Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Bírom a humorod! 😀Tiltja bármi? Aggódik a jogállam miatt, hát ki írjon ezügyben ha nem a jogállam őre?Mondjuk nem tudom mióta áll az AB hatáskörében reagálni az ellenzéki publicisztikákra.Csak hogy peterk-eskedjek kicsit, pontosan hol hibádzik a mondat? Hol nincs igaza? 😉 😊telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisag"Az Alaptörvény, az alkotmányos rend és az Alkotmánybíróság tehát egymástól elválaszthatatlanok, olyan koherens rendszert alkotnak, amelyben bármelyik elem sérelme a demokratikus jogállamot alapjaiban rendíti meg. Emiatt az Alaptörvény bármely elemének alaptörvény-ellenes megváltoztatása olyan előre nem látható, bizonytalan helyzetet eredményez, amely a demokratikus jogállam – és ezáltal a magyar alkotmányos rend – végét jelenti."
Anyám borogass.
Amadeus
Én azt hiszem mára bezárom az internetet...
Toca
MC12
Amadeus
MC12

több mint 4 éve
Tiltja bármi? Aggódik a jogállam miatt, hát ki írjon ezügyben ha nem a jogállam őre?Mondjuk nem tudom mióta áll az AB hatáskörében reagálni az ellenzéki publicisztikákra.Csak hogy peterk-eskedjek kicsit, pontosan hol hibádzik a mondat? Hol nincs igaza? 😉 😊telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisag"Az Alaptörvény, az alkotmányos rend és az Alkotmánybíróság tehát egymástól elválaszthatatlanok, olyan koherens rendszert alkotnak, amelyben bármelyik elem sérelme a demokratikus jogállamot alapjaiban rendíti meg. Emiatt az Alaptörvény bármely elemének alaptörvény-ellenes megváltoztatása olyan előre nem látható, bizonytalan helyzetet eredményez, amely a demokratikus jogállam – és ezáltal a magyar alkotmányos rend – végét jelenti."
Anyám borogass.
Amadeus
Toca
MC12
Amadeus
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Amit ír abban lehet van (nem èrtrk hozzá), csak maga a gesztus, hogy is mondják, nem elegáns 😏😏😏Csak hogy peterk-eskedjek kicsit, pontosan hol hibádzik a mondat? Hol nincs igaza? 😉 😊telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisag"Az Alaptörvény, az alkotmányos rend és az Alkotmánybíróság tehát egymástól elválaszthatatlanok, olyan koherens rendszert alkotnak, amelyben bármelyik elem sérelme a demokratikus jogállamot alapjaiban rendíti meg. Emiatt az Alaptörvény bármely elemének alaptörvény-ellenes megváltoztatása olyan előre nem látható, bizonytalan helyzetet eredményez, amely a demokratikus jogállam – és ezáltal a magyar alkotmányos rend – végét jelenti."
Anyám borogass.
Amadeus
Toca
MC12
több mint 4 éve
Mondjuk nem tudom mióta áll az AB hatáskörében reagálni az ellenzéki publicisztikákra.Csak hogy peterk-eskedjek kicsit, pontosan hol hibádzik a mondat? Hol nincs igaza? 😉 😊telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisag"Az Alaptörvény, az alkotmányos rend és az Alkotmánybíróság tehát egymástól elválaszthatatlanok, olyan koherens rendszert alkotnak, amelyben bármelyik elem sérelme a demokratikus jogállamot alapjaiban rendíti meg. Emiatt az Alaptörvény bármely elemének alaptörvény-ellenes megváltoztatása olyan előre nem látható, bizonytalan helyzetet eredményez, amely a demokratikus jogállam – és ezáltal a magyar alkotmányos rend – végét jelenti."
Anyám borogass.
Amadeus
Toca
MC12
több mint 4 éve
Ennél jobb minőséget nem érdemel!Csak hogy peterk-eskedjek kicsit, pontosan hol hibádzik a mondat? Hol nincs igaza? 😉 😊telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisag"Az Alaptörvény, az alkotmányos rend és az Alkotmánybíróság tehát egymástól elválaszthatatlanok, olyan koherens rendszert alkotnak, amelyben bármelyik elem sérelme a demokratikus jogállamot alapjaiban rendíti meg. Emiatt az Alaptörvény bármely elemének alaptörvény-ellenes megváltoztatása olyan előre nem látható, bizonytalan helyzetet eredményez, amely a demokratikus jogállam – és ezáltal a magyar alkotmányos rend – végét jelenti."
