Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
Al Los Angeles Rams Missouri Tigers 596
Én azért remélem, hogy az elkövetkező év/ek/ben lesz alkalmam mosolyogni. Bízom benne, hogy az EU egy büdös buznyákot nem ad az enyveskezűgyűlölet kezébe.
Akkor fogok egy jót kacagni, mikor a csuti ramszesz az államkasszába nyúl az utolsó fityingek után, de csak másik 20 kezet talál, akik szintén pénz után kutakodnak.
Al
Es ez nekunk miert lesz jo?
Nem o fog ehen dogleni, hanem csoro szabolcsi paraszt.
Qrva nehez evek jonnek, az embereknek tobbsegenek nincs semmi megtakaritasa, cserebe egy csomo hitele, el fog szabadulni az inflacio, a kamatok mennek az egekbe, es remeljuk a haborus helyzet nem lesz sulyosabb.
gabokocka
Amit leírtál, abból talán az egysejtűek is megértenék, hogy miért "jó" az orbán kormány Magyarországnak. Valamint szükségben orbán "barátai" türelmetlenebbé válnának. Jó lenne, meglátnád. Ezek már megszokták a habzsi-dőzsit, egy pillanat alatt nem lenne ov szent és sérthetetlen.

Szerkesztette: Al
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 814
 www.atv.hu/videok/20220404/rosszul-volt-felepitve-az-ellenzeki-kampany

Régóta mondom: Ungár Peti az ellenzék egyik nagy reménye. (hosszútávon)
Amadeus
Baromira intelligens, én mindig kedveltem.

több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 756 — Keep pounding

Amadeus
100 eves tavlatban?
Pesten nyer 16 v 17 korzetben az ellenzek, a videki problemat kene megoldani, rettento alkalmasnak tunik ra....

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 17 710

Amadeus
Vidéken alig várják a melegeket. Az hogy pesti és félig zsidó csak segít hogy leváltódjon a helyi komondoros pörkölt szaft.
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 118

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 744
Szerintem, s lehet ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de akkor lett volna esélye az ellenzéknek, ha azt mondja. Mindenkinek össze kell fognia ov ellen. Amennyiben nyerünk, csatlakozunk az európai ügyézséghez, leváltjuk (mondjuk első körben nyugdíjazzuk, 67 éves) a legfőbb ügyészt. Felállítunk egy elszámoltató bizottságot (vagy akár minisztériumot), s ha mindez beindult, akkor 1 év múlva kiírunk egy új választást, ahol a pártok már egyenként indulhatnak.
Talán ebbe a kétfarkúak is belemehettek volna. A mihazánkról nem tudom elképzelni, de az átszavazó jobbikosokról igen.
Al
80%ban ezt mondták. A többi üres ígéret, ami 2/3 nélkül amúgy sem megvalósítható. És ez alapból csak azt a tábort szólítja meg, ami (többször)bizonyítottan nem elég a kormányváltáshoz sem.
andree
Szerintem arról egy kurva szó nem volt, hogy feloszlatják magukat, s itt ez a lényeg.
Al
Ahhoz kéne 2/3, megváltoztatott választási rendszer, 1 év alatt végigvitt bírósági ügyek. Akkor nagyjából ott vagyunk, hogy ok szétbombáztuk a Fideszt, most elindulunk a választáson, lehet szavazni ugyan úgy ránk, és ugyan úgy koalícióra lépünk, hogy meglegyen a parlamenti többség. De azt is látni kell, hogy a jobbik nem csak a Mi Hazánkban oldódott fel, hanem a Fideszben is. Továbbra is annyi az üzenetünk, hogy eltakarítjuk a Fideszt. Kell 1 év. De addig is mondjuk kormányozni is kell. Van egy brutális külpolitikai helyzet, egy beteg magas infláció, várható gazdasági összeomlás, de pls adjatok egy puffer évet. Lepauseoljuk a világot, hogy megbukjon a Fidesz, amire amúgy akkor is szavazna 2 millió ember, ha Viktor pincéjében gyerekcsontokat találnának. Nem azt mondom, hogy nem tetszik amit írsz. Szimplán csak nem reális, nem működik.
andree
Igen, ez a puffer év engem is elgondolkodtatott........

