OFF topik

31 feliratkozó

több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 202 — #NoStress
és melyikre mondták eddig, hogy hős? (na jó, Cobainre talán)jjncaa
Hősökről volt szó?
Azt hittem jó PR-al bíró szenvedélybetegekről.

több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 865 — no es importante
és melyikre mondták eddig, hogy hős? (na jó, Cobainre talán, de őt sem a szenvedélybetegsége miatt titulálták annak)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
ennyi

„A hegymászás olyan, mint a játékszenvedély, de akár a drogozáshoz is hasonlítható, persze más az élettani hatása. Ha a mászó nincs a hegyeken, hiányérzete van, mindig arra gondol, mikor tér vissza. Az agyi reakciók ilyenkor hasonlóak ahhoz, mint amikor ott van. De az életük nem is a csúcsról a szól, hanem a hegyen levésről, ez a mámor a jutalma a veszélynek" – mondta Molnár Anikó pszichológus és hegymászójjncaa
Ezt mondjuk szerintem senki nem vitatta.pc_x
nem, csak mint említettem, szenvedélybetegeknek eddig még talán soha nem volt ilyen jó a piárjajjncaa
Ezzel azért vitába szállnék:

több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
 444.hu/2013/05/24/kiss-peternek-sokat-kellett-varnia-eross-zsoltra/
Egyre kellemetlenebb a sztori Erőss számára. "A hegymászás egyéni sportág"...

több mint 12 éve
ennyi

„A hegymászás olyan, mint a játékszenvedély, de akár a drogozáshoz is hasonlítható, persze más az élettani hatása. Ha a mászó nincs a hegyeken, hiányérzete van, mindig arra gondol, mikor tér vissza. Az agyi reakciók ilyenkor hasonlóak ahhoz, mint amikor ott van. De az életük nem is a csúcsról a szól, hanem a hegyen levésről, ez a mámor a jutalma a veszélynek" – mondta Molnár Anikó pszichológus és hegymászójjncaa
Ezt mondjuk szerintem senki nem vitatta.pc_x
nem, csak mint említettem, szenvedélybetegeknek eddig még talán soha nem volt ilyen jó a piárja

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
pc_x 943 — Red Fist
ennyi

Ezt mondjuk szerintem senki nem vitatta.

több mint 12 éve
ennyi

„A hegymászás olyan, mint a játékszenvedély, de akár a drogozáshoz is hasonlítható, persze más az élettani hatása. Ha a mászó nincs a hegyeken, hiányérzete van, mindig arra gondol, mikor tér vissza. Az agyi reakciók ilyenkor hasonlóak ahhoz, mint amikor ott van. De az életük nem is a csúcsról a szól, hanem a hegyen levésről, ez a mámor a jutalma a veszélynek" – mondta Molnár Anikó pszichológus és hegymászó

---
több mint 12 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 402 — Így remélem megfelelek nektek.....
Ez is elgondolkodtató és részben Geo cikkét is megerősíti ami a pénz illeti....

sportgeza.hu/extremsport/2013/05/23/a_spanyol_hegymaszo_8300_meternel_kiszallt/
több mint 12 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — No 1 duplaszánkó fan
Pont most olvastam el az Életben maradtak című könyvet. Mindenkinek ajánlom.

Ott is leállították viszonylag hamar a hivatalos kutatást.

Nem, tudom, hogy ez teljesen más. Canessáék 3000 méteren éltek, Erőssék meg 8000-en, óriási különbség. Canessáéknak meg ott volt halott társaik táplálékul, Erősséknek meg semmi.

Mindenesetre tényleg mindenkinek ajánlom a könyvet..Vrijbloed
Ha már könyvajánló, érdemesebb a Krakauer-féle 'Into the Thin Air'-t, és még inkább a Boukreev-féle válaszkönyvet ('The Climb') elolvasni.. egy 8000-es hegy eléggé más kávéház.
Szerintem a motivációt egyikünk se tudja értelmezni, aki 8000-es hegyet mászik, az nem átlagember módjára gondolkodik.. Erőss pedig már tizet megmászott a tizennégy hegy közül, ezek után pláne várható volt, hogy végigcsinálja. A hegymászók nagy része úgy is elég öntörvényű, nehezen mond nekem valaki olyan hegymászót, akinek nem volt összetűzése soha senkivel..

