Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Oktatás-egészségügy-nyugdíj/megtakarításamit én látok/hallok az a 4es angolszász országokban sem feltétlen lenne könnyű
Ezekre nem látom már itthon a jövőt, és ez az újabb pofon elég katalizátor ahhoz, hogy kimozdítson minket ebből a komfortzónából. Ráadásul mivel én már gyerekkoromban éltem 3 évet külföldön, láttam, hogy túl lehet ezt élni, szóval bizonyára sikerülni fog nekünk is.
Hanni
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
naiv kérdés de ha mindenki aki pozitiv változást akar elmegy mi fogja kikényszeriteni a pozitiv változást itthon? ilyen alapon elmenni nem ugyanolyanolyan önző dolog mint a van munkám van pénzem többit leszarom minden fasza hozzállás?Bár már többen leírták, de mi is a jövő miatt. Tervezgetjük a családalapítást. Én 30 vagyok, a párom 31 éves. Ketten együtt megerőltetés nélkül éppen hétszámjegyűt keresünk. Van tehermentes lakásunk a 16. kerben, három hónapja fizettem ki az autóm utolsó lízing részletét, évente minimum 2x külföldre megyünk kirándulni/nyaralni, családjaink egzisztenciálisan és egészségügyileg rendben vannak. Barátaink mind velünk egykorú vidékről Budapestre migrált egyetemet végzett értelmiségi fiatalok.This. Exactly.
Élünk mint hal a vízben, bármikor szinte bármit (nyilván indokolatlan luxuscikkeken kívül) megengedhetünk magunknak, még egy 20 évig nyilván nem is lenne semmi probléma valószínűleg.
Azonban mindketten olyan emberek vagyunk, hogy szeretünk a jövőbe fektetni, és tekinteni.
Ami minket illet, a fiatalság és az egészség nem fog örökké tartani, bármennyire is jó lenne. Nem szeretnék 30-40 év múlva otthon szörcsögve várni a halálra, mert nem kapok kórházi ellátást. Arra pedig nem lehet egy életet építeni, hogy annyira jól fog szaladni, hogy az egész családnak kipörgethetem a magánellátást. Meg amúgy is baszhatom a magánellátást, ha összeesek otthon a fűszerkertben.
Ami viszont sokkal fontosabb az a gyerekprojekt. Szeretném, ha a gyereke(i)m egy felvilágosult, művelt, világra nyitott és okos ember lenne ÖNERŐBŐL. Nem szeretném a szabadidőmet azzal tölteni, hogy megpróbáljam kompenzálni az iskola hiányát. Elég lesz belenevelni otthon a magyarságtudatot 😀
Szeretném, ha felkészülne majd a világra, és egyedül megtudjon állni a lábán.
Szeretnék majd egyszer békében megöregedni, ahol átadhatom magam az öregkor szépségeinek, és az utolsó 10-20 évemet stresszmentesen akarom eltölteni és kiélvezni.
Oktatás-egészségügy-nyugdíj/megtakarítás
Ezekre nem látom már itthon a jövőt, és ez az újabb pofon elég katalizátor ahhoz, hogy kimozdítson minket ebből a komfortzónából. Ráadásul mivel én már gyerekkoromban éltem 3 évet külföldön, láttam, hogy túl lehet ezt élni, szóval bizonyára sikerülni fog nekünk is.
Hanni
Erről is beszéltem korábban, aki változást akar, annak vannak egyéb igényei is a pénzen kívül.
