Politika
66 feliratkozó
13 órája
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Olvastam is, láttam is, figyelembe is veszem az élet minden területén, mert ugyanúgy ahogy nekem, másoknak is megvannak a saját emberi tragédiái.Kéne klasszikus irodalmat olvasni, a nagy meghasonlások emberi történeteiről, akkor megérted miről beszél csebi és sobri, amikor emberi tragédiákról írnak.Le lehetne szállni a magas lóról kérem.Igen, ehhez ismerni kellene őket ténylegesen.Létezik ez a fajta emeberi tragédia, de ennek megéléséhez szerintem szükség van arra a képességre, hogy valaki felismerje a kettősséget. Ha nem tudatosan, akkor tudat alatt, de létezzen a kettősség a személyiségében. Ha annak a képessége sincs meg valakiben, hogy ez a kettősség megjelenjen, az nem fogja tragédiaként megélni, hogy színpad az élete. Szájerről például el tudom képzelni, hogy a sikerei és betöltött pozíciói ellenére nem él boldog életet. De erről a firkászról - vagy éppen Stefkáról - inkább azt gondolom, hogy még ez a képesség is hiányzik belőlük. Ők teljesen elégedettek akkor is, ha a Fidesz seggét kell nyalni, és ugyanilyen elégedett volt / elégedett lenne, ha a kádári idők nagyseggű elvtársainak seggét kellett / kellett volna.Én akkor érezném ezt minimális tragédiának, ha az annál tényleg sokkal többre hivatott szájernek egész életét mondjuk Mogyoród polgármestereként kellett volna leélnie, vagy ha trombitás egy ízig-vírig újságíró lenne és propagandistát lenne muszáj játszania a facebookon. De ezek az emberek bőven kárpótolva lettek lelkük egy óriási darabjáért, olyan magasra emelve őket, amennyire csak lehet, nulla, azaz abszolút nulla vezekléssel.Nem valódi tragédia, hanem emberi.
r.baggio
Szubjektív, belső, privát, stb., de van lehetőség ezt kívülről is meglátni.
Finkelsteinnél, Szájernél, (ha emlékszel még rá) a fasznáci osztrák meleg Haidernél, vagy egy Eduardo Rózsa Floresnél mondjuk.
Trombitást pont nem ismerem, a "munkásságát" legalábbis (agyhalott propagandista, aki most a fidesz-hülyeséget tolja, de 40 éve biztosan írt volna a Népszabiba, évek múlva, NER nélkül, ugyanígy lelkesedhet XY-ért, mint Stefka), ennyi róla a gondolatom), csak arcról, nem tudom mi van benne, mit érez, mit gondol, csak bele tudok helyezkedni csebi nézőpontjába, és azt próbáltam megfogni. Ahogy egy sonderkommandós zsidóét, egy vietnámi civileket géppisztolyozó amcsi parasztgyerekét, vagy egy kisnyilasét/leninfiúét is lehet emberi tragédiának érzékelni, és lehet szarháziságnak egyaránt. Sőt, pont a szarházisága miatt lehet emberi tragédia.
Vagy mondok egy durvábbat: Orbán, aki se nem antiszemita, se nem homofób, mégis, oda lavírozta magát, hogy kvázi homofób náciként kommunikál, sorosozik, lmbtq-zik úgy, hogy a szellemi képességeiből magasabb nívó is ki tudna jönni. Ez is emberi tragédia, ha úgy nézzük.
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
De amit csebi írt, az egy valid szempont számára, mert ő képes volt belekepzelni magát az ő "emberi tragédiára való kepességével együtt" a firkász fejébe. És ezek szerint én is.
Egy ilyen viszonyulás, megközelítés alkalmas a diskurzusra, de persze el lehet annyival is intézni, hogy "egy választási vereségtől megborult fasz miatt emberek millióinak az élete lett szopás".
Ez is valid, amennyire csak egy egybites, elfogult gondolatbüffencs valid lehet, csak olyan, mint Kőhalminál az őz. Ott az őz, oké, csak utána nehéz tovább folytatni az érdemi beszélgetést.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem azt mondtam, hogy nem lehet emberi tragédia, de jelenleg nem látom, hogy mi a jelenlegi helyzetükben a tragédia, hisz egyiknek se tartottak pisztolyt a fejéhez, mégis nap mint nap folytatják a megkezdett utat, miközben lenne lehetőségük választani.
És az se indok, hogy fejben beleragadtak valamibe, mert pénzük van pszichológusra, hogy kikúrálják magukat.
Az is emberi tragédia, hogy Putyinnál beakadt ez a nagy orosz birodalmi álom.
Besszéld meg az ukránokkal, hátha ők nem annyira egybitesek mint én.
