Politika
66 feliratkozó
18 órája
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Ha pedig te magad írsz alá valamit, amiről az első pillanatban tudod, hogy nem valósul meg, az se probléma, hisz a végrehajtásért nem te voltál a felelős. Felelős viszont más nem lesz, mert azokra rábizonyítani a szándék hiányát lehetetlen. Hogy a pénz tényleg eltűnt bármifelé eredménytermék nélkül? Ez van.m.hvg.hu/itthon/20221223_Polt_Peter_gyanusitott_Farkas_Florian_nyomozas_hid_a_munka_vilagaba
Pontosan ilyen egy keresztény európai jogállam.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Olyan ner modra.Igen eltérően. Én úgy ahogy a szakma, te meg vhogy máshogy. Üldözni nem csak úgy lehet h vkit megolunk, megverunk. Van egy elég hosszú és nem taxativ felsorolás a megfelelő nemzetközi jogszabályokban. Ebben a történetben a magyar hatóságok (-mínusz a bíróság) igen is Ezt tette.Ja, a melegeket nem üldözik Magyarországon, ahogy itt is olvastam pár napja:Nem bizony. Vagy ha szerinted igen, akkor eltérően értelmezzük az “üldözés” kifejezést.
telex.hu/komplex/2022/12/23/orokbefogadas-lmbtq-melegellenesseg-pal-marton-hanol-adam-szivarvanycsalad
csebi
MC12
csebi
Barki indulhat kozbeszerzeses palyazaton de csak haver nyerhet.
Itt is ez van.
Lehetsz buzi csak nem ersz annyit mint egy hetero.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Igen eltérően. Én úgy ahogy a szakma, te meg vhogy máshogy. Üldözni nem csak úgy lehet h vkit megolunk, megverunk. Van egy elég hosszú és nem taxativ felsorolás a megfelelő nemzetközi jogszabályokban. Ebben a történetben a magyar hatóságok (-mínusz a bíróság) igen is Ezt tette.Ja, a melegeket nem üldözik Magyarországon, ahogy itt is olvastam pár napja:Nem bizony. Vagy ha szerinted igen, akkor eltérően értelmezzük az “üldözés” kifejezést.
telex.hu/komplex/2022/12/23/orokbefogadas-lmbtq-melegellenesseg-pal-marton-hanol-adam-szivarvanycsalad
csebi
MC12
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Ja, a melegeket nem üldözik Magyarországon, ahogy itt is olvastam pár napja:Nem bizony. Vagy ha szerinted igen, akkor eltérően értelmezzük az “üldözés” kifejezést.
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Ha megnézed azt, hogy mely országokban jár börtön/halál az LMBTQ dolgokért, azért egy érdekes összefüggésre fogsz bukkanni vallási szemszögből.Ja, a melegeket nem üldözik Magyarországon, ahogy itt is olvastam pár napja:A Ti Hazátok le is lövetné őket ha tehetné.
csebi
Szóval ahhoz képest ez kereszténykonzervatív megoldás.
Bazzani
Szóval nem sok értelme van keresztényezni.
több mint 3 éve
Ja, a melegeket nem üldözik Magyarországon, ahogy itt is olvastam pár napja:A Ti Hazátok le is lövetné őket ha tehetné.
csebi
Szóval ahhoz képest ez kereszténykonzervatív megoldás.
több mint 3 éve
Ja, a melegeket nem üldözik Magyarországon, ahogy itt is olvastam pár napja:telex.hu/komplex/2022/12/23/orokbefogadas-lmbtq-melegellenesseg-pal-marton-hanol-adam-szivarvanycsalad
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Ez sem igaz ebben a formában, szimplán stratégiát váltottak, és működik nekik.Ráadásul mocskosul drágák lettek a semmireTesco kivonul/t/ magyarból ebben a formában. Már papíroznak.Régen sokat vásároltunk ott, de már be se teszem a lábam ha nem muszáj.
ozibozi
Soha nem találtam semmit, kétszer nem volt ugyanaz ugyanott.
Bazzani
r.baggio
több mint 3 éve
Ráadásul mocskosul drágák lettek a semmireTesco kivonul/t/ magyarból ebben a formában. Már papíroznak.Régen sokat vásároltunk ott, de már be se teszem a lábam ha nem muszáj.
ozibozi
Bazzani

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Tesco kivonul/t/ magyarból ebben a formában. Már papíroznak.Annyi Clubcard pontom lenne, ahányszor ezt hallottam az elmúlt 10 évben, akkor egy évig ingyen vásárolnék ott 😊
ozibozi
Egyébként az egyik legjobb évüket zárják forgalomban, az Auchan Magyarország felét megvette a NER, biztos most vonulnak ki.
több mint 3 éve
Tesco kivonul/t/ magyarból ebben a formában. Már papíroznak.Régen sokat vásároltunk ott, de már be se teszem a lábam ha nem muszáj.
ozibozi
több mint 3 éve
Tesco kivonul/t/ magyarból ebben a formában. Már papíroznak.getyarn.io/yarn-clip/dc1d4de9-c43a-4974-bea8-3da1be25817d
ozibozi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
telex.hu/gazdasag/2022/12/22/mnb-nemzeti-bank-inflacios-jelentes-dragulas-inflacio-profit-vallalatTehát az ipar, szállítás/raktározás termelte a legtöbb hasznot és aztán a feldolgozóipar.
warr_b
Vajon miért? Esetleg van köze hozzá az inflációnak, forintromlásnak, ársapkának? Ugyaaaan, extraprofitoló dollárbaloldal, adót rájuk.
Nem mintha az EU nem ezt csinálná, csak asszem ott azt is mondták az energiaszektorban tevékenykedő cégeknek, hogy ezt most elvesszük, aztán később, majd ha normalizálódik a helyzet, visszakapod.
Persze lehet, hogy nem így lesz, de azért szavahihetőbbek egy picit.
De akkor most a WBRRS vagy TBRCZS is kap a nyakába adót vagy ők nemzetstratégiailag kiemelt fontosságú vállalat lesznek?
több mint 3 éve
telex.hu/gazdasag/2022/12/22/mnb-nemzeti-bank-inflacios-jelentes-dragulas-inflacio-profit-vallalat

több mint 3 éve
Magyarországon az ellenzéki média nagyobb hatalommal rendelkezik, mint a teljes ellenzéki pártpolitikai paletta (mínusz DK) így inkább azt mondanám, hibádzik az a gondolkodás, hogy idehaza majd Kunhalmi Ágnes, Tordai Bence vagy Jakab Péter fogja OV-t megbuktatni. Ha már, akkor az általad felsorolt sajtótermékeknek kategóriákkal több eszközük és lehetőségük van rá.Nagyon jó észrevétel.
