Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Pedig hétfőnként szépeket fognak orbánozni a parlamentben, amiket még csütörtökön is lehet osztani a facebookon. Úgy gondolod, ez nem elég?Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.és ezek az aktivisták azok akinek nagy része többet nem fog csinálni lóf*szt se
MC12
az hogy a vezetőség mennyire balfasz volt eljátszotta a hitét és a bizalmát sokaknak
hogy ez visszaszerezhető-e jó kérdés, de sztem jakab petya és fletó már nem tudjak őket mozgósítani
ami pedig komoly probléma lesz
Negritis
több mint 2 éve
Méghogy emberhiány...kiindulva abból hogy milyen rendszerek vannak a közigben (könyvelés, pénztárgép, ...) nem aggódok hogy ez lesz a skynet
Mesterséges intelligencia munkacsoport alakult a NAV-nál
uzletem.hu/vallalkozo/mesterseges-intelligencia-munkacsoport-alakult-a-nav-nal/rsslink/rss2
nagylaza
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.és ezek az aktivisták azok akinek nagy része többet nem fog csinálni lóf*szt se
MC12
az hogy a vezetőség mennyire balfasz volt eljátszotta a hitét és a bizalmát sokaknak
hogy ez visszaszerezhető-e jó kérdés, de sztem jakab petya és fletó már nem tudjak őket mozgósítani
ami pedig komoly probléma lesz
több mint 2 éve
Méghogy emberhiány...Mesterséges intelligencia munkacsoport alakult a NAV-nál
uzletem.hu/vallalkozo/mesterseges-intelligencia-munkacsoport-alakult-a-nav-nal/rsslink/rss2
több mint 2 éve
jó de a Fidesz meg nem a saját pénzét költi kampányra, hanem az enyémet, meg a másik 10 millióét, úgy könnyű
több mint 2 éve
MC12
6 505
Alapvetően aki basztatja, vagy megjegyzéseket tesz a topic szomorkodó részére, az nem kifejezetten úriember. Egyrészt ha fideszesként teszi, akkor emlékeztetném 2002-re és 2006-ra, nekem voltak emberek a családomban akik hetekig (!!) szomorkodtak, sírtak, gyászoltak az eredmény után és sokmindenre kíváncsiak voltak, de hogy röhögjenek vagy beszóljanak nekik arra nemigazán, szóval nem elegáns. Másrészt ha még ráadásul nem fideszesként teszi ezt, azzal egy még gyengébb emberi minőséget tud felmutatni. Kritizálni, véleményt alkotni a kampány, a választás kapcsán oké - mindjárt megteszem én is 😀 - de ebbe belekeverni a fórumozókat, gáz.
Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni. Elképesztően nagy szám ez, brutális. A Fidesznek bőven nem volt ennyi. Az, hogy emberek ezrei, akik alapvetően idáig politikailag inaktívak voltak, az idejüket, a pénzüket szánták egy ilyen ügyre, ez tiszteletre méltó. Ki kell emelni a "Nyomtass Te is" - mozgalmas fiúkat, lányokat elképesztő energiát toltak annak a vidéknek a tájékoztatásába - amire az ellenzéki pártok magasról szartak. A Partizán is megtett mindent, ,mégha Marci most óriási lelkiismeretfurdalást is érez, amiatt, hogy nála mondta először azokat a bizonyos mondatokat MzP, aki őket hibáztatja - van ilyen sok - nagyon rossz helyen jár. És ennyi. Ezen túl én nem sokmindenre tudnám azt mondani, hogy sikeres volt, és a fentiekben egy közös van - nem a pártoktól indultak., alapvetően az aktív ellenzéki civilek rakták össze, és ezzel rá is kanyarodhatunk a problémára.
A hivatalos ellenzéki kampány rossz volt, amatőr, hibákkal teli és mindenféle önreflexióra képtelen. De hahó, óvatos becslések szerint elment rá 3 MILLIÁRD forint, plakátostul, facebookostul mindenestül. Ebből a pénzből nem futotta csak egy Zarándra, akivel MzP az utolsó két hétben nem is beszélt? A pártok meg 1 hónapja a feje fölött, mellett intézkedtek, amire ő is mindenki feje fölött, mellett intézkedett. Ja, Ő az ellenzék kampányfőnöke volt, ha valaki nem emlékezne. Nem lehet, hogy nem a belvárost kellett volna kiplakátolni, hanem azt a 2-300 milliót mondjuk a nyomtass te is-eseknek adni, hogy ne 100 faluba jussanak el egyszer, hanem 2000-be, 10szer?
Az is elképzelhető, hogy nem 2 hónappal a választások előtt kellett volna elkezdeni kampányolni, mert a kampány nem akkor kezdődik. Szeretném az ellenzéknek jelezni, hogy a 2026-os, az tegnap elkezdődött.
