Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
De azt mondani h azért szar mert orbán egy geci azért egyszerüsités. Azért szar mert nekünk jó így. mert szeretünk hőbörögni, h szarok a nővérek fizetései, vagy a tanárokéi, de ha sztrájkolnak megy a gecizés. Ez itthon nem demokrácia, ez diktatura, úgy h csomóan el sem mennek szavazni. Úgy hogy a szavazók többsége valszeg soha a büdös életben nem beszélt a képviselőjével. pedig ha kialakulna az a kritikus társadalmi nyomás h na kezdjünk valamit a tanárok fizetésével, kezdjünk valamit az eü dolgozók fizetésével, akkor láss csodát kezdenének valamit, mert hirtelen az ügy szavazatot és hatalmon maradást jelentene, és ezt kigazdálkodni vs rajta maradni a pénzvonaton no brainer.briareos
Persze, hogy egyszerűsítés. Ahogy a te verziód is az. 😊

Még egyetemista voltam, amikor életemben először kimentem Angliába egy nyáron. A brit nagykövetség szervezett akkor nyári diákmunkákat, angol tanulás címén, így kerültem ki először. Egy angol farmra kerültünk, egy csomó vendégmunkás közé, akik jöttek délről, északról keletről mindenfelől Portugáliától Lengyelországig, a szegényebb eu-s és nem eu-s országokból. Epret és egyéb gyümölcsöket szedtünk. Történt egyszer, hogy eső után kiküldtek minket egy olyan eperföldre, amin az eső miatt elrohadt a termés java része. Teljesítmény bért fizettek, 20-30 perc után láttuk, hogy ezen a napon nem fogunk pénzt keresni, mert minden tizedik eper szem volt nagyjából menthető. De bementünk a sorba, morogtunk és szedtük az epret. Aztán picit hangosabban morogtunk, de visszamentünk, és szedtük tovább. Így jutottunk el délidőig, éppen a 20 perc ebédszünetet tartottuk, amikor a föld szélén egyszer csak megjelent két angol. A helyi angol "brigádból" jöttek át, és szóltak, hogy álljunk le a munkával, mert ők is leálltak vele. Kiderült, hogy amikor megtudták, hogy minket milyen földre zavartak rá, akkor kis tanakodás után úgy döntöttek, hogy "sztrájkolnak". Addig nem hajlandóak dolgozni, amíg vagy normális földet nem kapunk, vagy órabért fizessenek azért, hogy szemezgetünk a rohadt eprek között. Mindezt úgy, hogy ők egy teljesen normális, jó földön voltak.

Én, akkor ott 19 évesen teljesen lepadlóztam ettől. El nem tudtam képzelni, hogy létezik a világban ilyen fajta szolidaritás. Idő kellett, hogy megemésszem, hogy létezik. És rájöjjek arra, hogy oka van annak, hogy ott létezik. Négyszáz évnyi kínkeserves fejlődés, géprombolás, szakszervezeti kezdemények, aztán rendes szakszervezetek ésatöbbi. Azok az emberek semmivel nem voltak "értelmesebbek", mint egy átlagos magyar vidéki "paraszt". Pontosan ugyanannyira törték a saját nyelvüket, annyira tudtak írni, számolni, a világról meg talán még kevesebbet is, ahogy egy nagy ország polgárai szokták. 😊 De. Sok-sok generáció a génjeikbe kódolta, hogy hogyan kell reagálni ilyen helyzetekben. Megtanította velük, hogy ki kell állni a másikért is, hogy ha őket küldik rossz földre, legyen esélyük arra, hogy majd a másik áll ki értük. És ezek lényegében automatikus reakciók náluk. Nem gondolkodnak, belülről, automatikusan jön. Ahogy az is, hogy a gyerek jövőjéről a születése pillanatától kezdve el kell kezdeni gondoskodni, hogy mire felnő, legyen iskolára, egyetemre, satöbbi. Vagy az, hogy milyen hitelt szabad felvenni, és milyen hitelt nem. 😊