Anyám borogass.
Amadeus
Toca
MC12
több mint 4 éve
Csak hogy peterk-eskedjek kicsit, pontosan hol hibádzik a mondat? Hol nincs igaza? 😉 😊telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisag"Az Alaptörvény, az alkotmányos rend és az Alkotmánybíróság tehát egymástól elválaszthatatlanok, olyan koherens rendszert alkotnak, amelyben bármelyik elem sérelme a demokratikus jogállamot alapjaiban rendíti meg. Emiatt az Alaptörvény bármely elemének alaptörvény-ellenes megváltoztatása olyan előre nem látható, bizonytalan helyzetet eredményez, amely a demokratikus jogállam – és ezáltal a magyar alkotmányos rend – végét jelenti."
Anyám borogass.
Amadeus
Toca
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisag"Az Alaptörvény, az alkotmányos rend és az Alkotmánybíróság tehát egymástól elválaszthatatlanok, olyan koherens rendszert alkotnak, amelyben bármelyik elem sérelme a demokratikus jogállamot alapjaiban rendíti meg. Emiatt az Alaptörvény bármely elemének alaptörvény-ellenes megváltoztatása olyan előre nem látható, bizonytalan helyzetet eredményez, amely a demokratikus jogállam – és ezáltal a magyar alkotmányos rend – végét jelenti."
Anyám borogass.
Amadeus
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisagIgazi seggnyaló, gondolom Te sem vártál többet tőle.
Anyám borogass.
Amadeus
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/12/14/sulyok-tamas-alkotmanybirosag-elnoke-alaptorveny-jogallamisagAnyám borogass.
több mint 4 éve
És ez bőven elég is. Ennyire volt szükség, ebben a "hadjáratban" nem csináltak semmi különöset vagy meglepőt (városháza-ügy, Jakab-ügy, ezek klasszikus politikai választásközeli ügyek, lesz még ilyen pár áprilisig).Nézőpont kérdése. Úgy jöttek fel, hogy az ellenzék láthatóan nem csinált semmit.
MC12
Nem is meglepő kellett, csak pusztán ők tematizáltak végig: nyugdíj, szja, béremelések, K.Á.N.A.Á.N., gender, soros, migráns, városháza, Jakab jajj. Papírforma szerint 3-4%-os előnyüknek kéne lennie.
Mindegy egyébként, úgyis a körzetekben dől el. Oda meg már nincs türelmem nézelődni. Egyrészt.

több mint 4 éve
Volner ugyeben felesleges a parlamenti vizsgalobizottsag.Bezzeg a városháza "botrányra" 😀Karacsony elott pont jokor van az idozites, most fut 1-2 hetet max, erdemben nem reagalnak ra ugysem aztan a bejgli, halaszle, torley pezsgos ujev kombo utan mar mi sem fogunk emlekezni erre.24.hu/kozelet/2021/12/13/volner-pal-allamtitkar-vesztegetes-83-millio-forint-legfobb-ugyeszseg-mentelmi-jog/Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ez az ügy miért fut most. Még ha fel is teszem, hogy a NER-ben működik az igaszságszolgáltatás annyira, hogy legalább az ilyen "nagyonkorrupt" hatalom közeli maffiózókat kiszűrje és kivonja a forgalomból - már ezt is nehéz feltételezni az utóbbi évek sok-sok egyéb történése után -, akkor is, a Fidesz legalább arra oda szokott figyelni, hogy a kellemetlen ügyeket megfelelően időzítse. Tegye el valami olyan időbe, amikor nem okoz sok kárt. Az biztos, hogy nem Polt verte az asztalt, hogy elvtársak, jogállam az jogállam, ha bűnös, akkor kapja meg a magáét. Őt könnyedén "meg lehetett volna győzni"m gigy "nyomozzanak" még fél évig, és a választások után vegyék elő az ügyet. Valami okának kell lennie, hogy nem így történt. Valami ennél is rosszabbat kerültek el esetleg vele?
bírom az ügyészség humorérzékét. Völner jelezte, hogy szerinte homályos a gyanú az ügyészség részéről, mire az utóbbi belökött egy exceltáblát a kenőpénzekről. 😀
Azért 880 méter cashben nem rossz 3 év alatt.