Hol volt az adatvezéreltség, amit itt többen is láttunk az előválasztási sikerben? Nyomát sem láttam ennek, de hátha valaki. És rengeteg kérdés merül fel, attól, hogy ma már nem is nagyon emlékszik rá senki, hogy mi is volt az ellenzéki kampányszolgen, addig, hogy minek is költöttek el 3 (!!) kampánydalra pénzt, ahol kizárólag a belpesti értelmiség dalolgatott Starbucs Latték mellett.
Az ellenzék nem végezte el a házifeladatot, azt hitte, hogy a szent nagy összefogás mantrázása elég lesz és tartalommal, identitással egy jottányit se kell felöltelni, az ellenzéki szavazó az 1:1-ben az ő szavazójuk és pont. Ez az elmélet pukkant ki igen nagy zajjal.
Az ellenzéki politikai garnitúra 70-80%-a 2010 óta a negyedik 2/3-ot rakta össze a fidesznek és ott ülnek egy hónap múlva ugyanúgy a Parlamentben, engem hasonló minőségű munkavégzéssel már 10 éve kibasztak volna akárhol is dolgozok. És képesek voltak ezt lenyilatkozni:
"A közlemény szerint az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttük álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit.
Azt állítják, mindent meg fognak tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő."
Én ugyan nem vagyok ellenzéki szavazó, de még az én vérnyomásom is felugrott egy pillanatra a fentebbiektől 😊 itt azt kellet volna, olvasnom, hogy:
"A hat ellenzéki elnök az erdményekre való tekintettel beada a lemondását." És ennyi. Ez lenne az általuk oly bőszen hangoztatott európaiság. Azzal takarózni, hogy fideszes média túlsúly, meg egyenlőtlen pálya - lehet, de akkor nem kell kimenni a pályára. Van azon kívül is élet.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
444.hu/2022/04/05/oroszbarat-szovegekkel-firkaltak-ossze-es-leszaggattak-az-ukrajnai-menekultek-budapesten-kiallitott-kepeitezt meg tudom erősíteni, minden reggel a szemközti megállóban várakozunk a villamosra, ma a gyerek megkérdezte, hogy azokra ott miért és mi van ráfirkálva - jellemzően ilyesmik, hogy "Palesztina", "félrevezetés", meg ilyenek.
Bravó
Vrij6
hát... valahogy úgy kellett neki elmagyarázni, hogy a barom és az agyhalott faszkalap kimaradjon belőle, mégiscsak 10 az idősebbik, van ideje még ilyet hallani.
de legalább a képeket már visszatették.
több mint 2 éve
vhsboxer
102
Ellenőrzések vannak továbbra is, csak nem az első számú eszköz a bírság, hanem a hiánypótlás, amit dokumentálni kell. Jópár barátom van vendéglátásban is, ott is hasonló a helyzet,magyar közigben is dolgoztam, onnan a tapasztalat. nem csak NAV-ot írtam, hanem a teljes magyar közigazgatást. NAVostúl, földhivatalon át a rendőrséggel bezárólag. nincs idejük megírni a közig döntést az ilyen ügyekben a büntetésekre. neked ez felhasználóbarátság, valóságban pedig az, hogy nincs kapacitás.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nem tudom ezt nekem címezted vagy sem, de azért ha vállakozó vagy a NAV-on kívül van még pár hatóság ami ellenőriz, fogyasztóvédelem, munkavédelem, kataszrófavédelem.
csebi
Én a saját tapasztalatomat írtam le az elmúlt huszonegynéhány évemből, hogy mennyire más a helyzet. Egy 150 m2-es üzletben hiányzik 2 polccimkéd és azonnal bírság vagy pótold azonnal , vagy régen amikor cigi is volt a kaposvári gimiből hoztak magukkal olyan 17,5 éves fiatalokat akik ránézésre 20 felettieknek tűntek, és velük vásároltattak cigit mögöttük állva. Azért ez markáns különbség azt gondolom,de leírhatod mint vállalkozó a saját tapasztalatodat Te is. Nálad másképpen megy?
vhsboxer
csebi
Én azt gondolom továbbra is, hogy ez egyfajta szemlélet,de az is lehet neked van igazad.
több mint 2 éve
sztem a lengyelek szemében az oroszmosdatásunk túl nagy szálkawww.portfolio.hu/gazdasag/20220405/orakon-belul-bejelenthetik-a-jogallamisagi-eljaras-elindulasat-magyarorszag-ellen-537659?fbclid=IwAR0-vSIInIbF6vBLvZ7vOD4KD2-deyrYRZzFNoTNBaqy2BXNtXL1Kl30mysSemmit.
Már jön is a támadás Brüsszelből! Kíváncsi leszek a lengyelek mit lépnek.
Nomac
Ha ők kibasznának velünk, akkor mi is velük.
Ha meg nem baszakszanak, akkor szépen kéz a kézben ők is azt csinálnak amit akarnak.
Az érdek mindig felülírja az érzelmet.