Lúdas Solymi
“Bizonyos emberekről csak úgy ítélhetünk igazságosan, ha félretesszük az előítéleteket, és függetlenítjük magunkat a mindennapi környezetünkben megszokott emberektől és dolgoktól.”
vpi
Viszont mivel a világon szinte mindenki hordoz magában vagy magával kicsi vagy nagyobb tragédiákat, így akár mondhatni azt is, hogy ez az emberi élet velejárója és szerencsére már eljutottunk arra a szintre, legalábbis a nyugati világban, hogy ezek egy részét meg lehet oldani, ki lehet belőle lépni, fel lehet dolgozni.
Nem könnyű, nem egyszerű, de ha eljutottál egy szintre, akkor onnan csak rajtad múlik, mint ahogy az én jelenlegi helyzetemben is rajtam múlik.
És pont emiatt nem tudom elfogadni azt, hogy ezeknek az embereknek olyan mértékű megkötöttségei lennének, ami miatt a személyes, emberi tragédiájukban kellene naphosszat vergődni.
Ezek a dolgok adott szinttől már önsanyargatásnak, mártírkodásnak vagy nyomorúságnak, gyarlóságnak tekinthetőek.
És mielőtt megint le lennék egybitesezve, kiemeltem, hogy valaki írja már meg, hogy azoknak az x-y emberkéknek ugyan mi a személyes nyomora, ami miatt nem tudnak lelépni, változtatni, azt mondani, hogy stop? A hatalomvágy, sikeresség, győztesekhez tartozás érzése vagy mi?
Navracsics mit szeretne elérni? Szájer mit akart elérni? Sikerült neki?
több mint 3 éve
És ez nem véletlen, egyszerűen a kapitalizmus működése, a folyamatos nyomás a politikusokon, az újraválasztás, kiélezett döntési helyzetek stb. olyan skilleket kivannak meg amik a fentebbi zavarokban tökéletesen megtalálhatók, ezáltal ők sokkal könnyebben érvényesülnek ilyen közegben.Annyira jó, hogy néha random tudom használni a viselkedés közgazdaságtani éveket 😊
Ezzel csak annyit mondanék, hogy nincs ilyen, hogy választás. Ők nem döntöttek vagy döntenek arról, hogy így működjenek, ők ilyenek. És a társadalom visszaigazolja választásról választásra, csúcs-részvényárról csúcs-részvényárra, hogy ez a működés helyes. Nem véletlenül nem mennek pszichológushoz, miért is mennének? (Ezért marhaság az OV külföldre jár pszichológushoz - bár járna, nem itt tartanánk) Mi okuk lenne rá? Szerintük a működésük helyes, a társadalom ezt vissza is igazolja, ha meg mégsem akkor az csak külső ok lehet, ők nem hibáztak.
MC12
Mindamellett, hogy a hozzászólás nagy részével egyetértek, a társadalom nem a személyiségzavar sikerét igazolja vissza, a személyiségzavar hozzásegíti őket, hogy képesek legyen kizárni mindent, ami más, a pszichológia tekintetében normális spektrumban tengődő embertársakat zavarja, lásd lelkiismeret.
Az, hogy a későkapitalizmus normalizálja a mentális betegségeket azért sem előnyös, mert nem minden nárcisztikus vagy komplexusos ember lesz sikeres, sőt. Ugye a szerencse általam preferált definíciója, hogy mindez nem más, csak a lehetőség találkozása a felkészültséggel. Itt is erről van szó. Orbán Viktor nagyon jókor volt nagyon jó helyen 1989-ben, könnyen lehet ha tíz évvel később születik vagy tíz évvel korábban, akkor még mindig a Ferinek taposna az ország, és OV vezetné a LMP-t (nyilván ennek semmi értelme, nincsenek HA-k, csak szemléltetési szándékkal, mielőtt minden helyi Mérő tanárúr nekem esik).
Ha már szóba került az üzlet: én operatív vezető vagyok 15 éve, járok terápiára, mert szükségem van rá (szerintem), de alapvetően az orvos szerint is inkább nyugtatgatom magam, mint ténylegesen szükségem van rá (a pénzt elteszi, nyilván), szóval mondhatni a normális spektrumon dolgozom. Az előző cégemben az üzlettársam (ÜT1) egy nárcisztikus, egomán tudós volt, iszonyatosan toxikus volt vele dolgozni, és a kollégáink nagy része már évekkel korábban felállt volna, ha én nem vagyok ott ellensúlyozni ezt. ÜT1, miután én kiszálltam felvett több profi HR-est, coachot, minden szar, hogy ellensúlyozza őt, kisebb-nagyobb sikerrel, de megy neki, kb. mindenki utálja a szakmában, de abban, amit csinál (online viselkedés elemzés) top 5 szakember Európában és a világon is top 20 (nyilván a kínaikat csak sejtjük). Sokkal többet ér ma a cég, de sokkal szarabb hely ott dolgozni. A cégérték megy felfelé, már a nárcissza ebben nagyon jó, hogy nem enged.