Azonban ajánlom figyelmedbe az elkövetkező évet, hogy a fidesznek mit sikerül megoldani a problémákból. Szerintem semmit. Eddig egyetlen igazi problémát sem sikerült megoldania.
Mert a migránsok ahogy jöttek, úgy mentek.
A covid aratott nálunk.
A külpolitikáról ne is beszéljünk, mert annak még komoly következményei lehetnek.
A gazdasági problémákat pedig haverok tőkésítésével szokták orvosolni.

Szóval a puffer év helyett, lesz egy elvesztegetett év.
Al
Ez az amiben egyetértünk. A Fidesz minden problémát pofázással old meg. Most is megpróbálja majd. Lesz régi/új ellenség, lesznek régi/új barátok. Nehéz év volt, de átvészeltük. Európa fázik, mi lehet kicsit éhesek vagyunk, de erősek vagyunk, megmaradt az identitásunk. Továbbra sem Brüsszel diktál, innen már felfelé vezet az út. Amúgy attól, hogy ez működött eddig, simán belenézhetnek egy nagy pofonba. Na akkor kéne egy világosan kommunikáló, normális ellenzék. Kérdés, hogy lesz-e aki elvégzi addig a munkát, vagy megy majd a durcizás évekig.
andree
és visszamegyünk 1 a négyzetenre..ki lesz aki világosan kommunikál? akire nem hánynak epét egyből bal/jobb oldalon? ez itt a baj.
petey
Megnéztem majdnem az összes előválasztós vitát. Ha ez lenne életem következő fő célja, most össze tudnék válogatni neked nagyjából 20 olyan embert, aki vagy jó kommunikátor volt, vagy volt olyan mondanivalója, amit érdemes volt meghallgatni, mert látszott rajta, hogy ismeri a körzetét, készült és többet akar közölni mint a pártja. Sajnos ez főleg a pesti körzetekre volt jellemző. A vidéki jelöltek gyakran kritikán aluliak voltak, de azért ott is voltak szimpatikus arcok. Sajnos kérdéses, hogy fel lehet-e építeni egy új formációt, van-e még bárki, aki hisz annyira ebben, hogy anyagilag támogassa. A meglévők közül talán csak a Momentumnak van némi növekedési potenciálja, de én valahogy nem érzem, hogy tudnának ekkorát lépni.

Persze egy új formációhoz fel kéne adni a biztos párthátteret, ami nem könnyű döntés annak ellenére, hogy mindegyik összefogáspártnak teljesen jól látható plafonja van. Viszont ha a Fidesz beszakad, akkor nem is kell együtt indulósdi. Lehet akár egy normálisnak ható választást is rendezni, viszont anélkül meg kb reménytelen bármi. Indulhatna Mátyás király Kossuthal meg Széchenyivel nagykoalícióban akkor is narancs lenne a vidék. Szóval most éppen lehetne kreatívnak lenni az ellenzékben.
több mint 2 éve
Én azért remélem, hogy az elkövetkező év/ek/ben lesz alkalmam mosolyogni. Bízom benne, hogy az EU egy büdös buznyákot nem ad az enyveskezűgyűlölet kezébe.
Akkor fogok egy jót kacagni, mikor a csuti ramszesz az államkasszába nyúl az utolsó fityingek után, de csak másik 20 kezet talál, akik szintén pénz után kutakodnak.
Al
Es ez nekunk miert lesz jo?
Nem o fog ehen dogleni, hanem csoro szabolcsi paraszt.
Qrva nehez evek jonnek, az embereknek tobbsegenek nincs semmi megtakaritasa, cserebe egy csomo hitele, el fog szabadulni az inflacio, a kamatok mennek az egekbe, es remeljuk a haborus helyzet nem lesz sulyosabb.

