Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Az megvan hogy a Telex tegnap este óta nem elèrhető?🤷Éjszaka neztem most is jó.
dande2
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
Az megvan hogy a Telex tegnap este óta nem elèrhető?🤷Én ma többször megnyitottam már a mostani hiba előtt.
dande2
több mint 2 éve
Az megvan hogy a Telex tegnap este óta nem elèrhető?🤷
több mint 2 éve
www.politico.eu/article/italy-giorgia-meloni-assylum-seekers-eu-holds-migration-deal-hostage/Nem néztem meg a szavazást, de a cikk szerint az olaszok elég korrekt egyezséget kötöttek, ami azért jó OV-nak is:
es akkor ennyit arrol, hogy Magyarorszagnak mennyire jo Meloni. sokat mondo, hogy vegul a szavazason kik szavaztak nemmel, es kik tartozkodtak. ha nyilvanos lesz akkor jol lehet latni, hogy bizonyos kapcsolataink tenyleg atalakultak teljesen erdekmentive.
csebi
"A draft document seen by POLITICO stated there must be a “connection” between the rejected asylum seeker and the “safe third country.” In practical terms, the migrant must have “stayed” or “settled” in that country or have family members living there, according to the text.
But in a key concession to Italy, individual countries will be free to decide whether a foreign country fulfills such criteria."
Ebből kiindulva, mi kb. mindenkit kiutasítunk és visszaküldünk, mert biztonságos ország.
Lehet h OV benézte ezt a szövetséget (habár nem tudjuk, hogy mit várt tőle), de szerintem közös kérdésekben, reálpolitikai szempontból nézve, még így is számára előnyösebb irányba terelik a vitás ügyeket.
Ez tipikus esete, hogy a nálam nagyobb "szövetségesem" érdekérvényesítési szerepe nagyobb mint az enyém.
több mint 2 éve
Amúgy van a közszférában használt programok közül olyan, amelyik gyárilag nem akadálya az elvégzendő munkának, hanem segítséget nyújt?Van
Én eddig bármit használtam, bárkivel beszéltem mindenki fogta a fejét.
A kedvencem egy olyan program, amiben a legördülő fülön tudsz választani az országok közül, amik magyar nyelven szerepelnek de ABC sorrendbe angolul vannak rendezve...
Lehet erre érdemes volna költeni, sok munkaóra felszabadulna és sok pénzt meg lehetne takarítani.
gabokocka
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
www.politico.eu/article/italy-giorgia-meloni-assylum-seekers-eu-holds-migration-deal-hostage/es akkor ennyit arrol, hogy Magyarorszagnak mennyire jo Meloni. sokat mondo, hogy vegul a szavazason kik szavaztak nemmel, es kik tartozkodtak. ha nyilvanos lesz akkor jol lehet latni, hogy bizonyos kapcsolataink tenyleg atalakultak teljesen erdekmentive.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Amúgy van a közszférában használt programok közül olyan, amelyik gyárilag nem akadálya az elvégzendő munkának, hanem segítséget nyújt?en ami ket rendszert hasznaltam nagyban (KIR es MIR), megfelelo volt szamomra. voltak persze hianyossagok, fejlesztesre valo dolgok, de alapvetoen jol felepitett rendszerek voltak, boven megfeleltek a munkahoz.
Én eddig bármit használtam, bárkivel beszéltem mindenki fogta a fejét.
A kedvencem egy olyan program, amiben a legördülő fülön tudsz választani az országok közül, amik magyar nyelven szerepelnek de ABC sorrendbe angolul vannak rendezve...
Lehet erre érdemes volna költeni, sok munkaóra felszabadulna és sok pénzt meg lehetne takarítani.
