Politika
46 feliratkozó
több mint 6 éve
Kampman
28 330
Soha ilyen mértékű irányított gazdagodás nem volt még, sem a rendszerváltás után, sem a két háború között, sem előtte. Soha.De, 1945-ben, amikor kb. a teljes addigi magyar elitet megölték/lecsukták/elkergették/kirabolták. Tette mindezt az állam. Az volt az utolsó eddigi rendszerváltás.
peterk2005
több mint 6 éve
hát persze hogy van, még könyvet is írtak róla!Úgy zsidózott, hogy nem rühellte a zsidókat?aki elhiszi Vonának, hogy megváltozott, és már nem is rühelli a zsidókatZsidókat nem is rühelte, hisz kezdetektől fogva tudott például Szegedi Csanádék zsidó származásáról. Emiatt volt vicces, hogy 0-24-ben zsidózott mindenhol Vona.
Sobri Jóska
Tejesember
Ilyen van?
Sobri Jóska
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Úgy zsidózott, hogy nem rühellte a zsidókat?aki elhiszi Vonának, hogy megváltozott, és már nem is rühelli a zsidókatZsidókat nem is rühelte, hisz kezdetektől fogva tudott például Szegedi Csanádék zsidó származásáról. Emiatt volt vicces, hogy 0-24-ben zsidózott mindenhol Vona.
Sobri Jóska
Tejesember
Ilyen van?
Zsidózott reggel, éjjel meg este, úgy, hogy nem is volt hozzá kedve, és közben ő is szégyellte magát?
Miért tett volna ilyet?
Ki kényszerítette erre szegényt?
És most, hogy már megnéppártosodott és nem hajlandó zsidózni (pedig igény minden bizonnyal volna rá) akkor nem lesz baja, hogy hanukkai üdvözleteket küldözget, és már nem zsidózik?
több mint 6 éve
Tejesember
256
aki elhiszi Vonának, hogy megváltozott, és már nem is rühelli a zsidókatZsidókat nem is rühelte, hisz kezdetektől fogva tudott például Szegedi Csanádék zsidó származásáról. Emiatt volt vicces, hogy 0-24-ben zsidózott mindenhol Vona.
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Pont azzal terelte el a faszi a valódi választ, hogy a könyvelés, mérleg felé terelt. Nekem csak három icipici jelentéktelen cégem van és ha megkérdeznéd, hogy mennyi a pontos vagyonom, én is vakarnám a fejem. Persze, hogy nem lehet napra pontosan megmondani, hogy mennyi a vagyona.A nagyságrend okés, de forintra pontosan?Pont a nagyságrendre kérdeztek rá... De mindegy, igazad van...
Sobri Jóska
Lecsó
De nem is ez a lényeg, és az újságírót sem ez érdekelte. Ez a pali csak az elmúlt 1 évben több céget - alkalmasint egész szektorokat - vásárolt fel, mint amennyi 2-3 évvel ezelőtt az élete során összegyűjtött összes vagyonelemének a becsülhető értéke volt. Nem alapított, nem nulláról felfuttatott, hanem felvásárolt. Ha csak ennek az értékét megbecsülöd, ahhoz olyan bevétel / nyereség rakétázást kellett bemutatnia a meglevő vállalkozásainak, ami még egy ulta sikeres tőzsdespekuláns számára is kb. impossible mission. Ez csak állami / pályázati pénzpumpával lehetséges. Méghozzá olyan nagyságrendű pénzpumpával, ami a magyar gazdaságtörténetben eddig példa nélküli. Soha ilyen mértékű irányított gazdagodás nem volt még, sem a rendszerváltás után, sem a két háború között, sem előtte. Soha.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
ozibozi
17 184
Ez mind igaz, csak egy apró különbség van kettőtök között: ő nem vezet egy céget sem.Én egy céget vezetek.www.youtube.com/watch?v=pNXVxVASpw0Egyemmeg a szívét... 😊
Tud olvasniiii!
Vrij6
Aszongya nem tudja, hogy állnak a cégei, meg nem látja át... LOL
Van egy olyan, hogy Mérleg és eredménykimutatás. Abban van, Lőrinc!
Lecsó
Én se tudnám megmondani, hogy pontosan hány forint van a bankszámlán, kézipénztárban.
