Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 349 — Egyéb témák lakó
amúgy őszintén itt is ilyen kérdések  444.hu/2022/04/04/az-lmp-is-mzp-t-hibaztatja-a-bukasert-nem-tett-jot-hogy-a-miniszterelnok-jeloltunk-egy-vegtelen-monologga-valtoztatta-a-kampanyunkat:

hogyan lehet az, hogy az ország kettészakadt: van egy erősen ellenzéki Budapest és van egy gyakorlatilag kormánypárti vidék”
hány éve ez a kérdés?

de tegnap este is a Berg a Momentumtól lenyilatkozza, hogy a jogállamisági téma talán nem ment át eléggé a választóknál ... Momentum is szépen halad az SZDSZ útján ...
csebi
Igazából a Momentum az a Jobbik, amelyik az utolsó előtti ciklusát kezdi. Nem lesznek már sokáig. Jellegtelen, üzenet nélküli, 0 hátországgal rendelkező párt.

Ahogy Trappatoni mondta anno "flasche leer". Egy semmi.

LMP dettó. PM dettó. MSZP meg kb. egy walking dead. Hörög, kúszik, mászik, hajtja előre az ösztön, amíg nem kapja meg a kegyelemlövést a fejbe.

A DK-t leszámítva ez gyakorlatilag megsemmisülés. Vége van.
Amadeus
Távol álljon tőlem a MoMot védeni, ez a Macron féle francia jobbközép liberalizmus nagyon távol van tőlem. De Bp-en stabilan hozták a körzeteket, és ez több, mint amit a DK vagy a Jobbik elmondhat magáról. Túl van a DK misztifikálva. Az a 300e szavazó a topjuk, amit az előválasztáson el tudtak vinni. Ebből nem lesz kormányváltás

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 119
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?

Én nem vagyok fidesz szimpatizáns, vagy párttag, kisebb megszakitással kvázi végig fidesz uralom alatt dolgoztam és alakitgattam az életemet. Gondolkodtam h menjek ki külföldre x éve, de sose az itteni politikai helyzet motivált ebben.

MI az amit nem látok, nem érzek, ami miatt élhetetlen itthon és máshova kell menekülni, és integrálódni egy idegen társadalomba?
briareos
1. Mert ott a politikusok számonkérhetőek
2. Emberszámba vesznek
3. Jobb a közhangulat
4. Élhetőbb országot csinálnak
5. Nem kell állandóan valaki ellen harckészültségbe lenni
6. Bízhatok abban, hogy a nehézségek ellenére jobb életem lesz.

Amúgy verzió az is, hogy maradok itthon, ha találok egy jól fizető melót.
Viszont utána valszeg az lesz, hogy leszarom a politikát, max. ha nagyon kell akkor ránézek (ez úgyse fog sikerülni).
De az biztos, hogy ha valakiről megtudom, hogy fideszes és valaha is segítséget akar kérni, akkor azt ott hagyom megdögleni az út szélén. Ugyanez azokkal az emberekkel, akik eltartott kisujjal nem mentek el szavazni, mert nincs "megfelelő".

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 2 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 071 — StuG Life
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?

Én nem vagyok fidesz szimpatizáns, vagy párttag, kisebb megszakitással kvázi végig fidesz uralom alatt dolgoztam és alakitgattam az életemet. Gondolkodtam h menjek ki külföldre x éve, de sose az itteni politikai helyzet motivált ebben.

MI az amit nem látok, nem érzek, ami miatt élhetetlen itthon és máshova kell menekülni, és integrálódni egy idegen társadalomba?
briareos
Elfogadobbak es nyitottabbak az emberek.
Ennyi.