Fideszes lennék, megkérdezném: HÁ VAN JÓ MUNKÁD MEG PÉNZED AKKO MIT SÍRSZ
Duff
mindezt ugye úgy kérdezem h már ide települtem, megvan a német útlevelem ha akarnám 3 nap alatt ott lehetnék és 3 hét és ott is lenne hasonló munkám mit itt meg minden habzsi dőzsi. Nyilván akkor már oda adózok, ottani köv generációt segitem munkahelyen, ottani fejeket tágitom amikor beszélgetünk bármiről.
több mint 2 éve
Duff
3 172
Bár már többen leírták, de mi is a jövő miatt. Tervezgetjük a családalapítást. Én 30 vagyok, a párom 31 éves. Ketten együtt megerőltetés nélkül éppen hétszámjegyűt keresünk. Van tehermentes lakásunk a 16. kerben, három hónapja fizettem ki az autóm utolsó lízing részletét, évente minimum 2x külföldre megyünk kirándulni/nyaralni, családjaink egzisztenciálisan és egészségügyileg rendben vannak. Barátaink mind velünk egykorú vidékről Budapestre migrált egyetemet végzett értelmiségi fiatalok.This. Exactly.
Élünk mint hal a vízben, bármikor szinte bármit (nyilván indokolatlan luxuscikkeken kívül) megengedhetünk magunknak, még egy 20 évig nyilván nem is lenne semmi probléma valószínűleg.
Azonban mindketten olyan emberek vagyunk, hogy szeretünk a jövőbe fektetni, és tekinteni.
Ami minket illet, a fiatalság és az egészség nem fog örökké tartani, bármennyire is jó lenne. Nem szeretnék 30-40 év múlva otthon szörcsögve várni a halálra, mert nem kapok kórházi ellátást. Arra pedig nem lehet egy életet építeni, hogy annyira jól fog szaladni, hogy az egész családnak kipörgethetem a magánellátást. Meg amúgy is baszhatom a magánellátást, ha összeesek otthon a fűszerkertben.
Ami viszont sokkal fontosabb az a gyerekprojekt. Szeretném, ha a gyereke(i)m egy felvilágosult, művelt, világra nyitott és okos ember lenne ÖNERŐBŐL. Nem szeretném a szabadidőmet azzal tölteni, hogy megpróbáljam kompenzálni az iskola hiányát. Elég lesz belenevelni otthon a magyarságtudatot 😀
Szeretnék majd egyszer békében megöregedni, ahol átadhatom magam az öregkor szépségeinek, és az utolsó 10-20 évemet stresszmentesen akarom eltölteni és kiélvezni.
Hanni
Erről is beszéltem korábban, aki változást akar, annak vannak egyéb igényei is a pénzen kívül.
Fideszes lennék, megkérdezném: HÁ VAN JÓ MUNKÁD MEG PÉNZED AKKO MIT SÍRSZ
több mint 2 éve
Ezt latom az egyetlen megvalosithato forgatokonyvnek.Így van. Ezt a mostani 1,8 millió szavazatot jobbik nélkül kellene tudnia a baloldalnak, és ehhez kellene egy 12-15% jobbról, amit Vona meg MZP tudhatna esetleg.Ezert irtam korabban hogy ket kulon lista kell.Nyilvan Vona nem hibatlan.ja, csak abból a 19%-ból 15 nem szavaz rájuk ha összeáll a baloldallal, a baloldalból meg 10 százalék nem szavaz rájuk soha ha összeállnak a náci jobbikkal, és meg is vagyunk 😀
De 19%ot szerzett a jobbikkal 4 ev.
Most a 6 part osszegrundolt 35ot?
Lehet el kene gondolkodni azon, hogy aki ilyen szinten teljesitett, arra szukseg lehet a ner lebontasahoz.
Mzp-t most lehet ekezni.
De nyert hodmezovasarhelyen a fidesz ellen es zsebrerakta az ellenzeket az elovalasztason.
Hibazott most sokat?
Igen
Emiatt el kell dobni? Nem hinném.
Nagyon sokk jobboldali szsvazo van aki utalja a fideszt de most nem szavazott, fideszre szavazott, mi hazankra szavazott.
Oket meg kell fogni.
Ennel a ket embernel nem latok ra jobb alternativat.
A baloldal meg szervezze ujra magat es tarolja le budapestet, meg vigyen el nehany videki nagyvarost.
Van ra 4 ev.