Sobri Jóska
meglátjuk
több mint 2 éve
magyar közigben is dolgoztam, onnan a tapasztalat. nem csak NAV-ot írtam, hanem a teljes magyar közigazgatást. NAVostúl, földhivatalon át a rendőrséggel bezárólag. nincs idejük megírni a közig döntést az ilyen ügyekben a büntetésekre. neked ez felhasználóbarátság, valóságban pedig az, hogy nincs kapacitás.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nem tudom ezt nekem címezted vagy sem, de azért ha vállakozó vagy a NAV-on kívül van még pár hatóság ami ellenőriz, fogyasztóvédelem, munkavédelem, kataszrófavédelem.
csebi
Én a saját tapasztalatomat írtam le az elmúlt huszonegynéhány évemből, hogy mennyire más a helyzet. Egy 150 m2-es üzletben hiányzik 2 polccimkéd és azonnal bírság vagy pótold azonnal , vagy régen amikor cigi is volt a kaposvári gimiből hoztak magukkal olyan 17,5 éves fiatalokat akik ránézésre 20 felettieknek tűntek, és velük vásároltattak cigit mögöttük állva. Azért ez markáns különbség azt gondolom,de leírhatod mint vállalkozó a saját tapasztalatodat Te is. Nálad másképpen megy?
vhsboxer
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Hogy ne légy egyedül, ugyanezt tapasztalom én is.Nem szeretnék részletekbe belemenni. Tapasztalom napról-napra, megváltozott, adóbarátabb lett az eljárásrend. Amit te mondasz, az is igaz, de a kettő nem függ össze egymással.Családomban egészen magas szinten dolgoznak a NAV-nál...sokat nem tudok, mert adótitok, de néha mesél ezt-azt az illető.Rohadtul kevés az ember és a lényeg csak annyi, hogy a számokat hozzák, a bevétel jöjjön. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően sokkal könnyebb dolguk van, be se kell menni egy próbavásárláshoz...arra pedig, hogy ha elmaradásod van és te magad bevallod részletekben is fizethess, korábban is volt példa.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nincs igazad. Kifejezetten adózóbarát lett a NAV a kisvállalkozásokat tekintve már jó pár éve. Gyakorlatilag ha nincs szándékos csalás, nincs büntetés. Ha késel egy bevallással, amit ugye a rendszer automatikusan érzékel, nincs büntetés, csak ha a felhívás után sem pótlod. NAV-sok ügyfélszolgálatossal beszélgettem és gyakorlatilag sokszor már nem ellenőrző szervként működnek, hanem szolgáltatóként. Ezek Tállai alatt változtak meg.
csebi
Szokol
Klaci79
Szokol
több mint 2 éve
vhsboxer
102
Köszönöm az vagyok, a kis srácaim miatt, a többi meg nem olyan fontos.Milyen jelenlegi ellenzékről beszélsz?több évtizedet vállalkozó vagyok, ugyanazt a munkát végezve , a jelenlegi ellenzéknél minden év elején azzal számoltunk, hogy félre kell tenni x 100 ezer vagy milliós tételt a majdani bírságokra, egy benzinkút mindenhol kellően központi hely, addig jött minden kurva hatóság , amíg hibát nem találtak és büntettek, hiszen meg volt a cél, amit össze kell hozni, lehet most is így van nem tudom,de hogy most békén hagynak és dolgozunk, nyilván nem hiba mentesen, de valóban komoly hiba kell ,hogy agyon büntessenek.Teljesen igazatok van. Én itt többnyire csak olvasgatok, mert néha van egy-két előremutató vélemény is, de a többség elképesztő gyűlölettel viselkedik a másik oldallal szemben. Közben meg nagy mellénnyel hangoztatják, hogy ők aztán nem akarnak se kirekesztő, se gyűlölködő országban élni. Vasárnap éjszakától kb fél napra normális szintre ment vissza a fórum, de azóta elég csak elovasni a témában született hozzászólásokat. Képmutatás a köbön. Akinek nem inge, ne vegye magára, de itt nagyon sokan felöltözhetnének...Na ez csak a szokásos hiszti, semmi más. Kezdjünk el beszélgetni. Kezdhetnéd mondjuk így: "Szerintem teljesen rosszul látjátok a helyzetet, azért jó a Fideszt, mert..." Na innen kellene folytatnod. Innentől lehetne beszélgetni. Ha alá tudod támasztani a véleményedet egy jó cikkel, statisztikával, pénzügyi elemzéssel, akkor még jobb!
Nandito
Az a gond, hogy:
- Van Sobri, aki kellően öncélú, hogy neki jó legyen ez a rendszer, elfogadom.
- Van MC, akivel teljesen máshogy látunk alapvető gazdasági mechanizmusokat, Ő abban hisz, én ebben, szerintem marhaságokat beszél ( 😀 ), de elfogadom.
- Van Dave, aki kevés információval rendelkezik a magyar politikáról, pénzügyileg képzetlen, de ezekből próbál ideológiát alkotni és lelkes, Ő dolga.
Szerinted miért jó a Fidesz?