több mint 2 éve
több mint 2 éve
Szerintem, s lehet ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de akkor lett volna esélye az ellenzéknek, ha azt mondja. Mindenkinek össze kell fognia ov ellen. Amennyiben nyerünk, csatlakozunk az európai ügyézséghez, leváltjuk (mondjuk első körben nyugdíjazzuk, 67 éves) a legfőbb ügyészt. Felállítunk egy elszámoltató bizottságot (vagy akár minisztériumot), s ha mindez beindult, akkor 1 év múlva kiírunk egy új választást, ahol a pártok már egyenként indulhatnak.
Talán ebbe a kétfarkúak is belemehettek volna. A mihazánkról nem tudom elképzelni, de az átszavazó jobbikosokról igen.
Al
80%ban ezt mondták. A többi üres ígéret, ami 2/3 nélkül amúgy sem megvalósítható. És ez alapból csak azt a tábort szólítja meg, ami (többször)bizonyítottan nem elég a kormányváltáshoz sem.
andree
Szerintem arról egy kurva szó nem volt, hogy feloszlatják magukat, s itt ez a lényeg.
Al
Ahhoz kéne 2/3, megváltoztatott választási rendszer, 1 év alatt végigvitt bírósági ügyek. Akkor nagyjából ott vagyunk, hogy ok szétbombáztuk a Fideszt, most elindulunk a választáson, lehet szavazni ugyan úgy ránk, és ugyan úgy koalícióra lépünk, hogy meglegyen a parlamenti többség. De azt is látni kell, hogy a jobbik nem csak a Mi Hazánkban oldódott fel, hanem a Fideszben is. Továbbra is annyi az üzenetünk, hogy eltakarítjuk a Fideszt. Kell 1 év. De addig is mondjuk kormányozni is kell. Van egy brutális külpolitikai helyzet, egy beteg magas infláció, várható gazdasági összeomlás, de pls adjatok egy puffer évet. Lepauseoljuk a világot, hogy megbukjon a Fidesz, amire amúgy akkor is szavazna 2 millió ember, ha Viktor pincéjében gyerekcsontokat találnának. Nem azt mondom, hogy nem tetszik amit írsz. Szimplán csak nem reális, nem működik.
andree

Azonban ajánlom figyelmedbe az elkövetkező évet, hogy a fidesznek mit sikerül megoldani a problémákból. Szerintem semmit. Eddig egyetlen igazi problémát sem sikerült megoldania.
A covid aratott nálunk.
A külpolitikáról ne is beszéljünk, mert annak még komoly következményei lehetnek.

Al
Ez az amiben egyetértünk. A Fidesz minden problémát pofázással old meg. Most is megpróbálja majd. Lesz régi/új ellenség, lesznek régi/új barátok. Nehéz év volt, de átvészeltük. Európa fázik, mi lehet kicsit éhesek vagyunk, de erősek vagyunk, megmaradt az identitásunk. Továbbra sem Brüsszel diktál, innen már felfelé vezet az út. Amúgy attól, hogy ez működött eddig, simán belenézhetnek egy nagy pofonba. Na akkor kéne egy világosan kommunikáló, normális ellenzék. Kérdés, hogy lesz-e aki elvégzi addig a munkát, vagy megy majd a durcizás évekig.
andree
és visszamegyünk 1 a négyzetenre..ki lesz aki világosan kommunikál? akire nem hánynak epét egyből bal/jobb oldalon? ez itt a baj.
petey
Igen, nagyon varjuk a megvaltot de nem akar eljonni...

több mint 2 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 19 117 — Csodabogár
Al
andree
Al
andree

A covid aratott nálunk.

Al
andree

több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 17 710
De azt mondani h azért szar mert orbán egy geci azért egyszerüsités. Azért szar mert nekünk jó így. mert szeretünk hőbörögni, h szarok a nővérek fizetései, vagy a tanárokéi, de ha sztrájkolnak megy a gecizés. Ez itthon nem demokrácia, ez diktatura, úgy h csomóan el sem mennek szavazni. Úgy hogy a szavazók többsége valszeg soha a büdös életben nem beszélt a képviselőjével. pedig ha kialakulna az a kritikus társadalmi nyomás h na kezdjünk valamit a tanárok fizetésével, kezdjünk valamit az eü dolgozók fizetésével, akkor láss csodát kezdenének valamit, mert hirtelen az ügy szavazatot és hatalmon maradást jelentene, és ezt kigazdálkodni vs rajta maradni a pénzvonaton no brainer.briareos
Persze, hogy egyszerűsítés. Ahogy a te verziód is az. 😊

Még egyetemista voltam, amikor életemben először kimentem Angliába egy nyáron. A brit nagykövetség szervezett akkor nyári diákmunkákat, angol tanulás címén, így kerültem ki először. Egy farmra kerültünk, egy csomó vendégmunkás közé, akik jöttek délről, északról keletről mindenfelől Portugáliától Lengyelországig, a szegényebb eu-s és nem eu-s országokból. Epret és egyéb gyümölcsöket szedtünk.
peterk2005
A CONCORDIA szervezte az utakat, a követség csak a 30 napos vízumot adta hozzá, amivel lehetett mezőgazdasági munkát végezni. De csak azt és már kék útlevél kellett hozzá. A többi nyugati országba már vízum sem kellett az első választások után.
-soros-

Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
Al
andree
Al
andree

A covid aratott nálunk.