El lehet kezdeni dolgozni.
gabokocka
kurvára el kéne dönteni hogy minden áron kormány váltást akarnak-e vagy örökké fideszt, úgy látszik eldöntötték hogy utóbbi. Én, te, tudunk kompromisszumot kötni, a kb. 70-80% meg nem.
eaglesmcnabb
Nem kell elore osszefogni.
Annyi hogy a masik lista top 30 korzeteben visszalepsz.
gabokocka
somoskovig
Valtast ettol se remelnek, de igy lehetne kimaxolni a fidesz ellenes szavazatokat.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Így van. Ezt a mostani 1,8 millió szavazatot jobbik nélkül kellene tudnia a baloldalnak, és ehhez kellene egy 12-15% jobbról, amit Vona meg MZP tudhatna esetleg.Ezert irtam korabban hogy ket kulon lista kell.Nyilvan Vona nem hibatlan.ja, csak abból a 19%-ból 15 nem szavaz rájuk ha összeáll a baloldallal, a baloldalból meg 10 százalék nem szavaz rájuk soha ha összeállnak a náci jobbikkal, és meg is vagyunk 😀
Lehet el kene gondolkodni azon, hogy aki ilyen szinten teljesitett, arra szukseg lehet a ner lebontasahoz.
Mzp-t most lehet ekezni.
De nyert hodmezovasarhelyen a fidesz ellen es zsebrerakta az ellenzeket az elovalasztason.
Hibazott most sokat?
Igen
Nagyon sokk jobboldali szsvazo van aki utalja a fideszt de most nem szavazott, fideszre szavazott, mi hazankra szavazott.
Oket meg kell fogni.
A baloldal meg szervezze ujra magat es tarolja le budapestet, meg vigyen el nehany videki nagyvarost.
Van ra 4 ev.
gabokocka
kurvára el kéne dönteni hogy minden áron kormány váltást akarnak-e vagy örökké fideszt, úgy látszik eldöntötték hogy utóbbi. Én, te, tudunk kompromisszumot kötni, a kb. 70-80% meg nem.
eaglesmcnabb
gabokocka
több mint 2 éve
Ezert irtam korabban hogy ket kulon lista kell.Nyilvan Vona nem hibatlan.ja, csak abból a 19%-ból 15 nem szavaz rájuk ha összeáll a baloldallal, a baloldalból meg 10 százalék nem szavaz rájuk soha ha összeállnak a náci jobbikkal, és meg is vagyunk 😀
Mzp-t most lehet ekezni.
Hibazott most sokat?
Igen
Oket meg kell fogni.
Van ra 4 ev.
gabokocka
eaglesmcnabb
több mint 2 éve
Nekem olyan elkeseredett hangulatom lett,hogy kb a sírás kerülget.Van ebben az országban kb minden 2.ember aki szerint ez a OV církusz így ahogy van OK.
de ami igazán elkeserít az az,hogy elbizonytalanodtam tényleg én látom rosszul vagy már én megyek szembe az autopályán?.....
Beszéltem jó pár ismerőssel akik fidesz szavazók most persze jöttek a na ugye mi vagyunk a győztesek duma...
Látva este Győzikét és hallani a nagyképű dumáját és mégis igaza lett....
Tényleg ilyenek vagyunk ?
Most már azt gondolom legyen ez,csinálja meg a fidesz,hogy még 4 évig beadják,hogy ez igazából jó ami körülvesz.
több mint 2 éve
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?Bár már többen leírták, de mi is a jövő miatt. Tervezgetjük a családalapítást. Én 30 vagyok, a párom 31 éves. Ketten együtt megerőltetés nélkül éppen hétszámjegyűt keresünk. Van tehermentes lakásunk a 16. kerben, három hónapja fizettem ki az autóm utolsó lízing részletét, évente minimum 2x külföldre megyünk kirándulni/nyaralni, családjaink egzisztenciálisan és egészségügyileg rendben vannak. Barátaink mind velünk egykorú vidékről Budapestre migrált egyetemet végzett értelmiségi fiatalok.