Szokol
A város ahol élek, a jelenlegi ellenzék vezetése jött ment alakok által tákolt önkormányzat volt, más nem ment csak a hitel és a szar pénzügyi helyzet állandóan, A jelenlegi polgi egy a privát életében is sikeres embernek mondható valaki, azóta szépen fejlődik a város, pénzügyileg rendben van, van egy jó cél, ahova el akarják juttatni a várost, van egy víziójuk, ezért dolgoznak .
Ezek ami az életemet meghatározzák, hiszen a mindennapjaim.
A gyerekeim remek bölcsibe , kurva jól felszerelt oviba járnak, van a városban egy jónevű gimi, egy szakközép, egy jó általános iskola.
Volt idő amikor én is úgy éreztem,hogy jól kibaszott velem a rendszer, amikor a benzinkútról eltünt a cigi, én is pályáztam, súgtak is, sok pénzembe került(a pályázat), mégis elbuktuk, azóta is azt mondom, az csúnya volt,de elengedtem,és arra koncentrálok amire ráhatásom van. Számomra inkább az a kérdés, aki itt most sír, és már bőröndöket néz a webshopokban, mégis milyen elvárásai vannak, ami a mindennapjait befolyásolják?Melyek azok az elvárások, amely biztosan az ellenzéki pártok által lennének szavatolva, és most biztosan nem elégítik ki őket?
vhsboxer
Azzal tisztában vagy, hogy a jelenlegi ellenzék 12 évvel ezelőtt nem volt kormányon, max Gyurcsány, akit mindenki el akarna takarítani az útból?
Látod, itt a probléma, mert úgy mutogatsz az ellenzékre, mintha az egyenlő lenne a kommunistákkal, szocikkal meg mindennel ami a Fidesz előtt volt.
Ez a nagy probléma, hogy egybemosod őket.
Ja, azt meg írd már le, hogy melyik városban laksz, mert lehet, hogy kiemelt terület.
Rengeteg faluban, kisvárosban, azért nem volt fejlesztés, mert hiába ígérték be a szavazatokért cserébe, sajnos máshogy alakult és más kapta meg. Kellett máshova stadionra, lenyúlásra, stb.
Ja és ahogy lentebb írták, néha meg kellene nézni, hogy mi köszönhető a kormánynak és mi az EU-nak.
Mert a vasút fejlesztéseket is EU pénzből csinálták, ott még szerencsére kint van a tábla és nem az van, hogy köszönjük Magyarország kormányának.
És ha összeadnánk, hogy mennyi pénz jött be eddig az EU-ból és mennyi tűnt el összességében haverok zsebébe, akkor lehet vakarnád te is a fejed...
De tudod mit, legyél boldog.
Solymi
Ha ma MZP alakítana kormányt akkor is pont ilyen boldog lennék.
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20220405/orakon-belul-bejelenthetik-a-jogallamisagi-eljaras-elindulasat-magyarorszag-ellen-537659?fbclid=IwAR0-vSIInIbF6vBLvZ7vOD4KD2-deyrYRZzFNoTNBaqy2BXNtXL1Kl30mysSemmit.
Már jön is a támadás Brüsszelből! Kíváncsi leszek a lengyelek mit lépnek.
Nomac
Ha ők kibasznának velünk, akkor mi is velük.
Ha meg nem baszakszanak, akkor szépen kéz a kézben ők is azt csinálnak amit akarnak.
Az érdek mindig felülírja az érzelmet.
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20220405/orakon-belul-bejelenthetik-a-jogallamisagi-eljaras-elindulasat-magyarorszag-ellen-537659?fbclid=IwAR0-vSIInIbF6vBLvZ7vOD4KD2-deyrYRZzFNoTNBaqy2BXNtXL1Kl30mysMár jön is a támadás Brüsszelből! Kíváncsi leszek a lengyelek mit lépnek.
több mint 2 éve
Nem értem, miről beszéltek. Amikor fegyveres NAV-osok akcióztak Iványiéknál, bőségesen volt ember.Úgy másfél éve írtam le ezt is itt: rendőrség, nav, bv = brutális állományhiány. Volt megyeszékhelyen földhivatal, ahol 1 ember dolgozott érdemben, egy!+1 ahhoz hogy nincs elég emberSajnos el kell szomorítsalak, mert van NAV-os ismerősöm, s a megoldás csebinél van.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nincs igazad. Kifejezetten adózóbarát lett a NAV a kisvállalkozásokat tekintve már jó pár éve. Gyakorlatilag ha nincs szándékos csalás, nincs büntetés. Ha késel egy bevallással, amit ugye a rendszer automatikusan érzékel, nincs büntetés, csak ha a felhívás után sem pótlod. NAV-sok ügyfélszolgálatossal beszélgettem és gyakorlatilag sokszor már nem ellenőrző szervként működnek, hanem szolgáltatóként. Ezek Tállai alatt változtak meg.