Inkább az a fura, hogy egy 26 éves srácot, aki "csak" 8 éve mászik, de Tátrában, és főleg Alpokban.. azt nem lenne szabad rögtön egy ilyen hegyre vinni. Egyrészt túl fiatal, másrészt nulla tapasztalata van "magashegyeken", és Ázsiában.. amíg nem mászott 1-2, de még inkább több évig minimum előtte 6-7k-s hegyeket a Himalájában vagy más ázsiai hegységben, addig ez elég nagy botorság/bátorság volt..
Egyszerűen nem volt szerintem olyan kaliberű hegymászó, aki bírt volna Erőssel mászni, szerintem ezért (is) dőlt ki X társ korábban mellőle... gondolom ezért jött végül ez a srác. Az most más kérdés, hogy miért kellett mindig magyarokkal másznia.

A helikopteres cikk pedig remek, max respect érte.. de szerintem erre is sajnos nagyon egyszerű a válasz,

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
Hungarian Geographic 1
Köszönöm, hogy megosztottátok a reggeli írásomat és köszönöm azoknak, akik el is olvasták a bejegyzést nem csak a címét. Az origón vagy bárhol máshol sehol nem cáfolták meg egyetlen egy sorát sem – pedig nem vagyok profi! Akik ellentmondtak a fórumokon, FB-n, etc. azok általában csak a címet olvasták majd onnan irány a Wikipédia és már ment is a poszt ilyen kevés és felületes információszerzés után a részükről. Ekkor őket mindig megkérdtem, hogy jó, most ne csak a címet olvassátok el, hanem a szöveget is. Ezután fejeződtek be a beszélgetések, a másik oldal elhalkulása után… A blogom Facebook oldalán van is egy csokor a mai napon állandóan feltűnő téves megállapításokból és azok megcáfolásával. Ez egy nagyon szomorú dolog, sajnálom, hogy a blogom alapvetően világlátással foglalkozó írásaim közül ezt kapta fel az éter. Köszönöm még egyszer és sok sikert a pályán és a pályán kívül is!
több mint 12 éve
Amellett, hogy két kicsi gyermek mellett felelőtlenségnek tartom ezt az egészet, De sajnos ha leláncolva otthon tartják se járnak jobban biztosan mert akkor otthon morog, és nem tud örülni a két gyermeknek meg az asszonynak..dande
ha ez így lenne/van/volt, akkor mi sem bizonyítja jobban, hogy (szenvedély)beteg emberről beszélünkjjncaa
Igen és akkor már megint lehet kezdeni a véget nem érő vitát, hogy kinek mi a szenvedélybetegség de ebbe most nem kívánok belemenni 😀dande
ezen mi a vita? a szenvedélybeteg célja nem más, mint a hétköznapokból való menekülés

---
több mint 12 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 402 — Így remélem megfelelek nektek.....
Amellett, hogy két kicsi gyermek mellett felelőtlenségnek tartom ezt az egészet, De sajnos ha leláncolva otthon tartják se járnak jobban biztosan mert akkor otthon morog, és nem tud örülni a két gyermeknek meg az asszonynak..dande
ha ez így lenne/van/volt, akkor mi sem bizonyítja jobban, hogy (szenvedély)beteg emberről beszélünkjjncaa
Igen és akkor már megint lehet kezdeni a véget nem érő vitát, hogy kinek mi a szenvedélybetegség de ebbe most nem kívánok belemenni 😀
több mint 12 éve
ha ez így lenne/van/volt, akkor mi sem bizonyítja jobban, hogy (szenvedély)beteg emberről beszélünk

---
több mint 12 éve
Azt sejtettem,, hogy nem lesz vége a polémiának ha beteszem a feleség nyilatkozatát és mindenki igyekszik azt meggondolni na de azért még jól beindultatok alig győztem visszaolvasni 😛

Szóval csak azért jegyeztem ezt így meg, mert alkotunk itt ítéletet jobbra meg balra, mondjuk el a tutit, de igazából az a meghatározó, amit a felesége érez ebbe a dologban amit elmond a többi a mi részünkről csak belemagyarázás.

