Politika

66 feliratkozó

5 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 705 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna

Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 593
a pénzügyek prociklikussá váltak. (Ez azt jelenti, hogy a magyar állam akkor öntött pénzt a gazdaságra, amikor egyébként is jól ment, és ez a hagyományos gazdasági felfogás szerint hiba, mert ilyenkor a bajokra kellene tartalékolni.)

telex.hu/kulfold/2023/06/16/europai-unio-tanacsa-gazdasagi-ajanlasok-magyarorszag
deyell
a cikk többi, nem idézett része festi le igazán a helyzetet.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 433
a pénzügyek prociklikussá váltak. (Ez azt jelenti, hogy a magyar állam akkor öntött pénzt a gazdaságra, amikor egyébként is jól ment, és ez a hagyományos gazdasági felfogás szerint hiba, mert ilyenkor a bajokra kellene tartalékolni.)

telex.hu/kulfold/2023/06/16/europai-unio-tanacsa-gazdasagi-ajanlasok-magyarorszag
deyell
Ez a fajta hagyományos gazdasági felfogás a 21. században korlátosan igaz és nem szentírás. Ugyanezek a hagyományos gazdasági felfogás - dogamtikusok nemigazán tudják megmondani, hogy akkor mégis hogyan kellene az olyan típusú országoknak, mint mi, Szlovákia, vagy a horvátok utolérnie a fejlett országokat - nem is sikerült. Van aki közelebb van (csehek), van aki távolabb (mi) - továbbiak a "közepes fejlettség csapdája" szócikkben.

A prociklikus gazdaság egy módszer arra, hogy "kinövekedjük" magunkat, magas nyomású gazdaságnak is hívják ugye. Érted, ha én 100 egységet keresek, te 150-et, és én ebből a 100-ból még el is teszek 20-at a későbbi rossz időkre - amikről senki nem tudja, hogy eljön, hogyan jön stb. - akkor bizony sose foglak utólérni, nem lesz olyan szép házam, kertem, telefonom, autóm mint neked (márpedig a nép ebben méri a sikert). Maga a módszer egy eléggé kockázatos, de hatékony eszköz lehet arra, hogy valahogy felzárkózzon egy adott ország a fejlettebbekhez. High risk - high reward.

Az egy másik kérdés, hogy mire használja az ország ezt az eszközt. Idehaza szokás szerint az elképzelés szerintem jó volt, hogy majd a csúcsrajáratott gazdaság valahogy "kinövekszi" a többieket és jól felzárkózunk a fejlett országokhoz (14-19 közötti időszak) csak mivel eleve később indult meg a növekedésünk, mint a többi országé a 2008-as válság után és mélyebbről is indultunk, ezért rohadt kockázatos volt - nem szabadott volna, hogy beüssön valami giga krach, mondjuk egy világjárvány. Vagy egy háború. Ez a rákfenéje ennek a típusú eszköznek, kell hozzá 10-15 nyugodtabb év 😊 - ha nagy baj jön, akkor meg az lesz amit látunk.

Szóval jó az anticiklikus gazd.pol - a németeknél mondjuk. Ők már nem nagyon akarnak sehova felzárkózni, de nem biztos, hogy hatékony nálunk. És biztos, hogy nem hatékony egy helyi politikusnak (kevesebb állami beruházás - kevesebb szalag átvágás).

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 485 — Sworn to the Dark

built for this shit

több mint 2 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 125 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 512 — #NoStress
nagyon büszke vagyok, hogy több volt tanárommal is találkoztam a tegnapi tüntetésen, és még boldogabb lennék ha ezt sok ember elmondhatná magáról és a tanárairól
Fontos_Vidra
Én is kint voltam, de - most, hogy mondod - még soha nem találkoztam volt tanárommal tüntetésen. Sem oktatásin, sem máson.
nagylaza, főpohárnok
Öreg vagy. A volt tanáraid már nyugdíjasok.
Őszentsége Sobri Jóska
És? Nyugdíjas nem jár tüntetni?
nagylaza, főpohárnok
A nyugdíjasok mással vannak elfoglalva.
Illetve azok már nem tanárok, azok nyugdíjasok, akiknek a nyugdíjuk a prioritás, az egészségük, az unokáik, nem a munkavállalók problémái. Minek tüntetnének?
Őszentsége Sobri Jóska
Szolidaritás a szó amit keresel.
zinedine5
Nem keresem azt, ami nincs.
És amikor leírom a magyar rögvalóságot, akkor ahhoz ez a szó nem szükséges.

több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 468 — Ajmo Vatreni
nagyon büszke vagyok, hogy több volt tanárommal is találkoztam a tegnapi tüntetésen, és még boldogabb lennék ha ezt sok ember elmondhatná magáról és a tanárairól
Fontos_Vidra
Én is kint voltam, de - most, hogy mondod - még soha nem találkoztam volt tanárommal tüntetésen. Sem oktatásin, sem máson.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Illetve azok már nem tanárok, azok nyugdíjasok, akiknek a nyugdíjuk a prioritás, az egészségük, az unokáik, nem a munkavállalók problémái. Minek tüntetnének?
Őszentsége Sobri Jóska
Szolidaritás a szó amit keresel.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 445 — beers & Packers
Fontos_Vidra
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Igazad van. Kb. ez a mentalitás vezetett oda, hogy a Fidesz nyugodtan és büntetlenül, 0-24-ben öntheti a szart a nyakunkba.
több mint 2 éve
Fontos_Vidra
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Anyósom nyugdíjas és jár tüntetni.
Mert nem tetszik neki a rendszer és aggódik az unokái jövőjéért.
Szívesen.
warr_b
Ő a kivétel.
Köszi.

