Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 641 — The Mathematician
 www.youtube.com/watch?v=-vHVXFolMtE

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 756 — Keep pounding
De 4 ev mulva ugyanazok fognak szavazni.
Tehat vagy lecserelsz masfel millio embert, vagy megprobalsz vmi mast, amivel tudsz hatni rajuk.
gabokocka
Aztán mivel?
Mert itt annyiféle különböző elvárás van, hogy csak na.
Amíg te megérted, hogy csak eszpresszó van, addig a többség azon hisztizik, hogy ő csokishabosmálnásdiétáscukornélkülivegánfrappucsínót szeretne a Sztárbákszból...

Nem basszameg, ezt kellene már felfogni, hogy most ebből lehet választani, mert nem mindennap van választás, hanem 4 kibaszott évente.
4 kibaszott évig lehet majd tehetetlenül megint nézni, hogy mit csinál a Fidesz, hogy lopják ki a lóvét és nem fogsz tudni semmit se csinálni.

Elkúrta az ellenzék? El. De elkúrták a szavazók is.
Solymi
De nem fogjak fel.
Es 4 ev mulva megint ok lesznek a vendegek.
Akkor mit csinalsz?
Nekifutsz ujra az eszpresszoval, vagy megprobalsz mas fajta kavet a csekely eszkpzeid igenybevetelevel, hatha az tobbek torkan lemegy?

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Tehat vagy lecserelsz masfel millio embert, vagy megprobalsz vmi mast, amivel tudsz hatni rajuk.
gabokocka
Aztán mivel?
Amíg te megérted, hogy csak eszpresszó van, addig a többség azon hisztizik, hogy ő csokishabosmálnásdiétáscukornélkülivegánfrappucsínót szeretne a Sztárbákszból...

Nem basszameg, ezt kellene már felfogni, hogy most ebből lehet választani, mert nem mindennap van választás, hanem 4 kibaszott évente.
4 kibaszott évig lehet majd tehetetlenül megint nézni, hogy mit csinál a Fidesz, hogy lopják ki a lóvét és nem fogsz tudni semmit se csinálni.

Solymi
itt a gond, nem 2x1 hónapig kell dolgozni hanem 4 éven keresztül folyamatosan

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 119
gabokocka
Aztán mivel?

több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
De komolyan, valaki válaszolja meg nekem, hogyan nem vette észre az összefogás az egész kampány során, hogy négy év alatt a szavazóinak 30 (!!!) százalékát elvesztették?
Szokol
Az, hogy egyrészt a saját szavazóik baszták át őket.
Olvass vissza, írtam már erről.

A másik meg az, még ha próbáltak is párbeszédet kezdeményezni vidéken meg itt-ott, valszeg az infó egyik fülön be, másikon ki, heves bólogatások közben.

Az nem volt megértve sokak szerint, hogy itt volt X meg Y lehetőség. Lehet, hogy most Y nem néz ki olyan jól, mert olyan mint egy hernyó, de abból még kikelhet a pillangó.
Amíg ennyire finnyásak az emberek és válogatósak akkor amikor nem kéne, akkor ne csodálkozzunk, hogy az ellen visz mindent.

Urizálni könnyű úgy, hogyha valaki jól keres és nem annyira érzi a negatív hatásokat, csak bassza a csőrét az igazságtalanság.
Solymi
Fölösleges azt keresni hogy hol lett elbaszva, szavazói logikát meg még annyira sem. Pont hogy a legalja, legelmaradottabb réteg szavazza be simán a fideszt, folyamatosan, aki a leginkább elszenvedője a ténykedésének, és ott szavaznak rájuk relatíve kevesebben, ahol arányaiban sokkal több a haszonélvező.
A jelenlegi lehetőségekkel NINCS olyan ember ma Magyarországon, aki le tudta volna váltani Viktort.
kb, ha maga Jézus Krisztus jött volna le az égből, és kijelentette volna hogy nem szeretném Gyurcsány Ferencet az ellenzék soraiban látni, 1 hét múlva az ország 70%-a fújta volna hogy Jézus Krisztus Gyurcsány Ferencet szeretné látni az ellenzékben.