Az új cégben (ÜT2) egy autista spektrumos, ADHD-s érzelmi feketelyuk, aki olyan szinten idegesítő pöcsfej tud lenni, hogy néha még én is utálom - 15 éve barátság ellenére. A cégen belül nekem kell tartani egyensúlyt tartani, hogy ne mondjanak fel a legjobb embereink. 22 hónap alatt 16x-szorosára nőtt az ügyfeleink száma, 5x az árbevétel, de közben teljesen esélytelen lett volna, hogy én ekkora növekedést érjek el, ehhez szükség volt ÜT2 hihetetlen gátlástalan fókuszára az értékesítésben, szemrebbenés és megbicsaklás nélkül hív fel napi 30 ajánlatkérőt, szemrebbenés nélkül bírja az elutasítást akár ügyféltől, akár befektetőtől.
Megpróbáltam alakítani ÜT1 és ÜT2 személyiségét is, de csak rosszul sült el, minden alkalommal. Sokkal hatékonyabb, ha inkább távoltartom őket a szervezettől, én viszem magamon a nyomást a kollégák helyett (sokkal jobban bírom, nyilván azért is én csinálom ezt). Akkor tudnak az ilyen típusú emberek hatékonyak lenni, ha nem változnak meg. Én alkalmatlan vagyok CEO-nak, idegesít a rivaldafény, túl könnyen bevonódok érzelmileg, meg egy csomó személyiségjegyem hiányzik ehhez. Nem véletlen, hogy Tim Cook sem igazán jó CEO, de nem is viselkedik úgy. Sheryl Sandberg nélkül sem lenne a Facebook az, ami látszik is, hogy mióta kevésbé korlátozta Zuckerberget, hogy is néz ki a bizalom a Meta iránt.
Visszakanyarodva az eredeti felvetésemhez: a nem sikeres, de személyiségzavaros emberek sajnos látják egy Elon Musk, egy Orbán Viktor vagy egy Jobs, Zuckerberg stb. sikereit, és ezzel legitimálják a viselkedésüket. Ebből lesznek aztán a törött életek, törött családok, törött üzletek. Napi szinten találkozom ezzel, nem csak KKV vezetőknél, de ismerősi körben is. Esküvői tanúm a srác, aki maga is nárcisztikus, de sikeresen talált egy domináns nárcisszát (ex)feleségnek, és azóta képtelen megmaradni üzletben, magánéletben, meg mindenben, De mai napig heti szinten posztolgatja Elon Musk aktuális agyhalálát.

több mint 3 éve
444.hu/2022/12/18/hiaba-megy-maganellatasba-havi-20-orat-kellene-az-allamiban-dolgoznia-minden-orvosnakNemsokára jön a heti egy nap robot 😊
több mint 3 éve
Ez félreértése a politikusi létnek. A politikus mint olyan, általában valamilyen mentális betegséggel küzd - illetve nem küzd, számára ez nem betegség, de ez más kérdés. Ez általában pszichopátia, szociopátia, nárcizmus, tehát valamilyen személyiségzavar, ezt nem én mondom, elég sok kutatás van már a témában, a nagy cégek vezetői és a csúcs-politikusok között igen nagy az ilyen viselkedést mutatók száma.Le lehetne szállni a magas lóról kérem.Igen, ehhez ismerni kellene őket ténylegesen.Létezik ez a fajta emeberi tragédia, de ennek megéléséhez szerintem szükség van arra a képességre, hogy valaki felismerje a kettősséget. Ha nem tudatosan, akkor tudat alatt, de létezzen a kettősség a személyiségében. Ha annak a képessége sincs meg valakiben, hogy ez a kettősség megjelenjen, az nem fogja tragédiaként megélni, hogy színpad az élete. Szájerről például el tudom képzelni, hogy a sikerei és betöltött pozíciói ellenére nem él boldog életet. De erről a firkászról - vagy éppen Stefkáról - inkább azt gondolom, hogy még ez a képesség is hiányzik belőlük. Ők teljesen elégedettek akkor is, ha a Fidesz seggét kell nyalni, és ugyanilyen elégedett volt / elégedett lenne, ha a kádári idők nagyseggű elvtársainak seggét kellett / kellett volna.Én akkor érezném ezt minimális tragédiának, ha az annál tényleg sokkal többre hivatott szájernek egész életét mondjuk Mogyoród polgármestereként kellett volna leélnie, vagy ha trombitás egy ízig-vírig újságíró lenne és propagandistát lenne muszáj játszania a facebookon. De ezek az emberek bőven kárpótolva lettek lelkük egy óriási darabjáért, olyan magasra emelve őket, amennyire csak lehet, nulla, azaz abszolút nulla vezekléssel.Nem valódi tragédia, hanem emberi.
r.baggio
Finkelsteinnél, Szájernél, (ha emlékszel még rá) a fasznáci osztrák meleg Haidernél, vagy egy Eduardo Rózsa Floresnél mondjuk.