De. Ezekről le is nevelhetők az emberek. Egy elbaszott, felfújt ingatlanpiaci boom okozhatja azt, hogy ők is beleszállnak meggondolatlan lépésbe. Ahogy lenevelhetők a szolidaritásról is. Mi magyarok például 40 év szocializmus után 4 évvel szabad akaratból vissza szavaztuk Hornékat. Négy évvel utána ... Aztán 20 év alatt komcsiztunk annyit, hogy belenőjön a levegőbe, hogy a komcsi nem jó. Aztán újabb 10 év alatt meg ölelgettük annyit Putyint, hogy most meg az amerikai a nem jó.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy persze. Úgy lehet előre jutni egy társadalomban, hogy a csoportok összefognak, képviselik az érdekeiket, kiválasztják. Ez is egy igazság. Meg az is, hogy akarhatja egy közösség, hogy a falu közterére ne szarjanak oda a kutyák, ha közben a közösség vezetése hangosbemondóból arra uszítja a lakosokat, hogy vigyék csak azokat a kutyákat. Akkor abból az lesz, hogy azt tanulják meg az emberek, és szaros lesz az a köztér. Máshogy mondva, ha a hangos bemondó hamisan papol, akkor négyszáz évünkbe fog nekünk is kerülni, hogy átvergődjünk mi is azon a fejlődési pályán, amin az angolok négyszáz éven keresztül átvergődtek elsőként, minden szembe széllel megküzdve.

Namost én, te és azok, akiknek a személyes élete elviselhető, korrekt, az könnyebben gondolja úgy, hogy oké, akkor nem az én generációm lesz az, aki ezt megoldja. Az viszont, aki ezt a saját életében megszívhatja keményen, az meg nehezebben lesz ennyire türelmes. A kisebbik unokaöcsém most végez informatikusként. Angolul és németül is beszél. Szeret itthon élni. Én meg informatikus vállalkozó vagyok. Kézenfekvő, hogy jöjjön hozzám, aztán idővel akár vegye is át az egészet. Viszont autoimmun-beteg három éve. És azt tapasztalja / tapasztalta, hogy ha az anyja és én nem segítünk neki, akkor elpatkolhat, mert az egészségügyi rendszer úgy kiköpi a bajával, mint a hizat. Huszon-valahány éves, és azon kénytelen gondolkodni, hogy mi lesz vele, ha itthon marad és mi esetlen nem leszünk? Fél a baja miatt. Úgyhogy inkább kimegy Norvégiába - onnan is van munka ajánlata, mondom, bárhol dolgozhat - ahol olyan eü rendszer van, hogy azt még a NER lovagok magán egészségügye is irigyli. Mit mondjak neki, hogy miért ne menjen? Mert itthon is relative jól kereshet? Nem érzem úgy, hogy hitelesen tudnám előadni. 😕

A bátyja pár évvel idősebb nála. Ő is diplomás (mérnök), de az apját követve csinált egy vállalkozást, prémium autókba készít különleges kárpitozást. Elégedett vele, jól megél belőle. Eszébe sem jut kimenni. Az egyik élet ilyen, a másik olyan.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 125 — I like the Texans, I like who we are
Nem értem ezt a ne vegye fel az ellenzék a mandátumot, mondjuk nem is értek hozzá. Lenne valami jelentősége?
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 556 — Lájkold a zsűrit!
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?

Én nem vagyok fidesz szimpatizáns, vagy párttag, kisebb megszakitással kvázi végig fidesz uralom alatt dolgoztam és alakitgattam az életemet. Gondolkodtam h menjek ki külföldre x éve, de sose az itteni politikai helyzet motivált ebben.

MI az amit nem látok, nem érzek, ami miatt élhetetlen itthon és máshova kell menekülni, és integrálódni egy idegen társadalomba?
briareos
Bár már többen leírták...
Hanni
Bocsi, de ha te és a párod több mint egymilliót kerestek, akkor minden adva van ahhoz, hogy a gyereketek magániskolába járjon, magánegészségügyet vegyetek igénybe, szóval élhettek úgy, ahogy nyugaton is tennétek.
NB2
Meddig? Mi a garancia, hogy nem száll bele Orbán a magánoktatásba és magénegészségügybe ugyan úgy mint az egyetemekbe?
Tarsi
Magánegészségügy nagyrésze a haverok kezében van, pont ezért rohasztja le az államit h talicskázd oda a lóvét.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Al Los Angeles Rams Missouri Tigers 596
Szerintem, s lehet ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de akkor lett volna esélye az ellenzéknek, ha azt mondja. Mindenkinek össze kell fognia ov ellen. Amennyiben nyerünk, csatlakozunk az európai ügyézséghez, leváltjuk (mondjuk első körben nyugdíjazzuk, 67 éves) a legfőbb ügyészt. Felállítunk egy elszámoltató bizottságot (vagy akár minisztériumot), s ha mindez beindult, akkor 1 év múlva kiírunk egy új választást, ahol a pártok már egyenként indulhatnak.
Talán ebbe a kétfarkúak is belemehettek volna. A mihazánkról nem tudom elképzelni, de az átszavazó jobbikosokról igen.
Al
80%ban ezt mondták. A többi üres ígéret, ami 2/3 nélkül amúgy sem megvalósítható. És ez alapból csak azt a tábort szólítja meg, ami (többször)bizonyítottan nem elég a kormányváltáshoz sem.
andree
Szerintem arról egy kurva szó nem volt, hogy feloszlatják magukat, s itt ez a lényeg.
több mint 2 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 293
amit én látok és előtte disclaimer:
nem vagyok politikailag aktiv (értsd ez alatt nem evvel kelek fekszek nem is vagyok valószínüleg olyan informált mint sokan itt), minden választásra/ szavazásra elmegyek leadom az érvényes voksom akit akkor a legjobb megoldásnak tartok. Volt amikor fideszre szavaztam, volt amikor nem. Nincs gyerekem, kurva jól keresek, beszélek nyelveket, és olyan szakmám van h a világon bárhol el tudnék helyezkedni.