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
peach Atlanta Falcons 14 995 — a new hope (again)
ha lesz "normális" ellenzéki/baloldali jelölt. De bazmeg, ki? Meg, hogy néz ki a "normális" ellenzéki/baloldali jelölt?
Duff
Nemtudom, de pl ha akadna is olyan, azt a versenyen a startvonalra sem engedik oda, sőt, még az edzőtábor előtt eltöretik a lábát a csapattársaival, lásd botka esetét.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
 www.reddit.com/r/hungary/comments/tvx56v/egy_kis_magyar_val%C3%B3s%C3%A1g_avagy_mozg%C3%B3%C3%BArn%C3%A1z%C3%A1s_egy/

több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 756 — Keep pounding

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Valamit meg kellene értened: igazad van, Orbánt le lehet győzni megfelelő politikai bisznis ajánlattal. Csak én nem egy másik színű NER-t akarok...
peterk2005
De ha csak X-ből és Y-ból lehet választani, és szerinted X 12 éve szar, és ezért alternatíva Y, akkor most mit finnyáskodsz, és miért Z-t akarsz? És mindezt úgy, hogy Z nem racionalitás, csak egy naív idea. 2022 van hahó, fel kéne ébredni.Sobri Jóska
Ébren vagyok. Nekem Y nem kell, ha ugyanolyan büdös, mint X. Ez nem naivitás, ez igényesség. Plusz praktikum. Számomra a posztmodern politika arról szól, hogy minél sűrűbben el lehessen zavarni azt aki éppen hatalmon van. Olyan világban, ahol 210-ból közel 200 képviselő arra szavaz, hogy az inzulin ára maradjon 400 ezer ahelyett, hogy 4 ezer lenne, aztán pár hónappal később visszaszavazzák őket a parlamentben AZOK, akik közül rengetegen azért kerülnek közel magáncsődbe, mert ki kell fizetniük az inzulin árát, abban a világban olyan értelemben nincsenek illúzióim, hogy van "jó alternatíva", és az emberek képesek az érdekeik szerint dönteni. Ilyen nincs. De elzavarható, nem elterebélyesedő alternatíva van. Én csak ennyit akarok a politikától. Elzavarható alternatívát, amelyiket - éppen ezért - néha tökön lehet fogni, hogy megmozdjuljanak valami hasznos felé is. Ritkán, de megtehető. Aztán el lehet őket zavarni az útból egy időre. De egy büdös kurva helyére nem kérek egy ugyanolyan büdösből, amelyik ugyanúgy elnyom minden más szagot és ezért az illat illúzióját kelti. Semmi szükségem egy leválthatatlan Fidesz helyett egy leválthatatlan DK-ra. Ennyi. Van türelmem, kivárom. 😊
peterk2005
Lófaszt, ez az eltartott kisujjal, csipkekesztyűben történő faszrángatás.
Vagy szellemi maszturbáció.

Ahhoz, hogy ellapátold a szart, az néha azzal jár, hogy szaros leszel.

Hihetetlen bakker, hogy Sobrival értek egyet a témában, de konkrétan ebben igaza van.
több mint 2 éve
De komolyan, valaki válaszolja meg nekem, hogyan nem vette észre az összefogás az egész kampány során, hogy négy év alatt a szavazóinak 30 (!!!) százalékát elvesztették?
Szokol
Az, hogy egyrészt a saját szavazóik baszták át őket.
Olvass vissza, írtam már erről.

A másik meg az, még ha próbáltak is párbeszédet kezdeményezni vidéken meg itt-ott, valszeg az infó egyik fülön be, másikon ki, heves bólogatások közben.

Az nem volt megértve sokak szerint, hogy itt volt X meg Y lehetőség. Lehet, hogy most Y nem néz ki olyan jól, mert olyan mint egy hernyó, de abból még kikelhet a pillangó.
Amíg ennyire finnyásak az emberek és válogatósak akkor amikor nem kéne, akkor ne csodálkozzunk, hogy az ellen visz mindent.

Urizálni könnyű úgy, hogyha valaki jól keres és nem annyira érzi a negatív hatásokat, csak bassza a csőrét az igazságtalanság.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
egyszerűbb agyhalottazni mint szembenézni azzal hogy elbaszták
Negritis
nyilván mki hibás csak én vagyok tökéletes duma ez.

de amúgy őszintén nem tudom mi kellhet egy váltáshoz. volt egy covid, volt itt az utóbbi időben mindenféle korrupciós ügy, rekordinfláció, benzinhiány, miniputyin. ehhez képest sose kaptak kb ennyi szavazatot ...
csebi
Ne felejsd ki, hogy mellettük még a mihazánk is 6% fölött kapott. A választásra jogosult és választani hajlandó magyar társadalom 60 százalékáak ez kell 2022-ben. De legalábbis azt hiszi, hogy ez kell.