Trombitást pont nem ismerem, a "munkásságát" legalábbis (agyhalott propagandista, aki most a fidesz-hülyeséget tolja, de 40 éve biztosan írt volna a Népszabiba, évek múlva, NER nélkül, ugyanígy lelkesedhet XY-ért, mint Stefka), ennyi róla a gondolatom), csak arcról, nem tudom mi van benne, mit érez, mit gondol, csak bele tudok helyezkedni csebi nézőpontjába, és azt próbáltam megfogni. Ahogy egy sonderkommandós zsidóét, egy vietnámi civileket géppisztolyozó amcsi parasztgyerekét, vagy egy kisnyilasét/leninfiúét is lehet emberi tragédiának érzékelni, és lehet szarháziságnak egyaránt. Sőt, pont a szarházisága miatt lehet emberi tragédia.
Vagy mondok egy durvábbat: Orbán, aki se nem antiszemita, se nem homofób, mégis, oda lavírozta magát, hogy kvázi homofób náciként kommunikál, sorosozik, lmbtq-zik úgy, hogy a szellemi képességeiből magasabb nívó is ki tudna jönni. Ez is emberi tragédia, ha úgy nézzük.
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
De amit csebi írt, az egy valid szempont számára, mert ő képes volt belekepzelni magát az ő "emberi tragédiára való kepességével együtt" a firkász fejébe. És ezek szerint én is.
Egy ilyen viszonyulás, megközelítés alkalmas a diskurzusra, de persze el lehet annyival is intézni, hogy "egy választási vereségtől megborult fasz miatt emberek millióinak az élete lett szopás".
Ez is valid, amennyire csak egy egybites, elfogult gondolatbüffencs valid lehet, csak olyan, mint Kőhalminál az őz. Ott az őz, oké, csak utána nehéz tovább folytatni az érdemi beszélgetést.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem azt mondtam, hogy nem lehet emberi tragédia, de jelenleg nem látom, hogy mi a jelenlegi helyzetükben a tragédia, hisz egyiknek se tartottak pisztolyt a fejéhez, mégis nap mint nap folytatják a megkezdett utat, miközben lenne lehetőségük választani.
És az se indok, hogy fejben beleragadtak valamibe, mert pénzük van pszichológusra, hogy kikúrálják magukat.
Lúdas Solymi
És ez nem véletlen, egyszerűen a kapitalizmus működése, a folyamatos nyomás a politikusokon, az újraválasztás, kiélezett döntési helyzetek stb. olyan skilleket kivannak meg amik a fentebbi zavarokban tökéletesen megtalálhatók, ezáltal ők sokkal könnyebben érvényesülnek ilyen közegben.
Ezzel csak annyit mondanék, hogy nincs ilyen, hogy választás. Ők nem döntöttek vagy döntenek arról, hogy így működjenek, ők ilyenek. És a társadalom visszaigazolja választásról választásra, csúcs-részvényárról csúcs-részvényárra, hogy ez a működés helyes. Nem véletlenül nem mennek pszichológushoz, miért is mennének? (Ezért marhaság az OV külföldre jár pszichológushoz - bár járna, nem itt tartanánk) Mi okuk lenne rá? Szerintük a működésük helyes, a társadalom ezt vissza is igazolja, ha meg mégsem akkor az csak külső ok lehet, ők nem hibáztak.
Nem csak nálunk egyébként, Boris, Trump, Macron stb. Se vége se hossza a személyiségzavaros politikusoknak. És a nagy cégek vezetőit ne is soroljuk, ott alapkövetelmény a pszichopatikus működés. És mielőtt azt hinnénk, régen sem volt másként. Churchill, Napóleon, Hitler, Nixon stb. mind mind küzdöttek ilyen problémával.
Még mielőtt gróf uram megtalál, én nem mondom, hogy ez felmentő körülmény, sőt. De a cselekedeteik motivációját, és egyáltalán a működésük megérthetöségét jelentősen elősegíti. Persze, csak ha meg akarjuk.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/uzlet/20221217/szep-csendben-nagyon-durva-korlatozasokat-vezetett-be-az-aldi-megkaptuk-a-boltlanc-valaszat-585808#Hát hogy lesz így karácsonyi ebéd??????