Idehaza 2010 után keletkezett egy ellenzéki politikai hiátus. Nincs aki "az" ellenzéket vezesse és mint minden hiány, ez is megtermelte azt, ami belép ebbe a hiányba, ez lett az ellenzéki média politika csináló szerepe. Súlyos félreértés, hogy az ellenzéki média nem politizál vagy nem azon dolgozik, hogy OV bukjon meg. De, politizál és azon dolgozik, hogy OV bukjon meg, de ez természetes azokban az országokban, ahol az ellenzék mint pártpolitikai tényező - megszűnt vagy jelentéktelen. Szükségszerűen belép a helyére ilyenkor valami vagy valaki, nálunk a "valami" lépett be a 444-telex-hvg-24.hu szerepében. Ők ma idehaza nagyobb és fontosabb ellenzéki tényezők mint a pártpolitika 99%-a. És ez addig így is marad, amíg nem jelenik meg a "valaki" aki ezt az ellenzéket vezesse - és letörje a fentebbi sajtótermékek politikacsinálási ambícióit. Mert félreértés ne essék, megszerzett hatalmat - legyen az bármely csekély - a 24. hu sem fog kiadni a kezéből, meg a telex se. Szét tudnak ők lőni egy ellenzéki kampányt ha akarnak, láttunk ugye ilyesmire példát...
MC12
Lényegében a nermédia még a régi oldschool módon működik, felülről lefelé, a vezetés által megfogalmazott üzenetet továbbítják a fogadóközönség felé, míg a baloldalon ez megfordult és már a súlytalan politikusok akarnak megfelelni a médiumoknak, Kálmán Olgának, Gulyás Marcinak, aki éppen van.
De nekem az a benyomásom, hogy az amerikai woke balos média is kb. ezt a szerepet vindikálja magának már egy ideje. Sosem felejtem el azt a Young Turks őrjöngést, amikor a 2016-os választások éjszakáján (amikor már kezdett Trump felé billenni) kitört belőlük egy rage a demokraták ellen.
Szerkesztette: Kampman
több mint 3 éve
1. Arra utaltam, hogy van az a mondásod, hogy bárkire, de le kell váltani OV-t. Na most az ellenzéki sajtó is ezt mantrázza két választás között, aztán ahogy jön a választás, az ellenzéki jelölt valahogy nem lesz elég jó egy részüknek 😊 és elkezdik lőni.Az ellenzék jövőbeni vezérének le kell győznie ezeket az orgánumokat, de minimum a háttérben ki kell egyeznie velük, különben a következő Mzp is ugyanúgy fog járni mint a mostani.Miben nem értenek velem egyet? (Nem követtem a threadet, hadd ne olvassam utólag végig ezért. 😊 )
Itt jön a képbe az, hogy az ellenzéki sajtótermékek valójában nem értenek egyet peterk-kel 😊 két választás között sírnak, hogy bárcsak jönne valaki, bárki, aki megverné OV-t, nála mindenki jobb, jaj de jó lenne stb. aztán amikor megjelenik a "valaki" aki esetleg veszélyezteti a satus quo-t, (...mzp..khm...), gondolkodás nélkül szétlövik, "nem elég jó" "neolib" "jobbos" stb. Ezt nehéz máshogy értelmezni, mint a saját vélt hatalmam féltése. MC12
2010 előtt volt az mszp-szdsz által uralt médiavilág meg a fidesz által uralt és ennyi. 2010 után lett a fidesz által uralt média ....... és az elszabadult ellenzéki média, amit nem kontrollált már kifejezetten a pártpolitika, mára meg már semennyire sem. Sőt, éppen megfordult a dolog. A baj az politikai szempontból, hogy innen nagyon nehéz lesz visszaállítani a rendszert, én nem is látom, hogy hogyan fog ez menni bárkinek. Talán, talán Donáth Anna egy közös metszete lehet a fentebbieknek, akit minden fentebbi sajtóorgánum elvisel, és talán hajlandóak lennének nem szétlőni, de ahhoz, hogy ebből legyen valami, sokkal több effort kell majd tőle. Nagyon sokkal.És honnan venné azt az effortot? Zseni lesz és mindenki eszén túljár? Vagy feleségül megy Elon Muskhoz, aki megtámogatja 10 milliárd euróval a kampányát? 😀
MC12
peterk2005 udvari bolond
2. Egyrészt a csaj okos, okosabb mint a Fideszes poltikusok nagy része, szóval ja, éppenséggel ki is találhat valamit. Másrészt elég sokan vannak idehaza, akik bizony finanszíroznának egy életképes jelöltet (nem csak magyar milliárdosok), ahogy Gyurma is írta, nem volt véletlen a Csányi - Bige találkozó mzp-vel és nem volt véletlen, hogy nem lett folytatása. (Nem, nem Orbán szólt oda, hogy ne finanszírozzák, szimplán kiderült nekik is, hogy MzP egy időzített bomba) Rengeteg helyen bukhat el Donáth, kezdve ott, hogy a Momentum nem néz ki jól, a DK pedig nagyon nyomul - jó elemzés erről ma a heti válaszon - és az önori választás nincs már messze, de potenciál van benne, kár lenne tagadni. Kérdés, hogy egy újabb hullócsillag lesz, aki inkább beint a hazai politikának és elhúz valami EU-s testületbe melózni vagy vesz egy nagy levegőt és nekifut.
