted mért cseszte el a házát a gépen, hát mert azt htte ő fog nyerni !
Somos igazad van ő döntésük de attól még lehet más a véleményünk 😊
És egyébként nagyszerű sportteljesítmény,hihetetlen alázat kell,kitartás , erő , de én mégsem tudnám szívesen azt mondani semilyen gyereknek /fiatalnak hogy legyél ilyenToca
Ott voltál, amikor meghozták a döntésüket? Mert én nem.

Én szívesen mondanám bármilyen gyereknek, hogy valósítsa meg az álmát, bármi is az, ha ettől boldog és teljes életet fog élni.

több mint 12 éve
ilyet itt nem írt senki szerintem... sokak egyetlen kérdést tettek volna csak fel neki (de akár a feleségétől is meg lehetne kérdezni), amire jó lenne/lett volna tényleg őszinte választ kapni: ha tisztában voltak a kockázatokkal, akkor miért vállaltak gyereket?jjncaa
Miért, ha összeadom az összes rám leselkedő kockázatot, akkor kb. elég jó esélyem van, hogy nem a békés öregkor fog várni. Én se vállaljak gyereket? Ne vállaljon senki, aki nem látja előre 20 évre azt, hogy tuti fel fogja tudni nevelni, anyagi és lelki biztonságban? Hány ilyen ember van ma Magyarországon? Nyilván a magashegyi mászás más kategória kockázat szempontjából, de már lejött 10 darab 8.000 feletti hegyről.

Nyilván nem úgy tervezték, hogy 2 kisgyerek itt marad árván, de még egyszer mondom, inkább ez a megoldás szerintem, mint egy átlag depressziós, alkoholista, célok és álmok nélküli apa, akitől (vagy akinek az emlékétől) semmit nem kapnak a gyerekei.

És még egy összehasonlítás: ha szegény Senna túlélte volna a balesetét, szerinted soha többé nem ült volna versenyautóba? Pedig figyelmeztette az ég... (mondhatnék Laudától Kubicán át Barrichello-ig sok másik példát is).

több mint 12 éve
Toca Minnesota Vikings 20 299 — Vikings fan
Mert emberek és gyarlók és azt hitte legyőzhetetlen.
Ez olyan kérdés hogy a játékgépest is megkérdezheted mért cseszte el a házát a gépen, hát mert azt htte ő fog nyerni !
Somos igazad van ő döntésük de attól még lehet más a véleményünk 😊
És egyébként nagyszerű sportteljesítmény,hihetetlen alázat kell,kitartás , erő , de én mégsem tudnám szívesen azt mondani semilyen gyereknek /fiatalnak hogy így törődjön a családjával mert azért mégis csak ők az elsők.
Ha mikor a lába nem bírta abbahagyja azt mondom ez igen!
De mondjuk ilyeneken vitázni felesleges max érdemes meghallgatni a másik nézőpotját.
több mint 12 éve
ilyet itt nem írt senki szerintem... sokak egyetlen kérdést tettek volna csak fel neki (de akár a feleségétől is meg lehetne kérdezni), amire jó lenne/lett volna tényleg őszinte választ kapni: ha tisztában voltak a kockázatokkal, akkor miért vállaltak gyereket?

---
több mint 12 éve
 sportgeza.hu/extremsport/2013/05/23/tiz_serpa_kutathatja_fel_eross_zsoltekat/

Még egyszer nekifutnak elméletileg.

Egyébként én azt gondolom, hogy végtelenül tisztelni kell minden embert, aki ennyi áldozatot hoz az álmáért, még akkor is ha ezt nehéz megérteni. Egyikünk sem tudja, hogy milyen mozgatórugó a hegymászás, de nem hiszem, hogy el lehet ítélni bárkit is azért, mert így élte az életét. A felesége sem véletlenül hegymászó, valószínűleg egy civil nem tudja megérteni ezeket a motivációkat.

Másrészt az a véleményem, hogy egy depressziós, széthullott, célok nélkül tengődő, otthon ülő apafigura semmivel sem lenne jobb a gyerekeinek. Márpedig aki ilyen szinten kötődik valamihez, az nem tudom, mennyire dolgozná fel ennek az életnek az elvesztését.

Számomra ő nem hős volt, meg semmi hasonló, csak egy ember, aki folyamatosan élte azt az életet, amire a lelke sarkallta. Ezért nem kell piedesztálra emelni, de a billentyűzet mögül megmondani, "hogy én biztosan máshogy csináltam volna", meg "nem gondolt a családjára", az szerintem rosszabb, mint az, hogy ő így élt, és így halt meg.

több mint 12 éve
Sok vélemény elhangzik pro kontra (nekem is megvan nagyjából már elmondtátok) de az egyetlen hiteles és autentikus az a feleségéé és Kiss Péter családjáé a többi részünkről csak teoretikus szószátyárkodás. Amit amit felesége elmond tessék meghallgatni abban van a lényeg és pont.

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/kancsendzonga-nem-talaltak-eross-zsoltekat-vege-a-keresesnek-2247287dande
Jaj hagyjuk már ,mert muszáj neki nyilatkoznia ezért elmond valamit, most ha utálja a férjét mert apa nélkül nőnek fel a gyerekei akkor is ezt fogja mondani.
Ami a médiában megjelenik minden csak nem autentikus 😀
több mint 12 éve
Sok vélemény elhangzik pro kontra (nekem is megvan nagyjából már elmondtátok) de az egyetlen hiteles és autentikus az a feleségéé és Kiss Péter családjáé a többi részünkről csak teoretikus szószátyárkodás. Amit amit felesége elmond tessék meghallgatni abban van a lényeg és pont.

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/kancsendzonga-nem-talaltak-eross-zsoltekat-vege-a-keresesnek-2247287dande
mi a lényeg?