Nem az ellen vagyok h bárki külföldre menjen megcsinálni a szerencséjét, vagy a jobb élet reményében, go for it, EU tagok vagyunk hatalmas előny h kurva egyszerüen tudsz eun belül menni bárhova jogaid és lehetőségeid vannak, használja ki minél több ember az utazás (külföldön élés) minden esetben tágitja az elmét gazdagítja az életet.

csak pár dologra refklektálnék és mondom ezeket mint félig outsider írom, és nem feltétlenül a bowl.hu közösségére gondolok: itthon szar ez szar az. Igen sok minden szar, egészségügy, tanárok fizetése, ezek botrányosak, no argument here.

De azt mondani h azért szar mert orbán egy geci azért egyszerüsités. Azért szar mert nekünk jó így. mert szeretünk hőbörögni, h szarok a nővérek fizetései, vagy a tanárokéi, de ha sztrájkolnak megy a gecizés. Ez itthon nem demokrácia, ez diktatura, úgy h csomóan el sem mennek szavazni. Úgy hogy a szavazók többsége valszeg soha a büdös életben nem beszélt a képviselőjével. pedig ha kialakulna az a kritikus társadalmi nyomás h na kezdjünk valamit a tanárok fizetésével, kezdjünk valamit az eü dolgozók fizetésével, akkor láss csodát kezdenének valamit, mert hirtelen az ügy szavazatot és hatalmon maradást jelentene, és ezt kigazdálkodni vs rajta maradni a pénzvonaton no brainer.

ehelyett akik megtehetik elhuznak itthon meg semmi sem változik. szerintem 20-30 éve sem volt annyira fasza az oktatás mégis ide irogat elég sok értelmes ember. éljünk az eszközeinkkel, változtassunk a mikrokörnyezetünkön és ennek meg lesz a hatása.