több mint 3 éve
Az ellenzék jövőbeni vezérének le kell győznie ezeket az orgánumokat, de minimum a háttérben ki kell egyeznie velük, különben a következő Mzp is ugyanúgy fog járni mint a mostani.Miben nem értenek velem egyet? (Nem követtem a threadet, hadd ne olvassam utólag végig ezért. 😊 )
Itt jön a képbe az, hogy az ellenzéki sajtótermékek valójában nem értenek egyet peterk-kel 😊 két választás között sírnak, hogy bárcsak jönne valaki, bárki, aki megverné OV-t, nála mindenki jobb, jaj de jó lenne stb. aztán amikor megjelenik a "valaki" aki esetleg veszélyezteti a satus quo-t, (...mzp..khm...), gondolkodás nélkül szétlövik, "nem elég jó" "neolib" "jobbos" stb. Ezt nehéz máshogy értelmezni, mint a saját vélt hatalmam féltése. MC12
2010 előtt volt az mszp-szdsz által uralt médiavilág meg a fidesz által uralt és ennyi. 2010 után lett a fidesz által uralt média ....... és az elszabadult ellenzéki média, amit nem kontrollált már kifejezetten a pártpolitika, mára meg már semennyire sem. Sőt, éppen megfordult a dolog. A baj az politikai szempontból, hogy innen nagyon nehéz lesz visszaállítani a rendszert, én nem is látom, hogy hogyan fog ez menni bárkinek. Talán, talán Donáth Anna egy közös metszete lehet a fentebbieknek, akit minden fentebbi sajtóorgánum elvisel, és talán hajlandóak lennének nem szétlőni, de ahhoz, hogy ebből legyen valami, sokkal több effort kell majd tőle. Nagyon sokkal.És honnan venné azt az effortot? Zseni lesz és mindenki eszén túljár? Vagy feleségül megy Elon Muskhoz, aki megtámogatja 10 milliárd euróval a kampányát? 😀
MC12
Autoriter rendszerekben nincs olyan, hogy alulról jövő alternatíva jön, lát és győz. Ez a hajó elment. Én is tudom, hogy van az az (szerintem is baloldali) alternatíva, megfelelő programmal, mondanivalóval, ami meg tudná verni a Fideszt. De ez az alternatíva nem fog artikulálódni, amíg ez a rendszer létezik. Ez az autoriter rendszerek sajátja. Nem működnek azok a társadalmi mozgások, amik kitermelhetnék a politikai alternatívát. Ha elkezdene megjelenni, akkor gyökerestül írtaná ki a hatalom. (A hatalomba beleértem a jelenlegi ellenzéket is, mert ma már az ellenzék is a NER része. A NER olyan ellenzéket nem engedne, amelyik ennél veszélyesebb lenne.)
Szóval Undival értek egyet: a hajó már elment (jó kérdés, hogy 2022-ben vagy már 2018-ban elment, ezen lehetne vitázni). Most már tényleg kettős hatás kell valószínűleg. Illetve remélem, mert ha nem lesz külső hatás, akkor meg kell várni, mire a NER elkezd összeomolni. Az autoriter rendszerek pályaíve ilyen, a NER is az összeomlás felé megy, de ez lenne a legrosszabb scenario, mert előtte az országot is letérdelteti. Jobb lenne tényleg, ha lenne valami külső hatás is, hogy ne kelljen az országnak teljesen letérdelni hozzá.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Bár nem kérdés, de ott van a Watergate nyomozás vagy az utána lévő Frost-Nixon interjú.Azt tudjuk h hivatalosan nem kell leadni. De azt nem h nem hivatalosan mi történik. Jól mutatja ezt h bizonyos sajtó termékek nem mehetnek be vagy h egy fotóst nem engednek be pl …Azt tudjuk, hogy előre nem kell benyújtani a kérdéseket. Hogy aztán ki milyen itinert kap, hogy milyen kérdéseket tegyen fel, na azt valóban nem tudjuk. De inkább hajlok a tehetségtelenségre, mint a központi irányítása ellenzéki média ügyben.Ezt nem tudhatjuk.Ott sem kell leadni. Az a parlament ahol a képviselőknek le kell adni a kérdést amit a kormány felé intézni szeretnének az ülésen.az a gulyás gergő féle cucc, nem?Én azt hittem előre meg kell írni a kérdéseket és eldöntik mit tehetnek fel. Akkor ezek szerint nincs ilyen csak fosnak keményet kerdezni.De ez az alapállításomon mit változtat?Nem ez a lenyeg, persze h el fog utni minden kerdest, nem azt varom el, hogy sarokba szoritsa OV-t csak, hogy ha feltesz egy kerdest akkor bar keszuljon mar egy jo followup kerdessel / kijelentessel a kapott valaszra.Üzleti titok. Következő kérdés.Bar nem engem kerdeztel megcsak nem is vagyok nagy fogyasztoja ezeknek a kormanyinfoknak, de szerintem ugy kellene feltenni a kerdest, hogy iranyitsd a valaszt amit adni fog es arra legyen keszen az aduasz 😀Szerintem eleve naívság olyat várni, hogy Mo egyik legtapasztaltabb politikai rókáját "meg lehet izzasztani" egy ilyen direkt neki kitalált, számára habkönnyű eseményen.24.hu/belfold/2022/12/21/orban-viktor-kormanyinfo-elo-hirfolyam/Szokásos nünükém ismét = rém gyenge újságírói teljesítmények voltak ezen a tájékoztatón is. És ez már tendencia. Ami ahhoz képest, amilyen jó, harcos, fasza kritikákat tudnak írni olykor egyébként - szomorú. Mintha amikor kérdezni lehet élőben OV-tól, akkor mindenki beszarna, és ilyen sablonos, kiszámítatható, szar kérdéseket tesznek fel, amire nyilvánvalóan felkészült OV. A 444-tők haszanz-t küldeni meg különösen nagy marhaság, a csávó annyira unalmas, hogy elalszok mire a kérdése végére ér.
További nyomásra végül a miniszterelnök azt válaszolta, hogy amikor az ő általa fontosnak tartott területtel volt probléma, a testneveléssel és a hitoktatással, akkor intézkedett is.isten majd imára megoldja a villanyszerelést ...
Negritis, a vajda
Ha már elmennek - amit egyébként ebben a formában politikai hibának tartok - akkor álljanak bele, próbálják zavarba hozni, szorítsák sarokba stb. Ha ez nem megy - és nem megy - akkor nem kell elmenni, mert minden ilyen esemény legitimizáció. Sokat elárul egyébként általában a magyar újságíró társadalomról, hogy pubilicisztikában, esszében, glosszában minde szirszar műfajban, ahol írni kell. kurvajók, de ezekben a belemenős, odamondós élő interjúszituációkban borzasztó gyengék, de kb. évtiezedes viszonylatban.
MC12
Pont ez az egész lényege, hogy kitűnjön: "Milyen érdekes aspektusból szemléli a dolgokat!", "Mennyire felkészült a miniszterelnök úr!". Valamint, hogy "szirszar" az újságíró "szakma", szar az ellenzék stb.
Lehet komolyan venni OV-t, amikor ha bármi rossz van, akkor nagy komolysággal hivatkozik, hogy a kormányban valami az Igazságügyminiszter hatásköre, a jegybank elnök felelőssége stb, de amikor nyugdíjt kell emelni, akkor egyes szám első személyben "megállapodtam a nyugdíjasokkal, hogy a keresztény, polgári kormányra számíthatnak".
Komolyan mit vártok az egésztől, hogy egy újságíró annyira sarokba szorítja, hogy összevizeli magát és lemond? Ha annyira kellemetlen a kérdés, akkor valamit mellébeszél, utána pedig Kovács Zoltán elveszi a szót, és odaadja a mikrofont a mandinernek.
Pl (nem pontos):
Újságíró: A tanárok nem csak a fizetésért, hanem egyéb dolgokért is tüntetnek. Ha a kordonbontás belefért nektek Fideszeseknek 2008-ban, akkor nekik miért nem fér bele a polgári engedetlenség?