Mintha egy masik faj lenne eskuszom.
En konkretan 3eve szenvedek, amiota hazajottem.
De hat ilyen ez a csalad, a legnagyobb beklyo....
Borbinho
ok ezt el tudom fogadni, bár szvsz a saját környezetemben nem panaszkodhatok ilyen téren. De ha ezt mondjuk oknak ez azért nem változott volna ha most nem lesz meg a 2/3-ad.

több mint 2 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 19 117 — Csodabogár
emlékszem 4 éve a választás másnapján ugyanitt tartottunk, azóta egy helyben megy a topogás, kurva szar rájönni. akkor is azt mondtátok/mondtuk sokan, hogy lehetőleg már másnap el kell kezdeni járni a vidéket és nyomni a jelenlétet. mi lett belőle? kurvára semmi. most megint itt vagyunk és megint ezt kéne tenni.
persze ismét el fog telni vagy 2 év mire lesz bármiféle terv is. ne legyen igazam.
petey
olyan szempontból sztem rosszabb a helyzet, hogy 4 éve volt egy illúzió. egy olyan illúzió, hogy ha szorosabb együttműködés van, nagyjából egy jelöltek a körzetekben akkor meg lehetne szorongatni OVt. erre jött egy gyomros, hogy nincs így. alapvetően én nem látok olyan taktikát, olyan elképzelést, olyan alternatívát, amely olyan számban meg tudna ma egymaga szólítani elegendő szavazót, hogy a fidesz bemenjem 110 körüli képviselőre. nem az, hogy nyerjen, hanem h megszorongassa.
csebi
Nyilvan puszta teoria.
Az egy lista nem mukodik.
Ez most kiderult.
Ket listat kell allitani.
Egy balliberalist, meg egy jobboldali konzervativot.
A korzetekben meg kell leresni azt a 30-30 korzetet, ahol ezen partkoaliciok a legjobb esellyel indulnak, ott a masikat visszaleptetni.

Nyilvan ez csak illuzio, de ez a modszer meg nem lett kiprobalva. De amig itt van feri es peti, mindket lista halalra lenne itelve.

Szoval jon a szokasos bunbakkereses, feloszlatjuk magunkat, ujraszervezodunk, letrejon meg 5 kis part, a fidesz meg rohog az egeszen.

De hogy pozitiv legyek, a kutyak sztem be fognak menni az europai parlamentbe.
gabokocka
igen, ezt az opciót mondtam én is ma az asszonynak. vagy h legalább ez 2018ban működött volna vmennyire és akkor nincs 2/3 közel sem. aztán akkor máshogy néz ki nagyon sok minden.
csebi
ha azt nézem akkor kicsit tisztult a kép(?) azzal, hogy ott van a MH. így a baloldalnak szépen el lehet engedni a jobbosokat, mert ők le fognak szavazni oda. viszont ezek a fideszre sem fognak szavazni nagy valószínűség szerint, mert végre van 1 párt akire full nyugodtan leadják a kis nacionalista voksukat.
így talán rá lehet menni az ellenzéknek vagy majd tőlük valakinek 1v1-ben a fideszesekre. már csak az arcot kell megkeresni XDDD ofc Feri nélkül aki meg megkerülhetetlen mert nála a lóvé.
petey
4 eve 1 millio jobbik szsvszo volt.
Most 300ezer mihazankos aminek a felet siman el lehetne hozni.
Megint jon a baloldali felsobbrenduseg hogy majd levaltjak a fideszt.
Lofaszt.
4 db 2/3.
Minden olyan szavazot meg kell fogni, akinek nem tetszik a ner.
Nem szabad finnyaskodni.
gabokocka
pont ezt nem szabad mondani, mint amit MZP harsogott, hogy csak ő tudja leváltani. ez faszság. most meló van, nem pofázás. kell valaki aki kimondja, hogy aki nem így gondolkodik annak lapát. ezt el kell tanulni a fidesztől, nix ugribugri, ha fájni kell hadd fájjon. nem hiszem el, hogy a fiatalok között nem találni olyat akit ki lehet emelni. szégyen nem szégyen, a fidesztől kell ellesni a témát. nem hiszem el nincs olyan koponya, aki fel tudna skiccelni egy rövid-középtávú tervet, projektet.

több mint 2 éve
Duff Seattle Seahawks 3 172

briareos
Mert nem szeretném, hogy a gyerekem egy ilyen retek társadalomban nőjön fel. Nem szeretném, hogy ha majd bekapcsolja a tv-t vagy a rádiót, vagy híreket akar olvasni, akkor hazugságokat, propagandát, utálkozást olvasson. Nem akarom, hogy fideszes propagandát halljon vissza a 10 éves osztálytársaitól. Nem akarom, hogy ne tanuljon biológiát meg kémiát, mert nincs rá tanár. Nem akarom, hogy ha hasi UH-ra kell vinni, akkor időpontot kell kérni egy hónap múlvára, hogy majd időpontot kérhessek. Meg úgy ilyenek, folytathatnám...