gabokocka
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
index.hu/kulfold/2023/06/08/haboru-oroszorszag-ukrajna-hadifogoly-moszkva-karpatalja-magyarorszag/ na majd kivancsi vagyok, igaznak bizonyul e.hát az Azov egy része Erdogánnál van, de ehhez háromoldalú egyezség kell, de főleg garancia az oroszoknak, hogy nem keverednek vissza a frontra
Zsellértelkes Vrij
attól, hogy ellenséges felek, a praktikum működik, minden héten van fogolycsere, - gondolom a fix jelűeket nem akarnák vissza adni az oroszok, az ukranok meg nem akarják, hogy eltűnjenek Szibériába, így garanciákkal keresnek egy harmadik felet

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Amúgy van a közszférában használt programok közül olyan, amelyik gyárilag nem akadálya az elvégzendő munkának, hanem segítséget nyújt?Én eddig bármit használtam, bárkivel beszéltem mindenki fogta a fejét.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
index.hu/kulfold/2023/06/08/haboru-oroszorszag-ukrajna-hadifogoly-moszkva-karpatalja-magyarorszag/ na majd kivancsi vagyok, igaznak bizonyul e.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
A Poszeidon is hatalmas szívás, közig akták feltöltése és mozgatása egy halom értelmetlen funkcióval.Azt hittem az Ányk után nem lepődöm meg semmin állami informatika fronton, de EZ.Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.Néhány éve módosult az Áht. úgy, hogy sokkal kevesebb esetben lehet ktgvetési maradványt képezni és a megmaradt forrást jövőre elkölteni. Ennek a hátterében is az állt, hogy korábban annyi embert rúgtak ki a MÁK-tól, hogy nem voltak elegen arra, hogy nyilvántartsák, adminisztrálják a teljes közigazgatás előző évről megmaradt forrásait.empty taxiEzt bevallom nem is értem. Hogy függ össze a források nyilvántarthatósága az alkalmazottak számával? Számolótáblán húzogatják a golyókat, amihez kell a man power? Vagy excelben küldözgetik egymásnak és kézzel pötyögik be a saját számítógépekbe?
peterk2005 udvari bolond
A probléma az, hogy van qrva sok szervezet meg qrva sok költség jogcím, nah most beérkezik a MÁK-hoz a riport a Forráson keresztül. Itt van az h Terike a Forrásban jogcímenként átkontírozza a dolgokat, a maradványt megfelelő forráskóddal ki a közigszervnek, ami a maradvány után megmaradt előirányzat a jogcímen az meg mehet arra a jogcímre a központi költségvetési tartalékba.
Humán erőforrásra azért van itt szükség az állam szerint, mert sajnos a Forrást nem lehet 100%-osan biztonságossá tenni kibervédelmi szempontból (külképviseleteken pl. VMware klienssel érhető el, amit biztonsági résnek ítéltek a szakemberek), így ha vki nem validálja azt h milyen összeg hova megy, az kb. a ktgvetési csalás melegágya lenne, így meg ha egy ÁSZ vizsgálatnál kilógott a lóláb, akkor tudni lehetett, hogy melyik MÁK-tisztviselőt kell bilincsbe verni.
Mivel viszont Terikét és a kollégáinak jelentős részét 2018-19 során kirúgták a pics@ba, így nincs aki csinálja ezt az igencsak nagyfelelősséggel járó melót, amit csak nemzetbiztonsági vizsgálat után végezhetsz, a munkavégzéshez szükséges egyébként tényleg nem mindennapos skillsettel pedig inkább nem untatnálak.
empty taxi
Szűzmária.
Gondolom haveri cég gyártotta végtelen+áfa összegért, mint a fos neptunt.
Amadeus von Dollárbaloldal
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
De nem az volt h Magyarorszagon nincs munkanelkuliseg vagy munkaerohiany?24.hu/belfold/2023/06/08/magyar-allamkincstar-tomeges-elbocsatas-leepites/#“ A kormány az egyeztetéseken azzal védekezett, hogy a versenyszférában nagy a munkaerőhiány, így biztosan mindenki el tud majd helyezkedni.”
mert az emberek nem vettek eleg allampapirt.
csebi
Lehet jönni ügyvédjelöltnek.
Lol
Vagy utobbi van mindig?
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2023/06/08/magyar-allamkincstar-tomeges-elbocsatas-leepites/#“ A kormány az egyeztetéseken azzal védekezett, hogy a versenyszférában nagy a munkaerőhiány, így biztosan mindenki el tud majd helyezkedni.”
csebi
Lehet jönni ügyvédjelöltnek.
Lol
több mint 2 éve
A fél millió fölötti divatmárkáknál (mondjuk 500 és 1,5 között: Zegna, Armani, Boss, Gucci stb.) legalább arra figyelnek, hogy rád igazítsák. Habár az is igaz, hogy egy eladó barátom mondta, hogy volt aki kifejezetten ragaszkodott, hogy a kézelő résznél az a 3*6 centis márkajelzés azért maradjon ott felvarrva 😊 talán nem létezik ennél prolibb dolog. (még a fehér zokni ötönyhöz se ennyire gáz)Áh, akkor ez tényleg konfekció. Azt hittem, hogy valami borsosabb árú ízléstelen divatcucc (félmilliós és fölöttire gondoltam). Nem vagyok képben ruha márkákban, na. 😊Én 30 és 50 ezer között láttam utoljára, de nem tegnap voltam a Zarában 😊Nem lenne baj a tömegöltönnyel, ha nem lenne annyira szar a szabása.Csak úgy kíváncsiságból, mert én nem hordok ilyent: mennyibe kerül egy ilyen zara "tömegöltöny"? Csak, hogy tudjam, hogy mi az amiben még nem lehet megjelenni 😊
Korábban viszonylag sokat vásároltam ott, de mindegyik cuccommal van valami ami nem tetszik.