OV: Az a különbség, hogy mi nem fizetésemelésért bontottunk kordont.
Pontozás:
a bowl.hu közönsége 10 pontot ad Orbánnak, 0 pontot a felkészületlen buta ujságírónak
Érdekes, amúgy, ha volt olyan pillanat, amikor kicsit zavarban volt, az pont a 444-es srác kérdése volt, aki ügyesen belekeverte OV anyját, akire nem merte azt mondani, hogy csak a pénzért tiltakozna.
Te amúgy mit kérdeznél Viktortól, amire azt gondolod "megizzadna", vagy "ki kellene lépnie a komfort zónájából" esetleg "sarokba szorulna".
vpi
pl:
- Onok azt mondjak az USA 4x-es aron adja el az LNG-t, ezt hogyan szamoltak ki?
- Erre jon majd egy USA, soros, dollarbaloldal valasz
- es itt kellene feltenni, hogy az orosz gaz hanyszoros aron van itt eladva (netalan meg valami kalkulacioval is keszulni kb hanyszorosa)?
rokaur
vpi
rokaur
vpi
Nemes samu09
Negritis, a vajda
MC12
Ha elfogadjuk Gyurma feltevését akkor még lehet meg is kapják Tonitol a kérdéseket.
csebi
MC12
De alapvetően nem is ez a lényeg. A lényeg sztem az h hibádzik az a gondolkodás itt a fórumon h a sajtónak kell megbuktatnia Orbánt. Ezzel átveszik ugyanazt a módszertant amit a Fidesz csinál az origoval meg a megafonnal és társaival csak pepitában.
A Telex, 24.hu, 444 HVG nem azon dolgozik h milyen kérdésekkel tudná megbuktatni OVt. Ok azokat a kérdéseket teszik fel egy ilyen helyen ami figyelmet generál az oldalon és lehet mutatni a hirdetőknek, befektetőknek, illetve amit látnak h mi az a hot topic ami most látogatottságot generál az oldalon belül. Sztem a szerkesztőségekben nagyon kevesen gondolhatják azt h egy cikkel, oknyomozással meg lehet buktatni ezt a kormányt. Nem. Innentől kezdve pedig sztem vágyvezérelt és naiv gondolkodás azt feltételezni h bmeik kérdésnek is itt van jelentősége. Így teljesen hiábavaló számon kérni a kérdés tartalmat és minőséget, is. Ráadásul ez egy olyan műfaj h bmikor amikor szorulhatna a hurok akkor K Zoli lekeveri az újságírót és olyannak adja a szót aki Kabinetirodas fejléces papírról olvassa fel a kérdést. Ennyit ér ez.
Amúgy undyval értek egyet kell külső és belső hatás együttesen (sőt vszeg mindkettőbol több retegu problémahalmaz).
csebi
Az újságírók az ilyen oknyomozásokkal, ehhez kapcsolódó kérdésekkel és az aktuális helyzethez kapcsolódó kérdésekkel tudnának operálni.
MC12-nek abban igaza van, hogy össze is dolgozhatnának, hisz gondolom ismerik egymást, együtt is dolgoztak sokan és kidolgozhatnának olyan témát, kérdéssort, amin akár végigmehetnének vagy elindulhatnának rajta, az folyamatosan zavarba hozná OV-t és le kellene lőnie a műsort az adott kérdésnél.
És akkor elő lehetne venni egy másik topikot...
Persze, tudom, OV cinikusan válaszolna mindegyikre, de ez vagy átüti pár ember ingerküszöbét vagy nem, hogy a minielnöktől akkor ezek szerint nem lehet kérdezni, mert nem válaszol?
több mint 3 éve
mandiner.hu/cikk/20221222_orban_rahel_orban_viktor_turizmus_tiborcz_istvanRáhel interjú 😁

több mint 3 éve
Szerintem - és ez tényleg csak a saját percepcióm - mert tudják, hogy náluk van - az a tényleg nem túl nagy, de létező - ellenzéki hatalom. Márpedig hatalomról egyetlen entitás sem mond le önszántából, vagy csak nagyon ritkán, de semmiképpen nem jellemző. MzP-t a komplett ellenzéki médiának csak egy része fogadta el, kifejezetten mondjuk a 24.hu meg a hvg, ellenben a telex és a 444 nem, vagy csak korlátosan. A naív magyarázata ennek a sajtószabadság, a függetlenség, az egyenlő távolság elve, meg a többi 20. századi média-bullshit, ami már akkor sem volt igaz, mára pedig még annyira se. Szerintem meg demonstrálták a hatalmukat.Csak azt nem értem h ha az a céljuk h megbukjon OV akkor miért ekezik az ellenzéket is folyamatosan? Vagy miért lövik szét az ellenzéki kampányt? Azért ennyire hülyék még ők sem lehetnek …Magyarországon az ellenzéki média nagyobb hatalommal rendelkezik, mint a teljes ellenzéki pártpolitikai paletta (mínusz DK) így inkább azt mondanám, hibádzik az a gondolkodás, hogy idehaza majd Kunhalmi Ágnes, Tordai Bence vagy Jakab Péter fogja OV-t megbuktatni. Ha már, akkor az általad felsorolt sajtótermékeknek kategóriákkal több eszközük és lehetőségük van rá.Azt tudjuk h hivatalosan nem kell leadni. De azt nem h nem hivatalosan mi történik. Jól mutatja ezt h bizonyos sajtó termékek nem mehetnek be vagy h egy fotóst nem engednek be pl …Azt tudjuk, hogy előre nem kell benyújtani a kérdéseket. Hogy aztán ki milyen itinert kap, hogy milyen kérdéseket tegyen fel, na azt valóban nem tudjuk. De inkább hajlok a tehetségtelenségre, mint a központi irányítása ellenzéki média ügyben.Ezt nem tudhatjuk.Ott sem kell leadni. Az a parlament ahol a képviselőknek le kell adni a kérdést amit a kormány felé intézni szeretnének az ülésen.az a gulyás gergő féle cucc, nem?Én azt hittem előre meg kell írni a kérdéseket és eldöntik mit tehetnek fel. Akkor ezek szerint nincs ilyen csak fosnak keményet kerdezni.De ez az alapállításomon mit változtat?Nem ez a lenyeg, persze h el fog utni minden kerdest, nem azt varom el, hogy sarokba szoritsa OV-t csak, hogy ha feltesz egy kerdest akkor bar keszuljon mar egy jo followup kerdessel / kijelentessel a kapott valaszra.Üzleti titok. Következő kérdés.Bar nem engem kerdeztel megcsak nem is vagyok nagy fogyasztoja ezeknek a kormanyinfoknak, de szerintem ugy kellene feltenni a kerdest, hogy iranyitsd a valaszt amit adni fog es arra legyen keszen az aduasz 😀Szerintem eleve naívság olyat várni, hogy Mo egyik legtapasztaltabb politikai rókáját "meg lehet izzasztani" egy ilyen direkt neki kitalált, számára habkönnyű eseményen.24.hu/belfold/2022/12/21/orban-viktor-kormanyinfo-elo-hirfolyam/Szokásos nünükém ismét = rém gyenge újságírói teljesítmények voltak ezen a tájékoztatón is. És ez már tendencia. Ami ahhoz képest, amilyen jó, harcos, fasza kritikákat tudnak írni olykor egyébként - szomorú. Mintha amikor kérdezni lehet élőben OV-tól, akkor mindenki beszarna, és ilyen sablonos, kiszámítatható, szar kérdéseket tesznek fel, amire nyilvánvalóan felkészült OV. A 444-tők haszanz-t küldeni meg különösen nagy marhaság, a csávó annyira unalmas, hogy elalszok mire a kérdése végére ér.
