Politika
66 feliratkozó
17 órája
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Fateromnál vagyok, itt van látogatóban a barátja (mindketten 80-as öregurak). A laptopom az asztalon kinyitva. Fater barátja - vérfideszes - rápillant a laptopa, meglátja a full screenben megnyitott bowlhu-t, és megkérdezi, hogy ez meg mi, az ő fészbúkja nem így néz ki. Mondom neki ez nem is fészbúk, ez egy amerikai foci fórum. "És ezek valami ballibek?" Értetlenül néztem rá, erre rámutat Baggio karácsonyi jókivánságára (felül középen).Kellett egy perc, hogy összerakjam a dolgot, nem ment elsőre. 😊 De aztán beugrott. Kérem szépen ez ám a politikai elkötelezettség. Karácsony - upsz én is leírtam - szent napján, a haverom fiának a laptopját nézve is ébernek kell maradni, nehogy betörjön az elembétékú. 😀 😀 Kíváncsi vagyok, hogy az öreg mit írhatott az ünnepi üdvözlőlapokra, hogy ne érezze magát árulónak. Boldog micsodát? Gyűjtöm a bátorságot, hogy megkérdezzem tőle. 😀 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
ha a Ryan elmegy, azzal csak jól ját a Celebi...szerintem az profitot nem is hoz...a BA, IB, na az már gáz leszSe iberia, se british airways. Kivancsi leszek, hogy alakul. A ryanair is amperkodik idonkent.amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
mindettől függetlenül érdekes év lesz a 2023 a reptér életében...
a Bud-nál egyébként novemberben kaptunk 10%-ot, a jövő évi fizetésemelés egy részletét előrehozva, illetve mi kaptunk 80 ezer br.-t "pulykapénznek".
nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon a 2024-et megéli e a céged a budapesti repülőtéren.
Klaci79
r.baggio
Ventura
az indiaiaknál tudom, hogy nagyon gáz volt...lakásbérlés, taxi oda-vissza és fizetés...kizárt, hogy ennyiből ne találtak volna a check-inbe magyar munkavállalót...azt mondjuk hallom naponta, hogy nagyon gáz emberek vannak. Nincs valami rendben, akkor rögtön mindenki megy betegállományba. A MZS-nél biztos, hogy korrektebb a cég, az AS már más kategória, mert állami pénzen könnyen lesznek "jófejek"amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
a Bud-nál egyébként novemberben kaptunk 10%-ot, a jövő évi fizetésemelés egy részletét előrehozva, illetve mi kaptunk 80 ezer br.-t "pulykapénznek".
nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon a 2024-et megéli e a céged a budapesti repülőtéren.
Klaci79
r.baggio
több mint 3 éve
Celebi?amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
Klaci79
r.baggio
Nálunk olyan hogy év végi bónusz vagy jutalom ismeretlen fogalom. Idén kaptunk egy doboz szaloncukrot. Tavaly legalább bort is adtak hozzá.
több mint 3 éve
Se iberia, se british airways. Kivancsi leszek, hogy alakul. A ryanair is amperkodik idonkent.amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
Klaci79
r.baggio
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 3 éve
amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
Klaci79

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Dehat megmondta a kormany h kemeny evek jonnek es akinek lesz munkaja az oruljon.na de milyen pléd 😀Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Ennyire szar a helyzet, sőt, nekünk annyit módosítottak a munkavállalói szerződésünkön, hogy a cég még több túlórát rendelhet el és még több "önkéntes" túlórát lehet bevállalni.
Ez azért lep meg, mert a saját buborékomban min 15% fizu emelés, és elég zsíros bonusz várható. (Hoztuk a 22-es Budgetet). Agrár szektor / multi.
Nomac
Karácsonyi bónusz zéró. Ja bocs nem, kaptunk EGY PLÉDET ÉS EGY BÖGRÉT
r.baggio
az asszony miatt, ugye találkoztam vele....vicc
amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.
Klaci79
Mert Magyarorszag igy is jobban teljesit, de Brusszel nem adja a penzt ami jar, ami amugy a mienk es emiatt kell nehez donteseket meghozni.