Karácsony előtt egy héttel 😁
warr_b
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Ezért szoktam több kört menni.www.portfolio.hu/uzlet/20221217/szep-csendben-nagyon-durva-korlatozasokat-vezetett-be-az-aldi-megkaptuk-a-boltlanc-valaszat-585808#Mondjuk nem hülyeség, te is említetted az Eco familyt, ott találkoztam én is, hogy csak egy kg cukrot lehetett vinni. Volt is. De a sparban pl csak 2 kg a cukor. Jut mindenkinek és azért ezzel a mennyiséggel már lehet kezdeni valamit. Egyedül a krumpli ami neccesebb, mert azért egy kiló krumplit egy nagyobb család pikk-pakk megeszik egy vasárnapi ebédre 😊
warr_b
NB2
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/uzlet/20221217/szep-csendben-nagyon-durva-korlatozasokat-vezetett-be-az-aldi-megkaptuk-a-boltlanc-valaszat-585808#Mondjuk nem hülyeség, te is említetted az Eco familyt, ott találkoztam én is, hogy csak egy kg cukrot lehetett vinni. Volt is. De a sparban pl csak 2 kg a cukor. Jut mindenkinek és azért ezzel a mennyiséggel már lehet kezdeni valamit. Egyedül a krumpli ami neccesebb, mert azért egy kiló krumplit egy nagyobb család pikk-pakk megeszik egy vasárnapi ebédre 😊
warr_b
több mint 3 éve
Kéne klasszikus irodalmat olvasni, a nagy meghasonlások emberi történeteiről, akkor megérted miről beszél csebi és sobri, amikor emberi tragédiákról írnak.Le lehetne szállni a magas lóról kérem.Igen, ehhez ismerni kellene őket ténylegesen.Létezik ez a fajta emeberi tragédia, de ennek megéléséhez szerintem szükség van arra a képességre, hogy valaki felismerje a kettősséget. Ha nem tudatosan, akkor tudat alatt, de létezzen a kettősség a személyiségében. Ha annak a képessége sincs meg valakiben, hogy ez a kettősség megjelenjen, az nem fogja tragédiaként megélni, hogy színpad az élete. Szájerről például el tudom képzelni, hogy a sikerei és betöltött pozíciói ellenére nem él boldog életet. De erről a firkászról - vagy éppen Stefkáról - inkább azt gondolom, hogy még ez a képesség is hiányzik belőlük. Ők teljesen elégedettek akkor is, ha a Fidesz seggét kell nyalni, és ugyanilyen elégedett volt / elégedett lenne, ha a kádári idők nagyseggű elvtársainak seggét kellett / kellett volna.Én akkor érezném ezt minimális tragédiának, ha az annál tényleg sokkal többre hivatott szájernek egész életét mondjuk Mogyoród polgármestereként kellett volna leélnie, vagy ha trombitás egy ízig-vírig újságíró lenne és propagandistát lenne muszáj játszania a facebookon. De ezek az emberek bőven kárpótolva lettek lelkük egy óriási darabjáért, olyan magasra emelve őket, amennyire csak lehet, nulla, azaz abszolút nulla vezekléssel.Nem valódi tragédia, hanem emberi.
r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
“Bizonyos emberekről csak úgy ítélhetünk igazságosan, ha félretesszük az előítéleteket, és függetlenítjük magunkat a mindennapi környezetünkben megszokott emberektől és dolgoktól.”
több mint 3 éve
Le lehetne szállni a magas lóról kérem.Igen, ehhez ismerni kellene őket ténylegesen.Létezik ez a fajta emeberi tragédia, de ennek megéléséhez szerintem szükség van arra a képességre, hogy valaki felismerje a kettősséget. Ha nem tudatosan, akkor tudat alatt, de létezzen a kettősség a személyiségében. Ha annak a képessége sincs meg valakiben, hogy ez a kettősség megjelenjen, az nem fogja tragédiaként megélni, hogy színpad az élete. Szájerről például el tudom képzelni, hogy a sikerei és betöltött pozíciói ellenére nem él boldog életet. De erről a firkászról - vagy éppen Stefkáról - inkább azt gondolom, hogy még ez a képesség is hiányzik belőlük. Ők teljesen elégedettek akkor is, ha a Fidesz seggét kell nyalni, és ugyanilyen elégedett volt / elégedett lenne, ha a kádári idők nagyseggű elvtársainak seggét kellett / kellett volna.Én akkor érezném ezt minimális tragédiának, ha az annál tényleg sokkal többre hivatott szájernek egész életét mondjuk Mogyoród polgármestereként kellett volna leélnie, vagy ha trombitás egy ízig-vírig újságíró lenne és propagandistát lenne muszáj játszania a facebookon. De ezek az emberek bőven kárpótolva lettek lelkük egy óriási darabjáért, olyan magasra emelve őket, amennyire csak lehet, nulla, azaz abszolút nulla vezekléssel.Nem valódi tragédia, hanem emberi.