mindig halljuk h a fidesz persze bármit megtesz h hatalmon maradjon. Nem csak ők, mindegyik csak eddig csak a fidesznek jött össze. Akkor nem lehet ezt kihasználni és a képviselői rendszeren keresztül befolyásolni a méréseiket és ezáltal a politikájukat? Persze menni kell és időt áldozni.
briareos
Ez nagyon szép amit leírtál, és szinte maradéktalanul elégedett vagyok vele. De....
Mo-on a képviselő, (mint olyan, aki képvisel valakit) nem létezik. A "képviselőket" a fizetésükön, és a mutyikon kívül semmi nem érdekli (tisztelet a kivételnek, nem sokan vannak). Nálunk pl. újra megválasztották a fideszes Vécsey-t, akinek az elmúlt 12 évben egyetlen felszólalása sem volt a parlamentben. Miért? Mert a hatalomhoz tartozik, s így képes pénzt szerezni 4 évente egy kibaszott műfüves focipályára, amin a polgármester villanyfénynél focizhat a haverjaival. A gyerekek meg rá mehetnek torna órán fekvőtámaszozni, mikor a műfüvet 90 C fokra melegítette a nap. A gyerek azzal jön haza a suliból, hogy megégette a tenyerét a műfű.
Ehhez a képviselőhöz bemehetsz fogadóórára (ha van egyáltalán neki), de pont leszarja mit mondasz, mert tudja, hogy legközelebb is a hatalom képviselőjét válasszák meg.
Al
Azért az is hozzátartozik, hogy nem is kapott értékelhető kihívót Vécsey. Hohn Kriszta egy tipikus megélhetési politikus. Ideimportálták miután megbukott Baranyában.
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 744
Szerintem, s lehet ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de akkor lett volna esélye az ellenzéknek, ha azt mondja. Mindenkinek össze kell fognia ov ellen. Amennyiben nyerünk, csatlakozunk az európai ügyézséghez, leváltjuk (mondjuk első körben nyugdíjazzuk, 67 éves) a legfőbb ügyészt. Felállítunk egy elszámoltató bizottságot (vagy akár minisztériumot), s ha mindez beindult, akkor 1 év múlva kiírunk egy új választást, ahol a pártok már egyenként indulhatnak.
Talán ebbe a kétfarkúak is belemehettek volna. A mihazánkról nem tudom elképzelni, de az átszavazó jobbikosokról igen.
Al
80%ban ezt mondták. A többi üres ígéret, ami 2/3 nélkül amúgy sem megvalósítható. És ez alapból csak azt a tábort szólítja meg, ami (többször)bizonyítottan nem elég a kormányváltáshoz sem.
több mint 2 éve
- JC6 Denver Broncos 7 208
De azt mondani hogy azért szar mert orbán egy geci azért egyszerüsités. Azért szar mert nekünk jó így.briareos
Mi pont ezért gondolkodunk a váltáson, mert most már világos, hogy vezért lehet cserélni, de társadalmat nem. Pénzzel sok minden megoldható, de buborékba zárni nem lehet és nem is szabad a gyereket, ebben a közegben viszont lehetőleg inkább ne nőjön fel.
r.baggio
Ha eladnátok a kecót, itt vagyok!
több mint 2 éve
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 000 — Patriot
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?

Én nem vagyok fidesz szimpatizáns, vagy párttag, kisebb megszakitással kvázi végig fidesz uralom alatt dolgoztam és alakitgattam az életemet. Gondolkodtam h menjek ki külföldre x éve, de sose az itteni politikai helyzet motivált ebben.

MI az amit nem látok, nem érzek, ami miatt élhetetlen itthon és máshova kell menekülni, és integrálódni egy idegen társadalomba?
briareos
Bennem, csak akkor merülne fel a kiköltözés, ha komolyan előkerülne a lépjünk ki az EU-ból kérdés.
Én jól elvagyok itt, szeretem a várost, a közeget, sőt anyagilag sem érzem alávalónak a helyzetem, de hogy a gyerekeimet elzárják azoktól a lehetőségektől, amit az EU ad, azonnali költözést jelentene.

És OV retorikája, Putyin barátsága, önzősége sokakban felveti: ez a csávó lelkiismeretfurdalás nélkül kiléptetné az országot az EU-ból, NATO-ból, ha az ő saját vagy politikai érdekei megkívánnák.
Szíve joga, sok sikert hozzá (nem kétlem, hogy a tábora tapsolva szavazná meg) - de nélkülem, nélkülünk.
több mint 2 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 071 — StuG Life
ehelyett akik megtehetik elhuznak itthon meg semmi sem változik. szerintem 20-30 éve sem volt annyira fasza az oktatás mégis ide irogat elég sok értelmes ember. éljünk az eszközeinkkel, változtassunk a mikrokörnyezetünkön és ennek meg lesz a hatása.
briareos
A teljes mondandóddal többnyire egyetértek. Ezt hogy máskor sem volt jobb a tanárok helyzete viszont nem gondolnám, mi sem bizonyítja jobban, hogy régen nem volt ekkora tanárhiány. Más platformon is mindig ezt látom, hogy "mit tüncikéznek, tán máskor jobb vót nekik?" Sőt, valahol még azt is láttam, hogy "40 év tanári jogviszony után kijelenthetem, hogy soha nem volt ilyen jó a tanároknak"
Hát ha ez igaz, akkor tényleg kibaszott hülye ez a társadalom, ha pont akkor nem megy még a lőtéri kutya se tanárnak, amikor a legjobb tanárnak lenni. 😀