Mikozben a korrupt brusszeli burokratak miatt a Nyugat jol el belolunk, de kozben hanyatlik es Nemetorszag mar nem is letezik.
több mint 3 éve
na de milyen pléd 😀Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Ennyire szar a helyzet, sőt, nekünk annyit módosítottak a munkavállalói szerződésünkön, hogy a cég még több túlórát rendelhet el és még több "önkéntes" túlórát lehet bevállalni.
Ez azért lep meg, mert a saját buborékomban min 15% fizu emelés, és elég zsíros bonusz várható. (Hoztuk a 22-es Budgetet). Agrár szektor / multi.
Nomac
Karácsonyi bónusz zéró. Ja bocs nem, kaptunk EGY PLÉDET ÉS EGY BÖGRÉT
r.baggio
az asszony miatt, ugye találkoztam vele....vicc
amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.
több mint 3 éve
Mi tegnap a decemberi fizuval kaptunk egy egyszeri +18%-ot. Kíváncsi leszek a fizuemelésre (mondjuk az mindig csak március környékén derül ki)...Nálunk most volt kétheti prémium, és januártól mindenkinek emelnek min. 15%-ot.
warr_b
Valamint az autóval munkába járóknak elvileg jelentősen emelik majd a pénzt, amit támogatásként adnak. De erről még nem mondtak konkrétumot. Négy év után rájöttek, hogy elszálltak az üzemanyagárak. 😀
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Nálunk ugye indexálás van. Minden decemberben, visszamenőleg. Most idén először júliusban is volt, de most is kaptunk, én ezt hívom pulyka pénznek.Mi tegnap a decemberi fizuval kaptunk egy egyszeri +18%-ot. Kíváncsi leszek a fizuemelésre (mondjuk az mindig csak március környékén derül ki)...Mi nyáron emelünk, nálunk ugye 0531 a szent határidő. 2023-ban kénytelen leszek Q1-ben emelni, mert kell az a 3 hónap plusz motiváció, amit a fizetésemelés okoz...
warr_b
Gyurma Pappa
Bónusz ugye kozigben nincs de úgy néz ki h engem előrébb sorolnak, ami kb 10% fizuemeles visszamenőleg szeptembertől. Ennek nagyon örülnek ha jönne mert elég jelentős pénz és komoly visszacsatolása a munkámnak mert elég rövid a lista akiket feljebb tudnak sorolni, en meg az első alkalomnal egyből meg is kapnám. Bár tény h idén az alap meló mellett vittem egy olyan projektet ami rohadt fontos volt.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Bónuszként: aki mutat nekem a lenti videónál cringebb, cikibb kontentet a youtubeon, az vendégem egy üveg bármire. Nem merész a felajánlás, mert meggyőződésem, hogy nincs.pesti tv, bohár dani pont ugyanilyen nézhetetlen hulladék
Őszentsége Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Ákos mindig ekkora barom volt, csak régen nem kapott "megfelelő" publicitást, vagy az elmúlt 10 évben öntötte ez az agyát a narancs húgy?mindig ekkora idióta volt
telex.hu/kult/2022/12/24/kovacs-akos-interju-ukrajna-haboru-klimahiszti-interju
somoskovig
több mint 3 éve
globális minimum adó cégekre? 😀A komcsik megint más zsebében turkálnak.cartman023Ősfideszes (és mindig is ízig-vérig antikommunista) faterom váltig állítja, hogy nem az ársapkát kellene használni, hanem az élelmiszerláncoknál a haszonkulcsot maximalizálni a TELJES kínálatra.
r.baggio
több mint 3 éve
Mi tegnap a decemberi fizuval kaptunk egy egyszeri +18%-ot. Kíváncsi leszek a fizuemelésre (mondjuk az mindig csak március környékén derül ki)...Mi nyáron emelünk, nálunk ugye 0531 a szent határidő. 2023-ban kénytelen leszek Q1-ben emelni, mert kell az a 3 hónap plusz motiváció, amit a fizetésemelés okoz...
warr_b

több mint 3 éve
Akkor ezzel a videóval kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyt! , azoknak, különösen, akik hinni akarnak egy szebb jövőben politikailag.A 22-es év megmutatta, hogy tombol a posztmodern, hogy az erkölcsnek még mindig köze nincs a politikához, hogy az erősebb kutya baszik, hogy Orbán gecibb, mint valaha, de jobban is szereti a néplélek, mint eddig bármikor, de legfőképp azt, hogy NEM LEHET MÁS A POLITIKA, mert a politika "mi vagyunk", belőlünk meg ez jön ki, a mi szarunk is csak egy kupac szar.