Tudom, hogy ezek olyan dolgok, hogy mivel normális szülő vagyok/leszek, így megkerülhetők. De nagyon nem ez a normális módja.
több mint 2 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 506 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

briareos
Elfogadobbak es nyitottabbak az emberek.
Ennyi.

Mintha egy masik faj lenne eskuszom.
En konkretan 3eve szenvedek, amiota hazajottem.
De hat ilyen ez a csalad, a legnagyobb beklyo....

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 756 — Keep pounding
Amugy Schiffer es Vona pont alkalmas volna a ketpolusu ellenzek vezetesere.

Na ebbol lesz gyurcsany es jakab.
gabokocka
Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
csebi
Schiffer egy ideológus/akadémikus, a motiváló képesség teljes hiányával.
somoskovig
Iranyitja hatulrol donath annat 😊

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 405 — 49ers GM

gabokocka
Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
csebi
Schiffer egy ideológus/akadémikus, a motiváló képesség teljes hiányával.

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 180 — Lucas Scott

gabokocka

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Én csak azt nem értem, hogy az a cirka 2,5 milla emberrel, aki nem szavazott, azzal mi van?
Nyilván van köztük még egy kevéske Fideszes (bár ők általában elmennek szavazni, szal talán nem sok tartalék), valamennyi zsákfalus és egy réteg fiatal, akiket (még) nem érdekel a politika, de a többiek?

Vagy ezek ők mind? Vagy ennyire nem érdekli a maradékot is, mert jó ez így?
Proxyi
Mindig minden társadalomban van 20-30%, aki teljesen inaktív politikai szempontból.
somoskovig
Máltán itt sírtak, hogy beszakadtak 90% alá 😊
csebi
Jó, miniállamok nem számítanak 😊

több mint 2 éve
Én csak azt nem értem, hogy az a cirka 2,5 milla emberrel, aki nem szavazott, azzal mi van?
Nyilván van köztük még egy kevéske Fideszes (bár ők általában elmennek szavazni, szal talán nem sok tartalék), valamennyi zsákfalus és egy réteg fiatal, akiket (még) nem érdekel a politika, de a többiek?

Proxyi
Mindig minden társadalomban van 20-30%, aki teljesen inaktív politikai szempontból.
somoskovig
Máltán itt sírtak, hogy beszakadtak 90% alá 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 506 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Durva, hogy ha osszeadnank a Fidesz szavazok IQjat is valszeg kevesebbre jonne ki, mint az ellenzeke 😀
Atlagrol nem is beszelve.
Borbinho
épp ezzel van a baj, hogy így gondolják sokan.
csebi
Szerintem nem ezzel van a baj, de mindegy is.
Szerintem ez a nep erre hivatott.
Europa es a vilag moralis segglyuka.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
emlékszem 4 éve a választás másnapján ugyanitt tartottunk, azóta egy helyben megy a topogás, kurva szar rájönni. akkor is azt mondtátok/mondtuk sokan, hogy lehetőleg már másnap el kell kezdeni járni a vidéket és nyomni a jelenlétet. mi lett belőle? kurvára semmi. most megint itt vagyunk és megint ezt kéne tenni.
persze ismét el fog telni vagy 2 év mire lesz bármiféle terv is. ne legyen igazam.
petey
olyan szempontból sztem rosszabb a helyzet, hogy 4 éve volt egy illúzió. egy olyan illúzió, hogy ha szorosabb együttműködés van, nagyjából egy jelöltek a körzetekben akkor meg lehetne szorongatni OVt. erre jött egy gyomros, hogy nincs így. alapvetően én nem látok olyan taktikát, olyan elképzelést, olyan alternatívát, amely olyan számban meg tudna ma egymaga szólítani elegendő szavazót, hogy a fidesz bemenjem 110 körüli képviselőre. nem az, hogy nyerjen, hanem h megszorongassa.
csebi
Nyilvan puszta teoria.
Ez most kiderult.
A korzetekben meg kell leresni azt a 30-30 korzetet, ahol ezen partkoaliciok a legjobb esellyel indulnak, ott a masikat visszaleptetni.

