OFF topik

31 feliratkozó

több mint 12 éve
StormST Denver Broncos 12 725 — SB 50 Champion @ Grund
Sztem JJ arra céloz, hogy egy dolog hogy tudják hol van, de utána még le is kell hozni. Az meg nem egyszerű történet.gabokocka
Hát azért ha tudnák hol van, akkor könnyebb lenne szervezni akármit, mint vaktában keresésre, mert most épp ez megy...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 12 éve
Így azért felmerül, ha Kiss csak magával foglalkozik, lejuthatott volna. Vagy ezt csak laikusként látom így?gabokocka
Szerintem ez nem csak benned merült fel... 😛

Egyébként én valahol azt is olvastam, hogy mások is indultak vissza velük egy időben (Erőss is a "Péterék" szót használta elvileg a rádióban), a többi lejött?

több mint 12 éve
sapka Washington Commanders 6 662 — sapka
Amit meg többen is kérdeztek több helyen és én se értem: miért nincs a hegymászók ruhájában GPS jeladó? Állítólag már a síruhákba is rakják, elvileg hosszú ideig elműködnek komolyabb energiaforrás és így súly nélkül, mégis életet menthetnek. Erre tudja valaki a választ?StormST
mert ha lenne se tudnának vele mit kezdenijjncaa
Nem nagyon értem, hogy miért. Egy katonai pontosságú GPS milliméteres pontossággal bemérhető, egy polgári is 1-2 méteres pontossággal. Nem nagyon hiszem, hogy egy ilyen bemérő műszer költsége, ami egyébként akár hosszabb távon is használható, ne érné meg egy ilyen "expedíció"nál...StormST
hádde most ha tudnák hol vannak se menne értük senki!

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 12 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 244 — Keep pounding
Sztem JJ arra céloz, hogy egy dolog hogy tudják hol van, de utána még le is kell hozni. Az meg nem egyszerű történet.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 12 éve
Amit meg többen is kérdeztek több helyen és én se értem: miért nincs a hegymászók ruhájában GPS jeladó? Állítólag már a síruhákba is rakják, elvileg hosszú ideig elműködnek komolyabb energiaforrás és így súly nélkül, mégis életet menthetnek. Erre tudja valaki a választ?StormST
mert ha lenne se tudnának vele mit kezdenijjncaa
Nem nagyon értem, hogy miért. Egy katonai pontosságú GPS milliméteres pontossággal bemérhető, egy polgári is 1-2 méteres pontossággal. Nem nagyon hiszem, hogy egy ilyen bemérő műszer költsége, ami egyébként akár hosszabb távon is használható, ne érné meg egy ilyen "expedíció"nál...

több mint 12 éve
Kiss Péter volt a hatodik...

sport.hir24.hu/tobb-sport/2012/05/18/eddig-oten-haltak-meg-eross-zsolt-mellett/

több mint 12 éve
Így azért felmerül, ha Kiss csak magával foglalkozik, lejuthatott volna. Vagy ezt csak laikusként látom így?

több mint 12 éve
dcsicsak Chicago Bears 1 553
Valahol azt olvastam, hogy 6-an haltak meg már "mellette".
több mint 12 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 968
De ha jól emlékszem, már volt egyszer olyan, hogy Erőss mellett meghalt vki, nem?gabokocka
Nem is egyszer.

Mindig jövőre
több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
a felesége megértheti, mert nemcsak felnőtt ember, hanem hegymászó is, a gyerek viszont nem
Storm is írta, hogy sportemberként példát mutatott, emberként nem, a kettőt meg hajlamosak vagyunk összemosni

erre jól lenne, ha tudna valaki írni valamit értelmeset
"A legnagyobb probléma az, és ezt sokan nem hiszik el, hogy ebben a magasságban már nincs bajtársiasság, a csapatként való működés megszűnik." -> idézet Kollár Lajos egyik blogbejegyzéséből (az utolsó visszajelzés Kissről): "Peti átvette a rádiót és elmondta, hogy Zsozsó egy kicsit rossz bőrben van, de masszírozza és lassan ereszkednek lefelé!"jjncaa
Ha jól tudom, Kiss Péter úgy értette, hogy Erőss Zsolt végtagjai kezdtek elfagyni és azokat masszírozva próbálta beléjük visszahozni a vérkeringést, legalábbis ezt az elemzést olvastam valahol...StormST
az oké, de ez kapásból ellentmondásban van azzal, hogy a csúcson egyedül lenne az ember... a korábbi haláleseteknél is egyértelműen azzal védekezett Erőss, hogy olyan a hegymászásban nincs, hogy valaki mellett szenvedjen az illető balesetet