Én nem vagyok fidesz szimpatizáns, vagy párttag, kisebb megszakitással kvázi végig fidesz uralom alatt dolgoztam és alakitgattam az életemet. Gondolkodtam h menjek ki külföldre x éve, de sose az itteni politikai helyzet motivált ebben.
MI az amit nem látok, nem érzek, ami miatt élhetetlen itthon és máshova kell menekülni, és integrálódni egy idegen társadalomba?
briareos
több mint 2 éve
Nyilvan Vona nem hibatlan.ja, csak abból a 19%-ból 15 nem szavaz rájuk ha összeáll a baloldallal, a baloldalból meg 10 százalék nem szavaz rájuk soha ha összeállnak a náci jobbikkal, és meg is vagyunk 😀
Mzp-t most lehet ekezni.
Hibazott most sokat?
Igen
Oket meg kell fogni.
Van ra 4 ev.
gabokocka
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
ezt értem, de az hogy jobb és bal összefog nem fog működniEgy part nem fogja levaltani a fideszt.politikai képességekkel egyetértekEz amúgy hülyeség, simán top5 a politikusi képességek és erények mentén, messze a legjobb miniszterelnök jelölt a NER regnálása alattvona se jobb egy fokkal seHagyjuk már az Andrást. Useful idiot.Amugy Schiffer es Vona pont alkalmas volna a ketpolusu ellenzek vezetesere.Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
Na ebbol lesz gyurcsany es jakab.
gabokocka
csebi
Gyurma Pappa
Negritis
FLZOLI
erényekkel kurvára nem
leszerepelt már ő is
és továbbra sem hiszek benne hogy a fideszt jobboldalról le tudod váltani
és jobb középről se szélső jobbról nem fog menni
Negritis
A szavazok fele rajuk szavaz.
Minden olyan szavazert le kell hajolni ami ellenuk megy.
gabokocka
több mint 2 éve
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?Hát lehet, hogy nem nekem kéne erre válaszolni, aki hazajöttem sokkal kevesebbet keresni, mint amennyit kint élve kerestem. 😀 De ha egy tanár vagy nővér kérdezne meg, akkor azt hiszem bajban lennék, ha fel kéne sorolnom, hogy miért ne menjen. Mit lehet mondani annak, aki kettőszáz nettóért túlórázik ebben az egészségügyben? Nem sokat. Vagy mit lehet mondani egy szintén kettőszázat kereső tanárnak, aki elvégzett egy egyetemet azért, hogy az iskolában azt is megmondják neki, hogy mit taníthat és hogyan. Olyan tankönyvből, ami már akkor elavult volt, amikor kinyomtatták. Aztán hazamegy azzal a kétszáz ezrével, és ha elromlik a vízmelegítő bojlere, akkor a kiszálló szerelő harmincért csinálja meg neki fél óra alatt - feketén. Nekik semmi nem jut eszembe, hogy mit tudnék mondani. Azon kívül, hogy reménykedjen, hátha májusban kapnak 20 százalékot .. bár el lett mondva már, hogy válság jön, most nincs pénz a tanárokra.
Én nem vagyok fidesz szimpatizáns, vagy párttag, kisebb megszakitással kvázi végig fidesz uralom alatt dolgoztam és alakitgattam az életemet. Gondolkodtam h menjek ki külföldre x éve, de sose az itteni politikai helyzet motivált ebben.
MI az amit nem látok, nem érzek, ami miatt élhetetlen itthon és máshova kell menekülni, és integrálódni egy idegen társadalomba?