Amadeus
peterk2005
csebi
Klaci79
Varoshaza "botranya" ugyeben mit kepzel Karacsony h csak igy engedelyezi a fovarosi vizsgalobizottsag letrehozasat?
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
ezt telleg nem tudom h volt-e mar de azert pff:telex.hu/belfold/2021/12/13/itt-vannak-a-reszletek-mirol-is-szol-a-fideszes-volner-pal-korrupcios-ugye
erre hivnam fel a figyelmet:
"Azt is felsorolja az írás, hogy pontosan milyen alkalmakkor, milyen összegek cseréltek gazdát:
Schadl
2018. május 22-én 5 000 000 forint,
...
jogtalan előnyt adott át Völnernek."
Tehat az NVSZ bizonyitani tudja, hogy mar lassan 4 eve volt penz atadas. En lattam mar NVSZ altal titkos megfigyeles soran keszult videofelvetelt. Hat ott, amint az aru es a penz gazdat cserelt egybol odalepett par NVSZ-es es rendor es kattant a bilincs mindketto delikvensen. Olyan felszerelesuk volt, hogy nem volt kerdes mi tortent hiaba voltak viszonylag tavol a cseretol. Alig telt el egy ev es a jogeros elitelo itelet is megszuletett. Ehhez kepest ezt szepen hagytak futni jo hosszu ideig, ez azert jo par kerdeseket felvet.
Kozben Kover kabinetfonoke ellen is elinditottak a nyomozast, lehet a Fonoknek elege lett ezekbol a szamara kisstilu ugyekbol es odacsap mkinek?
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Nézd csak, meg is szavazták a telexes fake news törvényt gyorsított eljárásban….
több mint 4 éve
Pest 3. (itt nem indul Hadházy helyette a Vitályos) és Bács 3. (pont a Font körzete egyébként)Két billegőt ismerek közelebbről család miatt, ott egyelőre elég erőtlen az ellenzéki kampány, pedig az egyik helyen nem is a regnáló fideszes indul, hanem egy új arc. Facebookoznak, de elég gyenge számokkal (most megnéztem az egyikben az ellenzéki jelöltet 1-5 like-ot gyűjtöget be posztonként) meg várják, hogy MzP menjen hozzájuk, erről a várakozásról volt 3 poszt 😊melyik körzet, ha nem titok?
MC12
thebeke
több mint 4 éve
Két billegőt ismerek közelebbről család miatt, ott egyelőre elég erőtlen az ellenzéki kampány, pedig az egyik helyen nem is a regnáló fideszes indul, hanem egy új arc. Facebookoznak, de elég gyenge számokkal (most megnéztem az egyikben az ellenzéki jelöltet 1-5 like-ot gyűjtöget be posztonként) meg várják, hogy MzP menjen hozzájuk, erről a várakozásról volt 3 poszt 😊melyik körzet, ha nem titok?
