Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 802 — Lucas Scott
 telex.hu/kulfold/2021/12/15/elso-unios-orszagkent-legalizalta-a-kannabisz-hasznalatat-es-termeszteset-malta
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
Drágább mint Magyarország de tudok ajánlani pár várost környéket 😉
csebi
Üzlettársammal évek óta arról beszélünk, hogy exit után odaköltözünk. Az előző exit nem volt rá elég (bőven), majd a mostani 😊
Gyurma Pappa
Szicília, Mallorca. Simán egy pesti ingatlan árából kapsz kint ingatlant.

Én Szicília fele fogok tendálni.
Amadeus
ja rengeteg kollega dicseri Sziciliat, sokan jartak at oda nyaralni julius-augusztusban. sajnos meg nem tudtunk atmenni, epp marcius vegen akartunk akkor mikor jott covid bacsi 20ban, de en is kivancsi vagyok nagyon.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 547
 hvg.hu/360/20211215_Vitezy_Tamas

Teljes agyérgörcs a pali.
több mint 4 éve
 telex.hu/kulfold/2021/12/15/elso-unios-orszagkent-legalizalta-a-kannabisz-hasznalatat-es-termeszteset-malta
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
csebi
Üzlettársammal évek óta arról beszélünk, hogy exit után odaköltözünk. Az előző exit nem volt rá elég (bőven), majd a mostani 😊
Gyurma Pappa
Szicília, Mallorca. Simán egy pesti ingatlan árából kapsz kint ingatlant.

Én Szicília fele fogok tendálni.
több mint 4 éve
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
voltatok mar itt, hogy ennyire ide akarjatok? mert nem biztos h a legjobb valasztas, 5-10 evet lehuz itt az ember eleg rugalmas home office szabalyokkal -jelenleg meg nem tilos Maltan kivulrol home officeolni- + foleg ha azon mulik h legyen meg a 10 mert akkor van EUs nyugdij, de azert vegleg nem telepednek le itt. van itt azert jo par ellenerv is.
csebi
Mik az ellenérvek ?
VvAlekosz
idojaras. nyar nagyon meleg (bar meg csak izelitot kaptam belole junius elejen, es szeptember elejen-kozepen, de el nem tudom kepzelni, hogy milyen lehet a julius-augusztus ...). tel pedig hiaba tunik kellemesnek, azert a lakasban kozponti futes nelkul nem a legkellemesebb. jelenlegi lakasunk eleg jo, mert van 1-2 helyen padlofutes, es a haloszoba is tok jol megorzi a hot, ezert eleg lefekves elott bekapcsolni az olajradiatort kb fel orara, de elozo lakasban megfagytunk ugy, hogy legkondival befutottunk elore 2-3 oran keresztul majd miutan lekapcsoltuk meg ment folyamatosan az olajradiator es meg egy hosugarzo is be-bekapcsolt megis jeghideg volt a levego, majd megfagytunk. de legalabb cserebe egekben volt a villanyszamla. nyaron meg a legkondi hutese miatt fizetsz rengeteget. raadasul mivel a tenger kozepen vagy szeszelyes is, es eleg eros szel van.

kicsi es zsufolt: erre sokan panaszkodnak, mi meg annyira nem erezzuk, de ennek tobb oka is van. asszonnyal kozosen olyan 8 honapot toltottunk itt, ebben egy jo reszben nem volt kocsink, es bar vannak kedvenc es gyonyoru helyeink azert lehet hosszu tavon repetitiv lenne. jelenleg kisbabaval ugysem mozdulunk ki sokat. zsufoltsagot azert nem erezzuk meg igazan mert COVID miatt visszaesett a turizmus, de elotte olyan aprilis vegetol, oktober vegeig nem, hogy a megtelt tablat kellett kitenni hanem h 3szorosan megteltet. sok kollegam panaszkodott, hogy nincsenek kiallitasok, szinhazi eloadasok, igazan jo programok stb.

termeszet: leszamitva az esosebb novemberi es marcius kornyeki idojarast, amikor kizoldul mind2 sziget az esoknek koszonhetoen, eleg sivar, homokos sarga minden.

