Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 505
Amugy azt magyarazza el mar nekem vki, mi a fasznak 3-4 full ugyanolyan 5% koruli zold-liberalis-baloldali part?
Ossze kene allni lekopve a dk-mszp duot, ezek utan a fleto hivokon kivul a loteri kutya nem szavazna azokra.
De ez a 4fele huzunk, meg feloszlunk, ujraszervezodunk, kilepunk a frakciobol dolognak semmi ertelme.
gabokocka
Nem bonyolult ez, 3-szor, 4-szer X milliárd forint / párt 😊 3-szor, 4-szer annyi klientúra etetése és így tovább. Ha egy pártba szerveződnek, akkor csak 1-szer annyi pénz lesz - ugyanannyi éhes szájra. Te nem ebből élsz, ők igen.
MC12
sztem ideológiában is bőven van köztük különbség
az lmp és a momentum pl eléggé más imo
Negritis
Ugyanmár 😊 maximum a csomagolás. De nekem ne magyarázd meg, hogy a Kanász-Nagy az bőőőőőven másképp gondolkozik a világról mint egy random Momentumos. Főleg annak fényében, hogy általában semmit nem gondolnak a világról a magyar politikusok. A mai LMP egy kiüresedett váz, amit 12 éve zöldre festettek aztán rajta ragadt. Lehet, hogy egy-két prominens szereplőnek van egyéni gondolata - Ungár, Donáth mondjuk - de hogy a pártjaikon nem látszódik az tuti.

Lássuk be, az LMP - Párbeszéd - Jobbik - MSZP négyesnek ezután a válsztás után, azon kívül, hgy kiváló kifizető helyek a klientúrának, semmi értelmük.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 180 — Lucas Scott
Már így is nagyon hosszú volt a komment ezért nem akartam ezt boncolgatni, de ez egy nagyon jó kérdés. Itt most konkrétan teremtődött egy addig nem létező közösség. Akik borzasztó nagyot csalódtak és egy légüres térben vannak. Ha egy ellenzéki párt lenne - a'lá Fidesz 2002 - , akkor ők lennének egy új "polgári körök" tagjai, ahonnan szerveződhetne az ellenzék az országban. De mivel ezek hatan azzal vannak elfoglava, hogy ki tud nagyobbat rúgni MzP-be, ahelyett, hogy elkezdenék szervezni ezeket az erőforrásokat - akiknek egy jó része ráadásul MzP fan - így azért ez az erő simán elporladhat.
Gyurma Pappa
Szopjon le egy talicska majmot a Gyurcsány és a Jakab is. Ha a MoMo nem kezd el távolodni, akkor a Fegyőr is (Annát nem bántom). Az LMP-MSZP-P meg amúgy is halott. Gyökerek. (Mondjuk egyébként főleg a GY-J páros rugdossa MZP-t, Anna és a Berci tereltek, a Karácsony meg értékeli még a helyzetet, az Ungár meg mondott valamit, amit azóta is próbálok értelmezni)

Hadházy meg a Jámbor mondott a két napban értelmeset, pedig előbbitől nem is vártam.

Én mentem vissza a helyemre, Zizeket, Varoufakis-t meg Piketty-t olvasni. Továbbra sincs pártom. És én biztos nem fogok beállni még egyszer GYF mellé.
[/quote]nézd Hadházy könnyen mondja, hogy nem ül be, legfeljebb visszamegy praktizálni. de most egy Kunhalmi mit csinálna a parlamenten kívül? amúgy eleve Hadházy is olyan feltételeket akar támasztani, hogy csak na. a fidesz biztos belemegy ...

amúgy azon röhögtem, hogy nagy lenne, ha ezután a Mi Hazánk adná majd a nemzetbiztonsági bizottság vezetőjét 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 491
MC12
like-vadász 😀
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 180 — Lucas Scott
MC12
húh. biztos, hogy te fideszes szavazó vagy? 😊 kár. vagy éppen az a kár, hogy nincs egy normális konzervativ párt neked itthon ...

csak így csapongva pár dolog:
szavazatszámláló nem lesz többet, főleg ennyi nem. akik lenn voltak azt látták, hogy felesleges lemenni. úgyis a teljes bizottság előtt töltik ki a szavazólapot, ha van ott megfigyelő. meg nyilván ha valaki csak az O az R a B az Á meg az N betűket tudja elolvasni a szavazólapon akkor is teljesen felesleges.