briareos
Egyébként valami összefüggés valószínűleg lehet az "élhetőség" és az elvándorlási kedv között, mert 2010 óta négy országból mentek külföldre a legtöbben: tőlünk, a lengyelektől, a románoktól és a bolgároktól. Ezek közül kettő - mi és a bolgárok - gazdaságilag is lemaradtunk, indokolható lehetne csak gazdasági okokkal. De a románok és lengyelek régiós összehasonlításban kimondottan nagyot léptek előre ebben az időszakban. Szóval nem csak a gazdasági nyomásnak lehet szerepe.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Proxyi
113
+a retek társadalom kiegészítése:kirekesztő, rövidlátó, gyűlölködő, ami egyre inkább még jobban az lesz, hiszen ezt tolják az arcába, és még felhatalmazást is érezhetnek rá.nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?Mert nem szeretném, hogy a gyerekem egy ilyen retek társadalomban nőjön fel. Nem szeretném, hogy ha majd bekapcsolja a tv-t vagy a rádiót, vagy híreket akar olvasni, akkor hazugságokat, propagandát, utálkozást olvasson. Nem akarom, hogy fideszes propagandát halljon vissza a 10 éves osztálytársaitól. Nem akarom, hogy ne tanuljon biológiát meg kémiát, mert nincs rá tanár. Nem akarom, hogy ha hasi UH-ra kell vinni, akkor időpontot kell kérni egy hónap múlvára, hogy majd időpontot kérhessek. Meg úgy ilyenek, folytathatnám...
briareos
Tudom, hogy ezek olyan dolgok, hogy mivel normális szülő vagyok/leszek, így megkerülhetők. De nagyon nem ez a normális módja.
Duff
+akármennyire is nem akarok foglalkozni vele, közvetve és közvetlen látni/hallani/találkozni fogok azzal a sok szarsággal, amit itthon művelnek.
+életszínvonal. Tudom, hogy nem lesz kint sincs semmi kolbászból, keményen meg kell dolgozni érte, talán keményebben is, mint itthon, de megéri. Többet tudsz félretenni, spórolni egy idő után (ismerősők beszámolói), nem beszélve arról, hogy a nyugatra szállított élelmiszerek minősége is mennyivel jobb.
több mint 2 éve
Egy part nem fogja levaltani a fideszt.politikai képességekkel egyetértekEz amúgy hülyeség, simán top5 a politikusi képességek és erények mentén, messze a legjobb miniszterelnök jelölt a NER regnálása alattvona se jobb egy fokkal seHagyjuk már az Andrást. Useful idiot.Amugy Schiffer es Vona pont alkalmas volna a ketpolusu ellenzek vezetesere.Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
gabokocka
csebi
Gyurma Pappa
Negritis
FLZOLI
erényekkel kurvára nem
leszerepelt már ő is
Negritis
A szavazok fele rajuk szavaz.
Minden olyan szavazert le kell hajolni ami ellenuk megy.
több mint 2 éve
Azért az, hogy az LMP-s Kanász-Nagy Máté is MZP-t hibáztatja, jelentős részben jogos ugyan, de csak mérsékelten szimpatikus. Az ellenzék képtelen házon belül kezelni a konfliktusait, ha viszont egymást kell anyázni, akkor nagy a tolongás.
több mint 2 éve
Nyilvan Vona nem hibatlan.De 19%ot szerzett a jobbikkal 4 ev.
Mzp-t most lehet ekezni.
Hibazott most sokat?
Igen
Oket meg kell fogni.
Van ra 4 ev.