MC12
több mint 4 éve
Én meg ugye a vállalati-kommunikációban vagyok, ha elkezdenék trendanalízisről értekezni elég furán nézne rám a dolgozó nép 😊 érthetően MC-kém, érthetően itt vidéken - nem kell pestizni (ezt múlt héten kaptam meg Miskolcon).Ja, ezt mondom, csak ilyen szofisztikált adattudós modorában - megatrendek, trendek... A te megfogalmazásod jobb, de ha érthetően beszélnénk, miből élnék? 😀 (bár én 1,5 éve nem vagyok adattudomány közelében)Ebben egyetértünk, kísértetisen hasonló. A kormánypárt a nem túl jó helyzetét osztogatással akarja ellensúlyozni miközben az ellenzéknek annyi az üzenete, hogy minden szar.Pócs körzetét abszolút nem érzem nehezen mozdíthatónak, '18 előtt, 14-ben 40%-ot kapott, és a 2010-es söprést kivéve teljesen balos megye volt Karcag kivételével. Ez egy melós körzet, amit terepezéssel, népeléssel és rengeteg kilométerrel lehet megnyerni, ha ezt itt nem teszik bele az ellenzék részéről akkor nem tudom mire számítanak. Baranya 3. az Hargitai ha jól néztem, közel 60%-al nyert, nem hiszem, hogy nyerhető lenne, főleg nem egy 27 éves srácnak de helyben nem tudom mennyire aktív. De ahhoz azért nagyon - nagy trendforduló kéne (ha az ilyen körzetek elmennének, az ellenzéki 2/3-ot jelenthetne), hogy ilyen körzet elmenjen, legyen a Bánki egyébként bármekkora khm. reputációs mínuszban 😊Arra akartam utalni, hogy többet számít a helyi körzeti adottság, mint a Fidesz 2018-as eredménye. Teljesen más trendek vannak, mint 2018-ban, de akár 2014-ben is. Szerintem ez a választás jobban fog hasonlítani (trendjeit tekintve) a 2006-os választásokra, mint bármelyik korább NER-es választásra.
MC12
Nem véletlenül nem beszéltem a Hargitairól 😀 A Csorbai közel egy éve arra volt jó, hogy sok csontváz kihullott a szekrényből.
Gyurma Pappa
MC12
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
És ez bőven elég is. Ennyire volt szükség, ebben a "hadjáratban" nem csináltak semmi különöset vagy meglepőt (városháza-ügy, Jakab-ügy, ezek klasszikus politikai választásközeli ügyek, lesz még ilyen pár áprilisig).Sokadszorra mondom el, hogy nincs szükségük az MOST (szerk) országos tematizálásra. Ez a Donáth Anna friss lendülete hozta be az ellenzéki közbeszédbe, de a Fidesz teljes késő őszi hadjárata egy 50-50-re volt elég. MZP járja a körzeteket, megy az emberek közé, és az utcán politizál. A Fideszt nem fogod tudni megverni médiában, végtelen pénzzel állsz szemben.A választás például jász 2-Ben dől el, nem Budán.pedig az utobbi heteket nezve mintha tenyleg igy gondolkodnanak. vagy alapvetoen ugy van mki h probal korzetekre koncentralni, azokat behuzni minel nagyobb frakcioval legyenek, de az egesz nem erdekli oket, hogy most tenylegesen nyerjenek orszagos szinten. nem igazan tudom megitelni sajnos h pl a Jobbik csinalt-e bmit a nehezen nyerheto, billego korzetekben (elvileg nekik jutott a legtobb ilyen) helyben, erre nem artana jobban ralatni. mert ha nem akkor nagy bajban vannak hiszen orszagos szinten nem tudtak tematizalni semmit, meg a Volner ugyet sem igazan, de az inflacio is hiaba jon kapora, vhogy az sincsen jobban utve.
MC12
csebi
Ők is tudják, hogy körzeteket kell hozni, és elég komoly melót tesznek bele ebbe - legalábbis MZP. Senki ne felejtse el, MZP-t egy héttel az első forduló előtt is lemaradó 4.-nek mérte, majd rommá verte Gyurcsánynét is.
Pont arról beszélgettünk az irodába, hogy kurva sokan fognak koppani februárban, amikor nem jön a SZJA, mert csesznek a papírokat leadni, meg úgy is a NAV csinálja a bevallást, és azzal sem foglalkoznak különösebben. A mostani osztogatás klasszikus NER-es osztogatás: a politika bejelentett valamit, majd annyi csapdát rakott bele a szakapparátus, hogy ténylegesen ne kerüljön olyan sokba. Egyszer olvastam egy olyan kutatást, hogy a CSOK a 60+-osok között a legnépszerűbb kormányzati intézkedés...
Gyurma Pappa
Egy kis megcsalás-gate és megnemtörtént ingatlan-eladás elég volt az ellenzék előnyének eltüntetésére.