Ezzel szemben bemegyek a VanGrafba, megveszem ugyanannyiért a sajátmárkás Finshley&Harding inget, egyebet és kényelmesen érzem magam, plusz mellette jól is áll.
Ja, amikor esküvőre Zarából jön az öltöny...
Lúdas Solymi
peterk2005 udvari bolond
MC12
peterk2005 udvari bolond
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
régóta a piacon vannakKi más? Azt feltételezted, hogy a folyamatok egyszerűsítése volt a fontos szempont?Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.Azt hittem az Ányk után nem lepődöm meg semmin állami informatika fronton, de EZ.
empty taxi
Szűzmária.
vpi
www.griffsoft.hu/tartalom/22000/
eredetileg nem volt akkora hulladék, viszont az elmúlt 5-6 évben annyi faszságot csináltak hogy hihetetlen
köztük sql, c# átállással (vagy c# -> .net? nemtom már de mind1 is 😀)
emellé kb 0 belső tesztelés van és egyből tolják liveba a cuccokat
a vezetőség hülye mint a segg miután az eredeti tagok jelentős része nyugdíjba ment, kilépett
szóval annyi történt hogy volt egy vállalható cucc ami szépen leépült a hozzáértés hiánya miatt
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Ki más? Azt feltételezted, hogy a folyamatok egyszerűsítése volt a fontos szempont?Azt hittem az Ányk után nem lepődöm meg semmin állami informatika fronton, de EZ.Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.Néhány éve módosult az Áht. úgy, hogy sokkal kevesebb esetben lehet ktgvetési maradványt képezni és a megmaradt forrást jövőre elkölteni. Ennek a hátterében is az állt, hogy korábban annyi embert rúgtak ki a MÁK-tól, hogy nem voltak elegen arra, hogy nyilvántartsák, adminisztrálják a teljes közigazgatás előző évről megmaradt forrásait.empty taxiEzt bevallom nem is értem. Hogy függ össze a források nyilvántarthatósága az alkalmazottak számával? Számolótáblán húzogatják a golyókat, amihez kell a man power? Vagy excelben küldözgetik egymásnak és kézzel pötyögik be a saját számítógépekbe?
peterk2005 udvari bolond
A probléma az, hogy van qrva sok szervezet meg qrva sok költség jogcím, nah most beérkezik a MÁK-hoz a riport a Forráson keresztül. Itt van az h Terike a Forrásban jogcímenként átkontírozza a dolgokat, a maradványt megfelelő forráskóddal ki a közigszervnek, ami a maradvány után megmaradt előirányzat a jogcímen az meg mehet arra a jogcímre a központi költségvetési tartalékba.
Humán erőforrásra azért van itt szükség az állam szerint, mert sajnos a Forrást nem lehet 100%-osan biztonságossá tenni kibervédelmi szempontból (külképviseleteken pl. VMware klienssel érhető el, amit biztonsági résnek ítéltek a szakemberek), így ha vki nem validálja azt h milyen összeg hova megy, az kb. a ktgvetési csalás melegágya lenne, így meg ha egy ÁSZ vizsgálatnál kilógott a lóláb, akkor tudni lehetett, hogy melyik MÁK-tisztviselőt kell bilincsbe verni.
Mivel viszont Terikét és a kollégáinak jelentős részét 2018-19 során kirúgták a pics@ba, így nincs aki csinálja ezt az igencsak nagyfelelősséggel járó melót, amit csak nemzetbiztonsági vizsgálat után végezhetsz, a munkavégzéshez szükséges egyébként tényleg nem mindennapos skillsettel pedig inkább nem untatnálak.
empty taxi
Szűzmária.
több mint 2 éve
Azt hittem az Ányk után nem lepődöm meg semmin állami informatika fronton, de EZ.Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.Néhány éve módosult az Áht. úgy, hogy sokkal kevesebb esetben lehet ktgvetési maradványt képezni és a megmaradt forrást jövőre elkölteni. Ennek a hátterében is az állt, hogy korábban annyi embert rúgtak ki a MÁK-tól, hogy nem voltak elegen arra, hogy nyilvántartsák, adminisztrálják a teljes közigazgatás előző évről megmaradt forrásait.empty taxiEzt bevallom nem is értem. Hogy függ össze a források nyilvántarthatósága az alkalmazottak számával? Számolótáblán húzogatják a golyókat, amihez kell a man power? Vagy excelben küldözgetik egymásnak és kézzel pötyögik be a saját számítógépekbe?