lakhatas: nagyon bele lehet nyulni ebbe: csotanyok es penesz mindenhol. jelenlegi lakasunk szerencsere (koppkopp) nem ilyen, de tudnek meselni sajat es masok torteneteit. nagyon sokaig rossz minoseggel epitettek az ujakat is, most mar azert kozelit a szinvonal a magyarokhoz, de azert nem az igazi meg. raadasul vagy studio lakas van vagy 3 haloszobas, ketto kozott alig talalsz vmit. cserebe a lakber elkepesztoen magas, amit a covid mersekelt minimalisan. szinte lehetetlen ugynok nelkul berelni, neki meg ki kell fizetni egy havi lakber felet (masik felet a berbeado) lenyegeben a semmiert. kauciot meg orulsz ha kb felet visszakapod a vegen, de van aki semmit se. ja es azt mondtam, hogy kb nincsen olyan utca ahol eppen ne epitkeznenek? garantalt a por es hanghatas ...

boltok: minden van, sot a mentes dolgokbol a helyi supermarketben talan tobb is mint otthon, de rengeteg arun csak olaszul van rajta minden, ami meg csak nem is hivatalos nyelv. magyar baratom panaszkodik h draga, mi azert inkabb minosegibb dolgokat veszunk itt es Magyarorszagon is, azok hasonlo arban vannak (sot vmi olcsobb itt).

mella: olyan mella minden, megvan az arab hatas. majd lesz vhogy, nem tervezunk meg semmit ugy alakul ahogy puffan. en azert szeretem ha rendszerben vannak a dolgok, kiszamithato az elet itt azert mindennap van meglepetes.

mindamellett gyonyoru hely Malta, en szeretek itt elni, de letelepedni nem itt szeretnek, hogy mostantol idekosson minden. a munkahelyi elonyok sokszorosan felulirnak minden rossz dolgot, de ha hasonlo fizuval ugyanezt csinalhatnam otthon, Ausztriaban, skandinav orszagokban szo nelkul azt valasztanam.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 192 — Chiefs GM
Kis adalék a független Alkotmánybíróság témakörében...

telex.hu/belfold/2021/12/15/farkas-felix-agocs-janos-oro-roma-onkormanyzat-nemzetisegi-lista-alkotmanybirosag

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 593 — zászló zászló szív
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
voltatok mar itt, hogy ennyire ide akarjatok? mert nem biztos h a legjobb valasztas, 5-10 evet lehuz itt az ember eleg rugalmas home office szabalyokkal -jelenleg meg nem tilos Maltan kivulrol home officeolni- + foleg ha azon mulik h legyen meg a 10 mert akkor van EUs nyugdij, de azert vegleg nem telepednek le itt. van itt azert jo par ellenerv is.
csebi
Voltunk. Adóügyileg sokat is, de fizikailag is 😂

több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
csebi
Mik az ellenérvek ?
VvAlekosz
tele van máltaiakkal

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
csebi
Mik az ellenérvek ?
több mint 4 éve
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa

több mint 4 éve
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
csebi

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 695 — The Mathematician
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa
csebi
nekem finnország lett szimpatikus múlt héten

www.bbc.com/news/world-europe-59577371

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
csebi
Nézegettem már házakat 😂
Gyurma Pappa

több mint 4 éve
csebi
Nézegettem már házakat 😂

több mint 4 éve

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 416 — Így remélem megfelelek nektek.....
 index.hu/kultur/2021/12/15/cseh-tamas-hagyatek-petofi-irodalmi-muzeum-vasarlasa-kazettak-s-keziratok/