Szerintem inkább az van, hogy soha nem volt ilyen szar tanárnak lenni Magyarországon mint most.
Soha nem volt ekkora tanárhiány, és ennyire elöregedett sem volt a tanártársadalom. Konkrétan tanárok fele 50 pluszos, az 5 százalékuk fiatalabb 30-nál. Ha marad a tendencia, akkor ez nem is nagyon fog változni, de miért is változna? Mégis mi venne rá egy középiskolást hogy tanárnak menjen? Csak akkor a gyerekeimet ki fogja tanítani? Velünk anyám pontosan 0 percet tanult otthon a sulihoz, én ezt a tendenciát ha lehet akkor folytatnám, inkább rábíznám arra akinek ez a szakmája. Csak addigra nem lesz ilyen ember, mert már most sincs, és évről-évre csak szarabb a helyzet. Egyáltalán nem látom az akaratot ennek a megoldására, pénzt eddig sem szántak rá, pedig eddig lett volna rá zseton, most meg nem is lesz egy darabig.
eaglesmcnabb
félreérthetően fogalmaztam szerintem nem azt mondom h tanárnak lenni mindig szar volt, hanem az oktatás összességében volt szar. Most elöregedik az állomány, annó orosztanár tanitott angolul aki kurvára nem tudott angolul. csomó tanár elvárta h járjál hozzá!!! magánórára h ne legyen gond év végén és olyan legyen az átlag.
és tartom h ha holnap olyan tömeg menne ki az utcára mint a lófasz netadó miatt nem azt állitom h pikk pakk megoldodódna de elég erős jelzés lenne, h igen evvel foglalkozni kell.

@Proxyi, én nem a fidesz leváltásáról beszélek. Kire? tegnap után még van bárkiben illuzió? Vona? Donáth? hagyjatok már. Majd remélhetőleg a köv gárda már szelidebb lesz, addig meg kihasználni a rendszer sajátosságait és megdolgoztatni. De mondom, nem értek ehhez kurvára lehet h hülyeségeket beszélek.

több mint 2 éve
nem vagyok politikailag aktiv (értsd ez alatt nem evvel kelek fekszek nem is vagyok valószínüleg olyan informált mint sokan itt), minden választásra/ szavazásra elmegyek leadom az érvényes voksom akit akkor a legjobb megoldásnak tartok. Volt amikor fideszre szavaztam, volt amikor nem. Nincs gyerekem, kurva jól keresek, beszélek nyelveket, és olyan szakmám van h a világon bárhol el tudnék helyezkedni.

Nem az ellen vagyok h bárki külföldre menjen megcsinálni a szerencséjét, vagy a jobb élet reményében, go for it, EU tagok vagyunk hatalmas előny h kurva egyszerüen tudsz eun belül menni bárhova jogaid és lehetőségeid vannak, használja ki minél több ember az utazás (külföldön élés) minden esetben tágitja az elmét gazdagítja az életet.

csak pár dologra refklektálnék és mondom ezeket mint félig outsider írom, és nem feltétlenül a bowl.hu közösségére gondolok: itthon szar ez szar az. Igen sok minden szar, egészségügy, tanárok fizetése, ezek botrányosak, no argument here.

De azt mondani h azért szar mert orbán egy geci azért egyszerüsités. Azért szar mert nekünk jó így. mert szeretünk hőbörögni, h szarok a nővérek fizetései, vagy a tanárokéi, de ha sztrájkolnak megy a gecizés. Ez itthon nem demokrácia, ez diktatura, úgy h csomóan el sem mennek szavazni. Úgy hogy a szavazók többsége valszeg soha a büdös életben nem beszélt a képviselőjével. pedig ha kialakulna az a kritikus társadalmi nyomás h na kezdjünk valamit a tanárok fizetésével, kezdjünk valamit az eü dolgozók fizetésével, akkor láss csodát kezdenének valamit, mert hirtelen az ügy szavazatot és hatalmon maradást jelentene, és ezt kigazdálkodni vs rajta maradni a pénzvonaton no brainer.