Én személy szerint ezt a komoly melót nem látom, de a sajátommal együtt 3 körzetet látok csak közelről, (2 billegő, meg ahol élek, az meg ellenzéki lesz, itt csak veszteséget minimalizál a fidesz) szóval fene tudja.
Szerintem ez most nem a klasszikus osztogatás lesz, ezt sokan meg fogják kapni, mert ha nem, akkor elmegy rajta a választás, de tényleg. A legtöbb ismerősöm és a dolgozóink 99% már elköltötte ezt a pénzt 😀 szóval nem hiszem, hogy itt most érdekli őket, hogy mennyibe kerül - akkor majd menjen be a kormányhivatalba és megkapja kessben 😊 hidd el, ki fogják találni, hogy adják oda februárban.
több mint 4 éve
Ja, ezt mondom, csak ilyen szofisztikált adattudós modorában - megatrendek, trendek... A te megfogalmazásod jobb, de ha érthetően beszélnénk, miből élnék? 😀 (bár én 1,5 éve nem vagyok adattudomány közelében)Ebben egyetértünk, kísértetisen hasonló. A kormánypárt a nem túl jó helyzetét osztogatással akarja ellensúlyozni miközben az ellenzéknek annyi az üzenete, hogy minden szar.Pócs körzetét abszolút nem érzem nehezen mozdíthatónak, '18 előtt, 14-ben 40%-ot kapott, és a 2010-es söprést kivéve teljesen balos megye volt Karcag kivételével. Ez egy melós körzet, amit terepezéssel, népeléssel és rengeteg kilométerrel lehet megnyerni, ha ezt itt nem teszik bele az ellenzék részéről akkor nem tudom mire számítanak. Baranya 3. az Hargitai ha jól néztem, közel 60%-al nyert, nem hiszem, hogy nyerhető lenne, főleg nem egy 27 éves srácnak de helyben nem tudom mennyire aktív. De ahhoz azért nagyon - nagy trendforduló kéne (ha az ilyen körzetek elmennének, az ellenzéki 2/3-ot jelenthetne), hogy ilyen körzet elmenjen, legyen a Bánki egyébként bármekkora khm. reputációs mínuszban 😊Arra akartam utalni, hogy többet számít a helyi körzeti adottság, mint a Fidesz 2018-as eredménye. Teljesen más trendek vannak, mint 2018-ban, de akár 2014-ben is. Szerintem ez a választás jobban fog hasonlítani (trendjeit tekintve) a 2006-os választásokra, mint bármelyik korább NER-es választásra.
MC12
Nem véletlenül nem beszéltem a Hargitairól 😀 A Csorbai közel egy éve arra volt jó, hogy sok csontváz kihullott a szekrényből.
Gyurma Pappa
MC12
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
davemayerakkor Schifferrol: mindezt ugy irom, hogy gondolom nem nagy meglepetes, hogy amiota van LMP en mindig oda huztam az ikszet (2018ban egyeniben a korzetemben utolso pillanatban visszaleptek igy ment az "osszellenzeki" jeloltre) tehat elfogultsagomat igy kell nezni a tortenetben.
Schifferek sztem jol mertek fel, hogy keletkezni fog egy vakuum es oda erdemes bemenni, mert be lehet kerulni a Parlamentbe onnan pedig tovabb kellene novekedni. alapvetoen 2010 ilyen szempontbol sikeres volt nekik (meg en is asszem 2 orat alltam sorban mindketszer ...), de utana nem igazan tudtak tematizalni. probaltak nepszavazast kezdemenyezni es Schiffer itt mar kezdte Karacsonyt kiszoritani, amikor Vagot bizta meg ezzel, pofara eses is lett a vege. Azon kivul, hogy az LMP a "zold part" nagyon mas dologgal az utca egyszeru emberet nem tudta bevonzani igy a vakuumot sajat maguk szukitettek le es ebben sztem Schiffer maga is hibas, meg is egtek majdnem 2014ben emiatt. alapvetoen Schiffer nagyon sok mindent jol lat sztem (pl h O1Gvel nem lehet valasztast nyerni vagy az csak az nagyon vekony jeges siker, mert utana tenylegesen kormanyozni kell).