Nèmileg off, de sajnos nem teljesen az, nem biztos, hogy a család helyèben így váltam volna meg tőle...főleg arra gondolva, hogy Demeter Szilárd vezette erősen politikai színezettel átitatott szervezetnek, mely függ az aktuális rendszertől....
több mint 4 éve
 444.hu/2021/12/15/virtualis-szogesdrottal-vedik-az-m1-studiojat-az-illegalis-bevandorloktol

nem tudtam, hogy ide, vagy a viccekbe.
Vrij6
migrantes ante portes

több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 098 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 444.hu/2021/12/15/virtualis-szogesdrottal-vedik-az-m1-studiojat-az-illegalis-bevandorloktol

nem tudtam, hogy ide, vagy a viccekbe.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 571 — The only discipline that lasts, is self discipline
Csak egy kis off.
Mindenki ekézi a Fideszt, sok dolog miatt, aláírom, ezek közül rengeteg igazság va. De.
A szülővárosomban, Salgótarjánban balos vezetés van kb 8-10 éve (nem követem). Ma tudtam meg, hogy egy 30 milliós telket 300 ezer forintért vett meg a polgármester egyik rokona. Nem messze onnan, a polgi vett egy parasztházat magának, amelyre engedély nélkül felhúzott még egy szintet, elvéve ezzel a szomszédoktól a panorámát.
A városi játszóház plusz 20 millió forintba került és az ex-balos (90es évekbeli) polgi a tulajdonosa, akitől a város 10 évre visszabérelte a létesítményt, havi 1.5M forintért 😀
Volt egy városi nap, ahol - utóbb kiderült - le volt zsírozva az első 5 helyezettnek az ajándékcsomag (polgi, fia, alpolgi 1, alpolgi 2, meg egy rokon), de egyikük sem érte el az első 5 hely valamelyikét, így a csomagokat átpakolták, s az első egy focilabdát, a második egy beszélő babát, a harmadik két doboz bonbot, a negyedik 3 könyvet, az ötödik pedig egy társast kapott. Aztán kihirdették hogy a sok résztvevő miatt díjazzák a 6-10. helyezetteket és ők kapták az ajándékcsomagokat 😀 😀 😀
Aztán főzőverseny is volt. Volt, aki már reggeltől főzött. Halászlé, oldalas, birkapöri, minden finomság. A verseny 4 órakor zárult, 3 órakor beesett a polgi, csinált egy krumplistésztát és nyert...... 😀😀😀DDDDDDDDD
Jelen pillanatban a család tulajdonában több, mint 30 ingatlan van, különböző cégek alatt pedig több, mint 50.
Az onkormányzati telkeket negyed áron árusították ki ismerősöknek, majd volt olyan telek, amit 5x annyiért visszavásároltak.
Közben meg szétrohad a város, szó szerint.
A főutcán olyan kráterek tátonganak, hogy az egyik kaveromnak kitört a kereke, a korház tiszta mocsok, életveszélyes nem egy épület és semmilyen változás nem történt az elmúlt 10 évben, azon kívül, hogy boltot nyitott a Lidl. Nagyooooon durva 😀
off vége.
#JC6
Ha erre bizonyítékok vannak, simán kellene lépnie a yardnak.
Én elhiszem, itt falumban a fideszes polgi csinált hasonló dolgokat (megvett egy telket 50milláért, aztán eladta a városnak a sportcsarnok miatt 150-ért).
Szomorú, hogy se pro, se kontra nem működik az igazságszolgáltatás, csak akkor amikor hirtelen valaki nagyon útban lesz.
Klaci79
Ha nagyon hülyén csinálják és tényleg kézzelfogható bizonyítékok vannak, akkor azért lép is a yard, csak büntetőjogilag használható bizonyíték nem mindig van. Az én kis falumban, ahol felnőttem most - már tizenpár éve - a gyerekkori barátom / osztálytársam a polgármester. Ő nem korrupt, viszont a jegyzője így is megcsinálta, hogy külterületi földeket vásárolt fel azelőtt, mielőtt belterületivé lettek nyilvánítva, és építési telekként eladva. Mindezt úgy, hogy a polgi - elhiszem neki, pelenkás korunk óta ismerjük egymást, az egész életét ismerem, tudom, hogy milyen ember - nem is tudott róla. Aztán megtudta, leült a jegyzővel, rákérdezett, a jegyző meg annyit mondott, hogy persze. Így, egyenesen a szemébe. Kirúghatsz ha akarsz, de az utódom is meg fogja csinálni, mert egy jegyzőt se találsz aki ne csinálná meg. Ez utóbbi nem igaz, lehet olyant találni aki nem korrupt, de a helyzetet jellemzi. Egyébként a jegyző elődje is megcsinált egy hasonló bulit, az egy olyan külterületi földet vásárolt fel, amit pár hónappal később egy oda települt üzem vásárolt meg tőle, többszörös áron. Az előd jegyző előtti jegyző viszont úgy tudom még mindig börtönben van, ő valami cukor bizniszbe ment bele (CBA körüli ügy, a részletekre már nem emlékszem), és ő túl tolta, bizonyíték is volt ellene. Az sajnos jogilag nem büntethető, ha külterületi telket eladnak, majd megvesznek. Ez nem tőzsde, hogy bennfentes kereskedés legyen.