További nyomásra végül a miniszterelnök azt válaszolta, hogy amikor az ő általa fontosnak tartott területtel volt probléma, a testneveléssel és a hitoktatással, akkor intézkedett is.isten majd imára megoldja a villanyszerelést ...
Negritis, a vajda
Ha már elmennek - amit egyébként ebben a formában politikai hibának tartok - akkor álljanak bele, próbálják zavarba hozni, szorítsák sarokba stb. Ha ez nem megy - és nem megy - akkor nem kell elmenni, mert minden ilyen esemény legitimizáció. Sokat elárul egyébként általában a magyar újságíró társadalomról, hogy pubilicisztikában, esszében, glosszában minde szirszar műfajban, ahol írni kell. kurvajók, de ezekben a belemenős, odamondós élő interjúszituációkban borzasztó gyengék, de kb. évtiezedes viszonylatban.
MC12
Pont ez az egész lényege, hogy kitűnjön: "Milyen érdekes aspektusból szemléli a dolgokat!", "Mennyire felkészült a miniszterelnök úr!". Valamint, hogy "szirszar" az újságíró "szakma", szar az ellenzék stb.
Lehet komolyan venni OV-t, amikor ha bármi rossz van, akkor nagy komolysággal hivatkozik, hogy a kormányban valami az Igazságügyminiszter hatásköre, a jegybank elnök felelőssége stb, de amikor nyugdíjt kell emelni, akkor egyes szám első személyben "megállapodtam a nyugdíjasokkal, hogy a keresztény, polgári kormányra számíthatnak".
Komolyan mit vártok az egésztől, hogy egy újságíró annyira sarokba szorítja, hogy összevizeli magát és lemond? Ha annyira kellemetlen a kérdés, akkor valamit mellébeszél, utána pedig Kovács Zoltán elveszi a szót, és odaadja a mikrofont a mandinernek.
Pl (nem pontos):
Újságíró: A tanárok nem csak a fizetésért, hanem egyéb dolgokért is tüntetnek. Ha a kordonbontás belefért nektek Fideszeseknek 2008-ban, akkor nekik miért nem fér bele a polgári engedetlenség?
Pontozás:
a bowl.hu közönsége 10 pontot ad Orbánnak, 0 pontot a felkészületlen buta ujságírónak
Érdekes, amúgy, ha volt olyan pillanat, amikor kicsit zavarban volt, az pont a 444-es srác kérdése volt, aki ügyesen belekeverte OV anyját, akire nem merte azt mondani, hogy csak a pénzért tiltakozna.
Te amúgy mit kérdeznél Viktortól, amire azt gondolod "megizzadna", vagy "ki kellene lépnie a komfort zónájából" esetleg "sarokba szorulna".
vpi
pl:
- es itt kellene feltenni, hogy az orosz gaz hanyszoros aron van itt eladva (netalan meg valami kalkulacioval is keszulni kb hanyszorosa)?
rokaur
vpi
rokaur
vpi
Nemes samu09
Negritis, a vajda
MC12
Ha elfogadjuk Gyurma feltevését akkor még lehet meg is kapják Tonitol a kérdéseket.
csebi
MC12
De alapvetően nem is ez a lényeg. A lényeg sztem az h hibádzik az a gondolkodás itt a fórumon h a sajtónak kell megbuktatnia Orbánt. Ezzel átveszik ugyanazt a módszertant amit a Fidesz csinál az origoval meg a megafonnal és társaival csak pepitában.
A Telex, 24.hu, 444 HVG nem azon dolgozik h milyen kérdésekkel tudná megbuktatni OVt. Ok azokat a kérdéseket teszik fel egy ilyen helyen ami figyelmet generál az oldalon és lehet mutatni a hirdetőknek, befektetőknek, illetve amit látnak h mi az a hot topic ami most látogatottságot generál az oldalon belül. Sztem a szerkesztőségekben nagyon kevesen gondolhatják azt h egy cikkel, oknyomozással meg lehet buktatni ezt a kormányt. Nem. Innentől kezdve pedig sztem vágyvezérelt és naiv gondolkodás azt feltételezni h bmeik kérdésnek is itt van jelentősége. Így teljesen hiábavaló számon kérni a kérdés tartalmat és minőséget, is. Ráadásul ez egy olyan műfaj h bmikor amikor szorulhatna a hurok akkor K Zoli lekeveri az újságírót és olyannak adja a szót aki Kabinetirodas fejléces papírról olvassa fel a kérdést. Ennyit ér ez.
Amúgy undyval értek egyet kell külső és belső hatás együttesen (sőt vszeg mindkettőbol több retegu problémahalmaz).
csebi
Idehaza 2010 után keletkezett egy ellenzéki politikai hiátus. Nincs aki "az" ellenzéket vezesse és mint minden hiány, ez is megtermelte azt, ami belép ebbe a hiányba, ez lett az ellenzéki média politika csináló szerepe. Súlyos félreértés, hogy az ellenzéki média nem politizál vagy nem azon dolgozik, hogy OV bukjon meg. De, politizál és azon dolgozik, hogy OV bukjon meg, de ez természetes azokban az országokban, ahol az ellenzék mint pártpolitikai tényező - megszűnt vagy jelentéktelen. Szükségszerűen belép a helyére ilyenkor valami vagy valaki, nálunk a "valami" lépett be a 444-telex-hvg-24.hu szerepében. Ők ma idehaza nagyobb és fontosabb ellenzéki tényezők mint a pártpolitika 99%-a. És ez addig így is marad, amíg nem jelenik meg a "valaki" aki ezt az ellenzéket vezesse - és letörje a fentebbi sajtótermékek politikacsinálási ambícióit. Mert félreértés ne essék, megszerzett hatalmat - legyen az bármely csekély - a 24. hu sem fog kiadni a kezéből, meg a telex se. Szét tudnak ők lőni egy ellenzéki kampányt ha akarnak, láttunk ugye ilyesmire példát...