Ahogy azt se, hogy egy 2 éve vásárolt berendezésnek mennyi most pontosan a könyv szerinti értéke, amortizációt követően.
És emiatt nem csinálnék évközi zárást. Minek?
Azért nagyjából eléggé jó közelítéssel mindent tudok, amit tudnom kell.
És persze 2 óra alatt mindennek utána tudok nézni fillérpontosan, de minek?
És ez egy cég.
Lehet Mészarost szapulni ezerféle dolog miatt, ez most pont nem az, amiben hülye lenne. Vagy a hülyesége ne lenne észszerű.
Te tudod a privát bankszámládon pontosan hány forint van?
Vagy a pénztárcádban?
A nagyságrend okés, de forintra pontosan?
Vagy a zsebedben ahol az aprók vannak?
És ha nyilatkoznod kéne róla tippelgetnél vagy azt mondanád: pontosan nem tudom?
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Lecsó
3 117
A nagyságrend okés, de forintra pontosan?Pont a nagyságrendre kérdeztek rá...
Sobri Jóska
De mindegy, igazad van...
több mint 6 éve
lehet, hogy szemantikai alapon kötött bele.www.youtube.com/watch?v=pNXVxVASpw0Egyemmeg a szívét... 😊
Tud olvasniiii!
Vrij6
Lecsó
neki csak a gázszerelő vállalkozása van, a többiben csak stróman. tehát nem is láthatja át a cégei működését, ha nincs neki egynél több, mert akkor csak egyet láthat át - de így azt sem tudja mikről kérdezik.
több mint 6 éve
Én egy céget vezetek.www.youtube.com/watch?v=pNXVxVASpw0Egyemmeg a szívét... 😊
Tud olvasniiii!
Vrij6
Lecsó
Én se tudnám megmondani, hogy pontosan hány forint van a bankszámlán, kézipénztárban.
Ahogy azt se, hogy egy 2 éve vásárolt berendezésnek mennyi most pontosan a könyv szerinti értéke, amortizációt követően.
És emiatt nem csinálnék évközi zárást. Minek?
Azért nagyjából eléggé jó közelítéssel mindent tudok, amit tudnom kell.
És persze 2 óra alatt mindennek utána tudok nézni fillérpontosan, de minek?
És ez egy cég.
Lehet Mészarost szapulni ezerféle dolog miatt, ez most pont nem az, amiben hülye lenne. Vagy a hülyesége ne lenne észszerű.
Te tudod a privát bankszámládon pontosan hány forint van?
Vagy a pénztárcádban?
A nagyságrend okés, de forintra pontosan?
Vagy a zsebedben ahol az aprók vannak?
És ha nyilatkoznod kéne róla tippelgetnél vagy azt mondanád: pontosan nem tudom?
több mint 6 éve
Lecsó
3 117
www.youtube.com/watch?v=pNXVxVASpw0Egyemmeg a szívét... 😊
Tud olvasniiii!
Vrij6
több mint 6 éve
Lecsó
3 117
Most is rossz... Ez nem mentség...A kezdeti évek kurucinfós rétinégerezős zsidózós gárdázós förmedvényére nincs mentség.Rossz volt a közbiztonság, a mainstream média pedig nem volt hajlandó erről beszélni.
peterk2005
Kampman
Edit:
Bocs, nem olvastam végig a hsz folyamot...
Szerkesztette: Lecsó
több mint 6 éve
Hitler pártjának a felemelkedésének is megvoltak a mélytársadalmi okai, ez még nem teszi folyamatot üdvössé. Nem a jobbik választóival van problémám, hanem a párt vezetőivel. Nekik megvolt a tudásuk ahhoz, hogy eldöntsék lemennek-e kutyába vagy sem. Lementek.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Kampman
28 330
Abszolút igazad van, csak arra gondoltam, hogy a kezdeti éveik radikalizmusának is megvoltak a maga előzményeiMost is rossz a közbiztonság, most sem beszél róla mainstream média. Mi változott? A jobbik.A kezdeti évek kurucinfós rétinégerezős zsidózós gárdázós förmedvényére nincs mentség.Rossz volt a közbiztonság, a mainstream média pedig nem volt hajlandó erről beszélni.
peterk2005
Kampman
peterk2005
több mint 6 éve
www.youtube.com/watch?v=pNXVxVASpw0Tud olvasniiii!
