Politika

66 feliratkozó

16 órája
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 680 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 526 — Így remélem megfelelek nektek.....
egyet lassatok
mikor a nationalelf vagy az angolok térdelnek, akkor nem lehet a focit politikázni
nadeha az argentinok nyernek, azokaztan férfijak akkor telibelehetkürtölni...

mongyuk zsenge gyerokkoromtul argentin drukker vagyok
baszki a dagatt akkora kommer vót, lehamlott volna a tapetta, azzal éltetni a fehér keresztény argentínat
na ajjonitt azok neve aki öccö jobban megérdemelték volna mint a kicsi messzi
Walter Samuel
Javier Zanetti
Gabriel Omar Batistuta
Javier Mascherano
Diego Milito
Diego Simeone
Juan Sebastian Veron

la vida es una tombola...
 youtu.be/DHzH3eiaNno
.... és eltakarították a lö brazilokat, így könnyű....
Gróf de sutianap
azé egye kutya, a kicsi messi is megérdemelte, csak emezekkel együtt tette vóna, mondjuk az a Pekerman féle brigád na az gyönyörű foccit játszott csak hát a fritzek akik aztán még kétszer állottak keresztbe. Ha ezt nem teszik akkor mostan kevesebb a hálliwood meg a haddelhadd és tán messi se akrá annyira 😊

De Szilárd bácsi (meg tsai) lassan valóban jobb lenne ha nem lennének ennyire (ál) keresztyéniek) Közben a Csák a Hoppálnak mutatta hogy hoppá kívül tágasabb. Majd biztos találnak neki valami tuti bulit.
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 742 — capitaine du château de Vienne 1487
egyet lassatok
mikor a nationalelf vagy az angolok térdelnek, akkor nem lehet a focit politikázni
nadeha az argentinok nyernek, azokaztan férfijak akkor telibelehetkürtölni...

mongyuk zsenge gyerokkoromtul argentin drukker vagyok
baszki a dagatt akkora kommer vót, lehamlott volna a tapetta, azzal éltetni a fehér keresztény argentínat
na ajjonitt azok neve aki öccö jobban megérdemelték volna mint a kicsi messzi
Walter Samuel
Javier Zanetti
Gabriel Omar Batistuta
Javier Mascherano
Diego Milito
Diego Simeone
Juan Sebastian Veron

la vida es una tombola...
 youtu.be/DHzH3eiaNno
.... és eltakarították a lö brazilokat, így könnyű....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 051
 444.hu/2022/12/20/a-profitehes-cegeket-hibaztatja-az-mnb-a-magas-inflacioert

Mit fog ehhez szólni a Főni, hogy így megszólja Mészárost, Tiborczot meg a közvetlenül OV-t saját magát is.
Vagy nem rájuk gondolt?
több mint 3 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 9 037
Félelmetes hogy mi megy facen Németh Szilárd kijelentése után a kommentszekcióban.
Ez az ország tényleg elveszett.
jobbágy#JC6
Mit mondott az a lángelme?
Mikey
még mindig az argentín győzelem utáni faszsága sztem
amira rákontráztak páran
Negritis, a vajda
Arról lemaradtam szerintem.
Mikey
 www.facebook.com/photo.php?fbid=706989104118692&set=a.429029475247991&type=3
Negritis, a vajda
En most jc6-ot nem ertem.a kommentek oriasi tobbseg fikazza a posztot.sot
YoungZeeZee
Pont ez a baja, hiszen JC6 is fehérkeresztényeurópai.
Mikey
Jaj dehogy.
Deák meg trombitás meg a többi egybites friss posztjait olvasgattam
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 344
Félelmetes hogy mi megy facen Németh Szilárd kijelentése után a kommentszekcióban.
jobbágy#JC6
Mikey
amira rákontráztak páran
Negritis, a vajda
Mikey
Negritis, a vajda
YoungZeeZee
Pont ez a baja, hiszen JC6 is fehérkeresztényeurópai.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 534
jobbágy#JC6
Mikey
amira rákontráztak páran
Negritis, a vajda
Mikey
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
jobbágy#JC6
Itt már csak a Szent Inkvizíció segíthet 😊
több mint 3 éve
jobbágy#JC6
Mikey
amira rákontráztak páran
Negritis, a vajda
Mikey
Negritis, a vajda
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Egy fekete lyuk hozzá képest vakító fény.