MC12
csebi
Az ellenzék jövőbeni vezérének le kell győznie ezeket az orgánumokat, de minimum a háttérben ki kell egyeznie velük, különben a következő Mzp is ugyanúgy fog járni mint a mostani.
Itt jön a képbe az, hogy az ellenzéki sajtótermékek valójában nem értenek egyet peterk-kel 😊 két választás között sírnak, hogy bárcsak jönne valaki, bárki, aki megverné OV-t, nála mindenki jobb, jaj de jó lenne stb. aztán amikor megjelenik a "valaki" aki esetleg veszélyezteti a satus quo-t, (...mzp..khm...), gondolkodás nélkül szétlövik, "nem elég jó" "neolib" "jobbos" stb. Ezt nehéz máshogy értelmezni, mint a saját vélt hatalmam féltése.
2010 előtt volt az mszp-szdsz által uralt médiavilág meg a fidesz által uralt és ennyi. 2010 után lett a fidesz által uralt média ....... és az elszabadult ellenzéki média, amit nem kontrollált már kifejezetten a pártpolitika, mára meg már semennyire sem. Sőt, éppen megfordult a dolog. A baj az politikai szempontból, hogy innen nagyon nehéz lesz visszaállítani a rendszert, én nem is látom, hogy hogyan fog ez menni bárkinek. Talán, talán Donáth Anna egy közös metszete lehet a fentebbieknek, akit minden fentebbi sajtóorgánum elvisel, és talán hajlandóak lennének nem szétlőni, de ahhoz, hogy ebből legyen valami, sokkal több effort kell majd tőle. Nagyon sokkal.
több mint 3 éve
Csak nem mindegy h van egy be készített cikked és te tudod h a témán belül mire akarsz rákérdezni mire hegyezed ki (ugye a tanároknak van egy 9 pontos listájuk), mi hiányzik a cikkből. A konkurenciának nyilván nem mondhatod meg h pontosan milyen kérdést tegyen fel.(Jó a feltételezésed) - az attól függ, mit kapok cserébe. Én dolgoztam egy keveset a sajtóban, és olvastam, beszélgettem külföldi sajtósokkal. Normál esetben a fentebbi példád simán elképzelhető, mert hosszabb távon a fülesek, tippek, szívességek kiegyenlítik egymást, ma te engedsz át nekem egy topicot, holnap én neked egy másikat. Abban igazad van, hogy nálunk ez sosem honosodott meg igazán, többek között azért, mert a kollegialitás mint olyan nem létezik vagy minimális a magyar sajtóban.Jajjj nyugati sajtot ott számon kérni ahol teljesen máshogy kell működni.Ha neked az a média-pluralizmus, hogy az X számú ellenzéki média 6-szor megkérdezi OV-től ugyanazt, ugyanúgy, amire megkapják ugyanazt a választ, ugyanúgy csak egyre cinikusabb mosolygással, akkor máshogy értelmezzük a média feladatát valóban.Ti tényleg nem tudjátok elképzelni a médiapluralizmust. Egyeztessenek az újságírók??? Közösen lépjenek fel??? Ki koordinálná őket, és milyen alapon?1. Ha nem lehet megizzasztani, ne menjenek oda. Egyébként nincs olyan politikus, akit nem lehet egy ilyen típusú, nem doorstep, hanem órákon át tartó, nyilvános sajtótájékoztatón megizzasztani. Jobbat mondok, OV mégcsak nem is tartozik a legjobbak közé ebben a műfajban, sokat fejlődött 2006 óta, de GYF a mai napig jobb debattőr, mint vitya.Szerintem eleve naívság olyat várni, hogy Mo egyik legtapasztaltabb politikai rókáját "meg lehet izzasztani" egy ilyen direkt neki kitalált, számára habkönnyű eseményen.24.hu/belfold/2022/12/21/orban-viktor-kormanyinfo-elo-hirfolyam/Szokásos nünükém ismét = rém gyenge újságírói teljesítmények voltak ezen a tájékoztatón is. És ez már tendencia. Ami ahhoz képest, amilyen jó, harcos, fasza kritikákat tudnak írni olykor egyébként - szomorú. Mintha amikor kérdezni lehet élőben OV-tól, akkor mindenki beszarna, és ilyen sablonos, kiszámítatható, szar kérdéseket tesznek fel, amire nyilvánvalóan felkészült OV. A 444-tők haszanz-t küldeni meg különösen nagy marhaság, a csávó annyira unalmas, hogy elalszok mire a kérdése végére ér.
Negritis, a vajda
MC12
Pl (nem pontos):
Pontozás:
vpi
2. Elég végletes gondolkodás azt gondolni, hogy egy újságírói kérdésnek vagy semmi értelme vagy az kellene a következménye legyen, hogy a miniszterelnök lemond. Azért kell zavarba hoznia, keresztkérdésekkel operálnia - mert ez a dolga. Ez a munkája. Téged fizetnek valamiért, engem fizetnek valamiért, az ellenzéki alapállású újságírót azért fizetik - elvileg - hogy ha olyan helyzetben kerül, menjen neki a miniszterelnöknek. Meg sem próbálni, mert úgyis odaadja a szót KZ-nak, szánalmas.
3. Mittomén mit kérdeznék, nem vagyok ellenzéki újságíró, nem ez a dolgom, de ha kapok egy szabad szemmel, messziről jól látható dollárköteget (hehe) akkor elgondolkodom rajta 😊
4. Azt viszont tudom mi nincs: felkészülés. Eggyel vagy kettővel ezelőtti OV sajtáj után üldögéltem a kisüzemben (kurva anyját a niedermüllernek) és dumáltam az egyik újságíróval, hogy hogyan készültek arra a lehetőségre, ha lehet OV-tól kérdezni. Rövid válasz: sehogy. Nem volt kész forgatókönyvük rá. Ők küldtek interjú-kérelmeket a miniszterelnökségnek, ha kapnak interjúlehetőséget, akkor majd felkészülnek. Azt hittem rosszul hallok. És ők tartják elvileg a nemzetközi újságírási trendek ütőerén az ujjukat. Fenét. AZ OV körüli csapat fényévekkel előrébb jár a modern politikai kommunikációs technikákban, mint az elvileg ezzel 0-24 foglalkozó belpesti újságírók.