Amellett, hogy két kicsi gyermek mellett felelőtlenségnek tartom ezt az egészet, De sajnos ha leláncolva otthon tartják se járnak jobban biztosan mert akkor otthon morog, és nem tud örülni a két gyermeknek meg az asszonynak. Legfeljebb tehetetlenségében más szenvedélyt keres. Ez némileg ördögi kör, amiből nehéz kilépni.

Mint embereket sajnálom, és főleg a családokat Isten adjon sok erőt nekik ennek az elhordozásához!

RIP
több mint 12 éve
StormST Denver Broncos 12 725 — SB 50 Champion @ Grund
 hungariangeographic.blogspot.co.uk/2013/05/a-himalaja-csucsarol-is-csak-egy.html

Érdekes írás, nem tudom pontosan mennyi valóságalappal...StormST
nagy butaság, origón a kommentek között többször is megcáfoltákjjncaa
😊 OK, ott nem olvastam a cikkeket...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 12 éve
 hungariangeographic.blogspot.co.uk/2013/05/a-himalaja-csucsarol-is-csak-egy.html

Érdekes írás, nem tudom pontosan mennyi valóságalappal...StormST
nagy butaság, origón a kommentek között többször is megcáfolták

---
több mint 12 éve

Érdekes írás, nem tudom pontosan mennyi valóságalappal...

több mint 12 éve
És másfelől is megközelítem a kérdést, akkor mi van, ha nem csinál semmi veszélyeset, lemond a mászásról, egész nap ül a szobában, csak boltba megy ki és holnapután a feje tetejére esik egy cserép és nem kel föl. Mert ez is benne van a pakliban. gabokocka
Ez pont olyan butuska logika, hogy pókerben bármivel mehetsz allin, mert "vagy lejön, vagy nem".
Csak ugye ha így közelíted meg, akkor azt vélheted, hogy 50-50% hogy lejön vagy sem.
Pedig nem.
Egy AA ellen egy 33-nak 20% esélye van nyerni. Egy A8-nak még annyi sem.
Ezek csak annyiban vagy-vagy helyzetek, hogy 2 kimenetel lehetséges, csak kurvára nem mindegy, hogy melyik milyen valószínűséggel.
Egy 8000 pluszos hegyet betámadni is vagy-vagy szitu, vagy lejössz, vagy sem.
És az is vagy-vagy, hogy az utcán rádesik e egy légkondi kültéri egysége, és agyonvág e.
Csak míg a hegynél a két kimenetel közül a belehalásé 25%, addig az utcánsétálásnál az elhalálozásé 0.00001%.
És ez a nem mindegy.

több mint 12 éve
Klein Dávidot megkérdezték erről a GPS dologról:
Klein azt is elmondta, léteznek bonyolult berendezések, amelyek segíthetik a hegymászókat, a lavinarádióval például a hó alatt rekedt mászókat meg lehet találni, de nem szokták magukkal vinni, mert "nem ez a nehézség a dologban". Úgy vélte, GPS használatának sincs túl sok haszna, a hegymászók jellegzetes alakzatok - például sziklagerincek - mentén navigálnak, azt jól meg lehet mondani, hogy rajta van-e valaki egy egy, maximum két lépés széles részen vagy nincs.Boston
Hát ezt az utóbbit elég fura magyarázatnak tartom. A GPS egyrészt nem arra kéne, hogy ők navigáljanak felfelé, ez szerintem elég nyilvánvaló. Másrészt ha valaki eltűnik, akkor pl. lehet, hogy szabad szemmel láthatatlan helyen van (szikla takarásában, hó alá temetve, stb.), ekkor azért jó lehet, hogy nem kell őket vaktában keresni. De bizonyára ő jobban tudja... 😛StormST
a lényeg az, hogy ilyen magasságban vagy lejönnek maguktól vagy fenn maradnak, a ritka levegő miatt még helikoptert se tudnának felküldeni... ahogy Schleck írta, a "zajlik a keresés" csak a médiának szól (és ezek szerint jobb a hiú reményt táplálni, mintsem egy gps-szel igazolni, hogy meghaltak)