pláne ha össze akarom rakni most az egész sztorit, akkor ez jön le belőle: felelőtlenül támadták meg a csúcsot, fogytán volt az erejük, nem volt elég kötelük, visszafelé az íratlan szabályokkal ellentétben Kiss segített társának, majd Erőss következő bejelentkezésénél már azt a hírt közölte, hogy a másik magyar lezuhant (ekkor látták/hallották utoljára őt is)...jjncaa
Itt az egészből egy teljesen alá-fölé rendeltségi viszony jön le nekem. Ráadásul ugye a Mécs Lászlós féle interjúból is az jön le nekem, hogy Horváth Tibor is nagyon hasonló körülmények között hunyt el. Hallgatott szó nélkül Erőssre, majd az nem jött be. Itt ugyanez megint, ami valamilyen szinten érthető, mert nála tapasztaltabb mászó nem nagyon van Magyarországon, de azért ez a felelősségét is megnöveli szerintem.

több mint 12 éve
De ha jól emlékszem, már volt egyszer olyan, hogy Erőss mellett meghalt vki, nem?

több mint 12 éve
De miért kell a véletlen dolgokat, meg a veleszületetteket egy lapra hozni az önként vállalt veszéllyel?????

Hülyeség, nem igazol semmit!!!

"Nem nekünk tartozott elszámolással, hanem a feleségének és ők szerintem megbeszélték ezt és tisztában voltak vele. Nyilván minden egyes ilyen mászás előtt valahol mélyen felkészült rá az asszony, hogy lehet nem jön vissza. Tudom hogy ilyenre nem lehet, de vhogy mégis. "

Ismét a kérdés: a gyerekeket megkérdezték? Nem 2, hanem 4 szereplős volt ez a játék...StormST
Csak annyit, hogy nem tudhatod, hogy mit tartogat számodra az élet, ergo lehet, hogy az a döntés, amit helyesnek tartasz később rossznak bizonyul.
Semmi garancia nincs rá, hogyha felhagy a hegymászással boldog családi életet éltek volna.
És lehet hogy a gyerek majd 25 évesen azt mondja, hogy megérti miért tett így az apja, de az is lehet, hogy elítéli. Nem tudhatjuk, nem látunk a jövőbe, ők ketten így döntöttek, és igen a gyereknek nem volt beleszólása, de a családi életben nem ez az egyetlen kérdés amibe nincs, hanem a következő 15-20 évben még lesz/lett volna kismillió kérdés. Gondolom ezerszer átrágták, beszéltek róla és úgy hozták meg ezt a döntést.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy attól hogy látjuk ennek a döntésnek az eredményét, ami tragikus, nem tudhatjuk, hogy egy másik döntés milyen jövőt adott volna. Könnyű otthonról azt mondani, hogy szar ember, mert két gyereket otthon hagyva elment hegyet mászni, de messze nem ismerünk minden körülményt, messze nem tudjuk, milyen lett volna az életük, ha nem így dönt, úgyhogy nem olyan egyszerű ezeket a kérdéseket megítélni, mint az első pillanatból gondolnánk. Szerintem.

több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 865 — no es importante
mert ha lenne se tudnának vele mit kezdeni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Amit meg többen is kérdeztek több helyen és én se értem: miért nincs a hegymászók ruhájában GPS jeladó? Állítólag már a síruhákba is rakják, elvileg hosszú ideig elműködnek komolyabb energiaforrás és így súly nélkül, mégis életet menthetnek. Erre tudja valaki a választ?

több mint 12 éve
Az első hírekből még úgy lehetett kivenni, hogy Kiss ment vissza Erőssért, de az utána történtekről már valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy hogyan történtek...

több mint 12 éve
itt az összegzés, hááát...
 sportgeza.hu/extremsport/2013/05/22/hogy_tortenhetett_a_baleset_eross_zsoltekkal/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
a felesége megértheti, mert nemcsak felnőtt ember, hanem hegymászó is, a gyerek viszont nem
Storm is írta, hogy sportemberként példát mutatott, emberként nem, a kettőt meg hajlamosak vagyunk összemosni