Bónuszként: aki mutat nekem a lenti videónál cringebb, cikibb kontentet a youtubeon, az vendégem egy üveg bármire. Nem merész a felajánlás, mert meggyőződésem, hogy nincs.
A lenti videó a szubsztanciája a feladatra teljesen alkalmatlan emberekkel, technikailag szörnyen kivitelezett, egyszerre kellemetlenül negédeskedő és bugyután gonoszkodni akaró, mégis vegtelenül kínos tartalomnak.
Nem szekunder szégyenérzete lesz az embernek, hanem átjárja valami univerzális szégyen, ami miatt nemhogy az ellenzékkel, de még az emberiséggel se képes sorsközösseget vállalni, és visszasírja a trilobitalét közéleti korrektségét.
Ez a videó maga az esszenciális cringe.
Nem lehet végignézni, de kikapcsolni sem, mondhatni Schrödinger posztmodern kontentje.
Jó szórakozást!
(Akinek ez túl erős, annak van hagyományos humor, kijött az új Bödőcs est teljes videója.)
youtu.be/p56LZuGwEMo
több mint 3 éve
Ákos mindig ekkora barom volt, csak régen nem kapott "megfelelő" publicitást, vagy az elmúlt 10 évben öntötte ez az agyát a narancs húgy?Régóta az. Nekem a lányával kapcsolatos sztori - duett, a lánya által "szerzett dal(ok) stb - tette be a kaput végleg, nem is a politikai aktivitása. Én éreztem magam kényelmetlenül amikor néztem, annyira vérciki volt a helyzet. De aki nem érzi ezt, az nem érzi ezt.
telex.hu/kult/2022/12/24/kovacs-akos-interju-ukrajna-haboru-klimahiszti-interju
somoskovig

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ezt tartom is. Ebben a posztmodernben nincs hosszabb távon jobb, vagy rosszabb, kivéve, ha a rendszert akarja meghackelni (anarchiát akar, autokráciát akar, náci, komcsi ésatöbbi). Azt nem szabad választani, de egyébként tök mindegy, egyetlen dolog a fontos: fenntartani a hatalmi körforgást, lehetőleg maximum 8-10 éves ciklusokat engedve. Nem véletlenül találta ki a demokrácia az újraválaszthatóság maximalizálását. Az pontosan arról szól, hogy kimondja, hogy a sokadszorra újra induló ME/elnök/kancellár a létező legrosszabb lehetőség, ezért eleve nem engedik elindulni sem. Azért, amiért nem szavazunk a halálbüntetésről vagy a melegek / kisebbségek / stb. jogairól sem. Mert a nép elég hülye ahhoz, hogy ne ismerje fel ezt az összefüggést. Illetve azért, mert a hatalom természete meg olyan, hogy túl nagy a csábítása annak, hogy idővel nem demokratikus (nem jogállami) eszközökkel is megpróbáljon valaki hatalomban maradni.És honnan venné azt az effortot? Zseni lesz és mindenki eszén túljár? Vagy feleségül megy Elon Muskhoz, aki megtámogatja 10 milliárd euróval a kampányát? 😀1. Arra utaltam, hogy van az a mondásod, hogy bárkire, de le kell váltani OV-t. Na most az ellenzéki sajtó is ezt mantrázza két választás között, aztán ahogy jön a választás, az ellenzéki jelölt valahogy nem lesz elég jó egy részüknek 😊 és elkezdik lőni. MC12
peterk2005 udvari bolond
A sajtóval kapcsolatban számomra az nem sajtó, amelyikről te beszélsz. Azt én propagandának nevezem. A sajtó az független, nem a hatalom megszerzése vezérli, és pontosan azt teszi, amit az ellenzéki sajtó is: oda harap, ahova éppen tud. Ez a feladata. Alkalomadtán oda is harap, amire egyébként vágyik. Értsd, konzervatív értékeket vallva is szétszivatja a konzervatív pártot, ha alkalma nyílik rá és fordítva. Ez a szabad sajtó. Amiről te beszélsz az meg propaganda.