Al
több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 414 — capitaine du château de Vienne 1487
nah ez a teljesen katyvasz népszavazás mire volt jó?

mondom

arra hogy lehet-e ügydöntő referendumot csinálni valami jófideszes ötletből (huxit, nato kiugrás)

nos, sajnos nem lehet - ahhoz a 2,8 is, de még a 3,5 is kevés
ebbül nyugi levonja a konzekvenciát

mások a pályák ezt nem látjátok, az amit egy OV kicsavarásával meg tud csinálni, azt az ÖVnél nem, nem tudja beszavaztatni a falukat a megyeszékhelyek polgiszékeibe, ugyanígy nem tud átvinni ügydöntőt még a legutolsó fasiszta összekaparásával sem - valahol elhal a protest, de valahol meg kurvára működik

de mivel a világ nem áll meg, ezért az államhatalom tényétől és bebetonozottságától függetlenül kialakulhat a párhuzamos magyarország a nagy önkormányzatokon keresztül, ott lehet gyűrődni, hogy ki meddig ér - példának okáér, hogy mijen szénegyszerű feljutni a VW busszal, a Karmelitába, mongyuk, ha mindennap csőtörés van és útfelbontás, vagy meddig gondolja egy székletfehérvári médzsör, hgy neki mások az érdekei mint a megyei faszom akárkiknek - persze lehet kontraszivatni de óhatatlanul be fog küvetkezni az empiristák és a hívők közt, egy faluba mindegy ott a közmunkások meg a lepattanó rángatja a húrokat, de ezek a képződmények nem is önnfentartóak, sose voltak azok - egy gazdag falu tudott orvost, jegyzőt fizetni - most megkapja bohócságból, ki is "fizettetik" vele, node 100k-s nagyvárosokba má műxik a sajátgógyi és utat is talál

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Ehhez képest ma voltam nála, és (kérdezés nélkül) elmondta, hogy ő bizony a Fideszre szavazott, mert bár ők se jók, de a „baloldalnál” még mindig sokkal jobbak. A „baloldal” ugyanis azonnal háborúba sodorná az országot és tönkre tenné a gazdaságot.

Hát így megy ez."
Vrij6
Bizony itt a falunkban is a háborúttól rettegnek az öregasszonyok. De pozitívum, hogy már a migránsoktól nem annyira félnek.
Mindennapi rettegésünk add meg nekünk ma....és megkapják.
több mint 2 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 293
Most hallgatom az MZP interjút a partizánon, hát eddig azt hittem, hogy ő jobban bevallja a hibáit.
Nagyon el van ő is tévedve, szerinte mindenki hibás csak ő nem.
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 490 — Слава Україні! Героям слава!
"Már többször írtam itt Feri bácsiról. Ő egy 65 fölötti ismerősöm, akit néha meg szoktam látogatni (apám jóbarátja volt, és ez amolyan szociális misszió nálam, mert egyedül van az öreg). Feri bácsiban az az érdekes, hogy tökéletesen le lehet mérni rajta a kormánypropaganda hatását. Korábban pl. akkor írtam róla, mikor ki akarta dobni a frissen vásárolt színes napernyőjét, mert azt szivárványosnak látta, vagy mikor annak a bizonyos táblázatnak a hatására felmondta, hogy a kínai oltás a legjobb (utána az orosz).

Feri bácsi nem túl okos, de a tévé napi 24 órában megy nála, maximum lehalkítani hajlandó. Természetesen ami a tévében van, az igaz, ezt egy pillanatig se kérdőjelezi meg. Tudni kell róla azt is, hogy 2010 környékéig masszívan szoci szavazó volt, utána egy rövid ideig jobbikos. Orbánt irtózatosan utálja – többek között azért, mert ő vette el a rokinyugdíját.

Ehhez képest ma voltam nála, és (kérdezés nélkül) elmondta, hogy ő bizony a Fideszre szavazott, mert bár ők se jók, de a „baloldalnál” még mindig sokkal jobbak. A „baloldal” ugyanis azonnal háborúba sodorná az országot és tönkre tenné a gazdaságot.