Ilyen a kis magyar vidék. Ez a fajta korrupció mélyen belénk van ágyazva. Vidéken (főleg falun) tulajdonképpen a sikeres embert jelenti, nem is a bűnöst. Ez mindig így ment, a rendszerváltás előtt pelenkásként emlékszem, hogy adott utcában minden kerítés "kazánkék" volt. Az utcában lakott egy fazon aki a győri (már nem emlékszem a cég nevére, a távhő szolgáltatást adta) cégnél dolgozott, ahol azzal a kék alapozó festékkel festették le az ipari kazánokat, fémcsöveket, stb. Meg a fél falu kerítését meg ereszeit. Meg a környéken még néhány másik falul felének kerítését is. Ez így ment, így megy.

De azt mindemellett sem gondolom igaznak, hogy a Fidesz azért nem bukott bele a korrupcióba, mert ilyen a magyar vidék. Ez olyan, mint a hálapénz rendszer. Az is vegytisztán korrupció, de elfogadott. Viszont van az a határ, ami már nem. Ha az orvos elkezd követelőzni, árakat megszabni, akkor azért azt már nem nézi el a pógár sem. Ennel a kis magyar balkáni korrupciónak is van az a szintje, amit az egyszerű ember sem néz el. Csak nem tud róla. Fel sem fogja, mert a nagyságrendet nem érti. A kis telek bizniszig eljut, de azt, hogy a Balatont kiprivatizálják a szeme előtt, már nem érti. Meg kellene fogni a kezét, beültetni egy autóba, és végigautózni vele a Balaton parton, és egyikről a másikra megmutatni, hogy ez is közös vagyon volt, az a part ott milliárdokat ér, az is közös volt, most meg XY privát nyaralója vagy étterme/szállodája áll rajta. Pár óra után kiakadna, hogy baszki. De nem vezetik végig, így nem is tudja. A nokiás dobozos ügyektől meg tényleg megcsömörlött. Húsz éve még ugrott arra is, mára attól tényleg megcsömörlött.