---
több mint 12 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 402 — Így remélem megfelelek nektek.....

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/kancsendzonga-nem-talaltak-eross-zsoltekat-vege-a-keresesnek-2247287
több mint 12 éve
RIP nekik, de azért már kezd kicsit sok lenni hogy 2-3 napja a csapból is ez folyik. Volt egy ember akinek fontosabb volt egy szenvdélye mint a családja és annyira istenítve meg körülrajongva van, hogy ezzel tökéletes melegágyat csinálnak az én nem vagyok beteg csak muszáj megvalósítani önmagam szituációknak.
Lehet valaki zokon fogja venni, de aki olyan hülye hogy inkább levágatja a lábát, megcsonkítja saját magát csak azért hogy fent pusztuljon el egyedül, távol a szeretteitől úgy hogy tudja, hogy ők meg közbe halálra aggódják magukat, mert jaj mekkora hegyre másztam, az tőlem semmilyen nemű jó érzést ne várjon. Többször jelezte neki az élet , hogy állj...
Sobri gyönyörűen összefoglalta, de hogy a média még ilyen nagy hősi pátoszt akar emelni belőle, azt már kicsit nehezen veszi be a gyomrom.
több mint 12 éve
itthon nincs egy normális hegy se, szóval nehéz lenne erre "specializálódni", de hidd el, jó pénzért sokan bevállalnák (és nem hiszem, hogy a serpák egyedül azok, akik más cuccait cipelik...)

az biztos, hogy a szenvedély(betegség) ilyen jó promót még sosem kapott, a szerelmestörténeteket leszámítva persze

---
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci

Na, ezt vajon ki végezné el helyettük?
több mint 12 éve
 444.hu/2013/05/23/carlos-soria-aki-nem-fizet-a-serpaknak-ne-varjon-toluk-segitseget/sapka
Minden tiszteletem a serpáké, hiszen embertelen körülmények között végeznek szinte emberfeletti munkát!
Ők sem gépek, akiket ha bekapcsolnak, akkor működnek.laccoo74
van a másik oldal, ami meg azt mondja, hogy a serpáknak ez a munkájuk, és sok esetben ezt (mármint hogy rájuk vannak utalva), jól ki is használják
az igazság valahol megint a kettő között lesz

most épp a nagy önmegvalósítás korszakában vagyunk, egyre nehezebb kiemelkedni az "arctalan" tömegből, érthető tehát, hogy miért kapta fel a média ezt a dolgot, kinek ne imponálna, ha valaki olyat dolgot csinál haláláig, amit szeret?jjncaa
Ha nincs kereslet, akkor nincs kínálat sem!
Ha értek valamihez, amihez más nem, és másoknak szüksége van az általam birtokolt tudásra, és még kegyetlen veszélyeknek is vagyok közben kitéve, akkor fizessenek is meg érte!
Mondjuk, szerintem nem lehet nyugdíjas állás serpának lenni
több mint 12 éve
 444.hu/2013/05/23/carlos-soria-aki-nem-fizet-a-serpaknak-ne-varjon-toluk-segitseget/sapka
Minden tiszteletem a serpáké, hiszen embertelen körülmények között végeznek szinte emberfeletti munkát!
Ők sem gépek, akiket ha bekapcsolnak, akkor működnek.laccoo74
van a másik oldal, ami meg azt mondja, hogy a serpáknak ez a munkájuk, és sok esetben ezt (mármint hogy rájuk vannak utalva), jól ki is használják
az igazság valahol megint a kettő között lesz

most épp a nagy önmegvalósítás korszakában vagyunk, egyre nehezebb kiemelkedni az "arctalan" tömegből, érthető tehát, hogy miért kapta fel a média ezt a dolgot, kinek ne imponálna, ha valaki olyat dolgot csinál haláláig, amit szeret?

---
több mint 12 éve
 sport.hir24.hu/expedicio/2013/05/22/hivatalos-nincsenek-eletben-eross-zsoltek/

Ez a legfrissebb. 😕
több mint 12 éve
Ők sem gépek, akiket ha bekapcsolnak, akkor működnek.
több mint 12 éve
sapka Washington Commanders 6 662 — sapka
 444.hu/2013/05/23/carlos-soria-aki-nem-fizet-a-serpaknak-ne-varjon-toluk-segitseget/

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 12 éve
StormST Denver Broncos 12 725 — SB 50 Champion @ Grund
Nagyon sajnálom, ami történt Erőss Zsolttal és Kiss Péterrel, tragédia, ami elkerülhető lett volna, de egy szenvedélybeteget csak maga tudja eltéríteni a haláltól, de sokszor pont ő maga nem akarja...

Nagyon sajnálom Erőss családját, a két kisgyermekét, akik soha nem fogják megismerni apjukat, aki szerintem felelőtlen volt, a feleségével együtt. Én elhiszem, hogy nehéz az embernek feladnia a vágyait, de az élet kompromisszumokról szól, attól a pillanattól meg pláne, hogy nem csak magáért felelős az ember. Sok-sok példát lehet felhozni arra, hogy a kicsit-ebből-kicsit-abból a legrosszabb döntés lehet...

Végül pedig nagyon sajnálom Kiss Péter családját, akik nagyon fiatalon vesztettek el egy családtagot...

Sokan sok helyen véleményem szerint nem kezelik helyén ezt az egész történetet, mindkét irányba sok a kilengés. Én azt se gondolom, hogy hősként kell tekinteni rájuk, mert ezt én erős túlzásnak érzem egy ilyen sport művelőivel szemben, de azt azt se gondolom, hogy mindenféle utolsó embernek kell tartani Erősst (Kissről meg kb. semmit nem tudni).

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!