csebi
Szokol
Al
rengeteg mindenkitől megváltak azért mert ideológiailag nem passzolt
vagy mert modernizációt akart de tényleges fejlődéssel nem pedig haverral
Negritis
Sosem felejtem, mikor a faszi rezignáltan belemondta a telefonba, hogy "kérem, én vagyok a földhivatal"
Amadeus
több mint 2 éve
Nem, te amorális vagy (legalábbis itt a fórumon szereted ennek látszatát kelteni), egy fórumon könnyű is így érvelni. De ha már meg lettünk szólítva mi, ellenzéki szavazók, hogy kirekesztőek vagyunk, szerettem volna rámutatni bizonyos dolgokra, melyek felett persze ugyanúgy el lehet siklani, mint a lélegeztőgépek általi 100 milliárdos nyílt lopásokon, csak akkor az egész eszmecserének, politizálásnak semmi értelme. Jól eltrollkodsz ezzel így, de nem érted volna el az életben te se azt, amit, ha kizárólag pszichopata, farizeus, képedbe bármit bármikor hazudni képes emberekkel kellett volna dolgoznod világ életedben. Úgyhogy kérlek ne is vidd el az eredeti kommentemet ilyen értelmetlen irányba, helyette inkább várom a normális választ az itt felbukkanó fidesz szavazóktól, akik számára bizonyos okokból elfogadhatóak az említett tényezők.De nem értem, hogy ennek TUDATA mit változtat bármin is.Azt írtam, hogy ennek TUDATÁBAN. Ha ignorálod az említett tényezőket, akkor be lehet magad szuszakolni bármelyik kategóriába, de én kifejezetten a fideszes ember igazságára vagyok kíváncsi ebben a témában.Értem én, hogy neked most épp jól megy, de ennek tudatában hogyan tudtok pl tükörbe nézni és bebeszélni magatoknak, hogy ez a rendszer élhető és elfogadható? Nekem ezt magyarázza el jól egy fidesz szavazó és meghajolok a nép, az istenadta nép akarata előtt (a korrupciót, eü-t, oktatást, unortodox gazdaságpolitikát, ezer másik ügyet direkt nem citálok ide, hiszen azt már beláttam, hogy mind szubjektív, ebből-abból egyik-másik réteg a pozitív oldalra tud kerülni a szerencse folyományaként).Bár már nem vagyok fidesz-szavazó, de elmondom szívesen, elég egyszerű.
r.baggio
Az "élhető" az "elfogadható", de még a "fasza", a "jó", a "megfelelő" vagy a "szuper" is szubjektív kategóriák.
Ami neked szar, az lehet másnak jó, vagy át se lépi az ingerküszöbét.
És ide az aláírásodat tudom érvként felhozni, miszerint "Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek."
Már nem így gondolod?
Sobri Jóska
r.baggio
Én például 2018-ban tudtam mindent ami tudható volt a NER korrupciójáról, és simán Orbánra szavaztam, mert kedvelem. Elolvastam, megnéztem megannyi kontentet, vagyis TUDATÁBAN voltam, de nem zavart. Nem az én dolgom, nem kotorászok más zsebében, ennyi. Ismersz, ilyen az alkatom.
Van aki szerint "Gyurcsányék is ennyit lopnának", más szerint meg "ez csak a nemzeti burzsoázia építése", megint más szerint meg nem is lopnak.
Rengeteg TUDAT van.
Sobri Jóska
Mint írtam, meggyőzhető vagyok.
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 113
Úgy másfél éve írtam le ezt is itt: rendőrség, nav, bv = brutális állományhiány. Volt megyeszékhelyen földhivatal, ahol 1 ember dolgozott érdemben, egy!+1 ahhoz hogy nincs elég emberSajnos el kell szomorítsalak, mert van NAV-os ismerősöm, s a megoldás csebinél van.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nincs igazad. Kifejezetten adózóbarát lett a NAV a kisvállalkozásokat tekintve már jó pár éve. Gyakorlatilag ha nincs szándékos csalás, nincs büntetés. Ha késel egy bevallással, amit ugye a rendszer automatikusan érzékel, nincs büntetés, csak ha a felhívás után sem pótlod. NAV-sok ügyfélszolgálatossal beszélgettem és gyakorlatilag sokszor már nem ellenőrző szervként működnek, hanem szolgáltatóként. Ezek Tállai alatt változtak meg.
csebi
Szokol
Al
rengeteg mindenkitől megváltak azért mert ideológiailag nem passzolt
vagy mert modernizációt akart de tényleges fejlődéssel nem pedig haverral
Negritis
Sosem felejtem, mikor a faszi rezignáltan belemondta a telefonba, hogy "kérem, én vagyok a földhivatal"
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Nem érted, kit érdekel ebben az országban az igazság. Van reizscsökkentés, a Jolika fix árat fizet mint eddig. Ez a fontos, nem az hogy mit mondanak a számok.Sobri JóskaEzt külön neked:
nepszava.hu/3152550_gazar-oroszorszag-putyin-orban-kormany
nagylaza
több mint 2 éve
vhsboxer
102
azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nem tudom ezt nekem címezted vagy sem, de azért ha vállakozó vagy a NAV-on kívül van még pár hatóság ami ellenőriz, fogyasztóvédelem, munkavédelem, kataszrófavédelem.
csebi
több mint 2 éve
ozibozi
17 706
Amikor sokan nem értik, hogy vannak akik nem értik.Ezekről nagyjából a borsodi falvakban nem is hallottak, ellenben a ‘nem agyhalottak’ ezt tették a mérleg egyik serpenyőjébe és úgy ítélték meg a másik serpenyője fontosabb.