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Most is rossz a közbiztonság, most sem beszél róla mainstream média. Mi változott? A jobbik.A kezdeti évek kurucinfós rétinégerezős zsidózós gárdázós förmedvényére nincs mentség.Rossz volt a közbiztonság, a mainstream média pedig nem volt hajlandó erről beszélni.
peterk2005
Kampman
több mint 7 éve
Kampman
28 330
A kezdeti évek kurucinfós rétinégerezős zsidózós gárdázós förmedvényére nincs mentség.Rossz volt a közbiztonság, a mainstream média pedig nem volt hajlandó erről beszélni.
peterk2005
több mint 7 éve
A jobbikkal ugyanaz a bajom, mint a Fidesszel volt az ezredforduló környékén. Vagy a Gyurcsány féle MSZP-vel vagy DK-val. Nem érzem, hogy lenne olyan morális határ amit a hatalomért ne lépnének át. Méghozzá lazán, megtorpanás nélkül.Minden politikus valamilyen mértékig kurva. És minden politikai formáció valamilyen mértékig bordélyház, árulja az erkölcseit is. De azért van egy határ. Még nálunk is. Még a megboldogult Torgyánnál is volt ilyen határ, vagy Ibolykánál. De még a MIÉP-nél is. És érzek határt az LMP-nél, Együttnél, stb. is. Még nagyon eltemetve, tetszhalott állapotban az MSZP-ben is, bár ott minden élesztési kísérletet csírájában fojtanak meg már jó ideje.
A Fideszben, DK-ban és Jobbikban viszont semmilyen határt nem érzek. A kezdeti évek kurucinfós rétinégerezős zsidózós gárdázós förmedvényére nincs mentség. Ha elfogadom, hogy a cél az volt, ahova manapság pozícionálni próbálják magukat, akkor elindulhattak volna eleve egy normális nemzeti-keresztény-konzervatív vonallal is kezdetektől fogva. Nem ezt tették, mert akkor többet kellett volna melózni a sikerért. Ergó nincsenek morális korlátjaik.
több mint 7 éve
Nem utálta őket. Ahogy anno a "náci Jobbikot" sem igazán lehetett komolyan venni, úgy ezt a "néppártosodó" Jobbikot sem igazán lehet.Nem is tudtam, hogy ahol megállítom, pont oda linkel. 😊Mondjuk ezt megnézve a függetlenségről nincsenek illúzióim.Szándékos a belinkelt rész vagy csak idáig nézted, és utána kimásoltad a címsort?
Csak még ugye nem tudni kitől is fog függeni.
www.youtube.com/watch?time_continue=204&v=5oMzULmqPcI
Sobri Jóska
Lecsó
Annyi a lényeg, hogy egy volt Index főszerkesztőtől az vár csak pártatlan tájékoztatást, aki elhiszi Vonának, hogy megváltozott, és már nem is rühelli a zsidókat/cigányokat/melegeket.
Peeersze...
Sobri Jóska
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Kampman
28 330
aki elhiszi Vonának, hogy megváltozott, és már nem is rühelli a zsidókat/cigányokat/melegeket.Mondjuk ő szerintem soha nem utált senkit. Csak hát 10 éve, amikor egy balos kormány alatt még a pártot építették, logikusabb volt a radikális hangvétel, meg az utcai akciók. Orbán alatt ezt a jobbos tömeget már nehezebb kivinni az utcára, meg aztán velük kb. egy középpárti státusz a maximum, úgyhogy most váltanak. Egy közönséges marketinges a faszi.
Peeersze...
Sobri Jóska
Hogy aztán a választói mit gondolnak a kisebbségekről, az már persze egy másik dolog.
több mint 7 éve
Tehát csak kétféle újságíró létezik ma Magyarországon: aki elkötelezett valaki(k), valamiféle érdekcsoport(ok) felé, meg aki nem is újságíró?Annyi a lényeg, hogy egy volt Index főszerkesztőtől az vár csak pártatlan tájékoztatást, aki elhiszi Vonának, hogy megváltozott, és már nem is rühelli a zsidókat/cigányokat/melegeket. Peeersze... Sobri JóskaEz 22-es csapdája, mert olyan embernek aki se nem újságíró, és még előélete sincs, annak meg azt nem hiszem el, hogy tud újságot csinálni. Úgyhogy valamerre le kell tenni a voksot.