Nyilvan ez csak illuzio, de ez a modszer meg nem lett kiprobalva. De amig itt van feri es peti, mindket lista halalra lenne itelve.

Szoval jon a szokasos bunbakkereses, feloszlatjuk magunkat, ujraszervezodunk, letrejon meg 5 kis part, a fidesz meg rohog az egeszen.

gabokocka
igen, ezt az opciót mondtam én is ma az asszonynak. vagy h legalább ez 2018ban működött volna vmennyire és akkor nincs 2/3 közel sem. aztán akkor máshogy néz ki nagyon sok minden.
csebi
ha azt nézem akkor kicsit tisztult a kép(?) azzal, hogy ott van a MH. így a baloldalnak szépen el lehet engedni a jobbosokat, mert ők le fognak szavazni oda. viszont ezek a fideszre sem fognak szavazni nagy valószínűség szerint, mert végre van 1 párt akire full nyugodtan leadják a kis nacionalista voksukat.
így talán rá lehet menni az ellenzéknek vagy majd tőlük valakinek 1v1-ben a fideszesekre. már csak az arcot kell megkeresni XDDD ofc Feri nélkül aki meg megkerülhetetlen mert nála a lóvé.
petey
hát akkor én most balos lettem, mert kurvára nem akarok a mi hazánkra szavazni, a fideszre meg akkor is csak érvénytelent szavazok, ha egyedül indul.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve

Proxyi

több mint 2 éve
Ki gratulált eddig Orbánnak Európából?
Vrij6
Putyin.
csebi
Európából volt a kérdés.
Proxyi
Meh. Putyin csak a 2.volt aki gratulalt Vityanak, Salvini volt az elso. Gondolom Le Pen a 3. 😀
Esetleg Kim

több mint 2 éve
Durva, hogy ha osszeadnank a Fidesz szavazok IQjat is valszeg kevesebbre jonne ki, mint az ellenzeke 😀
Borbinho
épp ezzel van a baj, hogy így gondolják sokan.

több mint 2 éve
Proxyi 113

több mint 2 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 071 — StuG Life

több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 492
petey
csebi
Nyilvan puszta teoria.
Ez most kiderult.

gabokocka
csebi
petey
4 eve 1 millio jobbik szsvszo volt.
Most 300ezer mihazankos aminek a felet siman el lehetne hozni.
Megint jon a baloldali felsobbrenduseg hogy majd levaltjak a fideszt.
Lofaszt.
4 db 2/3.
Minden olyan szavazot meg kell fogni, akinek nem tetszik a ner.
Nem szabad finnyaskodni.
gabokocka
NEkem van egy mihazánkos ismerősöm, bár nem közvetlen. Nos tőle tudom néhány hete, hogy Putin visszaadja nekünk Kárpátalját. Részletekről nem tudok, nekem ennyi már elég. Utálja Orbánt a dolgai miatt, de a büdös életben nem szavazna olyan kezdeményezésre, ahol Gyurcsány van.
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 891 — Cowboys fan
amúgy nincs gyászhangulat, de a biztonság kedvéért full feketében jöttem be dolgozni 😛

(egyik közgázos évfolyamtársam jut eszembe, aki annak idején megmondta, hogy ha a Bayern megveri a Valenciát a BL-döntőben, akkor full feketében jön be egyetemre a következő nap. nos, mindkét dolog megtörtént. verőfényes nyáreleji napsütés, 32 fok árnyékban, talán a Nehru parkban fociztunk a ketrecben, ő meg fekete hosszú ujjú ingben meg hasonló nadrágban jelent a pálya szélén, ahol egy deka árnyék nem volt. ment is a risztekpa.)
több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 756 — Keep pounding