Gulyás Marci röpke 5 hónap alatt két embernek vágta oda a miniszterelnök(jelölti) kampányát: előbb Fegyőr (érte nem volt kár) utána meg MZP. konzekvenciákat levonják vszeg és senki sem fog hozzá bemenni ezután.

Nyomtasson én is gondolkoztam. de valóban azokat az embereket fogod megnyerni, akik ilyen-olyan analfabéták ezzel? maximum elégetik a papírt. jelzem, nem tudom, hogy mi a megoldás, csak ez így felmerült bennem.

abban teljesen igazad lett, hogy ha MZP ugyanazt ajánlja, mint OV gazdasági dolgokban, akkor miért váltsák le OVt. egyszerűen ez volt a probléma. az meg utólag hatalmas nagyképűség volt, hogy sokkal többet ment a sajtóban az, hogy kidolgozzuk azt, hogyan lehet 2/3mal kormányozni 2/3os felhatalmazás nélkül (remélem azért Flecket kifizették az anyagért, sokat ér most az .doc). előbb talán meg kellett volna nyerni a választás. vagy egy stratégiát kitalálni (azért az, hogy MZP még mindig azt mondja, hogy a kampány stratégiában hiba nem volt az WTF?????). arról nem is beszélve, hogy jó hosszan írták a programot, aztán abból hány dolog került a plakátra, ami tényleges gazdasági, szociális intézkedés volt? az egészségügyi meg oktatási minisztérium létrehozása. nyilván ezzel lehet Fájon megnyerni a szavazatokat ...

2 hónap valóban kevés volt. asszem Jámbor mondta, hogy miután megnyerte asszem szeptemberben az előválasztást, volt 2 hét szünet. mármint abban szünet, hogy nem jártak házról házra, nem voltak az utcán. abban az időben találták ki, hogy mit kell csinálni, mit kell tenni. és a két hét után újra mentek, és tolták az utcán. nyilván egyszerűbb ezt sok szempontból BP-n, mert nincsenek hatalmas távolságok, de akkor is hiányzik még 105 Jámbor Magyarországról.

Összefogás mellett azt hitték, hogy az infláció elvégzi a melót helyettük (asszem te is írtad ezt). dehát jöttek a komcsi intézkedések, és viszonylag tartva volt ez is.

majd írok (csak ma nem volt időm rá) honlap, megnézem, hogy 2014 óta hány politikus cserélődött ki ellenzéki oldalon, akik most is indultak. Momentumot leszámítva sztem jó része benn volt már akkor is a t. Házban. ez nagy gond. ugye van ez a mondás, hogy ha először nekimész a falnak akkor sajnállak. ha már másodszor akkor mondom, hogy megéri ez neked? harmadszor meg legyintek, hogy ezzel a hülyével nem szabad foglalkozni. na lényegében ezt a következtetést kellene, hogy levonja az, aki mondjuk már a 3. ciklust kezdi ellenzékben.

ellenzéki közlemény: enyém azért nem ment fel, mert mást nem is vártam. Donáth Annának amúgy eleve eddig szólt a megbízatása, ott lesz új választmány nyáron, szóval talán van valid érv. de a többiek? Jakabnak úgyis vége, kérdés, hogy a Jobbiknak-e (az a tippem, hogy igen és a Mi hazánk 10+%t hoz 4 év múlva). Mszpnek van két társelnöke a Tóth Bertalan, aki a 90es években maximum aktivistaként osztogathatott volna szórólapot a köztársaság téren, de közelebb nem kerülhetett volna az MSZPhez, a másik elnököt nem is tudom (vszeg Kunhalmi, aki még mindig a Tatcherre hajazó hajkoronából próbál egyedül megélni). LMPnek szintén két elnöke kellene, hogy legyen, a srác képről megvan, 3 neve van, de hogy ő kicsoda-micsoda, még én sem tudom. A női elnökről semmit sem tudok most. Párbeszéd meg csak azért van, hogy 4 évente elővegyék Karácsonyt onnan. alapvetően lehet jobban járunk, ha senki sem mond le. talán bezuhannak. főleg, ha nem jönnek rá, hogy hosszútávon az egyetlen út GyF elszigetelése. leszarni, ha 2026ban még beviszi őt a parlamentbe a nyuggerkommandó. de vele nem szabad közösködni. még előválasztáson sem. főleg nem paktumokat kötni, mert abból mindig más jön ki jól.