Én nem vagyok társadalom tudós, se szociológus, én csak annyit látok a körülöttem levő világban és annyit olvastam ki a történelemből, hogy az autoriter, információs buborékba zárt rendszerek ilyenek. Amíg el nem kaszálják magukat, amíg képesek fenntartani a működőképesség látszatát és a buborékot, addig egyre ilyenebbek.

Ami a dolog csudája, hogy egy társadalom közben képes arra is, hogy 1985-ben 98%-al megszavazza a kommunista MSZMP-t - mert ott sem állt mindenki mögött egy katona pisztollyal, az emberek zöme önként és dalolva szavazott -, aztán öt évre rá rendszert váltson úgy, hogy az utódpártra alig 10% szavaz. Aztán utána négy évvel, teljesen demokratikus körülmények között majdnem kétharmadot kap ugyanaz az utódpárt megint. Mintha nem is lett volna a megelőző 40 év.

Nem véletlenül találták ki a demokráciákban a fékek és egyensúlyok kurva kemény és bonyolult rendszerét. Hát ezért. Mert az istenadta saját magát nem tudja megfékezni. És védekezni is képtelen az ellen, ha a rendszer egy-alternatívássá válik.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Duff Seattle Seahawks 3 172
 444.hu/2022/04/04/az-ellenzek-brutalis-bukasanak-legfontosabb-okai
Amadeus
👆words
Gyurma Pappa
Ja. Csak a megoldást senki nem tudja.
Anélkül meg kb ki lehet vele törölni.
Bazzani
Szűk fél nappal a választás után nem is lehet megoldást adni (szerintem később sem) most még az okok feltárása zajlik. Utána kellene majd jönnie az ilyen-olyan szembenézésnek, tanulságok levonásának.
Vrij6
Szerintem nem nagyon van erre megoldás ellenzéki oldalról, ez a nép szimplán menthetetlen, egyszerűen a többségbe bele van kódolva az önzőség, az egyszerűség és az igénytelenség.

Lehet szar volt a kampány, lehet MZP elbaszta, kitudja, de úgy en bloc az ellenzéktől már az nagy szó volt, hogy az összes párt összeállt. Ki gondolta volna, hogy egy Jobbik beáll egy DK mellé, csak azért, hogy leváltsák az aktuális kormányt? Szerintem senki, mégis megtették, szerintem még egyszer ilyen nem lesz. Ennek ellenére csomóan basztak elmenni szavazni, vagy más pártra szavaztak.

Én azt is nehezen tudom megérteni, aki nem szavazott, vagy egyéb kis pártra szavazott, mert ő majd akkor fog elmenni szavazni, ha lesz "normális" ellenzéki/baloldali jelölt. De bazmeg, ki? Meg, hogy néz ki a "normális" ellenzéki/baloldali jelölt? Ez csak duma, felelősséghárítás. Amíg fidesz van, meg a kicsi, addig nem lesz "normális" ellenzéki jelölt, mert, amint megjelenne valaki, aki tegyük fel, még a finnyások szerint is elfogadható, azonnal ömlene róla a hazugság az M1-en, a rádióban, a lapokban, hogy Ő Feri eltitkolt ikertestvére, így esélytelen lenne már a legelején. Nem tud kinőni "normális" ellenzéki jelölt ilyen politikai környezetben, hiába várja mindenki. Aki azt várja, hogy majd akkor szavaz az ellenzékre, ha a Feri eltűnik: Ez sem fog bekövetkezni. Ha Feri úgy dönt, hogy tényleg visszavonul, és elköltözik az Antarktiszra, az MTVA ugyanúgy nyomni fogja, hogy ő mozgat mindenkit. Ha esetleg Feri meghalna, akkor is visszajárna kísérteni az MTVA szerint, és a szavazóbázis egy része még ezt is beszopná.

Én se vagyok ám kurvanagy ellenzéki, meg MZP fan meg DK rajongó. De azért szavaztam, hogy hozzájáruljak ahhoz, hogy esetleg a propagandagépezet összedőljön. Hogy megálljon a folyamatos hazudozás, az emberek butítása, az ellenzéki politikusok ellehetetlenítése. Hogy esetleg 4 év múlva olyan jelöltre húzhassam be az x-et, akire nem undorral teszem. Mert ez lett volna az első és legnehezebb lépés. De hát, megint nem így lesz, mert erre van igény. M1-re, TV2-re, Elk*rtkra, Putyinra, farhátra, stadionra, na meg főképp: harcra meg utálatra.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 180 — Lucas Scott
egyszerűbb agyhalottazni mint szembenézni azzal hogy elbaszták
Negritis
nyilván mki hibás csak én vagyok tökéletes duma ez.