/nem az én listám, nem én gyűjtöttem/van közöttük értelmetlen is, de lehet javítani/
de van rajta pár pont ami 12 év távlatában egyszerűen nem magyarázható/
Köszönjük az:
-Ellopott 3000 milliárd magánnyugdíjat
-Az ltp támogatását
-A cafeteria, és a korkedvezményes nyugdíj eltörlését
-rabszolga törvényt
- szociális tűzifa elmaradását
-A COVID kezelését
-lélegeztetőgépek stb 100 milliárdos tolvajlások vírus idején
-Műtét helyett amputálást, várólistákat, órákat a sürgősségin
- kígyózó sorokat a blahán ingyen ételért
-karitatív egyházak ellehetetlenítését
-közigazgatás leépülését
-megkívánt vállalkozások NAV által ellehetetlenítését
-Fideszes történelem hamisító tankönyveket, azok konkurencia nélküli bevezetését
-az irodalom újra kanonizálását
demeter szilárdokkal
-CEU üldözést
-alapítványokba kiszervezett sok száz milliárdos egyetemi vagyont
-kilátókat a pusztában, kamu lőterekkel, térkövezve.
- csak egy Mészáros 400 milliárdos vagyonosodását
- 17 milliárdos magángépeket
-Esküvői helikoptert
- luxusjachtot 300 milliós családi segítséggel -megvett palotákat, kastélyokat
-trafikmutyit
-ingatlanmutyit
- A 25 darab stadiont konzultáció nélkül.
-Budapest forrás megvonásait
-Elios ügyet
-Azeri baltás gyilkost
-kubatov listát
- Matolcsy alapítványokat
-TAO pénzeket
-kisvárdai, mezőkövesdi fellegvárakat 😊
-Egy címre 200-an bejelentkezett ukrán szavazót akik magyar TB-t használnak
-27% Áfát ami az egyik ha nem a legmagasabb Európában
-A lassan 400 forintos eurót
-Az M0 fizetőssé tételét
-a print sajtó 80%~os lenyúlásával a
vidéki lapok propaganda kiadvány szintjére süllyesztését
-a közbeszéd lezüllesztését
Cigányozást,zsidózást, hazaárulózást, kommunistázást, buzizást, a tévében az újságban is nem csak a neten.
Ezekért kitüntetés osztogatást
- Hírhamisítást, évi 90-110 milliárd közpénzből
-A 380ft-os a benzin árát, a jelenleg benzinárstop miatt a vállalkozók tönkretételét
-12 millióért svájcban tanuló NER ifjakat
- Stróman lölőt ( földosztást luxusjacht, kastélyok,
trafik-mutyi, belvárosi és kerületi ingatlanmutyi,)
— milliárdokért várba költözésed
- kisvasútat, csónakázó tó mesterséges szigettel a faluba
- felcsúti luxus sportcsarnokot
- kamu dagály aréna látványtervet
- úszó vb-t 3x-os áron
-vietnámi kórházat
-mexikói templomot
-letelepedési kötvényeseket -szerencsejáték mutyit
-Az olimpia rendezésének irreális tervét az emberek megkérdezése nélkül
- netadót majdnem
-boltzárat vasárnapra
-szingliadót,( ha nincs gyerek )
- A Bruttó 200 ezres minimálbért
-olajügyeket
-ügynökaktákat
- Pharaon ügyet
-Zaid Naffa-t
-Az egészségügy rendbetételét
-A legfőbb ügyészt
-Az európai ügyészség mellőzését
-A korruptság nyílt beismerését, magyar tőkés osztály létrehozását.
Az uniós pénzek szándékos megengedett ellopását
- Ellenőrzés nélküli orosz bankokat
-a titkosszolgálatok leépítését
- Paks 2-t
-Belgrád- Budapest vasútvonalat
-Orosz és kínai hiteleket
-brüsszeli bürokratákat
-keleti nyitást
-török barátunkat
-Putyin főnökségét
-az orosz hírszerzés minisztériumokba beengedését.