mindig halljuk h a fidesz persze bármit megtesz h hatalmon maradjon. Nem csak ők, mindegyik csak eddig csak a fidesznek jött össze. Akkor nem lehet ezt kihasználni és a képviselői rendszeren keresztül befolyásolni a méréseiket és ezáltal a politikájukat? Persze menni kell és időt áldozni.
briareos
Ez nagyon szép amit leírtál, és szinte maradéktalanul elégedett vagyok vele. De....
Mo-on a képviselő, (mint olyan, aki képvisel valakit) nem létezik. A "képviselőket" a fizetésükön, és a mutyikon kívül semmi nem érdekli (tisztelet a kivételnek, nem sokan vannak). Nálunk pl. újra megválasztották a fideszes Vécsey-t, akinek az elmúlt 12 évben egyetlen felszólalása sem volt a parlamentben. Miért? Mert a hatalomhoz tartozik, s így képes pénzt szerezni 4 évente egy kibaszott műfüves focipályára, amin a polgármester villanyfénynél focizhat a haverjaival. A gyerekek meg rá mehetnek torna órán fekvőtámaszozni, mikor a műfüvet 90 C fokra melegítette a nap. A gyerek azzal jön haza a suliból, hogy megégette a tenyerét a műfű.
Ehhez a képviselőhöz bemehetsz fogadóórára (ha van egyáltalán neki), de pont leszarja mit mondasz, mert tudja, hogy legközelebb is a hatalom képviselőjét válasszák meg.
több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
briareos
A teljes mondandóddal többnyire egyetértek. Ezt hogy máskor sem volt jobb a tanárok helyzete viszont nem gondolnám, mi sem bizonyítja jobban, hogy régen nem volt ekkora tanárhiány. Más platformon is mindig ezt látom, hogy "mit tüncikéznek, tán máskor jobb vót nekik?" Sőt, valahol még azt is láttam, hogy "40 év tanári jogviszony után kijelenthetem, hogy soha nem volt ilyen jó a tanároknak"
Hát ha ez igaz, akkor tényleg kibaszott hülye ez a társadalom, ha pont akkor nem megy még a lőtéri kutya se tanárnak, amikor a legjobb tanárnak lenni. 😀

Szerintem inkább az van, hogy soha nem volt ilyen szar tanárnak lenni Magyarországon mint most.
Soha nem volt ekkora tanárhiány, és ennyire elöregedett sem volt a tanártársadalom. Konkrétan tanárok fele 50 pluszos, az 5 százalékuk fiatalabb 30-nál. Ha marad a tendencia, akkor ez nem is nagyon fog változni, de miért is változna? Mégis mi venne rá egy középiskolást hogy tanárnak menjen? Csak akkor a gyerekeimet ki fogja tanítani? Velünk anyám pontosan 0 percet tanult otthon a sulihoz, én ezt a tendenciát ha lehet akkor folytatnám, inkább rábíznám arra akinek ez a szakmája. Csak addigra nem lesz ilyen ember, mert már most sincs, és évről-évre csak szarabb a helyzet. Egyáltalán nem látom az akaratot ennek a megoldására, pénzt eddig sem szántak rá, pedig eddig lett volna rá zseton, most meg nem is lesz egy darabig.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Lecsó Denver Broncos 3 128
Jut is eszembe, MÁP+-ból ki kell venni a pénzt, nehogy a válságra hivatkozva ne adják ide 😀
Solymi
Az államcsőd lenne. Ki kell venni és át kell rakni pemáp-ba.
több mint 2 éve
akdestroyer Seattle Seahawks 4 768
Egy dolog csak MZP vonat elé lökéséről:

Ha az előválasztáson Dobrev nyer, akkor vasárnap este a Fidesz 4/5-döt szerez.

Erről meg ennyit. Kígyóferi.

több mint 2 éve
Proxyi 113

briareos
Jó ötlet ez a mikrokörnyezetes dolog, de 1:ez már nem működne és 2:ha mégis, hogyan is kéne ezt elkezdeni?

1-es pont indoklása:a Fidesz meg tudja szólítani és mozgósítani azt a réteget, amelyiken ez a változtatás nem fogna úgysem, pedig rajtuk kéne pont. Sajnos ez a réteg óriási, még a teljes szavazók körében is. Emellett ott van nekik a körzetek átírása, buszoztatás, megvétel, levélszavazatok machinálása, minták osztogatása, stb stb...

Ha a seggünket a földhöz verjük (de nem fogjuk) sem lenne itt semmi, amíg van ilyen réteg, és amíg a fentieket megtehetik.

Tökéletesen ki van találva a gépezet, ezt meg kell hagyni, amíg nem hullik szét valamitől, nem lesz változás.

Szerkesztette: Proxyi
több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 492
Senki nem azt mondja, hogy azért szar itt, mert Orbán egy geci! Én biztosan nem ezt mondom. Azért szar mert nem is akarjuk, hogy jobb legyen. És ezzel van inkább a baj…sokan persze azt sem tudjak mi az a jobb, mert hozzászoktak a jelenlegi szarhoz es el sem tudjak képzelni, hogy ennél lehet jobb. Pedig lehet…
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 934 — no es importante
De azt mondani hogy azért szar mert orbán egy geci azért egyszerüsités. Azért szar mert nekünk jó így.briareos
Mi pont ezért gondolkodunk a váltáson, mert most már világos, hogy vezért lehet cserélni, de társadalmat nem. Pénzzel sok minden megoldható, de buborékba zárni nem lehet és nem is szabad a gyereket, ebben a közegben viszont lehetőleg inkább ne nőjön fel.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 071 — StuG Life