A csajnak pedig sok sikert kívánok, de nem fog neki sikerülni. Nincsenek meg hozzá az eszközei, erőforrásai. Jelenleg a NER térképen kívül senkinek nincsenek meg, úgyhogy nem csak ő eszköztelen, nem csak neki nem fog sikerülni.

több mint 3 éve
Mi tegnap a decemberi fizuval kaptunk egy egyszeri +18%-ot. Kíváncsi leszek a fizuemelésre (mondjuk az mindig csak március környékén derül ki)...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Jaaaaaaaaa és most kaptunk egy WhatsApp üzenetet is. Lehet berakom a fa alá.Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Nálunk volt 6%-os nettó emelés októberben és 6%-os lesz januárban.
Nomac
Év végi ajándék egy válveregetés (se).
Bazzani
több mint 3 éve
Ez egy multi, a termeles nem itt van, az aru meg olyan h az mindig kell annak aki hasznalja.tudok olyan ceget ahol kb semmi munka nincs a telephely ures, pedig elotte nagyon ment a szeker.Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Az en szektoromban, amit a hazai ceghelyzetrol tudok, ott volt fizuemeles es allitolag negyed evente felulvizsgaljak a helyzetet (persze ez nem jelent semmit se), volt egy massziv kb. netto 150k rezsitamogatas, kb. netto 50k-s karacsonyi ajandekutalvany meg majd jovore jon a jo kos bonusz, mert jol teljesitett a ceg.
Nomac
Es ez nem az a szektor ahol agyonnyereszkedi magat a ceg.
Azt nemtom h jovore milyen celszamok lesznek, mivel eleg energiaigenyes a termek eloallitasa igy a kerdes h mekkora lesz a haszon jovore, de majd megkerdezem azt aki ezzel foglalkozik, mert amugy is erdekel.
Lúdas Solymi
YoungZeeZee
több mint 3 éve
Na, kedves nyugdijasok, itt szedi vissza a kormany a nyugdijemelest is.444.hu/2022/12/24/kulonadot-vetett-ki-a-kormany-a-gyogyszergyartokra
több mint 3 éve
Ákos mindig ekkora barom volt, csak régen nem kapott "megfelelő" publicitást, vagy az elmúlt 10 évben öntötte ez az agyát a narancs húgy?telex.hu/kult/2022/12/24/kovacs-akos-interju-ukrajna-haboru-klimahiszti-interju
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 534
tudok olyan ceget ahol kb semmi munka nincs a telephely ures, pedig elotte nagyon ment a szeker.Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Az en szektoromban, amit a hazai ceghelyzetrol tudok, ott volt fizuemeles es allitolag negyed evente felulvizsgaljak a helyzetet (persze ez nem jelent semmit se), volt egy massziv kb. netto 150k rezsitamogatas, kb. netto 50k-s karacsonyi ajandekutalvany meg majd jovore jon a jo kos bonusz, mert jol teljesitett a ceg.
Nomac
Azt nemtom h jovore milyen celszamok lesznek, mivel eleg energiaigenyes a termek eloallitasa igy a kerdes h mekkora lesz a haszon jovore, de majd megkerdezem azt aki ezzel foglalkozik, mert amugy is erdekel.
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Az en szektoromban, amit a hazai ceghelyzetrol tudok, ott volt fizuemeles es allitolag negyed evente felulvizsgaljak a helyzetet (persze ez nem jelent semmit se), volt egy massziv kb. netto 150k rezsitamogatas, kb. netto 50k-s karacsonyi ajandekutalvany meg majd jovore jon a jo kos bonusz, mert jol teljesitett a ceg.
Nomac
több mint 3 éve
Mondjuk baromira nem mindegy, hogy valakinek 200-ról emelnek 230-ra vagy 600-ról nem emelnek semmit 😊
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Mi evkozben kaptunk 4%-os emelest meg csekely osszegu eves bonuszt. Most ev vegen rakerdeztem h leg inflaciokoveto vmi lesz-e, valaszt sejhetitek. 😀
Nomac