"A legnagyobb probléma az, és ezt sokan nem hiszik el, hogy ebben a magasságban már nincs bajtársiasság, a csapatként való működés megszűnik." -> idézet Kollár Lajos egyik blogbejegyzéséből (az utolsó visszajelzés Kissről): "Peti átvette a rádiót és elmondta, hogy Zsozsó egy kicsit rossz bőrben van, de masszírozza és lassan ereszkednek lefelé!"jjncaa
Ha jól tudom, Kiss Péter úgy értette, hogy Erőss Zsolt végtagjai kezdtek elfagyni és azokat masszírozva próbálta beléjük visszahozni a vérkeringést, legalábbis ezt az elemzést olvastam valahol...StormST
az oké, de ez kapásból ellentmondásban van azzal, hogy a csúcson egyedül lenne az ember... a korábbi haláleseteknél is egyértelműen azzal védekezett Erőss, hogy olyan a hegymászásban nincs, hogy valaki mellett szenvedjen az illető balesetet

pláne ha össze akarom rakni most az egész sztorit, akkor ez jön le belőle: felelőtlenül támadták meg a csúcsot, fogytán volt az erejük, nem volt elég kötelük, visszafelé az íratlan szabályokkal ellentétben Kiss segített társának, majd Erőss következő bejelentkezésénél már azt a hírt közölte, hogy a másik magyar lezuhant (ekkor látták/hallották utoljára őt is)...

---
több mint 12 éve

Ha jól tudom, Kiss Péter úgy értette, hogy Erőss Zsolt végtagjai kezdtek elfagyni és azokat masszírozva próbálta beléjük visszahozni a vérkeringést, legalábbis ezt az elemzést olvastam valahol...

több mint 12 éve
De miért kell a véletlen dolgokat, meg a veleszületetteket egy lapra hozni az önként vállalt veszéllyel?????

Hülyeség, nem igazol semmit!!!

"Nem nekünk tartozott elszámolással, hanem a feleségének és ők szerintem megbeszélték ezt és tisztában voltak vele. Nyilván minden egyes ilyen mászás előtt valahol mélyen felkészült rá az asszony, hogy lehet nem jön vissza. Tudom hogy ilyenre nem lehet, de vhogy mégis. "

Ismét a kérdés: a gyerekeket megkérdezték? Nem 2, hanem 4 szereplős volt ez a játék...

több mint 12 éve

"A legnagyobb probléma az, és ezt sokan nem hiszik el, hogy ebben a magasságban már nincs bajtársiasság, a csapatként való működés megszűnik." -> idézet Kollár Lajos egyik blogbejegyzéséből (az utolsó visszajelzés Kissről): "Peti átvette a rádiót és elmondta, hogy Zsozsó egy kicsit rossz bőrben van, de masszírozza és lassan ereszkednek lefelé!"

---
több mint 12 éve
Az ő élete azzal volt teljes, hogy mászhatott a 8k feletti csúcsokra.
A felesége tudta - egyfelől ő is hegymászó, másrészt meg nem azután derült ez ki, miután összeházasodtak - nyilván tisztában volt vele hogy ez milyen veszélyeket hordoz magában.
Az hogy emellett szeretett volna gyereket az is természetes.
Mi alapján határozod meg, hogy kinek lehessen gyereke és kinek ne? A 8 gyerekes munkanélküli ingyenélő cigány csinálhasson kilencedik kölköd, vegye föl rá a támogatást, de az extrémsportolónak ne legyen gyereke, mert mi lesz ha ottmarad?
A felesége fel fogja nevelni a két gyereket, nyilván nem lesz olyan életük mintha az apjuk élne, de így is hatszor különb élet vár rájuk, mint a korábban említettekre.
Az meg hogy hős, nem hős, mindenki eldöntheti magában, hiszen mindenkinek mások a hősök, és saját belátása szerint képes ezt eldönteni. Szerintem sok olyan emberre volna szükség, aki ennyi mindent hajlandó feláldozni az álmaiért, előrébb tartanánk.gabokocka
Gyerek vállalás szerinted annyi hogy megcsinálom a két gyereket az anyjuk elvan én meg továbbra is mászok ( fél lábbal mert a egyik már elfagyott) olyan hegyekre amikről az emberek1/4-1/2 nem jön le az nem becsülendő példa. Értem imád mászni , de a gyerek meg ímádná ha az apja vinné iskolába és stb. Élje meg az álmait , csonkítsa megmagát hogy mászhasson, de ha azt mondja gyerek kell vállalja a kompromisszumokat.
De ha szerinted minél több embernek addig kéne hajszolni az álmait amíg beledöglik önző módon és nem érdekelni hogy 2 árvÁt hagy hátra akkor az elég nagy baj.Toca
Én nem tennék ilyet, de megértem hogy neki az élete akkor volt teljes, ha azt tehette, amit szeretett csinálni.
Nem nekünk tartozott elszámolással, hanem a feleségének és ők szerintem megbeszélték ezt és tisztában voltak vele. Nyilván minden egyes ilyen mászás előtt valahol mélyen felkészült rá az asszony, hogy lehet nem jön vissza. Tudom hogy ilyenre nem lehet, de vhogy mégis.
És másfelől is megközelítem a kérdést, akkor mi van, ha nem csinál semmi veszélyeset, lemond a mászásról, egész nap ül a szobában, csak boltba megy ki és holnapután a feje tetejére esik egy cserép és nem kel föl. Mert ez is benne van a pakliban. Egy ismerősöm felesége teljesen egészséges volt, aztán egy nap rosszul lett és elhunyt. Agyvérzés. Vele született rendellenesség miatt. Nincs 4 éves a kislányuk. Értem én, hogy nem ugyanaz a kategória, de nem tudhatod, hogy mit oszt neked az élet.
Az ő életük így volt teljes, ez volt a hátulütője, bekövetkezett. Ha lemond az élete egyik legfontosabb álmáról (hegymászás), azért, hogy a másik álma valósuljon meg (család), nem biztos, hogy 100%-ig boldog lett volna, sőt nyilván nem, különben nem így tett volna. Ő ezt az utat választotta, nem jött be.
Még egyszer hangsúlyozom én biztosan nem így cselekedtem volna, de nem ítélem el azért ahogy élt, sőt az akaratereje, küzdeni tudása szerintem példaértékű. Számomra. Másnak meg nyilván más a véleménye.