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 119

briareos
Hanni
Bocsi, de ha te és a párod több mint egymilliót kerestek, akkor minden adva van ahhoz, hogy a gyereketek magániskolába járjon, magánegészségügyet vegyetek igénybe, szóval élhettek úgy, ahogy nyugaton is tennétek.
NB2
Meddig? Mi a garancia, hogy nem száll bele Orbán a magánoktatásba és magénegészségügybe ugyan úgy mint az egyetemekbe?
Tarsi
Magánegészségügyben már benne vannak ha jól emlékszem, csak nem annyira látványosan.
Magánoktatásban is benne lesznek hamarosan.

Sztem kínjukban azt se fogják tudni a 4. év végére, hogy mit einstandoljanak....magánvagyont pl.

Jut is eszembe, MÁP+-ból ki kell venni a pénzt, nehogy a válságra hivatkozva ne adják ide 😀
több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
naiv kérdés de ha mindenki aki pozitiv változást akar elmegy mi fogja kikényszeriteni a pozitiv változást itthon? ilyen alapon elmenni nem ugyanolyanolyan önző dolog mint a van munkám van pénzem többit leszarom minden fasza hozzállás?
mindezt ugye úgy kérdezem h már ide települtem, megvan a német útlevelem ha akarnám 3 nap alatt ott lehetnék és 3 hét és ott is lenne hasonló munkám mit itt meg minden habzsi dőzsi. Nyilván akkor már oda adózok, ottani köv generációt segitem munkahelyen, ottani fejeket tágitom amikor beszélgetünk bármiről.
briareos
Hát tudod vannak az olyan emberek, akik a süllyedő hajón a szivattyút pumpálják, és vannak azok akik beszállnak a mentőcsónakba. Önzőség? Gyávaság? Pont leszarom. Miért kell nekem innentől majd azért az országért aggódni, aki nem aggódik értem?

Lesz változás 10-20-30 év múlva? Hát akkor majd hazajövünk.

@negritis nincs is szó angolszász helyekről szerencsére 😀

@NB2, nem fejenként, de szép lenne 😀 Együtt.
Hanni
értettem elsőre is😊
nálunk 4 kereső van a családban és 4-en nem keresünk 1 milliót 😊
NB2
ja egy random fideszes öregasszony meg kap 100 ropi nyugdíjat, de Viktorra szavaz mert tőle kapja a nyugdíjt, és?
Föl nem fogja, hogy párszáz kilométerrel nyugatra a vele egykorúak utazgatnak meg világot látnak a nyugdíjukból, miközben ő annak örül hogy le van akciózva a farhát, meg nem küldik ki a gyerekeit/unokáit a háborúba, akik amúgy már évek óta külföldön vannak 😀

szerk.: egyébként én kizártnak tartom, hogy elhagyjam ezt az országot valaha is, (azon kívül hogy nyugdíjaskoromra (LOL, ha lesz olyan egyáltalán, visszamegyek erdélybe, addigra csak nem lesz akkora narancsmező az a terület) nem akarok a gyerekeimnek se magánoktatást, se magánegészségügyet. Elvárom, hogy ha fizetem azt a szájbavert adót, akkor képesek legyenek megoldani. Az hogy a tanárok 70%-a közelebb van a halálhoz mint a nyugdíjkorhatárhoz, az egy kibaszott vicc, vagy alap lenne, hogy Magyarország elvileg legjobb iskolájában ne tesiszakos tanár tanítsa a kémiát a nyolcadikosoknak.
Az egészségügyről most nem beszélek, mert ahhoz több mint 10 éve nem volt szerencsém, de gyanítom hogy nem lesz ez mindig így. Adnám ha mondjuk nem egy kórházi fertőzésben kellene megmurdelnem 55 évesen. Meg amúgy jó dolog ez a hazaszeretet, csak abból kibaszott nehezen lehet megélni.