több mint 2 éve
majd a kiábrándult fideszesekkel 😉politikai képességekkel egyetértekEz amúgy hülyeség, simán top5 a politikusi képességek és erények mentén, messze a legjobb miniszterelnök jelölt a NER regnálása alattvona se jobb egy fokkal seHagyjuk már az Andrást. Useful idiot.Amugy Schiffer es Vona pont alkalmas volna a ketpolusu ellenzek vezetesere.Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
gabokocka
csebi
Gyurma Pappa
Negritis
FLZOLI
erényekkel kurvára nem
leszerepelt már ő is
Negritis
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
politikai képességekkel egyetértekEz amúgy hülyeség, simán top5 a politikusi képességek és erények mentén, messze a legjobb miniszterelnök jelölt a NER regnálása alattvona se jobb egy fokkal seHagyjuk már az Andrást. Useful idiot.Amugy Schiffer es Vona pont alkalmas volna a ketpolusu ellenzek vezetesere.Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
gabokocka
csebi
Gyurma Pappa
Negritis
FLZOLI
erényekkel kurvára nem
leszerepelt már ő is
több mint 2 éve
Ez amúgy hülyeség, simán top5 a politikusi képességek és erények mentén, messze a legjobb miniszterelnök jelölt a NER regnálása alattvona se jobb egy fokkal seHagyjuk már az Andrást. Useful idiot.Amugy Schiffer es Vona pont alkalmas volna a ketpolusu ellenzek vezetesere.Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
gabokocka
csebi
Gyurma Pappa
Negritis
több mint 2 éve
Budan nagyobb aranyban nyertrk mint a dk pesten.?Ellenzéki versenyben sehol nincs a MoMo.Távol álljon tőlem a MoMot védeni, ez a Macron féle francia jobbközép liberalizmus nagyon távol van tőlem. De Bp-en stabilan hozták a körzeteket, és ez több, mint amit a DK vagy a Jobbik elmondhat magáról. Túl van a DK misztifikálva. Az a 300e szavazó a topjuk, amit az előválasztáson el tudtak vinni. Ebből nem lesz kormányváltásamúgy őszintén itt is ilyen kérdések 444.hu/2022/04/04/az-lmp-is-mzp-t-hibaztatja-a-bukasert-nem-tett-jot-hogy-a-miniszterelnok-jeloltunk-egy-vegtelen-monologga-valtoztatta-a-kampanyunkat:Igazából a Momentum az a Jobbik, amelyik az utolsó előtti ciklusát kezdi. Nem lesznek már sokáig. Jellegtelen, üzenet nélküli, 0 hátországgal rendelkező párt.
hogyan lehet az, hogy az ország kettészakadt: van egy erősen ellenzéki Budapest és van egy gyakorlatilag kormánypárti vidék”
hány éve ez a kérdés?
de tegnap este is a Berg a Momentumtól lenyilatkozza, hogy a jogállamisági téma talán nem ment át eléggé a választóknál ... Momentum is szépen halad az SZDSZ útján ...
csebi
Ahogy Trappatoni mondta anno "flasche leer". Egy semmi.
LMP dettó. PM dettó. MSZP meg kb. egy walking dead. Hörög, kúszik, mászik, hajtja előre az ösztön, amíg nem kapja meg a kegyelemlövést a fejbe.
A DK-t leszámítva ez gyakorlatilag megsemmisülés. Vége van.
Amadeus
Gyurma Pappa
Amadeus
Elhozták a Hegyvidéket. Próbáld meg egy DK jelölttel...
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Nem szemelyfuggo.pont ezt nem szabad mondani, mint amit MZP harsogott, hogy csak ő tudja leváltani. ez faszság. most meló van, nem pofázás. kell valaki aki kimondja, hogy aki nem így gondolkodik annak lapát. ezt el kell tanulni a fidesztől, nix ugribugri, ha fájni kell hadd fájjon. nem hiszem el, hogy a fiatalok között nem találni olyat akit ki lehet emelni. szégyen nem szégyen, a fidesztől kell ellesni a témát. nem hiszem el nincs olyan koponya, aki fel tudna skiccelni egy rövid-középtávú tervet, projektet.4 eve 1 millio jobbik szsvszo volt.ha azt nézem akkor kicsit tisztult a kép(?) azzal, hogy ott van a MH. így a baloldalnak szépen el lehet engedni a jobbosokat, mert ők le fognak szavazni oda. viszont ezek a fideszre sem fognak szavazni nagy valószínűség szerint, mert végre van 1 párt akire full nyugodtan leadják a kis nacionalista voksukat.igen, ezt az opciót mondtam én is ma az asszonynak. vagy h legalább ez 2018ban működött volna vmennyire és akkor nincs 2/3 közel sem. aztán akkor máshogy néz ki nagyon sok minden.Nyilvan puszta teoria.emlékszem 4 éve a választás másnapján ugyanitt tartottunk, azóta egy helyben megy a topogás, kurva szar rájönni. akkor is azt mondtátok/mondtuk sokan, hogy lehetőleg már másnap el kell kezdeni járni a vidéket és nyomni a jelenlétet. mi lett belőle? kurvára semmi. most megint itt vagyunk és megint ezt kéne tenni.olyan szempontból sztem rosszabb a helyzet, hogy 4 éve volt egy illúzió. egy olyan illúzió, hogy ha szorosabb együttműködés van, nagyjából egy jelöltek a körzetekben akkor meg lehetne szorongatni OVt. erre jött egy gyomros, hogy nincs így. alapvetően én nem látok olyan taktikát, olyan elképzelést, olyan alternatívát, amely olyan számban meg tudna ma egymaga szólítani elegendő szavazót, hogy a fidesz bemenjem 110 körüli képviselőre. nem az, hogy nyerjen, hanem h megszorongassa.