- szavazók buszoztatását
-lengyel bértapsolókat
- 0.8%-os nyugdíjemelést
. -A bevándorlás ellenes, és migráns ellenes propagandára milliárdokat elszórást, több tízezer migráns egyidejü beengedését
- letelepedési kötvények átláthatatlan megcsapolását így
a bűnözők EU-ba segítését
-, baltás gyilkost, a jogerősen elítélt szökött, ill. szöktetett bűnöző Gruevszki bújtatását
- A 28500ft-os segèlyt
-A 12200ft-os családi pótlékot
-az otthoni ápolás megbecsülését
- Az ország vőjét a saját lábán
-Az ország apját
-az ismerősök, rokonok állami pénzen vett gazdagságát
- A milliáros vadászkiállítást
-A háborút ? (Orbán szerint a bal oldal belesodorná az országot)
- A Brüsszelben aláírt fegyverszállítást Ukrajnába
Ès reggelig sorolható tovább
Köszönjük ? az elmúlt 12 évet
Cserébe :
Soros, Gyurcsány, kommenisták, elmúlt 8 év, harcban állunk, Magyarország meg a piros paradicsom
Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
Sobri JóskaEzt külön neked:
nepszava.hu/3152550_gazar-oroszorszag-putyin-orban-kormany
több mint 2 éve
andree
1 744
Az a baj, hogy a politikus akkor csinál valamit, ha rá van kényszerítve. Ha konkrét példa kell, akkor a Fidesz akkor volt hajlandó akár kicsit is foglalkozni zöld kérdésekkel, mikor ez szélesebb társadalmi körben is téma lett. Viktor akkor vitázna, ha ennek elmaradását komoly felháborodás követné. Az ellenfél beszélő feje minden nap ráolvasná, hogy nem akar vitázni, és ezzel látható százalékokat buknának.Az, hogy kit akarsz megdugni, a Te dolgod és maximum még azoké a lányoké, akikre ez tartozik. A politika viszont közügy, ezért ha arról van szó, az igenis mindenkire tartozik és amíg a hatalmon lévő emberek nem akarnak vitázni addig mindig benne van a dolog, hogy valójában csak nem tudnak mit mondani milliók előtt, akik nem a saját szavazóik.Lehet, hogy nem tudja, de tessék megpróbálni. Akárhogy nézzük, Orbán az én "közalkalmazottam" is. Ne fordítva üljünk a lovon, ezek az emberek a parlamentben nekem, meg neked dolgoznak. Igenis kiváncsi lennék bármilyen fideszes érvre.Ez megint életidegen ideológia.
Ha csak annyi van, hogy buzik, menekültek, komcsik, mindenki ellenünk van...az nekem baromi kevés. Ha az, hogy az infláció azért jó, mert a magyar állampapírban úszó állampolgárok felé lévő állami tartozás csökkenthető, ezzel biztosítva, hogy az eljövendő nehezebb időszakban is nő a mozgástér, az már azt mondom, hogy érdekes.
És ameddig Orbántól kezdve, Rákai Kálmánok, meg Deákok meg faszomtudja Zyoltok agyhalottaznak le engem, addig ne csodálkozzanak, hogy amikor a 20 legszegényebb település majdnem 100%-os fideszgyőzelme után azt találom mondani, hogy agyhalottak. Bár rögtön meg is cáfolom, mert én nem mondok ilyet, maximum azt mondom, hogy rendkívül alulképzett emberek, amivel azért mégiscsak nehéz vitázni.
Klaci79
Én is csak azt a nőt akarom megfűzni, aki tetszik, akitől remélek valakit, nem az összeset, mondván "férfi vagy, tessék csak megpróbálni". Nem próbálnám, leszarom.
Egy deklaráltan elkötelezett ellenzéki szavazó számára nincs üzenete Orbánnak.
Ahogy egy deklaráltan fideszes szavazó számára sincs egy következő ellenzéki vezérnek. Szól az ellenzékiekhez, szól azokhoz, akikről úgy véli, hogy bizonytalanok (szerintem ilyen kategória lényegében nincs, erről korábban írtam), szól a kiábrándult fideszesekhez (szerintem ilyen sincs, de már egyre több beszélő fej is kezdi ezt belátni), és ennyi.
Mintha az általad notóriusan rosszul írt vezetéknévvel megidézett Rákay Kálmánt kellett volna meggyőznie MZP-nek. Nem őt kellett volna, ő elkötelezett. Hisz téged se kellett, te is az vagy, csak mondjuk kiváncsibb orbánra, mint Kálmán MZP-re. Na bumm, van ilyen.
Sajnálom, hogy a már harmadjára leírt törvényszerűséget nem látod be (miszerint nem volt Orbán számára fontos, hasznos, értelmes, életszerű egy vita), és próbálod mindig vágyvezérelten ("de szerintem minek kéne történnie") felülírni. Így továbbra is egymás mellett beszélünk, nem egymással. Ha ezt egy tévé közvetítené, akkor a mi vitánk kit győzne vajon meg?
Amiben egyetérthetünk, hogy a Fidesz szavazók, az ellenzéki szavazók, a szavazók, a nemszavazók, vagyis az emberek 99+ százaléka agyhalott.