Még mielőtt: ez nem pénzkérdés, illetve csak kis részben az. Ez rengeteg olvasás, videónézés, külföldi kollégákkal való beszélgetés stb. ebben pedig alles zusammen, szintén évtizedes viszonylatban, európai és világ szinten is nagyon gyengék a magyar újságírók. Jellemzően prózai az oka: nem tudnak ilyen szinten angolul. Fogalmazzunk úgy, hogy a nagyobb ellenzéki szerkesztőségekben is egy kézen meg lehet számolni, hogy kit lehet egy angol nyelvú workshopra, meetupra kiküldeni.
És még a "mit kellene tenni?" topichoz egy kis adalék: Egy ilyen sajttájra eleve úgy kellene az ellenzéki sajtóorgánumoknak odamenni, hogy van közöttük koordináció, nem teszik fel ugyanazt a kérdést 5-en. Felosztják a témákat, végeznek kutatómunkát, előre szimulálják a sajttájt, elemzik az OV-által adható válaszokat, majd megcsinálják az arra reagáló kérdéseket és azt is leszimulálják. Pl. az ezen médiumok által 'oly hűen szeretett nyugati progresszív média ezt így is teszi Franciaországtól az USA-ig. Igen, ezt hívják munkának, ez valóban fárasztó és valóban könnyebb a kisüzemben rum+sör mellett vernyogni, hogy a szemét OV nem ad interjút brühühü.
MC12
Azért, mert a KESMA-ban így osztjá(to)k fel egymás között (a végtelen közpénz fazékból finanszírozva), a világ normálisan nem így működik.
Az újságírónak nem dolga OV-t megbuktatni, az az ellenzék feladata (lenne).
És nem is lenne szerencsés, ha ez a kettő keveredne.
vpi
(By the way, a kérdezendő témák kb. egyeztetése egy ilyen típusú sajttáj esetèben a nagyobb sajtótermékek között nemhogy földtől elrugaszkodott dolog, de teljesen megszokott a nyugati sajtó működésében, tudják hogy az idő korlátos, és nincs értelme feltenni ugyanazt a kérdést mert ugyanazt a választ kapják rá)
MC12
De felteszem azt a kérdést, mint privát szférában is dolgozó (ha jó a feltételezésem):
Látod h az oktatással kapcsolatos dolgok generálnak 10x kattintást, és látod h a napelemes dolog meg 0.5xt.
Szívesen belemesz abba a felosztasba h a legnagyobb vetélytársad kérdezzen az oktatásról te meg a napelemrol?
csebi
Másrészről teljesen tökmindegy, hogy ki kérdezi meg, mert egy sajttájon mindenki lehozza mindenki kérdését és válaszát.
MC12
több mint 3 éve
nepszava.hu/3179791_europai-bizottsag-tamogatas-partnersegi-megallapodas-magyarorszag-fordulatNa az EB az politizál, nem végrehajt. Ugye érdekes ez nagyon, mert pl a jelenlegi menekültügyi szabályozásról még az EUB nem mondta ki h EU-s jogszabályokkal így a Chartával szembe megy.
több mint 3 éve
(Jó a feltételezésed) - az attól függ, mit kapok cserébe. Én dolgoztam egy keveset a sajtóban, és olvastam, beszélgettem külföldi sajtósokkal. Normál esetben a fentebbi példád simán elképzelhető, mert hosszabb távon a fülesek, tippek, szívességek kiegyenlítik egymást, ma te engedsz át nekem egy topicot, holnap én neked egy másikat. Abban igazad van, hogy nálunk ez sosem honosodott meg igazán, többek között azért, mert a kollegialitás mint olyan nem létezik vagy minimális a magyar sajtóban.Jajjj nyugati sajtot ott számon kérni ahol teljesen máshogy kell működni.Ha neked az a média-pluralizmus, hogy az X számú ellenzéki média 6-szor megkérdezi OV-től ugyanazt, ugyanúgy, amire megkapják ugyanazt a választ, ugyanúgy csak egyre cinikusabb mosolygással, akkor máshogy értelmezzük a média feladatát valóban.Ti tényleg nem tudjátok elképzelni a médiapluralizmust. Egyeztessenek az újságírók??? Közösen lépjenek fel??? Ki koordinálná őket, és milyen alapon?1. Ha nem lehet megizzasztani, ne menjenek oda. Egyébként nincs olyan politikus, akit nem lehet egy ilyen típusú, nem doorstep, hanem órákon át tartó, nyilvános sajtótájékoztatón megizzasztani. Jobbat mondok, OV mégcsak nem is tartozik a legjobbak közé ebben a műfajban, sokat fejlődött 2006 óta, de GYF a mai napig jobb debattőr, mint vitya.Szerintem eleve naívság olyat várni, hogy Mo egyik legtapasztaltabb politikai rókáját "meg lehet izzasztani" egy ilyen direkt neki kitalált, számára habkönnyű eseményen.24.hu/belfold/2022/12/21/orban-viktor-kormanyinfo-elo-hirfolyam/Szokásos nünükém ismét = rém gyenge újságírói teljesítmények voltak ezen a tájékoztatón is. És ez már tendencia. Ami ahhoz képest, amilyen jó, harcos, fasza kritikákat tudnak írni olykor egyébként - szomorú. Mintha amikor kérdezni lehet élőben OV-tól, akkor mindenki beszarna, és ilyen sablonos, kiszámítatható, szar kérdéseket tesznek fel, amire nyilvánvalóan felkészült OV. A 444-tők haszanz-t küldeni meg különösen nagy marhaság, a csávó annyira unalmas, hogy elalszok mire a kérdése végére ér.
Negritis, a vajda
MC12
Pl (nem pontos):
Pontozás:
vpi
2. Elég végletes gondolkodás azt gondolni, hogy egy újságírói kérdésnek vagy semmi értelme vagy az kellene a következménye legyen, hogy a miniszterelnök lemond. Azért kell zavarba hoznia, keresztkérdésekkel operálnia - mert ez a dolga. Ez a munkája. Téged fizetnek valamiért, engem fizetnek valamiért, az ellenzéki alapállású újságírót azért fizetik - elvileg - hogy ha olyan helyzetben kerül, menjen neki a miniszterelnöknek. Meg sem próbálni, mert úgyis odaadja a szót KZ-nak, szánalmas.