de amúgy őszintén nem tudom mi kellhet egy váltáshoz. volt egy covid, volt itt az utóbbi időben mindenféle korrupciós ügy, rekordinfláció, benzinhiány, miniputyin. ehhez képest sose kaptak kb ennyi szavazatot ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 180 — Lucas Scott
Szokol
ők is buborékban élnek 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 106 — Steelers fan
Szokol
Tactful Cactus
Hát de én lehetek buborékban, de ezeknek ez a szakmájuk, erre van a csapatuk, nem?
több mint 2 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 14 230
Szokol
 www.youtube.com/watch?v=NgJ8oGIeY7A

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 106 — Steelers fan
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 490 — Слава Україні! Героям слава!
2. Ennyire ezt akarják a fiatalok vagy ennyire keveset ér a szavazatuk?
Bazzani
Te is tudod, hogy ez egy öregedő társadalom, és egyre inkább az lesz.
A 2030-as években nyugdíjba mennek a Ratkó-unokák, szerinted akkor mi lesz?
Kampman
2040-es évekre gondolsz inkább, nem?
csi77
Fater eppen nem ratkos, 57-es, iden megy nyugdijba.
Vrij6
Mondjuk Ratkó unokákról beszél, azt gondoltam, a 75-79 között születettekről szól, én is közéjük tartozom. 65 évvel számolva a korhatárt 2040-44 között mennek/megyünk el nyugdíjba legkorábban....
csi77
Bocsánat, tényleg, reggel volt és benéztem. 😀 😀

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 749 — Axel Foley
Abban amúgy biztos vagyok, hogy ha a mihazánk picit is erősödne tovább akkor őket is gyorsan kinyírná a fideszmédia.
Mondjuk őket nem is sajnálnám.
Bazzani
Beleütköznek ugyanabba a plafonba és légüres térbe amibe a Jobbik és szevasz.
Hacsak valami kurva nagy válság előszele nem köszönt be és... hát ezt inkább le se írom.
gamerkr
Meg nem lesz mindig covid oltás amire egy teljes programot fel lehet húzni.

több mint 2 éve
csipkelli 4 010
Abban amúgy biztos vagyok, hogy ha a mihazánk picit is erősödne tovább akkor őket is gyorsan kinyírná a fideszmédia.
Bazzani
Hacsak valami kurva nagy válság előszele nem köszönt be és... hát ezt inkább le se írom.
gamerkr
1 millió szavazó. Az nem kevés.
több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Bazzani
tudom, naiv vagyok, de ha tényleg ütni fogják a fideszt (nyilván valszeg kurvára nem, főleg hogy Fekete Laci nem kap mandátumot), akkor én semennyire sem bánom.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 859 — Bears & Illinois fan
2. Ennyire ezt akarják a fiatalok vagy ennyire keveset ér a szavazatuk?
Bazzani
Te is tudod, hogy ez egy öregedő társadalom, és egyre inkább az lesz.
A 2030-as években nyugdíjba mennek a Ratkó-unokák, szerinted akkor mi lesz?
Kampman
2040-es évekre gondolsz inkább, nem?
csi77
Fater eppen nem ratkos, 57-es, iden megy nyugdijba.
Vrij6
Mondjuk Ratkó unokákról beszél, azt gondoltam, a 75-79 között születettekről szól, én is közéjük tartozom. 65 évvel számolva a korhatárt 2040-44 között mennek/megyünk el nyugdíjba legkorábban....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
gamerkr Green Bay Packers 10 947 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
Bazzani

több mint 2 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 4 821 — No one likes us, cause no one like us
Btw mi a következő a demokrácia után? Én már nagyon várom.

Vagy tényleg ennyire cinikus, vagy időközben meghülyült / belehülyült a saját illiberalizmusába.peterk2005
Ennyi?
Eazzy
Nekem jobb ötletem nincs. Teljesen máshogy jár az agyunk, ami nekem ésszerű, az valószínűleg neki nem az. Kérdezd meg tőle. 😀
peterk2005
Állítólag borzasztó udvarias és kedves 1v1. Igazi úriember. Lehet válaszol majd.

Szerkesztette: Eazzy

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 2 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 506 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Szerintem mind tudjuk a megoldast, de senki se olyan hulye hogy leirja itt, hogy utana bortonbe csukjak erte 😀

Bizzunk benne lesz olyan derek legeny aki megteszi 😊

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."