Sobri Jóska
Érdekes módon 2010 előtt mindig próbálták megrendezni ezt f fórumot, mert ez is része a választásoknak. Vagyis inkább része volt. De szerintem ezt nem szabadna elengedni, máshol nem is teszik. Itt addig nem mondhatják el, hogy valódi érdemi választások vannak, amíg egy "köztv"-ben 5 percet kap az ellenzék, és 20 órát a kormánypárt.
Jó, az más kérdés és ebben igazad van, hogy ha így nyernek ezt fogják csinálni. Ugyanez igaz a tanárok fizetésére, ha így képtelenek kiharcolni a fizetésemelést, akkor minek adnának nekik, vagy az eü dolgozókra (őket mondjuk legalább a covid segítette) vagy a tűzoltókra, rendőrökre, stb.
Klaci79
A magyar társadalom sajnos úgy működik, hogy az uralkodó párt nyomja le a fejét a vízbe, ő pedig két kezével markolja a hordó szélét és próbál lejjebb merülni. Így alakul a szép magyar illiberális demokrácia. Amíg nyerünk nem zavar semmi, főleg az nem amit a győzelmet elhozó tesz. Szóval elküzdöttük magunkat odáig, hogy vagy a Fidesz szavazóknak kéne elindítani, kikövetelni társadalmi változásokat, vagy olyan alternatívát kell kínálni, amely leválaszt ebből egy tömeget, vagy mindenki mást maga mellé állít. Utóbbit 4* próbálták ugyan azok a pártok, különböző módszerekkel, különböző körülmények között +/-3 mandátumos különbséget produkálva. Ki kéne találni egy új üzenetet, ami túl mutat azon, hogy aki téged folyamatosan győzelemre vezet az egy geci és szarik rád. Akkor is ha az utóbbi igaz.
Szerkesztette: andree
több mint 2 éve
Nem szeretnék részletekbe belemenni. Tapasztalom napról-napra, megváltozott, adóbarátabb lett az eljárásrend. Amit te mondasz, az is igaz, de a kettő nem függ össze egymással.Családomban egészen magas szinten dolgoznak a NAV-nál...sokat nem tudok, mert adótitok, de néha mesél ezt-azt az illető.Rohadtul kevés az ember és a lényeg csak annyi, hogy a számokat hozzák, a bevétel jöjjön. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően sokkal könnyebb dolguk van, be se kell menni egy próbavásárláshoz...arra pedig, hogy ha elmaradásod van és te magad bevallod részletekben is fizethess, korábban is volt példa.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nincs igazad. Kifejezetten adózóbarát lett a NAV a kisvállalkozásokat tekintve már jó pár éve. Gyakorlatilag ha nincs szándékos csalás, nincs büntetés. Ha késel egy bevallással, amit ugye a rendszer automatikusan érzékel, nincs büntetés, csak ha a felhívás után sem pótlod. NAV-sok ügyfélszolgálatossal beszélgettem és gyakorlatilag sokszor már nem ellenőrző szervként működnek, hanem szolgáltatóként. Ezek Tállai alatt változtak meg.
csebi
Szokol
Klaci79
több mint 2 éve
Klaci79
22 491
Családomban egészen magas szinten dolgoznak a NAV-nál...sokat nem tudok, mert adótitok, de néha mesél ezt-azt az illető.Rohadtul kevés az ember és a lényeg csak annyi, hogy a számokat hozzák, a bevétel jöjjön. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően sokkal könnyebb dolguk van, be se kell menni egy próbavásárláshoz...arra pedig, hogy ha elmaradásod van és te magad bevallod részletekben is fizethess, korábban is volt példa.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nincs igazad. Kifejezetten adózóbarát lett a NAV a kisvállalkozásokat tekintve már jó pár éve. Gyakorlatilag ha nincs szándékos csalás, nincs büntetés. Ha késel egy bevallással, amit ugye a rendszer automatikusan érzékel, nincs büntetés, csak ha a felhívás után sem pótlod. NAV-sok ügyfélszolgálatossal beszélgettem és gyakorlatilag sokszor már nem ellenőrző szervként működnek, hanem szolgáltatóként. Ezek Tállai alatt változtak meg.
csebi
Szokol
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 116
Szintén kapcsolatban vagyok közvetve a NAV-val...Sajnos el kell szomorítsalak, mert van NAV-os ismerősöm, s a megoldás csebinél van.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nincs igazad. Kifejezetten adózóbarát lett a NAV a kisvállalkozásokat tekintve már jó pár éve. Gyakorlatilag ha nincs szándékos csalás, nincs büntetés. Ha késel egy bevallással, amit ugye a rendszer automatikusan érzékel, nincs büntetés, csak ha a felhívás után sem pótlod. NAV-sok ügyfélszolgálatossal beszélgettem és gyakorlatilag sokszor már nem ellenőrző szervként működnek, hanem szolgáltatóként. Ezek Tállai alatt változtak meg.
csebi
Szokol
Al
Folyamatos ember és időhiány, átszervezés, stb. stb.