Politika

66 feliratkozó

14 órája
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 680 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 051

Klaci79
Ez is ugyanazt szívta mint Sziszi.
gamerkr
De tudtommal Argentína Franciaországgal játszott, nem egy afrikai csapattal?
Vagy ha már néger, akkor nem lehet keresztény?

A Liu testvérekkel mi a helyzet? Ők nem keresztények, csak kínaiak, sárgák.
Vagy ők jó kínaik, mert a mieink voltak eddig?

Ez a Boldog Pityu is egy utolsó senkiházi amúgy, Mr. Hugo Boss, tárgyalásával mi a helyzet?
Gondolom ezt se fogják üzemszerű vesztegetés meg kenőpénzek elfogadása miatt lecsukni.
több mint 3 éve
gamerkr Green Bay Packers 11 793 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club

Klaci79
Ez is ugyanazt szívta mint Sziszi.

több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 704 — Víí veeer dö cseempjönsz.
 444.hu/2022/12/19/az-eurostat-uj-indikatora-szerint-csak-bulgariaban-alacsonyabbak-a-fizetesek-magyarorszagnal
#legalábbkormányoznitudnak
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 986
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 229 — Chiefs GM
 444.hu/2022/12/19/miert-adna-el-a-4-leggazdagabb-magyar

De szép céged van, mi lenne ha eladnád nekünk?
Lúdas Solymi
"Nem eladó!"

"Dehogynem!"

több mint 3 éve
 444.hu/2022/12/19/miert-adna-el-a-4-leggazdagabb-magyar

De szép céged van, mi lenne ha eladnád nekünk?
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 344
 index.hu/velemeny/2022/12/19/velemeny-cikk-nagy-marton-gazdasagfejlesztes-miniszter/

Mindenfele tartalomtol eltekintve tragikomikus hogy jelenleg jopontnak kell ertekelnem hogy egyaltalan megprobal egy kicsit melyebben szolni es megmagyarazni a dolgokat. Az elmult 3 ev kormanyinfojan osszesen nem eroltettek meg magukat ennyire.
JéBé
Jajj jajj eddig az index nem egy ballibsi dollármédiás fakenews gyár volt?!?!? Hogyhogy nem az origon jelent ez meg?
bobi0092
Amióta megvette a mittudoménki, majd kicsivel később lett Telex, azóta tudtommal nem ballibsi dollármédiás fakenews gyár az index.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
 index.hu/velemeny/2022/12/19/velemeny-cikk-nagy-marton-gazdasagfejlesztes-miniszter/

Mindenfele tartalomtol eltekintve tragikomikus hogy jelenleg jopontnak kell ertekelnem hogy egyaltalan megprobal egy kicsit melyebben szolni es megmagyarazni a dolgokat. Az elmult 3 ev kormanyinfojan osszesen nem eroltettek meg magukat ennyire.
JéBé
Jajj jajj eddig az index nem egy ballibsi dollármédiás fakenews gyár volt?!?!? Hogyhogy nem az origon jelent ez meg?
bobi0092
Dee, az uj index meg mindig igy van felcimkezve, csak hat vezerelve vannak.
Aztan ha valamit ott lehoznak akkor az elfogadhato mint erv h a libsik is igy gondoljak.

A telex az meg vmi ize ugye.
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 579
 kitorolheted.hu/

😀
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 062 — The Mathematician
Eredmenykoveto 2.0
 telex.hu/zacc/2022/12/19/origo-fidesz-propaganda-media-szex-mell-meztelen
YoungZeeZee
keresztény konzervatív médium

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 788

JéBé
több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 534
Eredmenykoveto 2.0
 telex.hu/zacc/2022/12/19/origo-fidesz-propaganda-media-szex-mell-meztelen
több mint 3 éve
JéBé Green Bay Packers 7 971

Szerkesztette: JéBé
több mint 3 éve
Vagy Szájer úgy gondolja...
Lúdas Solymi
Nem tudom hogyan gondolja, de egy személyisegzavar, egy viselkedési zavar, mániák, kényszergondolatok, tévképzetek és hasonlók nem a "hogyan gondolásokról" szólnak, hanem az érzelmekről, azok hatásáról a cselekvésre, viselkedésre.
Nem kell senkivel se együttérezz, de úgy látom, hogy a fentiek esetetében teljesen vakon vagy, mintha egy laposföldhívővel diskurálnék, aki egyre csak azt mondja, hogy "de látod bazdmeg, tök lapos, a labda se gurul el sehova, és ha Kínában nem lapos leszarom, itt lapos..."
Oké, ha neked lapos, akkor legyen neked lapos.
Őszentsége Sobri Jóska
Te meg a diskuráció Jóska az sokszor két külön dolog, hagyjad már magad 😀
Szeretem, amikor próbálod rám húzni a téves képzelgéseid, amik "finomnak" gondolt beszólogatások, de folytasd csak nyugodtan, nem különösebben hatsz meg, eddigi tevékenységeiddel bőven elérted azt, hogy a legtöbb kérdésedet, kijelentésedet ignorálni kell, mert sokszor nem vezet sehova a veled való kommunikáció.
több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 679 — farkas.l.zoltan@gmail.com
rezsiszili vb posztja még itt fel sem merült? Linkelni nem fogom, mert az előbb olyan ügyes voltam, hogy megosztottam fb-n 😀
dugo93
pedig karcol
Janek
Ifjabb Himmler Henrik lassan felveszi a FideSSz elit tagjai közé ezt az ivarérett 🐖és 🐀 fattyút 🫠