persze ismét el fog telni vagy 2 év mire lesz bármiféle terv is. ne legyen igazam.
petey
csebi
Az egy lista nem mukodik.
Ez most kiderult.
Ket listat kell allitani.
Egy balliberalist, meg egy jobboldali konzervativot.
A korzetekben meg kell leresni azt a 30-30 korzetet, ahol ezen partkoaliciok a legjobb esellyel indulnak, ott a masikat visszaleptetni.
Nyilvan ez csak illuzio, de ez a modszer meg nem lett kiprobalva. De amig itt van feri es peti, mindket lista halalra lenne itelve.
Szoval jon a szokasos bunbakkereses, feloszlatjuk magunkat, ujraszervezodunk, letrejon meg 5 kis part, a fidesz meg rohog az egeszen.
De hogy pozitiv legyek, a kutyak sztem be fognak menni az europai parlamentbe.
gabokocka
csebi
így talán rá lehet menni az ellenzéknek vagy majd tőlük valakinek 1v1-ben a fideszesekre. már csak az arcot kell megkeresni XDDD ofc Feri nélkül aki meg megkerülhetetlen mert nála a lóvé.
petey
Most 300ezer mihazankos aminek a felet siman el lehetne hozni.
Megint jon a baloldali felsobbrenduseg hogy majd levaltjak a fideszt.
Lofaszt.
4 db 2/3.
Minden olyan szavazot meg kell fogni, akinek nem tetszik a ner.
Nem szabad finnyaskodni.
gabokocka
petey
Egyszeruen nincs 3 millio baloldali szavazo.
18-ban kiderult, hogy van 1 millio jobboldali, aki hajlando nem a fideszre szavazni.
Magyarul mar csak 2 millio baloldalit kell talalni.
Konnyebb mint harmat.
több mint 2 éve
vona se jobb egy fokkal seHagyjuk már az Andrást. Useful idiot.Amugy Schiffer es Vona pont alkalmas volna a ketpolusu ellenzek vezetesere.Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
gabokocka
csebi
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
?Ellenzéki versenyben sehol nincs a MoMo.Távol álljon tőlem a MoMot védeni, ez a Macron féle francia jobbközép liberalizmus nagyon távol van tőlem. De Bp-en stabilan hozták a körzeteket, és ez több, mint amit a DK vagy a Jobbik elmondhat magáról. Túl van a DK misztifikálva. Az a 300e szavazó a topjuk, amit az előválasztáson el tudtak vinni. Ebből nem lesz kormányváltásamúgy őszintén itt is ilyen kérdések 444.hu/2022/04/04/az-lmp-is-mzp-t-hibaztatja-a-bukasert-nem-tett-jot-hogy-a-miniszterelnok-jeloltunk-egy-vegtelen-monologga-valtoztatta-a-kampanyunkat:Igazából a Momentum az a Jobbik, amelyik az utolsó előtti ciklusát kezdi. Nem lesznek már sokáig. Jellegtelen, üzenet nélküli, 0 hátországgal rendelkező párt.
hogyan lehet az, hogy az ország kettészakadt: van egy erősen ellenzéki Budapest és van egy gyakorlatilag kormánypárti vidék”
hány éve ez a kérdés?
de tegnap este is a Berg a Momentumtól lenyilatkozza, hogy a jogállamisági téma talán nem ment át eléggé a választóknál ... Momentum is szépen halad az SZDSZ útján ...
csebi
LMP dettó. PM dettó. MSZP meg kb. egy walking dead. Hörög, kúszik, mászik, hajtja előre az ösztön, amíg nem kapja meg a kegyelemlövést a fejbe.