Nekem azzal sem volt problemam mikor hangoztatta, hogy o nem akar 2014ben osszefogni senkivel. Lehet kulonutakon menni, ezzel nincs problema. Arrol szolt a fama, hogy o arra vart volna, hogy vmikor az LMP legyen a merleg nyelve, mert vagy a fidesznek vagy az tobbi partnak lesz szuksege rajuk akar kormanyzas akar mas szempontbol. Ehhez kepest jott el az AB birok helyzete, aminel szamomra hatalmas pofara eses volt Schiffer szemelye, hogy nem csak a nevet adta ehhez hanem konkretan allitolag ebben egy szemelykent o dontott az LMPben. Ebbol a negyesbol engem tobben is tanitottak, es hat meg ha Schiffer nem is lett volna jogasz akkor is tudni lehetett, hogy ennel fidesz kozelibb birokat meg a fidesz sem talalt volna kiveve az olyan jogaszokat, akik rendelkeztek fidesz partkonyvvel. Eleg csak megnezni a mult heti AB dontest az EUB itelettel kapcsolatban, hogy milyen velemenyeket fuzott hozza ez a negyes. Azert is vicces, mert az utobbi idoben nagyon szivesen kritizal mindent (foleg az ellenzeket, a fideszt es OVt mostanaban mar nem annyira hangosan) mikozben a semmiert befekudt a fidesznek ezzel. A baloldalisaga is mostanaban azert inkabb globalizmus kritikakent jelenik meg sztem egyedul semmi masban, neha olvasva a bejegyzeseit a liberalis nezete is hat inkabb Abraham Lincolni liberalizmus, ami ugye azert fura, mert egy 2010-14 kozotti kutatas alapjan az LMP volt papiron a legliberalisabb part, aminek a szavazoi meg a partnal is liberalisabbak voltak ...
annak ellenere h csalodtam ebben az AB biros tortenetben meg mindig sokkal jobban orulnek ha ilyen jeloltje lenne jelenleg az ellenzeknek mint o, mert nezetileg nagyon kozel vagyok hozza par dologban (par dologban meg mintha tavolodnank egymastol de ez van, engem nem nagyon kepvisel otthon ugysem senki, mert jelenlegi viszonyok kozott nem tul populista nezeteket vallok). de azert ne felejtsuk el, hogy sztem az LMP is nagy hibat kovetett el mikor alig vagy rosszul epitette fel a videki halozatot, de ez mar elmult tortenet.
több mint 4 éve
Ebben egyetértünk, kísértetisen hasonló. A kormánypárt a nem túl jó helyzetét osztogatással akarja ellensúlyozni miközben az ellenzéknek annyi az üzenete, hogy minden szar.Pócs körzetét abszolút nem érzem nehezen mozdíthatónak, '18 előtt, 14-ben 40%-ot kapott, és a 2010-es söprést kivéve teljesen balos megye volt Karcag kivételével. Ez egy melós körzet, amit terepezéssel, népeléssel és rengeteg kilométerrel lehet megnyerni, ha ezt itt nem teszik bele az ellenzék részéről akkor nem tudom mire számítanak. Baranya 3. az Hargitai ha jól néztem, közel 60%-al nyert, nem hiszem, hogy nyerhető lenne, főleg nem egy 27 éves srácnak de helyben nem tudom mennyire aktív. De ahhoz azért nagyon - nagy trendforduló kéne (ha az ilyen körzetek elmennének, az ellenzéki 2/3-ot jelenthetne), hogy ilyen körzet elmenjen, legyen a Bánki egyébként bármekkora khm. reputációs mínuszban 😊Arra akartam utalni, hogy többet számít a helyi körzeti adottság, mint a Fidesz 2018-as eredménye. Teljesen más trendek vannak, mint 2018-ban, de akár 2014-ben is. Szerintem ez a választás jobban fog hasonlítani (trendjeit tekintve) a 2006-os választásokra, mint bármelyik korább NER-es választásra.