peterk2005 udvari bolond
empty taxi
Szűzmária.
több mint 2 éve
muter dolgozott a griffnél így belülről tudom a gondokat 😀nekem ne meséld, használtam eleget...Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.nem akarok belemenni hogy mennyire hulladék a Forrás 😀
empty taxi
Negritis, a vajda
empty taxi
több mint 2 éve
nekem ne meséld, használtam eleget...Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.nem akarok belemenni hogy mennyire hulladék a Forrás 😀
empty taxi
Negritis, a vajda

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.nem akarok belemenni hogy mennyire hulladék a Forrás 😀
empty taxi
több mint 2 éve
Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.Néhány éve módosult az Áht. úgy, hogy sokkal kevesebb esetben lehet ktgvetési maradványt képezni és a megmaradt forrást jövőre elkölteni. Ennek a hátterében is az állt, hogy korábban annyi embert rúgtak ki a MÁK-tól, hogy nem voltak elegen arra, hogy nyilvántartsák, adminisztrálják a teljes közigazgatás előző évről megmaradt forrásait.empty taxiEzt bevallom nem is értem. Hogy függ össze a források nyilvántarthatósága az alkalmazottak számával? Számolótáblán húzogatják a golyókat, amihez kell a man power? Vagy excelben küldözgetik egymásnak és kézzel pötyögik be a saját számítógépekbe?
peterk2005 udvari bolond
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
több mint 2 éve
Bürokrácia, Vízfejű szervezet, akarnok vezetők akik mindenféle hülye riportok és feladatok kiadásával bombázzák a dolgozókat, csak h úgy érezzék, azok dolgoznak is és hogy ők se unatkozzanak.Néhány éve módosult az Áht. úgy, hogy sokkal kevesebb esetben lehet ktgvetési maradványt képezni és a megmaradt forrást jövőre elkölteni. Ennek a hátterében is az állt, hogy korábban annyi embert rúgtak ki a MÁK-tól, hogy nem voltak elegen arra, hogy nyilvántartsák, adminisztrálják a teljes közigazgatás előző évről megmaradt forrásait.empty taxiEzt bevallom nem is értem. Hogy függ össze a források nyilvántarthatósága az alkalmazottak számával? Számolótáblán húzogatják a golyókat, amihez kell a man power? Vagy excelben küldözgetik egymásnak és kézzel pötyögik be a saját számítógépekbe?
peterk2005 udvari bolond
Na, nem mintha multinál nem lenne ilyen...
több mint 2 éve
Majd most csinálnak.és ugye tegnapi mcc beszámoló alapján itthon nincs munkanélküliségHogy is mondta Nagy Márton az EU pénzekre?24.hu/belfold/2023/06/08/magyar-allamkincstar-tomeges-elbocsatas-leepites/#24.hu/belfold/2023/06/07/digitalis-kormanyzati-fejlesztes-es-projektmenedzsment-kft-dkf-dmu-leepites-balasy-4ig/#
csebi
kapcsolodó cikk
Negritis, a vajda
"Könnyen kiváltható forrás."
Ezek szerint ezek a dolgozók is ebbe a kategóriába esnek...
bobi0092
Negritis, a vajda

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Néhány éve módosult az Áht. úgy, hogy sokkal kevesebb esetben lehet ktgvetési maradványt képezni és a megmaradt forrást jövőre elkölteni. Ennek a hátterében is az állt, hogy korábban annyi embert rúgtak ki a MÁK-tól, hogy nem voltak elegen arra, hogy nyilvántartsák, adminisztrálják a teljes közigazgatás előző évről megmaradt forrásait.empty taxiEzt bevallom nem is értem. Hogy függ össze a források nyilvántarthatósága az alkalmazottak számával? Számolótáblán húzogatják a golyókat, amihez kell a man power? Vagy excelben küldözgetik egymásnak és kézzel pötyögik be a saját számítógépekbe?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Néhány éve módosult az Áht. úgy, hogy sokkal kevesebb esetben lehet ktgvetési maradványt képezni és a megmaradt forrást jövőre elkölteni. Ennek a hátterében is az állt, hogy korábban annyi embert rúgtak ki a MÁK-tól, hogy nem voltak elegen arra, hogy nyilvántartsák, adminisztrálják a teljes közigazgatás előző évről megmaradt forrásait.Ennek lett egy olyan következménye, hogy év végén az összes ktgvetési szerv nyakló nélkül költ minden szarra, mert ha megmaradna a pénz és azt nem lehet maradványozni az visszafolyik a kp-i ktgvetésbe, kvázi a szervezet számára elveszik.
Kiváncsi vagyok a mostani elbocsátási hullám következményeire.
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.