Hát így megy ez."

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Európai Egyesült Államok nem lesz, azoktól az időktől még messze vagyunk. 😊 Nem venné be az európai polgár sehol sem.

Szerintem marad az EU, és mi is maradunk benne. Az EU-n belül jöhet létre inkább egy belső kör. Macron eléggé nyomja. Abból maradhatunk ki mi. Akár úgy is, hogy nekünk hosszászólásunk se lesz, mert egyszerűen nem vesznek be. Ami rosszabb esetben felérhet egy kilépéssel is, ha az EU utána kiürül, a pénzek átkerülnek a belsőbe, a külső meg visszazüllik egy sóhivatallá.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Duff Seattle Seahawks 3 172
Bár már többen leírták, de mi is a jövő miatt. Tervezgetjük a családalapítást. Én 30 vagyok, a párom 31 éves. Ketten együtt megerőltetés nélkül éppen hétszámjegyűt keresünk. Van tehermentes lakásunk a 16. kerben, három hónapja fizettem ki az autóm utolsó lízing részletét, évente minimum 2x külföldre megyünk kirándulni/nyaralni, családjaink egzisztenciálisan és egészségügyileg rendben vannak. Barátaink mind velünk egykorú vidékről Budapestre migrált egyetemet végzett értelmiségi fiatalok.

Élünk mint hal a vízben, bármikor szinte bármit (nyilván indokolatlan luxuscikkeken kívül) megengedhetünk magunknak, még egy 20 évig nyilván nem is lenne semmi probléma valószínűleg.

Azonban mindketten olyan emberek vagyunk, hogy szeretünk a jövőbe fektetni, és tekinteni.

Ami minket illet, a fiatalság és az egészség nem fog örökké tartani, bármennyire is jó lenne. Nem szeretnék 30-40 év múlva otthon szörcsögve várni a halálra, mert nem kapok kórházi ellátást. Arra pedig nem lehet egy életet építeni, hogy annyira jól fog szaladni, hogy az egész családnak kipörgethetem a magánellátást. Meg amúgy is baszhatom a magánellátást, ha összeesek otthon a fűszerkertben.

Ami viszont sokkal fontosabb az a gyerekprojekt. Szeretném, ha a gyereke(i)m egy felvilágosult, művelt, világra nyitott és okos ember lenne ÖNERŐBŐL. Nem szeretném a szabadidőmet azzal tölteni, hogy megpróbáljam kompenzálni az iskola hiányát. Elég lesz belenevelni otthon a magyarságtudatot 😀
Szeretném, ha felkészülne majd a világra, és egyedül megtudjon állni a lábán.

Szeretnék majd egyszer békében megöregedni, ahol átadhatom magam az öregkor szépségeinek, és az utolsó 10-20 évemet stresszmentesen akarom eltölteni és kiélvezni.

Oktatás-egészségügy-nyugdíj/megtakarítás

Ezekre nem látom már itthon a jövőt, és ez az újabb pofon elég katalizátor ahhoz, hogy kimozdítson minket ebből a komfortzónából. Ráadásul mivel én már gyerekkoromban éltem 3 évet külföldön, láttam, hogy túl lehet ezt élni, szóval bizonyára sikerülni fog nekünk is.
Hanni
This. Exactly.

Erről is beszéltem korábban, aki változást akar, annak vannak egyéb igényei is a pénzen kívül.

Fideszes lennék, megkérdezném: HÁ VAN JÓ MUNKÁD MEG PÉNZED AKKO MIT SÍRSZ
Duff
naiv kérdés de ha mindenki aki pozitiv változást akar elmegy mi fogja kikényszeriteni a pozitiv változást itthon? ilyen alapon elmenni nem ugyanolyanolyan önző dolog mint a van munkám van pénzem többit leszarom minden fasza hozzállás?
mindezt ugye úgy kérdezem h már ide települtem, megvan a német útlevelem ha akarnám 3 nap alatt ott lehetnék és 3 hét és ott is lenne hasonló munkám mit itt meg minden habzsi dőzsi. Nyilván akkor már oda adózok, ottani köv generációt segitem munkahelyen, ottani fejeket tágitom amikor beszélgetünk bármiről.
briareos
Átlagpolgárként (iparban dolgozó fejlesztő mérnökként) mit tehetek a pozitív változás kikényszerítésért, azon kívül, hogy elmegyek szavazni? Nem vagyok jogász/közgazdász, politikai ambíciókkal. Plusz ugye próbálom minél több embernek (család, barátok, ismerősi kör), elmondani a véleményem. Mondjuk nálunk pont nincsen a családi, baráti társaságban akinek magyarázni kéne a dolgot. Plusz még marad az alkalmi önkénteskedés. Ennél többet mit tehetnék? Ezt meg meg tudom tenni külföldről is. Egyáltalán nem gondolom önzőségnek. Az meg, hogy nem ide adózom... Hagyjuk már, az tudjuk mire, kinek, hova megy.
több mint 2 éve
Al
andree
Al
andree