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 25 296 — nabege2@yahoo.com
naiv kérdés de ha mindenki aki pozitiv változást akar elmegy mi fogja kikényszeriteni a pozitiv változást itthon? ilyen alapon elmenni nem ugyanolyanolyan önző dolog mint a van munkám van pénzem többit leszarom minden fasza hozzállás?
mindezt ugye úgy kérdezem h már ide települtem, megvan a német útlevelem ha akarnám 3 nap alatt ott lehetnék és 3 hét és ott is lenne hasonló munkám mit itt meg minden habzsi dőzsi. Nyilván akkor már oda adózok, ottani köv generációt segitem munkahelyen, ottani fejeket tágitom amikor beszélgetünk bármiről.
briareos
Hát tudod vannak az olyan emberek, akik a süllyedő hajón a szivattyút pumpálják, és vannak azok akik beszállnak a mentőcsónakba. Önzőség? Gyávaság? Pont leszarom. Miért kell nekem innentől majd azért az országért aggódni, aki nem aggódik értem?

Hanni
értettem elsőre is😊
nálunk 4 kereső van a családban és 4-en nem keresünk 1 milliót 😊
több mint 2 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 293

briareos
Hanni
NB2
több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 361 — Je suis kobranadrág
briareos

több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 25 296 — nabege2@yahoo.com

briareos
Hanni
több mint 2 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 19 117 — Csodabogár
Bár már többen leírták, de mi is a jövő miatt. Tervezgetjük a családalapítást. Én 30 vagyok, a párom 31 éves. Ketten együtt megerőltetés nélkül éppen hétszámjegyűt keresünk. Van tehermentes lakásunk a 16. kerben, három hónapja fizettem ki az autóm utolsó lízing részletét, évente minimum 2x külföldre megyünk kirándulni/nyaralni, családjaink egzisztenciálisan és egészségügyileg rendben vannak. Barátaink mind velünk egykorú vidékről Budapestre migrált egyetemet végzett értelmiségi fiatalok.

Élünk mint hal a vízben, bármikor szinte bármit (nyilván indokolatlan luxuscikkeken kívül) megengedhetünk magunknak, még egy 20 évig nyilván nem is lenne semmi probléma valószínűleg.

Azonban mindketten olyan emberek vagyunk, hogy szeretünk a jövőbe fektetni, és tekinteni.

Ami minket illet, a fiatalság és az egészség nem fog örökké tartani, bármennyire is jó lenne. Nem szeretnék 30-40 év múlva otthon szörcsögve várni a halálra, mert nem kapok kórházi ellátást. Arra pedig nem lehet egy életet építeni, hogy annyira jól fog szaladni, hogy az egész családnak kipörgethetem a magánellátást. Meg amúgy is baszhatom a magánellátást, ha összeesek otthon a fűszerkertben.

Ami viszont sokkal fontosabb az a gyerekprojekt. Szeretném, ha a gyereke(i)m egy felvilágosult, művelt, világra nyitott és okos ember lenne ÖNERŐBŐL. Nem szeretném a szabadidőmet azzal tölteni, hogy megpróbáljam kompenzálni az iskola hiányát. Elég lesz belenevelni otthon a magyarságtudatot 😀
Szeretném, ha felkészülne majd a világra, és egyedül megtudjon állni a lábán.

Szeretnék majd egyszer békében megöregedni, ahol átadhatom magam az öregkor szépségeinek, és az utolsó 10-20 évemet stresszmentesen akarom eltölteni és kiélvezni.

Oktatás-egészségügy-nyugdíj/megtakarítás

Ezekre nem látom már itthon a jövőt, és ez az újabb pofon elég katalizátor ahhoz, hogy kimozdítson minket ebből a komfortzónából. Ráadásul mivel én már gyerekkoromban éltem 3 évet külföldön, láttam, hogy túl lehet ezt élni, szóval bizonyára sikerülni fog nekünk is.
Hanni
This. Exactly.

Erről is beszéltem korábban, aki változást akar, annak vannak egyéb igényei is a pénzen kívül.

Fideszes lennék, megkérdezném: HÁ VAN JÓ MUNKÁD MEG PÉNZED AKKO MIT SÍRSZ
Duff
asszony munkatársnőjének nyugdíjas szülei. kap fejenként 100k-t mindegyik, és nem értik meg fel vannak háborodva, hogy mi az hogy a tanárok lázadoznak.
ugyanúgy gyerekkori cimbim, nagyon szeretem de egy egyszerű, jólelkű szegénykém. gyanús volt tavaly, amikor szóba kerültek a migrik. felcsillant a szem, hogy hát az orbán nem engedi be őket mert mi lenne. tegnapelőtt is dumnáltunk, mondom menj ám szavazni. oh hát ő a fideszre fog, mert nem akar menni katonának 😮 és ez fvár szívében. sógornőm anyósa detto. m1/kossuth nonstop. van munka 😕