3. Mittomén mit kérdeznék, nem vagyok ellenzéki újságíró, nem ez a dolgom, de ha kapok egy szabad szemmel, messziről jól látható dollárköteget (hehe) akkor elgondolkodom rajta 😊
4. Azt viszont tudom mi nincs: felkészülés. Eggyel vagy kettővel ezelőtti OV sajtáj után üldögéltem a kisüzemben (kurva anyját a niedermüllernek) és dumáltam az egyik újságíróval, hogy hogyan készültek arra a lehetőségre, ha lehet OV-tól kérdezni. Rövid válasz: sehogy. Nem volt kész forgatókönyvük rá. Ők küldtek interjú-kérelmeket a miniszterelnökségnek, ha kapnak interjúlehetőséget, akkor majd felkészülnek. Azt hittem rosszul hallok. És ők tartják elvileg a nemzetközi újságírási trendek ütőerén az ujjukat. Fenét. AZ OV körüli csapat fényévekkel előrébb jár a modern politikai kommunikációs technikákban, mint az elvileg ezzel 0-24 foglalkozó belpesti újságírók.
Még mielőtt: ez nem pénzkérdés, illetve csak kis részben az. Ez rengeteg olvasás, videónézés, külföldi kollégákkal való beszélgetés stb. ebben pedig alles zusammen, szintén évtizedes viszonylatban, európai és világ szinten is nagyon gyengék a magyar újságírók. Jellemzően prózai az oka: nem tudnak ilyen szinten angolul. Fogalmazzunk úgy, hogy a nagyobb ellenzéki szerkesztőségekben is egy kézen meg lehet számolni, hogy kit lehet egy angol nyelvú workshopra, meetupra kiküldeni.
És még a "mit kellene tenni?" topichoz egy kis adalék: Egy ilyen sajttájra eleve úgy kellene az ellenzéki sajtóorgánumoknak odamenni, hogy van közöttük koordináció, nem teszik fel ugyanazt a kérdést 5-en. Felosztják a témákat, végeznek kutatómunkát, előre szimulálják a sajttájt, elemzik az OV-által adható válaszokat, majd megcsinálják az arra reagáló kérdéseket és azt is leszimulálják. Pl. az ezen médiumok által 'oly hűen szeretett nyugati progresszív média ezt így is teszi Franciaországtól az USA-ig. Igen, ezt hívják munkának, ez valóban fárasztó és valóban könnyebb a kisüzemben rum+sör mellett vernyogni, hogy a szemét OV nem ad interjút brühühü.
MC12
Azért, mert a KESMA-ban így osztjá(to)k fel egymás között (a végtelen közpénz fazékból finanszírozva), a világ normálisan nem így működik.
Az újságírónak nem dolga OV-t megbuktatni, az az ellenzék feladata (lenne).
És nem is lenne szerencsés, ha ez a kettő keveredne.
vpi
(By the way, a kérdezendő témák kb. egyeztetése egy ilyen típusú sajttáj esetèben a nagyobb sajtótermékek között nemhogy földtől elrugaszkodott dolog, de teljesen megszokott a nyugati sajtó működésében, tudják hogy az idő korlátos, és nincs értelme feltenni ugyanazt a kérdést mert ugyanazt a választ kapják rá)
MC12
De felteszem azt a kérdést, mint privát szférában is dolgozó (ha jó a feltételezésem):
Látod h az oktatással kapcsolatos dolgok generálnak 10x kattintást, és látod h a napelemes dolog meg 0.5xt.
Szívesen belemesz abba a felosztasba h a legnagyobb vetélytársad kérdezzen az oktatásról te meg a napelemrol?
csebi
Másrészről teljesen tökmindegy, hogy ki kérdezi meg, mert egy sajttájon mindenki lehozza mindenki kérdését és válaszát.
több mint 3 éve
Csak azt nem értem h ha az a céljuk h megbukjon OV akkor miért ekezik az ellenzéket is folyamatosan? Vagy miért lövik szét az ellenzéki kampányt? Azért ennyire hülyék még ők sem lehetnek …Magyarországon az ellenzéki média nagyobb hatalommal rendelkezik, mint a teljes ellenzéki pártpolitikai paletta (mínusz DK) így inkább azt mondanám, hibádzik az a gondolkodás, hogy idehaza majd Kunhalmi Ágnes, Tordai Bence vagy Jakab Péter fogja OV-t megbuktatni. Ha már, akkor az általad felsorolt sajtótermékeknek kategóriákkal több eszközük és lehetőségük van rá.Azt tudjuk h hivatalosan nem kell leadni. De azt nem h nem hivatalosan mi történik. Jól mutatja ezt h bizonyos sajtó termékek nem mehetnek be vagy h egy fotóst nem engednek be pl …Azt tudjuk, hogy előre nem kell benyújtani a kérdéseket. Hogy aztán ki milyen itinert kap, hogy milyen kérdéseket tegyen fel, na azt valóban nem tudjuk. De inkább hajlok a tehetségtelenségre, mint a központi irányítása ellenzéki média ügyben.Ezt nem tudhatjuk.Ott sem kell leadni. Az a parlament ahol a képviselőknek le kell adni a kérdést amit a kormány felé intézni szeretnének az ülésen.az a gulyás gergő féle cucc, nem?Én azt hittem előre meg kell írni a kérdéseket és eldöntik mit tehetnek fel. Akkor ezek szerint nincs ilyen csak fosnak keményet kerdezni.De ez az alapállításomon mit változtat?Nem ez a lenyeg, persze h el fog utni minden kerdest, nem azt varom el, hogy sarokba szoritsa OV-t csak, hogy ha feltesz egy kerdest akkor bar keszuljon mar egy jo followup kerdessel / kijelentessel a kapott valaszra.Üzleti titok. Következő kérdés.Bar nem engem kerdeztel megcsak nem is vagyok nagy fogyasztoja ezeknek a kormanyinfoknak, de szerintem ugy kellene feltenni a kerdest, hogy iranyitsd a valaszt amit adni fog es arra legyen keszen az aduasz 😀Szerintem eleve naívság olyat várni, hogy Mo egyik legtapasztaltabb politikai rókáját "meg lehet izzasztani" egy ilyen direkt neki kitalált, számára habkönnyű eseményen.24.hu/belfold/2022/12/21/orban-viktor-kormanyinfo-elo-hirfolyam/Szokásos nünükém ismét = rém gyenge újságírói teljesítmények voltak ezen a tájékoztatón is. És ez már tendencia. Ami ahhoz képest, amilyen jó, harcos, fasza kritikákat tudnak írni olykor egyébként - szomorú. Mintha amikor kérdezni lehet élőben OV-tól, akkor mindenki beszarna, és ilyen sablonos, kiszámítatható, szar kérdéseket tesznek fel, amire nyilvánvalóan felkészült OV. A 444-tők haszanz-t küldeni meg különösen nagy marhaság, a csávó annyira unalmas, hogy elalszok mire a kérdése végére ér.
Negritis, a vajda
MC12
Pl (nem pontos):
Pontozás:
vpi
pl:
rokaur
vpi
rokaur
vpi
Nemes samu09
Negritis, a vajda
MC12
csebi
MC12
csebi
MC12