r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/uzlet/20221217/szep-csendben-nagyon-durva-korlatozasokat-vezetett-be-az-aldi-megkaptuk-a-boltlanc-valaszat-585808#Karácsony előtt egy héttel 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Szerintem az erről való diskuralas csak terelés és felmentés.Igen, ehhez ismerni kellene őket ténylegesen.Létezik ez a fajta emeberi tragédia, de ennek megéléséhez szerintem szükség van arra a képességre, hogy valaki felismerje a kettősséget. Ha nem tudatosan, akkor tudat alatt, de létezzen a kettősség a személyiségében. Ha annak a képessége sincs meg valakiben, hogy ez a kettősség megjelenjen, az nem fogja tragédiaként megélni, hogy színpad az élete. Szájerről például el tudom képzelni, hogy a sikerei és betöltött pozíciói ellenére nem él boldog életet. De erről a firkászról - vagy éppen Stefkáról - inkább azt gondolom, hogy még ez a képesség is hiányzik belőlük. Ők teljesen elégedettek akkor is, ha a Fidesz seggét kell nyalni, és ugyanilyen elégedett volt / elégedett lenne, ha a kádári idők nagyseggű elvtársainak seggét kellett / kellett volna.Én akkor érezném ezt minimális tragédiának, ha az annál tényleg sokkal többre hivatott szájernek egész életét mondjuk Mogyoród polgármestereként kellett volna leélnie, vagy ha trombitás egy ízig-vírig újságíró lenne és propagandistát lenne muszáj játszania a facebookon. De ezek az emberek bőven kárpótolva lettek lelkük egy óriási darabjáért, olyan magasra emelve őket, amennyire csak lehet, nulla, azaz abszolút nulla vezekléssel.Nem valódi tragédia, hanem emberi.
r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
Ha majd eltakarodnak és kiderül jó pár dolog akkor szívesen értelmezem az ok - okozatot, illetve, hogy mitől lettek emberi söpredékek, de amíg nincs elég infom és annyit látok, hogy tök mindegy milyen undormányt csinálnak kapnak egy elég nagy koloncot és jól el vannak addig nem fogom tudni megérteni / megélni a tragédiájukat. Addig amíg ki nem derül valami felmentő ok, addig ez nem tragédia csak emberi gyarlóság megtestesülésé.
És az összes dolog amit próbálsz az egy belemagyarázás és fantazmagória.
több mint 3 éve
Igen, ehhez ismerni kellene őket ténylegesen.Létezik ez a fajta emeberi tragédia, de ennek megéléséhez szerintem szükség van arra a képességre, hogy valaki felismerje a kettősséget. Ha nem tudatosan, akkor tudat alatt, de létezzen a kettősség a személyiségében. Ha annak a képessége sincs meg valakiben, hogy ez a kettősség megjelenjen, az nem fogja tragédiaként megélni, hogy színpad az élete. Szájerről például el tudom képzelni, hogy a sikerei és betöltött pozíciói ellenére nem él boldog életet. De erről a firkászról - vagy éppen Stefkáról - inkább azt gondolom, hogy még ez a képesség is hiányzik belőlük. Ők teljesen elégedettek akkor is, ha a Fidesz seggét kell nyalni, és ugyanilyen elégedett volt / elégedett lenne, ha a kádári idők nagyseggű elvtársainak seggét kellett / kellett volna.Én akkor érezném ezt minimális tragédiának, ha az annál tényleg sokkal többre hivatott szájernek egész életét mondjuk Mogyoród polgármestereként kellett volna leélnie, vagy ha trombitás egy ízig-vírig újságíró lenne és propagandistát lenne muszáj játszania a facebookon. De ezek az emberek bőven kárpótolva lettek lelkük egy óriási darabjáért, olyan magasra emelve őket, amennyire csak lehet, nulla, azaz abszolút nulla vezekléssel.Nem valódi tragédia, hanem emberi.
r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Létezik ez a fajta emeberi tragédia, de ennek megéléséhez szerintem szükség van arra a képességre, hogy valaki felismerje a kettősséget. Ha nem tudatosan, akkor tudat alatt, de létezzen a kettősség a személyiségében. Ha annak a képessége sincs meg valakiben, hogy ez a kettősség megjelenjen, az nem fogja tragédiaként megélni, hogy színpad az élete. Szájerről például el tudom képzelni, hogy a sikerei és betöltött pozíciói ellenére nem él boldog életet. De erről a firkászról - vagy éppen Stefkáról - inkább azt gondolom, hogy még ez a képesség is hiányzik belőlük. Ők teljesen elégedettek akkor is, ha a Fidesz seggét kell nyalni, és ugyanilyen elégedett volt / elégedett lenne, ha a kádári idők nagyseggű elvtársainak seggét kellett / kellett volna.Én akkor érezném ezt minimális tragédiának, ha az annál tényleg sokkal többre hivatott szájernek egész életét mondjuk Mogyoród polgármestereként kellett volna leélnie, vagy ha trombitás egy ízig-vírig újságíró lenne és propagandistát lenne muszáj játszania a facebookon. De ezek az emberek bőven kárpótolva lettek lelkük egy óriási darabjáért, olyan magasra emelve őket, amennyire csak lehet, nulla, azaz abszolút nulla vezekléssel.Nem valódi tragédia, hanem emberi.