A covid aratott nálunk.

több mint 2 éve
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?

Én nem vagyok fidesz szimpatizáns, vagy párttag, kisebb megszakitással kvázi végig fidesz uralom alatt dolgoztam és alakitgattam az életemet. Gondolkodtam h menjek ki külföldre x éve, de sose az itteni politikai helyzet motivált ebben.

MI az amit nem látok, nem érzek, ami miatt élhetetlen itthon és máshova kell menekülni, és integrálódni egy idegen társadalomba?
briareos
Bennem, csak akkor merülne fel a kiköltözés, ha komolyan előkerülne a lépjünk ki az EU-ból kérdés.
Én jól elvagyok itt, szeretem a várost, a közeget, sőt anyagilag sem érzem alávalónak a helyzetem, de hogy a gyerekeimet elzárják azoktól a lehetőségektől, amit az EU ad, azonnali költözést jelentene.

És OV retorikája, Putyin barátsága, önzősége sokakban felveti: ez a csávó lelkiismeretfurdalás nélkül kiléptetné az országot az EU-ból, NATO-ból, ha az ő saját vagy politikai érdekei megkívánnák.
Szíve joga, sok sikert hozzá (nem kétlem, hogy a tábora tapsolva szavazná meg) - de nélkülem, nélkülünk.
vpi
NATO-ból nem fogunk kilépni, mert akkor BÁRKI 2 óra alatt elfoglalná az országot, még Andorra is (sőt, még arra is lenne idejük hogy hazaugorjanak utána kivinni a postát), ettől én nem tartok. Az EU más kérdés, de még OV számára is több haszna van benn lenni, mint kint, persze kérdés meddig marad ez így.

Amúgy én az EU helyében most erősen elgondolkodnék, akarok-e még egy Orbánt az EU-ba (Szerbia), mert egy is bőven elég belőle.
Go Vikings!
A NATO-ból remélem nem lépünk ki, mert akkor 3 perc alatt elfoglalna Oroszország vagy akár Ukrajna is (akik annyi jó dolgot köszönhetnek nekünk). Azt hogy 10 éve spicliként működünk, nem tudom mennyire díjazza a NATO.

Az EU-tól pedig van egy olyan félelmem, hogy ők lépnek ki belőlünk. Feloszlatják az EU-t, s mondjuk létrehoznak egy új közösséget, Európai Egyesült Államok néven (ebben esetleg újra helyet kaphatna Nagy-Britannia is, akik már bánják a brexitet), amibe természetesen eszük ágában sincs felvenni bennünket.

Persze tudom ez elég hülyén hangzik, de én a helyükben elgondolkodnék rajta.

Szerkesztette: Al
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 180 — Lucas Scott
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?

Én nem vagyok fidesz szimpatizáns, vagy párttag, kisebb megszakitással kvázi végig fidesz uralom alatt dolgoztam és alakitgattam az életemet. Gondolkodtam h menjek ki külföldre x éve, de sose az itteni politikai helyzet motivált ebben.

MI az amit nem látok, nem érzek, ami miatt élhetetlen itthon és máshova kell menekülni, és integrálódni egy idegen társadalomba?
briareos
Bár már többen leírták...
Hanni
Bocsi, de ha te és a párod több mint egymilliót kerestek, akkor minden adva van ahhoz, hogy a gyereketek magániskolába járjon, magánegészségügyet vegyetek igénybe, szóval élhettek úgy, ahogy nyugaton is tennétek.
NB2
Nézd meg a tandíjat a britishbe és a lauderbe. Ha tudnád mennyi akkor nem mondanál ilyet.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Go Vikings! Minnesota Vikings 2 535 — Bowl Winner

briareos
Bennem, csak akkor merülne fel a kiköltözés, ha komolyan előkerülne a lépjünk ki az EU-ból kérdés.
Én jól elvagyok itt, szeretem a várost, a közeget, sőt anyagilag sem érzem alávalónak a helyzetem, de hogy a gyerekeimet elzárják azoktól a lehetőségektől, amit az EU ad, azonnali költözést jelentene.