ja és alapvetően felesleges most bmit elemezni ellenzéki oldalon. ilyen szintű bpi, megyeszékhelyi szavazatbukásnál nincs mit. vhogy meg kell szólítani őket. ja és nem 2026. januárjában megvilágosodni, hogy akkor kopogtatunk.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 756 — Keep pounding
Amugy azt magyarazza el mar nekem vki, mi a fasznak 3-4 full ugyanolyan 5% koruli zold-liberalis-baloldali part?
Ossze kene allni lekopve a dk-mszp duot, ezek utan a fleto hivokon kivul a loteri kutya nem szavazna azokra.
De ez a 4fele huzunk, meg feloszlunk, ujraszervezodunk, kilepunk a frakciobol dolognak semmi ertelme.
gabokocka
Nem bonyolult ez, 3-szor, 4-szer X milliárd forint / párt 😊 3-szor, 4-szer annyi klientúra etetése és így tovább. Ha egy pártba szerveződnek, akkor csak 1-szer annyi pénz lesz - ugyanannyi éhes szájra. Te nem ebből élsz, ők igen.
MC12
Negritis
Az jo.
Akkor meg alapitsanak vagy 20 ideologia menten 20 masik partot, biztos sikerul ugy lenyomni viktort.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 106 — Steelers fan
gabokocka
MC12
Én is szeretnék ebből élni! Hogy kell elkezdeni?
Szokol
Hök jellemzően, onnan valamelyik párt ifjúsági tagozata, kitartó seggnyalás és ebben az időszakban rohadt sok kuli munka, úgymint plakátolás, szórólapozás, adatbázis kezelés ilyesmi. Aztám ha kitaró vagy, lecsúszik egy önkori-minisztériumi pozi azzal már jön egy kis pénz is. Ha még kitartóbb vagy + van benned némi pszicho vagy szociopátia és továbbra is megy a dörgölőzés akkor már jöhetnek a zsírosabb falatok 😊 na ha ide elérték írj és mondom, hogyan tovább! (vagy apukád legyen milliárdos/ex politikus az instant siker)
MC12
Nem elég, ha van közeli kontaktom szinte az összes faszhoz? Csak az elmúlt bő tíz évben hanyagoltam őket, de most, hogy 12 éve fideszes vagyok, lehet fel kellene őket hívni!
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 599 — Így remélem megfelelek nektek.....
gabokocka
MC12
Szokol
Hök jellemzően, onnan valamelyik párt ifjúsági tagozata, kitartó seggnyalás és ebben az időszakban rohadt sok kuli munka, úgymint plakátolás, szórólapozás, adatbázis kezelés ilyesmi. Aztám ha kitaró vagy, lecsúszik egy önkori-minisztériumi pozi azzal már jön egy kis pénz is. Ha még kitartóbb vagy + van benned némi pszicho vagy szociopátia és továbbra is megy a dörgölőzés akkor már jöhetnek a zsírosabb falatok 😊 na ha ide elérték írj és mondom, hogyan tovább! (vagy apukád legyen milliárdos/ex politikus az instant siker)
MC12
Illés Bogikából a kis pataki gimis csitriből hogy lett az aki???? (gonoszkodásként megjegyezzük, nyilván pl adottságai megvannak... )

Szerkesztette: dande2
több mint 2 éve
gabokocka
MC12
Szokol

több mint 2 éve
gabokocka
MC12
Sztem ha ezek utan ok sem fognak, brutal hattyudal lesz ez azoknak akik nem nyujtanak erdemi valaszt a valasztast koveto kerdesekre.