több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 29 480 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Fontos_Vidra
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Anyósom nyugdíjas és jár tüntetni.
Mert nem tetszik neki a rendszer és aggódik az unokái jövőjéért.
Szívesen.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 2 éve
Fontos_Vidra
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok

több mint 2 éve
Fontos_Vidra
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Fontos_Vidra
nagylaza, főpohárnok

több mint 2 éve
Fontos_Vidra
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 798
Nagyon röhögök, szélsőjobboldali "hírportál" a Fradi mai igazolása után:
"Kubatovék úgy gyűjtik a külföldieket, mint egy akkumlátorgyár."
csipkelli
Külön tetszik az akkumulátor gyakori helytelen kiejtésének megjelenése a szó rossz helyesírásában.

Szerkesztette: Kampman

több mint 2 éve
csipkelli 4 010
Nagyon röhögök, szélsőjobboldali "hírportál" a Fradi mai igazolása után:
"Kubatovék úgy gyűjtik a külföldieket, mint egy akkumlátorgyár."
több mint 2 éve
Csütörtökön megnéztem a Kötöttfogást, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy Csintalan belépése az MSZP-be az utolsó szög a szocik koporsójába, vagy halvány esély a megmaradásra...
nagylaza, főpohárnok
Az MSZP koporsójába az utolsó szög a még meglévő kevés vidéki jelenlétük eltűnése lesz, mert csak budapesti pártként nem fognak tudni megmaradni, ahhoz már túltelített az a piac.
Csintalant hagyjuk, kb. olyan mint a mennyeiben Tornyi Barnabás volt.

több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 728
 444.hu/2023/06/16/david-pressman-a-pride-nyitanyon-az-emberek-hergelese-szavazatokert-cserebe-nem-ujdonsag-ebben-az-orszagban?

Nem csak Orbán tud ebben az országban kiváló beszédet tartani.
Dzsokijuing
kár hogy nem magyar politikus
Fontos_Vidra
Itt nem lehetne olyat, mint fociban, hogy igazolunk egy külföldi PM-t?
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 137 — The Mathematician
Csütörtökön megnéztem a Kötöttfogást, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy Csintalan belépése az MSZP-be az utolsó szög a szocik koporsójába, vagy halvány esély a megmaradásra...
nagylaza, főpohárnok
semmiképp sincs esély
Negritis, a vajda
Csak egy Komjáthi-Jámbor összefogás tudná galvanizálni a szocikat, a Szikrának legalább lenne valamiféle országos hálózati lefedettsége. De hát a Párbeszéd-összeborulás sem jött be.
Dzsokijuing
öngyilkosság lenne a szikrának

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 625
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 528 — Saturday Night Lights
nagylaza, főpohárnok
semmiképp sincs esély
Negritis, a vajda
Csak egy Komjáthi-Jámbor összefogás tudná galvanizálni a szocikat, a Szikrának legalább lenne valamiféle országos hálózati lefedettsége. De hát a Párbeszéd-összeborulás sem jött be.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 137 — The Mathematician
nagylaza, főpohárnok
semmiképp sincs esély

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
több mint 2 éve
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 625
 444.hu/2023/06/16/david-pressman-a-pride-nyitanyon-az-emberek-hergelese-szavazatokert-cserebe-nem-ujdonsag-ebben-az-orszagban?

Dzsokijuing
kár hogy nem magyar politikus
több mint 2 éve
Mennyi és milyen változás kellett ahhoz, hogy a 2000-es években még csontbalosnak számító Salgótarján vagy Tatabánya, meg kb. az egész magyar rozsdaövezet otthagyja a baloldalt és azóta se nézzen vissza?
Kampman
Salgótarjánban és Tatabányán tudtommal ellenzéki polgármester van. Tatabányán a 2000-es években (Bencsik János személyében) fideszes polgármester volt. Salgótarjánban előzőleg az MSZP-s Dóra Ottó halála után a szintén szoci Fekete Zsoltot annak ellenére fölényesen megválasztották polgármesternek az időközin, hogy Kövér László konkrétan megfenyegette a várost: nincs lóvé, ha nem a fideszes jelölt nyer. Szóval?
nagylaza, főpohárnok
Evk-ra gondolt.
Őszentsége Sobri Jóska
Az miért fontosabb, mint az önkori? Egyébként a parlamentit is meg lehet nézni. Nem a teljes evk-t, hanem a városi eredményt.
nagylaza, főpohárnok
Nem tudom, de ha arra gondolt, akkor arra gondolt. 😊
Gondoltam segítek, hogy ne beszéljetek el egymás mellett.
Őszentsége Sobri Jóska
Arra gondoltam valóban.

több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 528 — Saturday Night Lights

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)