Pont most olvastam el az Életben maradtak című könyvet. Mindenkinek ajánlom..Vrijbloed
a Cliffhanger film és a monthy python szkeccse nekem elég volt a témában

---
több mint 12 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Pont most olvastam el az Életben maradtak című könyvet. Mindenkinek ajánlom.

Ott is leállították viszonylag hamar a hivatalos kutatást.

Nem, tudom, hogy ez teljesen más. Canessáék 3000 méteren éltek, Erőssék meg 8000-en, óriási különbség. Canessáéknak meg ott volt halott társaik táplálékul, Erősséknek meg semmi.

Mindenesetre tényleg mindenkinek ajánlom a könyvet.

A témával kapcsolatban pedig Sobri és Schleck is tökéletesen leírta azt, ahogy én is látom ezt a kérdést.
több mint 12 éve
Klein azt is elmondta, léteznek bonyolult berendezések, amelyek segíthetik a hegymászókat, a lavinarádióval például a hó alatt rekedt mászókat meg lehet találni, de nem szokták magukkal vinni, mert "nem ez a nehézség a dologban". Úgy vélte, GPS használatának sincs túl sok haszna, a hegymászók jellegzetes alakzatok - például sziklagerincek - mentén navigálnak, azt jól meg lehet mondani, hogy rajta van-e valaki egy egy, maximum két lépés széles részen vagy nincs.Boston
Hát ezt az utóbbit elég fura magyarázatnak tartom. A GPS egyrészt nem arra kéne, hogy ők navigáljanak felfelé, ez szerintem elég nyilvánvaló. Másrészt ha valaki eltűnik, akkor pl. lehet, hogy szabad szemmel láthatlan helyen van (szikla takarásában, hó alá temetve, stb.), ekkor azért jó lehet, hogy nem kell őket vaktában keresni. De bizonyára ő jobban tudja... 😛

több mint 12 éve
Boston New England Patriots Boston College Eagles 2 350 — dart@freestart.hu
Klein azt is elmondta, léteznek bonyolult berendezések, amelyek segíthetik a hegymászókat, a lavinarádióval például a hó alatt rekedt mászókat meg lehet találni, de nem szokták magukkal vinni, mert "nem ez a nehézség a dologban". Úgy vélte, GPS használatának sincs túl sok haszna, a hegymászók jellegzetes alakzatok - például sziklagerincek - mentén navigálnak, azt jól meg lehet mondani, hogy rajta van-e valaki egy egy, maximum két lépés széles részen vagy nincs.

Do your job
több mint 12 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 244 — Keep pounding
 sport.hir24.hu/expedicio/2013/05/22/eross-felesege-mar-gyaszol-vagatlan-video/

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 12 éve
davemayer Chicago Bears 15 477 — "Grammar maci"
Sztem JJ arra céloz, hogy egy dolog hogy tudják hol van, de utána még le is kell hozni. Az meg nem egyszerű történet.gabokocka
azt értem, de akkor eleve minek indulnak el keresni? akkor legalább tudnák hogy hová kell menni, nem kicsi előrelépés + meg lehetne állapítani hogy van-e értelme a mentésnek.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Sztem JJ arra céloz, hogy egy dolog hogy tudják hol van, de utána még le is kell hozni. Az meg nem egyszerű történet.gabokocka
Hát azért ha tudnák hol van, akkor könnyebb lenne szervezni akármit, mint vaktában keresésre, mert most épp ez megy...StormST
Most ez már csak a marketing. Egyszerűen nulla az esélye, hogy még életben legyenek. Ez nem egy erdő, ahol meghúzod magad napokig. Itt se víz, se semmi, egyszerűen elfogy az ember és vége.