Legalabbis remelem.

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 630 — The Mathematician
gabokocka
MC12

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 106 — Steelers fan
gabokocka
MC12
több mint 2 éve
gabokocka

több mint 2 éve

több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 859 — Bears & Illinois fan
Képzeljünk el egy vendéglátóipari versenyt, aminek a lényege, hogy egy borral megtöltött tetszőleges edényt kell eljuttatni a célba (választás) nehezített terepen. Segítőket igénybe szabad venni (sajtó, pénz, önkéntesek stb). A lényeg, hogy legyen bor a következő időszakban.
A verseny előtt két fő esélyesnek tűnő versenyző van és bár az egyik egy fából egyben kifaragott kupában, két kézzel fogott fémtálcán, a másik egy több darabból összeragasztott üvegkehelyben, papírtálcán,a fején viszi a bort (arra hivatkozva, hogy ez könnyebb, így előbb célba érnek), a startpisztoly eldördülésekor (kampány kezdete) még úgy tűnt, fej-fej mellett haladnak. A hozzáértők szerint csak két versenyző érhet célba részidőn belül, a többi gyenge vagy lassú.
A terep sem egyforma, az egyik oldalon simára göröngyölik a segítők, bár akadnak buktatók, a másik oldalon tele van gyökérrel, kődarabokkal és sokszor enélkül is megbotlanak. Ebben a versenyben a gáncs is engedélyezett egyébként, élnek is vele a felek, több-kevesebb sikerrel.
Az már a verseny felénél látszik, de legalább is felsejlik, hogy a papírtálca nem feltétlenül a legjobb megoldás, sokszor meghajlik, megcsuklik, az idő előrehaladtával egyre többször, így mindig kilötyög egy kis bor.
A versenyzők legtöbbször nem látják egymást, csak sejtik az egymáshoz való helyzetüket, nem tudják, mennyire fáradt az ellenfél, ezért, mikor a verseny vége előtt közvetlen leszakad az eső (háború) , mindkét fél azt hiheti, a másiknak rosszabb.
De a papírtálca ázott át, a pohár lesett, összetört, a bor kiborult. Valamennyi maradt az alján, így tudnak majd kóstolni a következő időszakban,de ez édeskevés. Ráadásul egy nem várt harmadik is célba ér.

Ki lehet a hibás?

Egyesek szerint, aki papírtálcát vitt a szabadba. Mások szerint, esernyővel kellett volna készülni. Harmadik szerint mindegy volt, itt nem lehet nyerni.

Kinek van igaza?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
petya semmit nem rontott el ....

www.youtube.com/watch?v=AJY28rNhWW4

több mint 2 éve
Én mentem vissza a helyemre, Zizeket, Varoufakis-t meg Piketty-t olvasni. Továbbra sincs pártom. És én biztos nem fogok beállni még egyszer GYF mellé.
Gyurma Pappa
én is bánom kicsit hogy nem meggyőződés alapján szavaztam de ez van
pedig roxánára jó lett volna, hátha 😀
mint mikor valaki azért vesz SI-t hogy hátha majd a palvin barbi 😀

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 349 — Egyéb témák lakó
Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.
MC12
és ezek az aktivisták azok akinek nagy része többet nem fog csinálni lóf*szt se
az hogy a vezetőség mennyire balfasz volt eljátszotta a hitét és a bizalmát sokaknak