Ettől függetlenül korrupció és korrupció között is van különbség, nem mindegy, hogy milyen szinten, hol, hova épült be, és mit ront meg. És mibe kerül vele együtt élni. A NER korrupciója a privatizációval egyenértékű nagyjából. Lényegében reprivatizálják az országot, amit a polgár egyszerűen nem ért. A privatizációt sem értette, attól sem háborodott fel. A reprivatizációtól sem háborodik fel. De ez az igazi gond, mert az a baj, ami a privatizációval is. Hogy olyanokhoz kerül a vagyon, akik nem tudnak vele versenyképesen gazdálkodni. A nemzeti vagyont herdáljuk ismét. Orbánnak ez egy óriási tévedése. Keletről veszi/vette a mintát (korea, négy tigris, stb.) ahol a korábbi diktatúrát úgy alakították át kapitalizmussá, hogy a helyi gazdasági elitet protekcionalista módon védte az állam, kijátszva nekik a vagyont. De van egy óriási különbség. Ott (egyébként Kínában is ez van) nem a szomszéd fiának, vagy az unokaöccsnek játszották ki a vagyont, hanem a legügyesebbeknek. Lényegében "kapitalista versenyt" csináltak a korrupt vagyonokért. Azok kapták, akik a legügyesebbnek, legtehetségesebbnek bizonyultak vállalkozóként. Így a kijátszott vagyon versenyképes módon működött, meg is húzta rendesen azokat a gazdaságokat 1-2 évtized alatt. A magyar módi azért óriási hiba, mert nem ilyen. Itt a kiválasztás nem teljesítmény/tehetség alapú. Emiatt hosszú időbe kerül és hatalmas többlet költséget kell fizetni addig, mire valamikor egyszer eljut egy olyan kézbe, aki majd már versenyképesen tud kezdeni vele valamit. Ráadásul sok esetben sajnos ez külföldi kéz, hiszen a hazai vagyonok nem tehetség alapján lettek elosztva, kevés a versenyképes, vásárolni, terjeszkedni tudó hazai vagyon. (Nézd meg, hogy pl. a Lőrinc féle óriási vagyon hol, miben terjeszkedik / tud terjeszkedni. Nem nagyon találsz - még vegyesvállalati formában, külföldi knowhowt / pénzt is bevonva segítségül - "21. századi" befektetéseket, beruházásokat közöttük. A magyar vagyont centralizálja, vásárolja fel, magyartól. Elsősorban ingatlan vagyont, és klasszikus ágazatokat. Ebből nem lesz magyar Samsung, sem Nokia.... Sok mindent elárul, hogy az egyetlen, nemzetközi összehasonlításban is "látható" vagyont felhalmozó ember internetes felnőtt tartalommal kereste a pénzért. Közel és távol sincs a társaságban még egy olyan, amelyik valami "21. századi" területen - telekommunikáció, IT, egyéb tech - ugrott volna ki és gazdagodott volna meg. Bankárok meg műtrágya gyárosok vannak. Időnként a kettő ugyanaz. 😊 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 493 — "Grammar maci"
 youtu.be/3S5APmnk28k

Végighallgattam a teljes 5 órás Podcastot. Nagyon ambivalens élmény volt. Rengeteg jó meglátás párosult egy nyugdíjas politikus görcsös önmentegetésével.

Az SZDSZ vonatkozásában sokkoló volt, hogy mennyire nem volt közük a reálpolitikához.
Amadeus
Magyar Bálint 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
 youtu.be/3S5APmnk28k

Végighallgattam a teljes 5 órás Podcastot. Nagyon ambivalens élmény volt. Rengeteg jó meglátás párosult egy nyugdíjas politikus görcsös önmentegetésével.

Az SZDSZ vonatkozásában sokkoló volt, hogy mennyire nem volt közük a reálpolitikához.
több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 950
Salgótarjánban két cikluson keresztül fideszes polgármester volt („Melinda asszony”, azaz Székyné Sztrémi Melinda). 2014-ben választottak újra szoci polgármestert: Dóra Ottót, aki aztán meghalt 2015-ben. Az időközin 2016 februárjában a szintén szoci Fekete Zsolt nyert, majd 2019-ben, a rendes választáson ismételt. Tehát nem egészen hat éve van a posztján.
A kilencvenes évek „ex-balos” polgármesterét Puszta Bélának hívják. Csakhogy ő még 2006-ban sértődötten kilépett az MSZP-ből, és függetlenként indult. Döntő szerepe volt abban, hogy akkor a teljesen esélytelennek tartott Székyné győzött Dóra Ottóval szemben.
Elég furcsa, hogy a szocik éppen annak a Puszta Bélának akarják tömni a zsebét, aki faképnél hagyta az MSZP-t és polgármesteri székhez segítette a Fideszt. A játszóház esetében mégis így van. Bár a szerződésben nem 10, hanem 5 év szerepel, és nem havi 1,5, hanem 1,25 millió forint, a lényegen ez semmit nem változtat (a keretes részben benne van, hogy Puszta Béla cége az üzemeltető):
 www.nool.hu/helyi-kozelet/2020/12/milliokat-fizet-a-varos-a-tarjani-jatszohaz-berlojenek
A többihez nem tudok hozzászólni. Az általad felsorolt tételek némelyike túlzónak tűnik, de már az is nagy baj, ha csak egy része igaz.
nagylaza
Én nem néztem így utána, mint te, nagyjából stimmel akkor, amit haver mondott, mi 2010-ben elköltöztünk, nem is nagyon érdekelt. Csak ugye megütötte a fülem ez a pár infó, pontosan azért, mert Fekete fia gyerekkori haverom és nagyon nem ilyennek ismertem a családot, sőt, az első évben úgy tudom elég komoly reformációba fogtak.
Csak aztán jött a még nagyobb hatalom.
Ne is haragudj, de egy 26 éves gyerek (DZ), hogy a fenébe lehetett alpolgármester? Kicsit erős..
több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 786
Csak egy kis off.
#JC6
Ha megfejtés kéne arra, hogy nem bukott bele a Fidesz ebbe a rengeteg amatőr módon végigvitt korrupciós ügybe, akkor nagyjából ez a megfejtés rá. Ha hirtelen abba maradna ezeknek a helyi kiskirályoknak az élősködése, akkor is kéne pár generáció, hogy ne ezt a működést tekintsük alapvetőnek. És hát a folyamat nem most fog elkezdődni...