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
- JC6 Denver Broncos 7 208
Fuh, azért nagyon durva mennyire savanyú itt a szőlő sokaknak. Korán reggel óta mint egy siralomház.
Pár embert ismerek csak innen, de úgy tudom sokan 30-40+osok, családapák, férjek vagytok, nem rossz munkahellyel.
Erre egész nap itt siránkoztok egy noname fórumon mint a vénasszonyok, mintha eljött volna a világvége…
Kint meg tűz a nap, jön a jó idő, lehet menni kirándulni, játszani a gyerekkel. Éljetek már kicsit, úgy sem tudtok rajta változtatni, hajrá!
#JC6
Te amúgy eddig hol voltál jóember? Vagy csak most éreztél kényszert, hogy mint egy elbaszott dementor idegyere, és lakmározz a csalódottságon és dühön?

Engedtessék már meg, hogy sírjak mint egy vénasszony amiatt, hogy kezdhetem összepakolni a magyar életemet, és újat kezdeni a családalapítás előtt valahol máshol, ahol lehet minimális jövőkép.
Hanni
Lol
több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 414 — capitaine du château de Vienne 1487
Konekvensen
Légy Geci!

1. az ellenszavazásnak van egy dinamikája, ami abból áll, hogy tudod a primer erőviszonyokat - és másodszorra maximalizálod ki a protestet

pontosan ez volt az ellenzéki előválasztáson - ahol Klárika drágaság, Putyin exnejének barinője pofáraesett, volt 30%nyi protest a tarsolyba - de egyfordulóson bevarrta volna Feriné, illetve nem Feriné, mer nála vannak a golyói

tehátha nem vagy képes felfogni, hogy ugyanaz történik veled 1 fordulóban mint az EEV elsőben, ahol a Bolgár titkosszolgálat 7 százalékot ver rád, akkor tudd azt is, hogy Kicsinek ehhez még mindig van +10e, ugyi az 18%

tehátha nem vagy képes felismerni, hogy azé hajlik maga felé a keze, mert az neki jó, ezér ijen a pája, nincs nem tudod kihasználni a protestet, mert nincs erőfelmérő egyes

2. ne bízz a görögökbe, mégha ajándékot hoznak is
egyrészt aFeri, másrészt a Jobbik - és bazmeg Vona osztya az észt vezércikkekbe AINDEXEN ez nem akad meg senkiben az expógárikörös hogy hogyan is ki az élcsapat és a kisgömböc hogy eszi fel az ösvényen a morzsákat

maj ne meregessétek a szemeteket mikor néhányan átülnek az MHba a Jobbikból

3. nincs itt mit tenni, várni kell a tüzet, s mikor a gyűlölet feltör a parázsból, akkor a nézők közt dudorászni
pirosvótaparadicsommmm....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 118
Fuh, azért nagyon durva mennyire savanyú itt a szőlő sokaknak. Korán reggel óta mint egy siralomház.
Pár embert ismerek csak innen, de úgy tudom sokan 30-40+osok, családapák, férjek vagytok, nem rossz munkahellyel.
Erre egész nap itt siránkoztok egy noname fórumon mint a vénasszonyok, mintha eljött volna a világvége…
Kint meg tűz a nap, jön a jó idő, lehet menni kirándulni, játszani a gyerekkel. Éljetek már kicsit, úgy sem tudtok rajta változtatni, hajrá!
#JC6
Te amúgy eddig hol voltál jóember? Vagy csak most éreztél kényszert, hogy mint egy elbaszott dementor idegyere, és lakmározz a csalódottságon és dühön?

Engedtessék már meg, hogy sírjak mint egy vénasszony amiatt, hogy kezdhetem összepakolni a magyar életemet, és újat kezdeni a családalapítás előtt valahol máshol, ahol lehet minimális jövőkép.
Hanni
ne bántsd.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Ez a ketpolusu, szethuzo orszag megvolt korabban is.

Annyi, hogy ma mi vagyunk az arisztokracia, a videk pedig a jobbagysor.
Szerencsere ha megszoritasok, valsag, haboru lesz is ok lesznek akiket elsonek felaldoznak, en innentol csak hatradolok es max majd csettintek egyet.