hogy ez visszaszerezhető-e jó kérdés, de sztem jakab petya és fletó már nem tudjak őket mozgósítani
ami pedig komoly probléma lesz
Negritis
Már így is nagyon hosszú volt a komment ezért nem akartam ezt boncolgatni, de ez egy nagyon jó kérdés. Itt most konkrétan teremtődött egy addig nem létező közösség. Akik borzasztó nagyot csalódtak és egy légüres térben vannak. Ha egy ellenzéki párt lenne - a'lá Fidesz 2002 - , akkor ők lennének egy új "polgári körök" tagjai, ahonnan szerveződhetne az ellenzék az országban. De mivel ezek hatan azzal vannak elfoglava, hogy ki tud nagyobbat rúgni MzP-be, ahelyett, hogy elkezdenék szervezni ezeket az erőforrásokat - akiknek egy jó része ráadásul MzP fan - így azért ez az erő simán elporladhat.
MC12
Szopjon le egy talicska majmot a Gyurcsány és a Jakab is. Ha a MoMo nem kezd el távolodni, akkor a Fegyőr is (Annát nem bántom). Az LMP-MSZP-P meg amúgy is halott. Gyökerek. (Mondjuk egyébként főleg a GY-J páros rugdossa MZP-t, Anna és a Berci tereltek, a Karácsony meg értékeli még a helyzetet, az Ungár meg mondott valamit, amit azóta is próbálok értelmezni)

Hadházy meg a Jámbor mondott a két napban értelmeset, pedig előbbitől nem is vártam.

több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
 telex.hu/valasztas-2022/2022/04/05/szar-szavazas-kismaros-kaka

xD
eaglesmcnabb
ez mondjuk tirpákság
Negritis
az.

dehát szar kérdésre szar válasz

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve

xD
eaglesmcnabb
ez mondjuk tirpákság

több mint 2 éve
Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.
MC12
az hogy a vezetőség mennyire balfasz volt eljátszotta a hitét és a bizalmát sokaknak

hogy ez visszaszerezhető-e jó kérdés, de sztem jakab petya és fletó már nem tudjak őket mozgósítani
Negritis
MC12
sztem utólag az egyik legnagyobb hiba az lesz hogy Jakab beleszállt MZP ahelyett hogy lepaktált volna vele és sztem ez a jobbik koporsójában az utolsó szög
ha az mzp féle centrista jobb vonalat meg tudja tartani és elszigetelődik a baloldaltól és fletóéktól akkor lett volna visszaút

több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett

xD

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
MC12

Negritis

több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 113
Szerintetek mikor és milyen megszorítások lesznek? Kimondott (áfaemelés) vagy inkább suttyomba meglépett (pénzmegvonások) dolgok lesznek?

Mert én már hallottam mindent a választások óta az "úgyis küld az EU pénzt" véleménytől egészen az államcsődig.
Egy dolog ami konstans, hogy iszonyatos áremelkedés jön mindenben.
Bazzani
Áfaemelés nem lesz, mert nincs hova. Tippre megint a gazdasági szereplők szopatása jön, leöntve a "gonosz multi" szöveggel, akiktől majd jól megvédenek minket olyan selmeczigabriellásan. Explicit módon kimondott megszorítás nem lesz, mert az baloldali fekete mágia.

Az államcsőd egy kurva jó kérdés ám. A brutális, kettő számjegyű infláció garantált.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 749 — Axel Foley
Szerintetek mikor és milyen megszorítások lesznek? Kimondott (áfaemelés) vagy inkább suttyomba meglépett (pénzmegvonások) dolgok lesznek?

Mert én már hallottam mindent a választások óta az "úgyis küld az EU pénzt" véleménytől egészen az államcsődig.
Egy dolog ami konstans, hogy iszonyatos áremelkedés jön mindenben.

több mint 2 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 093 — #neverpunt
Az hogy neked, nekünk most jól megy, azt is elfogadom, de ne felejtsük, hogy közel 15 éve igen erős konjunktúra van* az egész nyugati világban. Ebből itthon közel sem érzékelhető annyi, mint akár a szomszédos EU-s országokban.

dancogo
Röviden: nincs igazad
Bővebben
 telex.hu/gazdasag/2022/04/02/fidesz-kormany-orban-viktor-ner-12-eve-magyar-tarsadalom-eletszinvonal-jolet-szegenyseg-fogyasztas-jovedelem-fejlodes

És hogy nem elég leszedni a gyümölcsöt egy nagyobb konjunktura idején és el lehet baszni a növekedést nagyon könnyen, annak ábrázolására ajánlom ezt a képet

Per capita GDP 

Szerkesztette: atapapa