Politika
46 feliratkozó
több mint 7 éve
95theses.co.uk/?page_id=20Nem napi politika, de ha már Adam Curtis filmje, a HyperNormalisation felbukkant ebben a topicban, akkor ez is idevaló.
A szerző Luther 95 reformációt kirobbantó pontjához hasonlóan fog 95 pontban vitát kezdeményezni a tecnologiáról és annak társadalomformáló, és politika hatalmáról.
Érdekesen várom mik lesznek ezek a pontok, meg hogy mekkora nyilvánosságot kap majd ez a kezdeményezés. Alapvetően az introduction részt ajánlom elolvasni, mert kifejezetten érdekes szemszögből világítja meg a reformációt és azt hogy miben állt az akkori sikere.
Mindig jövőre!
több mint 7 éve
Az a legalja, hogy egyik sem tud/akar különbséget tenni a Katalán függetlenség mint fogalom és a jelenlegi történések között. Az egyik az ideológiát támogatja, a másik a politikát bírálja.De itt azért üvölt, mert kb. egy 2 perces gondolati egységet nem hagyja a partnere végigmondani.Puzsér úgy üvölt mint a fába szorult féreg,Puzsér általában mindig ilyen, ha valamibe belelovalja magát.
Geeri
biztos azt hiszi, hogy minél hangosan mondja, annál inkább igaza lesz. vagy mittomén.
slowmotion
Kaotikus az egész.
Sobri Jóska
mno.hu/cinkosakinema/a-bearazott-nemzettudat-2423656
Puzsér egyébként pár nappal később lehiggadt és nagyon jó cikket írt a témában.
Mindig jövőre!
több mint 7 éve
De itt azért üvölt, mert kb. egy 2 perces gondolati egységet nem hagyja a partnere végigmondani.Puzsér úgy üvölt mint a fába szorult féreg,Puzsér általában mindig ilyen, ha valamibe belelovalja magát.
Geeri
biztos azt hiszi, hogy minél hangosan mondja, annál inkább igaza lesz. vagy mittomén.
slowmotion
Kaotikus az egész.
több mint 7 éve
Puzsér úgy üvölt mint a fába szorult féreg,Puzsér általában mindig ilyen, ha valamibe belelovalja magát.
Geeri
több mint 7 éve
Egész héten nem volt időm, de hétvégén csak meghallgatom akkor már ezt:Nem éri meg, ritka gyenge vita. Puzsér úgy üvölt mint a fába szorult féreg, beszélgetőtársa mondataiban a lényeget meg az összefüggéseket azóta se találják.
www.youtube.com/watch?v=Io0F6jGH5fk
Vrij6
Mindig jövőre!
több mint 7 éve
A katalán népszavazásra gondolsz? Annál voltak balhék, bár nem az erőszak miatt maradt távol a szavazástól a jogosultak többsége. Már, ha egy alkotmányosan jogszerűtlen népszavazáson van értelme a válaszói jogosultság fogalmának. A lényeg, hogy kb olyan volt az a népszavazás is, mint a mi népszavazásaink az utóbbi években. Itt a Fidesz szavazók járnak népszavazni, a maradék meg vagy legyint vagy csóválja a fejét. Ott meg a függetlenségpártiak mentek csak el döntően.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
Nem úgy volt, hogy nem is engedték a népet szavazni? Úgy azért elég fals eredmény születhetett.
több mint 7 éve
Koszovó azért igencsak más történet volt, mert egyrészt a koszovói lakosság 90%-a albán volt és mind elszakadás párti, a katalánoknál meg a többség a felmérések alapján nem akar elszakadni. Másrészt bár a spanyol rendőrök is csináltak csúnya dolgokat, de azért nem mérhető Milosevics (és a szerb ilyen olyan félkatonai szabadcsapatok) koszovói működéséhez.Abban a tekintetben viszont jó a példa, hogy lényegében bármi megtörténhet, sose tudhatjuk, hogy minek mi lesz a vége.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
"2008. február 17-én, miután a belgrádi kormánnyal, és a koszovói albánokkal hónapokon át folytatott tárgyalások megbuktak, a területet de facto katonai ellenőrzése alatt tartó Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió (EU) többségének támogatásával és az EU képviselőivel egyeztetve kikiáltotta függetlenségét Szerbiától."Katalónia kapcsán írtam...
több mint 7 éve
Csinálhatsz vele bármit, nem érdekes. Már megvan nekik visszaküldve, helyesen kitöltve.Ma a postaládámban figyelt a nemzeti konzultációs kérdőív. Kibontottam, elolvastam, legszívesebben lehánynám.Ki se bontottam, lehet mindjárt be is dobom a kazánba.....