És OV retorikája, Putyin barátsága, önzősége sokakban felveti: ez a csávó lelkiismeretfurdalás nélkül kiléptetné az országot az EU-ból, NATO-ból, ha az ő saját vagy politikai érdekei megkívánnák.
Szíve joga, sok sikert hozzá (nem kétlem, hogy a tábora tapsolva szavazná meg) - de nélkülem, nélkülünk.
vpi
NATO-ból nem fogunk kilépni, mert akkor BÁRKI 2 óra alatt elfoglalná az országot, még Andorra is (sőt, még arra is lenne idejük hogy hazaugorjanak utána kivinni a postát), ettől én nem tartok. Az EU más kérdés, de még OV számára is több haszna van benn lenni, mint kint, persze kérdés meddig marad ez így.

Amúgy én az EU helyében most erősen elgondolkodnék, akarok-e még egy Orbánt az EU-ba (Szerbia), mert egy is bőven elég belőle.

http://www.youtube.com/watch?v=8vGskTXt6LM
http://www.youtube.com/watch?v=w9KGzIexZu0
több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
amit én látok és előtte disclaimer:
nem vagyok politikailag aktiv (értsd ez alatt nem evvel kelek fekszek nem is vagyok valószínüleg olyan informált mint sokan itt), minden választásra/ szavazásra elmegyek leadom az érvényes voksom akit akkor a legjobb megoldásnak tartok. Volt amikor fideszre szavaztam, volt amikor nem. Nincs gyerekem, kurva jól keresek, beszélek nyelveket, és olyan szakmám van h a világon bárhol el tudnék helyezkedni.

Nem az ellen vagyok h bárki külföldre menjen megcsinálni a szerencséjét, vagy a jobb élet reményében, go for it, EU tagok vagyunk hatalmas előny h kurva egyszerüen tudsz eun belül menni bárhova jogaid és lehetőségeid vannak, használja ki minél több ember az utazás (külföldön élés) minden esetben tágitja az elmét gazdagítja az életet.

csak pár dologra refklektálnék és mondom ezeket mint félig outsider írom, és nem feltétlenül a bowl.hu közösségére gondolok: itthon szar ez szar az. Igen sok minden szar, egészségügy, tanárok fizetése, ezek botrányosak, no argument here.

De azt mondani h azért szar mert orbán egy geci azért egyszerüsités. Azért szar mert nekünk jó így. mert szeretünk hőbörögni, h szarok a nővérek fizetései, vagy a tanárokéi, de ha sztrájkolnak megy a gecizés. Ez itthon nem demokrácia, ez diktatura, úgy h csomóan el sem mennek szavazni. Úgy hogy a szavazók többsége valszeg soha a büdös életben nem beszélt a képviselőjével. pedig ha kialakulna az a kritikus társadalmi nyomás h na kezdjünk valamit a tanárok fizetésével, kezdjünk valamit az eü dolgozók fizetésével, akkor láss csodát kezdenének valamit, mert hirtelen az ügy szavazatot és hatalmon maradást jelentene, és ezt kigazdálkodni vs rajta maradni a pénzvonaton no brainer.

ehelyett akik megtehetik elhuznak itthon meg semmi sem változik. szerintem 20-30 éve sem volt annyira fasza az oktatás mégis ide irogat elég sok értelmes ember. éljünk az eszközeinkkel, változtassunk a mikrokörnyezetünkön és ennek meg lesz a hatása.