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 062 — The Mathematician
rezsiszili vb posztja még itt fel sem merült? Linkelni nem fogom, mert az előbb olyan ügyes voltam, hogy megosztottam fb-n 😀
dugo93
pedig karcol
Janek
vb topikba dobtuk be

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 923 — Apu ökölbeszorított keze
dugo93
pedig karcol

több mint 3 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 608

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 642 — The only discipline that lasts, is self discipline
Még mielőtt gróf uram megtalál, én nem mondom, hogy ez felmentő körülmény, sőt. De a cselekedeteik motivációját, és egyáltalán a működésük megérthetöségét jelentősen elősegíti. Persze, csak ha meg akarjuk.
MC12
Az utolsó mondatod vonatkozik rám. Legalábbis részben. Az irodalomban, filmművészetben, kikapcsolódásként szeretek történeteket, embereket, sorsokat látni, tanulmányozni. Az életben viszont a szűk magánéleti körömön kívül nem. Megértem amit te leírtál, megértem amit Gyurma leírt a CEO-iról, de úgy vagyok vele, hogy érdekli a kis f*szomat, hogy miért olyanok. Ha az lenne, hogy egy jó CEO-nak / politikusnak szükségszerűen nárcisztikus faszkalapnak kell lennie ahhoz, hogy jól ellássa a feladatát, akkor érdekelne, mert akkor ez egy szükséges rossz. De nem az. Nem szükséges. Vannak nem nárcisztikus fasz CEO-k és politikusok is, akik jók. Senki sem szent ember persze, mindannyiunknak vannak (emberi) hibái, nem erre gondolok. Csak arra, hogy úgy tudnak jó CEO-k / politikusok / stb. lenni, hogy nem elbaszottabbak az átlagosnál. Innentől kezdve nem is nagyon érdekelnek a miértek. A miért legyen az illető / a családja / a barátainak a baja. Számomra elég baj az is, hogy az illető "útban" van, és csak az foglalkoztat, hogy meg tudok-e szabadulni tőle. Akár a munkatársam, az üzlettársam, az ügyfelem, egy idegesítő firkász, vagy éppen a megválasztott miniszterelnököm. Van akitől könnyen meg tudok (a firkászt nem olvasom, az ügyféltől elbúcsúzom), van akitől nem. Utóbbiak zavaró pontok az életemben, és ezen nem segít, ha kielemzem, hogy mi motiválja őket arra, hogy zavaró pontok legyenek.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 141 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
FAM

"Annyira szeretem a Kossuth rádió Déli krónikáját. Tiszta regresszió a gyerekkoromba, a 70-es évekbe. Olykor apámék fiatalkorába, az 50-es évekbe. Hallom, nyugaton nem lesz fűtés, fáznak az emberek, miközben minden drágul, száguld az infláció. Ez az ára a háborús imperialista politikának. Persze tüntetések, demonstrációk mindenhol. Az elkeseredett emberek az utcákra vonulnak tiltakozni a kormányaik ellen. Itthon viszont jótékonysági verseny, meg ádventi gyertya, meg bejgli és békesség.
Már csak azt várom, mikor adnak hírt arról, hogy nyugaton tüntetnek a tanárok is. Hogy még édesebb legyen az a mákonyos bejgli a magyar szájakban
."

😊

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 443 — #NoStress
Vagy Szájer úgy gondolja...
Lúdas Solymi
Nem tudom hogyan gondolja, de egy személyisegzavar, egy viselkedési zavar, mániák, kényszergondolatok, tévképzetek és hasonlók nem a "hogyan gondolásokról" szólnak, hanem az érzelmekről, azok hatásáról a cselekvésre, viselkedésre.
Nem kell senkivel se együttérezz, de úgy látom, hogy a fentiek esetetében teljesen vakon vagy, mintha egy laposföldhívővel diskurálnék, aki egyre csak azt mondja, hogy "de látod bazdmeg, tök lapos, a labda se gurul el sehova, és ha Kínában nem lapos leszarom, itt lapos..."
Oké, ha neked lapos, akkor legyen neked lapos.