több mint 12 éve
A felesége tudta - egyfelől ő is hegymászó, másrészt meg nem azután derült ez ki, miután összeházasodtak - nyilván tisztában volt vele hogy ez milyen veszélyeket hordoz magában.
Mi alapján határozod meg, hogy kinek lehessen gyereke és kinek ne? A 8 gyerekes munkanélküli ingyenélő cigány csinálhasson kilencedik kölköd, vegye föl rá a támogatást, de az extrémsportolónak ne legyen gyereke, mert mi lesz ha ottmarad?
A felesége fel fogja nevelni a két gyereket, nyilván nem lesz olyan életük mintha az apjuk élne, de így is hatszor különb élet vár rájuk, mint a korábban említettekre.
Az meg hogy hős, nem hős, mindenki eldöntheti magában, hiszen mindenkinek mások a hősök, és saját belátása szerint képes ezt eldönteni. Szerintem sok olyan emberre volna szükség, aki ennyi mindent hajlandó feláldozni az álmaiért, előrébb tartanánk.gabokocka
Gondoltam, hogy lesz ebből is cigányozás...

Ki mondja meg, hogy mi a különb élet? Mivel méred egy élet "különbségét"? Szerintem lenne, aki azt mondaná (közte én is), hogy egy 10 fős családban, éhezve, de apával és anyával felnőni különb élet, mint sok pénzzel apa nélkül...

Egy gyereknek nem csak az anyagi biztonságát kell annak megteremtenie, aki felvállalja, hogy a világra segíti, az csak egy része a dolognak. Ha gyereket vállalsz, akkor azt vállalod, hogy felneveled és ehhez az is hozzá tartozik, hogy vigyázol magadra, hogy minél tovább támogathasd, nem csak azt, hogy "megcsinálod" aztán mész tovább a dolgodra...

Sportemberként példát mutatott, apaként nem, nálam ennyi...

több mint 12 éve
Toca Minnesota Vikings 20 299 — Vikings fan
Gyerek vállalás szerinted annyi hogy megcsinálom a két gyereket az anyjuk elvan én meg továbbra is mászok ( fél lábbal mert a egyik már elfagyott) olyan hegyekre amikről az emberek1/4-1/2 nem jön le az nem becsülendő példa. Értem imád mászni , de a gyerek meg ímádná ha az apja vinné iskolába és stb. Élje meg az álmait , csonkítsa megmagát hogy mászhasson, de ha azt mondja gyerek kell vállalja a kompromisszumokat.
De ha szerinted minél több embernek addig kéne hajszolni az álmait amíg beledöglik önző módon és nem érdekelni hogy 2 árvÁt hagy hátra akkor az elég nagy baj.
több mint 12 éve
Nem az az áldozat, hogy azt csinálod amit szeretsz, hanem megteremted magadnak a lehetőséget, hogy azt csináld amit szeretsz. Nem attól lesz követendő példa, mert annak kiáltanak ki valakit, hanem mert Te (én, a jóskapista) annak látja. Nekem mutathatnak példaként akárkit, ha én azzal nem tudok azonosulni nem lesz az számomra.

több mint 12 éve
abban mi az áldozat, ha azt csinálod, amit szeretsz? mikor én a szilveszteri munkákat lemondtam, hogy NCAA-t nézhessek, akkor áldozatot hoztam volna?

a nyócgyerekes cigányasszony se szüljön gyereket, ha nem képes eltartani, de még mindig nem ez a téma, hanem hogy egy a gyerekei helyett a hobbiját (életét) választó ember ne legyen követendő példaként beállítva, ennyi

---