r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem politika elsősorban, de talán mégis itt van a legjobb helyen.telex.hu/belfold/2022/12/17/kreta-feltores-hekkertamadas-13-15-eves-gyerek-rendorseg-bombafenyegetes
15 és 13 évesek... kemény.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
24.hu/belfold/2022/12/17/ha-orban-valakit-mellozni-akar-akkor-is-megjutalmazza-valamilyen-konccal/Szuperül hangzik
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 3 éve
meghallgattam a Tölgyessyt Marcinál, hát na. Nagyokat akart elemezni.
több mint 3 éve
igy van mindig a gyilkost kell megérteni, hogy a kis lelkét a freudi eltorzítasban miként nem is oka és tettese ő semminek, - az áldozatot sose kell megérteni, rosszkor volt rossz helyen - főleg ha halott, azok ugyse éreznek semmitTehát ha (külső vagy belső) kényszer nélkül csinálják akkor mi is ebben a tragédia?Baszod, ilyen alapon eljutunk oda, hogy végülis Hitler csak jót akart (festeni), dehát emberi tragédia történt vele, mert nem vették fel az egyetemre, aztán ez lett belőle.Szerinted ha valakivel nem történik emberi tragédia, vagyis minden normálisan, a legnagyobb rendben történik valakivel, akkor mitől lesz népírtó tömeggyilkos? Jókedvében?
Szegény, mindjárt megsajnálom, meg emezeket is.
Nem kényszerítette őket senki se, hogy ezt csinálják, önként vállalták, ahogy a következményeket is.
Lúdas Solymi
Nem kell megsajnáld, de közelebb visz a világ megismeréséhez, ha megpróbálod elfogadni azt, hogy ez történt, és megérteni az okait.
Tudod, ahogy Kosztolányi is írja:
"Csodálkozol a kokainistán,
s nem érted?
Gondolkozzál az okain is tán -
s megérted!"
Vállalják a következményeket, önként, kényszer nélkül csinálják, - pont ez benne az emberi tragédia.
Őszentsége Sobri Jóska
Tudjuk azt, hogy miért kellene ezt tragédiának tekinteni, hogy mi az oka annak amiért ezt teszik?
Mi motiválta Szájert, Navracsicst, Gulyást, Varga Juditot vagy Novák Katalint, hogy azt tegye amit?
Mondhatták volna azt is, hogy csá gyíkok én leléptem, de mégsem tették, miért nem?
Vagy az emberi gyarlóság az már akkor tragédia? A nyomorúságuk nem menti fel őket a bűneik alól, akkor sem, ha szorgalmasan járnak templomba meggyónni a heti geciskedéseiket és azt, hogy emberek millióinak életét teszik tönkre.
Lúdas Solymi
semmiféle kényszerítő erő nincs, attól, hogy nem belső késztetésből homofób, attól még igen lelkes vagy lelketlen kiszolgálója a homofób propagandának, és ez a lényeg, nem hogy micsoda harc dúl a lelkében, hanem ha reggel pofánvágnak egy gyereket mer elebétékú-ágens paraszt nem csak saját, hanem propaganda indíttatásból elragadtatja magát

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Tehát ha (külső vagy belső) kényszer nélkül csinálják akkor mi is ebben a tragédia?Baszod, ilyen alapon eljutunk oda, hogy végülis Hitler csak jót akart (festeni), dehát emberi tragédia történt vele, mert nem vették fel az egyetemre, aztán ez lett belőle.Szerinted ha valakivel nem történik emberi tragédia, vagyis minden normálisan, a legnagyobb rendben történik valakivel, akkor mitől lesz népírtó tömeggyilkos? Jókedvében?
Nem kényszerítette őket senki se, hogy ezt csinálják, önként vállalták, ahogy a következményeket is.
Lúdas Solymi
Nem kell megsajnáld, de közelebb visz a világ megismeréséhez, ha megpróbálod elfogadni azt, hogy ez történt, és megérteni az okait.
s nem érted?
s megérted!"
Vállalják a következményeket, önként, kényszer nélkül csinálják, - pont ez benne az emberi tragédia.
Őszentsége Sobri Jóska
Tudjuk azt, hogy miért kellene ezt tragédiának tekinteni, hogy mi az oka annak amiért ezt teszik?