Mikey
dande
több mint 7 éve
index.hu/video/2017/10/23/a_forradalom_hosei_az_esernyos_ferfi_es_a_zacskoval_tamado_no/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 7 éve
Menj vonattal! 😊Na és erre mit fog lépni Madrid?na azt hiszem kezdhetek aggódni a jövő heti Barcelonaba szóló repülőjegyem miatt...
Kenny
baggio
Viccet félretéve, én sem lennék nyugodt, ha most kellene odamennem.....
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 7 éve
Egész héten nem volt időm, de hétvégén csak meghallgatom akkor már ezt:www.youtube.com/watch?v=Io0F6jGH5fk
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Ma a postaládámban figyelt a nemzeti konzultációs kérdőív. Kibontottam, elolvastam, legszívesebben lehánynám.Hátsó rész jó bármire
Mikey
a miénk jó célt szolgált most van papírgyűjtés
több mint 7 éve
Na és erre mit fog lépni Madrid?vám?
Kenny
stb
több mint 7 éve
Hétvégi telket ne most vegyél!Na és erre mit fog lépni Madrid?na azt hiszem kezdhetek aggódni a jövő heti Barcelonaba szóló repülőjegyem miatt...
Kenny
baggio
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 7 éve
Ma a postaládámban figyelt a nemzeti konzultációs kérdőív. Kibontottam, elolvastam, legszívesebben lehánynám.Ki se bontottam, lehet mindjárt be is dobom a kazánba.....
Mikey
több mint 7 éve
Kampman
28 330
Most miért, te lehetsz az egyik első, akinek az útlevelében a katalán állam | vagy ideiglenes katonai junta | pecsétje lesz.Na és erre mit fog lépni Madrid?na azt hiszem kezdhetek aggódni a jövő heti Barcelonaba szóló repülőjegyem miatt...
Kenny
baggio
több mint 7 éve
Na és erre mit fog lépni Madrid?na azt hiszem kezdhetek aggódni a jövő heti Barcelonaba szóló repülőjegyem miatt...
Kenny
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
Kampman
28 330
rtl.hu/http-//rtl-hu/rtlklub/magyarulbaloval/ellenzeki-osszefogas-sikerulhetAz mondjuk pozitív, hogy az időhúzás helyett Baló rögtön nekik szegezte a kérdést, hogy akkor hogyan állnak a Jobbikhoz, és mivel mindhárman elzárkóznak tőlük, a lényegi kérdések el is dőltek.
tragédia, egyszerűen tragédia.
Amadeus
Tavasszal megismétlődik ugyanaz, ami 2014-ben. Bár most kéretik magukat, mint egy hogyismondjam, a balliberális pártok összeállnak, egész egyszerűen azért, mert mindannyiuknak szükségük van az MSZP-re, hogy biztosan bejussanak a parlamentbe. A szocik pedig úgyse mernek rájuk nemet mondani, pedig jó eséllyel mindegyiket kilökhetnék a parlamentből, és egyedüli balosként maradhatnának, még ha szánalmasan gyengén is. A Jobbik marad 15%-on, a Fidesz meg nyer. Kétharmad talán nem lesz, de nem is fontos. Inkább csak amolyan lélektani dolog, mint a Brownsnak egyszámjegyű különbséggel kikapni a Patstől.
Szerkesztette: Kampman
több mint 7 éve
Mikey
18 753
Ma a postaládámban figyelt a nemzeti konzultációs kérdőív. Kibontottam, elolvastam, legszívesebben lehánynám.
több mint 7 éve
Amadeus the Young
32 910
rtl.hu/http-//rtl-hu/rtlklub/magyarulbaloval/ellenzeki-osszefogas-sikerulhettragédia, egyszerűen tragédia.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 7 éve
Azt lehet, hogy átgondolja, csak nincs kire átigazítania.....................................Szerintem ha feltettem volna neki ezt a kérdést ott rögtön, akkor rám öntötte volna a kávét. 😀De csak feltételezem, hogy tesód egy értelmes ember, aki képes legalább átgondolni a pártpreferenciáját ezeknek az ügyeknek a függvényében. 😊
peterk2005
Vrij6
több mint 7 éve
Szerintem ha feltettem volna neki ezt a kérdést ott rögtön, akkor rám öntötte volna a kávét. 😀De csak feltételezem, hogy tesód egy értelmes ember, aki képes legalább átgondolni a pártpreferenciáját ezeknek az ügyeknek a függvényében. 😊
peterk2005
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv