Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 920 — Lucas Scott
 24.hu/belfold/2022/10/03/a-kormany-megszuntetne-a-szabad-orvosvalasztast/
Beki
mondjuk az egészségügyi dolgozók béremelésere mar elegge megerett a tortenet
csebi
Csak az érdekes, hogy egészségügynél tudnak előirányozni emelést (%-ot most nem tudom), de a tanárok nagyobb emeléséhez meg az EU kell... 😀
Beki
lehet erre ad az EU penzt, mittomen.
nem vagyok szakember, nem tudom, hogy mennyire jok ezek a valtoztatasok. nekem az tunik, hogy elkepeszto nagy gond lehet, ha mar OV is hozzanyul erdemben az egeszsegugyhoz. de igy elso blikkre ez inkabb tunik, a kozszolgaltatasok leepitesenek, mint reformnak (leszamitva a beremelest). meg jobban tolja az embereket a maganba, ha lehet meg jobban.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Toca Minnesota Vikings 20 351 — Vikings fan
Beki
csebi
Csak az érdekes, hogy egészségügynél tudnak előirányozni emelést (%-ot most nem tudom), de a tanárok nagyobb emeléséhez meg az EU kell... 😀
Beki
Majd a Vodafone nyereségéből fog menni, ha a szemét EU nem ad!!! 😀
több mint 3 éve
andree Arizona Cardinals 1 791
Beki
Vannak benne fincsi részek. A mentőszolgálat ügyeletátvétele izgalmas esemény lesz. A tesztfázis kb úgy ment mint ahogy egy orosz hadgyakorlat mehetett az utóbbi 10 évben. 1 megyét megoldottak kínkeservesen a teljes erőforrást igénybe véve, de senki nem merte jelenteni, hogy ez bukta srácok nem fog menni. A hiányos körzeteken se fog segíteni, hogy még messzebb kerül a problémáktól azok kezelője. Most, hogy megkezdődtek a pedagógus kirúgások, nem lepődnék meg ha valami kötelező vezénylést alakítanának ki Pintérék az üres praxisok feltöltésére. Úgy is mindig veszélyhelyzet van.
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Beki
csebi
több mint 3 éve
Toca Minnesota Vikings 20 351 — Vikings fan
Unortodox külpolitika
 m.hvg.hu/itthon/20221002_Novak_Katalin_neve_hianyzik_a_kozepkeleteuropai_elnokok_kozos_ukrajnai_annexiot_elitelo_nyilatkozata_alol

Jajj szegény Magyarország, megint a körülmények áldozatai vagyunk...
r.baggio
Nem írhatta alá, hiszen "Mi, Közép- és Kelet-Európa országainak elnökei, amelyeknek vezetői ellátogattak a háború sújtotta Kijivbe, és saját szemükkel győződtek meg az orosz agresszióról

Se ő, sem a dagadt nem tette be oda a lábát.
Zsellértelkes Vrij
Meghát imádják az érvénytelen népszavazásokat és konzultációkat legitimizálni. Mégsem mondhatnak saját maguknak ellent.
több mint 3 éve
Beki

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 409 — Do Your Job
Kétfarkú:
"Németországban az emberek már sötétben alszanak."

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 575
425
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 404 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 g7.hu/penz/20221003/a-vilag-legmagasabb-adoival-sujtja-a-magyar-kormany-a-minimalbert-keresoket/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=G7o

"Világszerte egyedülálló a magyar adórendszer, amely az alacsony jövedelműeket nemzetközi szinten kiemelkedően magas, a tehetősebbeket az átlagosnál jóval alacsonyabb adókkal sújtja."

Akik pedig ezért cserébe rájuk szavaznak. Gyönyörű.
cartman023
mert levitte a kulcsot 15 százalékra, egy igazi grál lovag.
slowmotion
Aki minimálbért keres, az annyit is ér, vagy valami ilyesmit mondtak, nem?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 404 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Beki
Kuss! Ne válogass!
Eszi, nem eszi, nem kap mást......
zemanla
Mintha eddig is működött volna...
Ez is csak papíron létezett.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Beki
Kuss! Ne válogass!
Eszi, nem eszi, nem kap mást......

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 434 — Cowboys fan
 g7.hu/penz/20221003/a-vilag-legmagasabb-adoival-sujtja-a-magyar-kormany-a-minimalbert-keresoket/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=G7o

"Világszerte egyedülálló a magyar adórendszer, amely az alacsony jövedelműeket nemzetközi szinten kiemelkedően magas, a tehetősebbeket az átlagosnál jóval alacsonyabb adókkal sújtja."

cartman023
mert levitte a kulcsot 15 százalékra, egy igazi grál lovag.
több mint 3 éve
cartman023 Indianapolis Colts 1 004

több mint 3 éve
Ujhelyi kilépése le van szarva? „Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább."
Kérem, ha valakinek van ötlete rá, hogy mi lehet a terve a csávónak, szóljon. Én nem tudom követni a mozgását.
| Átkéredzkedik a DK-ba, vagy mi? |
nagylaza, főpohárnok
Le, max annyiban nem, hogy az mszp haldokolása világrekord közeli távnak tűnik, de sikerülni fog, az utolsó kenet lesz az EP választás.
VanillaSky
majd a Komjathi felviragoztatja a partot.

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 043
Az elmúlt évtizedek faszán prosperáló fogyasztói társadalmában élve az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy tulajdonképpen csak jól funkcionáló ruhás majmok vagyunk.
Megszoktuk az üzembiztos működést, legyen szó vízellátásról, melegről, hidegről, internetről, kajáról, biztonságról, egészségről, oktatásról, tudományos eredményekről, lakhatásról, stb. mindarról, ami a civilizációnk vívmánya, eredménye, sikere.
Az elmúlt pár év rádöbbenti az embert arra, hogy ezen dolgai nem örökkönvaló isteni elrendeltetés részekent alanyi jogon járnak neki, hanem elért eredmények optimális kimenetelei, következményei. Nem is rádöbbenti, inkább megmutatja számára.
És amikor valamelyik a fentiek közül kiesik, változik, akkor néz ki a fejéből, hogy "ez mégis, hogy a fenébe lehet", vagy szörnyülködik, hogy "atyaég, mivé lett a világ, az ország".
Amennyire rengeteget fejlődött az emberi civilizáció, annyira nem követi le ezt a fejlődést az emberi psziché, feldogás- és gondolkodásmód.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem ez így nem igaz.
Az emberi psziché, felfogás- és gondolkodásmód igenis sokat változott és változik, viszont pont a fogyasztói társadalom és technikai fejlődés az oka annak, hogy emellett folyamatosan visszafejlődik azoknál a rétegeknél, akik "áldozatául" esnek ennek a kettőnek, hisz úgymond nem kell komolyabban megdolgoznia semmiért vagy gondolkodnia, emiatt garantált a folyamatos elbutulás és visszafejlődés.

Itt pont a társadalomnak, politikai vezetésnek lenne a feladata, hogy ezeket a dolgokat elkerülje és tanítsa vagy kényszerítse a társadalmat arra, hogy folyamatosan használja az agyát vagy aktívan cselekedjen és ne csak annyi legyen, hogy robotol, pletykál és a hobbi kimerül a tv nézésben.
több mint 3 éve
esanders10 Denver Broncos 898
Most jutottam oda hogy megnézzem a partizános interjút Németh Balázzsal. Ennél szürreálisabb beszélgetést én szerintem még életemben nem láttam. Néztem, de nem hittem el közben, hogy ez most real amit látok. Súlyos 😀
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 028 — The Mathematician
Ezt hová is?
 m.hvg.hu/elet/20221002_3_milliard_adoforintba_kerulhet_hogy_a_kormany_ertekmegorzi_a_Nemzeti_Sportot
zemanla
Dr. Miniszterelnök Urunk nem maradhat vasalt NS nélkül.
Amadeus von Dollárbaloldal
 mandiner.hu/cikk/20161016_fidesz_a_nepszabadsag_megszunese_piaci_penzugyi_es_alkalmassagi_kerdes

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 575
Ezt hová is?
 m.hvg.hu/elet/20221002_3_milliard_adoforintba_kerulhet_hogy_a_kormany_ertekmegorzi_a_Nemzeti_Sportot
zemanla
Dr. Miniszterelnök Urunk nem maradhat vasalt NS nélkül.
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 265 — NFL bracket champion '26
Ujhelyi kilépése le van szarva? „Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább."
Kérem, ha valakinek van ötlete rá, hogy mi lehet a terve a csávónak, szóljon. Én nem tudom követni a mozgását.
nagylaza, főpohárnok
Nagy spanok Botkával, a csinálnak vmit, az közös projekt lesz.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Ezt hová is?

több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 413 — beers & Packers
nagylaza, főpohárnok
Azért ha valaki legálisan keres évek, évtizedek alatt 300-400 millió felett, és nem bassza el az egészet, az már el van a politika nélkül is, sőt, ha vannak befektetései, akkor munka nélkül is a rengeteg gyerekével, családjával, stb.
Őszentsége Sobri Jóska
Oké, de neki vannak még politikai ambíciói. Legalábbis ezt írja: "Politikus vagyok. Céljaim, terveim, hitem és erőm is van közös hazánk sorsának alakítására. (...) Párttagságomat elengedve építem tovább az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség civil hálózatát, folytatom küzdelmemet a magyar érdekekért Európában és az európai értékekért Magyarországon."
több mint 3 éve
csipkelli 4 010
nagylaza, főpohárnok
Le, max annyiban nem, hogy az mszp haldokolása világrekord közeli távnak tűnik, de sikerülni fog, az utolsó kenet lesz az EP választás.
VanillaSky
 telex.hu/belfold/2022/10/02/mszp-reakcio-ujhelyi-istvan-kilep-tartozik-visszaker

😀 😀
Remélem ilyen bátran beleállnak az önálló indulásba is.
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 434 — Cowboys fan
Szimpla munkavállalók és közalkalmazottak 7 napot, míg a köztisztviselők az alapszabadságuk 2/5-ét vehetik ki saját döntésük alapján. A maradékról a munkáltató dönt.
Jughead
Ne hagyjuk ki, hogy mindez néhány éve van így, amióta a munkavállalói jogokat a német/koreai multik kedvéért jól megnyirbálták. Nemzeti kormány meg a kisf*szom. Tudnám cifrázni a jelzőket helyette.
peterk2005 udvari bolond
Nekem nem így rémlik. Sztem már előtte is az volt a szabály h a szabi jó részével a munkáltató (ha akar) szabadon rendelkezik. Lehet nem ilyen arany volt de több mint a fele az biztos. Csak gyakorlatban ez nincs így.
Szerk. Közben látom Jughead pontosan leírta.
csebi
nem az volt megváltoztatva hogy onnantól egyben tud kiadni 15 napot a munkáltató? míg előtte csak részletesen tudta
Negritis, a vajda
az új Mt-ig az volt a szöveg, hogy a szabadság háromnegyedét a munkáltató jelölheti ki, feltéve, hogy ez maximum két részletben történik.
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 415 — #NoStress
Az elmúlt évtizedek faszán prosperáló fogyasztói társadalmában élve az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy tulajdonképpen csak jól funkcionáló ruhás majmok vagyunk.
Megszoktuk az üzembiztos működést, legyen szó vízellátásról, melegről, hidegről, internetről, kajáról, biztonságról, egészségről, oktatásról, tudományos eredményekről, lakhatásról, stb. mindarról, ami a civilizációnk vívmánya, eredménye, sikere.
Az elmúlt pár év rádöbbenti az embert arra, hogy ezen dolgai nem örökkönvaló isteni elrendeltetés részekent alanyi jogon járnak neki, hanem elért eredmények optimális kimenetelei, következményei. Nem is rádöbbenti, inkább megmutatja számára.
És amikor valamelyik a fentiek közül kiesik, változik, akkor néz ki a fejéből, hogy "ez mégis, hogy a fenébe lehet", vagy szörnyülködik, hogy "atyaég, mivé lett a világ, az ország".
Amennyire rengeteget fejlődött az emberi civilizáció, annyira nem követi le ezt a fejlődést az emberi psziché, feldogás- és gondolkodásmód.