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 062 — The Mathematician
jobbágy#JC6
Mikey
amira rákontráztak páran
Negritis, a vajda
Mikey

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
jobbágy#JC6
Mikey
amira rákontráztak páran
Negritis, a vajda

több mint 3 éve
jobbágy#JC6
Mikey
amira rákontráztak páran

több mint 3 éve
jobbágy#JC6

több mint 3 éve
“A valóság a másik oldalt sosem érdekelte, mindegyik csak a BAL szemére lát”

🤣🤣🤣🤣🤣
több mint 3 éve
jobbágy#JC6
Sokkal fontosabb, hogy a Bayer shownak lesz szilveszteri különkiadása.
Vendégek: Kósa Lajos, Deutsch Tamás, Németh Szilárd.
Mint valami ALL STAR gála!
Bazzani
De tenyleg mi megy?
YoungZeeZee
Ebben minden benne van:

"több európai értéket képvisel" Ne sajátítsuk ki a normalitás értékeit európainak! Lám, már nem is úgy van. Emberi értékek azok, amik a világbajnokságon győzelmet arattak. A gyarmatosítottak a gyarmattartók felett, a lesajnáltak a lesajnálók felett, a hívők a hitetlenek felett, a családszeretők a térdeplős karszalagosok felett. Bebizonyosodott, hogy a technikai tudás, a sok pénz nem minden, kell valami összetartó erő, tűz, lendület, az együvé tartozás, a gyökerek. És azt bizony az elfogadást nevetségesség tárgyává tevő bohóckodás nem adja meg. Az egész egy felemelő, reményt adó csoda volt. Ezért sivalkodnak a libsik. Mert az ünneplés családokkal, gyerekekkel zajlott és nem szivárványos szörnyecskékkel.
több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 534
jobbágy#JC6
Bazzani
De tenyleg mi megy?
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 156 — Axel Foley
jobbágy#JC6

Szerkesztette: Bazzani

több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 534
 mandiner.hu/cikk/20221220_jeszenszky_zsolt_devenyi_istvan_csatt_foci_vb_argentinok_rasszizmus?utm_source=nemzetisport.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_04_s
több mint 3 éve
több mint 3 éve
Inkább beszéljünk vmi olyan dologról ami ténylegesen számít is:

444.hu/2022/12/20/ott-tartunk-ahol-a-felmenoink-egyre-nehezebb-elorelepni-magyarorszagon?appview
csebi
Magyarország épül-szépül, mit csodálkozol?
Brüsszel, Soros és Gyurcsány a hibás!
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 926 — Lucas Scott
Inkább beszéljünk vmi olyan dologról ami ténylegesen számít is:

444.hu/2022/12/20/ott-tartunk-ahol-a-felmenoink-egyre-nehezebb-elorelepni-magyarorszagon?appview

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Azonnal berendelni a nagykövetet!

több mint 3 éve
Ezért kár itt bármiben is reménykedni:

több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 878 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Senki nem ágál az ellen, hogy 1-1 csóka bekerül, de azért, hogy egy európai válogatottban a pályán a 11 emberből 10 csoki, azért picit fura 😊
Képzeljük el Kongó válogatottját 10 fehérrel vagy kínaival 😊
NB2
Camavinga, a cserekapus és Marcus Thuram kivételével mindenki Franciaországban született, de előbbi kettő a családjával 2 éves korában költözött a Franciaországba, míg utóbbi azért született Olaszországban, mert a francia válogatott apja épp ott volt légiós.

Csak úgy összehasonlításként a magyar válogatott keretében az alábbi játékosok játszanak:

- Wili Orbán, akinek az apja magyar volt, de sose élt Magyarországon, és az apja is elhagyta, így magyarul se tud.
- Kerkez Milos, aki Szerbiában született és szerb szülők gyereke, majd 16 évesen Magyarországra költözött
- Callum Styles, akinek a nagymamája magyar, amit lassan 2 éve már ő is tud és sose élt Magyarországon.
- Loic Nego, akinek semmi köze Magyarországhoz, 22 évesen járt itt először.
Jughead
Imádom, amikor úgy csinálnak a nem-franciák, mintha újdonság lenne a feketék jelenléte Franciaországban. A francia-amerikai ellentét egyik szimbolikája volt, hogy sok felszabadított/felszabadult rabszolga költözött át a XIX. században is Franciaországba, lásd ugye Dumas (édesapja, egészen pontosan). A Németh Szilárd által megszólított egysejtűek azt gondolják, hogy a feketék tegnap mentek át, azért is hívják őket pl. Thuramnak.

A XIX. századi nemzetfelfogás a franciáknál elég egyértelmű volt: francia, aki franciául beszél és franciának vallja magát. Ez nem sokat változott a XXI. századra sem. A magyarság tudat is ez volt egyébként, főleg az átkosban, ezt az ősmagyar gyökérkutatást divatba az utolsó néhány évtized helyezte el.
Gyurma Pappa
Mondjuk nem tudom miert az amerikai-francia kapcsolatokra hegyezed ki, amikor ott a sokkal nagyobb volumenu gyarmatositas korabeli diverzifikacio. Arrol nem is beszelve, hogy az arab/szaracen ternyeres delen, az angol/holland kereskedelmi kapcsolatok, a nagy foldrajzi felfedezesek stb. mind letrehozott fekete/arab/azsiai hubokat nyugaton. Aztan a gyarmatbirodalmak szetesesevel jelent meg egy nagyobb tomeg a liberalis allampolgarsag-felfogas utan. Londonban a Trafalgar kornyeken nem tudsz ugy setalni, hogy ne lenne egy nigeria/kanada/india-haz, a kapcsolatok apolasara szolgalo hivatalos bizbasz stb.

Ugye aki Magyarorszagon szocializalodott, annak furcsa lehet ez a multikulti, ami mar megy kisebb-nagyobb volumennel evszazadok ota. Az etnikai homogenitas (abba nem megyek bele, hogy ez most jo-e) a kelet-europai rendszer tortenelmi sajata, reszben foldrajzi, reszben egyeb tarsadalmi okokbol eredoen.

Az megint mas kerdes, hogy az utobbi evekben a tomeges migracio milyen szintu eltolodast okoz es az mennyire fenntarthato, ezek a tomegek mennyire akarnak asszimilalodni, illetve az is megerne egy miset, hogy a 100 eve odakerultek mennyire akarnak zarvanyban elni.
undisputedly
Legalább hülyeséget ne beszélj már. Etnikai homogenitás itt....
Vagy elég ha megnézed Buda és Pest történelmét, hogy hányféle kultúra keveredett itt folyamatosan és a nacionalista mozgalmak megjelenéséig nem is volt belőle komolyabb polgárháború. (Nyílván az elitnek tök mindegy volt, hogy a földeken magyar, szláv, sváb vagy kun dolgozik)
FLZOLI
Jaja. Tomegevel kaptaltk a feketek a foldeket amikor Gorgey vonult a seregevel.
undisputedly
50 cent is megmondta, hogy itt néger akasztós cukorkát árulnak szóval tuti ezért nincsenek négerek 🙂

Amúgy meg nem tudom miért vagy ennyire ráfixálva a barnákra, a módszerváltás után itt baromira nagy kínai és vietnami kolónia telepedett le, saját kultúrával és zárt kozossegekkel.

A magyar társadalom mindig is nyitott volt, de ezzel együtt rohadtul fogékony a gyűlölködésre és az irigységre, a legkönnyebb áldozat pedig mindig is az új fiú volt/van/lesz.
FLZOLI
Az egesz beszelgetes apropoja a "miert van ennyi fekete a francia valogatottban" kerdeskor volt.
PErsze lehet lajkvadaszkodni ponyvaregenybe illo kifejezesekkel, de az teljesen felreviszia temat es meg itt sem lehet ugy elmerulni benne, hogy a klisek es szelsosegesen ironikus/parttalan kommentek ne jonnenek.

Kiveve mondjuk Gyurma kommentjet, amire reagaltam.

Lehet mondani, hogy nincs 100%-ig homogen tarsadalom, de az olyan, mint azt mondani ma, december 20-an, hogy a vebet valoszinuleg az argentinok ynerik. MEgmosolyogtato. Nyilvan csak 1-2 olyan zarvany letezik a vilaban ahol limitalt szamu emberek homogen genetikai kozossegben elnek (pl amazonas menten, vagy monjduk a bengali obol fele levo kis szigeteken elo csoportok:  www.theguardian.com/world/2019/feb/03/john-chau-christian-missionary-death-sentinelese)

Ezeken a szorvanyos es elenyeszo populacioju tarsadalmakon kivul az ember, mint faj tortenete mindig is a versengo genetikarol, a vandorlasrol es a keveredesrol szolt. Kezdve azzal, hogy anno az ember es a neanderthal is pl egyutt el, vandorolt es harcolt a teruletekert, odaig, hogy ma az afrikai nepessegrobbanas hogyan terul szet a vilagban. Annyi kulonbseg volt, hogy korabban evezredek kellettek egy kisebb merteku keveredeshez, addig ma mar ezek a folyamatok az infrastrukturalis viszonyok miatt rendkivul gyorsan vegbemehetnek.

Tehat amikor azt mondjuk, hogy kelet-europai etnikai homogenitas, nem arrol van szo, hogy a kornyezo nepek es migracio nem letezett, fogalmilag kizart. Europa genetikai terkepe is azt mutatja, hogy az egesz kontinensen ment a keresztbe-kasul vegyules:

Maga a genetikai sokszinuseg, ami ugye reszben az etnikumok keveredesebol van, elvitathatatlan. Az pedig, hogy miert furcsalljak sokan, hogy afrikaban, a belgaknal avgy az angoloknal sok a fekete, az abbol adodik, hogy a modern kori tarsadalmi/politikai keretrendszer nem tette lehetove, hogy ez a regio olyan modon vegye ki magat a nagy foldrajzi felfedezesekbol majd utana a gyarmatbirodalmi felosztasbol es az ebbol fakado migraciobol, mint tettek azt a franciak, velgak, spanyolok vagy angolok.

Nem szokatlan tehat, hogy a kikotovarosokban vagy nemzetkozi szellemi muhelyekben stb. az etnikai sokszinuseg mindig ott volt. Eleg csak egy rejto regenyt elolvasni, ha mar ponyvaregenyeknel es kulturanal tartunk. Nemet Szilard azert tudta kisarkitani es a sajat celjara hasznalni a francia valogatott etnikai osszetetelet, mert a kommunizmusban felnott/szocializalodott tarsadalmi reteg, illetve a tarsadalmilag 0 mobilitassal rendelkezo, jellemzoen iskolazatlan reteg szamara ez az informacio nem hozzaferheto, aka hiaba mehetne fel a wikipediara es olvashatna az europai gyarmatbirodalmakrol, nem teszik, es az oktatasi rendszer is cserben hagyta oket. Mivel a fenti okokbol szemelyes tapasztalatuk nincs, igy konnyen meg lehet vezetni oket az ujkori migracio okozta problemak es a korabbi, emlitett tortenelmi sajatossagokbol eredo etnikai sokszinuseg osszemosasaval.
több mint 3 éve
Eltem kint bo ket honapot Lyon mellet, egyik legjobb baratom francia. Az az allitas hogy az a francia aki franciaul beszel az igy is van meg nem is. Feketekkel nincs nagy baj csak ne legyenek lab alatt, egy francia feher kozeposztalybeli nem is nagyon erintkezik veluk. Dolgozzanak (ok dolgoznak is), ha meg jol is focizik akkor lehet hogy meg kedvelik is. Azert egy Griezman vagy Giroud mindig elorebb lesz a listan. Arab=nem francia, parazita nep. Ez az en tapasztalatom, nyilvan nem reprezentativ de nehogy barki azt gondolja hogy a rasszizmus es felsobbrenduseg nincs ott jelen...
JéBé
Persze , a fekete angol ismerosom is mondta h bizonyos szintig el lehet jutni a feketeknek aztan....azota picit valtozott a helyzet de pl ha megnezed az ottani parlamentet?
YoungZeeZee
Pedig anngolok szerintem egy kicsit meg elorebb is jarnak ebben mint a franciak. Inkabb ott lennek fekete.
JéBé
Unokaöcsém tíz évig 5* Hotelekben nyomta Londonban... Akkor lett elege, amikor egy újonc paki csaj lett kinevezve mellőle, mert az a pc. Ő meg a magyar fehér srác aki marha sokat bír dolgozni és ennyi!
nagir
Namost itt két dolog lehetséges:
- Rokonod szemén keresztül látod a történetet, aki lehet h sokat dolgozik, de egy szinten tovább már nem számítanak rá, mert lehet h már tesztelték eleget és kijött, hogy ennyire alkalmas.
Attól, hogy valaki tud dolgozni, az nem jelenti, hogy minden szinten megállja a helyét.

- Valóban a PC miatt választották a csajt, de sajnos ez manapság benne van, kezd egy olyan irányt venni a világ, hogy kvótáznak. És hiába vagy te szakmailag alkalmas, hogyha a kvóta miatt egy csajt vesznek fel vagy neveznek ki helyetted. Szépen lassan ez is egy faktor lesz a cégeknél, amivel nem feltétlenül értek egyet én se.
Vagy ne várják el ezután a csajok, hogy jól keressek, ha nem kapom meg az állást, mert felveszik őket, aztán 2-4 éven belül elmennek szülni, aztán a cégek meg azért dobálják szét a feladatokat vagy adnak ki határozott idejű szerződéseket, mert valakinek meg kell csinálni a melót vagy mert nincs rá kvóta.
Ha már annyira kvótázni akarnak ilyen téren is, akkor előbb alakítsák át a szervezeti felépítéseket meg igényeket, hogy ne legyen szívás.
Lúdas Solymi
ahol meg csak a fehér srácokat léptetik elő mer az a menő ott meg az a gond
mindenki a saját térfeléről kajabál hogy a másik hülye, miközben mind2 mentalitás rossz

és igen, én az elsőre tippelnék mert ritkán hajlandó bárki felismerni hogy valahova kevés
simán lehet hogy csak gürizik, de nem tud jól segget nyalni márpedig az előmenetlenk az fontos része

több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 679 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Senki nem ágál az ellen, hogy 1-1 csóka bekerül, de azért, hogy egy európai válogatottban a pályán a 11 emberből 10 csoki, azért picit fura 😊
Képzeljük el Kongó válogatottját 10 fehérrel vagy kínaival 😊
NB2
Camavinga, a cserekapus és Marcus Thuram kivételével mindenki Franciaországban született, de előbbi kettő a családjával 2 éves korában költözött a Franciaországba, míg utóbbi azért született Olaszországban, mert a francia válogatott apja épp ott volt légiós.

Csak úgy összehasonlításként a magyar válogatott keretében az alábbi játékosok játszanak:

- Wili Orbán, akinek az apja magyar volt, de sose élt Magyarországon, és az apja is elhagyta, így magyarul se tud.
- Kerkez Milos, aki Szerbiában született és szerb szülők gyereke, majd 16 évesen Magyarországra költözött
- Callum Styles, akinek a nagymamája magyar, amit lassan 2 éve már ő is tud és sose élt Magyarországon.
- Loic Nego, akinek semmi köze Magyarországhoz, 22 évesen járt itt először.
Jughead
Imádom, amikor úgy csinálnak a nem-franciák, mintha újdonság lenne a feketék jelenléte Franciaországban. A francia-amerikai ellentét egyik szimbolikája volt, hogy sok felszabadított/felszabadult rabszolga költözött át a XIX. században is Franciaországba, lásd ugye Dumas (édesapja, egészen pontosan). A Németh Szilárd által megszólított egysejtűek azt gondolják, hogy a feketék tegnap mentek át, azért is hívják őket pl. Thuramnak.

A XIX. századi nemzetfelfogás a franciáknál elég egyértelmű volt: francia, aki franciául beszél és franciának vallja magát. Ez nem sokat változott a XXI. századra sem. A magyarság tudat is ez volt egyébként, főleg az átkosban, ezt az ősmagyar gyökérkutatást divatba az utolsó néhány évtized helyezte el.
Gyurma Pappa
Mondjuk nem tudom miert az amerikai-francia kapcsolatokra hegyezed ki, amikor ott a sokkal nagyobb volumenu gyarmatositas korabeli diverzifikacio. Arrol nem is beszelve, hogy az arab/szaracen ternyeres delen, az angol/holland kereskedelmi kapcsolatok, a nagy foldrajzi felfedezesek stb. mind letrehozott fekete/arab/azsiai hubokat nyugaton. Aztan a gyarmatbirodalmak szetesesevel jelent meg egy nagyobb tomeg a liberalis allampolgarsag-felfogas utan. Londonban a Trafalgar kornyeken nem tudsz ugy setalni, hogy ne lenne egy nigeria/kanada/india-haz, a kapcsolatok apolasara szolgalo hivatalos bizbasz stb.

Ugye aki Magyarorszagon szocializalodott, annak furcsa lehet ez a multikulti, ami mar megy kisebb-nagyobb volumennel evszazadok ota. Az etnikai homogenitas (abba nem megyek bele, hogy ez most jo-e) a kelet-europai rendszer tortenelmi sajata, reszben foldrajzi, reszben egyeb tarsadalmi okokbol eredoen.

Az megint mas kerdes, hogy az utobbi evekben a tomeges migracio milyen szintu eltolodast okoz es az mennyire fenntarthato, ezek a tomegek mennyire akarnak asszimilalodni, illetve az is megerne egy miset, hogy a 100 eve odakerultek mennyire akarnak zarvanyban elni.
undisputedly
Legalább hülyeséget ne beszélj már. Etnikai homogenitás itt....
Vagy elég ha megnézed Buda és Pest történelmét, hogy hányféle kultúra keveredett itt folyamatosan és a nacionalista mozgalmak megjelenéséig nem is volt belőle komolyabb polgárháború. (Nyílván az elitnek tök mindegy volt, hogy a földeken magyar, szláv, sváb vagy kun dolgozik)
FLZOLI
Jaja. Tomegevel kaptaltk a feketek a foldeket amikor Gorgey vonult a seregevel.
undisputedly
50 cent is megmondta, hogy itt néger akasztós cukorkát árulnak szóval tuti ezért nincsenek négerek 🙂

Amúgy meg nem tudom miért vagy ennyire ráfixálva a barnákra, a módszerváltás után itt baromira nagy kínai és vietnami kolónia telepedett le, saját kultúrával és zárt kozossegekkel.

A magyar társadalom mindig is nyitott volt, de ezzel együtt rohadtul fogékony a gyűlölködésre és az irigységre, a legkönnyebb áldozat pedig mindig is az új fiú volt/van/lesz.