peterk2005
Látod, ebben egyetértünk.
több mint 7 éve
Annyi a lényeg, hogy egy volt Index főszerkesztőtől az vár csak pártatlan tájékoztatást, aki elhiszi Vonának, hogy megváltozott, és már nem is rühelli a zsidókat/cigányokat/melegeket. Peeersze... Sobri JóskaEz 22-es csapdája, mert olyan embernek aki se nem újságíró, és még előélete sincs, annak meg azt nem hiszem el, hogy tud újságot csinálni. Úgyhogy valamerre le kell tenni a voksot.
több mint 7 éve
Peterk:Valóban Egy tízest nekem is megért. Mérne, hátha. Bár még tényleg nem tudom, hogy mit is fogok kapni érte. Úgy működik majd mint a porfolio? Hogy látom a főcímeket, 1 bekezdést, de végigolvasni akkor tudom, ha bejelentkeztem? Nem mindegy, mert én nem vagyok egy "politis activicus" 😀 Értsd, bár megválogatom, hogy mit olvasok (és főleg mit hiszek) el, de az orrom alá kell tolni, különben elfut mellettem. Ezt se fogom napi rendszerességgel olvasni, hacsak nem hirtednek itt a bowl.hu-n, vagy valaki nem linkeli a híreket. 😊
Szlovákiában működik.
Harmadik módszer az eladásra, hogy akinek tetszik az ötlet, az megelőlegezi a bizalmat. Ha nincs Mo-n 30e ember, aki vágyik a reklám- és bulvármentes, esetleg még pártatlan tájékoztatásra, akkor ennek az országnak tényleg reszeltek.
Lecsó
Mindemellett, mi vagyunk a kivétel. A piac - ez az újság onnan akar megélni - nem megelőlegezett bizalomra alapoz, a bizalmat meg kell előbb szerezni. Én se tudok eladni úgy egy szoftvert, hogy figyi, ha unod a sok ingyenes szar appot a telefonodon, akkor fizess elő, aztán majd később adok érte egy tuti alkalmazást. Fordítva megy. Ingyenesen az orrod alá tolom, aztán ha tetszik, akkor fizetsz. Nyugaton tök jól működik a dolog, de ott is csak így. Fordítva ott se menne. Nálunk meg még így sem. Itt az emberek megveszik százezerért a telefont, de plusz pár ezret már sajnálnak elkölteni az appok fizetős verzióira, hogy ne tolják az arcukba a rengeteg sz*r reklámot. Inkább elviselik.
Talán majd ha nem csak az lesz ciki, hogy őskövület a telód, de az is, ha ingyenes appokkal csórizol. 😊 Erre még látok is némi esélyt. Közéleti, kultúrális területen? Ahhoz az kéne, hogy ciki legyen, ha valaki hülye. 😊 Na ez még odébb van. 😊
több mint 7 éve
Nem is tudtam, hogy ahol megállítom, pont oda linkel. 😊Mondjuk ezt megnézve a függetlenségről nincsenek illúzióim.Szándékos a belinkelt rész vagy csak idáig nézted, és utána kimásoltad a címsort?
Csak még ugye nem tudni kitől is fog függeni.
www.youtube.com/watch?time_continue=204&v=5oMzULmqPcI
Sobri Jóska
Lecsó
Annyi a lényeg, hogy egy volt Index főszerkesztőtől az vár csak pártatlan tájékoztatást, aki elhiszi Vonának, hogy megváltozott, és már nem is rühelli a zsidókat/cigányokat/melegeket.
Peeersze...
több mint 7 éve
Lecsó
3 117
Én mindenesetre a magam naiv módján megdobtam őket egy előfizetéssel, mivel bukni úgysem tudok rajta.Kíváncsi vagyok mi lenne belőle, ha összejönne.
De ahogy olvasom a kommenteket, sokan nem is értik miről van szó, szóval én is azon vagyok, hoyg nem lesz belőle semmi.
Peterk:
Szlovákiában működik.
Harmadik módszer az eladásra, hogy akinek tetszik az ötlet, az megelőlegezi a bizalmat. Ha nincs Mo-n 30e ember, aki vágyik a reklám- és bulvármentes, esetleg még pártatlan tájékoztatásra, akkor ennek az országnak tényleg reszeltek.