MC12
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Két billegőt ismerek közelebbről család miatt, ott egyelőre elég erőtlen az ellenzéki kampány, pedig az egyik helyen nem is a regnáló fideszes indul, hanem egy új arc. Facebookoznak, de elég gyenge számokkal (most megnéztem az egyikben az ellenzéki jelöltet 1-5 like-ot gyűjtöget be posztonként) meg várják, hogy MzP menjen hozzájuk, erről a várakozásról volt 3 poszt 😊A választás például jász 2-Ben dől el, nem Budán.pedig az utobbi heteket nezve mintha tenyleg igy gondolkodnanak. vagy alapvetoen ugy van mki h probal korzetekre koncentralni, azokat behuzni minel nagyobb frakcioval legyenek, de az egesz nem erdekli oket, hogy most tenylegesen nyerjenek orszagos szinten. nem igazan tudom megitelni sajnos h pl a Jobbik csinalt-e bmit a nehezen nyerheto, billego korzetekben (elvileg nekik jutott a legtobb ilyen) helyben, erre nem artana jobban ralatni. mert ha nem akkor nagy bajban vannak hiszen orszagos szinten nem tudtak tematizalni semmit, meg a Volner ugyet sem igazan, de az inflacio is hiaba jon kapora, vhogy az sincsen jobban utve.
MC12
csebi
több mint 4 éve
Sokadszorra mondom el, hogy nincs szükségük az MOST (szerk) országos tematizálásra. Ez a Donáth Anna friss lendülete hozta be az ellenzéki közbeszédbe, de a Fidesz teljes késő őszi hadjárata egy 50-50-re volt elég. MZP járja a körzeteket, megy az emberek közé, és az utcán politizál. A Fideszt nem fogod tudni megverni médiában, végtelen pénzzel állsz szemben.A választás például jász 2-Ben dől el, nem Budán.pedig az utobbi heteket nezve mintha tenyleg igy gondolkodnanak. vagy alapvetoen ugy van mki h probal korzetekre koncentralni, azokat behuzni minel nagyobb frakcioval legyenek, de az egesz nem erdekli oket, hogy most tenylegesen nyerjenek orszagos szinten. nem igazan tudom megitelni sajnos h pl a Jobbik csinalt-e bmit a nehezen nyerheto, billego korzetekben (elvileg nekik jutott a legtobb ilyen) helyben, erre nem artana jobban ralatni. mert ha nem akkor nagy bajban vannak hiszen orszagos szinten nem tudtak tematizalni semmit, meg a Volner ugyet sem igazan, de az inflacio is hiaba jon kapora, vhogy az sincsen jobban utve.
MC12
csebi
Ők is tudják, hogy körzeteket kell hozni, és elég komoly melót tesznek bele ebbe - legalábbis MZP. Senki ne felejtse el, MZP-t egy héttel az első forduló előtt is lemaradó 4.-nek mérte, majd rommá verte Gyurcsánynét is.
Pont arról beszélgettünk az irodába, hogy kurva sokan fognak koppani februárban, amikor nem jön a SZJA, mert csesznek a papírokat leadni, meg úgy is a NAV csinálja a bevallást, és azzal sem foglalkoznak különösebben. A mostani osztogatás klasszikus NER-es osztogatás: a politika bejelentett valamit, majd annyi csapdát rakott bele a szakapparátus, hogy ténylegesen ne kerüljön olyan sokba. Egyszer olvastam egy olyan kutatást, hogy a CSOK a 60+-osok között a legnépszerűbb kormányzati intézkedés...
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
Pócs körzetét abszolút nem érzem nehezen mozdíthatónak, '18 előtt, 14-ben 40%-ot kapott, és a 2010-es söprést kivéve teljesen balos megye volt Karcag kivételével. Ez egy melós körzet, amit terepezéssel, népeléssel és rengeteg kilométerrel lehet megnyerni, ha ezt itt nem teszik bele az ellenzék részéről akkor nem tudom mire számítanak. Baranya 3. az Hargitai ha jól néztem, közel 60%-al nyert, nem hiszem, hogy nyerhető lenne, főleg nem egy 27 éves srácnak de helyben nem tudom mennyire aktív. De ahhoz azért nagyon - nagy trendforduló kéne (ha az ilyen körzetek elmennének, az ellenzéki 2/3-ot jelenthetne), hogy ilyen körzet elmenjen, legyen a Bánki egyébként bármekkora khm. reputációs mínuszban 😊Arra akartam utalni, hogy többet számít a helyi körzeti adottság, mint a Fidesz 2018-as eredménye. Teljesen más trendek vannak, mint 2018-ban, de akár 2014-ben is. Szerintem ez a választás jobban fog hasonlítani (trendjeit tekintve) a 2006-os választásokra, mint bármelyik korább NER-es választásra.
MC12

több mint 4 éve
(őszintén nem teljesen értem, hogy mi Partizán mit akart ezzel az interjúval, meg úgy ezzel az egész sorozattal, kb. annyira volt érdekes, mint egy random Barátok közt epizód)sztem nem rosszak ezek a kontentek amúgy, segít kicsit átlátni bizonyos dolgokat
Gyurma Pappa
csak a fő narratívájukkal ütközik
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Jól van, rendben. Igen, a bennem élő törökgábor szereti az egyrészt-másrészt szófordulatot 😊Egyrészt hogyne lenne! Most épp az összes FLP-s Firefly-os és utazást árulNA, csak hát COVID 😊youtu.be/_eHpT_B4ViYEgyrészről ez a Forever még van? Ezen meglepődtem, hogy valaki az mlm-et még komoly arccal tudja képviselni 2021ben.
Itt meg azon négy a hiszti hogy mire fel kéri a vesztes számon az összefogás jelöltjet hogy dolgozni kéne
Negritis
Másrészt mintha a OV választotta volna ellenfélnek ezt a joviális urat Pócsnak, aki tulajdonképpen majd egyszer, valamikor elkezd kampányolni de akkor is csak szépen, csendben, finoman, halkan, mert hát ő ilyen 😊
Halkan jegyzem meg, hogy ha az ilyen körzeteket, ahol szűken 50% körül volt a Fidesz 4 éve(Pócs 51) nem nyeri meg az ellenzék, akkor nem fog nyerni. Lehet Budapestet agyonnyeri 65%-al, szart se fog érni. A választás például jász 2-Ben dől el, nem Budán.
MC12
Másrészt így van.
Halkan jegyzem meg, hogy igazad van, de mondjuk Pócs pont nehezen mozdítható. Vannak olyan sokkal dominánsabbnak kinéző körzetek, ahol viszont az ellenzéknek van keresni valója, pl. szűkebb hazám keleti fele: Baranya 3, Mohács, ahol ez a gyenge pöcs Csorbai csinált 40%-ot rendes versenyben, és közben meg a Bánki Erik jóhíre... hmm sokat kopott? 😀 De mondjuk Font Sany is előbb fog kikapni, pedig 53%-ot kapott, vagy akár Lázárt is említhetném.
(őszintén nem teljesen értem, hogy mi Partizán mit akart ezzel az interjúval, meg úgy ezzel az egész sorozattal, kb. annyira volt érdekes, mint egy random Barátok közt epizód)
Gyurma Pappa
Pócs körzetét abszolút nem érzem nehezen mozdíthatónak, '18 előtt, 14-ben 40%-ot kapott, és a 2010-es söprést kivéve teljesen balos megye volt Karcag kivételével. Ez egy melós körzet, amit terepezéssel, népeléssel és rengeteg kilométerrel lehet megnyerni, ha ezt itt nem teszik bele az ellenzék részéről akkor nem tudom mire számítanak. Baranya 3. az Hargitai ha jól néztem, közel 60%-al nyert, nem hiszem, hogy nyerhető lenne, főleg nem egy 27 éves srácnak de helyben nem tudom mennyire aktív. De ahhoz azért nagyon - nagy trendforduló kéne (ha az ilyen körzetek elmennének, az ellenzéki 2/3-ot jelenthetne), hogy ilyen körzet elmenjen, legyen a Bánki egyébként bármekkora khm. reputációs mínuszban 😊
Egyébként aki egy körzetet szeretne a választás napján figyelni az valóban Lázár körzetét nézze. Ha ott nyer MzP akkor nagy valószínűséggel az országost is nyerik, ha kikap, akkor oszágosan is nagy valószínűséggel vesztenek. (értsd. nem tudták megfordítani a vidéki szavazókat, vagy legalább passziválni)