több mint 3 éve
És mielőtt megint le lennék egybitesezve, kiemeltem, hogy valaki írja már meg, hogy azoknak az x-y emberkéknek ugyan mi a személyes nyomora, ami miatt nem tudnak lelépni, változtatni, azt mondani, hogy stop? A hatalomvágy, sikeresség, győztesekhez tartozás érzése vagy mi?
Lúdas Solymi
Ha tényleg figyelembe vennéd, amit olvastál, amit láttál, amit tudsz, akkor nem kérdezned ezt, mert tudnád, hogy ez kívülről nem tudható.
Valószínűleg ők maguk sem tudják, vagy rosszul tudják, egy pszichológus X évnyi terápia után tudna erre valaszolni, hogy milyen traumáik, életeseményeik voltak, miként dolgozták fel, milyen személyiségszerkezetük van, stb., ami elfogadható gyökérokegyüttes lenne számodra is.
Addig kénytelen vagy azzal dolgozni -ha valóban a valódi világra akarsz reflektálni-, hogy bizonyara van valami "személyes nyomoruk", de nem tudható, hogy mi.
(Ahogy írsz a személyiségzavarokról olyan, mint ahogy az intellektuális rasszista beszél a feketékről. Igyekszik korrektnek tűnni, de a píszí báránybőr alól kilóg a gyűlölköső farkasmancs.)
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem egyszerűen meg lehet ezt oldani. Zárják ki az életükből ezt a tényezőt, ugyanúgy ahogy mi is kizárjuk a politikát az életünkből, problem solved.

Tisztában vagyok vele, hogy kívülről mi ezt nem láthatjuk, de akkor dobjál be pár indokot, hogy számukra ugyan mi lehet az a motivációs tényező, ami miatt saját magukkal tesznek rosszat.
Vagy Szájer úgy gondolja, hogy a jelenlegi helyzetben többet nem tehet és reménykedik, hogy egyszer majd mindenkinek jó lesz, miközben ő éli az életét, amiről egyébként semmit nem tudunk az ominózus eseten kívül?

Lehet, hogy szimplán csak gyáva szembenni OV-val, az meg leural a személyiségével mindenkit.

Köszönöm szépen a megállapítást a személyiségzavarokkal kapcsolatos írásomról.
Attól még, hogy korrekt vagyok, az nem jelenti azt, hogy mindenkivel együtt is kell éreznem, nemdebár?

Ugyanúgy ahogy ezek az emberek se éreznek velem együtt, de ugye nekem meg megértőnek kellene lennem, hagyjuk már.
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 443 — #NoStress
És mielőtt megint le lennék egybitesezve, kiemeltem, hogy valaki írja már meg, hogy azoknak az x-y emberkéknek ugyan mi a személyes nyomora, ami miatt nem tudnak lelépni, változtatni, azt mondani, hogy stop? A hatalomvágy, sikeresség, győztesekhez tartozás érzése vagy mi?
Lúdas Solymi
Ha tényleg figyelembe vennéd, amit olvastál, amit láttál, amit tudsz, akkor nem kérdezned ezt, mert tudnád, hogy ez kívülről nem tudható.
Valószínűleg ők maguk sem tudják, vagy rosszul tudják, egy pszichológus X évnyi terápia után tudna erre valaszolni, hogy milyen traumáik, életeseményeik voltak, miként dolgozták fel, milyen személyiségszerkezetük van, stb., ami elfogadható gyökérokegyüttes lenne számodra is.
Addig kénytelen vagy azzal dolgozni -ha valóban a valódi világra akarsz reflektálni-, hogy bizonyara van valami "személyes nyomoruk", de nem tudható, hogy mi.
(Ahogy írsz a személyiségzavarokról olyan, mint ahogy az intellektuális rasszista beszél a feketékről. Igyekszik korrektnek tűnni, de a píszí báránybőr alól kilóg a gyűlölköső farkasmancs.)

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429
Navracsics mit szeretne elérni? Szájer mit akart elérni? Sikerült neki?
Lúdas Solymi
Egyikük sem az a klasszikus pszichopata/karrierista alkatnak tűnik, szerintem ők elkezdték a karrierjüket egy közösségben, aztán a megszokás, a kapcsolatok meg persze a megélhetés biztonsága miatt sem érezték volna komfortosnak, ha otthagyják őket.
Kampman
Ők a "normik", akik fenntartják a rendszert. 1000 okuk lehet rá, de főleg a pénz.
Gyurma Pappa
(+hatalom, illetve annak illúziója)

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 664 — zászló zászló szív
Navracsics mit szeretne elérni? Szájer mit akart elérni? Sikerült neki?
Lúdas Solymi
Egyikük sem az a klasszikus pszichopata/karrierista alkatnak tűnik, szerintem ők elkezdték a karrierjüket egy közösségben, aztán a megszokás, a kapcsolatok meg persze a megélhetés biztonsága miatt sem érezték volna komfortosnak, ha otthagyják őket.
Kampman
Ők a "normik", akik fenntartják a rendszert. 1000 okuk lehet rá, de főleg a pénz.