Amadeus
Gyurma Pappa
Amadeus
Elhozták a Hegyvidéket. Próbáld meg egy DK jelölttel...
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 118
Ellenzéki versenyben sehol nincs a MoMo.Távol álljon tőlem a MoMot védeni, ez a Macron féle francia jobbközép liberalizmus nagyon távol van tőlem. De Bp-en stabilan hozták a körzeteket, és ez több, mint amit a DK vagy a Jobbik elmondhat magáról. Túl van a DK misztifikálva. Az a 300e szavazó a topjuk, amit az előválasztáson el tudtak vinni. Ebből nem lesz kormányváltásamúgy őszintén itt is ilyen kérdések 444.hu/2022/04/04/az-lmp-is-mzp-t-hibaztatja-a-bukasert-nem-tett-jot-hogy-a-miniszterelnok-jeloltunk-egy-vegtelen-monologga-valtoztatta-a-kampanyunkat:Igazából a Momentum az a Jobbik, amelyik az utolsó előtti ciklusát kezdi. Nem lesznek már sokáig. Jellegtelen, üzenet nélküli, 0 hátországgal rendelkező párt.
hány éve ez a kérdés?
csebi
Amadeus
Gyurma Pappa
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Hagyjuk már az Andrást. Useful idiot.Amugy Schiffer es Vona pont alkalmas volna a ketpolusu ellenzek vezetesere.Vonát egyre jobban el tudom fogadni, hogy ő megoldás lehetne egyik pólusra. Schiffert nagyon nem tartom annak.
gabokocka
csebi
több mint 2 éve
Klaci79
22 492
nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, és abszolút megértem a keserüséget amit sok ember érez, de magyarázzátok el nekem miért megoldás kimenni? vagy miért kell elmenni külföldre?Biztos lesz valaki aki jól összeszedi neked, de én mennék azonnal. Sok ismerős van, aki nulláról kezdve, de tényleg nulláról, mosogatással, dobozhajtogatással, stb kezdte és most boldog kint a családjával és nem azon múlnak a mindennapjai, hogy a Kicsi éppen mit böfög. Az egészségügy szörnyű állapotban van még mindig (ez talán máshol is igaz nyugaton, csak magasabb színvonalon) az oktatás félelmetesen rossz, látom, hogy analfabétákat nevelnek. A fizetésem az elmúlt 8-10 évben annyit változott amennyit az infláció, szinte képtelenség előrejutni egy átlagembernek, örökség vagy valami jó kapcsolat nélkül.
briareos
És ezt mondom tényleg 40+-os családapaként, akinek nincs is rossz állása...ez az egy ami itt tart.
És legfőképpen az a felháborító, hogy olyanok szavazatán múlik az egész ügymenet, akik vagy külföldön élnek és sosem volt magyar bejelentett lakcímük, vagy nem kapnak nettó 50ezret egy hónapban, miközben jön nekem a legalább nem kell háborúba menni dumával.
Nem véletlen, hogy egy győztes háborúban is sikerül a rossz oldalra állni és mindez csak azért, hogy az elit még gazdagabb legyen, miközben rengeteg ember nem tudja a paradicsomot megvenni a Lidl-ben már.
Szóval sok összetevő van...szeretem a hazámat, de borzasztóan utálom, hogy ennyi erőszakos, náci seggfej él benne, és még büszkék is rá. És persze a sok végtelenül ostoba polgártárs....nyilván sok kivétel van, ahogy ezt múltkor is elmondtam. Simán lehet, hogy ez valakinek tényleg jó, mert jól jött a csok vagy más egyéb intézkedésük, amit persze én mint adófizető fizetek, de semmi gond, ez a társadalom...csak ne nézzenek már hülyének.