mindig halljuk h a fidesz persze bármit megtesz h hatalmon maradjon. Nem csak ők, mindegyik csak eddig csak a fidesznek jött össze. Akkor nem lehet ezt kihasználni és a képviselői rendszeren keresztül befolyásolni a méréseiket és ezáltal a politikájukat? Persze menni kell és időt áldozni.
briareos
Ez nagyon szép amit leírtál, és szinte maradéktalanul elégedett vagyok vele. De....
Mo-on a képviselő, (mint olyan, aki képvisel valakit) nem létezik. A "képviselőket" a fizetésükön, és a mutyikon kívül semmi nem érdekli (tisztelet a kivételnek, nem sokan vannak). Nálunk pl. újra megválasztották a fideszes Vécsey-t, akinek az elmúlt 12 évben egyetlen felszólalása sem volt a parlamentben. Miért? Mert a hatalomhoz tartozik, s így képes pénzt szerezni 4 évente egy kibaszott műfüves focipályára, amin a polgármester villanyfénynél focizhat a haverjaival. A gyerekek meg rá mehetnek torna órán fekvőtámaszozni, mikor a műfüvet 90 C fokra melegítette a nap. A gyerek azzal jön haza a suliból, hogy megégette a tenyerét a műfű.
Ehhez a képviselőhöz bemehetsz fogadóórára (ha van egyáltalán neki), de pont leszarja mit mondasz, mert tudja, hogy legközelebb is a hatalom képviselőjét válasszák meg.
Al
Pont ugyanezt montdam asszonynak, sokadik ciklusa jön, de az életbe nem hallottam felszólalni, vagy hogy csinalt volna bármi érdemlegeset.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
ehelyett akik megtehetik elhuznak itthon meg semmi sem változik. szerintem 20-30 éve sem volt annyira fasza az oktatás mégis ide irogat elég sok értelmes ember. éljünk az eszközeinkkel, változtassunk a mikrokörnyezetünkön és ennek meg lesz a hatása.
briareos
A teljes mondandóddal többnyire egyetértek. Ezt hogy máskor sem volt jobb a tanárok helyzete viszont nem gondolnám, mi sem bizonyítja jobban, hogy régen nem volt ekkora tanárhiány. Más platformon is mindig ezt látom, hogy "mit tüncikéznek, tán máskor jobb vót nekik?" Sőt, valahol még azt is láttam, hogy "40 év tanári jogviszony után kijelenthetem, hogy soha nem volt ilyen jó a tanároknak"
Hát ha ez igaz, akkor tényleg kibaszott hülye ez a társadalom, ha pont akkor nem megy még a lőtéri kutya se tanárnak, amikor a legjobb tanárnak lenni. 😀

Szerintem inkább az van, hogy soha nem volt ilyen szar tanárnak lenni Magyarországon mint most.
Soha nem volt ekkora tanárhiány, és ennyire elöregedett sem volt a tanártársadalom. Konkrétan tanárok fele 50 pluszos, az 5 százalékuk fiatalabb 30-nál. Ha marad a tendencia, akkor ez nem is nagyon fog változni, de miért is változna? Mégis mi venne rá egy középiskolást hogy tanárnak menjen? Csak akkor a gyerekeimet ki fogja tanítani? Velünk anyám pontosan 0 percet tanult otthon a sulihoz, én ezt a tendenciát ha lehet akkor folytatnám, inkább rábíznám arra akinek ez a szakmája. Csak addigra nem lesz ilyen ember, mert már most sincs, és évről-évre csak szarabb a helyzet. Egyáltalán nem látom az akaratot ennek a megoldására, pénzt eddig sem szántak rá, pedig eddig lett volna rá zseton, most meg nem is lesz egy darabig.
eaglesmcnabb
félreérthetően fogalmaztam szerintem nem azt mondom h tanárnak lenni mindig szar volt, hanem az oktatás összességében volt szar. Most elöregedik az állomány, annó orosztanár tanitott angolul aki kurvára nem tudott angolul. csomó tanár elvárta h járjál hozzá!!! magánórára h ne legyen gond év végén és olyan legyen az átlag.
és tartom h ha holnap olyan tömeg menne ki az utcára mint a lófasz netadó miatt nem azt állitom h pikk pakk megoldodódna de elég erős jelzés lenne, h igen evvel foglalkozni kell.
briareos
Ezzel teljesen egyetértek, csak sajnos ugyanúgy ahogy bárhol máshol a tarsadalomban, kibaszott sok a megfélemlített szolgalelkű tanár. Csak tudnám hogy mitől fosnak, a kirúgástól? Hát attol van is minek 😀 Aztán csodálkozunk hogy a gyerekek is szolgalelkűvé válnak, mikor a szuleik, tanaraik is azok.

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Al
andree
Al