Éltem pár helyen a régióban és minimum pletyka szinten, de leginkább kézzel foghatóan, mindenhol a közösség életének részét képezte a folyamatos korrupció. Ahol felnőttem ott dolgoztak gyerekkori ismerősök a különböző vezetésű önkormányzatoknál. Az utolsó gémkapocstól az építőanyagokig mindent vitt az aktuális vezető, asszem később egy jegyző bukott be valami nagyobb bulival, mikor az autópályaépítésnél trükközött a földekkel, de akkor már nem tartottam a kapcsolatot az ottaniakkal. Makó környékén mindenki arról beszélt Búzásnak mennyi az ára, ha akarsz valamit. Éltem egy kis Békés megyei faluban pár évet, ott az volt a történet, hogy a polgármester angol tanár volt mikor megválasztották, most kb minden környező föld az övé. Őt amúgy bírták, a környék legszebb, legkevésbé elpusztult települése volt, de mikor a nagy haverja Simonka fókuszba került, egyik napról a másikra lemondott a ciklus elején-közepén, és egy család már készítette a kampányt a helyre. Ők meg pont balosak voltak, de ha lehet még romlottabbak. Itt Szegeden is sokat beszélnek Botkáról, de itt ez már inkább nagypolitika, így nem akarom ide citálni.

Amióta élek mindig ez ment. Így létezünk Magyarországon. Totál default, meg se lepődik senki, sőt furcsállná, ha nem kéne valamit okosban intézni. Akiket írtam felváltva tartoznak különböző politikai oldalakhoz, az ügymenet nem nagyon változott. Minden országban van korrupció, de ami itt megy rettenetesen toxikus és az, hogy a Fidesz e-mögé konkrétan ideológiát épített egyáltalán nem segít. Én gyűlölöm ezt. Utálom a kerülőutakat, a hazudozást, az összekacsintásokat. Az előző karrierem is akkor kopott ki végleg az életemből, mikor már VPN-t meg Tor böngészőt kellett használnom a melóhoz. Sajnos egyáltalán nem hiszem, hogy az én életemben ez megváltozna, pedig nagyon vén azért nem vagyok.