Mi motiválta Szájert, Navracsicst, Gulyást, Varga Juditot vagy Novák Katalint, hogy azt tegye amit?
Mondhatták volna azt is, hogy csá gyíkok én leléptem, de mégsem tették, miért nem?
Vagy az emberi gyarlóság az már akkor tragédia? A nyomorúságuk nem menti fel őket a bűneik alól, akkor sem, ha szorgalmasan járnak templomba meggyónni a heti geciskedéseiket és azt, hogy emberek millióinak életét teszik tönkre.
több mint 3 éve
Baszod, ilyen alapon eljutunk oda, hogy végülis Hitler csak jót akart (festeni), dehát emberi tragédia történt vele, mert nem vették fel az egyetemre, aztán ez lett belőle.Szerinted ha valakivel nem történik emberi tragédia, vagyis minden normálisan, a legnagyobb rendben történik valakivel, akkor mitől lesz népírtó tömeggyilkos? Jókedvében?
Lúdas Solymi
s nem érted?
s megérted!"
több mint 3 éve
vm.tiktok.com/ZMFGas3ok/Ez a TikTok video a komoly kategóriából az amerikai politikáról szól, de az áthallás a magyar politikára nem a véletlen műve. Cseréljük ki gondolatban az evangélista keresztényeket a vidéki munkásosztályra, és érthető lesz sok minden.
Nekem a fő vesszőparipám, hogy amíg a valódi baloldal egy értelmiségi vekengés marad, addig nem fog vele szóbaállni a munkásosztály (egyszerűség kedvéért osztálynak hívom, bár szerintem is túl egyszerűsített koncepció). Okostojás kisfiúk nem fogják elhozni a Fidesz szavazóit.

több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/12/16/pinter-sandor-beszed-oktatas-konzultacio-tanarok-diakokRendőr.
Kiemelte azt is, hogy bizonyos jó iskolákból nagy arányban mennek el a diákok külföldre, szerinte ennek megállítása a hazaszeretet iránti neveléstől függ.De a Belügyminisztérium feladata, hogy a rendet fenntartsa, így azokat, akik megsértik a törvényt, szankcionálni kell. Elmondta, hogy neki is van egy esküje, amit letett. Abban pedig az szerepelt, hogy az Alaptörvényt betartja és másokkal is betartatja. Ezután a beszédében ismét visszakérdezett: „Mit tegyek? Esküszegő legyek, nézzem el?” Írásban egy tanár megkérdezte tőle, hogy miért rúgták ki 13 kollégáját, erre azt mondta: „Nem tehettem mást”.Kemény cucc!
Elvtársaim :
“Rend,rendezettség,rendszerben gondolkodás. “
Toca
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/12/16/pinter-sandor-beszed-oktatas-konzultacio-tanarok-diakokKiemelte azt is, hogy bizonyos jó iskolákból nagy arányban mennek el a diákok külföldre, szerinte ennek megállítása a hazaszeretet iránti neveléstől függ.
De a Belügyminisztérium feladata, hogy a rendet fenntartsa, így azokat, akik megsértik a törvényt, szankcionálni kell. Elmondta, hogy neki is van egy esküje, amit letett. Abban pedig az szerepelt, hogy az Alaptörvényt betartja és másokkal is betartatja. Ezután a beszédében ismét visszakérdezett: „Mit tegyek? Esküszegő legyek, nézzem el?” Írásban egy tanár megkérdezte tőle, hogy miért rúgták ki 13 kollégáját, erre azt mondta: „Nem tehettem mást”.Kemény cucc!
Elvtársaim :
“Rend,rendezettség,rendszerben gondolkodás. “
több mint 3 éve
És az nem emberi tragédia, hogy egy választási vereségtől (vagy ki tudja mitől) megborult fasz miatt milliók élete lett szopás?Én akkor érezném ezt minimális tragédiának, ha az annál tényleg sokkal többre hivatott szájernek egész életét mondjuk Mogyoród polgármestereként kellett volna leélnie, vagy ha trombitás egy ízig-vírig újságíró lenne és propagandistát lenne muszáj játszania a facebookon. De ezek az emberek bőven kárpótolva lettek lelkük egy óriási darabjáért, olyan magasra emelve őket, amennyire csak lehet, nulla, azaz abszolút nulla vezekléssel.Nem valódi tragédia, hanem emberi.
r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
Én nem látom abban a tragédiát, hogy ezek az a hatalom vagy elismerés miatt ezt választották.
Ez az ő választásuk, ha annyira okosak, vihették volna többre egy cégnél vagy akár egy másik országban ahelyett, hogy beállnak és önként kutyázzák saját magukat.
Baszod, ilyen alapon eljutunk oda, hogy végülis Hitler csak jót akart (festeni), dehát emberi tragédia történt vele, mert nem vették fel az egyetemre, aztán ez lett belőle.