Szerkesztette: andree
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 358 — beers & Packers
Csak egy kis off.
Mindenki ekézi a Fideszt, sok dolog miatt, aláírom, ezek közül rengeteg igazság va. De.
A szülővárosomban, Salgótarjánban balos vezetés van kb 8-10 éve (nem követem). Ma tudtam meg, hogy egy 30 milliós telket 300 ezer forintért vett meg a polgármester egyik rokona. Nem messze onnan, a polgi vett egy parasztházat magának, amelyre engedély nélkül felhúzott még egy szintet, elvéve ezzel a szomszédoktól a panorámát.
A városi játszóház plusz 20 millió forintba került és az ex-balos (90es évekbeli) polgi a tulajdonosa, akitől a város 10 évre visszabérelte a létesítményt, havi 1.5M forintért 😀
Volt egy városi nap, ahol - utóbb kiderült - le volt zsírozva az első 5 helyezettnek az ajándékcsomag (polgi, fia, alpolgi 1, alpolgi 2, meg egy rokon), de egyikük sem érte el az első 5 hely valamelyikét, így a csomagokat átpakolták, s az első egy focilabdát, a második egy beszélő babát, a harmadik két doboz bonbot, a negyedik 3 könyvet, az ötödik pedig egy társast kapott. Aztán kihirdették hogy a sok résztvevő miatt díjazzák a 6-10. helyezetteket és ők kapták az ajándékcsomagokat 😀 😀 😀
Aztán főzőverseny is volt. Volt, aki már reggeltől főzött. Halászlé, oldalas, birkapöri, minden finomság. A verseny 4 órakor zárult, 3 órakor beesett a polgi, csinált egy krumplistésztát és nyert...... 😀😀😀DDDDDDDDD
Jelen pillanatban a család tulajdonában több, mint 30 ingatlan van, különböző cégek alatt pedig több, mint 50.
Az onkormányzati telkeket negyed áron árusították ki ismerősöknek, majd volt olyan telek, amit 5x annyiért visszavásároltak.
A főutcán olyan kráterek tátonganak, hogy az egyik kaveromnak kitört a kereke, a korház tiszta mocsok, életveszélyes nem egy épület és semmilyen változás nem történt az elmúlt 10 évben, azon kívül, hogy boltot nyitott a Lidl. Nagyooooon durva 😀
off vége.
#JC6
Salgótarjánban két cikluson keresztül fideszes polgármester volt („Melinda asszony”, azaz Székyné Sztrémi Melinda). 2014-ben választottak újra szoci polgármestert: Dóra Ottót, aki aztán meghalt 2015-ben. Az időközin 2016 februárjában a szintén szoci Fekete Zsolt nyert, majd 2019-ben, a rendes választáson ismételt. Tehát nem egészen hat éve van a posztján.
A kilencvenes évek „ex-balos” polgármesterét Puszta Bélának hívják. Csakhogy ő még 2006-ban sértődötten kilépett az MSZP-ből, és függetlenként indult. Döntő szerepe volt abban, hogy akkor a teljesen esélytelennek tartott Székyné győzött Dóra Ottóval szemben.
Elég furcsa, hogy a szocik éppen annak a Puszta Bélának akarják tömni a zsebét, aki faképnél hagyta az MSZP-t és polgármesteri székhez segítette a Fideszt. A játszóház esetében mégis így van. Bár a szerződésben nem 10, hanem 5 év szerepel, és nem havi 1,5, hanem 1,25 millió forint, a lényegen ez semmit nem változtat (a keretes részben benne van, hogy Puszta Béla cége az üzemeltető):
 www.nool.hu/helyi-kozelet/2020/12/milliokat-fizet-a-varos-a-tarjani-jatszohaz-berlojenek
A többihez nem tudok hozzászólni. Az általad felsorolt tételek némelyike túlzónak tűnik, de már az is nagy baj, ha csak egy része igaz.
több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 950
Én elhiszem, itt falumban a fideszes polgi csinált hasonló dolgokat (megvett egy telket 50milláért, aztán eladta a városnak a sportcsarnok miatt 150-ért).
Szomorú, hogy se pro, se kontra nem működik az igazságszolgáltatás, csak akkor amikor hirtelen valaki nagyon útban lesz.
Klaci79
Az egész csak egy sakkjátszma, Lac. Amúgy meg nincs is bal meg jobb meg semmi. Mindenki mindenkinek a haverja és le vannak osztva a lapok. Titkon Feri és Vitya is országos cimbik..
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 947
Csak egy kis off.
off vége.
#JC6

Szerkesztette: Klaci79